Tuesday, April 30, 2019

It's the Holiday Season. For some, at least.
Morning, you people!!


Another weekend has passed, another week is upon us.

The spring holiday season is lining up in Europe. NOT so much here. Tonight you guys are celebrating the Walpurgis night (Valborg).
Believe you me, no such things in this part of the world.
Then you guys have May Day! The first of May.
And in a while you all have Ascension Day.This seems to be the new normal.  TWO Fridays in a row and the same thing: Tornado warnings.  It is getting old.  No, no tornado materialized this time, thankful again!

The loveliness in nature as I write this.
May Day as in Labor Day!
No such things here. NO, of course not.
“Socialist stuff” like that is a no go here in da US of A. WAAAAY too out there, hahaha.
But, we do have a Labor Day, mind you. However, in September. Yes, it has to do with workers and unions here as well, but in a more low key different kind of way.
And to be honest, these days I think we all just observe--and enjoy-- Labor Day in the US as the official end of summer. NOTHING else.
You all, enjoy your holiday.
We will carry on here on this side of the pond.
Do I miss Walpurgis and May Day? Sure, I miss all celebrations that we do not have here. But, it is OK. I do not really miss these two ALL that much :-)

Peter and I on Saturday night.  
The weekend was good.
Peter and I had plans to paint our deck on Sunday. BUT, it was raining hard the night before so that was a no go.
So, yes, instead I did paint half of the deck yesterday.
I am planning on taking on the rest of the deck this afternoon.
I am sooooo ready for deck season to start.

It is the golden season of the azaleas. 
Nature is still lovely in bloom.
Now it is the time of the azaleas.
They are lovely when they bloom. And, around here you’ll find azaleas in abundance.
Today, I am heading out to get my hair hight-lighted and cut. Again.
It feels like I am at the hair stylist’s all the time.
It is way too expensive and way too time consuming, it really is, but ...
This never ending maintenance.
But … alas, I’ll continue with this for a bit longer (until it is time to go gray for reals)
Have a good Tuesday in your neck of the WOODS. Enjoy your Walpurgis!

15 comments:

Äventyret framtiden said...

Tack Annika, vi ska göra vårt bästa för att fira en trevlig Valborg och första maj. Vädret gör det på sitt sätt, här tornar mörka regnmoln upp sig på himlen och norr om oss mot havet till åskar det just nu.
Men skönt kan vi ha ändå på insidan med kakelugnsbrasa och tillbehör som hör till en helg som den här.
Ljuvliga blomster visar du igen och bilden på dig och Peter är så fin.
Skål på er också!
Ha en fin tisdag bästa du och ni!

Taina said...

Egentligen är historien om 1a maj firandet inte så rolig. Det handlar om Haymarketmassakern i Chicago. Och inte är det många amrisar som vill bli påminda om det. Det pratas inte om det och ännu lättare att glömma bort det är att flytta på labor day till ett annat datum...

Men nu ska vi inte vara negativa och tänka positivt! Heja våren! Nu köööör vi. Mellan regnskurarna, hahahaha! För här regnar det hela tiden. Connecticutfloden svämmar snart över oss och jag får väl snart börja bygga Noaks Ark.

Ha en skön Valborg!

Sara said...

Walpurgis, det låter som ett trevligt ord ändå. Valborgsmässoafton låter också trevligt. Man kan känna doften av brasa och höra sprakandet samt se gnistorna spraka iväg i den mörka vårkvällen. I år ställer en del in brasorna och brandförsvaret i Sth avråder från majbrasor men förbjuder det inte. Läskigt, läskigt....vad månde bli av denna torka?
För oss innebär det en skön 4-dagarsvecka igen, härligt med ett avbrott mitt i veckan denna gång. Dina bilder på azaleorna är helt underbara! Så vackert, vilken färgprakt!
Fin bild på dig och P! Och ha det så kul hos frissan. Jag vet ju att du inte tycker att det är så jättekul men det blir fint efteråt. Puss, kram och älskar!

Humlan said...

