Friday, March 22, 2019

Mot resans slutmål, Los Angeles ...

Hej fredag!!


Hoppas att ni alla haft en bra vecka och ser fram emot den kommande helgen.

Nu ska vi fortsätta mot resans slutmål. Vi ska till Los Angeles och det är dags för ännu ett resebrev. Spänn fast era säkerhetsbälten i bilen så åker vi ...


Resebrev från Los Angeles.På måndagsmorgonen lämnade vi Las Vegas. En liten lättnad för oss ALLA fyra, tror jag. Dock är jag säker på att Karolina kommer att återvända med vänner, och det gör hon rätt i. Det är ju partystädernas partystad.

Vi rullade västerut genom öknen och det blev snabbt tunnsått mellan hus och byar igen. Las Vegas förorter sträckte sig inte alltför långt från stan.

JAG GLÖMDE ju att berätta igår att Peter faktiskt bott i Las Vegas, han bodde där då han gick i fyran, femman och sexan.
Hans pappa Pete var stationerad på en Air Force Base där, och familjen köpte till och med hus under tiden de bodde i staden.
Ja, de bodde inte inne i innerstaden Vegas, givetvis. Utan en bit utanför stan.
Peter älskade den tiden! Han hade så roligt i öknen och med kompisarna.
Han älskade vädret, naturen, området de bodde i, alla kompisar, familjens pool och mycket annat.
Peters föräldrar hade jämt besök av bekanta under åren i Vegas, det brukar Pete ofta tala om.  ALLA ville komma och hälsa på. Ja, de ville givetvis till The Strip då också.  Peters föräldrar åkte ofta in till The Strip under åren i Vegas, främst för att se olika shower.  DE såg Frank Sinatra uppträda där flera gånger, bara en sådan sak!  Det var under de åren då Frankie Boy verkligen stod på höjden av sin stora karriär.
Vegas har alltid haft, och har, shower i världsklass.  DET kan ingen ta ifrån staden.
När pappan sen blev stationerad i Tyskland och familjen flyttade dit sjönk Peter hjärta. Han ville INTE flytta.
Men, alas, så blev det ju.
Så ja, Peter pratar så varmt om åren i Vegas. Men inte heller han gillar Strippen i Vegas, och det som i dagligt tal ses som Las Vegas.


Efter ett tag rullade vi in i KALIFORNIEN!!!
OCH därmed in i Mojave-öknen!!
Vi hade kommit till resans sista delstat. Vi började närma oss målet.
Att färdas genom den öknen blev faktiskt lite enahanda.OCH så rullar vi in i Kalifornien, den elfte och sista delstaten på resan som också tog elva dagar :-)


I Mojaveöknen.


Ju närmare man kommer Los Angeles desto tyngre blir trafiken, och desto fler blir filerna. Dessutom kommer man från bergen så det är ordentlig lutning på backarna ner i de dalar som delar av LA består av.
Los Angeles är kuperat. Omgivet är berg, och stan är ju byggd i både berg och dal. Canyons and valleys.  Valley Girls har alla hört talas om :-)Härliga berg på infarten mot Los Angeles.


Trafiken är svår, och jag är glad att jag inte var den som behövde köra. SÅ mycket långtradare, flerfiligt, brant nedför och hetsig trafik. Jag tror inte jag hade klarat att köra, helt enkelt. Det gäller att veta exakt vart man ska, ta snabba beslut.
Och faktiskt, att vara ganska aggressiv i trafiken.
HUA!!
Jag tycker faktiskt att trafiken i LA är den värsta i USA (som jag har sett). Man brukar säga att DC har svår trafik, men det är inget mot LA. Det tyckte jag förra gången jag var i Los Angeles också.
LA, är extra hetsigt och snabbt och trafikvolymen enorm.
Det är freeway på freeway.
USCH!
Dags att svänga av till Karolinas nya kvarter i världen, West Hollywood ...


