Tuesday, January 22, 2019

When it gets cold and drafty ...





Good morning!!


I hope you all had a good weekend.
My weekend was good, and it went way by too fast, as always.

As I am writing this it is BITTERLY cold and BRUTALLY windy out there. We have had a RAINY weekend, yes it was pouring at times, and it was mild. BUT, the rain gave way to a cold snap.



As I ventured out on my walk on Friday morning, I was greeted by a world of beauty.


This makes me so very happy.


ON Friday morning snow had been falling, overnight. It was SO pretty outside. Foggy and grey, I sort of like that combination. Yes, sometimes I even like that monochrome combo better than I like snow and sun. I know, call me nuts, haha!
But, as the day progressed the fog burned off and the sun started to melt the world, yet again. It was a mild Friday, it got up to 48 F (8C).
THAT CHANGED!
I was out walking on the golf course yesterday morning. It was BRUTALLY cold and windy as I stepped out.
Actually, it was downright painful.
BUT, out I went. It was 10F (or -12C), but the real feel—the wind chill factor—was -6F (-21). As I took my mittens off, in order to snap pictures, it hurt!




Winter world!



FOG, dense fog. And, no, it was not slippery at all on the paths.  It was a perfect morning.





But, it was still nice. There is something rejuvenating in ice cold winter weather, I like it. Yes, I like it even though it hurts. I can live without the howling winds, though.

A week ago we had SO much snow.
We got to keep it for a while, until the rain came. Now the snow is pretty much gone, as you can see in my pictures.



Sunday night view from my living room.  As you can see, the snow is almost gone.  


Yesterday morning on the golf course.  BRUTALLY BITTER COLD and SO windy!



I do have a problem with high winds, as you know. I do NOT like strong gale force winds AT ALL. They make my house shiver, they make our bedroom ICE COLD. We have to use our portable heaters when it gets very windy and cold. This house really is NOT very well insulated.


BUT, I did see the blood moon last night!
Pretty!
Karolina woke me at 00:15, and I am happy she did. What a cool phenomenon a lunar eclipse is.
No, I did not take any pictures. I was too tired.










Have a good Tuesday, y’all!!

10 comments:

Äventyret framtiden said...

Härliga vinterbilder och precis så där som det kan vara innan vintern är stabil en längre tid. Det kanske den inte är hos dig?
Precis så där är det, mitt i allt som snön försvinner och det börjar blåsa hårt så kryper kylan in i både märg och ben. Att inte ha särskilt bra isolerat för vinter gör sitt till. Det är rätt vanligt har jag förstått hos er. Som du vet så är det ju helt annorlunda här. Men vi som bor i ett drygt hundra år gammalt stenhus vet att det kan bli rått och kallt i de oisolerade delarna av huset. Brrr..då känns det ruggigt.
Tack för fina bilder!
Ha en fin tisdag du med!

Keith said...

The snow was beautiful while it lasted. Just patches of it here and there now. Have to see when we get another storm like the last. Boy! The cold and wind were something! I missed the moon!

Annika said...

Karin:
TACK Karin!
Nej, här blir vintern aldrig stabil. Tyvärr. Det ligger ett tag, och sen försvinner det. Det är därför jag tycker snö och sträng kyla är så totalt ljuvligt då det kommer. Jag skulle önska att det kunde vara runt -5 och snö hela vintern. Men, alas, så är det inte i mitt hörn av världen.
Oh ja, man kan inte jämföra husen här med husen i norden. Inte på samma dag. Mitt hus blir vanvettskallt då det är kallt ute, eller ffa om det blåser. DÅ viner det in genom fönster, lister och kontakter. Inte kul. Ni har SÅÅÅÅÅÅÅ mkt bättre hus hemma.
Förstår att det kan bli rått i ert gamla fina hus. Tack för din kommentar, Karin!!!
Ha en bra dag!

Annika said...

Keith:
It sure was. I enjoyed it sooo much. I like the cold weather, too. Well, mow when the winds have died down. I'll take more snow :-)
Have a good one now!

Stockholmsbo said...

Så fina bilder. Dom är vintriga och kyliga.
Visst var blod månen fin.
Hälsning från ett vintrigt Sthlm.

