Tuesday, December 18, 2018

The Weekend and a certain anniversary

Good morning!!I hope you all had a great weekend.
I also happen to know that many of you Nordic people got a lot of snow over the weekend.
Lovely.
I really do think you might get that WHITE Christmas after all, lucky you!

Here in my neck of the woods?
WELL, it was raining ALL weekend long. And no, not a fine misty rain, it was literally POURING down.
Actually, it was more like an open faucet.
Awful, awful.
So no, we could not go to Arlington.

My laptop started acting up on Friday, so we took it in to the Apple Store here in Reston. My dear laptop had to stay overnight.
But, now it is all fixed and it has the latest operation system installed, that is always a bit creepy.
My laptop is four and half years old now, after all. I love it. It hardly ever gives me any trouble. I hope it’ll last for a long way still to come.
I am a Mac-girl now. Really, I do not think I could go back to a PC again. I’ve had macs for the last six years now, I believe. You do get used to the simplicity.
Anyway, it is fixed and good. I am happy!!  There are some irritating things in the new system that I have to get used to ... BUT, that is the way it is.

Oh, and I have been shopping for Swedish Christmas foods as well over the weekend. I got the four last cans of Grebbestad’s anchovies, I got some lovely Swedish Julmust and I got plenty of jars of Abba’s pickled herring.  I also got crisp bread and candy. Peter and I enjoyed a perfect, creamy and yummy Jansson’s Temptation on Saturday night.
I am such a sucker for Jansson’s. But I do not need it as a dish on the Christmas table.  I want to REALLY enjoy it by itself, with crisp bread, cheese and a beer. This time around I mixed my holiday stout with a julmust. PERFECT combo!!

Guess what!
Today, I have been married to Peter for 26 years. Yep, tru dat!!
Twenty six years ago Peter and I stood in front of a Justice of Peace at Fairfax Museum in Fairfax, Virginia.
We said YES to one another at this civil ceremony. We made no big deal out of it. AT ALL! We did not advertise it, we kept it somewhat under covers. We simply did an “early wedding” so that I could get my Green Card, and I got that card about two months later. We had our “real” big church wedding in Sweden in July 1993.
SO, we have two anniversaries, haha.
We were both nervous of the Green Card interview, but back then it was easier than it is today (all changed after 9/11). But, sure, we were interviewed both together and separately. We passed in flying colors, phew!! They stamped my passport RIGHT away with a temporary GC-stamp.
And, a couple of weeks later I got the real card in the mail.

So this is how we looked back then, so young and innocent. I was 26 and Peter was 27.Have a good Tuesday, y’all!!
18 comments:

Äventyret framtiden said...

Grattis till 26 års bröllopsdagen! :)
Ni ser likadana ut nu fast bättre! Så kan det också gå...

Här har vi haft snö, och vitt ligger det på marken men våt tung snö, så få se hur det blir till julhelgen. Nå, man får ta vädret som det kommer.

Ha en finfin bröllopsdag!

Eva i Dalarna said...

Grattis på bröllopsdagen (en av dem)Annika och Peter.
Bröllopsdagen är väl en av dagarna i livet man aldrig glömmer, och du har två! Själv har jag bara en hahaha, kyrkbröllop för 36 år sen, och jag var bara 22 år, rena barnet. Men kärleken håller, 4 barn och 6 barnbarn senare.
Ha en bra dag!

Anonymous said...

Grattis till bröllopsdagen, 26 år är imponerande i dagens läge. Så fina ni är både då och nu <3

Här har vi snö så det räcker och ser nu att det börjar singla ner mer, inte så kul när det snart är dags för jultrafiken att dra igång. Vår dotter med fam ska åka 65 mil på fredag kväll, inte en lugn stund får man förrän de är här, då kan man andas ut. Sonen bor ju på Lidingö så det är kommunala transporter som gäller för honom. Svärsonen är mycket duktig på att köra bil, men finns ju andra på vägen som tror de kör på sommarvägar och kör därefter. En nackdel med saltning av vägar som görs här i södra delen av landet. I norr vet de nu är det vinter och vintervägar och kör bil efter det.

