Friday, April 26, 2019

Fredag och ännu en familjefödelsedag!
Hej fredag!Jaha, så var det fredag igen.
Veckan består av måndagar och fredagar, känns det som.
Vi befinner oss i slutet av april likaså. Trots det tycker jag att april har gått långsamt. Jag vet inte varför.
Inte mig emot, det är bara positivt om jag tycker att månader går långsamt ibland. Let’s keep it that way, shall we?Det här är en estern redbud, och det är ett sant älsklingsträd för mig.  De blommar på bar kvist, och även på stammen, som ni ser på den här bilden.  


Vissa bondsyrener blommar ännu.  Love, love, love!!


Dogwoods blommar nu på sista versen.
Idag är det ytterligare en födelsedag i familjen. Min fina pappa fyller hela 86 år idag.
Hurra!!!
Fast 76 hade varit mer troligt vad gäller honom.
Ungdomlig som få, inte ens hans läkare "tror" på att han är hela modiga 86 år.
Visst, visst artroser och annat sliter hårt på leder och skelett. Men annars, ungdomen själv. Vitaliteten, kvickheten och humorn personifierad.
Min fina, roliga och kloka SNÄLLPAPP. Jag önskar att jag hade kunnat få vara med och fira hos syster Sara ikväll där det bjuds på  middag.
Jag får lyfta ett glas härhemma framåt kvällen istället och utbringa en skål för pappa Hugo!
Allt är så grönt hos mig nu.
Det blir mer och mer försommarlikt här. Naturens grönska mättas timme för timme, känns det som.
Den där riktigt skira grönskan har antagit en mer mellangrön ton. Inom några veckor kommer det att vara sommar och grönskan helt mättad.Den här bilden tog jag i tisdags då det var strålande vackert på morgonen.  
Grönt, bara så grönt.
OCH så var skorstenen fixad och fit for fight.
Det tog sin duktiga tid, men killarna gjorde ett bra jobb. NU hoppas vi att HACKSPETTAR och SPILLKRÅKOR ska hålla sig LÅNGT borta.
Hantisarna satte upp en kedja med blänkande och reflekterande ugglor på skorstenen. Förmodligen genomskådar Hacke Hackspett och hans vänner det  enkla tricket direkt. MEN försöka duger.
Nu återstår arbetet med det älskade decket. Det är sååååå INTE redo för sommaren. Nu ska det högtryckstvättas och sen målas om. Allt ett projekt i sig, ett stort sådant. Det kommer att dröja iallafall en vecka till innan The Best Deck står färdigt att användas inför säsongen.
Jag längtar.Liljekonvaljerna blommar i trädgårdarna.  De växer inte vilt här, men de är lika vackra och de doftar lika gott som hemma.


NU är det azaleornas gyllene tid.

Olvon, de får mig att tänka på "Visa i midsommartid."
Jag hoppas att ni alla ska få en fin och bra helg.


Löjtnantshjärtan får mig att tänka på min mormor Signhild och hennes rabatter.  Hos henne blommade  de hela sommaren.  Här blommar de bara några stackars veckor i april.  Men jag älskar dem!

OCH så var kwanzan-körsbärens saga ALL.  Nu ligger dess blommor på marken, men de är ganska vackra där också.

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Himmel och hav, jag glömde ju att gratulera din Peter igår! Det blev mobil och Netflix istället men idag får han stora gratulationer samtidigt som jag ger många sådana också till din fina pappa. Härliga bilder och blommorna, växterna och allt det vackra du lever i.
Tänk ändå att körsbärens blomning är över hos er. Här har de inte ens kommit igång, fastän jag tror att det snart bara smäller till. Vi har ovanligt varmt för årstiden.
Ha en fin helg du med Annika!

Anonymous said...

God morgon, så vackra blommor och träd du har i dina trakter, helt fantastiska. Måste vara underbart att promenera där denna tid då naturen nästan slår i taket med sin skönhet.
Din pappa ser verkligen inte så gammal ut som han är, dra av 10 år så är nog mer rätt. Härligt att vara så pigg fortfarande, bra gener och ett hälsosamt liv kanske är en av anledningarna.

