Thursday, June 07, 2018

Gårdagens, Lucy in da family, Hur det känns, Vädret och lite undringar över Nationaldagen ...
Godmorgon torsdag!
*   Gårdagens …


Ja, jag vet ju att jag har kloka och fina läsare här. OCH jag vet också att så gott som ALLA som kommer till US från Sverige vet att man ger dricks här.
Svenskar är upplysta, så är det ju. Vana att resa och att röra sig i andra kulturer.
Love it.
PÅ lördag är Karolina “färdigtränad” och då får hon sitt allra första egna skift. Spännande.*   Lucy in da family!!


OCH ja, eftersom det är så mycket jobb, jobb och åkande för Karolina (mer blir det i och med att det största gigget drar igång) så har vi köpt en bil åt henne. Eller ja, hon ska ta över betalningen för den om ett tag. Nu är det vi som äger den, men när nästa kapitel i hennes liv börjar ska bilen skrivas över på henne.
En Nissan Altima från 2015 blev det. Karolina är så glad över den och hon döpte den genast till Lucy.
*   Hur känns det egentligen?


Alltså, sedan vi gick in i det här mellankapitlet känns det som om jag skriver mycket om Karolinas väl och ve. OCH så blir det kanske nu när vi har henne på hemmaplan igen.
Ni får nog acceptera det, helt enkelt ;-)
Peter är i Nebraska nu, som jag skrev häromdagen. Mina vanliga ängsliga nätter är som bortblåsta. HAHA. Ja, det är verkligen skönt att ha en till person i huset då han reser. Både jag och Karolina sov som stockar. SKÖNT!!

Men annars då? Ja, jag kan tycka att det blir väl stökigt nu när vi är tre igen, haha. Jag är van att ha det rätt så bortplockat (min enkla standard, är absolut ingen städande typ per se, men bortplockat vill jag ha det). Nu får jag vänja mig vid att saker ligger än här än där. Jag får vänja mig vid att se en obäddad säng varje gång jag tittar in i Karolinas rum. Att bädda sängen, det är ett måste för mig. Blir tokig om inte sängen är bäddad. MEN, det är bara att hålla tand för tunga.
Just det att mitt vanliga liv blir lite rubbat nu kan störa mig litegrann. Men herregud, det är ju samtidigt så himla lätt allting.
Lättare än jag trodde att det skulle bli.
Kanske för att jag vet att tiden ändå är så begränsad under detta mellankapitel?


*   Vädret ...

Det erbarmliga vädret har verkligen blivit lite bättre.  DET är jag så glad över.  För ja, det är stor skillnad att ta sin PW i mulet, mörkt och grått väder än att ta den i strålande sol.  Faktiskt, det blir en helt annan schvung i stegen när det är klarblå himmel och sol.
Snart lär jag väl svära över tung fukt och stekheta dagar.  Just i skrivande stund är det inte speciellt varmt, 22 grader och lite blåsigt.


*   Nationaldagen.


Jag hoppas att ni alla hade en fin dag igår på självaste nationaldagen.
Hur firade du?
Hur firas den egentligen?
Jag har ju förstått att kanelbullar hör till, men finns det något annat också?
Har det uppstått några andra traditioner runt dagen?
Eller är det mest som vilken ledig dag somhelst?


Ha en fin torsdag!

26 comments:

Anne-Marie said...

Nationaldagen gick rätt spårlöst förbi för mig.
Spelade Sveriges nationalsång för min arbetskollega. :) Annars har jag mest sett hos FB vad andra hittar på.
Men vad roligt att Karolina kommer att ha en bil framöver. Och mycket klokt av henne att döpa bilen. ;) Jag har också namn på min bil.
Det måste bli litet omställning nu när ni är 3 personer igen. Ja, det blir kompromisser när man lever under samma tak. Bor man själv blir man litet bortskämd att kunna göra precis som man vill - på gott och ont.
Vi har det mycket varmare nu men till helgen talar de om litet svalare igen.
Kramar!!

