Thursday, October 25, 2018

Tomgång, Näsvärmare, Halloween på kommande och Bartender!


Godmorgon!


Torsdag igen!
Alltså PUNKT!!* Tomgång


Ja, så har det då slutligen blivit lite kallare hos oss. Som ni vet har vi haft frost ett par morgnar.  Då det inte varit frostnätter tycks temperaturen ligga på runt 6 grader då jag beger mig ut strax efter klockan 7.
Somliga-- här där jag bor--verkar tycka att det är sanslöst kylslaget ute nu *himlar med ögonen*. Jag går förbi min lokala Starbucks nästan varje dag, och där står det nästan ofelbart någon bil på tomgång medan ägaren är inne och köper sitt morgonkaffe.
SÅ störigt. Jag skulle vilja bryta mig in i bilen och stänga av motorn. Kön kan ju vara ganska lång vid detta vattenhål varje morgon, så en person kan få vänta länge på sitt livselixir.
Jag avskyr att se bilar på tomgång. Det händer i mitt eget radhusområde också. Ett par grannar har dille att gå ut och starta motorn ungefär tio minuter innen de åker till sina jobb. Där står bilen och spyr ut sina avgaser medan de gör det sista de ska inomhus innan det är dags att bege sig.
OCH nej, det är ju inte -15 och isvindar vi talar om nu. Det är 6 grader, klart och kavlugnt.
Nej, jobbigt. Sluta med tomgångskörning NU!!
* Varmt om näsan …


Häromdagen såg jag en annons på något som fick mig att skratta rätt ut, nämligen näsvarmare.
Just det, eftersom vi är på väg in i de kyligare årstiderna är det dags för sådant nu.
Hand och fotvärmare känner vi ju till, men näsvärmare?!?   Ja, vad sägs om att gå omkring som en clown i vinter?
Allt för att inte frysa om snoken.
Ja, allt hittar de på. Precis allt!!
Skulle DU vilja ha en näsvärmare i vinter?


Bilder från Nosewarmer.com* Halloween in spe …

Under mina dagliga promenader går jag igenom många villa och radhusområden. Det är alltid kul att kolla in somliga av dessa hus under högtider som påsk, fjärde juli, Halloween och jul. En del satsar stort på att pynta upp.
Sånt gör mig glad.
Här är några bilder från mina promenader de senaste veckorna.Stora, stora spöken i trädgården.


Kolla in armen som hänger ut på bilen till höger.  OCH spindeln förstås ;-)
Alltså, hoppade nästan till då jag såg den här figuren!
Den här gatan är SÅ söt.  Varje Halloween hänger spöken i träden längs hela gatan.  Det syns dåligt här, men det blir sådan effekt.  Kul initiativ, tycker jag.


PIMP your CAR!!!  YAY!

* Bartender

Nu är Karolina så gott som utbildad bartender också. Imorgon tar hon sitt slutprov. Karolina har tagit en auktoriserad bartenderkurs nu under två veckor. Varje morgon har hon åkt till Arlington, haft lektioner i hur man gör drinkar, lektioner om spritsorter, vin och öl. De har även snackat kundservice och lagar. Imorgon får hon sitt certifikat.
Ja, om hon klarar sitt slutprov vill säga. Vi får väl se ...
Det blir trevligt med en utbildad bartender i familjen.
Tanken är ju givetvis att hon ska jobba som sådan framöver. Vi får hoppas att hon hamnar i en bra bar.
För övrigt har hon lite olika gigs runt DC vilka har med hennes skådespelarutbildning att göra. OCH så jobbar hon förstås som servitris flera kvällar i veckan.
Om det jobbet har hon mycket att säga … tro mig.Vi hörs imorgon igen!

14 comments:

Äventyret framtiden said...

Alltså Karolina! Vilken tjej! Hon är idog som det heter på gammalsvenska. En riktig flitig myra. :)
Och alla spöken och halloweenhemskheter du har i din omgivning. Här är det endast vackra pumpor som gäller, i den här byn. Måste hålla ögonen öppna när jag far till en större by med belysning i kväll och se om de har spöken i sina trädgårdar. Haha

Tomgångkörning är bestraffbart här. Jag har för mig att man får köra på tomgång högst en minut, men är inte helt säker. Måste ta reda på.

