Thursday, April 18, 2019

TACK snälla ni, Sprucken, KonMari, och Den lilla täppan.
Glad skärtorsdag allihopa!!


Imorgon tänkte jag skriva lite mer om mina tankar om påsken här in DA us of A.
Idag ska vi ägna oss åt punkter.*   TACK!!


Tack och tack för det gensvar ni gav mig här på bloggen, och på Facebook, för mitt brännskadeinlägg igår.
Ni ska veta en sak, det inlägget tog lång tid att skriva. Det var inte heller lättskrivet på något sätt. Jag fick kämpa med det, på fler än ett plan.

Jag har grunnat på det inlägget i nästan ett år. Fler och fler av er läsare började fråga om min arm, och hur den mår idag. Det är tack vare ER som bryr sig (tack för det!!!!) som jag till slut fick ändan ur och  verkligen skrev det till slut.
Som jag sa, jag saknade ju själv att läsa ett sånt inlägg när jag hade bränt mig.

Nu ligger det på google, och nu kan man hitta det på både svenska och engelska. Tack till er som slutligen fick mig att sätta det på pränt.*   Sprucken


Igår, då jag pysslade på i täppan, tappade jag min iPhone. OCH ja, trots skal och skydd sprack dess skärm från kant till kant.
USCH!
Så idag får jag ge mig upp till The Apple Store och hoppas på att de kan byta glaset snabbt. Det verkar ha blivit som ett “blåmärke” där slaget tog också på skärmen, hoppas inte det är något stort som måste åtgärdas mer än att bara byta glas.
Blä.*   Jag och Mari K


Ni är säkert många som tittar på Tidying Up på Netflix.
I do! *räcker upp handen*.
Faktum är att Mari Kondo har inspirerat mig till att KonMari min garderob. Häromdagen tog jag ut ALLT ur mina garderober.  Tömde dem.
La innehållen på sängen, och gissa om det blev ett berg av kläder. Skrämmande mycket paltor.
Jag rensade hårt, och det slutade med att jag har två jättestora, svarta sopsäckar (modell trädgårdsavfallssäckar) med kläder som jag ska donera.
Jag fick också ihop två mindre (fast ändå stora svarta påsar) med rent skräp som ska slängas. Ingen vill ha den skiten, jag lovar.
Å vad skönt det kändes att kunna göra sig av med detta. Nu är garderoberna luftiga. Förut var de proppade med kläder.
Jo, jag frågade mig själv vid nästan varje plagg, does this spark joy?
HAHA.
Ingen beslutsångest hade jag heller medan jag rensade. Skönt.

Nu väntar bara resten av huset …

OH himmel …*   Fika i täppan.


Gud vad jag älskar att komma hem från min PW och slå mig ner med en kopp kaffe i min lilla täppa (som blir allt mysigare).
Jag sitter där så länge jag tycker det är skönt, vilket kan bli en stund. Instagrammar dagens bild gör jag likaså, och lyssnar på någon podd under tiden.
Härligt är det att utelivet har börjat.

Idag ska jag plantera en massa blommor i olika krukor. Det ska bli härligt.

Sen är Täppan klar för sommaren.

TIS the season!!Bild från igår.


NU önskar jag er en fin påskkärring och påskgubbe-dag! 
MÅ ni alla få se små söta kärringar och gubbar denna skärtorsdag. JAG får inga sådana se, de vet jag med ALLRA största säkerhet!

18 comments:

Anonymous said...

Åh, Annika, jag klarade nästan unte att se bilderna på din skada. Vilken skräckupplevelse! Förstår att det var tufft att minnas igen. Jag såg ju din arm förra året och säkerligen är den ännu finare nu. All lycka med den!
Hoppas du får din telefon lagad idag. Och att det "bara" är skärmen. så tråkigt.
Ha en riktigt fin påsk!
Kram från Anette

Anonymous said...