YASS, den klassiska Hollywoodskylten syns på höjden då man åker in i den nya verkligheten för Karolina ...


OCH här är gatan där hon bor ...Ack ja :-)Vi for direkt och hämtade nyckeln till Karolinas lägenhet. OCH sen for vi till västra Hollywood där Karolina nu bor.
Hon bor i en canyon, på bägge sidor om henne har hon HÖGA berg. Jag minns hur förvånad jag blev första gången jag kom till LA och såg hur bergigt det ÄR!! SÅ mycket BERG! Det gäller att ha bra bromsar på bilen, jag säger bara det.

Efter 11 dagars bilresa var det nu dags att tömma bilen, en gång för alla. Karolinas grejer bars in i lägenheten. Vi tog oss en titt på rummet, på köket, vardagsrummet, badrummet …
Bra, men pyttelitet sovrum för Karolina. Trägolv överallt, en äldre lägenhet på nedre botten. Jag tror att huset är byggt på 40-talet.
Flickorna har en liten uteplats, och så växer det citroner hos grannen. SÅ exotiskt för oss som kommer från östkusten och the mid-atlantic states.
Inget sådant här minsann.
Ja, en helt annan flora, givetvis. Ett helt annat klimat.
Grannens citronträd.Sunset strip, Karolina bor SÅ nära denna gata.Japp, och så bar det iväg till GOOD OLD MODERSKEPPET, IKEA i Burbank. PÅ andra sidan berget från Karolina sett. Karolina körde på de slingrande vägarna utan problem.
Jag är glad att hon inte är rädd och tillplattad av trafiken därute, vilket hennes mamma ÄR.
Tur att det inte är jag som ska bo i LA!
Vi var utsvultna, så det första vi gjorde var att äta middag. Köttbullar? Givetvis.
Sedan handlade vi, säng, madrass, byrå, sminkbord, sängkläder, kuddar, täcke, filtar, bokhylla och en massa småprylar.
De stora grejerna fixade vi leverans på till dagen därpå.

Classic IKEA ...

MEN, jag delar upp vistelsen i LA i två brev. Jag lovar att skriva om mina intryck i nästa brev också.  Det skrivs på tisdag och blir på engelska, vilket kanske kan ses som en liten “bummer” för somliga.
Borde kanske tänka om och skriva även det på svenska? Vad tycker ni? Vi får se …Uppe på en av Hollywoods många kullar, på väg mot IKEA.  


NU önskar jag er alla en fin och BRA helg!!

26 comments:

L said...

En sån resa ni gjort! Och så skönt att Ikea finns överallt, det gör ju livet så mycket lättare. Och Target också förstås.Jag är lite nyfiken på Karolina lägenhet, hur hittade hon den? Kände hon sin/sina room mates innan?
Ha en bra dag
Lisa

Anonymous said...

Kul att få bilder från LA, ser fram emot del 2 också. Måste ändå ha varit rätt skönt att vara framme efter er roadtrip på så många dagar. Men så mycket ni fått uppleva och kul att ha dokumenterat det dag för dag.

Hoppas det går bra för Karolina där och att hon får många jobb i den bransch hon utbildat sig för.

Vilka backar för att komma till IKEA, tur ändå att det fanns inom räckhåll, även om det är mycket skruvande så är det snygga, praktiska och hyfsat billiga möbler de har och allt småplock därtill.

Är det dyrt, ja det är det säkert när det är LA, att hyra in sig så där i ett hus?

Ha en fin fredag och helg. Kramar från Yvonne i Spanien

Monica said...

Vilken resa ni gjorde! Blir ett minne för livet och det är ju både kul och bra att dokumentera i ord och bild.

Ni såg och upplevde verkligen mycket på alla platser och så bra planerat, förstår det låg en hel del tankearbete bakom det. Så roligt att läsa och se alla fina foton från nya miljöer hela tiden och varierande väderlek. Hoppas allt är bra med Karolina och det låter ju fint med boendet där. Bara det funkar med gemensamma utrymmen så finns det ju plats.

