Friday, February 01, 2019

Kan man annat än älska det här?




Godmorgon denna vinterfredag!

Det är den första februari, och här hos mig håller vi på att kravla oss ur en riktigt köldknäpp. Precis, en så kallad Polar Vortex. Det är inte varje dag vi har under -10 grader här. Det är mycket ovanligt där jag bor.
Men plötsligt händer det!
Igår morse spärrade jag verkligen upp ögonen då jag såg hur kallt det var, -17!! DET är en ovanlig SYN. MINSANN!
Jag trodde skolorna skulle hålla stängt i kommunen där jag bor, men se de förvånade mig! De öppnade två timmar senare.

I onsdags då jag var ute på min morgonrunda var det hela tolv grader kallt. Det var underbart, vackert och totalt ljuvligt.
Faktum är att det är en av de vackraste vinterpromenader jag kan minnas. Jag var ute i nästan två timmar. Det tog ju delvis så lång tid eftersom jag inte kunde LÅTA BLI att fotografera.
Och nej, jag hade inte med mig min Canon. Samtliga bilder i dagens inlägg är tagna med min iPhone.
*BOOYA*, till min stora förvåning laddade INTE batteriet UR i kylan. Tro mig, jag blev förvånad över det. Förmodligen klarade det sig eftersom det var vindstilla.



Jag gick mot solen, himlen var så vackert vinterrosa.  Det är en färg jag älskar.  Nej, inte var det halt heller, vilket jag verkligen uppskattade enormt mycket.






Just att se solen strila mellan grenar och snö är så otroligt vackert!




Jo, jag vill alltid vara ute då solen går upp.  Det är nästan det bästa jag vet.



Det har varit två ovanligt vackra vintermorgnar här, både i onsdags och i torsdags. Vintermorgnar kan inte bli mer perfekta än dessa två. Det snöade under tisdagens eftermiddag och kväll.  Världen förvandlades till ett skimrande, fluffigt och vackert vinterlandskap.
Jag tog min promenad i soluppgången, det var vindstilla, det var lugnt och det var minus tolv grader. Denna morgon mötte jag inte många  levande själar under min promenad, endast en och annan hundägare--det var allt.



Sagolandskapet nere vid Lake Audubon med snö, is och stigande sol ... TACK naturen!


På väg mot sjön.  Ja, hur kan man inte älska det här?





Jag njöt i fulla drag av varenda steg jag tog.
DET här kan jag leva med, så här kan jag ha det en hel vinter. Men, inte då ... varmluft är på väg in redan imorgon. Tragiskt.
Temperaturen lär ska störtdyka igen i slutet av nästa vecka. Denna eviga turbulens man får lära sig leva med på vintern här i Washington DC med omnejd.



Detta grannskap känner ni igen, The Wharf.  NU helt vintrigt.




Isen på sjön ser vansklig ut.


Bäcken Snakeden Branch som mynnar ut i sjön.  SÅ vacker denna morgon.

Helg så!
Inte vilken helg som helst heller. NÄPPELIGEN! Här i USA är det nästan HÖGTIDSDAGS, kan jag tala om. Varför det då? JO, för att det Super Bowl-weekend!
Sporthändelsernas sporthändelse i denna del av världen. L.A RAMS vs. superlaget från Boston, The Patriots. Jag tror att så gott som hela riket, förutom Boston då, håller på L.A! Jag med (i den mån jag nu bryr mig). The Patriots är guldlaget nummer ett. De har spelat i Super Bowl otaliga gånger med guldgossen Tom Brady i spetsen. TB är tidernas bästa quarterback. ALLA, ja nästan alla iallafall, är dödströtta på att se The Patriots gå till final år efter år. Jag med, fastän jag inte bryr mig nämnvärt. Dock hatten av till Brady Boy, det måste man ändå säga.
Men GOOOOO RAMS!!
Vi ska hem till min kompis Susanna, som vi brukar. Även om man inte bryr sig ett SKVATT om American Football (som Yours Truly)  är Super Bowl Sunday en rolig festdag!



Sjöarna är frusna nu. Men jag vet inte alls hur tjock isen är.







Jag öskar er alla ett fint och roligt veckoslut.



DET är inte varje dag det är -17 grader i Reston precis.  Jag hajade verkligen till då jag såg tempen på min telefon igårmorse.  MEN hörni, KOLLA IN tempen på tisdag ...  Alltså, orkar inte ...

24 comments:

Anonymous said...