Ha en fin helg, här njuuuuter vi för fullt av solen och värmen. Idag ska vi åka ut till en bekant som har en Finca en bit in åt landet och hennes granne har enorma citronodlingar och tar inte rätt på en enda, så det är bara att åka dit och plocka hur mycket man vill. Grannen säger att det inte lönar sig att anställa folk för att plocka ner citronerna, då de får så lite betalt för dem, sorgligt men sant.

Stor kram från Yvonne

Annika said...

Karin:
HAHA!!! DET ÄR LUGNT!!!
Jag tackar och bugar så här dagen efter.
OCH så tackar jag på min pappas vägnar.
Här är det över nu, det allra maffigaste i blomsterväg. Det går så fort, och det är tråkigt.
Ni har ert ljuvliga ljuva kvar. DET är bra!!!
Du har mkt att se fram emot.
Vet du vad jag tror, jag tror att sommaren 2019 blir en repris av fjolårets hemma.
Vet inte vad jag ska säga om det ... Inte så bra, det är vad jag säger.
MEN jag hoppas att jag har fel, faktiskt.
Karin, ha en finfin helg nu!!!
På det ljuva Åland!

Annika said...

Yvonne:
TACK!
Visst har jag det, det är en ljuvlig tod på året då ALLT blommar och är så vackert att det gör ont. MEN snart är det över, blomningen går så fort.
Det är som en dröm här den här tiden på året.
Det är nog bra gener i bägge mina fldrar, vilket jag är tacksam för. Mkt tacksam.

ÅÅÅ det låter som en fin dag. OCH vilken LYX med citronerna ni kan plocka. Det är så exotiskt för mig. Tycker du har så bra liv, Yvonne.
Bästa tänkbara.

Kramar från mig!!

Taina said...

NU har jag läst ikapp och oj så många härliga bilder du bjuder på! Önskar jag kunde göra detsamma men här har vi bara regn (typ som Orup sjunger). Och födelsdagar har ni firat, nära och på distans, gratis till dem. Din pappa ser så gullig ut, Hugo. Underbart namn!

På tal om Apple så är jag lite besviken på min nya MacBook Air som har börjat krångla efter endast 4 månader! Det går inte att ladda upp sidor utan den liksom fastnar halvvägs. Jag får starta om miljoner ggr. Får nog åka till en Apple store. Drygt!

Ha en underbar helg!

Kram kram

Annika said...

Taina:
Trevligt :-)
OCH TACK!!!
Vi har också regn idag.
TACK gulliga fina Taina, tackar å min pappas vägnar, och Peters.

AKTA dig för Apple, haha. Nej, men klart du måste ta in din macbook. SÅ irriterande, Men ta in den, de har fixat min macbook också ett par ggr med finfint resultat. MEN de kommer att uppdatera systemet, hehe.
Lycka till, men det är klart att du måste lämna in din mac!!!

Kramar och ha det bäst!!

Vform said...

Stort Grattis till din fina killar!!
Jo 86 är ingen ålder för de som har hälsan och humorn kvar!
Min far fick inte bli så gammal :/
Härliga, underbara blomsterprakt ni har och haft!!
Känner liljekonvalj- och syrendoften genom skärmen!
Vi har ju haft ett par dagar nu med rena sommarvärmen .. så en och annan blomma sticker opp :) Grönt här och där på vissa träd syns också!
Vi är väl inte bortskämda här ute vid kustbandet att va först med att rapportera vårtecken! Men vi har ju något att vänta på ... hinns nog!
Ha en skön helg!!
STOR KRAM! ♥

Annika said...

Vivan:
Tack fina du!!
86 ja, svårt att fatta faktiskt . jag sa det till honom också då vi facetimade, haha!!
Sant, har man hälsan ngtlunda går det nog.
Beklagar din far :(

Ni har er fina liljekonvaljebloming kvar. Dessutom växer de vilt hos er. SÅÅÅ härligt.
Samma med syrenerna.
NI hinner, och den ljuva våren kommer i all sin glans.

Ha en finfin helg,
Stora kramar!!

Monica said...

Vilken vacker blomning du har runt om dig! Ser helt underbart ut! Och du har redan sommar, måtte det gå lite sakta ändå med allt så du kan njuta länge av det. Skönt med bra hantverkare, haha, jag har hört om det där med fåglar och ugglor, det ska tydligen fungera:-), de andra fåglarna vänder:-). Hackspettar har vi på landet, vad de lever om men hittills har de låtit husen vara ifred, finns ju mycket träd och fortfarande elstolpar de sitter i och på och hackar och hamrar.

