Thursday, April 25, 2019

En födelsedag, En mobil, En fruktansvärt bra tv-serie, En tanke om att TV aldrig varit bättre och En fundering över hantverkare.


Hej och godmorgon torsdag!
* Fölsis!Idag fyller Peter 54 år!
Hurra för honom. Min fine make. Han som finns där i alla väder med stort lugn och tålamod.
Kan inte fatta att vi bägge börjar närma oss 55.
Say what, vi känner ju oss som 26.
Jag har köpt presenter och ikväll ska jag göra en riktigt god middag åt honom här hemma.* Mobilen


Jag gick tillbaka till Apple igår. Klagade på dem, och sa att jag var besviken och fundersam över hur en telefon kan bli så mycket sämre efter att den blivit inlämnad enbart för ett  skärmbyte. Sa att jag tyckte att de kunde talat om att de skulle uppdatera systemet innan jag lämnade luren ifrån mig.
De beklagade, tog luren och körde något diagnostiskt program.
Det ändrade på något. OCH nu är den bättre!!
Nästan bra.
Det är fortfarande lite bildstrul mellan molnet och min mobil och min Mac. Det var heller aldrig något problem förr.
MEN, inga appar crashar längre. Fy tusan vad skönt.
Riktigt skönt.
PUST, hoppas att det fortsätter så.* Quicksand/Störst av allt.


Peter och jag har börjat titta på den svenska serien Quicksand, eller Störst av allt, som den heter på svenska.
Sveriges fösta Netflix-serie.

Jäklar i min låda så BRA den ÄR!! Vilken serie!! När jag skriver detta har vi sett två avsnitt, och har fyra kvar. Jag lovar att vi kommer att vara klara med serien senast ikväll, torsdag.
JAG lyfter på hatten, bockar och niger och säger att Sverige har fått till en riktigt höjdare.
Vilka BRA skådisar, vilka miljöer och vilken oroligt spännande handling.
Givetvis ser vi den på svenska med engelsk text. Den finns i dubbad version också. MEN det klarar jag inte av att se.

Karolina såg den föst, och hon bönade och bad oss att vi skulle se den. Karolina prisade den lika mycket som jag gör. OCH även kräsna Karolina lovprisar skådisarna. Speciellt den unga tjej som spelar huvudrollen Maja, Hanna Ahrden. DÄR har vi en som kan agera, utan att spela över.
NI måste se denna serie. Den är så värd det.
Nej, jag har inte läst boken. Men jag brukar gilla Malin Persson Giolitos böcker.

* TV har ALDRIG varit bättre.


Jag tror att vi kan fastslå att TV nog aldrig varit bättre. Kvalitetsserier avlöser varandra på raken. De stora bolagen går ut hårt vad gäller TV och kvalitet. DÅ menar jag främst de stora bolagen som specialiserar sig på strömningstjänster, som Netflix, Amazon Prime och Hulu samt flera andra.
HBO och Showtime är ju också givetvis inräknade där, liksom flera andra jättar.

Förr kunde både skådisar och tv-publik rynka lite på näsan åt serier och program som skapats direkt för TV.
DET kan ingen idag. Idag står skådisar i världsklass på kö då det gäller att få vara med och göra bra TV.

Dessutom får många nya skådisar chansen via alla dessa produktioner, och det i sig är ju underbart.
Det gagnar bara oss tittare som får ännu mer att se fram emot.* Hantisar


Jag har haft två hantverkare i huset sedan i måndags. Vi är inne på fjärde dagen nu. Spring ut och in, bankande och borrande. Allmänt stök.  Känslan av att vara fånge i sitt eget hem.
Så tröttsamt det är. MEN ack och o så nödvändigt. Klagar egentligen inte, men ni vet hur det är …


Med detta önskar jag er alla en bra och fin torsdag!

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Så bra att du satte ner foten och stampade till ...Bra att apparna sitter där de ska nu. Märkligt beteende hade de hur som helst. Utstuderat? Det är bäst att hålla ögonen på skaft när man går till sina mobilagenter eller vad man ska kalla det.