Monica said...

Så fina vinterbilder Annika! Roligt att se men mindre roligt med isiga vindar. Blir så kallt för ansiktet. Men vackert är det. Nästan så jag ser stora djur på dina foton, ett som står mellan träden och ett som ligger ned, haha. Vet inte vad det är, måste vara träd det också:-). Så kul att du såg blodmånen och att ni hade klart väder med, den var vacker att se och den där månuppgången som Karolina och jag såg båda överraskade totalt, vilken måne och ljus! Har heller inga foton men minns ändå.

Hoppas du får upp värme i huset, hör nog folk här med som har det kallt i sina hus, tänkte på stugan vi har på landet att den är välbyggd för det är inga drag från golv, hörn, fönster eller så där ens på vintern, ja kallt blir det men det går rätt snabbt att få upp värmen och sen är det varmt. De var duktiga byggare där en gång så glad för det, jag känner till dem från en släkt som byggde och som nu inte finns längre, de kunde sin sak.

Ha det fortsatt fint Annika och vintrigt men ingen storm och blåst, den kan fara nån annanstans:-)

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK!
Ja, det var fint medan det varade. För denna gång. Nu blir det milt ett tag, och sen kallt igen.
Classic.
Ha det så fint.

Annika said...

Monica:
Tusen tack snälla du!
Isvindar är hårda att deala med. Jag höll på att frys ffa händerna av mig, när jag skulle fota. HUA!!
Djur. haha! Får spana lite på vad du kan tänkas mena. Såg inte en levande själ då jag var ute, jo gäss, haha. Nej, men såg inga hjortar eller annat. Måste vara träd eller buskar du ser. Ska kolla lite själv på mina bilder igen, hihi.
Blodmånen var så fin! Men här stod den så högt, högt på himlavalvet. Tror aldrig jag sett månen stå så hänt ngn ggn.
Önskar att jag sett månuppgången, som du och Karolina gjorde. Jag ser dem bara om jag är ute och kör, eller befinner mig på ett ställe där de syns. Jag ser aldrig månens uppgång från mitt hus. TYVÄRR. K och du säger ju att den var så fin Underbart. Avis.
Ja, de kan bygga hus i Sverige, det är då sant. Men visst, jag känner till ffa kalla lgh där med. Inte kul. Men på det stora hela KAN de verkligen bygga hemma.
Blåst, om sådan tycker vi INTE!!!
Nu är det lugnt och fint här. SKÖNT!!

Anne-Marie said...

Väldigt så snabbt det växlar hos dig med vädret. Jojoväder.
Här kommer vi att få uppehåll nu under rätt lång tid verkar det som och relativt milt. Inte bra för snön uppe på berget.
Ja, amerikanska hus klarar inte av varken stark kyla eller kraftiga vindar. Känns som om det blåser rakt igenom tycker jag.
Som du vet kan Weed ha väldigt starka vindar ibland. Litet otäckt tycker jag när våra stora och höga träd svajar betänkligt. Jag glömmer aldrig när jag bodde i villan jag hyrde “downtown” Weed och vi hade ett fruktansvärt oväder med så starka vindar att jag föll omkull utomhus pga vinden när jag var tvungen att gå ut en mycket kort stund.
Blood moon syntes inte här pga moln och regn. Har förstått att den var vacker. :)
Kramar!!

Annika said...

AM:
Alltid. Alltid på vintern.
Det är en evig berg och dalbana. OCH det forsätter så ...
Och här blir det regn i massor, återigen.
SÅ less på regn. Tycker det kan komma i form av snö istället.
Tufft hos dig med berget som bör ha snö nu.
Amerikanska hus ja, skriver om det idag :-)
Helt i en klass för sig. Otroligt.
Jag är också rädd för träd då det blåser. Vi har sådana gamla träd på baksidan, och dem är jag rädd för.
Så jag förstår dig till fullo där. Blåst är inte kul, helt enkelt. FY tusan att du FÖLL i den hårda vinden. DET är ju för tusan nästan orkan då. Vidrigt.
Blodmånen var vacker, men jag var SÅÅÅ trött, så tröttt.
Kramar!