Stort GRATTIS till far din, ser så pigg ut och så roligt att han är så vital och på alerten. Hoppas han har en riktigt fin födelsedag!

Önskar dig och er en fin helg nu Annika!

Anne said...

Grattis till din fina pappa, han verkar så mysig. Ja, hela din familj med syskon och föräldrar verkar ha så mycket värme och närhet mellan er. Hugo är ett jättefint namn för övrigt, för mig associeras det med glimten och bus i blicken, och precis så verkar ju din pappa vara så han passar bra med det namnet :) 86 år en siffra som väcker respekt och beundran, så glad höra han är pigg och mår bra (ja, en del krämpor och skavanker får man ju räkna med i den åldern, heck det får man räkna med i betydligt yngre år redan...).
Fina bilder från våren igen Annika, eastern redbud är så fin. Tror den upplevs så magisk för den blommar på bar kvist. Är förresten syrener vanligt hos er? Du har ju visat en del bilder på syrener så jag tänker mig du ser dem lite här och där? Här är tyvärr syrener inte vanliga, jag förstår inte varför för klimatmässigt skulle det ju inte vara problem. Får känslan det bara är nåt folk generellt inte tycker om eller valt plantera (eller så kanske det trots allt finns nån smart anledning varför de inte är så vanliga, kanske trots allt finns nåt planteringsskäl, vad vet jag). Jag älskar syrener. Du nämnde hur flera blommor får dig att tänka och minnas på människor och platser "back home", så känner jag med syrener. För mig är lila och vita syrener farmor, hur hon hade stora maffiga träd precis utanför köksfönstret. Doften alltså... Nu föll jag in i nostalgins töcken, haha.
Men du Annika, apropå det här med tekniska problem. Vi pratade ju mobil förut så inget mer att säga i den saken men läste en kommentar från Taina och hur hon hade laptopsproblem med sin Macbook och du skrev du haft det under årens lopp och behövt lämna in. Jag kör ju bara PC laptops, alla i min familj gör och under årens lopp har det ju blivit en del PCs men aldrig någonsin har de krånglat eller behövt lämnas in för reparation eller nån TLC. När jag tänker efter har jag aldrig hört nån säga de haft problem heller, men det är ju inte så att jag knackat dörr och kollat. Kanske jag bara haft tur eller är möjligtvis PC kända för att ha mindre problem? Ingen aning, men i min värld låter det helt främmande att få bråkande laptops och behöva lämna in dem för reparation eller uppdateringar så jag börjar fundera nu då det aldrig hänt. Däremot har jag förstås bytt PC när de blivit stenåldersgamla men det brukar ta en herrans massa år och är en annan sak, inte så att de kraschat eller inte fungerar bra. Jag började bara fundera när jag läste din och Tainas kommentarer.
Nog om det! Önskar dig en riktigt fin helg!
Jo, en sak till. Lustigt nog tycker jag också april känts lång. Eller nej, jag tycker månaden gått fort men dagarna och veckorna har känts långa och sega. Om du förstår vad jag menar. Det där vanliga nu är det måndag och fredag har jag inte känt den här månaden, samtidigt känns det som att månaden rusat iväg men veckorna gått långsamt. Det här blev flummigt. Trevlig helg som sagt, kram!

Annika said...

Monica:
TACK!
DEN är helt underbart. Som en dröm varje vår. Vackraste tiden. Som en saga. Nu börjar allt blomma över, och snart är det sommar.
HAHA, ja vi får se om ugglorna hjälper. TUR iaf att jag gillar ugglor :-)
De får bli dekorationer, om inte annat :-)
nej, man jag är sjukt trött på hackspettar.
FATTAR inte tt de ska äta på mitt hus då hela skogen är full av träd. GAAAAHHH!!!!

min pappa hade en finfin dag. SÅ glad för det.

TACK gulliga och fina Monica. ha en jättefin helg!!

Annika said...