Äventyret framtiden said...

Man vänjer sig lätt av med andras vanor :) Jag vet själv hur det är när "barnen" har flyttat ut och till eget och plötsligt så har man dem hemma igen på besök och livet blir annorlunda, inte bara för att de är på besök utan för att de sprider ut sig på ett annat sätt än vad man är van med i vårt tvåboende (Uffe och jag). Men det är igenkännande förstås, man har ju varit med om dem tidigare och naturligtvis så har de också fått sina vanor under tiden de har levt sina egna liv och ändrat sig (till det bättre).
Roligt är när de kommer och roligt är det när de far, haha...jag tror alla känner igen sig.
Jag är fortfarande, trots att mina barn är mycket äldre än Karolina, ambivalent. Jag vill ha dem nära och ändå inte någon längre tid. Samma sak gäller för dem. Och så ska det förstås vara, de är vuxna nu, lever sina egna liv.
En fin bil har Karolina att köra med, säkert en stor nödvändighet. En frihet också.
Här firar vi inte den svenska nationaldagen särskilt mycket, vi firar i övermorgon den 9:de istället, då det är vår dag. Svenska konsulatet brukar bjuda in ett antal gäster under er nationaldag. Vi har varit där minst tre gånger och det är alltid trevligt att mingla runt och äta gott. Såg att det var fullt hus där igår kväll igen. :)
Ha det bra Annika!

Humlan said...

Jag tycker att det är roligt att läsa om Karolina och hennes nya liv. Vi har ju följt henne under så många år och att höra hur hon startar sitt vuxna liv efter all utbildning är roligt, så fortsätt gärna att berätta! Så skönt för henne att ha bil och vara oberoende och kunna ta sig dit hon vill utan att låna bil av er (eller få skjuts).

Och visst blir det både för- och nackdelar när familjemedlemmar bor tillsammans tillfälligt, fler personer stökar till mer, man har olika vanor och man får försöka undertrycka sina värsta ovanor. Men det är ju många fördelar och mycket roligt med att bo under samma tak igen.
Jag tänkte redan härom dagen när du skrev att Peter skulle iväg, att nu kan du sova lugnt i alla fall för du har K hemma och jag hade tydligen rätt.

Jag tycker att det låter som du har ett väldigt skönt väder, inte för hett för mig som har blivit värmekänslig, och så skönt för dig att se solen igen.

Ha en bra dag!
Kramar!

Unknown said...

Hurra för Lucy, så underbart för Karolina att kunna ta sig fram och åter till sina jobb, särskilt om det blir sent. Både säkrare och lättare på alla sätt. Bilar ska döpas, det har jag alltid hållit på. Nissan är ju en bra bil.

Det där med att barnen som halvvuxna kommer hem under en tid får man ta vara på, även om det kan bli litet jobbigt när man har vant sig vid att bara vara två. Tiden springer i väg och snart har de egna familjer, som sagt, och sina egna liv.

Nationaldagen tillbringades här på Falsterbo strand, hela den fina, soliga dagen med picknick och bad. Firandet med flaggor, sång och tal på stan fick stå tillbaka. Det har inte blivit en så stor dag här. Känns inte lika viktigt för oss svenskar som för norrmännen t ex. Har inte märkt att man äter fler kanelbullar den dagen än annars. Har själv inskränkt mig när det gäller bakverk i stort. Gott är det förstås.


Konstigt nog fortsätter högsommarvädret här med sol och höga temperaturer. Man får njuta så länge det varar! Underbart att ni äntligen också fått bättre väder!


Ha en fin dag!


