Tuesday, January 29, 2019

A Swedish TV weekend :-)

Hello Tuesday!How was your weekend, peeps?
I hope it was a good one.

My weekend was … quiet.


Friday, I made Flying Jacob. Karolina wanted that meal, and I gladly cooked it for her. Her boyfriend got to enjoy it for the very first time as well. Really, I am not sure what he thought about it.
We played Apples to Apples as well. AND, we enjoyed Karolina’s and my favorite American dessert, Key Lime Pie. We love that, both of us.*  Saturday.

Mid-morning Karolina and Stephan left for their weekend retreat in the southwestern Virginia Mountains. And by then, I was all alone.
I had this strong urge to watch Swedish Television. By then, I discovered that I could NOT download my VPN to my computer. For some reason my VPN disappeared when I upgraded the system on my MacBook Pro a little while ago. And, as I was looking to download it again I came to realize that there was NO way in hell that I would be able to figure it out.  Such complicated directions.
But, lucky for me I got assistance right here in Reston. Magnus to the rescue, I brought my laptop to Lotta and Magnus house and he helped me out. And, even he thought it was super complicated. I wonder, why do they (Anonine)  make it so hard???
Anyway, I got it fixed. THANK YOU Magnus!!
Home I went. And, I binged the whole series of “Systrar 1968” and I really liked it.* Sunday


I had a very hard time sleeping, of course. So, I did watch a documentary about Rudolf Nurejev and his defection to the west in 1961. It was good.
Then I fell asleep.
Sunday, after a brisk walk, I hunkered down on the couch with my laptop again. And, binge watched the entire series of “Bandet och jag”. Four one hour episodes in a row. Oh I know, I hear myself …
I liked it, a lot. It made me laugh and it was ALSO so much fun because big parts of it took place in the castle where I spent the first seven years of my life, Hässelby Slott.
Fun with just that one aspect in mind. But, I do like Erik Haag and Lotta Lundgren a lot, they always make me laugh.

Let me tell you, after those four hours my eyes were burning.
I had to take another little walk.

Peter got home around ten. Lovely to have hime home again.

So, that was MY weekend. Kind of boring in a way, but also very nice in another kind of way.
And, no, I did not take a single picture.
Not a single one.


Have a nice Tuesday!

15 comments:

Anne-Marie said...

Det där med kylan i amerikanska hus är jobbig. Jag kan egentligen aldrig få min lägenhet riktigt varm under vintern såvida det inte blir abnormt varmt utomhus. Har dock vant mig numera att ha det svalt - riktigt svalt ibland - och har flera lager kläder. I Sverige värmer man ju alla rum men det är ju väldigt vanligt i USA att bara värma de rum där man vistas. Intressanta skillnader.
Kul att få följa med dig under din dag. :) Jag befinner mig ju på kontoret hela dagen så EFIT för mig vore rätt trist. ;)
Vad fint att du fick hjälp med din dator. Trist om man ställt in sig på att kunna göra något speciellt och det inte fungerar.
Jag började gå igenom de olika skatteblanketterna under helgen. Jättekul. ;)
Kramar!!

Annika said...

AM:
Nu är det OK hos mig. Inte så farligt, inte kallt i huset. MEN det ändras nog nu när vi får ett svårare oväder igen. Eller, vem vet hur "svårt" det blir?
Vi har central heat, så här värms alla rum upp. MEN det är stor skillnad på hur varma de blir, rummen. Men vi kan inte bara stänga av värmen i ett rum. Eller jo, stänga ventilerna kan man, men inte så mkt mer.
EFIT är alltid kul, men det tar tid och därför blir det inte alls ofta.
Ja, tur att jag fick hjälp med min VPN. Jag hade inte för mitt liv klarat det själv. DET var så komplicerat.
Skatter och deklarationer ... trist :-P

Kramar!

Brysselkakan said...

Man får roa sig så tiden går! Har inte sett Systrar 1968 eller Bandet och jag än, kanske det blir nästa gång jag är ensam!
Men än så länge är T hemma, nåja han jobbar ju på dagarna, men vet att att många resor är inplanerade framöver...
Men det är ju som det är och man överlever det med!

Annika said...

Brysselkakan:
DET är sant.
Tyckte det gick bra, och det var roligt att se så mkt svensk tv som jag gjorde.
Tror inte att P ska resa nånstans inom de närmaste tio dagarna. Skönt.
Som du säger, man överlever!

Monica said...

Skönt att helgen gick bra och du kunde roa dig lite:-), såg inte Erik och Lotta och så är det två till väl med i det? Är lite kluven till dem men de är ju roliga så ska kolla dem.

