Thursday, April 11, 2019

Gräsänka, Fix och sånt, Varmt och TACK!
Torsdag!
Igen!
Min mamma brukar säga att hon tycker att veckan endast består av torsdagar. Jag kan hålla med henne om det till viss del.


*   Gräsänka


Ja, det är jag det. OCH har så varit sedan i söndags. Det är som vanligt, jag får kämpa mig igenom nätterna även om det kanske går lite lättare numera.
Ikväll, eller inatt, kommer Peter hem igen. Ja, det vill säga om inga hemska vinterstormar stoppar honom. För ja, de lär ju ska få en större sådan i de norra staterna.
Peter flyger hem via Minneapolis, så jag tycker väl att det känns sådär …
Men han skulle eventuellt boka om så att han flyger hem via Atlanta. Vi får hoppas att det går att ordna.  Peter var inte alls säker på den saken då jag talade med honom igår.
För jag tror på allvar inte att det kommer att gå att flyga via Minnesota inatt …*   Fix därute


DET har jag ägnat mig åt den här veckan.
Jag har lagt ut ny jord, mull och så har jag satt ut det cafebord som brukar stå där under sommarhalvåret.
Så härligt.
Jag har varit på Home Depot och köpt lite växter också som nu står i krukor. Nej, nej det är inte färdigt ute i täppan på långa vägar, men jag har kommit en liten bit på väg.
Inte så dumt.
Det känns lika skönt varje år då man kommit igång.
Nu kan jag verkligen sitta därute och inta mitt morgonfika igen.*   Varmt


Medan de nordligaste staterna i mellanvästern väntar snöstorm så har vi haft rena, rama “försommardagarna” här i The Mid-Atlantic States.
DET är både härligt, och lite jobbigt.
Ja, ni vet ju att jag egentligen aldrig vill att det ska bli för varmt om våren.
Men, visst är det skönt också. Varje eftermiddag den här veckan har jag suttit ute på decket och läst min bok. Den boken ska jag skriva om lite senare.
Jag har ingen värme på i huset längre, ej heller har jag AC.
Det är den där sköna tiden då man inte behöver varkendera.
I mitt sovrum har jag en fläkt nattetid just nu, det räcker så.*   Tack!

Tack för alla fina ord på gårdagens blogginlägg.
Det värmer då ni tar er tid att tycka till.

Nu ska jag snart iväg på svennefrulle. Alltid på en torsdag, ni vet.

Ha en fin och BRA dag!

8 comments:

Äventyret framtiden said...

Hej gräsänkan!
Hoppas du får hem din Peter på bästa sätt. Vädret kan ställa till både det ena och det andra när det gäller flyg. Tummarna upp för att allt löper på som det ska.
Det låter så härligt med utesittandet.
I och för sig så har vi suttit ute vid frukostdags och middag redan under två månaders tid, men det var ju på sydligare breddgrader. Men snart är det dags även här.

Ovanligt att inte se ett foto inne hos dig :)
Ha det bra på svennefrullen!

Anonymous said...

God morgon, ja dåligt väder är ingen höjdare när man ska flyga men vi håller tummarna att din man slipper dåligt väder. Visst är det skönt att kunna sitta ute och fika och njuta av vårvädret. Här har vi +20 mest varje dag och det är så härligt. Idag är vi 15 st som ska äta lunch ihop och sen åka någon mil bort och dricka te i en fantastisk trädgård med marokansk inspiration och det ska visst vara som taget ur Tusen och en Natt så vi ska se det i dagsljus och vara kvar tills det mörknar, allt enligt deras rekommendation :-).

Härligt med svennefrulle, ät och njut

Stor kram skickar jag från ett soligt Spanien
Yvonne

Annika said...

Karin:
Godmorgon Karin!!!
Han är ombokad till Atlanta, så i ska hoppas det går bra. Ja, vädret kan verkligen ställa till det då man ska flyga. Har hänt mig flera ggr.
DU har ju haft det så bra man bara kan ha det i två månader. Precis så ska det vara, Karin!!
Nu får ni spetsa in er på detsamma på Åland. HÄRLIGT!!