Kram!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Så härligt för Karolina med en egen bil! Friheten skjuter i höjden med 300% :-D
Och ens första bil ÄR något alldeles speciellt.
Kommer ihåg när jag skulle köpa min lilla vita pärla dagen innan midsommarafton 2012.
Pappa kom och hämtade mig från jobbet, för vi skulle möta upp säljaren i Luleå (de kom från typ Överkalix eller liknande, så vi möttes typ halvvägs-ish).
Jag var så nervös att jag höll på att skita på mig ;-)
Hade ont i magen hela den dagen, men på ett bra sätt.
Känslan att köra hem i min första egna bil var obeskrivbar!
Karolinas bil var superfin! Vilket lyxåk! :-D
Härligt med en så ny modell också. Då vet en verkligen att bilens säkerhet är hög :-)

Får jag fråga (du behöver naturligtvis inte svara om du inte vill); hur är bensinpriserna där borta hos er?
Självklart förstår jag att det är skillnader beroende på var i ett sådant stort land en bor, men jag har allmänt blivit ganska nyfiken på andra länders bensinpriser när det här i Sverige ligger och dallrar runt 16 kronor litern.

-------------------------------

Förstår att det är en omställning när ens barn flyttar hem igen efter en utbildning.
För allihop. Dels för er, när ni hunnit vänja er vid att bara vara ni två.
Men också för Karolina? skulle jag kunna tänka mig.
Generellt brukar det ju vara så att det är svårare att flytta hem igen efter att en provat bo på egen hand, än att bo hemma som vuxen om en aldrig flyttat. (Hoppas du förstod min krångliga mening där ;-))
Det blir ju trots allt en ganska stor skillnad på att ha ett omyndigt barn gentemot att ha ett myndigt/vuxet barn hemma.
Men allt är självklart bara vad jag skulle kunna tänka mig, då jag inte har några egna barn :-)

-------------------------------

Nationaldagen firade jag inte alls igår, tyvärr.
Jag uppmärksammade dagen på bloggen och instagram, men inte mer.
Och idag på jobbet lät det som om det är fler som inte heller firar dagen. Ingen av de andra hade gjort något speciellt.

Har inte hört just om kanelbullar; att det skulle ätas mer än andra dagar.
Men jag skulle kunna tänka mig att det kunde vara så, i och med att det är klassiskt svenskt.
Vad jag känner att många kanske gör på Nationaldagen är t.ex. att ha picknick, kanske äta jordgubbar (som på midsommar) och sedan grilla till middag.
Speciellt det sistnämnda.
Fick en känsla att väldigt många grillade igår.

Som en på jobbet sa (tror hon hade läst eller hört den spekulationen någonstans igår):
Misstanken om att Sverige nog aldrig kommer att fira Nationaldagen på något större sätt, eftersom det bara är en dag.
Svenskar firar oftast bara helger som innehåller en "afton" och en "dag", typ Julafton/Juldagen, Påskafton/Påskdagen, Midsommarafton/Midsommardagen...
Det i kombination med att Sverige inte har något specifikt att fira på Nationaldagen.
Och jag tror faktiskt det kan ligga lite grann i det.

Själv brukar jag ägna Nationaldagen till att, som jag skrev i bloggen, tänka lite extra på vilket bra och vackert land Sverige är och vilken tur jag faktiskt hade som föddes och växte upp just här.

Hoppas att du får en riktigt fin torsdag!
MVH /Erica

Ann Rumbleinthearctic said...

Härligt med bil för Karolina! Vad händer härnäst för hennes del?
Jag bakade kanelbullar i förrgår inför nationaldagen, mer firande än så blev det inte haha!

Annika said...

AM:
Inget firande här heller, AM. Spelade inte ens nationalsången :-/
Har liksom ingen relation till dagen, det var Svenska Flaggans Dag då vi bodde där. En flaggdag, och egentligen inte så mkt mer.
Precis, bil ett måste!! Så det var tvunget.
Japp, hon döpte den direkt :-)
Lucy!
Just precis, man hamnar lätt i hjulspår--skapar dem kvickt--sen tar det tid att återanpassa sig.
K i sin tur får vänja sig vid att bo med två överbeskyddande fldrar igen ;-) Inte så lätt det heller.
Men, det flyter på bra.
Idag har vi mulet igen. TRIST. Men det ska väl klarna upp. Inte jättevarmt, men det blir 26 framåt dagen.
Kramar!