Oj, vilket svängigt väder ni har, från vackert, kallt vinterlandskap till +18 efter några dagar, är det alltid så eller är den här vintern speciell? Vi såg på TV4 nyheterna just hur kallt och hemskt de har i Kanada och Chicago , brrrr

Här i Skåne är det kring 0 grader och mulet, solen har jag inte sett sen vi kom hem från Spanien mer än en kort, kort stund i Stockholm . Men jag njuter av gröna gräsmattor, vintergäck och snödroppar som är i blom. På måndag åker vi hemåt igen och då har vi om prognosen stämmer in fått ännu mera snö.....

Kramar från Yvonne i en håla utanför Malmö

eastcoastmom said...

Det är så fint med snön, vi har ju ingen snö men kallt är det i alla fall... Jag är hemma själv till ikväll, maken och dottern kollar in ett college i PA...
Undrar vilken dokumentär du såg om Nureyev? Letade, men den finns inte på Netflix?

Annika said...

Yvonne.
VISST HAR VI!! Konstigt väder.
OCH nu solar det ganska mkt.
Jag är rätt less på denna bergådalbana hela tiden. Tröttsamt.
Ja, det är så på vinter här. Inget nytt. MEN det som ÄR nytt är att det så extrema svängningar. Så här kallt kan jag inte minnas att vi haft förrän de senaste kanske 10 åren.
Men att tempen kastat sig på vintern, det har den alltid gjort.
Fortsätt att ha det så jättebra i Skåne. Mysigt att ni är där.
Det snöar här också när jag skriver detta.
Kramar till dig och trevlig helg!!

Nilla Tankebubblor said...

Vilka vackra bilder! Och vad härligt för dig att du har tid att njuta av det vackra. Själv känns det mest som om jag sitter inne på jobbet och tittar ut genom fönstret när det är snö och solsken samtidigt. Och när man kommer hem är det mörkt och/eller mulet...
Ha en fin helg!

Annika said...

AM.
Det är ju det. Ljuvligt.
OCH nu snöar det igen, och alla skolor är stängda. Jag var ute och gick och det var HALT.
Spännande med college i PA. Penn State?
Å, dramadokumentären om Nurejev finns på SVT!!!
Det var där jag såg den. Den är bra.
Trevlig helg!

Annika said...

Nilla:
TACK!
Varje morgon är jag ute och går i minst en timme. Det är så härligt.
Går alltid tidigt, i gryningen. På så sätt har jag resten av dagen till annat. PLUS att jag tycker ljuset är vackrast då.
Ha en fin helg!

Anonymous said...

Ljuvliga bilder.
Kanske att inte alla i Louisaia fans hejar på LA? Bodde tidigare i Texas och där nere var det många av mina vänner som var ganska upprörda över ett domslut i slutminuten tror jag det var. Är själv inte intresserad men klagomålen var såpass många att jag inte kunde undvika dem...
Ha en trevlig helg!
Hälsningar från ett kallare och kallare Calgary. (-28C på söndag)

FREEDOMtravel said...

Sååå vackert! Jag ääälskar vintern :) Vi har varit liiite oroliga att kylan ska stoppa flygplanen från USA (väntar två forskare från Chicago som ska vara här en vecka och de ska hålla tre föreläsningar) men tydligen ska kylan släppa ;)

Humlan said...

Så fantastiskt vackert! Dessutom går du ju ut rätt tid och tar bilderna i det vackra morgonljuset. Här har jag lika svårt att komma i säng på kvällar-nätter som jag har svårt att komma upp på morgonen (samband?) så jag missar ofta det vackra morgonljuset.
Det har snöat rätt mycket i dag, jag sa just till en vän att jag tror att jag drömde att jag skottade i förmiddags, för nu syns det inte något spår av det. Det är runt nollan så risk för slask och plask är stor även här, men jag är glad att jag slipper era svängningar.

Ha en trevlig helg!
Kramar!

Annika said...

Calgary.
Kanske är det så ...
Orkar inte bry mig om fotbollen så mkt. Tycker mest det som är runt om SB är kul.
Oss emellan, har inte ens orkat lära mig reglerna, hahaha.
THAT says something, huh.
Tack för att du gillar mina bilder.
KALLT hos er. Skulle nog trivas bra där.
Trevlig helg

Annika said...

Helena:
TUSEN tack! JA, jag älskar detta!!! Perfekt!!
Just det, kylan släpper nu. Imorrn ska det bli 6 grader varmt här.
Såg att SAS flög fr Chicago även under köldknäppen. Följer dem, och Björnpilot på Insta.
Ha en fin helg.

Annika said...

