Wednesday, November 21, 2018

Tankar inför Thanksgiving ...




Godmorgon!!


Idag är det resedagen nummer ett på året här i USA. Det är idag onsdag folk reser hem till sina familjer, eller vänner, för att fira Thanksgiving.
Flighter över hela landet är fullbokade sedan länge, tågen kommer att vara knökfulla, trafiken på vägarna helt galen.
Ska man resa idag gäller det att ha en bra plan.
Trains, planes and automobiles :-)


Imorgon är det dagen T! Den största helgen på hela året! Den kanske allra innerligaste och finaste av årets helger? Trots sin storhet är det också den mest anspråkslösa.
På Thanksgiving står familj, vänner och mat i fokus. That’s it.
För mig personligen seglade Thanksgiving upp till en säkrad andraplats bland årets helger väldigt snabbt. Ja, den ligger precis under julen för mig. På delad tredjeplats ligger Halloween och Fjärde Juli.
Under Thanksgiving pyntar man inte direkt upp, inga överväldigande Thanksgiving-skyltningar finns i butikerna, inga presenter måste köpas och inga speciella sånger sjungs. Thanksgiving bara … är …
Givetvis är det ju en sanning med modifikation såklart.  Det är klart att stress kan vila över dem som är värd och värdinna för en stor Thanksgivingmiddag.
Men, ändå, det kan iallafall inte jämföras med julens stress och press på vis i världen.



Thankgivingmiddagen serveras ungefär på samma sätt vart du än kommer i USA, med variationer givetvis.
Kalkonen i högsätet! Som sig bör.
Tillbehören är många och MÄKTIGA!!
Sweet potatoe casseroles med marshmallows, potatismos, bröd, brödinkrom (såkallad stuffing), gröna bönor, creamed corn, tranbärssylt, gräddsås …
Desserten betyder en uppsjö av olika pajer, pecanpaj, pumpapaj, äppelpaj. You name it!
En orgie i kolhydrater och fett.
MATKOMA! Food coma!
Detta tillstånd som uppstår efter en Thanksgivingmiddag är klassiskt!
Jag brukar aldrig orka med någon efterrätt, utan brukar få mig mig en portion av dem hem.

Bild från NBC.

Min egen Thankgivinghelg ser ut som följer:

*    Ikväll, middag på samma restaurang där vi ätit middag sen Karolina var liten onsdagen före Thanksgiving. Det här betyder massor för Karolina, att vi ska äta just DÄR. Det är absolut ingen märkvärdig restaurang (La Madeleine för er som vet). Därpå ska vi åka hem och se samtliga avsnitt av serien “Friends” som handlar om Thanksgiving. Hörni, här kan inget ändras. Denna tradition är stark, haha. Peter och jag har försökt avstyra La Madeleine så många gånger, men Karolina är stenhård, La Madeleine or bust!!

*   Imorgonbitti, frukost på sängen medan vi ser Thanksgivingparaden från New York—Macy’s Thankgiving parade. Den absolut största paraden på HELA året alla kategorier. Medan vi ser paraden äter vi croissanter och dricker kaffe/te eller mjölk. När Karolina var liten såg hon till att samtliga av hennes mjukdjur hamnade i sängen också. THOSE were they days!! HAHA. Fina minnen.
Imorgon på eftermiddagen åker vi till Peters syster Melinda. Det är hon och hennes man som står för middagen. Jag har med mig småplock att äta innan middagen samt öl och vin.
Vi är hos Melinda och hennes familj hela eftermiddagen och halva kvällen.
Vi avslutar ALLTID med årets första julfilm för säsongen. Denna gång blir det, Daddy’s Home 2. Supermysig julfilm, ett tips till er alla!!

*   Black Friday kommer sen!
Viker inte dagen till shopping. Istället blir det julparaden i Reston Town Center. GAMMAL tradition numera för oss.  Tror vi kört varianter på detta sedan Karolina gick i Kindergarten.
Vi äter lunch med vänner och sen går vi på bio.
När bion är slut tar vi en drink någonstans.
Klockan 18 sjungs julen in av en kör, och med allsång. Därpå tänds den maffiga granen i Reston.
Vi avslutar med middag i vänners sällskap. Black Friday för oss en jättefin heldag.


