Friday, April 12, 2019

Det bästa, och sämsta, med våren ...
Godmorgon!


Det är återigen fredag.
Helgen står för dörren. Veckoslutet kommer att gå lika snabbt som det alltid gör.
Så är det, det vet vi alla.

Våren exploderar runt om mig.
Allt står i blom. På min promenad igår noterade jag att syrenerna snart blommar.   Det gör även löjtnantshjärtan och äppelträd.
Vi väntar ännu på dogwoods och Kwanzaan cherries.
En del vita paradisäppelträd står redan i blom.
Det går snabbt iår, det gör det.
Snart är det sommar i mina hoods.
Yup.Körsbärsträden är fortfarande vackra, men de sjunger på allra sista versen nu.   Fast snart kommer kwanzaan-körsbärsblommorna, och de är en sort för sig ... SÅ fina.

Mina grannars körsbärsträd.

Den skira grönskan börjar komma nu ...

Så fint nu när allt står i blom vid Lake Thoreau.
Det bästa med våren är nog ändå:

*  Den skira grönskan, som knappt kommit igång.
*  Att utelivet på deck och i täppa börjar.
*  Fix i täppa och på deck.
*  Tiden då man slipper både AC och värme i hemmet. Alltså NU!
*  Att allt är så vackert att man nästan kör av vägen (tja, det vore nog inte så bra, men …)
*  När jag kan gå ut och gå i arla morgonstund utan att ha mössa, vantar, halsduk och hela den uppsättningen på mig.
*  Givetvis att kunna fika i täppan varje morgon.
*  Att faktisk känna att man lever här och nu, det slår mig särskilt mycket under vackra morgnar.Det här, mina vänner, är ett av mina absoluta älsklingsträd på våren.  Det är en eastern redbud.  De blommar på bar kvist, och är alldeles särdeles underbart vackra.OCH dra på trissor, haha.  NU kommer äppelblommen också.  Paradisäpplen.  ÄLSKAR DEM!!!

Tidig morgon vid en av sjöarna, Lake Thoreau.
Det sämsta med våren är nog ändå:


*  ATT den är så kort.
*  Blomingen är över på nolltid
*  Pollen
*  Ogräs
*  Carpenter bees (som äter sig in i trähuspaneler och förstör en hel del i sin väg)OCH, alas, nu har magnolian gjort sitt för i år.  Den blommar över alltför, alltför snabbt.


En roddbåt uppe vid The Wharf.
Bradbury pears.

Eastern redbuds.  DE är svåra att fota, tycker jag.  Jag ska försöka plåta dem igen så snart jag kan. Jag har flera stycken i området, och massor runt omkring mig för övrigt.  MEN det är svårt att fotografera dess skönhet på rätt sätt.
Ikväll får jag besök av min före detta boss, Laura, och hennes man Charlie. Laura var min chef då jag jobbade på en Montessoriskola i Arlington innan jag fick Karolina. Jag jobbade där som Assistant Director 95-96.
Laura var en toppenboss, en av de bästa jag haft. Vi blev goda vänner, och Laura var till och med i Sverige och hälsade på mig en vecka 1997.
Numera lever hon och Charlie ett härligt liv. De har sin bas i Ohio, sitt lilla hus. Men de kuskar runt vägarna i USA och bor i sin husbil mestadels. Bägge kan sköta sina jobb från vägarna.
De har rest över hela USA snart, bor ömsom i nationalparker, på campingar och ibland på Walmarts parkeringsplatser, haha.
Ibland kör de så kallad boondocking då de bara parkerar någonstans mitt ute i ingenstans. Medan de är i DC-området har de sin RV parkerad på en camping i Maryland,  och  så använder de den lilla bil  de har på släp efter husbilen när de åker ut på utflykter i grannskapen.
Ett skönt liv, ett fritt liv.
Det ska bli verkligt KUL att träffa Laura igen.
Det var länge sen vi sågs nu. Gissa om Peter och jag kommer att fråga, fråga och åter fråga om deras livsstil.Maskrosor på en bro.