Annika said...

Karin:
Absolut!!
OCH fort går det dessutom. Man skapar nya rutiner. Vänjer sig vid att alltid titta in ett städat och bäddat rum då man går förbi ;-)
Å andra sidan är det mer liv och roliga nya infallsvinklingar.
Just det där ambivalenta du skriver om måste vara klassiskt!!! Tror det är så vanligt.
Minns att min svärmor en ggn sa (halvt på allvar, halvt på skämt) att hon skulle vilja ha alla barn och respektive boendes tillsammans i ett stort hus.
Jag tänkte mest att det lät som en ren och skär mardröm. Nej tack. HAHA! Men gärna nära, helst i samma stad. Men, ja ... så lär det inte bli här. Därför ska jag ta tillvara dessa månader nu!!! Åker ju till Fin och Sve snart, och då missar jag tiden. Ibland känns det som om man inte vet var man ska vara ... Alltid är det ngt som får lida sas ...
Sant, det sanna facit kommer då man uppfostrat ett barn som klarar sig väl och bra på egen hand. SÅ är det.
Lucy var ett måste! OCH hon är glad. Hon har ju alltid haft våra bilar annars då hon kört. Numera har P och jag bantat ner oss till EN bil. SÅ att dela en bil på tre var omöjligt. Karolina fick då en egen. Hon är så glad.
Karin, klart svenska nationaldagen går er lite förbi på Åland. Men roligt att den uppmärksammas. Ni firar stort den 9, kan jag tro. Härligt.
Ha en fin torsdag!

Annika said...

Humlan;
TACK, det är bra, för jag lär nog skriva mer om det. HAHA.
Särskilt nu när hon ska jobba med dessa två ganska intressanta jobb som hon ju har. Tycker det är intressant det här med restauranger och jag ser fram emot mer inside info, hehe.
Sen det nya gigget, som jag inte skrivit om än, är spännande också. J Crew inte alls speciellt kul, haha.
SÅ skönt att hon har egen bil. Peter och jag hade till i våras två bilar härhemma. Men vi körde sgs aldrig den ena av dem (en volvo som blev sååå mkt sämre med åren. Jämt på verkstan. Vi sålde den i mars. OCH nu har vi bara en bil). SÅ med en bil på tre personer blev ekvationen ohållbar, så K fick en ny! eller nej, den är fr 2015, men ändå). Hon älskar den.

Humlan, spot on!! Dessa två nätter har jag sovit som klubbad. Lustigt, K är liten och tanig och skulle inte kunna vara ngt stöd vid ev inbrott, haha. Men just känslan att vara två i huset gör ALL skillnad i världen. SÅ vi har bägge sussat gott.
Annars, ja det gäller att vänja om sig igen. Stökigare och rörigare blir det. När jag och P bor här är det så iordning, men nu är det saker än här och där. Haha.
Källarrummet är belamrat med prylar, men så måste det bli tills hon flyttar på riktigt. Det är bara att digga det.
Men mer liv är det, och roliga samtal blir det. Känns bra allting.

Idag mulet hos oss. Inte varmt i skrivande stund på morgonen, 16 grader. Det ska bli 26.
Ni har svalare nu va?
Antar att det är ganska skönt.

Kramar!!

Annika said...

Nilla:
Hurra för Lucy ja!!
:-)
Ett måste dessutom.
Hon är så glad. Ja, vi hade bara en bil i familjen innan (gjorde oss av med vår volvo i våras), så denna var ett måste för oss alla, och det är Karolinas.
P och jag har också en Nissan. SÅ nu finns det två Nissan i huset, bra det.
Jo, jag tycker det är en bra bil.