Och att ha en egen Ikeamontör med låter toppen;-). Men så mycket fint de har denna vår och vi har många upplevelser därifrån nu och måste säga trots all montering av övrigt att bäddsoffan Anna köpte där var helt otroligt fin, lite elegant stil på den och det bästa av allt, nästan ingen montering och den blir bäddsoffa med ett handgrepp, och skön, har resårbottnar som vilken fin säng som helst. Och fin att sitta i för övrigt. Däremot har vi konstaterat att deras lampor är gräslig fula:-) så de har kommit från annat håll.

Ha det så bra nu Annika i helgen och tycker visst du ska skriva på engelska ibland, är bara kul.

Annika said...

Lisa:
Verkligen, en resa jag aldrig glömmer. SÅ fantastiskt fint allting. Gav mig mersmak, och jag vill göra om den.
IKEA, gotta love it.
OCH Target, där handlade vi också massor.
Hon kände en av rumskompisarna fr Elon, en tjej som gick ut året innan K och som vill bli regissör i Hollywood. Den tredje tjejen kände K inte innan. En tjej från Texas som också vill bli regissör :-)
Lovar att skriva mer om just detta i nästa vecka.
Ha en fin helg nu, fina Lisa!!

Annika said...

Yvonne:
TACKAR, blir glad!!
Jodå, visst var det väl rätt skönt att ha nått målet, att kunna packa UR bilen. För gud vad vi stuvade med packningen under resans gång, haha.
Men också med vetskapen om att en massa jobb väntade och till slut ett avsked ... så det var dubbelt det där.
Jag tycker K har en sjukt dyr hyra, ja. För sitt lilla, lilla rum. Berättar mer om det i ett inlägg i nästa vecka. DC och LA är väl ungefär lika dyra, tror jag. LA har dyrare bensin, men hyrorna ungefär lika som här. Här kan man också få betala sjukt mkt för ett rum. Men kanske LA är ännu värre? Som sagt, återkommer om det i nästa vecka.
IKEA har hon nära till, eller hyfsat nära. Hon ska bara ta sig över berget och ner i the valley, alltså Burbank.
Det ligger flera IKEA i LA fö.
Så det är bra.
Berättar mer om K i ett inlägg i nästa vecka.
Yvonne, ha en fin och bra helg i sköna Spanien.
Stora kramar från mig!

Annika said...

Monica_
Resan i sig är en av de bästa jag gjort, kanske tom den bästa. Jag älskade den!!
Jag fick mersmak till max och vill göra om den vid tillfälle.
Men annan rutt då, så jag får se ännu mer av US.
Det låg mkt planeringen bakom resvägen, och det var Peter som stod för det mesta med den logistiken.. han hade gjort spreadsheets innan, och var mkt väl förberedd.
Sen mkt planering med packing och annat.
Planeringa om hotell, till viss del. OCH med Airbnbs. Sådant.

Har Anna flyttat nu?
Det är säkert både skönt och sorgligt. Hoppas hon bor i närheten av er.
Ja, IKEA, gillar det stället alltså.
OCH så himla bra att de levererar också. Petet och Keith, och jag med förresten, skruvade ihop möblerna sedan. Men IKEA körde ut dem.
Berättar mer om allt sen i nästa vecka. LOVAR!!

BRA, då tar vi engelska på tisdag igen. Det kanske är OK, trots allt?

Monica, ha en toppenfin helg!!!

L said...

Detsamma till dug

bettan said...

Jag får rysningar av olika anledningar när jag läser detta inlägg.
Det är så spännande och overkligt för denna Österlen/Lund-människa. Kan inte nog beundra Karolina över hur modig och driftig hon är. Vilken tjej. Önskar henne allt gott.

