Wednesday, November 28, 2018

Jul i mitt hus!




Nu har vi ljus här i vårt hus, julen är kommen hopp-tra-la-la-la!!

SÅ är det!
Julen ÄR här!
Nu vill jag vira in mig i en julkokong och vara där tills nyårsdagen gryr. I mitt fall vet ni hur det funkar, minimalister kommer att rysa åt det här inlägget! I mitt fall är det inte Less is more som gäller, utan MORE IS MORE!!
När annars kan man frossa i allt härligt och mysigt om inte nu!?
Så jag säger, ju mer desto bättre.








Inser också att jag ligger i LÄ och framstår som en minimalist i jämförelse med andra. TV-kanalen ABC visar varje år upp privata  hus och trädgårdar från olika delar av USA där man verkligen BRASSAR på med allt. Programmet heter The Great Christmas Light Fight. DÄR, mina vänner, visas det ena galna huset upp efter det andra.
Komiskt och galet.







Personligen tycker jag det är kul med folk som blir helt galna i juletid. De gör MIG glad och sprallig. Även om jag inte vill vara lika knäpp och galen som de personerna är så njuter jag iallafall över det de åstadkommer. Älskar galenskaper och julknäppisar den här tiden på året.







Hos mig så!
Jag har mycket, det har jag. Det tar tid att göra jul i mitt hus. Precis, det är ju därför jag börjar smyga upp ett och annat redan i mitten av november. Smyga upp, märkväl, inte så mycket mer. Men, skulle jag inte smyga upp det skulle det bli alltför mycket att göra på en enda helg.
Frågan är, är jag klar och nöjd nu?
Njaee … inte riktigt än. Jag har fortfarande ett par grejer att pyssla med framförallt utomhus.
Dock, det mesta är gjort.
Jag älskar det. Jag älskar att sitta i mitt julpyntade vardagsrum eller i mitt kök och se allt. Att komma hem efter mörkrets inbrott gör mig glad likaså, min lilla täppa lyser så vackert och välkomnande.








Det var riktigt skitväder här i lördags. Regnet öste ner, det var kallt och det var så rått att kylan kröp in i märgen.
Peter och jag pysslade på härinne, och vi bestämde att vi skulle vänta med att köpa julgranen till söndagen. Det gjorde att jag slapp bli en furie, jag kunde koppla av och pyssla på i lugn och ro med Peters hjälp.
Det tog ändå hela dagen i anspråk.
På söndagen köptes granen, och då kläddes den också.
Jag har sagt det förr—det går inte att få tag på en ful gran här—det är nästan omöjligt. Samtliga är, i princip, Disney-perfekta.







Så nu, kära vänner, är det jul och mys i mitt hus. OOOOO, det är så härligt!!



Ha en fin och bra dag!

28 comments:

Nettan said...

Så härligt pyntat du har i ditt hus! Mys! Har hunnit med en del i helgen men resten får jag ta till helgen!
Granen köper vi i mitten av dec men jag ser att många pyntar upp allt tidigare även här hemma.
Såg ut som om ni hade det bra i fredags lite skönt att få det till motvikt mot all black friday galenskap.

Hoppas du får en härlig onsdag!
Kram

Äventyret framtiden said...

Nu är det hjul igen, haha. Jag skojar, jag tycker att det är roligt att se på allt du har pyntat med i ert hus och hem. Traditionen är ju sådan, har jag förstått, att när Thanksgiving är över så blir det jul och det i kubik. Jag förstår mycket bra att du också vill bli av med julen när nyåret är inne, då tragglar vi på ett tag till enligt traditionen här. Det vet du förstås. Njut fullt ut av din julighet Annika!
Ha en fin dag bland alla ljus och pynt. :) <3

Humlan said...

För mig ser det ju ut som julafton hos dig, men det är nog mest julgranen och alla tomtar. Jag gillar ju att smyga igång julen som du vet så julgran och tomtar får vänta. Ljusen, ljusslingor och adventsbelysningen i form av stakar och stjärnor är advent för mig och det myset vill jag också ha nu. Håller helt med dig att det är härligt både att komma hem till ljusen och att vistas i rummen med alla dessa små ljus & lampor. Jag tycker inte alls att du har överdrivit, det ser bara ut som ett varmt, mysigt och välkomnande hem.

