Friday, September 28, 2018

Här och nu




Fredag!


Det här känns som en ganska bortkastad vecka då jag inte gjort många knop.
MEN, jag har bytt gardiner, kuddar, filtar och sådant. Jag har helt enkelt gjort lite höstfint härhemma.
Min täppa ser ut som sju svåra år. Imorgon hoppas jag kunna ta tag i den, och fixa den så den ser någorlunda okej ut igen.
Just nu tycker jag den är en skamfläck.
Jag skyller på förkylningen. Eller om det var influensan?
Jag vet faktiskt inte riktigt vad det är vi har har haft/har?
Men, jag mår bra igen nu. Visst, det “luktar” fortfarande förkylning i hela huvudet, men hostan och alla andra symptom har vikt hädan.
Otroligt skönt alltså.
Nu hoppas jag att jag inte ska bli förkyld mer på hela hösten och vintern.


Finns det då hösttecken hos mig?
Njeaee …. det är nog mest sommar som råder. Men veckan som gick har varit extremt grå och mycket regnig.
Jag bryr mig inte eftersom jag varit förkyld. Det är rätt skönt med gråa regniga dagar också.
Men grått och mörkt har det minsann varit.
Sen märks det att kvällarna är mycket mörkare. Nu går solen ner före klockan 19. OCH innan dess känns det som om det är skymning från 17 ungefär.
Mörkret bekommer mig inte alls.
Det känns som om decklivet är ett avslutat kapitel för året. En viss mättnad har uppstått vad gäller att grilla och hänga på verandor.
Nu är jag mycket mer redo för innelivet.

Peter har varit i Nebraska hela veckan. Han kom hem tidigt imorse, och han åker igen på söndag. Precis, tillbaks till Omaha igen.
Karolina och jag håller ställningarna härhemma.

Karolina, det var någon av er som frågade om henne.
Allt är bra med henne. Hon har inte blivit smittad av oss, vilket är smått otroligt. MEN mycket bra.
Karolina har jobbat hela sommaren. Hon har hållit tre jobb i luften. Ett på J Crew (en klädaffär), ett på American Tap Room (där hon serverar) och så har hon jobbat med Science Tellers.
Science Tellers hade hon sitt sista gig hos den 23 augusti. Det har varit utmanande och tufft med det jobbet, men lärorikt.
Imorgon, fredag, gör hon sin sista dag på J Crew. Det här med att stå i affär tycker Karolina stundtals är mördande tråkigt, och därtill med ganska dåligt betalt. Hon har fått nog av det, helt enkelt.
ATR kommer hon istället att jobba mer på, hon gillar att servera. Gillar tempot och att det aldrig är någon dötid. Sen, och det går inte att förneka, är dricksen BRA!
Hon kan dra in mycket, mycket pengar där om restaurangen är full och hon har gott om bord.
Karolina kommer också att satsa mer på det hon är utbildad för i höst. Visst, Washington DC är ingen teater och filmstad, men VISST finns gigs här också. Givetvis.
Karolina ligger inte på latsidan utan skickar ut intresseanmälningar hela tiden. OCH faktum är att denna helg har hon två gigs.
Karolina kommer att bo hemma till efter jul. Efter jul väntar något helt annat. Jag berättar om det i sinom tid.


Jag ser fram emot vandringar denna höst. Givetvis ser jag också fram emot besök på vingårdar.
Jag ser fram emot att skriva mer kreativt.
Kort sagt, jag är helt och håller redo för hösten.

Hoppas att ni alla får en fin och bra helg!
Vi ses här igen på tisdag!

18 comments:

Äventyret framtiden said...

Det är fint att läsa om Karolina och hennes iver att klara sig själv och att komma framåt. Duktig tjej, verkligen. Det ska bli roligt att få veta mera om vad som händer efter nyår. Spännande.

Förkylningar tar på krafterna och givetvis blir allting efter då, men trösten är att det väntar snällt, fastän man önskar att en god fe skulle ha varit framme och fixat det hela.

Önskar en fin helg till dig också!

Anonymous said...

Hösten slog till här också, precis på höstdagjämningen i söndags. En dags regn och termometern visar mycket lägre temperaturer. Vi har oftast vaknat till +25 - +26, i morse vaknade vi till +20. Höstvindar har också dragit in, nå mig gör det inte så mycket, bra träning för vår hemresa nästa fredag :-) .

Ikväll ska vi ha goda vänner på middag så jag ska snart dra igång med lite städning och sen förbereda maten, så allt är klart när gästerna kommer. Jag vill ha alla 3 rätterna klara innan så man slipper stå i köket när gästerna har kommit, bara att servera är min grej.

Kul att få rå om Karolina fram till jul och så ambitiös hon är vad gäller jobb. Hon kommer nog att gå långt.