Här ser jag knappt alls på tv längre men vi har inte Netflix och bra filmer så det är en av förklaringarna till varför inte. Har möjlighet att se hur många kanaler som helst men ...jag läser hellre nu för tiden.

Jag förstår väl att du känner dig som fånge i ditt eget hem. Så blir det när man har främmande hantverkare på plats. Ja, jag vet hur det är :)

Ha en fin torsdag Annika!

Anonymous said...

God morgon från ett soligt Spanien. Så skönt att det fixade sig med telefonen, inser också att man inte kan vara helt hundra även om man lämnar in till Apples egna butiker och det låter ju lite tritst.

Stort grattis till din Peter på födelsedagen, hoppas ni får en fin dag och firar ordentligt.

Vi har Netflix hemma så då ska vi se "Störst av allt", boken har jag läst och de andra hon skrivit och tycker nog hon skriver snäppet bättre än sin far. Vi har just sett de 4 avsnitten av "Jägarna" som också var jättebra, norrbottning som man är så känner man igen vissa saker väldigt väl :-)

Ha en fin torsdag hälsar Yvonne med en stor kram

Annika said...

Karin:
Ja, de urskuldade sig. Sa att de uppdaterar av bara farten ...
Eh, sluta med det.
Absolut, det är nog så viktigt att ha ögonen med sig, och direkt rapportera till det ställe man köpt mobilen på om de börjar strula efter en enkel lagning.

Netflix da bomb, Karin. Det finns många som säger upp sina vanliga abonnemang och streamar rubbet. Så bra som TV är nu har den nog aldrig varit förr.
Jag läser också, hihi!! Men älskar att slå mig ner framför en bra serie då kvällen faller.
Tom mina fldrar skaffade sig Netflix på äldre dagar. och älskar det. SÅ vem vet, Karin ... one of these days ... ;-) :-*


Hantisar ja, de är bra. Men det är jobbigt också. Som sagt, klagar inte egentligen på det hela, men det är lite kringskuret.


Ha en toppendag!!

Annika said...

Yvonne:
Godmorgon kära du!!
Nej, man kan faktiskt inte ens lita på Apple egna butiker. De vill sälja, och är luten mer än två år tycker de säker det är dags för kunden att köpa en ny, tröttsamt.

TACK! Peters dag idag. Han vill ha indisk curry ikväll, så jag ska greja det till honom :-)
Efter förmåga.

MPG är skitbra. Gud vad bra hon är. Ja, hon är nog snäppet bättre än fadern. Håller med.
Du har en högtidsstund framför dig med Störst av allt. Riktigt, riktigt BRA!!

Norrbotten for the win, Yvonne!! Gillade filmen Jägarna. Så detta är en serie efter den boken?

Kramar i massor till dig!

Anonymous said...

Jägarna är en thriller-TV-serie från 2018. Serien är en fortsättning på långfilmerna Jägarna och Jägarna 2. Rolf Lassgård återvänder som polisen Erik Bäckström …

Annika said...

Ano, eller Yvonne är det nog :-)
TACK!
Tänkte att det nog var ngt sånt :-)

Monica said...

Stort GRATTIS till din käre make Annika! Jag är fortfarande imponerad av Peter´s medicinska kunnande, hälsa det:-), tycker han var fantastiskt kompetent.

Hon är bra Malin, läser alltid hennes krönikor, de är så klokt skrivna och fadern är väl inte så tokig heller:-) men ingen stor författare så att jag blir imponerad men roligt ändå att läsa böckerna som är lite ojämna enligt mig. Men han kan mycket inom sina områden och bra att han ryter ifrån ibland om allsköns tokigheter. Ska vara oerhört snäll och generös mot sina barn har jag hört, det är en bra egenskap och det verkar gå väldigt bra för Malin.