God morgon från ett idag mulet Spanien, här har lovats regn hela påsken, inte så kul. För oss gör det inte så mycket men alla människor som kommit hit för att fira påsk, alla de religiösa processioner och annat lär få ställas in om det blir så. Har sett sånt en gång i Malaga och en gång här och det räcker för vår del. Lite "dödendöden" stämning över det med Ku klux klan kläder, trummor i ett dovt hamrande och så bärs stora blomprydda troner genom stan. Nej, håller mig hemma istället :-). Vi är bjudna på middag hos goda vänner flera av påskdagarna och har själva folk i några så jag har giltigt skäl att slippa.

Städa upp i garderober, skåp och lådor skulle behövas här också. Brukar göra ett ryck då och då och sen åker vi till en nordisk charity shop som gärna tar emot och skänker/säljer för en symbolisk summa till behövande spanska familjer, vilket känns bra.

Tråkigt med Iphonen, hoppas på bara glaset. Jag har alltid min i ett knallrosa läderfodral och då håller den för smällar. Har tappat den flera gånger på våra plattor både inne och ute och inte en spricka ens.

Ha en fin torsdag och förstår att du njuter på din fina uteplats och dricka kaffe i en sån fin mugg.

Stor kram skickar Yvonne

Steel City Anna said...

Precis, det är ju det första man gör, googlar på hur det kan bli om man ska göra/har gjort nåt obehagligt. Tror absolut ditt inlägg kommer ge tröst till många!

Jag firar min första påsk i Sverige på mkt länge! Känns konstigt men härligt.

Eva i Dalarna said...

Jag har Kondos bok hemma och har läst den men jag ser inte på serien. Och än så länge har jag inte följt hennes "regler" heller.
Glad Påsk Annika!

Monica said...

Önskar dig och er alla i familjen en jättefin påsk! Nu har ni det härligt i täppan, ser så fint ut. Och vet, rensa är en lättnad och det känns så bra att ge vidare det som är fint men ändå inte används, mötte en gång en kvinna i min kappa:-), hur kunde jag ge bort den tänkte jag då men hon såg så glad och nöjd ut och den passade henne precis. Ja vi har förrådet kvar. Är lite av makens domän så det kanske tar 40 år till;-).

Ha det riktigt fint nu Annika och Glad Påsk!

SweFlo said...

Missade arminlägget igår. Jag är helt inne på det här med att hjälpa andra med info som är bristfällig. Det är så frustrerande när man är mitt i något stort och inte hittar vad man söker efter.

Jag har också rensat i garderober den senaste veckan. Fast min inspiration var lite annorlunda... :-) Vi har en Scarlet-orm lös någonstans i huset, senast sedd försvinnande in i en garderob Så jag passade på att rensa och sortera. Fast i stället för att fråga mig själv om vart och ett plagg eller artikel "spark joy", konstaterade jag i stället "Nej, ingen orm i den/det heller". Vi har fortfarande inte hittat ormen, men allt är väldigt välorganiserat nu, så tack ormen! :-)

Annika said...

Anette:
jag vet, de är grymma. De är skitäckliga, det var därför jag var tvungen att skriva stora varningstexter i inlägget. För bilderna är inte roliga.
Du får se armen i sommar igen. Den är inte vacker, men den är OK. Antar att jag vant mig vid den, och blivit lite "hemmablind". Vet inte hur folk som ser den reagerar. När jag gör manikyr brukar de kommentera den, ofelbart. Varje ggn.
Så jag vet inte vad folk i allmänhet tycker. Men jag orkar inte gömma den.
Luren ja, ska snart åka upp och se vad de säger. Det värsta är att få tid där, suck ...
Kramar till dig Anette. Glad Påsk!!

Annika said...