Granngatan.  På Insta frågade instavännen Goldengirlanne (som är en trogen bloggvän och kär kommentator här på min blogg) vilken tid jag går ut och går?  Jag går ut vid 7 tiden varje dag.  Den här bilden tog jag 7:12.  Det är ju lätt att kolla tidpunkt på fotona numera :-)  Jag vill gå ut då solen går upp och ljuset är som vackrast.  Sen är jag en morgonmänniska också, så det är inget problem för mig att komma upp.

Grannarnas körsbärsträd igen, ljuvligt ljuvligt och snart är tiden all.


Måste bara visa den här bilden som jag tog hemma hos min kompis Sara igår.  KOLLA VAD GULLIGT!!  Det är "sov du lilla videung". Saras pappas faster stickade dessa för länge sedan.  Hur underbara är de inte?
Ha en fin vårhelg nu, alla ni!!

19 comments:

Sara said...

Magiska bilder igen, sis, du är så duktig på att fota! Jättegulliga små videung hemma hos Sara, såna skulle man ha.
Vad roligt att Laura kommer! Antar att hon inte jobbar på förskola längre, när det funkar att kuska runt i husbil och ändå arbeta? Absolut spännande livsstil, kanske inget för mig, men det är ju en fantastisk chans att få uppleva nya platser och ändå ha sin trygghet (hemmet) med sig. Ha en superfin helg! Puss, kram och älskar:)

Äventyret framtiden said...

Underbart är kort, som det heter och det stämmer verkligen när det gäller våren som ofta är så intensiv så man aldrig skulle sova. Här har den till all lycka stannat upp lite grann, inte lika vintrig längre som bilderna på min blogg visar men fortfarande kallt. Nästa vecka har utlovats varmt väder igen och jag antar att det kommer att explodera i naturen då.
Oj, så fina videungskissor! Ljuvliga.
Ha en fin helg Annika!

Annika said...

Sis:
TACK SIS!!
Naturen är extremt fotogenisk just nu. Jag bara fotar :-)
Det gäller att passa på.
VISST är de där vudeungarna underbara!!! Jag bara smalt ner och dog då jag såg dem. Mamm skulle säkert kunna sticka såna åt dig och mig :-)
Nej, nej, Laura jobbar inte på förskola längre. Hon jobbar för röda korset numera, och kan sköta jobbet helt och hållet från vägarna, eller varifrån hon vill.
SIS, ha en underbar helg.
Älskar och saknar!!!!

Annika said...

Karin:
VISST är det så. Här tycker jag den går alltför alltför fort.
DET är jättebra då det svalnar av, för det förlänger den ljuva tiden. Som hos dig nu.
Mne ja, så fort det smäller till och blir lite varmt så startar det med fart, som his dig i nästa vecka.
VISST är de ljuvliga de där videkissarna.
Ha en jättefin helg, Karin!!!

Stockholmsbo said...

Annika, dina bilder är som dom drömmar du talar om.
Totalt fantastiska.
Du gör väl fotoböcker av dina foton? Förstorar?
Du är drottning på detta.
Fortsätt att knäppa bilder i helgen och visa oss sen.
Ha det bäst.

Annika said...

Stockholmsbo:
TACKAR!!
Vad glad jag blir.
Ja, jag borde göra fler böcker än vad jag gjort.
Du gör min fredag.
Ha en fin helg!

Eva i Dalarna said...

Din före detta chef verkar ha det roligt, resa runt sådär och med hemmet med sig.
Våren ja - vad jag längtar efter den skira grönskan. Jag vet att häggen blommar i Skåne, fick foton från min dotter som bor där. Men här där jag bor är det nästan inte ens knoppar på den. Och blommor finns det inga ännu. Jo scilla såg jag igår, vilken lycka att se denna lilla blå blomma. Men mest längtar jag efter tussilago nu.
Ha en bra helg Annika!
Hur är det förresten med din arm nu för tiden? Den du hällde the på?

Monica said...