Ha en fin tisdag. Kram Yvonne i Åkersberga

marianne.dahl3 said...

Grattis på bröllopsdagen! Visst är det en härlig dag och ni har två såna härliga dagar! Vi hann vara gifta i 49 år, visst är det underbart!
Jag vill önska dej och din familj en fin jul och nyårshelg! Med snö!!
Själv åker jag till Stockholm imorgon och kommer hem efter nyår.
Vår dotter fyller 45 år på torsdag 20e, tänk att jag har så gamla barn som är så ung själv!!!!!! Hihi!
Ska bli så skönt få fira både födelsedag och jul och nyår tillsammans! Är snö i Stockholm just nu, lite här med men bara ett tunt täcke.
Nu åker jag till Ikea med en väninna och äter julbord och troligen shoppar lite!!
God Jul!
Stor julkram
Marianne D.

Humlan said...

Grattis på bröllopsdagen! Det är fantastiskt att det jag reagerar på när jag ser bilderna är att du har så mörkt hår och mörkt läppstift, det är liksom det som är ändringen annars är ni er så väldigt lika.

Jansson är verkligen gott! Jag behöver inte heller ha det på julbordet, det är så mäktigt och blir lätt lite mycket tillsammans med allt annat gott, men det är gott att äta som ensamrätt. Jag har gärna hårda (lite syrliga) tomater till, tycker att det balanserar det feta i frestelsen så bra.

Här är det fortfarande lika vackert, det är vindstilla så snön ligger kvar på grenarna och det är ett magiskt vinterlandskap ute. Grannen har satt igång med matning av fåglarna, men var tydligen lite sen i att fylla på i dag, så när jag tittade ut i morse så satt en domherre i trädet och tittade stint mot deras altandörr. Jag hade nog skrämt bort honom om jag hade gått ut och genom fönstret blev det ingen bra bild, annars hade det varit det perfekta julkortet.
Jag åkte buss hem genom stan i går kväll och det var så vackert överallt med de snötyngda träden som lystes upp av gatu- och julbelysningen, alla ljusstakar och stjärnor i fönstren, och ljusdekorationer på balkongerna. Vid Vasaparken stod granförsäljarna så jag stod där ett tag och drog in grandoften samtidigt som jag tittade ut över den vita parken som såg ut som ett julkort.
Du hade verkligen älskat att vara här nu!

Önskar dig en fin bröllopsdag!
Kramar!

Annika said...

Karin:
AWWWW...
är inte du himla gullig då. TACK!!!!
Så snällt sagt!

ja, ni har snö.
HOPPAS den ligger kvar och lyser upp över helgerna.
OCH att det fryser på lite.

Ha det så fint nu!!!

Annika said...

Eva:
Tusen tack!!
Två har jag :-) Men den här firas väääldigt lite, kan jag säga. Vi lägger allt krut på den 3 juli istället :-) Det var då vi gifte oss hemma i Sverige.
Du ser, ett fint äktenskap har du. OCH både barn och barnbarn, underbart.
Ha det så gott!!

Annika said...

Yvonne:
TACK snälla.
Ja, 26 år ...
HIHI. Det är nog rätt mkt i dagens i läge :-D

Ja, ni har minsann fått snö.
Håller med dig om att det är vanskligt och inte roligt att vänta på de som kommer i bil då det är dåligt före. OCH allra helst om man ska åka så långt. Som du säger, även om man själv är en bra förare så är inte alla andra det.
Men Yvonne, det kommer att gå BRA!!! Snart har du alla dina med dig. Härligt.
Kan du följa dem via ngn app? Som "hitta vänner" etc? Det kan ju underlätta för en nervig moder ...
Stor kram!!! Jättestor kram!!!

Annika said...

Marianne:
TACK fina du!
49 år! DET är fint det. Mkt speciellt.

Ingen snö här till jul. Det blir runt 6 grader varmt. MEN det är ju så här. Snö runt jul är såå sällsynt.

MEN du kommer att få snö till jul, det tror jag. Jag har ju Sthlm på otaliga väderappar samt hör om vädret från min familj och andra.
Du kommer alldeles säkert att få snö- Härligt, härligt (så länge det inte är tösnö)

Fina Marianne, den bästa av jular önskar jag dig!!
Gott Nytt År!
Sen hörs vi efter nyår. tar paus härifrån mellan jul och nyår.