Tack för punkterna, det är alltid intressant att se vad som punktas.
En bra idé att göra så, kanske jag också hakar på någon gång.

Humlan said...

När jag var och hämtade ett paket i går så passade jag på att köpa några påsar med godis, jag har lärt mig att barnen här kan komma när som helst runt Halloween, så det är bäst att ha hemma. Har funderat på att hitta något sätt att pynta utanför, men med min misskötta trädgård så ser väl det här redan ut som Läskiga-huset. ;-)

Så trevligt med en bartender i familjen, men jag hoppas att hon inte behöver jobba alltför länge/mycket med dessa sidospår utan får utnyttja sin skådespelarutbildning istället och agera. Men jag vet ju att sådant kan ta tid.

Näsvärmare ja, det kanske inte är så dumt som det ser ut (för det gör det!). Hur många gånger har jag inte dragit upp halsduken över näsan när det blåser iskallt och snöar isflingor? Problemet då är ju att när du andas så blir halsduken blöt och äckligt runt munnen och du får munnen full av en massa ludd från halsduken. Hur många gånger har jag inte gått med vanten mot näsan för att skydda näsan lite från kyla och vind? Jag har då frusit om näsan så att jag skulle ha önskat mig en näsvärmare, just då, men när jag ser dem på bild så vill jag absolut inte ha dem! :)
Det är ungefär samma problem som när man fryser om pannan så att man får huvudvärk av det, och tyvärr fungerar inte alla mössor så att de sitter nedhasade i pannan utan att åka upp i nacken.

Håller helt med dig om tomgångskörning!

Kramar!

Annika said...

Karin:
Under Karolina växer ingen mossa, det är då säkert :-)
Hon har så klara planer på hur hon ska göra att jag faktiskt bara kan beundra henne.
Jag hoppas att det ska bli som hon vill.

Spöken och gastar finns det gott om. Men jag önskar att det kunde vara ännu mer.
Haha, du får spana. Anne, som kommenterar här på min blogg, är också från Åland. Hon bor i USA sen länge. Men hennes fldrar är kvar på Åland. Hennes pappa bor i Mariehamn, tror jag (Anne du får hojta om jag har fel!!) och Anne skrev igår att de hade flera barn som kom till honom på Åland på Halloween i fjol än vad Anne hade i Oregon, där hon bor. SÅ nog verkar dagen ha tagit fart hos er, och även i Sverige.
Lite kul, trots allt.
Så du får spana efter läskigheter, och roligheter.


HATAR tomgångskörning så förfärligt mkt. SÅ bra att det finns lag mot det hos er.

Absolut, klart du ska ta efter punktandet. Ett perfekt sätt att blogga på.

Ha en finfin dag!!

Channal said...

Hej Annika! I morgon ska vi ha lite halloween på skolan. Jag ska vara svartklädd och ha en orm om halsen o lite spindlar i håret! Borde funka med en näsvärmare också! Haha!

På lördag ska vi ha Frank tre år. Han är helt lyrisk med halloween. Så kul! Han vill vara Batman. Ska fixa till lite lagom med pynt här hemma. För franks skull! Riktigt kul faktiskt. Minns när mina barn var små.

Grattis Karolina! Duktig hon är. Hon skulle kunna få fixa en caipirinha till mig. Den skulle säkert bli magisk!

Två morgnar har vi haft frost! Glad för det :-)

KRAM Anna

Annika said...

Humlan:
HAHA. du får hänga upp lite vita lakan i träden.
HIHI!!
Jobbigt det där att inte veta när barn kan tänkas ringa på.
Men jag vet ju att det är så hemma.

DET hoppas jag också, att hennes karriär ska börja. MEN det är mkt bra att vara förberedd på att det förmodligen kommer att ta åratal av auditions och försök innan nngt händer. OM det nånsin händer. Men K är redo att tackla det med smarta val. Hon måste ha dagarna lediga sen för att gå på auditons, casting calls etc.
Men mer om det sen när nästa kapitel drar igång. Det som sker nu är mest en parentes i livet innan hon går mot nästa mål.
Erkänner gärna att allt känns osäkert och lite läskigt för oss fldrar.

Näsvarmare ser verkligen töntigt ut. MEN det kanske är bra. SANT. det är ju otäckt det där då man har halsduken för mun och näsa och det blir blött och läbbigt överlag.
Men näsvärmare, haha.

Tomgångskörning gör mig förbannad.