I helgen var min bror nere och målade lite på huset, då var härligt väder, men nu regnar det här. Men det är nog bara en skur, så det är nog tur att de har ställt in många majbrasor, som din syster skriver, för det torra gräset och den torra skogen hinner nog inte dra åt sig så mycket av det lilla som kommer i eftermiddag.

Jag har precis beställt tid för klippning och det är verkligen nödvändigt. Jag har skjutit upp det under de senaste månaderna för att annat måste gå före och jag inte orkar göra så mycket varje vecka, men nu är verkligen för långt. Turligt nog så har jag en frisyr som kan växa ett tag utan problem och jag har bara enstaka gråa och vita hårstrån, så jag slipper färga för det. En himla tur eftersom jag mår som jag mår!

Precis innan regnskuren så var jag ute och såg att den första gullvivorna har slagit ut i trädgården och här blir grönare för varje dag. Jag njuter även om jag får snyta mig en del för alla pollen.

Ha en fin dag!
Kramar!

Annika said...

Karin:
DET är bra det!
Fira på. Allt man kan fira ska firas, tycker jag!
CLASSIC Valborg. Gud vad jag minns många valborgsmässoaftnar med regn och kyla. OCH hur man stod och huttrade vid majbrasan. MEN jag minns också sådana aftnar då det var varmt och man gick i shorts. Hit or miss, verkligen,
Hygge och mys inomhus, Karin. DET bästa! Jag äskar det.
TACK fina du för vackra ord.
ha en jättefin valborgsmäss!!!

Annika said...

Taina:
VAR det så alltså?
OMG, nu fick jag lära mig ngt nytt. Det tackar jag för.
Trodde faktiskt mer på att det var för proletärt och för vänstervridet. MEN, ja, jag tackar för infon.

Regn, det vill jag inte ha. Vi har fått så mkt regn, tycker jag. Här märker man hur träden far illa av det, vissa har att för mkt vatten.
Jag håller på och målar deck och annat också, så jag vill inte ha regn. Läste om åska och hagel i em.
BLUÄRK!
LESS!!

Tja, inte så mkt valborgstankar här, men en bra dag ska jag försöka få till, haha.
Kramar!!!

Annika said...

Sara:
Walpurgis låter lite mysko och häxlikt sådär. HAHA.
Valborg låter snällare, haha.
Precis, läste att på massor av platser blir det ingen eld ikväll pga brandfaran. Så tråkigt. Undrar hur många ggr det hänt förr?
Inte så många tror jag.
Säger detsamma, vad månde det bliva av torkan hemmavid. Lägg därtill en het sommar utan regn så är det katastrof. Må det regna över er alla snart. Vi har fått så mkt regn att träd far illa av det.
Så haltande det är med detta regn.
TACK SIS! Azaleorna är så in your FACE nu!!
Frissan ja, jomen det blir väl bra. Fast det tar för lång tid och ALLT det där.
Skulle hellre målat decket :-*
Kramar, pussar och älskar!

Keith said...

For sure, May Day isn't big here at all. Nor Labor Day. As you say, too "socialist" in a way. But I tend to think Labor Day was much bigger when growing up. When labor unions were stronger and more popular....We've had a nice change in the weather and in nature. Well, except for the tornado warnings the past 2 Fridays. Yes! Get the deck ready! I'll be over :-)

Annika said...

Humlan:
Härligt med målarhjälp. Säkert helt idealiskt väder för den sysslan.
NI behöver regnet så innerligt väl. Så vi ska hoppas att det blir mer av den varan framöver. Torkan hemma är oroväckande.
BRA att man ställt in majbrasor i torkan. Klokt.

Ja, det är bra med lättskött frisyr ibland, Humlan. OCH urskönt att du slipper färga och slinga och sånt.
Så less på det på många sätt.

Såg en bild på insta idag över Söder, och jag bara slogs av hur GRÖNT ni har nu. Lika grönt som HÄR kändes det som. Otroligt.
Ja, jag vet, pollen är inte kul :-(
MEN gullvivor desto vackrare.

Kramar och trevlig valborg.

Annika said...