Yvonne:
Godmorgon!! Här är mulet, och varmt.
Vet du, jag skulle SÅÅÅÅÅ gärna vilja se en sådan procession en gång iaf. Måste vara sååååå intressant. Men visst är påsken en lite mörkare högtid i katolska länder?
Sverige är så sekulärt så där spetsar man mer in sig på det glada och fina, vilket jag gillar. MEN jag skulle ÄLSKA att se en sådan procession!!
Kan dock förstå att har man sett det en gång så har man sett det :-)
Låter som om ni har bra planer, som alltid :-)
Love your life!!
Ja, jag har så svårt att komma mig för att rensa, det sitter långt inne. SÅ när jag får lust är det bara att hoppa på det och göra slag i saken.
Vi får se vad de säger om luren. Det svåraste är att få tid där, suck .
Yvonne, ha en fin och BRA dag nu!!
Kramar!

Annika said...

Anna:
Precis, det var därför jag skrev det. Jag saknade det som bara den, att just förstå processen av läkning. En dag hoppas jag att ngn stackare ska få tröst i det.

LYLLOS dig som får en svensk påsk. SAKNAR!! Här är den ett stort ingeting.
Kramar!!!

Annika said...

Eva:
Du får se ett avsnitt av serien :-)
Man får ta henne med en viss nypa salt, hihi.
Kram till dig och GLAD PÅSK!!

Annika said...

Monica:
OCH jag önskar DIG detsamma, Monica!!!
Mysigt att Anna är hemma denna påsk. Inget slår svensk påsk, så lång och fin!!
Visst är det skön att rensa. Men jag har så svårt att komma till skott, det sitter SÅ långt inne.
Jag brukade ge kläder till min granne, och det var konstigt att se henne i mina kläder. Ibland undrade jag varför jag gett bort en del grejer, haha.
PRECIS som du med kvinnan i din kappa. Men jag gillar att donera kläder, numera ger jag det till välgörenhet endast.
Ja, det är skönt med rens. Borde göra det i precis hela huset.

Kram till dig, fina Monica. Skriver lite imorrn igen.

Annika said...

Katrin:
JAmen JA! Jag förstår ju att du verkligen kan ha saknat sådant genom ditt liv. DÅ är det så tacksamt att hitta ngt som ngn skrivit.
Jag letade så efter vad jag hade att vänta mig då jag bränt mig, men hittade inget. Så ...


HAHA, does it spark serpent?
GUD, jag såg det på insta. Hemskt. DU är mODIG!!
Men det kommer mkt gott i dess kölvatten, som ordning.
TACK SCARLET!!
;.)

Vform said...

Att det redan gått två år sedan du skadade dej .. det är ofattbart :O
Men skönt att det börjar "blekna", fast det där med alkoholen är ju lite märkligt!
Från fina blom/naturbilder till hemska bilder är inte steget långt!
Vi har tussilago som blommar nu och krokusar vid sommarstugan ... så här är nog våren på gång! Minus 5-6 på nätterna men +10 på dagen ... så det tar sig! Påta i trädgården har inte jag börjat med ännu!

Önskar Er en riktigt fin Påsk .. med vad det innebär!
STORA KRAMAR!

Anne said...

Fniss fniss, läste din kommentar om att ge bort till granne och senare se henne i kläderna och undra varför gav jag bort det där. Igenkänningsfaktor, precis så har det varit för mig, blev nästan avundsjuk på mina gamla kläder jag uppenbarligen rensat av en anledning (ej längre användes) så varför det triggade igång känslor se en bekant i paltorna vete sjutton... en annan gång då jag på riktigt tyckte jag hade jättefina kläder att ge till sagda kompis så ratade hon dem och ville inte ha dem, vilket ju är helt ok för inga förpliktelser ta emot hands me down kläder men jag minns jag tyckte plaggen var så fina även om jag själv inte längre gick med dem men så kände mig nästan förnärmad hon inte tog emot dem, haha. Ger bara till Goodwill eller liknande nu, mindre känslomässigt komplicerat :). Skit också med skärmen, hoppas det löste sig enkelt. Har tyvärr hänt mig också, ett par gånger till och med. Inte kul. Vad mysigt det låter med dina morgonrutiner och kaffe i täppan. Underbart faktiskt. Du skrev täppan nästan vårfärdig nu, hur är det med decket det har ni inte vårgrejat med än eller hur?
Marie Kondo , gillar! Upptäckte henne sent, rätt nyligen faktiskt. Man blir väldigt inspirerad. Jag har också så svårt rensa, organisera och ta tag i sånt här. Lever inget minimalistiskt liv eller hem alls men nyckeln är förstås ta en sak i taget. Inte ens ett rum i taget utan bara en byrå, en garderob i taget och göra som du gjorde med din garderob. Det är befriande efteråt men hehe får en också att inse hur mycket mer man har att rensa och greja i huset...