Så fint du har Annika och visar här! Ser helt underbart ut och det är en underbar tid med denna blomning, den finaste och den ska gärna gå långsamt. Helt otroligt så vackert det är och jag saknar UK i vårens tid men inte allt annat. Ska ha blivit extremt där som inte berättats om förrän idag av parlamentskoordinator, ja lite har man väl förstått men inte att folk nästan går under där medan Maja hälsar på i alla städer i EU.

Så både roligt och spännande att du kan träffa dina vänner från förr, kul! Men inget liv för mig, haha, men intressant ändå att höra hur andra gör. Ha det riktigt trevligt och önskar er alla en fin helg!

Monica said...

Åh jag glömde lilla videung! Så söta! Såna skulle jag gärna ha!

Annika said...

Eva:
Ska bli jättekul att höra dem berätta om sitt liv ikväll. DET är ju ovanligt, såsom de lever.
Visst är det härligt med de första vårtecknen. Bara att njuta.
Här har våren kommit långt.
Armen, det kommer inlägg om den framöver. Hällde inte te över den, haha ;-) Det var en olycka av guds nåde ;-)
Ha en fin helg nu!

Annika said...

Monica:
Tusen tack fina du.
Jo, jag kan tro att du känner igen mkt av det som blommar från Annas tid i England.
Ljuvligt är det!!
Ja, herregud, Brexit alltså Hur sjukt.
Och Maja sen ... ja om inte hon avgår vet inte jag ...

Ska bli så kul att träffa Laura. Nej, det krävs nog en alldeles särskild personlighet för att fixa det livet.
MEN det ska bli SÅ kul att höra dem berätta.
Visst är videungarna söta. Underbara är de!!
Monica, ha en toppenhelg, fina du!!

Anne said...

Hihi, vilken ära bli omnämnd i dina fina blogg. Så att jag rodnar av förlägenhet :) Du har ju så rätt, du får uppleva de finaste och mest magiska timmarna när du är ute så tidigt. Du bor verkligen otroligt vackert. Hur är det på vintern, går du senare då? Förstår nu fullständigt vad du menar med att om vi skulle ha samma året runt tid så skulle du inte vilja ha sommartid då det skulle göra du skulle få mörkare morgnar.
Vad spännande med Laura, var frågvis och får du mycket intressant info så berätta gärna. Det där är ju en livsstil som inte är såå ovanlig i USA. Eller hur? Eller jag menar, visst är det ju fortfarande ingenting vad gemene man gör men människor som lever på det här sättet finns det rätt många av trots allt. Det är nåt fascinerande med det, jag kan helt klart förstå vad som lockar dem som lever den här livsstilen. Det sagt, vet inte (tror inte) om det är nåt som skulle passa mig men kan förstå den livsstilen helt klart. Undrar hur de rent praktiskt gör, jag menar som med post och har de en "riktig" adress där de kan nås. Eller som sjukförsäkring, var nånstans är den reggad. Kostnader, det borde ju vara väldigt mycket billigare leva på detta sätt då man har allting med sig och även om det väl kostar parkera och campingplatser så måste det vara mycket billigare leva så här. Brukar de stanna på en och samma plats i månader över säg vintern och då mer eller mindre egentligen ha en fast punkt, ett hem eller reser de mycket hela tiden?
Fina bilder igen! Min pollenallergi är så mycket bättre (tacksam jag bara har precis där i början) så har faktiskt njutit mycket av naturen och blomningen den här veckan. Men det går så fort, som du säger och visar från dig, vissa har redan sagt tack och adjö för den här gången.
Ha en riktigt fin helg!!
Kram

Annika said...