Keith:
I think so, too socialist. But that has also something to do with the massacre in Chicago , Haymarket?
Something I have really missed. Taina above wrote about it. I had no clue.
did you know?
Interesting that Labor Day was so different when you were growing up. Today there is none of that, it seems. Only the last weekend of the summer season.
I know, so tired of tornados and crap.
And, hopefully TBD will be done and done come Friday.

Anne said...

Hoppas att det gick bra hos frissan, du är nog klar nu. Jag går var 8-10 vecka och det tycker jag är alltför ofta men nu är det som det är, är man i det här hjulet måste det underhållas och egentligen "måste" jag gå var 8:e vecka och det jag oftast gör men ibland brukar jag försöka dra ut på det till 10v ibland men då ser det för bedrövligt ut rent ut sagt...Vet inte riktigt hur jag ska göra nästa gång det är dags för går jag som vanligt då kommer jag se ut som hej kom och hjälp mig under sommarens Skandinavienbesök och har ingen lust att leta upp en frissa där, så får se hur jag löser det här...Dagens största ilandsproblem förstås... Tycker det tar länge att sitta där också, försvinner timmar till "ingenting" men samtidigt, när man går ut känner man ju sig ruskigt fräsch och ett hår i hyfsat skick piggar upp hela ens jag. Dyrt är det ju som bekant också men värt det är det ju...

Men vad är det på gång, tornado varning två fredagar på raken. Nyfiken, vad gjorde du? Jag menar, när jag läser din screenshot på varningsmeddelandet så låter det ju rätt otäckt och allvarligt. Går du till er källare och sitter där i timmar tills nytt meddelande eller ser du bara till att du håller dig inne i huset men pysslar på och rör dig runt i olika rum och som vanligt eller haha låser du in dig på toan eller nåt annat "safe" rum? Alltså ursäkta den lite korkade frågan....
Valborg, egentligen ingen högtid jag saknar heller. Brukar inte ens tänka på det MEN av nån konstig anledning just idag och just nu, när jag bläddrade genom flödet och såg fina bilder på brasor och lite huttrande människor så slog det till faktiskt; en längtan efter att vad mysigt det ser ut och alla fina minnen kom över mig. Men nu romantiserar jag ju det, för minns ju mycket väl hur det många gånger var kallt, rått och ingen speciell stämning alls. Som sagt, brukar inte alls sakna eller ens tänka på valborg men idag blev så sög det till i mig då jag såg alla dessa bilder och jag fick ett skov av längtan...
Men precis, huvudet på spiken Annika, nu börjar deras Holiday Season. Bra sagt. Ja, egentligen började den väl redan då de hade påsk och hur det startade igång den här långa våren av lediga dagar. Skolorna hade ju dessutom sportlov i vintras också, sedan långt påsklov, i jämförelse med oss som bara har spring break och en usel liten ledig dag i slutet av maj (Memorial Day). Å andra sidan har vi ju vår holiday season på hösten, med härliga Thanksgiving som bryter av där i november.
Vad mysigt decket sakta men säkert håller på att grejas färdigt. Ni målar så klart inte varje år, när var det senast? Ert deck ser alltid så fint, ombonat och mysigt ut. Förstår verkligen du gillar att hänga där.
Vi ligger efter och senare än vanligt, har i alla fall dragit fram alla utemöbler och igår tvättade och putsade jag upp dem. Vårt träbord ser för j-t ut på ren svenska, hjälper inte olja in det mer heller men men man kan ju inte spendera nytt och köpa hela tiden så det får hänga med. Men nästa gång inga trämöbler som utemöbler, för mycket underhåll krävs och även med det så blir det rätt snabbt att se sjabbigt ut. Babbel babbel. Ha en fortsatt fin dag Annika, kram! Och förstås, även om varken du eller jag firar nåt så glad valborg ändå till fina du!!

Annika said...

Anne:
Klar nu!
Och det blev bra, och det var dyrt. Allt precis som vanligt :-)
Nästa ngn blir det i början av juli.
Jag är rätt trött på denna eviga konstgjorda andning, men ...
Jag kör ett tag till.
Så ja, det är värt det. Precis som du också tycker. Jag bokade min nästa tid med tanke på min resa hem i juli. Sen blir nästa efter det i början av okt, tror jag.