Trevlig helg och en stor kram skickas genom cyberrymden. /Yvonne

Brysselkakan said...

Vad skönt att du känner dig piggare! Snart är du ditt vanliga jag igen hoppas jag.
Och bra att K har jobb så hon får in pengar, det behövs ju alltid.
Ha en fin helg!

Annika said...

Karin:
Hon är så självständig och har ambitioner. Jag är så glad för det!
OCH ligger inte på latsidan, ska jag tillägga.
Efter nyår väntar nya mål. Berättar om det sen!! :-)
JA, jag vill ha en god fe som fixar allt härhemma :-)
KAN vi få det, du och jag?
Ha en jättefin helg nu!

Annika said...

Yvonne:
Ja, nu är det nog alla ggr höst i Sverige. Ganska mysigt.
Lite kallar i Spanien också. HÄR med, inte mer än 14 grader nu, men det ska väl bli 24.
Jag är redo att svida om från sommar till höstkläder, MKT redo.
Men det dröjer nog ett par veckor till innan jag gör det.
Håller med, ska man ha middag vill man verkligen ha så mkt som möjligt klart när gästerna kommer. Ha en fin och trevlig middag. OCH helg!!
Karolina har planer, och hon lär infria dem.
TACK Yvonne.
Kramar från MIG till dig!!

Annika said...

Brysselkakan:
Finally.
YAY!
Karolina sparar och sparar. Sparar till det som händer efter jul. Hon är duktig.
Ha en fin och bra helg!!

Anne said...

Vad trevligt med en K uppdatering, hon är så härlig med så mycket energi, ambitioner och fart i sig. Inspirerande faktiskt även för oss "gamlingar".
Vi har haft varmt och soligt i veckan men visst är det tidig höst ändå hos oss. Inte så att det syns på träden eller så men man "känner" det liksom, ljuset är inte sommarljus mer, inte ens på dagen, solen är fortfarande stark men ljuset är även dagtid höstljus/höstsol om du förstår vad jag menar. Och som du säger, mörkret kommer tidigare och tidigare på kvällarna nu, det känns som det går fort också. Jag har en app på telefonen som styr utebelysningen, för bara några veckor sedan hade jag den att komma på 8 på kvällen, nu är den inställd på 7:10 och det börjar kännas för sent. Känns som jag per vecka nu måste dra tillbaka den 10-15 minuter. Går undan som sagt. Nästa vecka ska vi få svalare, kyligt till och med samt regn, då kommer det kännas som höst på riktigt. Jag beställde några nya höstklänningar från Boden, ett brittiskt märke. Känner du till dem? Jag gjorde inte det men vår lärare i fjol hade ofta så snygga klänningar, jag volontärade mycket i klassrummet då och frågade vid tillfälle var hon köpt dem, hon berättade att det var online via Boden och jag passade på att testa då de hade nån rea. Sååå fina och sköna plagg alltså, figursmickrande också. Smaken är ju som baken, så himla olika, allas våra stilar så olika också. Men jag har fastnat för det här märket nu, det är så härligt när man liksom hittar ett go to märke, när man klurat ut hus storlekar funkar, vet att stil och design av just det här märket passar mig. Babbel babbel. Skönt du är mycket bättre och nästan frisk! Nästa vecka kommer bli en helt vanlig vecka för dig, full fräs tillbaka i vanliga rutiner igen. Förresten, har du orkat lyssna/läsa/se allt om Kavanaugh farsen den här veckan?
Ha en riktigt fin helg!
Kram

Monica said...

Jo vi säger nu att det är Stockholmsinfluensa och nu har vi haft den för denna säsong, ja den ska väl inte flyga över till dig i någon mer form hoppas jag och vi är så nöjda nu med alla sorter:-), hostan sitter i men mycket bättre är det.

Blev inspirerad av dig idag, var så trött men så läste jag om ditt höstfix. Tittade på golvet i köket där den rosa-gröna fina bomullsmattan ligger med pelargonmönster, ljusgröna dukar, lite annat smått och gott i pasteller och fy så trött jag är på dem, nu:-). Fixade med ullplädar i rött-grått i fåtöljerna, bad maken ta upp en röd fin matta som finns i förrådet, är inte det en julmatta frågade han, nejnej, den har inga tomtar sa jag, är en röd höstmatta:-). Lite ny färg på dukar och annat och det blev så varmt och fint. Skön känsla men det tar tid.