Helt rätt, man får ta vara på tiden.
Snart flyttar hon, och tiden fram till dess kommer att flyga. Så jag ska suga ur varenda sekund. MEN jag ska också åka hem till norden ett bra tag snart, så det blir ju som det blir då.
Men K kommer också dit ett tag i slutet av min vistelse. Roligt.

Nej, jag tror inte det blir så stor känsla över en dag som inte är en självständighetsdag. Som Norge. Som USA.
Det blir mer krut i de dagarna. I Sverige vet man ju knappt varför det är just den 6 juni som är dagen. Ofta nog tror jag att land som varit i krig har mer känsla också bakom sina dagar. Tycker nog midsommaren är Sveriges nationaldag i ett nötskal.
Men dagen igår för dig lät underbar. SÅ ska det vara.

Njut av väder och rubbet. Härligt.

Kramar!!

Annika said...

Erica:
JA!!
Hon är så glad!!
Det var ett måste också. Vi i familjen kunde inte alla tre dela på en bil. Den ekvationen gick inte ihop, trots att P jobbar hemifrån. SÅ ny bil blev det. Eller ny, den är ju begagnad, men ny för henne.
HAHA, jag förstår hur pirrigt glad och lycklig du var när du hämtade din.
IIIHH!!
Det är ju härligt.

Bensinpriserna här där jag bor? OK, låt mig kolla. Kan inte svara på rak arm. Vi köper ju per gallon också, en gallon är nästan fyra liter ... Vid en snabb googling visar det att priserna nära mig ligger på 2.99 i snitt i Reston just nu


Helt rätt, så är det ju --som du skriver.
K är ju van vid sin frihet sen de fyra åren på Elon. Nu är hon hemma hos två överbeskyddande fldrar igen, haha.
Vi får alla återanpassa oss.

Exakt, som jag skrev ovan till Nilla tror jag inte det blir ngt krut i svenska nationaldagen nånsin. Krut kommer iom självständighetsdagar av rang. Som i Norge, som i USA etc.
När landet slagit sig ur. När landet legat i krig. Det blir mer känsla bakom det, och ffa vet man varför det firas.
Hemma är det ju många som knappt vet varför det blev den 6 juni. Det blir lite lamt. Men hey, en ledig dag och en dag som man kan vika till vad man vill vad gäller Sverige. Sen kommer midsommar, det är dåååååååå känsla där. Stor känsla, krut och nerv.

Sverige är härligt och bra. Ska läsa din blogg.

Ha en fin och BRA dag!!

Annika said...

Ann:
MYCKET!! OCH nödvändigt.
Å, nu ska hon jobba ett tag härhemma ett tag. Sen väntar lite annat. Lovar att skriva om det sen!!
Kanelbullar ... classic. Jag firade inget alls.

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Åh! Jisses! Nu vill jag bo i USA ännu mer!
Räknade och fick det till att 2,99 USD/gallon blir ca. 6,50 kr/liter *hjärtögon*!
16 SEK/liter blir ca. 7 USD/gallon.

Jag är alltid fascinerad av att göra jämförelser :-D

/Erica

Annika said...

Erica:
HAHA!!!
Jasså ... ja ...
Och här är det många som i sin tur klagar på priserna ;-)
De'ru!!!

Ja, det är kul med jämförelser.

Taina said...

Nä, något firande här blev det inte. Jag är ju finne, hahahahaha! Kanske jag skulle ha firat att Sverige inte har makt över Finland? DET hade varit något, hehe.

Kul att Karolina har jobb OCH BIL!!! Välkommen Lucy! Jag förstår också känslan av att ha "dem" hemma igen. Det blir lätt att man glömmer hur det var. Minns när Bella kom hit på tre månader. Vojne, vojne. Obäddad säng, smink och hårborstar ÖVERALLT. You name it. Men samtidigt lite småmysigt ändå.