KRAMAR!!

Annika said...

Channal:
HEJ Anna!!
Trevligt med lite Halloween på skolan. Bra sådär på en fredag också.
Näsvärmare hade varit perfekt imorrn :-)

Absolut, fixa lite Halloweenläskigheter tills helgen. HUA. Det är då alla fester äger rum, så helt rätt att du också har det då.
Gulligt med Batman!!

Karolina ja, snart klar. Kul för henne.
Ja, en sådan skulle hon få fixa åt dig. Hon ska få fixa lite åt oss också i helgen tror jag, HAHA!! Imorrn.
Ska välja ngt riktigt knepigt ;-)
Nej då, men kul att hon har denna kurs innanför västen nu också. KAN säkert komma till stor, stor användning för henne framöver.

VI har också frost idag. MAGISKT! Tredje dagen med frost för oss. Älskar det sååå!!!

Kramar!

Anne said...

Det blir lite kommunikation via kommentarerna nu. Det stämmer bra, du har koll Annika. Min pappa bor i Mariehamn och där verkar Halloween de senaste åren blivit jättestort med många utklädda barn och dörrknackare.

Om Karolina, oj oj säger jag bara. Det är hatten av, full av beundran för den tjejen. Flitig som en myra, det stämmer bra det som även Karin här uppe sade. Förutom i jobbsammanhang, hon kommer kunna impa privat på fester med att kunna göra goda drinkar nu också. Det får ni utnyttja :)

Vilket läckert pynt, orginellt också. Spindeln på taket tycker jag är såå häftig. Skelettet som är utklätt som en vanlig, levande person, sitter lite sådär avslappnat utanför dörren. Huuuu, den kan ju skrämma slag på vem som helst. Kul och annorlunda. Också fint med det gulliga höstpyntet, med alla pumpor och alla söta fågelskrämmor. Allt pynt uppskattas, gulligt och läskigt.

Men jaaaa, hur störigt är det inte med tomgångskörning. Jag blir också galen på det, det stressar mig enormt. Haha, skulle man ta blodtrycket på mig då skulle det slå i taket.Förstår precis vad du menar, man blir tokig. Varför liksom... Vid skolan, vid pick-up ser jag så många bilar som står på tomgång i 10 minuter eller så FÖRE klockan ens ringt och barnen får komma ut. Det är ju sjukt. Ha då i åtanke att det precis som hos dig just nu inte är -10C och smällkallt, inte heller 30C och hett så man behöver ha igång AC:n.Där sitter alla dessa bilar på rad med motorn på i 10 minuter före barn ens kommit ut, skolgården helt tom och bara långa rader av bilar med motorn brummandes. De har uppe skyltar No idling please, young lungs at work eller nåt sånt står det men ingen verkar bry sig. Samma med Starbucks, känner igen det du skriver.

Ha en fin torsdag Annika, inte klokt det är fredag redan imorgon. Kram!

Annika said...

Anne:
BRA!
Trodde det! :-)
Så där är det iaf stort. Trevligt!!

Karolina ja, precis hon anmälde sig till den här tvåveckorskursen och imorrn avslutas den. Tycker hon är jätteduktig.
Som sagt, där gror ingen mossa ...
HON ska absolut få göra drinkar till oss. YOU bet!!
HIHI!!

Pynt är kul, skulle önska att det fanns mer. Att ALLA gick ALL in. Men så är det ju inte, som du vet.

Alltså, stå med bilen på tomgång borde fan vara straffbart. Jag blir såååå förbannad. Ser det FFA vid Starbucks. USCH!!
JA! JUST DET JA!!! Kiss and Ride på ES. Jag minns ju det. Damn. Snacka om att folk stod med bilarna på tomgång i de leden. Inte klokt.
Stäng av bilen medan du väntar, för tusan. SÅ störigt.
Ingen bryr sig, även om det är skyltar uppsatta. SÅ sorgligt.
USCH!!

Kramar!!!

Brysselkakan said...

Hmmm... så det står där med motorn igång? Olagligt i Sverige men förekommer ju ändå. Jag har motorvärmare men den funkar ju bara om jag har el men på sin höjd har jag kanske motorn igång om jag skrapar rutorna när det är kallt.

Nosvärmare! Skulle nog behöva en för fy vad jag fryser om näsan på vintern, både inne och ute, men nä, måste ju bli besvärligt att andas där inne!