JA; det blev ett fotofritt inlägg. DET ÄR OVANLIGT!! Helt sant, haha.
Lovar att bomba lite vår imorrn igen ;-)

Ha en jättefin dag!!

Annika said...

Yvonne:
Godmorgon Yvonne!
Vädret kan ställa till det. Han är ombokad nu via Atlanta, bra det.
Ja, jag skulle gärna ta runt 20 grader, men jag tycker inte om då det går över 25 den här tiden på året. Allt går för fort då.
Men det har varit en varm april här iår.
Som vanligt låter det som att du har en toppendag inbokad av bästa slag.
GUD vad härligt.
HA så kul!!
Kramar!

Monica said...

Lite jobbigt med alla resor för er båda fast på olika sätt, hoppas nu hemresan flyter på fint. Låter kul med trädgårdsarbete och hur du fixar, det är en härlig tid nu som inte alls behöver vara så varm heller utan gå lite långsamt framåt. Såg så mycket fina blommor igår förutom buketten men tur jag inte köpte och ställde ut på balkongen för idag snöade det och det var is i fågelbadet. Fast nu skiner en kvällssol:-)

Ha det bra i fortsättningen av dag och kväll Annika!

Annika said...

Monica:
Vi ska hoppas det går bra för honom att komma hem inatt.
Ja, det är mysigt och trevligt att påta på därute. Gillar det verkligen.
Blir glad av det. I nästa vecka ska jag avsluta det, och på riktigt göra vår därute- Härligt.
Ja, Monica, äkta aprilväder hos dig!
Som det ska vara på ngt sätt.
Ha en fin kväll nu!!

Anne said...

Läste i dina kommentarer att Peter är ombokad via Atlanta så du har honom säkert hemma ikväll som planerat. Så skönt!!! Läste om vinterovädren över delar av landet, det känns lite sent på året men visst april är ju lynnigt på många håll så kanske inte så konstigt.
Mysigt med trädgårdsfix och påtandet. Jag vet inte hur jag/vi ska göra i år. Det hör ju till att fixa varje vår och det är ju roligt vårgreja och fixa men eftersom vi kommer vara så länge i Norden i år kommer det inte funka tror jag. Nån måste sköta om det, om än inte med kärlek och petig omsorg men likväl basic underhåll måste planteringar få annars dör de och jag känner inte det går att kräva/begära att en granne ska ha koll på mina plantor i en månad eller så och vattna.. Du vet, det finns gränser för vad man kan fråga om hjälp med. Så tror vi får helt skippa allt vad planteringar heter i år faktiskt. Rätt trist dock för det är ju stor del av säsongen jag är hemma också, man får ju glädje under många månader men de klarar sig inte utan hjälp en månad. Det går rätt bra för dig eller hur, Peter som är hemma mer på somrarna än du då du åker till Norden kan ta hand om allting eller hur?
Nu blev jag nyfiken på vad för bok du läser, återkom i det ämnet! Låter som det är nåt bra eftersom du hintade du vill dela med dig.
Kram!!

Annika said...

Anne:
Vi ska hoppas det. tydligen svårt väder i Nebraska också. SÅ jag hoppas han kommer iväg som han ska. TUR ändå att det gick att boka om.
JA, det är mysigt att greja och fixa i täppan. Jag vet, det mesta går ju till pieces när jag åker hem i sommar. Men då har jag njutit av det länge redan, så jag går väl ta det, haha.
KUL att ni ska vara hemma så länge, Anne. Mysigt.
Precis, det är svårt att be en granne fixa och greja i en månad. Lika bra då att du inte kör så mkt i år, Anne. Kanske kan du ha lite krukor med lätta blommar. OCH så får du hoppas på regn ibland.
Peter är inte bra på trädgårdsarbete och skötsel. Han gör det han kan, och det är OK.
Som att vattna, men efter att han en gång höll på att rycka en hortensia ur jorden får han inte längre rensa ogräs utan mig. HAHAHAHA!!!
Boken ja, den ska jag skriva om i nästa vecka.
Stora kramar från mig!