Humlan:
TACK fina du!!!
Exakt, ljuset är verkligen A och O när det gäller bilder. OCH jag är såååå svag för morgonljuset. Det är så vackert.
Samma här, en hel del snö idag. TÖ JA! Mkt trist. Önskar att det finge ligga kvar. Det är ju ofta så hemma i Sthlm också, även om det inte är som här, men det töar gärna för fort även hemma också.
En trevlig helg önskar jag dig, Humlan.
KRAMAR!!!

Monica said...

Åh så vackra vinterbilder du tar! Det är sagolikt med snö, solen som går upp, trädstammarna, så fint! Och jag ser ju djur i dina foton så nu såg jag en fågel med snö på huvudet, haha, det var ingen såg jag sen.

Och även här varierar vädret, beroende på vårt avlånga land. Gröna gräsmattor och snödroppar, nej det finns det inte här i Stockholmsområdet men meterhöga drivor av snö. Tror att Uppland blivit det nya Norrland:-), ska bli värst igen lite norrut mot Norrtäljetrakterna. Ja Södermanland och Uppland börjar ju i Gamla stan åt varsitt håll så både norr om stan och söder om stan är det väldigt vintrigt numera. En egen liten ort söder om Stockholm är som en saga, det är ingen förort utan alldeles egen:-) och alla hus som är perfekt renoverade och har tinnar och torn med snöklädda tak ser ut som sagohus, kyrkspiror på det och så en stor sjö med vackra stränder och allt snöklätt och solen som lyser. Helt otroligt vackert och kompisar har gård där och är bara ibland i lägenheten i stan, förstår dem. Men smakar det så kostar det, är ju inte direkt billigt att köpa något men tankarna finns. Och så bra med att bara hoppa på ett pendeltåg, komma först till en stor stad, byta där och fortsätta till storstan om man vill, tar en timme bara, fortare än att köra själv. Drömma kan man och jag tänker oss som unga än, haha, vi får se men maken är så nöjd med att ha sitt bo orört och för alltid. Tänker väl på allt jobb kanske;-)

Ha en fin helg nu Annika, hoppas det blir fint vinterväder att vara ute i!

Anne said...

Uuuuunderbara bilder Annika, det märks i ditt sätt att skriva hur mycket du verkligen uppskattar och omfamnar de här vinterdagarna och hur du verkligen bara var ute och tog in allting igår och tidigare i veckan. Jag blir glad läsa, det smittar av sig. Det jag gillar med dig är att du verkligen kan ta in naturen och saker överlag som du upplever, att du "ser" det stora i det lilla liksom, att du verkligen kan uppskatta allt från en vintrig vacker dag till en god hemlagad lördagsmiddag. Jag tycker det är så många som bara rusar på och inte stannar upp och tar in allting som pågår framför dem och inte uppskattar det lilla. Tycker du verkar så bra på det.
Men du, det är ju sjukt att prognosen säger 18C om bara några dagar!!! Från-17 till -18 på bara nån dag. Texboksexemepl på dina schizo vintrar.
Super Bowl helg ja, kul tycker jag också. Som du säger, det är inte bara för hardcore fotbollsfans utan för alla. Precis, alla förutom Boston hejar nog på Rams. Så är det nog, tröttsamt med Patriots i final igen. Å andra sidan Brady Boy kan man ju inte låta bli att vara impad av, det är ju en styrka vara 40+ och fortfarande vara på topp och hans meriter är ju imponerande. Jag har alltid tyckt illa om honom, sett honom som divig men sedan läste jag en del intervjuer och lyssnade även på nån podcast med honom tror det var med Oprah och hennes Super Soul Sunday och jag fick en helt annan bild av honom. Han verkar otroligt vettig helt enkelt, ödmjuk och med så sunda värderingar och hur han pratade om sina barn och hur han uppfostrar dem. Inte vet ju jag hur han är "på riktigt" men jag ändrade i alla fall helt uppfattning om honom.
Önskar dig detsamma, en riktigt fin panghelg!!
Kram

Karin said...

Tack Annika, för att du visar de vackra vinterbilderna. Jag tycker mycket om vintern, fastän vi nu njuter av sommarvärme på andra breddgrader. En nödvändighet för att Uffe ska kunna träna. Men visst saknar jag isvidderna, snödrivorna och all skönhet som vintern bjuder på.
Nu njuter jag tack vare dina bilder! Tack!
Ha en fin helg!

Anonymous said...

Det är verkligen märkligt hur temperaturen kan skifta så mkt o så fort hos er. Här snöar det, blåser o är sisådär runt nollan. Hua, så kallt det blir då!
Här hemma blir det då inte super bowl i helgen, men Mellon drar igång. Den är ju inte så dålig den heller? :-)
Kram från Anette.

Vform said...