Heja K! Bra att vidga sina kunskaper för att skapa möjligheter till jobb.

Steel City Anna said...

Trädgården med pumpor och blommor gillar jag bra mkt bättre än spökena :) kul ändå att se!

Tror jag skippar näsvärmaren!

Härligt med en bartender i familjen :) kul att kunna. Min kompis i England sket ett tag i vården och blev bartender och tjänade bättre på det. Jobbiga arbetstider dock i längden. Men din dotter är ung och pigg :)

Monica said...

Tomgång är ett elände verkligen! Konstigt hur folk beter sig. Här i Stockholm gäller en minut, sen böter som tydligen kan vara dryga. Vet ej hur det är i övriga landet men borde vara lika. Det har blivit mycket bättre med detta, förr kunde bilar stå nedanför vår balkong igång länge men aldrig numera. Helt galet beteende är det med tomgång, vi får i oss så det blir över ändå av gifter.

Duktig och fartig dotter och allt är lärorikt och så hoppas jag det blir en del på sparkontot också:-) men hon får inte glömma att koppla av och roa sig men det behöver kanske inte sägas:-)

Kul med allt i trädgårdarna men när det sitter någon så där som ser ut som en människa så ser det lite läskigt ut. Men folk anstränger sig en hel del ser jag:-).

Ja så sant när du skrev om Allhelgona, det blir större och större i Sverige och inget annat samlar svenskarna som detta. Mer än halva befolkningen står det är ute och tänder ljus den helgen. Vi fick tidning nu från kyrkan här med så otroligt vackra foton från förra året och det är öppet i dagarna tre, fre-sön, musik och kaffe och minnen. Att hålla fast vid det som är viktigt i livet blir mer tydligt i dödens närhet står det, ja så är det nog. Om vi tar oss tid att tänka. Och minnas. Men det är först nästa helg detta och det vet ju du så väl:-), ingen ihopblandning med spindlar och annat, här kommer inga barn men det är mycket som säljs i affärerna, mycket mer i år.

Ha det så fint nu Annika på festen i helgen!

Annika said...

Brysselkakan:
JAPP!!! OCH en del står länge. VET faktiskt inte vad lagarna säger om det här? Får kolla upp.

Blir så SNE!!!!

Tror jag avstår näsmössan!! HAHA!!
Ja, jag fryser också mkt på vintern.
Fast numera svettas man ju då man minst anar det också. HAHA!!!

Ja, heja K!! Bra där, tycker jag.

Annika said...

Anna:
Ja lite kul med trädgårdarna och dess pynt.
Somliga läskiga, somliga bara höstiga. De flesta, ingenting. HAHA-
Men kul är det.

Som bartender kan man dra in storkovan. Verkligen. De tjänar mkt under ett pass, som din kompis märkte. K måste ha dagarna lediga sen så hon ska på auditions etc.
Så det är nog bra för henne. MEN jag tror inte man grejar det i jättemånga år. Bara då man är ung.

Näsvärmaren, nej den struntar vi i!!
:-)

Annika said...

Monica:
USCH ja.
DET stör mig SÅÅÅÅ mkt. Blir förbannad. Det är mest utanför Starbucks jag ser det. OCH ja, där kan det ju ta tid vissa morgnar i köerna. SUCK.
Folk alltså ...

Ja, hennes sparkonto har nått det mål hon satte upp i somras. Duktiga K. Men mer skadar ju knappast. HAHA!!
Som bartender kan man tjäna mkt. Roligt det.Men slitsamt, och snacka om att nog få ta skit från kunder, tror jag.

Ja, dete är kul med allt folk satsar på till Halloween. Blir glad,
Den där figuren SÅG läskig ut. Funderar på om vi ska ha ngt liknade här? HAHA.

Allhelgona ja...
Precis, som jag misstänkte, det har blivit så stort. För inte gick vi nånsin till ngn kyrkogård förr om åren för att se gravljusen.
Nu är det ngt av ett måste och en skönhestupplevelse. OCH också ngt som får alla att tänka efter lite, reflektera. MÅ alla gravar smyckas.
Om jag vore i Sverige skulle jag gå med allra största intresse.

Precis, nästa helg. DÅ är Halloween ett minne blott.

Monica, ha en fin kväll. Eller natt, får jag skriva!!