Anne:
TACK!!!
Vad rar du är. Ja, han är lika fin som han ser ut.
Ja, han har glimten i ögat och skojar mkt. Hugo är ett bra namn på honom :)
Men jag fattar inte att han är 86. Overkligt.
TACK!! Redbud är grym!! Just att den blommar som den gör.
Älskar den.
Syrener, hyfsat vanliga i trädgårdarna. Jag vet exakt vem som har dem, haha. SÅ jag vet var jag ska fota.
:-)
SAMMA, syrener för mig av skolavslutning och juni. Så det är konstigt på många sätt att de blommar redan i april här.
Visst är det sp, man förknippar blommor med olika perioder i livet, och med människor.
Som du och din farmor, så ljuvligt med den doften från de träden ...

Jadu, hag hade ju Sony Vaio före min mac. Strul galore. Efter att de strulat sönder för mig, bägge två, bestämde jag mig för MAC.
MEEEEN, min första MacBook varade i tre år. Den andra, den jag har nu, är snart fem år. Den har varit BRA!
Men jag har den inlämnad två ggr.
Så vem fan vet. I mångt och mkt tror jag PC har blivit bättre.


Ja, den här månanden har varit lång, vet inte varför. HAHA, jag ibland fattar man inte tiden riktigt.

KRAMAR och trevlig helg!!

eastcoastmom said...

Åh löjtnantshjärta! En av mina absoluta favoritblommor! Gick förbi en trädgård här i CT igår som hade flera buskar av löjtnantshjärta. Borde plantera egna såklart...
Och grattis till din pappa!

Channal said...

Ljuvliga bilder! Vill stoppa tiden här o nu men när jag set syrener och löjtnantshjärtan vill jag bara ha mer sommar! Grattis till din fina pappa! Ha en jättefin helg kära du!

KRAM Anna

Anne-Marie said...

Och jag tycker att april gått fort. Har haft alldeles för mycket som tagit tid, energi och tankar. Därav min frånvaro i bloggvärlden. Jag hoppas att det skall lugna ner sig litet nu.
Har tittat på dina fina bilder av allt det vackra du har omkring dig. Tänk så många olika blommande träd och växter du har. Det har slagit ut mycket även här då det blev ovanligt varmt helt plötsligt. Tycker om när det går litet långsammare.
Grattis i efterskott till både Peter och din pappa! Härligt att din pappa är så pigg. Och det var verkligen intressant att läsa om Peters uppväxt. Usch vad jobbigt att flytta runt så. Säkert lärorikt men också jobbigt.
Och vilket intressant inlägg om din brännskada! Tack för att du tog dig tiden att skriva och visa bilder. Litet otäckt att se hur din arm såg ut men samtidigt intressant. Märkligt hur kroppen kan läka trots en så svår skada. Kan inte ens föreställa mig hur ont det måste ha gjort i början.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Visst är de ljuvliga!!
Har faktiskt också tänkt plantera en sådan i min lilla täppa. Fastän de blommar så kort tid är de så ljuvliga medan de blommar.
TACK AM!!

Annika said...

Channal:
Våren går alltför alltför fort.
Gillar det inte.
Jag vill också ankra tiden. Hos mig är det sgs försommar nu.
Njut av den fina tid ni har framför er.
KRAMAR!!

Annika said...

AM:
Så brukar det vara de flesta månader, tycke jag. DE går så fort. Men den här har av ngn anledning gått långsamt. Men inte för dig då :-)
Det är inte så kul om det är alldeles för mkt som snurrar samtidigt.
ja, jag har mkt MAFF här hos mig, så många vackra träd, buskar och blommar. En njutning. Men det går så fort allting.
Jag vill också att det ska gå långsamt, precis som du vill.
Peters uppväxt ja. Nej, jag tror nog att han gärna sett att den varit annorlunda . de fick flytta alltför ofta, och sen det där att aldrig riktigt kunna skaffa sig kompisar för livet, som jag har sen barndom och tonår. SÅ annorlunda liv. Lärorikt, men mkt jobbigt.
TACK AM, det inlägget om armen skrev jag mest för att ngn annan stackars sate en dag kanske ska hitta det. jag saknade själv ngt liknande då när det hänt mig.
Det blir aldrig vackert igen, men visst är det fantastiskt med kroppen. Håller helt med.
Kramar och välkommen tillbaka igen!