Flygande Jacob var länge sedan men Key lime pie är gott tycker jag med, tog det ibland hos Anna när vi åt ute och hon undrade om jag visste vad det var och om jag tyckte om det:-), ja god omväxling tyckte jag till mycket annat och med en skummande kaffe till. Har gjort någon hemma också.

Hoppas K hade det fint och att vädret var bra, låter spännande med stuga i naturen. Läste du om treåringen i North Carolina? Alltså jag tror på det där om svartbjörnen men mycket närstående här ser tvivlande ut:-). Men inte så konstigt anser jag, en björnhona lyfte upp honom till trädet och värmde honom under natten. Såg honom som en liten björnunge som behövde en mamma och han var inte rädd eller ett hot på något sätt. Han borde inte klarat 55 timmar annars i regnstorm, nollgradigt och tunt klädd och sovit måste han gjort någonstans. Men klart allt kan vara fake men tror inte det, var ju stora insatser att hitta honom och sen hemma var han helt lugn bara och tittade på film och pratade och sa att kompisbjörnen varit snäll:-)

Ha en fin em och kväll nu Annika, här ska vi dricka kvällste snart:-)

Anne said...

Flygande Jacob är sååå gott,Key Lime Pie också. Mums!! Karolina har bra smak :) Hehe, så du är osäker på om pojkvännen gillade Flygande Jacob... För flera år sedan då en kompis hade fått barn och jag skulle lämna över lite mat för dem för att underlätta de första dagarna hemma igen. Då lämnade jag faktiskt en form Flygande Jacob och tänkte att wow, de kommer älska den här rätten för vem gillar int FJ. Jag kände mig väldigt nöjd och stolt över mig själv som bjöd dem på så god mat... Hon sade aldrig nåt rakt ut, tacksam och artig som den här kvinnan är, på den tiden kände jag henne inte så jättebra heller men jag kunde TYDLIGT känna av responsen efteråt att de inte gillat maten. Tror till och med de tyckte det var rent av äckligt. Inget hon sade men min magkänsla av det jag hörde efteråt gav mig den känslan i alla fall. Aldrig tänkt på det förut men den här sortens rätt kanske inte går hem här alltså?? Vad tycker Peter? Förresten, lite liknande (men ändå inte, andra smaker men lite samma sorts mat) är Indonesisk kycklinggratäng med mango chutney, curry och grädde som åker in i ugnen samt med skivor banan ovanpå (recept finns på koket.se). Min pappa och hans fru lagade det här i december då de hälsade på, jag frågade efter receptet för vi gillade alla det här hemma (speciellt barnet och det är det nåt kinkiga barnet gillar så jublar man högt). Pappa hade å sin sida blivit bjuden på det av en släkting i Finspång som å sin tur hade fått det hos nån. Ja, du vet, hur kedjan kan börja och så sprids ett recept.
Jag äter förresten också mycket bowls just nu, som lunch är det perfekt (hehe, och känns nyttigt så jag kan frossa i annat senare...).
Kalla hus som du skrev om förra veckan, vet så väl vad du menar. Vårt hus är 20 år så inte lastgammalt men inte heller nytt. Har även varit inne i sprillans nya hem och där är det om inte likadant så i alla fall inte helt superbra heller, så undrar om det bara är så här det "är" här. Min granne som renoverat en del i sitt hus har berättat hur de upptäckt en massa konstiga saker då, hur saker och ting varit helt tokigt byggda och gjorda i t.ex. badrummen där de gjort mycket jobb. Du vet, det är inte förrän man börjar gräva upp man märker hur det egentligen står till, så länge man inte gör det är man lyckligt ovetande om hur ens hus egentligen byggdes... Lite som för er när ni grejade och hittade tidningspapper, före det hade ni ingen aning. Grannen bor i hus byggt av samma byggare som vårt (hela kvarteret smälldes upp av samma byggare samma tidpunkt) så jag hyser inga illusioner om att det är annorlunda hos oss, skulle vi börja gräva och greja mer här skulle vi nog märka lite halvgalna saker och fuskbygge-liknande saker...
Har inte alls sett de svenska serierna, just nu är jag inte inne i en period då jag är sugen på nåt svenskt faktiskt, men gör en mental notering om dessa serier tills den dagen kommer då jag vill se nåt svenskt igen.
Kram!!

Annika said...

Monica:
Ja, det var skönt.
Men bra på att vara ensam nattetid är jag inte. Jag jobbar på't ...
Ja, jag tror det är många som känner som du för Erik och Lotta. OCH ja, visst kan jag förstå det. Absolut.
Flygande Jakob, en klassiker. Så gott ibland.
Key Lime Pie är den godaste amerikanska efterrätt jag vet. SÅ himla gott.
Nämen gud, det där i NC har jag helt missat. Får ta och googla upp det.
Det finns massor med svartbjörnar i bergen. Jag har sett dem ett par gånger då vi vandrat.
Men denna historia du skriver om har hag missat. Låter helt otroligt.
Kära nån, Mors lilla Olle på riktigt. Ska googla det direkt, Monica.
K och S hade det finfint i sin lilla stuga, och de gick på hikes också. Fina trakter.
Ha en fin kväll!!