Jag har också sett hus och hem där det har pyntats helt galet mycket och visst är det roligt att man faktiskt gör det, jag håller helt med dig om att man blir glad av att se det. Sedan vill jag inte ha det själv, men det är härligt att se.

Ha en fin dag och njut av ditt jule-hus.
Kramar!

Anonymous said...

Såååå fint du har det, förstår att det tar tid att få allt på plats. I år blir det inte så mycket för mig här i Spanien för vi åker hem nästa fredag och då ta itu med att pynta upp där. Har bara elljustakarna lysande där hemma, så gardinbyte i köket, små tomtar och lite fina ljusinstallationer ska på plats. Dottern och sonen kommer ju med barnbarnen och de tycker så mycket om alla små tomtar som finns uppsatta.

Ute ska vi upp med några ljusslingor och lyktor och lite annat pynt. Vi åker ju ner till Spanien 29 december så det blir inte så många dagar man kan njuta av pyntet, kommer ju hem först 21 januari igen och då ska ju allt ner igen.

Ha en fin onsdag, skickar en stor kram genom rymden till dig och ditt fina, julpyntade hus, I love it ! Yvonne

Annika said...

Nettan:
Tack, det har jag, pyntat.
Mysfaktorn är det allra viktigaste. Alltid.
Absolut, jag märker ju att man pyntar upp allt tidigare hemma också. Men ja, det är väl helt OK. Jag förstår dem, november är ju så mörk och det är klart att det ska lysas upp.
Förr i världen brukade jag också ta in granen i mitten av dec, men eftersom jag bor här har jag helt tagit efter det amerikanska. Julen är ju över så det stänker om det här första januari. Så det är NU jag ska njuta.
Helgen var finfin. Ja, jag bryr mig inte om BF.
Kramar!

Annika said...

Karin:
VISST är det så här, julen börjar efter Thanksgiving, och jag kör på det amerikanska nu.
OCH trivs oroligt bra med det.
Sen är julen så slut den bara kan vara 1 januari. Så då tar jag ner den.
Lite annorlunda än hemma. SÅ sant, Karin.
Japp, och njuter av allt gör jag!
Ha en fin onsdag nu!

Annika said...

Humlan:
Ja, sant. Så här ser det ut nu fram till nyårsdagen. OCH I LOVE IT!!!
Just myset, och ljusen, det är det allra viktigaste. Allra, allra viktigaste.
Som jag älskar så mkt.
Ja, jag blir bara glad av folk som går helt överstyr på julen. Det är bara roligt.
jag kanske inte vill ha det de har, men jag tycker det är KUL och roligt att se vad de har. OCH speciellt då det är mörkt ute.
SÅ härligt.
Tackar, ha en fin dag du också, Humlan!!
Kramar!

Annika said...

Yvonne:
ÅÅÅÅÅ tack!!
Och jag trivs SÅ bra med det!
Det tar tid, det gör det. Men roligt ÄR det.
jag såg ju din uteplats på Insta, såg så fin ut. Och hemma vet jag att du sa att du satt upp stakar. Mysigt att pynta på mer sedan även om det blir under kortare tid.
Ni har ett så bra liv, tycker jag.
TACK YVONNE!!! DU gör mig SÅÅÅÅ glad.
Skickar en stor kram tillbaka!!

Monica said...

Så fin julgran! Så där ska en julgran se ut Annika, jättefin! Och kul att se allt! Jag har en liknande "julgran" för värmeljus som den du har också, av järn och koppar i ljushållarna, maken tog ned den men jag sa att den tog för mycket plats, ändrar mig nu, haha, för den är fin med alla ljus. Gillar dina pyttemuminmuggar också och allt annat.

På Östermalm bor två karlar som är med i värsta julen, var reportage igen nyligen, de hade julpyntat färdigt, en miljon saker eller kanske två, de bjuder in hela huset på party, alla väntar bara på det:-), särskilt barnen och det är något enormt med grejer från golv till tak men ändå en viss ordning för de har tänkt ut allt för varje sak, man blir alldeles stum faktiskt bara av att titta på fotona, haha.