Stora, stora kramar!!!!

Annika said...

Humlan:
TACKAR!
Jag var jättemörk i håret då jag var ung. Riktigt mörkbrunt hår har jag i mig själv, men när jag var i 35-årsåldern började jag göra slingor, och numera är mitt hår mer grått än mörkbrunt så då blir det ännu mer ljusa slingor.
Mörka läppstift körde jag jämt som ung. INTE längre. Tycker inte det passar min hy och mig längre. Blir för hårt.
Kommer aldrig att kunna vara mörkhårig igen pga mitt gåra hår, men det är OK. Numera känner jag mig mer blond än den brunett jag en gång var, hehe.

Håller med, en rätt som Janssons försvinner på julbordet. Den är för god för att vara en av rätterna på ett dignande julbord.
Den gör sig bäst som egen maträtt. jag är galen i den, på riktigt galen i den!!
Tomater till, bra ide!!!
Vet att mina fldrar har lingonsylt till ibland, och rödbetor ibland.

LJUVLIGT HUMLAN!!
Igår när jag såg alla instabilder från Sthlm--och de bilder min syster och mamma skickade--kände jag stick av hemlängtan.
Verkligen!!
UNDERABARA hemstad i juleskrud och snö!! Så glad att ni kommer att få en vit jul, för det ser ju faktiskt så ut enligt appar och annat.
JULSTÄMNING galore det du beskriver.
JA, jag hade ÄLSKAT det!!!

Kramar!!

Keith said...

What? Who are those kids in the wedding pictures? Haha! Hardly seems that long ago! Congrats! Yes, we had a waterlogged weekend. Glad to have a break.

Annika said...

Keith:
One wonders the same, HAHA!!
We look like we are about 12 years old, haha.
Yes, no more rain for a while now, I hope!

Monica said...

Så söta ni är! Och passar så bra ihop, det där som kallas äktenskapstycke tror jag:-) och Amerika fick sin egen prinsessa, prinsen hade de ju redan och visst stämmer det att USA är rätt förtjusta i prinsessor? Har hört det i alla fall. Imponerad så snabbt du fick dina rättigheter och gröna kortet, de är inte så tokiga ändå där i USA och jag tror faktiskt Sverige har en del att lära på vissa områden.

Oj, nu måste jag köpa ansjovis kom jag på, lite sen med det och hoppas den finns kvar. Vill gärna ha bästa sorten. Must däremot vet jag inte hur många sorter det finns snart och de testas alla, ja jag håller inte alltid med dem.

Och önskar dig och er alla en toppenfin jul i er "julstuga", ha det så fint på alla sätt!

Annika said...

Monica:
Aww! TACK, vad gillig du är!
HAHA, vi brukar alltid skämta om att Peter ser ut som en engelsk prins. Typ Andrew och Edward, typ ...
HAHA.Ja, de älskar kungahus här, speciellt det brittiska, men även det monegaska.

Monica, tro mig, på den tiden var det LÄTT med GC och allt det där. Eller lätt och lätt, det var ett jädra meck med papper, läkarundersökningar och intervjuer. MEN jämfört med idag var det en västanfläkt. ALLT ändrades efter 9/11.
OCH det har inte blivit lättare.

Ansjovis till Janssons, ett måste. Grebbestad så god.
Must, det har ni minsann i parti och minut. COOLT!!

Monica, ha den bästa av jular!
OCH så ses vi igen i januari 19!!!

KRAM!!

Anonymous said...

Grattis på bröllopsdagen Annika! Ni såg fantastiska ut :-)
Lycka till med din jansson!
Kramar från Anette

Annika said...

Anette:
Tack, det var den dagen det. Sen kom den stora, som du var med på :-)
Min Janssons blev superbra. GUD vad jag älskar den rätten!!
kramar till dig!!

Anonymous said...

Sa söta! Ett stort grattis pa bröllopsdagen!
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
HIHI, tack ... så länge länge sen.
Kramar!