Ta det lugnt med trädgården men förstår att du ser den när du går ut eller inifrån:-), undrar med hur vår ser ut på landet, kanske 14 svåra år, när vi inte varit där på ett tag. Men det ordnar sig och är ju ändå i naturen men folk har koll, är ju så på landet;-)

Kul att Karolina har mycket på gång och jättebra att samla lite på ett konto, är en trygghet. Förstår henne med jobb i affär, vet ju inte hur det är hos er men i mindre här så är det glest mellan kunderna och en personal bakom kassan som måste ha det rätt tråkigt, de kan ju inte vika och plocka om och om igen med kläderna om ingen tittat på dem. Tror att vara en sån där kreativ berättare var väldigt kul och förstår att restaurangjobbet kan hon påverka mer själv. Och allt man gör ger mycket erfarenheter för framtiden. Roligt att hon bor hemma och nu ända till jul.

Lite kul att vi har våra döttrar hemma, ja vi efter alla dessa år men vi ses mest på mornarna fast det är ju fartigt då med att åka iväg tidigt. Sen har Anna fullt upp, har en nyckelroll på företaget med mycket intressanta människor och möten, det är mycket arbete men ändå lediga helger. Så hon kan koppla av då och är ofta hos vänner. Är en stor skillnad mot arbetet i UK som var extremt gällande arbetstider och arbetsbörda. Kollegor här tycker att det är mycket tufft men det går inte att jämföra. Finns vissa regler och lagar i detta land ändå.

Och hon får gärna stanna till jul men hon har lite koll nu på lägenheter, tror det står en halv miljon i kö eller om det var en miljon:-), är extremt i Stockholm och bara för något år sedan var det annorlunda och bra chans om man stått i kö länge. Det ser ändå ut att ordna sig. Ja det är inget stort problem, tror att det ordnar sig på bästa sätt.

Önskar dig en fin helg med nya krafter Annika! Ha det så bra!

Steel City Anna said...

Så bra att du mår bättre äntligen!

Nu känns det verkligen som höst. Ganska mörkt blev det plötsligt. Nu sitter jag på ett Starbucks på Götgatan och tänker på Sheffield där jag så ofta hängde just på Starbucks. Dessutom var baristan britt :)

Känns underligt men kul med en höst i Stockholm.

Låter spännande för Karolina!

Annika said...

Anne:
Kul att du tycker det.
ja, hon är duktig, och hon kommer snart att ta sig till det första delmålet.
Just det, de märks hos er att hösten är på ingång. Visst är det härligt?
Den bästa tiden på året, tycker jag.
Det märks på em, på att det blir mörkare tidigare. Inte mig emot. Tycker att sommaren kan vika hädan nu.

Boden, känner till dem SÅÅÅÅÅÅ väl!!! För sådär 6 år sen köpte jag ofta från dem. Gillar också deras kläder. Jag tyckte dock--- DÅ, ska jag tillägga--- ATT kvaliteten var för dålig i jämförelse med priset. En kofta jag köpte där tappade knapparna direkt tex.
Ett annat plagg sprack i sömmarna. MEN andra plagg har jag kvar än idag. Jag gillar deras stil. OCH jag brukade beställa mkt och ofta från dem. MEN jag började få nog av kvaliteten. DOCK; de kan ju ja ändrat på den nu.
Men Boden har SNYGGA grejer, det har de!!
Så jag hoppas att du ska bli nöjd.
Jag beställer numera ofta från Garnet Hill. Snygga grejer, och bra grejer.

Kavanaugh .... sitter just nu och är så jävla förbannad. Var finns rättvisan?
Hur fan effed up är inte detta?
VISSTE att det skulle bli så här. VISSTE det.

Kramar till dig. Ha en riktigt fin helg!!!

Annika said...

Monica:
Idag gick Peter tillbaka till dr!!
Han tyckte inte hostan blivit bättre för honom. OCH det hade det inte heller, det var början till bronkit. SÅ ny PC och så fick han en hostmedicin. ACK JA!!
Men nu ska det väl ändå bita på honom, hoppas jag.
OCH du och jag borde vara klara för lååååång tid framöver,tycker jag. Vi bestämmer det!!

YAY, Monica!!
Visst är det härligt då man fixar med lite nya textilier. ÄLSKAR det, och det känns så rätt. Jag gjorde mig av med allt blått och vitt i vardagsrummet.
SÅ härligt.
SANT, en röd matta är inte en julmatta. Helt rätt. Visst är det mkt mysigare och mer ombonat och mer passande för hösten nu.

Min täppa är så vanskött, Monica. Skäms för den.
Jag vet, så fort man lämnar sin trädgård för ett litet tag så drar det iväg. Precis som för er på landet. SUCK!!

Karolina ja, hon jobbar på och sparar och jobbar lite mer.
J Crew är en stor kedja, finns över hela US, tror jag. de har väldigt klassiska och preppiga kläder. Ganska dyra. Men ofta blir det mkt dötid. Speciellt då de är många som jobbar. Så tiden blir emellanåt mkt lång. Det blir den inte på ATR, där går allt i ett. OM det är en kväll då det är mkt gäster. Flest gäster är det onsdag till lördag.