Anne:
Önskar jag kunde länka också ;.*
Precis, jag gillar att vara ute då det är som vackrast, och det är det i de timmarna. Just när solen går upp och timmen som följer och kanske lite till.
Älskar det.
Slopa sommartiden, normaltid hela året. PLEASE!!
Tror inte folk i allmänhet tänker på hur mörka morgnarna blir om vi har sommartid året runt.
Ja, det ska bli så roligt att korsförhöra, haha, Laura och Charlie om deras liv på vägarna. SÅ coolt, så annorlunda. OCH jag träffade ju folk som dem under vår road trip. Folk som sålt sina hus, och nu lever RV liv ett tag. BALLT!
De flesta var pensionärer. Men det går ju att jobba också bara man har wifi etc.
Ska fråga allt det där ikväll, som post, w2 forms, var de skattar, försäkringar (förmodligen i Ohio) etc.
Jag ska fråga rubbet, hihi!!
Vpren går fort. Mkt är redan bedagat. Så blir det när det envisas med att vara för varmt lite för länge, hehe.
TACK snälla Anne.
Stora kramar från mig!!

Bettan said...

Du bor verkligen i ett vackert område, och dina bilder är så fina!
Ja, våren är underbar och ända fram till förra året fanns det inte en enda nackdel med denna underbara årstid.
Men att som 60-åring bli pollen- och gräsallergisk var ingen höjdare precis. Jag får tillbaka alla mina elakheter mot familjen med ränta - har alltid varit lite retsticka för min systrar och min mamma som har haft de här problemen hela livet. Nu är det de som har roligt, för nu har jag fått rubbet, sjufalt värre än dem.
Men jag knaprar antihistaminer både högt och lågt, och konsumerar astma- och cortisonspray så jag låter som ett hest gammalt ånglok.
Och sedan går jag ut och njuter av allt det vackra.. ;)
Önskar dig en härlig helg!
Kram ♥

Annika said...

Lisbeth:
Tack, ja jag bor i ett mkt vackert område. Himla glad för det.
TACK Lisbeth för bildberöm, blir glad.
OOOO NO, så tråkigt att du drabbats så hårt. Jag vet ju att det kan slå till närsomhelst i livet. Inte roligt.
TUR det finns mediciner. TACK och lov!
Hang in there.
OCH jag är glad att du kan njuta av det hela oavsett.
Karma från mig!

Brysselkakan said...

Jo, de där stora, för att inte säga enorma, husbilarna ser man gott om när man kör runt i USA. Och så den lilla bilen rullande efter. Så får man nog inte ens göra med bilar i Sverige för har aldrig sett det, inte ens i Europa och tro mig, har åkte kors och tvärs där också under hela min uppväxt och då just i en husbil!
Full fart på blommandet hos dig!

bettan said...

Så vackra bilder du bjuder på som alltid. Önskar våren tog det lite mer med ro så man verkligen hann njuta av allt det fina.

Har läst ikapp och vill säga att inlägget om Peters uppväxt var mycket intressant. Så mycket han varit med om och han fick tidigt livserfarenheter som inte alltid kan varit lätta.
Stort tack för du/ni delar med er.

Nu ny vecka och de rusar förbi. Idag ska jag påbörja ett mastodont projekt gällande några av mina tänder. De rasar sönder en efter en. Det beror bl a på skarp medicinering. Vet inte hur mycket förebyggande åtgärder jag fixar med...och likt förbannat. Trista pengar. Tur jag inte far illa över tandläkarbesök. Jag kan t o m koppla av vila, tro det eller ej ;)
Ska passa på att låta tankarna fara iväg 43 år tillbaka i tiden, då jag idag 15/4, blev mamma.

Önskar dig en fin vecka.
KRAMAR!!

Annika said...

Brysselkakan:
Enorma. De är stora som bussar. STORA bussar. En sådan har Laura och Charlie, och så en liten bil på släp.
Har aldrig sett den stl i Europa heller.
Men här är de vanliga.
Yupsters, fint hos mig nu.

Annika said...

Bettan:
TACK fina du!!
Blir glad!!

Sant, det var inte jättelätt för Peter och hans syskon då de växte upp. Även fast de förstås fick vara med om mkt roligt.
Men just detta att alltid flytta ... TUNGT!!!

STACKARS dig!!
Må det gå bra. FY FAN:
Jag såg att det är fina Lindas dag idag. Hoppas ni kan fira lite, och att du kan äta och inte har ONT!!!

KRAMAR!!Skriver lite mer via FB till dig om en stund.