*   Lördagen.
På lördag blir det jul hos mig!
BOOM! Då kläs granen. Då är glada julen HÄR! En stor jobbdag, men en dag jag gillar.
Peter och jag brukar avsluta med en middag ute för att vi är så trötta efter dagens slit.

Sen är det JUL, y’all. JUL!!!


Så här dag före afton tänkte jag tacka er alla som läser här.
Jag är så tacksam över att ha er alla i mitt bloggliv. Tacksam över vad den här bloggen, och andras bloggar och insta gett mig!
Man kan verkligen bygga vänskapsband över bloggar och sociala medier. Det är dess absolut styrka. Jag känner glädje att skriva här tack vare den feedback ni ger mig.   
Utan er alla, ingen blogg!
Så enkelt är det. Jag har sagt det många gånger förr, men det tåls alltid att sägas igen. Det är i dialogen med er kreativiteten föds. TACK kära cybervänner och vänner för DET!
Jag är också tacksam över att ha en blogg och en insta som är fri från elaka och hemska kommentarer. Jag har sett dess motsats, och jag baxnar. Ärligt talat, hur orkar dessa personer som utsätts för elaka och vidriga kommentarer fortsätta blogga? Och varifrån kommer allt anonymt hat? Själv har jag aldrig skrivit en elak kommentar till någon. Varför ska man göra det?

Nej, låt oss vara glada och tacksamma över det vi har. Över människor vi tycker om i riktiga livet och i sociala medier.



Nu tar jag paus från mitt skrivande här fram tills på tisdag. Då, mina vänner, blir det jul!


Till er i USA som firar Thanksgiving säger jag, HAPPY Thanksgiving!
Till er som “bara” har en vanlig vecka säger jag, ha en riktigt fin vecka och uppkommande helg!

40 comments:

Anne-Marie said...

Ja nog är Thanksgiving stort i USA. Troligen större än julen.
Du har många fler planer än vad jag har. :)
Jag blev hembjuden till min fd chef tillsammans med några andra på Thanksgiving dinner så det skall bli trevligt.
Annars har jag inga direkt planer mer än att njuta av några dagars ledighet. Skolan har stängt på torsdag och fredag pga helgen.
Friends och Thanksgiving är kul avsnitt. Har sett dessa flera gånger.
Och “din” gran i Reston är maffig. Skulle aldrig förekomma i mina trakter.
Ha en fin helg Annika och kramar!!

Anonymous said...

Hej!
Det låter som om ni har en riktigt härlig helg framför er, njut!
Tack själv Annika! Det är kul att "hänga" med dej via blogg och mail trots att vi är så långt borta.
Det är fantastiskt att kunna göra det via alla sociala medier men detta nätverk har ju som allt en baksida, en riktigt vidrig sådan tyvärr.
Allt detta hat, ofta anonymt, som folk bara öser ur sej, helt utan filter. Jag blir chockad när jag hör och läser om allt hat. Vad är det för människor som gör så?
Detta var ett ämne som togs upp i tv4:s nyhetsmorgon för lite sedan. Där berättade programledaren att hon i somras provat surströmming för första ggn i sändning och hon tyckte verkligen inte om det, och sa oxå det i tv. Hon blev mordhotad av flera personer efter det.?????
Kramar från Anette

Äventyret framtiden said...

Så kör ni igång igen med Thanksgivings och bakom dörren står julen och knackar på.
Nu ska ni bara njuta för fulla muggar, äta er proppmätta, bära hem efterrätten och se på julens första film och allt annat som därtill hör.
Det finns inget tvivel alls om att den här helgen är jättestor i USA.
Här märker vi inte ens av den annat än via bloggarna och kanske någonting som sägs i nyheterna. Få se när den börjar ta sig hitåt som allting annat som har tagit sig över havet österut från ert håll.
Ja, man får vara glad för att slippa alla elakheter som tyvärr är rätt vanliga i bloggvärlden också. Obegripligt är allt näthat. Det fanns några tillstymmelser i mitt bloggliv i allra första början, men jag lyckades skaka dessa stalkers av mig. Tack och lov. Sjukt är det i alla fall.
Ha det sjukt roligt och härligt Annika! Glad Thanksgiving!

Nettan said...