Skönt det blev bättre med din mobil men visst undrar man? Och över kompetensen också, den ene gör si den andre så, mycket som är märkligt. Hoppas den fungerar nu. Två år är ändå ingen tid, lite konstigt med batteriet, om de först frågade om du skulle byta ut det, sen sa att det fungerade bra och så denna röra.

Önskar en trevlig födelsedag med mycket gott!

Anonymous said...

Testa Phone Doctor i Herndon nästa gång skärmen spricker. Billgt och snabbt. Använt de många ggr.

Visst är Quicksand bra?? Boken var som alltid bättre men detta är så sevärt!

Såg The Polar Sea på Netflix. En dokumentär som är riktigt bra. Rekommenderar. Måste säga att Netflix är helt fantastiskt. Tycker att de pumpar ut bra material hela tiden. Tittar så lite på "vanlig" TV.

Spännande att ni renoverar...! Vad blir det_

SB


Anne said...

Grattis till din Peter! Låter som det kommer bli en fin-fin födelsedag med extra god middag. Läste din kommentar om att det vankas curry, det är sååå gott men tyvärr kan jag inte laga indisk influerad mat alls. Men du är säkert grym på det, har känslan du kan laga "allt" och är väldigt duktig i köket.
I kid you not Annika, det är helt sant att jag sedan flera dagar tillbaka flera gånger tänkt att jag måste skriva en kort rad till dig privat eller nämna här eller på insta. Senast imorse tänkte jag att nu får jag inte glömma tipsa Annika om Störst av allt/Quicksand. Den är SÅÅÅÅ bra!!! Nu läser jag ditt inlägg att ni redan upptäckt den. Jag hörde om den i nån av Svennegrupperna på Facebook, tror det var AM i CT som skrev om den och jag gjorde en notering att den måste vi se. Maken som inte gillar se svenskt för han tycker det håller så pinsamt dålig kvalité var svårövertalad men jag fick med honom på ett avsnitt och sade att gillar du inte så kollar jag det själv men vi ger det chansen. Han var (precis som jag) förstås fast efter första avsnittet. Så otroligt bra kvalité och spännande story och ja fantastiskt bra serie. Vi såg sista avsnittet igår. Har haft svårt att släppa den, berättelsen griper tag i en. Håller helt med dig om det du säger om bra TV, bättre än nånsin, TV och seriernas guldålder är nu. Älskar det verkligen.

Hantisar som springer ut och, jag vet, det är drygt. Även om de gör nåt man vill ha/behöver och det är positivt så frestar det på. Brukar du våga lämna dem ensamma hemma? Det är lite olika hur jag gör, är det hantisar som liksom stannar längre och har längre projekt vad de gör, t.ex. fixar golv eller som när vi renoverade köket förra året då har jag faktiskt lämnat dem och haft nyckel utanför som de fått använda när de kommit och släppt in sig själva eller låst efter sig för jag varit tvungen vara iväg på nåt. Det har då varit projekt som dragit ut och de jobbat från morgon till sen eftermiddag flera dagar så det har varit omöjligt att vara här med dem hela tiden. Så ja, oövervakade har det funnit hantisar här. Det känns väl sisådär egentligen men samtidigt så gör ju många så. Jag menar, folk tar ju inte ledigt från jobbet en vecka för att vara husvakt medan hantisar gör om badrummen en vecka. De grannar jag vet som jobbar och gjort husprojekt, de har inte varit hemma dagtid i alla fall. Men visst, lite olustigt kan det kännas med främmande människor i ens hem när man inte är där, men men förhoppningsvis gjorde de inget fuffens då de var här själva, kanske borde ha lite dolda nanny cams... En hantis sade faktiskt att så många har dolda kameror hemma nuförtiden att de skulle inte ens våga få för sig att göra nåt olämpligt för de skulle säkert bli haffade på film, rapporterade till chefen och få kicken. Han berättade att en kollega hade varit så fräck och tagit sig friheten att äta sin medhavda lunch i soffan i ett tomt hus han jobbade i, hamnat på film och fått tillsägelse.Så kan det gå.
Kram!