När den h
är varningen kom stod jag och strök i mitt sovrum. Ja gick inte ner i källaren denna ngn. Det kändes inte så hotfullt.
Jag satte på TVn i sovrummet och hade den på. Jag förstod ju då att det inte var direkt hotande just här. SÅ hag höll mig lugn, och det drog förbi. Jag var kvar på övervåningen hela tiden denna gång.
Så jag lever sin vanligt, och blev inte rädd denna ggn heller.

Valborg, i fjol vet jag att jag kände som du gjorde idag. Men får kände jag inget sånt alls.
MEN jag vet precis HUR DU känner. Det liksom sticker till och man får en viss hemlängtan. För ja, det ÄR ju en mysig dag.
Men jag minns ju också alla kallar kvällar vid brasan, ibland snö, ofta regn. Men jag minns också rena sommartemperaturer den sista april.

Right on, man kan säga att Holiday Season i Sverige började med påsken, sen fortsätter den med många sköna helger och klämdagar.
Inget sånt här. Bara business as usual. Förutom Memorial Day ... men.

Vi har vår på hösten, så rätt!!

Nu decket, jag ska strax ut och måla igen. OCH snart är det klart. GUD så skönt.
På tal om utemöbler. Tänkte måla om ett cafebord jag har trä. Tänkte spraymåla det. Får se hur det går. Annars längtar jag galet mkt efter däcket, än är det inte alls klart för säsongen. Men snart snart.
Siktar på fredag.
OCH du med snart, ni har ju själva en så bra uteplats.

TIS the season.

Stora kramar! OCH glad valborg!!!

Anne-Marie said...

Usch vad otäckt med tornadovarningar. Tur att det inte blev något av det hela hos dig. Annars är väl den här tiden då varm och kall luft möts den period när det kan bli otäcka tornados.
Som jag lade ut hos FB idag satte en brand igång här i Weedtrakten igår kväll. Tydligen startade den i ett område med många hemlösa. Hade det blåst hade det säkert kunnat bli något otäckt av det hela men nu lyckades de få branden under kontroll. Det är bara april och redan verkar det torrt trots att det regnat en hel del i mars och april. Känns inte riktigt bra med en så tidig start på bränderna. Vill inte ha en upprepning av förra sommaren.
Blomsterprakten i “your neck of the woods” är bedövande vacker. Det är så lummigt jämfört med hur vi har det.
Och jag går till frissan för att klippa mig bara var tredje eller fjärde månad. Har ingen färgning alls utan bara klippning. Det får bli grått. Orkar inte bry mig.
Hoppas att ditt däck (vet att du skriver “deck” ;) ) blir klart snart och ni kan sitta därute vid golfbanan.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Jaha, där strulade blogger igen ... kunde inte publicera mitt första svar till dig, morr ...
Ja, nog börjar blogger spöka mer och mer.
Tornados ja, de är otäcka. De har inte varit vanliga här alls, för långt norrut och för kuperat.
Tror de dyker upp som allra mest på sommaren, liksom orkaner gör. Nu verkar det som om de dyker upp här alltmer ofta. Otäckt.
Jag såg att ni nu har bränder igen. OCH jag som verkligen trodde att torkan hos dig var under kontroll. Men det där kan givetvis ändras snabbt.
nej, nej, nej ...absolut ingen repris på förra sommaren hos dig. SÅ får det inte bli!!!
INTE!!
Hör hos mig är det lummigt och blommande, men det har regnat så mkt att vissa träd dör drunkningsdöden. Rötterna ruttnar bort. Så det är helt sjukt fel här också med regnmängderna. OCH det är så orättvist.
Ja, det är ju faktiskt rätt skönt att låta håret gråna, det ska jag också göra one of these days.
Deck it is :-) Ett medvetet val :-) Nu ska jag strax gå ut och fortsätta med målandet.
Stora kramar!!

Steel City Anna said...

Jag har aldrig varit ledig så mycket som nu. Helt underbart är det!