Ha en fantastisk fin thanksgiving och njut av en lugn helg även om den innebär en hel del juljobb, det är ju mysigt att få upp allt!
Hade uppskattat att ha en sådan helg istället för marknadens ”Black Friday” kör som håller på hela veckan känns det som! Hellre en mysig helg med god mat och uppstart på julen!

Otäcka kommentarer på insta eller blogg är inte så kul, har tack och lov sluppit det!


Kram

Monica said...

Fint med den helg ni har framför er! Önskar en vacker och härlig helg till er alla! Och så fint med ljuständning och er fina gran i staden, ska bli roligt att se igen och sen din egen på det, nu ligger du före, hm, jag såg en sockertoppsgran igår men tyckte den var för liten, inte tänkt att ha någon bjässe men lite större än den. Låter toppen med er fredag först, ja jag struntar helt i Black Friday här men glad att julmarknaderna kommer igång i helgen. Känns en aning vintrigt nu men ännu bara frost.

Och tack själv, så roligt och fint att läsa och titta hos dig! Ha en toppenfin helg Annika!

Anonymous said...

Så härligt det låter med Thanksgiving och att sen dra igång julen när den helgen är slut. Låter fantastiskt, men hu så mycket mat, skulle nog inte heller orka någon dessert efter allt det andra. Kul att ha traditioner kring alla dagarna också.

Ja, nätet har både- för och nackdelar och så allt detta hat och hot som människor vräker ut sig till helt okända människor. Fruktansvärt! Verkar vara många människor som inte mår särskilt bra inombords och då låter allt välla ut över någon annan.

Black friday "aktar" jag mig för vad gäller shopping, vi är ofta ute och äter med goda vänner den dagen här i Spanien, mycket trevligare.

Ha en härlig thanksgiving med allt vad det innebär för er och njuuut.

Kram Yvonne

Annika said...

AM:
DET är det! Den största helgen på hela året. Större än julen eftersom den är helt religionsfri.
Trevligt att bli bortbjuden imorgon, AM! Mysigt.
Ja, jag har tunga traditioner den här helgen. GILLAR!!
JA!! Friends Thanksgivingavsnitt är UNDERBARA! En del kanske inte så jätte-PC längre, men det orkar jag inte bry mig om. De är sååååå roliga iallafall.
Reston-granen är out of this world! Den är verkligen det.
Ska givetvis fota och lägga ut i nästa vecka.
Anne-Marie, ha en riktigt fin och bra Thanksgiving!!
Stora kramar!!

Annika said...

Anette:
DEN är underbar, och lång- Älskar det!!
Sara (syster min) brukar jämföra er påsk med vår Thanksgiving. Lika mysiga och fina. Påsken här är ju bara en dag. Men hemma har ni fyra dagar i skön lunk. Love it.
Anette, jag är så glad att du hänger med mig här på bloggen!! DET betyder SÅÅÅ mkt för mig!
TACK för det!
en dag får du skaffa Insta också ;-)
VET, det är helt sjukt vad vissa får tåla i kommentarer. FATTAR det inte. Helt obegripligt. Det är ju ffa kändisars bloggar och flöden som utsätts, men det förekommer även hos vanliga. Galet och vrickat. Man undrar vad som är fel på dessa som skriver som de gör?
Jaja, Anette, vi gör det iaf inte.
KRAMAR i massor till dig!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Thanksgiving låter verkligen så MYSIG!
Egentligen lite sådär som en skulle önska att JULEN var... I alla fall jag :-)
Skulle inte ha något emot att släppa stressen och pressen som julen innebär och bara fokusera på familj, mat och umgänge.

Som sagt; Thanksgiving låter verkligen underbart, och jag kan absolut förstå att det är USA´s största högtid!
Jag kan OCKSÅ förstå att det är kaos i trafiken (både vägar, tåg och flyg) idag, som du skriver!

Kan även tänka mig att en hamnar i matkoma efter all mat imorgon.
Ni får kanske börja använda ordet "Thanksgivingkoma" istället för matkoma ;-)
Lite som vi säger Paltkoma (eller ja; Paltschwimen) istället för matkoma efter en Paltmiddag ;-)

Era traditioner den här dagen älskar jag också att höra om! Det låter verkligen så mysigt! Och jag kan inte låta bli, men när jag läser om dem spelas det upp som typ en sådan extramysig julfilm i mitt huvud.