Malde said...

Grattis till Peter!

Jisses vad vi hade hantverkare för sju år sedan. Det skulle bli nytt yttertak och nya takfönster, nytt kök och ny tvättstuga. Det blev ett nytt badrum också, då det hittades en vattenskada där... I ett halvår (!) hade vi hantverkare till och från i huset. Mest de första tre månaderna, sedan mer glest förekommande. Sååå skönt när det var över med det! Fint blev det i alla fall.

Byta mobil är en skräck! Likadant när man har haft den på service/reparation. Så jobbigt att få till telefonen som man vill ha den med appar, bilder och musik. Min mobil/snuttefilt är över tre år nu, så dagen "byta telefon" närmar sig med stormsteg. Tycker inte om...

Många vårhälsningar
/Malde

Anonymous said...

Skönt att luren blev bättre! Har inte sett Störst av allt, men hört mkt om den. Maja älskade boken o var oxå på audition till serien. Det hade väl varit ngt det, om hpn fått en roll :-)
Vi tittar på Jägarna som serie nu men nja, sisådär tycker nog jag om den. Jag gillar ju Hemma igen väldigt mkt som du vet o maken delar faktiskt det med mej. Sedan är det nästan lite skämmigt att medge att jag är helsåld på alla varianter av 90 days...
Ha en härlig helg o gratta gubben från mej!
Kram från Anette

Annika said...

Monica:
TACK!
Ja, han är onde of a kind den där. Jag kommer att behålla honom :-)
Jag ska hälsa honom, och jag blir mkt glad över dina fina ord!


Malin är grym! Jag har gillat de böcker jag läst av henne. Farsgubben är nog bra han med, och visst är det bra att han ryter ifrån och inte är rädd.
kunnig är han.
Jag gillade inte hans barndomsklildring speciellt mkt, måste jag erkänna. Men Malins böcker har jag gillat.


Jag är bara glad över att den funkar igen, min mobil. MEN underligt ÄR det. OCH jag undrar om de inte mixtrade med ngt där ändå då de var inne. Fy bubblan.

TACK nu ska jag snart börja laga middag till den käre maken :-)

ha en GOD natt nu!!

Annika said...

Susanna:
TACK för tips!!
Ska absolut göra det. Apple tog ju 150 dollar, kan tro att Herndonstället är billigare. OM glaset spricker igen blir det Herndon. LÄTT!

Otroligt bra är serien så BAM in YOUR FACE bra.
Jag är impad. Bra för Sverige, nu kan se säkert får producera fler serier för Netflix räkning.

GOTTA love Netflix. Kvalitet thru and thru.
TV har aldrig varit bättre. Nu måste det vara dess gyllene era. Vilka serier det görs!! OCH filmer som görs direkt för dem. Otroligt.
Ja, vi som kunder kan bara tacka och ta emot, och betala våra summor till dem, hehe.
Ser nästan inget på network tv längre.
95% strömmas.

TACK för tips, älskar sådana program.

OH man, så Ospännande Susanna. Det är vår skorsten som får ny panel och nya knutar. Inte mer spännande än så. Önskar att jag hade kunnat sagt KÖK, men ...

Annika said...

Anne:
Tusen tack!!
Jag ska snart börja med maten :-)
NEj, jag är inte bra på det. Gör det efter förmåga, och det blir som det blir.
Naan-brödet är a och o, hehe. OCH det köper jag.
SHIT no, jag kan inte laga allt. Jag kan laga en del, men finlir och sånt är jag inte bra på. Jag är bra på rejäl mat, sas. Men inte på finare sas.
I WISH!!!
Men jag tycker det är ganska kul numera, det tyckte jag inte förr,

Anne, there you GO!!! Visst är serien så JÄKLA BRA!! Det var Karolina som först började böna mig och Peter att se den. Hon knarkade den på två dagar. OCH hon prisade kvalitet och skådisar. OCH jag kan BARA HÅLLA MED!!! Tro mig, K är kräsen.
Vilken serie!!
Det är ju Netflix, och det flaggar för kvalitet. Ja, jag är fast. Vi har två avsnitt kvar att se, det sker ikväll.