Så tycker du har det nästan minimalistiskt:-), tycker att det är så fint att göra det juligt som du har. Det behövs mer ljus i dessa tider. Något som värmer. Ha det så fint i ditt julehus Annika och nu kan du njuta efter allt jobb.

Stockholmsbo said...

Grymt, Annika! Grymt! Så vackert du har det. Mysfaktorn är stor. Älskar det du gjort.
Jag vill komma hem till dig och bara sitta och se på rubbet. Snyggt är det också.
Good job, you!

Annika said...

Monica:
TACK!!
Vad glad jag blir. Julgranarna är perfekta här, det är svårt att hitta en som inte är det.
JA! jag vet, den där julgranen med värmeljus är så fin då den lyser. Jag har den varje jul. TA fram din igen! De är så fina :-)
HIHI, de små muminmuggarna köper jag varje sommar. Fyra nya varje år. De säljs i pack om fyra. De är så små och söta, och fina att ha lite här och där.
Vad mysigt med männen på Östermalm som bjuder in i sitt hus. Skulle gärna se det.
Trevligt för alla!
Precis, allt är relativt här i världen, haha.
TACK Monica, jag blir verkligen glad över din kommentar. Njuter av rubbet, och tänker inte på den dagen jag ska ta ner det, haha!
Ha en fin dag!

Annika said...

Stockholmsbo:
TACK!!!
Du får komma hit. Lovar att bjuda på glögg!
:-)

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Eftersom jag inte kommenterade något igår; så angående gårdagens inlägg:
Vilka underbara bilder från eran Black friday!
DET är "the way to" fira den dagen!
Jag hade också, tusen gånger om, valt det sättet istället för att bli halvt ihjältrampad av ett gäng hysteriska reajägare :-D
(Obs! Jag skammar naturligtvis inte alla de människor som måste passa på under reor för att ens kunna unna sig saker. Hade tänkt skriva ett surt inlägg om Black friday i fredags, men jag fick en andra infallsvinkel genom instakontot Klasshat som jag följer... :-) Nåja, var inte det min kommentar skulle handla om. Var bara tvungen att förklara såhär i en parentes ;-) )
Som sagt; eran Black friday-tradition låter ljuvlig!

Och på tal om ljuvlig...
Till DAGENS inlägg!

Wow! Wow! Wow!
Jag vet ju efter alla dessa bloggår hur ditt hus ser ut i december, men ändå är det lika "mindblowing" varje år hur du verkligen lyckas få till den där speciella mysstämningen!
Om jag bodde där skulle jag typ inte lämna huset på hela december! ;-D

I mitt eget hem har jag dock känt de senaste åren att jag börjat byta lite stil på julinredningen. Jag gillar vitt, silver eller guld, grått, några röda detaljer som brytfärg och typ naturgrönt i form av t.ex. en levande bordsgran (min stora julgran är konstgjord).
Typ lite vad som kommer upp när en bildgooglar "jul inspiration"...

Men jag ÄLSKAR som sagt att sitta och titta på bilder från julhem som ditt!
Det tar mig tillbaka till barndomsjularna, och vi hade verkligen idylljulen i ordet rätta bemärkelse när jag var liten.
Lite så är det fortfarande att komma hem till mamma och pappa ;-)
Där är det också More is MORE! när det kommer till julpynt :-D


Ha en fin dag och NJUT nu av resultatet av helgens slit! :-D
Kramar /Erica

Anonymous said...

Har nog sagt det förut;
Jag blir otroligt nervös runt så många tända ljus.
ELDSVÅDA. Men visst är det vackert.

"När ljusen skall tändas därhemma.."

Ruth i Virginia

Brysselkakan said...

Ja, varför kan inte granar i Sverige var alika perfekta? Inser ju att det säkert beror på att de är av olika slag.
Tur i alla fall att alla får pynta som de vill för du vet ju att det är lite för mycket för mig ;-)

Annika said...