-----------------

Ja, bloggar/sociala medier ÄR verkligen fantastiska när de används på rätt sätt!
TÄNK ändå vilka vänskapsband en kan knyta, som en aldrig hade gjort utan internet.
Så många jämlikar en kan hitta gällande något en kanske kände det som en var ensam i världen om.
Precis, det är så SYND att det finns så extremt mycket HAT på sociala medier idag. Det är helt sjukt!
Här i Sverige har Youtube tagit över den roll bloggarna hade för några år sedan, så Youtube-communityt är större än bloggcommunityt här.
Men både bloggare och Youtubers får ju verkligen oändligt med hat kastat på sig varenda jäkla dag!
Fattar inte heller hur de pallar fortsätta...
Det värsta är att mycket är regelrätta hot, till och med MORDHOT(!) som de får ta emot.
Ta t.ex. Sveriges största Youtube-par. De har över 800000 (är ju massor i ett land på 10 miljoner invånare) följare på sin kanal, och de fick en dotter för ca. 4 veckor sedan. De har alltså en nyfödd bebis hemma. En bebis som är 4 veckor gammal, och de har redan hunnit få 2-3 regelrätta MORDHOT riktade mot dottern...

Jag önskar verkligen att ALLA kunde använda sociala medier på rätt sätt!
Att ALLA kunde inse vilken guldgruva det är om det används rätt!

-------------------


Men avslutningsvis:
Hoppas att du får en riktigt mysig/trevlig/underbar Thanksgiving imorgon,
och en underbar Black Friday-traditionsdag! :-D

Kramar /Erica

Annika said...

Karin:
TACK vännen!
PRECIS SÅ!!
Spot on!
Allt det där!

Tyvärr har iaf Sverige tagit det värsta ut Thanksgiving, Black Friday. DO not ask me why! Det är den tråkiga delen. Tycker faktiskt det är en pinsam import ...
Kanske är Åland smartare där. HOPPAS det!
Sen att man gott skulle kunna göra Tacksägelsedagen till en fin dag som sätter familj och vänner i fokus är jag helt för. MEN då på den dagen som är den dagen hemmavid. I oktober tror jag?

Ja, det är sjukt med elaka kommentarer och skit. Men vi ägnar oss inte ¨t sånt. OCH Karin, jag är glad att du skadade av dig dina. HUA!!

TACK Karin!!
Jag ska ha allt det där du säger.
KRAM!!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Tillägg:
Det finns en mor-dotter-kanal här på svenska Youtube som jag brukar kolla på då och då, och de avslutar alltid sina videor med:

#spridkärlek

Annika said...

Nettan.
TACK fina du!!
Jag ska ha det så skönt. ;Men visst, lördag är en slitig arbetsdag. DOCK rolig.

Säger det igen, tycker det är pinsamt att man tagit Black Friday till Sverige. Faktiskt enbart pin. Varför? Här ligger den som en klämdag efter Thanskgiving, och sen gammalt har man börjat med julen tidigare här. Det gör man inte hemma.
Nej, men däremot hade Sverige kunnat införa ngt liknande på Tacksägelsedagen. Men Black Friday? orkar inte ...

KRAMAR i massor till dig!

Nilla Tankebubblor said...

Ha en fin helg!

Annika said...

Monica:
TACK snälla fina du!
Det är en jättefin helg som jag verkligen älskar!
NU ligger jag före dig, Monica :-) HIHI!!
Men det är ju så här, de börjar med julen direkt efter Thanksgiving. Jag har helt vant mig vid det nu.
Lovar absolut att visa bilder på mitt hem, och på julgranen i Reston i nästa vecka-
Ja, Monica, vi skiter i Black Friday. Orka!!
Fast jag har beställt lite online till superpriser, hehe. Men ut i handeln på BF tänker jag mig inte.
Ja, jag älskar vår fredag. Älskar de traditionerna. SÅ härligt.
Tack Monica, du är en av de där riktigt goda vännerna som seglat upp tack vare våra bloggar.
KRAM!!

Annika said...

Yvonne:
En supermysig helg.
Idag då jag for och handlade det jag ska ha med imorrn såg jag hur de ställde upp julgranar till försäljning och på radion spelar de julmusik 24 timmar om dygnet nu.
SÅ nog KÄNNS det.
Thanksgiving först och sen rakt in i kaklet ...
HAHA. Nej, men jag älskar det. Maten ja, den är SÅÅÅÅÅ mäktig att man faktiskt blir riktigt däst.
Pajerna orkar jag aldrig.