Anne, you got it. NU är det tv's guldålder. Program och serier har aldrig varit bättre. TACKA Netflix och dess likar för det!
De har revolutionerat tv-världen.
OCH att Sverige lyckats så bra i sin första Netflix-serie bådar gott för framtiden för dem.

När vi la in nya golv flydde vi hus och hem, jag och P. Ville INTE vara hemma.
Så vi släppte in dem på morgonen, och sen lämnade vi dem. Tittade in ett par ggr om dagen.
Denna ggn har både P och jag varit hemma hela tiden, sgs. Ngn av oss har varit här hela tiden.
Jag ogillar att vara ensam hemma när de kommer, så jag är glad att P jobbar hemifrån såna här ggr.
tror nog ända man kan lita på de flesta, tack och lov. De är licensed and bonded. men visst ... man vet aldrig.
Skulle vi göra om köket skulle jag nog fly hemmet, tror jag. Mestadels iaf.
Exakt, det där att många har kameror hemma är så sant. Jag har en också, i källaren.
Nej, jag tror nog man kan lita på dem. Men de inskränker iaf på ens liv. NU är de klara, och det är sååå skönt.

Vi bistår dem med coke, vatten och andra läskedrycker. Jag har aldrig haft ngn hantis som ätit lunch i mitt hus, men däremot ute på mina trädgårdsmöbler. Helt OK.
kan inte vara lätt att vara hantis heller, de vet säkert hur vi alla känner.

Kramar till dig!

Annika said...

Malde:
Men hej!
Länge sen jag såg dig här. Välkommen tillbaka!!!
Tackar å Peters vägnar.
DET är ju högst prövande att ha dem så länge ni hade!!! MAJJ GADD! Men så blir det ju om man har jätteprojekt som ni hade.
Antar att man på ngt sätt vänjer sig till slut?
Men jag förstår också att ni måste ha jublat då de äntligen var klara!
Tycker inte heller om att byta mobil. DET är inte kul, för ngt strular jämt.
Malde, så kul att se dig igen!
KRAM!!

Annika said...

Anette:
DU måste se serien!
Du skulle gilla den, kvalitet av rang!!
Jag minns att Maja gick på audition!!!
Nej, då, det är inte skämmigt med 90 days ... Alltså, börjar man se en sådan serie är man fast. FAST! För det är ju så intressant!!
tack Anette, ska hälsa Peter.
Stora kramar!!!

Malde said...

Tack! Ja, jag är mycket seg med att kommentera och visa mig, dock tittar jag med glädje in och läser. Visar oftast dina vackra bilder för Maken (hoppas att de inspirerar honom att följa med på mera resor men han är svår att övertala).

Såå skönt det var när hantverkarna äntligen var klara! Det kommer mest troligt inte att bli så stora projekt framöver.

Mitt projekt för maj månad är att lära mig att väva trasmattor, tre av maj månad fyra helger kommer att ägnas åt detta, mest troligt några kvällar också. Dock kommer vi att åka ner till Malmö på avslutningsutställningen på Dotterns utbildning en av helgerna i maj, åker på torsdag och kommer hem sent på lördag. Ska bli spännande att se alla verk som eleverna på Konstgrafikutbildningen har åstadkommit. Är tämligen säker på att det även är andra konstinriktningar på skolan som är med.

Kram
Malde

Annika said...

Malde:
TACK kära du.
uppskattar det massor. Att du läser.
OCH tack för att du gillar mina foton, blir glad!

JA; ni hade ju ett jätteprojekt. Sådant är ju tärande.
Förstår att ni var glada då de var klara. verkligen!!
Vilket kul projekt du har framför dig. SÅ kul med vävningen.
OCH din dotter, vilken spännande utbildning!!
Läckert.

Stora kramar!