Erica:
Ja, jag gillar verkligen vår BF. SÅ mysig dag!
BF har fina reor, men numera kan man ju köpa mkt av det online, vilket vi faktiskt också gjorde med en sak vi behöver. Men att stå och trängas klockan 4 på morgonen? NEJ TACK!!
Ja, jag gillar vår BF SÅ otroligt mkt. En genommysig dag.

OCH TACK fina Erica, så glad jag blir!
Vad roligt att du tycker DET!!
HAHA, sant, jag skulle kunna sitta här hela december och bara se på det och vara i det :-)
jag är sjukt traditionsbunden, och vill ha det så här gammaldags. Bryr mig noll om jultrender och sådant. Det ska vara "som det alltid har varit"- Kalla mig trist traditionalist, haha!!

More is more is key!!

TACK fina Erica, du gör mig glad.

KRAM!!

Annika said...

Ruth:
Länge sen jag såg dig här. Kul att ha dig tillbaka.
NO worries, ingen eldsvåda ska ske här.
Vackert, det ska det vara, men utan eld :-)
När ljusen ska tändas därhemma är en jättefin julsång. GILLAR den!!

Annika said...

Brysselkakan:
Tror det också. Här är det nog bara i princip ädelgranar som säljs, och de ÄR odlade enkom för detta, och därmed trimmade också.
HAHA, jag vet ju det från förr :-D ALLA kan inte gilla allas stil. Det är tur att vi alla har det just som VI vill ha det.

Inger said...

Jag älskar att titta in i ditt julpyntade hus, känner myset och trivseln rakt genom bilderna.
Tar gärna en kopp kaffe i ditt ombonade kök, mys på högsta nivå.

Kram!

Anne said...

Du har det så så så mysigt, jättefint Annika och så juligt! Jag gillar att du har både julgardiner och julkuddar. Är mattan röd också? Nästa gång jag är i Sverige den här tiden på året måste jag köpa julgardiner. De du har i köket ser skandinaviska ut. Jag har en beställning på gång från Amazon på röda gardinlängder (och kuddar), det är ju bara såna julgardiner man kan hitta här tycker jag. Men skulle gärna ha lite mer typ de i ditt kök, du vet, juliga på ett skandinaviskt vis med typiska mönster och färger. Jag inser då jag kikar i mitt hem och ditt, att just gardiner och kuddar i julfärger gör mycket för helhetskänslan. där är jag dålig och måste fortsätta fixa i veckan. Även om man har mycket pynt men har man de vanliga gardinerna och kuddarna så fattas det nåt, helhetsintrycket blir mindre juligt.
Du har det verkligen fint, ombonat, mysigt och varmt. Jag måste göra mera, jag känner det blev "snyggt" om du förstår vad jag menar. Men jag vill inte ha det snyggt, jag vill ha det mysigt och trivsamt. Du vet vad jag menar. Det går åt mycket mer prydnadssaker och grejer än man tror, eller hur? Jag tycker jag har mycket prylar men sen när man börjar plocka upp så inser jag att nä, det bara försvinner och slukas upp, blir massor av tomma ytor. Vi har inte bott så många år här i huset heller, mycket av pyntet fungerade väldigt bra i förra huset, det var liksom köpt och utformat passa där och fyllde upp alla ytor där, så jag jobbar fortfarande på att skaffa och skapa pynt så att det ska fylla upp här också. Mycket ljus har du, underbart! Så ska det vara. På den fronten är jag rätt nöjd själv, det är så mysigt tända alla ljusslingor, granen, stjärnor, levande ljus förstås och bara njuta med en kopp kaffe. Det är underligt hur man varje år uppskattar den här tiden lika mycket, det är liksom lika härligt varje år att bara frossa i allt julpynt och till skillnad från t.ex. Halloween så behöver man ju inte ha små barn eller hemmaboende barn för att pynta galet mycket. Det gillar jag, det är liksom en tradition och högtid som inte förändras allt utan som man som vuxen njuter av lika mycket oavsett om man har barn eller vilka åldrar ev barn är i.
Kram och tack för att du visar ditt så vacker julpyntade hem!

Vform said...