Jag vet, när jag läser somligas bloggar (oftast kända personers) så blir jag förbluffad över saker folk skriver. SÅ elakt. Så vidrigt.
Samma på en del konton jag ser på insta. Hur orkar de som har har dem? Fattar inte ...
Skulle lägga ner om jag vore dem.

Yvonne, existerar Black Friday i Spanien också???
HOPPAS inte.
Verkligen alltså. HOPPAS INTE!! Precis, jag vänder den ryggen också och kör mitt race. SÅ mkt trevligare.

Tack fina Yvonne!!
Önskar dig en riktigt fin vecka och helg!!!
KRAMAR!!

Annika said...

Erica:
TACK Erica, en verkligt fin helg är det. Mkt lågmäld i all sin storhet.
Jag älskar den.
ja, egentligen är den väl julens motsats. Många jag känner gillar Tgiving mer än de gillar julen.
Ni har er påsk som ju är lik vår Tgiving i mångt o mycket. LÅNG helg, mkt och god mat, ingen press runt presenter, familjen i fokus, vänner.
Påsken här i US kan inte på vis i världen jämföras mer er fina påsk hemma. Så det kan man nog säga är er tid sas.

Tack fina gulliga Erica, det är en fin helg. OCh du är så gullig som säger det du säger.
Lördagen är en slitdag dock. DÅ svär jag mkt och domderar innan allt är klart. Dock ,jag har gjort mkt redan nu så jag hoppas att jag inte är lika mkt furie som jag brukar vara då, hehe!!
Då är det långt från julfilmstämning i mitt hus, haha. FRAM tills att det är klart, haha.


Ja, bloggar och sociala medier är fantastiska i så mkt. De har gett mig så mkt, i form av vänner och kunskap, och glädje.
SÅ glad att jag började blogga för länge sen. SÅ glad för det.
Då har personer som du tex kommit in i mitt liv.

Men käre tid, paret med babyn och mordhot?!??? WTF is wrong w people??? Hur står det till i hjärnan på dem?
Ser inga youtubers på det sättet, bara somliga här som vandrat som jag följer. Nördigt? JAPP.
Men jag ser inga sådana där stor YT-are. vet att de är poppis här med, men jag har inte sett en endaste en av de där jättestora.
Hatet, ja det verkar komma som en del av det hela, SÅ otäckt.

Tack fina Erica, jag ska ha det sååå mysigt. Önskar dig en jättefin vecka och helg också.
KRAMAR!!!

Annika said...

Nilla:
Tackar :-)

Vform said...

Hej! Vill önska Er alla ett riktigt härligt långt veckoslut
med allt vad det innebär!
OCH visst kan man hitta vänner både här och där!
Det ska vi odla med vördnad! RIKTIGA vänner är dyrbara ♥
Stor KRAM!

Annika said...

Erica igen!
Ja, det är ju en bra hashtag det. HOPPAS det hjälper!

Annika said...

Vivan:
Tusen tack snälla du!!
Absolut, du ser vad "gamla bondstugor" gjorde :-)
Vänskap ska vårdas och odlas i alla former!
KRAMAR!

Anonymous said...

Ja Black Friday finns nog överallt nu för tiden. TV, tidningar, reklam allt är Black Friday, mailkorgen dränks av erbjudanden från företag om att handla. Blir så less och ännu mer ledsen blir man när man sen ser att vissa företag har höjt priserna precis före och sen kör med att det är såååå speciella priser, billigt, billigt! Som tur är brukar alltid någon dyka upp i kvällspressen och bevisar motsatsen och då kommer det ett beklagande och förlåt från företaget det gällde, hade tyvärr blivit lite fel där osv.

Anne said...