Ja, vi har våra flickor hemma. Det gillar jag, jag ser inte K mkt heller.
Ikväll kommer pojkvännen, och de ska gå ut. Imorrn har hon fullt upp med olika projekt som har med hennes yrke att göra. Mkt bra.
Anna, säg till henne att hon ska börja blogga på ny platform! Skapa en ny blogg, och låta den gamla ligga kvar. jag saknar henne jättemkt i blogosfären. Det var så himla kul att följa hennes liv, så jag hoppas verkligen att hon börjar skriva igen. MEN på ny plattform. Tror jag blir perfekt. HOPPAS att hon har lust!
HIHI!!!

Du kanske får henne hemma till jul också. Som du säger, det går ju bra.
OCH ja, jag kan tänka mig att det blir en helt annan frihet för Anna på jobbet hemma
n det var i UK. Den stora gyllene medaljen att flytta hem igen.
YAY för det!

Monica, ha det BÄST och ha en fin helg!!!

Annika said...

Anna:
Höst i Sthlm!!
BARA så NAJS!!!

SE vad jag skriver till din mamma ovan, om dig!!!!
Anna, börja blogga igen. MEN på ny plattform. Saknar att läsa dina trevliga inlägg och se dina bilder.
Låt såklart den gamla bloggen finnas kvar, men starta en ny.
DET skulle jag så gärna vilja :-)

Mysigt med Sbux och en bekant accent bakom disken. Ha en fin och trevlig helg!!!

Anne said...

Vad kul du känner till Boden, inte bara känner till utan du har tyckt om och köpt deras grejer. En erfaren Boden kund, hör jag ju. Men hur trist kvalitén upplevs/upplevdes så. Förstår du dumpade dem och gick vidare till annat. Jag vet precis vad du menar, när ett märke man förvisso gillar men när det blir att kännas som att priset inte motiverar det man får, hur sur man blir för dyra plagg som inte håller måttet kvalitetsmässigt. Vet precis vad du menar, då skiter man till slut i dem. Jag är så ny med Boden, först i somras jag hade deras grejer för första gången och nu beställde jag som sagt ett par höstklänningar, så kanske för tidigt för mig att säga. Hittills dock, efter det lilla jag hunnit använda, tvätta och byta om med under sommaren så ser det bra ut, känns som kvaliteten är bra MEN kanske jag bara haft tur, kanske jag inte hunnit använda plaggen tillräckligt mycket helt enkelt. Det återstår att se men jag hoppas att de förbättrat sig sedan du var aktiv kund för i längden så blir man inte trogen om man känner kvaliten inte motsvarar priset. Garnet Hill känner jag till men har aldrig riktigt kollat in i detalj, ska kika mer noga nu!

Annika said...

Anne:
Jajamen, känner till dem SÅ väl!!!
Men, Anne, det kan MKT väl vara så att deras kvalitet är SÅ mkt bättre nu. Det var länge sen sist jag köpte ngt från dem. Jag får inte ens deras kataloger längre.
Så jag tror att folk klagade, och att de nu blivit bättre. Du får berätta sen vad du tycker!!
Snygga grejer har de. Jag ska bryta in på deras sida nu och kolla in eftersom det var så länge sen sist.

Anonymous said...

Så skönt att du äntligen är friskt! Det kan nog varit en influensa som du hade. Usch ja, vädret har ju varit så regnigt och trist men idag är det ju härligt. Som det ska vara denna månad. Altanlivet trappas nu ned som sagt och trädgården är ett kapitel för sig. Har köpt lite höstblommor i krukor. Nästa helg blir det nog inköp av pumpor. Njuter av att vara själv hela helgen då maken och dottern är i Kanada. Snacka om att jag får saker gjorda! Gud vilken tur att K inte blev sjuk förresten!

SB

Annika said...

Susanna:
Ja, äntligen! Det tog sin tid. Vet inte om det var flunsan, men en mkt elak sort har det varit iaf.
Altanlivet kommer till sitt slut. Det gör inget. Jag är så nöjd, så nöjd.
Nu ser jag fram emot vandringar och vingårdar i höst. Ska också köpa pumpor snart. MEN måste fixa min fula, fula täppa först. NJUT av din ensamhet. ENJOY it for all it is worth!!!
K frisk. Otroligt nog.
NJUT av din helg nu!!

Channal said...

Hej Annika! Skönt att du mår bättre och jag förstår att du längtar efter att vandra och besöka vingårdar. Låter så mysigt! Här har vi höst! Och imorgon är det redan oktober.

Ha en skön söndag! KRAM Anna

Annika said...

Channal:
TACK!! Ja äntligen. Nu vill jag omfamna hösten, som ju verkligen börjar imorrn. Årets allra finaste månad hos mig + halva november.
Ni har höst redan, och det är säkert inte så dumt efter den fina, fina sommaren.
Stor kram!