Det är så intressant och roligt att få följa med på resan. Makalöst att hon nu är vuxen och så flygfärdig. Å ena sidan precis det vi som föräldrar önskar att ens unge ska bli trygg och självständig. Å andra sidan, helskotta vad det gick fort.
Så underbart både för er och henne att ni kan vara med på resan och med all hjälp fixa så hon får en bra start.
Ser fram mot del 2.

KRAMAR!!

Karin Eklund said...

Så dubbelt och märkligt det måste kännas. Att komma fram och samtidigt veta att ni skulle lämna Karolina där och fara hem igen utan henne. Minns när vi gjorde en liknande resa tillsammans med sonen Jon som flyttade till Haugesund. Jag grät mig genom Norge och snyftade mig genom Sverige på returresan innan VI landade hemma på Åland igen då den verkligheten tog över. Usch det är hemskt!
Man bär dem ju ständigt med sig i hjärtat.
Det är ju verkligen en lycka att de själva fattar att de ska flyga ut ur barndomshemmet,haha.
Trevlig helg!

Evas blogg said...

Vilken resa ni har gjort! Det blir spännande att höra mer nästa vecka. Trevlig helg!

Annika said...

Lisa:
:-)

Annika said...

Bettan:
TACK!
ja, jag tycker också att hon är väldigt modig. Verkligen!!
Men det var ju liksom bara så självklart för henne detta.
Tusen tack, vi ska hoppas att det bär därute i Lalaland.

TACK för att du hänger med på resan, Bettan. DET ÄR så roligt att ha dig med!
OCH ja, du har ju hängt med länge dessutom. SÅ roligt.

Ja, gissa om jag är glad att vi gjorde denna resa. GULD!!!

Kramar!!

Annika said...

Karin:
Precis så är det. dubbelt.
Skönt att komma fram, men samtidigt veta att en herrans massa jobb väntade och sen ett avsked. Svårt det där ...
ja, du har ju varit med om det du med. Du vet hur det känns.
Så länge de har det bra och livet flyter som det ska kan man koppla av. MEN visst, jag vet inte om jag kravlat upp ut tröttheten ännu ...
Den som slog till med järnhandskar då vi kom hem igen ...
HUA!!
Tror det håller på att gå över, men det KÄNNS.
Ja, inte fick jag ha K hemma speciellt länge efter college. MEN jag antar att det är ett sundhetstecken.
TACK för din kommentar och trevlig helg!

Annika said...

Eva:
Så roligt att du hänger med på färden.
Ja, mer i nästa vecka!
Trevlig helg!!

Anne said...

Mycket intressant Annika, jag är så pass obekant och vet så lite om LA. När vi var i LA var det dels så väldigt länge sen, dels så otroligt kort, bara en snabbis och vi var då vid Santa Monica Beach och där var det ju rätt låglängt och sedan åkte till LAX. Typ så... Fick ingen mersmak då men det är såklart orättvisst, LA HAR säkert mycket att erbjuda som stad och bor man där skapar man ju sitt liv där. Så väldigt intressant att läsa och höra mer. Jag blir faktiskt sugen på att mer på riktigt upptäcka stan för att mer ärligt och sant kunna bilda mig en uppfattning om hur den är och vad jag tycker. De bygger alltså hus i branterna sådär, längs bergsväggarna och så är det slingrande vägar upp och ner/genom bergen till andra sidan? Ja, man har ju sett filmer också där det ser ut så och jag såg ju delar av det på håll då jag avr där men ändå...fascinerande. Fantastisk utsikt verkar det ju finnas gott om uppe på dessa berg också, ut mot stan. Bra bromsar skriver du, oh ja det kan jag tänka mig.
Trafiken där alltså, ja du skriver ju den är sju gånger värre än DC och den är väl också ökänd. Jag har ju hört mycket om trafiken i LA och det där verkar ju vara det samlade omdömet: den är hemsk. Förutom mängden trafik som gör det tar evigheter från A till B så har jag också hört det du säger här att den är rätt aggressiv, vilket jag annars faktiskt inte tycker är så amerikanskt utan överlag (även i stora städer) är trafiken rätt snäll här även om det förstås alltid är mer hetsigt i storstäder men ändå, rätt snäll överlag. Men LA lär ska sticka ut, du tar upp det också som mer aggressiv. Så bra att Karolina inte räds den, även om hon gjort det så hade det ju inte funnits så många alternativ än att bara tvingas vänja sig vid den och lära sig den. Men läskigt med krocken hon såg tidigare och som du berättade om. Sånt blir man berörd av.