Vilka mysiga rutiner och traditioner ni har för dagarna. Låter så trevligt och mysigt!! Varför ändra på ett vinnande koncept liksom, det är nåt tryggt och härligt med att upprepa traditioner exakt på samma sätt (som samma restaurang, helt för det!) när så mycket annat i livet och vardagen ofta kan vara osäkert och föränderligt. Tycker verkligen ni har ett jättefint upplägg för hela långhelgen. Jag gillar också Thanksgiving, den är som du säger så kravlös och fokus bara på att umgås och äta gott. Visst, som du är inne på, för många är nog helgen väldigt stressig om hen tagit på sig att stå för allting men vill ändå tro de flesta tycker det är kravlöst umgänge som gäller.
Pajerna ja... Så är det för oss också, för mätta efter middagen. Vi har börjat köra med att fika på dagen med Thanksgivingpajen istället, ha lite mysig familjefika då smakar det gott och man har rum i magen. Pecan pie är min absoluta favorit. Daddy´s Home 2 är jättebra. Håller med, skön julfilm som passar alla.
Kommer ihåg den pampiga Restongranen från tidigare år, de brukar väl ha lite olika tema och färger hur de pyntar den också? Får se vad det blir i år.
Black Friday, usch ja. NOLL affärer för mig med. Några år har vi varit iväg, men det är länge sedan nu och idag känns tanken helt främmande att trängas i affärer. Tycker lite hela Black Friday grejen tappat i styrka också, eller? Jag vet i alla fall Black Friday shoppare, såna där som gått all in och verkligen haft intensiv Black Friday shopping som en naturlig del av Thanksgivinghelgen men som numera helt skippar dra iväg. Black Friday shoppar gör de fortfarande men de har istället ändrat mönster och shoppar bara online. Kanske trenden gått mer åt det hållet istället? Hela den här veckan har det varit bra deals online, känns som Black Friday blivit urvattnad på nåt sätt. Men inte vet jag.
Och jaaaaa, sedan på lördag så blir det "arbetsdag", hehe.
Ha en riktigt fin Thanksgiving Annika!! Kram!

Annika said...

Ano;
Ja, det ÄR en ledsam import. Verkligt ledsam. Man har tagit det fulaste av Thanksgiving. FATTAR DET INTE!!!
Alla borde bara bojkotta. Tror också det är en massa skit och ljug bakom lockpriserna. Som du säger, de höjer priserna innan och sänker dem sen.
Inte kul. SÅ inte KUL.
Här är det också genomsjukt. Thankskgiving brukade vara en helig dag sas, inget var öppet. På Black Friday brukade butikerna som tidigast öppna vid 05 på fredagen. Sjukt det med iofs. MEN nu har det blivit så vrickat att butiker öppnar redan 17 på Thanksgiving. Alltså va!???? Stackars personal, jag säger bara det ... och stackare alla de som knappt ätit sin middag innan de ger sig ut. Bedrövligt.

Annika said...

Anne:
TACK!
Ja, varför ändra på ett vinnane koncept. Nu kör vi på så här så länge vi kan! :-)
Det är så trevligt.
Ja, iofs, skulle inte ha ngt emot att byta bort La Madeleine ;-) Fattar inte att K är så inkörd på den. MEN det ska vara så. Punkt :-)
Så glad att du gillar helgen också, Anne. Jag vet ju att den kan vara svår att ta till sig på många sätt eftersom den är så familjeorienterad. Men jag känner ju många svenska par som gjort den helt till sin här i US också. Som ni nu har gjort också.

Jamen ja, vad jag gillar ert Thanksgivingfika. SÅ mkt bättre, Anne. Bara tanke på paj efter den middagen är motbjudande, då är jag totalt slut, haha.
Så ert fika låter mkt vettig. Du ser, fördelen med att skapa egna traditioner. vad gäller den middagen oc det upplägget i Peters familj så får jag bara flyta med och göra som de alltid har gjort :-)

Daddy's Home 2 är en verkligt skön julfilm!!!

Reston-granen is a beaut!! SÅ tjusig. Alltid olika teman och färger. I år tycker jag den ser rätt traditionell ut, den står ju där (men är inte tänd).

Du har rätt i mångt och mkt om Black Friday, Vissa friluftsaffärer, som REI, håller stängt på fredagen. Och andra affärer i det släktet också sas. Opt outside, som de kallar det. SÅ smart.
MEN jag såg att ngn butik öppnar kl 17 imorrn!!! SAY what! Stackars personal alltså. OCH arma satar till kunder som inte ens kan stanna hemma på Thanksgiving.
nej, bojkotta BF säger jag.!!

Nu önskar jag dig en fin och bra Thanksgiving på ALLA plan!
Stora kramar!!

Anonymous said...