HÄRLIGT juligt hem du visar! Än har jag så mycket på gång med min hobby så jag har knappt gjort något inför julen i pyntväg...
MEN lillajul kommer emot så alltid något kommer väl fram!
Njuter av ditt fantastiska hem så länge!
Ha de så skönt och njuuuut :)
KRAMAR!!

Annika said...

Inger:
TACK!
Du gör mig väldigt, väldigt glad!!
Jag älskar ju detta. Hygge och mys för hela slanten!
OCH du är välkommen :-)

Kram!

Annika said...

Anne:
TACK fina du!!
Blir SÅÅÅ glad! Så roligt att höra det. Jag älskar ju detta.
ja, jag har julkuddar, julgardiner, julfiltar (röda) och röd matta som kommer från IKEA som jag lägger på golvet varje jul. Under året ligger en vit matta där.
Julgardinerna kommer fr Indiska. De röda gardinerna i vardagsrummet från Target. Har försökt hitta julgardiner här, men inget finns i min smak. Så om jag skulle råda så köp dem hemma!! De har mer vår smak där.
Ja, jag satsar mkt på det som är runt om, och har det gärna i rött.
Du får brassa på, Anne. Det där med strikt och vitt och så är inte min grej. Nej, det ska vara som i en julbubbla och väldigt hemtrevligt.
Mitt kök är verkligen mkt skandinaviskt, det har du rätt i.
Just det, jag tycker nog att det är snyggt med mkt grejer och mkt oväntade små saker på oväntade platser. SÅ det går åt mkt sådant. Har massor, massor med batteridrivna ljusslingor också. Du vet, sådana som finns överallt nu. Köp många sådana och placera ut. Mysfaktor galore.
Visst är det, det är som om det är första gången varje jul! Man njuter så in i bomben trots att det sker varje år. TUR att det känns så.
Exakt, på julen kan man bara vräka på, vare sig barnen är hemmaboende eller har flyttat. TILL skillnad från Halloween. Det är det som är såååå härligt.
TACK finaste Anne för din kommentar, blir så otroligt GLAD!!
Och ja, pynta på du!! KÖP mer grejer, haha. Wm har massor, Home Goods, Pier One, Michaels och Target!
men allt det där vet du ju redan. Birch Lane har mkt också!!
TACK igen.
KRAMAR och KRAMAR!!!

Annika said...

Vivan:
TACK Vivan!
KUL att du gillar det!
Ni har er fina tradition med Lilla Jul. GILLAR!!
Och ja, du har fullt upp nu med julmarknader och annat.
Stora kramar!!

Anne-Marie said...

Jag ryste faktiskt inte. ;) Tycker du har det väldigt mysigt, ombonat och fint med alla juldekorationer, ljus och julgran. Och jag har ingen längtan efter att ha det så själv. Tur att vi alla är olika och att man får göra precis som man vill. :)
När jag var liten hade vi en hel del julpynt i vårt hem och det hörde till men ju äldre jag blev, desto mindre viktigt kändes det. Kommer väl att ta fram min lilla adventsljusstake till första advent. Den lyser fint.
Ja, vissa hus har ju helt otroliga mängder julprydnader och ljus utomhus. Minns att det fanns en del sådana i Lake Shastina när jag bodde där.
Mys i din julbubbla Annika! :)
Kramar!!

Från Glam till Damm said...

Så otroligt mysigt!

Kramen, Anneli

Annika said...

AM:
HAHAHA!!
BRA!! Just det, du är ju lite av minimalist. PUST! Tur att du gillar.
:-D
TACK AM!!
Precis, vi gör alla som vi vill i juletid, och annars också. Alla skapar sin egen stämning och sitt eget. Det är vackert så.
Somliga hus ÄR helt otroliga. OCH de gör mig glad, som sådana de visar på ABC. Kul att se. Och det finns många här också som slår på så otroligt STORT. Så i jämförelse med dem står jag mig slätt sas-
TACK, njuter på av rubbet.
Nu ska jag fixa lite mer utomhus också.
KRAMAR!!

Annika said...

Anneli:
TACK fina du!
Kram!