IKEA ja, sååå bra. Visst är Target, Bed Bath and Beyond super också men tycker IKEA är svårslaget, speciellt för just möbler. Hehe, så ni åt köttisar ja det är ju en klassiker. Jag kan inte påstå det är särskilt gott - egentligen? - men det är tradition att äta på IKEA när jag är där också. Min unge tycker deras fabriksköttbullar är godare än hemlagade... Jag provade laxbullar senast jag var där, första gången jag såg de på menyn men njae jag älskar lax överlag men de här bullarna var supertorra så klassikern köttbullar är nog att föredra.

Såg att du ska skriva mer om Karolina och allt runt henne senare, det är jag uppriktigt nyfiken på att höra mer om. Hoppas så att hon ska ha det bra nu.
Vet du, jag håller faktiskt på och lyssnar på Jenna Fishers bok nu. Har haft den läääääne på listan att läsa men nu laddade jag ner den och lyssnar när jag är ute och går. Tänker ofta på dig och din K när jag lyssnar på den! Jenna är dessutom uppläsare så det känns väldigt autentiskt när hon berättar. Även om det här är noll min värld men det är jätteintressant ändå. På samma gång som jag har noll dragning till att bli astronaut och aldrig närt nån sån dröm eller har nån i familjen som försöker åstadkomma den drömmen, så är jag fascinerad av det yrkesvalet, det livet. Min poäng är att även om det inte berör en personligen så kan vissa yrken och livsdrömmar (skådespel, astronuat osv) vara väldigt fascinerande. Din K och att följt med henne via din blogg sedan hon var liten har ju konstigt nog gjort jag känner mig investerad i henne nu, "rooting for her" som man så bra säger. Jenna Fishers bok är ju inte nån rosenröd skildring heller, men därför känns den så bra, she tells it like it is... säkert inspirerande för K och andra i hennes situation.
Ha en riktgt fint helg Annika. Kram!

Annika said...

Anne:
TACK vännen!
Jag lär väl lära mig en hel del om LA, tänker jag. Är säker på att P och jag kommer att åka dit ganska ofta framöver.
Förhoppningsvis hittar jag guldkorn, men i dagsläget är LA ingen stad jag blivit kär i. DET kan dock ändra sig. När man bor på en plats brukar man ju hitta fina guldkorn, så jag litar på att K kommer att göra det, hihi.
Ja, detta med kullarna och bergen minns jag att jag reagerade på första gången jag var där. Visst, Hollywood Hills har man ju hört om, men inte att hela stan i princip går från berg till dal om och om igen.
Precis, de bygger hur längs bergsväggarna sådär. Otroligt va!!!
Tänker på jordbävningar, men antar att de är up to code sas.
Trafiken i LA gör mig sjukt nervös. OCH nervös för Ks skull. De är så jäkla AGGRO också. OCH jag märker hur K förs med i det. Och visst, man måste ju följa trafikrytmen. MEN det gör mig nervig som bara den.
K var vittne till en svårt krock nyligen. En riktigt svår. Ska berätta om den sen när jag ger mina mer personliga intryck ett ansikte, haha.
Men hon såg en riktig SMÄLL, och var precis bakom bilen som smällde. Uppppps, har visste redan skrivit om den. Men ja, den blev hon djupt tagen av.
Jag törs inte köra i LA, jag vägrar.
Trafiken i DC är också "intimidating", men jag kan tackla den. Undviker förstås helst the beltway etc, men kan deala med den om jag absolut måste.
Tycker nog folk är artigare här i trafiken än i LA. Har kört i NYC en del också, den är alls inte lika jävlig som LA. LA är det västa jag sett i US.
För jag tycker som du, folk kör bra och är artiga. de allra flesta.