Alltid lika roligt att återkomma till din blogg och läsa och lära om livet i USA. Ett stort tack till dig. Önskar er en fin helg!
/Helena

Humlan said...

Det låter verkligen som en härlig dag, om man har en familj eller vänner att fira med. Jag blir nästan mätt bara av att läsa vad ni äter, men jag kan tänka mig att det är väldigt gott.
Era Black Friday-traditioner har du berättat om tidigare och det låter verkligen som en härlig dag och ett bra sätt att starta jultiden på.

Jag är tacksam över att du fortsätter att blogga, det är alltid lika trevligt att läsa även om jag inte alltid klarar av att kommentera så läser jag.
Önskar er en härlig, god och mysig helg med mycket av både mat och trevlig samvaro!

KRAMAR!

Annika said...

Helena:
ÅÅÅÅÅ tack för dina fina ord.
Blir jätteglad!!
Så glad att du läser här.
Ha en fin vecka och helg!

Annika said...

Humlan:
Det är en jättefin dag. Gillar den!!!
En av de finaste på hela året. Maten ÄR god, men så mäktig.
Fredagen är så mysig.

TACK gulliga fina Humlan. Dina ord gör mig så glad. Du behöver inte känna press på att kommentera.
Jag hoppas det är en fin dag idag för dig.
KRAMAR!!

eastcoastmom said...

Gillar verkligen Thanksgiving också. Men vi har inga exakta rutiner som ni har. De senaste tre åren har det varit football och cheer på förmiddan men inte i rå eftersom Dottern inte är cheerleader längre, hennes beslut. Och det känns ganska ok att slippa frysa där på sideline...

Jag har preppat en förrätt nu ikväll. Resten gör jag imorgon.

Happy Thanksgiving!

marianne.dahl3 said...

Happy Thanksgiving! Hoppas ni får en helt underbar helg! Så roligt läsa om allt ni ska göra och äta!! Och få ta fram julen, det är bland det roligaste som finns!
Vi ska ha Thankgiving middag här på lördag, vår son som importerat detta sen några år tillbaka. I år ska vi vara hos mej, 9 personer, men vi hjälps åt med maten. Endast en efterrätt!!!!
Black Friday har vi dock inte importerat i denna familjen, tack!
Tack själv för din fina blogg och för att inte tala om alla bilder = mästerfotografen!

Kram
Marianne D.

Annika said...

AM:
En verkligt fin helg!!
MÅSTE vara skönt att slippa stå och frysa på Tgivingmorgonen. Klokt beslut av din tös :-) Imorrn ska det ju bli verkligt kallt också, brrr....
AnnMarie ha nu en riktigt fin och bra Thanksgiving!!!

Annika said...

Marianne:
TACK snälla Marianne!!
JA, det är en fin helg och jag älskar den.
OCH att sedan få ta fram julen. SÅÅÅ mysigt.
Så trevligt att ni ska äta Tgivingmiddag också. OCH det är ju en jättefin anledning, att uppmärksamma sin familj.
Så smart att bara ha en efterrätt imorrn. Jag tycker vi har för många.
Nä, Black Friday struntar vi i!!!
TACK, tack för dina jättefina ord!!
Jag blir så så glad.
Kramar till dig!!

Steel City Anna said...

Låter som en fantastiskt mysig helg! Fint med traditioner.

Cari said...

Vill bara tacka dig för din fina blogg.
Och önska dig och din familj en fin helg.

FREEDOMtravel said...

Åh tack för detta! Jag tycker att det är otroligt intressant med traditioner och har skrivit en hel del om de traditioner jag har någon relation till. Har dock aldrig varit med om Thanksgiving ...

Miss Marie said...

Som alltid önskar jag att Thanskgiving firades i Europa också! En dag att fira utan press och stress låter perfekt. Och mat, såklart!

Annika said...

Anna:
DET är den!
Underbar. Min favorit efter julen.

Annika said...

Cari:
TACK!!
OCH tack för att du LÄSER den!!
Blir så glad!
Ha en fin måndag

Annika said...

Helena:
En jättefin helg.
Jag gillar traditioner väldigt mkt.
Ha en bra måndag

Annika said...

Marie:
DET skulle vara fint.
Sverige skulle kunna ta det på sin tacksägelsedag. Det skulle vara fint.
Ha en fin måndag