Wow, vilka härliga vinterbilder!
Javisst är vintern vacker och visst är det skönt med olika årstider.
Just nu, lördag förmiddag, vräker snön ner här! Minus 10 grader.
Stora mängder snö lär ska komma detta dygn framöver!
Ha de bra, lik än vilket väder!
KRAMAR!

Anne-Marie said...

Tänk vilket jojoväder ni har. Litet jobbigt skulle jag tycka med sådana temperaturskillnader.
Här har det utlovats snö till natten men jag tvivlar på att något överhuvudtaget kommer att ske. Har tittat på radarbilder och ser ingenting. Det stör mig nog mer än kyla, snö och regn detta att väderprognoserna helt enkelt är fel i stort sett alltid. Man hade talat om regn och snö hela dagen och i stort sett ingenting hände.
Superbowl är så långtråkigt. Tittade inte och gjorde inget annat heller ifråga om äta speciell mat osv. Denna söndag är som vilken som helst för mig. :)
Verkligen vackert med snön där du bor! Och jag pratade med en av mina kusiner i Stockholm idag och hon sade att det kommit en hel del snö även där.
Kramar!!

Annika said...

Monica:
ÅÅÅÅ tack Monica!
Du gör mig så glad!
HAHA, tycker det är kul att du ser djur i mina bilder.
Ja, ni har ju fått massor av snö i helgen, det vet jag. Snökaos.
Rätt mysigt, om man bara har allt man ska hemma.
Just det, Sverige är verkligen ett avlångt land. Såg att ngn visade snödroppar i Skåne. DET har inte ens jag har här ännu.
Jag är en Upplandsmänniska. MEN det var knappt man fattade att man bodde i Uppland, haha. Det var Sthlm man sa för hela slanten.
Ljuvligt md orten du beskriver. Mariefred???
Jag skulle också vilja bo så.
Underbart.
Hoppas din helg varit FIN!!

Annika said...

Anne:
OOOOO tack!!!
OCH bra att det märks, för jag ÄLSKAR det verkligen. Njuter av rubbet.
Jag mår så bra av sådant vinterväder-
Sant, jag ser nog det lilla i det stora (låter som Ernst här), och har lätt för att uppskatta det jag tycker om i vardagen. Eller på helgerna.
YUP, Anne. Idag ska det bli 14 grader, imorgon 18!! ADERTON!!!
Helt sjukt.
Blir tokig på dessa svängningar.
Schizovinter. SÅ less på sådant.
Men ja, man måste beundra Brady Boy. Visst är han otrolig. Så hatten av till honom.
Kramar!
SB it was.
Men gud vad less jag ör på Patriots. Orkar inte bry mig, men alla fotbollsälskare igår satt och gäspade också. Tydligen en trist match. Jag och mina vänner satt i ett annat rum och pratade. OCH åt gott.
Det var mysigt.

Annika said...

Karin:
TACK fina Karin.
jag hoppas att ni har det riktigt bra och fint därnere på Madeira. Underbart.
Tror du får mer isvidder då du kommer hem.
Ha det bäst, och vandra på!!
Kram från mig!

Annika said...

Anette;
Det är det. OCH så är det lite jobbigt också att ha det på så sätt.
PUST!
Nu blir det en mild vecka. Nästa blir kall.
Vet att ni haft snöoväder galore i helgen.
Mellon, nej den har jag helt slutat titta på. Ids inte. Man måste nästan vara i Sverige för att gilla den, tror jag. Liksom drivas med i vågen.
Inget samma sak att sitta här och glo ensam. SO mello, nope.
Men SB var det, och det ar trevlgit. OCH jag blev så sjukt mätt.
Kramar!!

Annika said...

Vivan:
TACK så jättemycket.
NI har ju verkligen vinter nu. Såg så många bilder på insta och FB från Närpes i helgen.
Oj vad mycket SNÖ ni har!!
jag har så milt idag, 14 grader. Imorrn ska det bli hela 18!!
Njut av vintern.
Kramar

Annika said...

AM:
Det är inget roligt.
Det är så instabilt att det känns i både kropp och själ. Inget KUL alls.
Vad tråkigt att prognoserna inte stämmer hos dig. Jättetrist. Här tycker jag att de sätter dem på pricken nästan jämt.
Undrar vad som gör det så svårt hos dig?
Jag önskar att ni ska få en massa snö.
SB, sååååå otroligt långtråkigt. Alltså spelet. men det runtomkring är kul.
Åt för mkt igår. PUST!!!
Men amerikansk fotboll är verkligen sjukt långtråkig.
Jättemkt snö i sthlm, och här smälter den snö vi har haft i en hast i det milda vädret.
Kramar!