IKEA ja, bara så bra!! SÅ där handlade vi allt det stora, sen en del fr Target och från HomeGoods.
HAHA, klassiksa köttisar på IKEA. Smakar om dem man fick i skolan, hehe.
HAHA, att Stella gillar IKEAs mer än dina. Typiskt, har hört det förr också av andra, haha.

ja, jag ska skriva om K. LOVAR!!
Det går upp och det går ner. Men jag tror att hon håller på att landa i tillvaron.
Jennas bok är lite av en bibel för K, och snart börjar hon den klass som Jenna rekommenderar i boken. En om auditoins och tekniker som vände Jennas öde. Snart börjar K den klassen. Hon har stått på väntelista i två år! :-)
SÅ himla roligt att du gillar den, Anne. DET gjorde jag med. SÅ bra, så klok. OCH jag tror K tagit till sig nästan vartenda ord Jenna skrivit.
K sa att om hon ser Jenna i LA ska hon gå fram till henne, hoppas att de ses :-) OCH hoppas K inte blir för starstruck, och hoppas isf att J är gullig!!!
En anna bok K älskade var Busy Phillips. OCH även Lauren Grahams.
ALLA de där böckerna hängde med till LA :-)
Inget är rosenrött i Jennas bok, tror hon beskriver exakt hur det är och var. Det tog mååååånga år för henne, och det lär det nog göra för K också. OM det nånsin händer. Hon har ju sagt att hon ska ge LA sju år. Vi får val se, vi får se ...
Men såååå rart och fint tycker jag att du LÄSER den, eller hör den.
OCH att du skriver så fint till mig.

Stora kramar och ha en toppenhelg!!!

Brysselkakan said...

Lite kul att ni körde samma koncept som vi gjorde när J flyttade till USA:
Ta med vad som får plats, i ert fall i en bil och det ni postade och för oss sju resväskor och sex handbagage, och så köpa möbler på Ikea. Vi letade ju på Craigslist också och där köpte vi soffan och sängen (båda helt nya faktiskt) för under halva priset och fick sängbord, soffbord och kuddar till soffan på köpet. Det sparade många tusenlappar åt J (och givetvis kunde vi betalt men vår yngste son vägrar bestämt att vi ska betala och bara att acceptera men vi betalade flyg, hotell, hyrbil och mat).
Ska bli kul att höra hur det går för K framöver!

Steel City Anna said...

Japp, jag har flyttat :) Jag är så nöjd! Närmare jobbet och helt nybyggt. Ikea har det blivit en hel del av. De har annorlunda grönsaker till köttbullarna i Kalifornien :)

Skönt att Karolina nu är på plats! Vilken spännande tid för henne!

jennievivi said...

Det ser ut att vara en väldigt vacker stad. Det måste ha pirrat i magen på Karolina när ni körde mot West Hollywood; hennes nya stad, hennes nya liv! Såååå spännande. Vilken beslutsamhet hon har. Men jag blir nyfiken på din man; kom han att trivas i Tyskland, har han kontakt med vännerna i Las Vegas? Har han tyckt det var jobbigt att flytta så mycket? Har en liten släkting i ungefär samma situation. Spännande liv men också mycket sorg med dessa ständiga uppbrott. Ha en bra helg!

Annika said...