Annika said...

Vivan:
Ja, i maj är det två år. Konstigt nog.
Visst är det konstigt det där med alkoholen. Måste ju ha med blodflödet att göra, och att huden är så tunn där. Ngn annan förklaring har jag inte.
men lustigt är det. OCH det räcker med ett par sippar så känns det.
SÅG att ni har fint väder. Ljuvligt.
Som det ska vara på påsken.
Ha det rikigt skönt och BRA!!
Njut av väder och den fina långa påsk ni har. SÅ annorlunda från min.
Stora kramar och Glad Påsk!!

Annika said...

Anne:
HAHA, ja ... det hände flera ggr. Såg grannen i mina gamla blusar och koftor. TOM brallor, tror jag. OCH ja, hon såg så bra ut i dem att jag ofta undrade vad jag gjort, haha!!
DU vet också hur det känns, fniss.
Vet också hur det känns när de gamla kläder jag gav grannen gick till goodwill, haha. Anne, vet precis hur det känslan är. ÄVEN fast hon hade ALL rätt att göra det, jag hade ju själv gjort det om inte hon tagit dem.
Men jag vet hur det är, haha!!
Fånigt.
Min lur är på Apple nu. Ska hämta den i kväll. En dag utan mobbe, det är konstigt det.
HEHE.
For till Home Depot och köpte blommor efter att jag lämnat den. GISSA om jag kände mig LOST in space. Samtidigt är det bra och nyttigt att vara utan "snuttefilten" en dag. Jag menar, kan inte kolla insta etc, spela word crossy eller kolla NextDoor eller messa. Ja du hör vilka bekymmer, haha. Nej, men det är nyttigt att vara utan.

Decket måste vänta, till min stora förtret. De ska fixa skorstenen först. Sen måste P och jag måla decket. Det är dags för det iår. Det stör mig att vi inte kan fixa det.
MEN framsidan är ägs klar. UNDERBART!!

Jag är inte minimalist, vill inte var minimalist. Inte det minsta intresserad av det, men ack och oooo vad skönt det är att göra sig av med paltor ändå- Att rensa hårt, göra sig av med. Numera går allt till goodwill. Ja förutom det som inte slängs. för vissa saker går direkt i soptunnan.
Det sitter så långt in för mig att göra detta. Jag får kämpa med mig själv innan jag börjar ett sent projekt.
Men när jag väl för det går det snabbt.

Kramar!!

Channal said...

Så skönt att armen har läkt så bra! Modigt o bra att beskriva o berätta om brännskadan. Min bror fick hett kaffe på sitt bröst när han var riktigt liten. Otäckt!! Ärret växte med honom.

Nu kan även vi sitta ute o fika! Älskar’t!

KRAMAR Anna

Annika said...

Anna:
Ja, den har läkt bra. Vacker blir den aldrig mer, och fula ärr kommer att pryda den. MEN det är ok, jag har förlikat mig med det.
Ja, lustigt att ärren växer med ett barn. Så märkligt. Eller det är det väl inte egentligen. Kanske. Har han kvar ärren än idag?

Ja, fika på därute.
SÅ mysigt.

Kramar!