Monica said...

Haha, jag tänkte direkt på Mors lilla Olle och sjöng den lite:-). Casey heter pojken och var i sin mormors trädgård där nära skogen med några kusiner som lämnade honom och sen var han borta i 55 timmar, stort pådrag med skallgång, militär och helikoptrar medan han satt där i björnhonans famn;-). Han hördes ropa mamma så de fann honom och vad som helst hade ju kunnat hända, ramlat utför stup m m, så tror han var mer på samma plats eftersom det gick bra. En solskenshistoria och Mors lilla Olle i verkliga livet:-)

Annika said...

Anne:
Anne is back!! HURRA!!
Vad roligt att ha dig här igen!! Vet ju att du har haft, och HAR, mkt att tänka på i dessa dagar.

flygande Jakob så gott!! OCH Key Lime Pie, det är verkligen smaskigt.
Njaee, vet inte vad S tyckte om FJ. Förmodligen måttligt. Han sa inget, och jag tolkar det som att han tyckte det var måttligt gott.
Du hör, precis på samma sätt som din kompis. Fattar inte att man inte gillar FJ :-)
Idag skulle du förmodligen inte laga en FJ till en amris som just fått barn, eller som ligger med brutet ben etc, haha.
Men det är en riktig svennebananrätt (pun intended), så det kanske mest är vi som gillar den. Fast jag känner amrisar som supergillar den. Peter älskar den!
Indonesisk kycklinggratäng. SKA googla upp det. Låter som ngt jag skulle älska.
BOWLS, jag älskar sådana. SÅ GOTT!!

Husen ja...bedrövliga...just nu snöar det här. OCH det ska bli blåsigt och kallt. DÅ vet jag hur kallt det blir om bara några timmar... hualigen

OOOH ja, jag var hemma hos en arbetskamrat till P för ett tag sen. De hade housewarming. Sprojlans nytt hus där de valt ut rubbet, du vet köksluckor, bänkar, färger, golv. ALLT.
MEN, han sa att vissa fönster kunde de inte öppna, och vissa väggar var sneda. Sånt skit. I ett nytt hus!!! Jodå det talades om stämning...vet inte hur de gjort med det. MEN köper man för 900,000 dollar så ska ju fan huset inte vara så uppenbart fuskbyggt. USCH
Fuskbyggen finns det så gott om. OCH inte är de billiga, de är sjukt dyra. Både nya och gamla hus.
Jag tror det är ett renodlat amerikanskt fenomen, från öst till väst, från norr till söder.
DE kan inte bygga hus här. Snygga hus? SURE AS HELL THEY ARE!! Men väl isolerade och bra byggda? HELL TO THE NO!!!!
Vårt hus är från 1976, och gissa om åldern syns. OCH känns.
Samma i ditt hus som är 20 år yngre. Inte klokt.
OCH samma i de hus som är sprillans nya. Nej, jag fattar inte ...
ja, se lite svensk tv. Passade på när jag var ensam :-)
KRAMAR!!

Annika said...

Monica:
ja, herregud. har precis svarat klart på era kommentarer. Ska ut och läsa om det nu. Det är ju fascinerande.
Det är ju genomgulligt.
Tur att björnen inte fick panik när folket kom. Helt otroligt vilken story!!
Verkligen Mors lilla Olle:-)

Annika said...

Monica:
NU har jag läst!
Vilken story! Som en saga.
OCH vad de fldranrna måste ha varit rädda och trott det absolut värsta. I det vädret.
Som treåring vet man ju ändå vad man har sett, tänker jag. jag väljer att tro på lillkillen :-)

pettas said...

Det är inte längesen som vi pratade om Flygande Jakob. och att jag borde laga FJ någon gång igen.
vi värmer upp de rum vi är i, resten är antingen helt utan värme eller så att de klarar de vattenburna elementen så att de inte fryser.
skönt att du har Peter hemma igen.
ha det gott hälsar Karin,från Madeira

Annika said...

Karin:
HEJ!! På Madeira!
GUD VAD HÄRLIGT!!!
FJ är gott!!! Så gott.
Vi måste värma upp alla rum här eftersom systemet, central air, är sådant i vårt hus. MEN hos mim mormor och morfar gjorde man som på Pettas, värmde endast upp de rum man vistades i.
Mkt smart.
Karin, ha det så ljuvligt med vandringar och varandra!

Keith said...

It can be nice having alone time, but still better when you house is full again.

Annika said...

Keith.
So TRUE!!!