Brysselkakan:
JA! Vi gjorde det väldigt lika. KUL. Tycker det funkade bra. OCH dt gjorde det för er också.
Otroligt hur mkt man verkligen kan packa in i en Nissan Altima.
Men det var bra att vi skickade två stora lådor i förväg.
Craigslist är ASSMART! Jag har sagt att K och hennes rumskompisar borde leta där efter en soffa. De har ingen sån i vardagsrummet. Craigslist är verkligen ett smart alternativ.Precis, som förälder ställer man upp så mkt man bara kan.
I ert fall blev det ju en vääääääldigt lång resa. Men också väldigt spännande förstås.
Ska skriva om K snart, lovar :-)

Annika said...

Anna:
Skrev till Monica att jag tycker du ska återuppväcka din blogg. Jag skulle med största nöje läsa om Sverige, och hur du anpassat dig etc.

Så bara en liten önskan så här på lördagen!!
:-)

Ja, så härligt med egen ny lgh.

Sådär ser köttbulletallrikarna på IKEA ut på den här sidan pölen. HAHA: Överkokta grönsaker grande ...

Ha en fin och BRA helg, och tänk på det där med bloggandet ;-)

Annika said...

Jennevivi:
ja, och nej. Det är en underlig stad. SÅÅÅÅÅ utspridd.
Jag måste nog vänja mig mer vid den, tror jag. Den har sina vackra delar, men också många som inte är fina. OCH stadskänslan där är svår att greppa. MEN havet har den ju, hela Stilla Havet som ligger utanför. Det är ju härligt.

Vet du, jag ska skriva om Peter framöver. DET kan vara intressant, tror jag. Tror jag skrev om honom en gång förr. MEN jag kan gott skriva igen.
att vara en Air Force Brat är inte så lätt.

Ha en fin helg!!

Anne-Marie said...

Ja, det ser välbekant ut med dina bilder. :)
Även om det var länge sedan nu som jag var i LA ser de enorma motorvägarna ut som de gjorde - jag skulle heller aldrig våga köra i den trafiken. Och LA är bergigt. När jag var i LA hos Tree People befann jag mig uppe i bergen i Bel Air och jag minns att man hade en fin utsikt vissa sträckor av vägen dit över staden och smogen.
Kalifornien är ju halvöken egentligen så ett helt annat klimat än vad du har.
Tycker att Karolina är väldigt modig som flyttat dit på heltid och att hon inte verkar vara rädd för trafiken och att bo på andra sidan USA.
Blir spännande att läsa ditt andra resebrev från LA. :)
Kramar!!

Annika said...

AM:
Nej, visst är det otäckt att köra där. Jag tycker verkligen det. Sådan grym trafikvolym, så aggressiv trafik och så hetsig. Hua. Jag vill INTE köra där.
Ja, det är SÅ bergigt, minns hur det förvånade mig första gången jag var där.På många ställen har man verkligen utsikt.
Ett helt annat klimat där än här, totalt annorlunda. ALLT.
TACK, AM, ja visst är hon modig. DET tycker jag också.
Ska skriva mer on Karolina sen också, lovar.
Stor kram till dig!!

Miss Marie said...

Men så intressant! Kan tänka mig att Vegas är härligt för barn, utanför Stripen åtminstone. Stor skillnad mot Tyskland, kan jag tänka mig!!!

Häftigt att se lite från LA, det är ju helt galet hur trafiken är där, jag skulle inte heller vilja köra där!

Annika said...

Marie:
tack, kul att du tycker det :-)
Ja, Vegas natur är nog jättekul för barn. PÅ strippen är det inget vidare för barn, och i casinon får de inte ens vistas.
Men utanför, yes!! Just naturen och det där är nog mkt fantasieggande för barn.
Japp, stooor skillnad då de kom tillTyskland sen mitt i vintern. Ska skriva om det snart.

Mer LA imorrn. NEJ, jag vill inte köra där. Nej tack, nej :-)