Imorgon får vi besök!!!!

Kram kram

Annika said...

Taina:
Nej, inte här heller.
Ja, klart du har 6 dec som din dag!! Givet!!
Precis, så är det, grejer överallt liksom. HAHA.
Men mysigt ändå. DET tycker jag.
Ja, jobb har hon. OCH bil!! SÅÅÅÅÅ kul.
Besök för dig imorrn. SÅ KUL!!!!
Kramen!!!

Monica said...

Så fint att Karolina har bil, tror det är toppen och ger mer frihet och trygghet. Att kunna ta sig fram dit hon ska.

Ja och nu har vi döttrarna hemma, vi vet ju inte hur länge och jag tror att det är bäst att ta vara på tiden. Själv vaknar jag sen en vecka varje morgon och ska titta om jag fått en hälsning från England och så kommer jag på att Anna är ju här:-)

Lite andra vanor och rutiner blir det:-), främst att unga är så otroligt aktiva, har sån fart, fattar inte allt de orkar och vet inte om jag var så själv men idag tyckte Anna ändå att vi var riktigt pigga för åldern som hänger med på allt möjligt:-)

Och vi har renoveringseländet runt omkring fast jag slutat skriva om det, men även där tar Anna det med ro. Kunde varit värre säger hon:-), ja vi ser lite framåt på det men ansträngande till allt annat.

Ska ta någon vilodag ändå känner jag och jag är som du att jag vill ha det snyggt och ordnat omkring mig och där är jag glad att jag gjorde så mycket förändringar förut så precis allt finns det plats för av Annas saker med, i garderober, lådor och i möbler, det är skönt och så tog hon inte med sig så mycket av sitt långa liv där, 14 år, jag kan känna mig lite sorgsen ibland när jag ser att det och det packades inte med. Men tänker i nästa stund att det är bara saker. Det är inte viktigast. Men fina kissen tänker jag på varje dag, hon var fantastisk men vi vet att hon har det bra. Men vi saknar henne så.

Så kul med din aktiva fina dotter och ha det riktigt bra! Önskar henne lycka till med allt och skönt att du har sällskap nu när P reser i arbetet.

Anne said...

Woohhhoo, vad kul med egen bil för K!!
Jag kan mycket väl förstå det är precis sådär dubbelt ha vuxna barnet hemma igen, Karin skrev också om det ambivalenta. Tror det är så för precis alla, inget konstigt alls. som du också skriver, det är inte bara du och Peter utan också hon som ska vänja sig att bo med päronen igen. Och det behöver inte vara helt lätt det heller...
Jag kommer osäkt in att tänka på hur det skulle vara att bo under samma tak med sina barn i bemärkelsen man flyttar hem till dem, när de lever med sina egna partners, barn och familj. Ja, du vet vad jag menar. Jag känner till flera familjer här (inte känner-känner men känner till) som har en äldre förälder 100% inneboende hos sig. Det kan inte vara helt lätt för alla inblandade alla gånger heller, att leva under samma tak. Då är det dessutom inte bara hem till sitt vuxna barn man flyttar utan hela paketet med en svärson och deras barn. Sitt barns egen familj. Samtidigt så tycker jag det finns något så varmt och kärlelskfullt i det, hur man väljer ta hand om varann och till och med ser det som helt självklart att det är så man gör, man hjälper varann även om det innebär man får sin mamma/svärmor att bo med en på heltid. De jag känner till är inga jättegamla åldrande föräldrar som är gaggiga eller behöver hjälp 24/7 utan bara äldre föräldrar helt enkelt, men inte sjuka eller i behov av hjälp på det sättet. Men ändå, i en situation där det funnits skäl att låta en flytta in, kanske ekonomiska skäl. Kanske en "ensam" förälder som kanske förlorat sin make/maka. Tycker amerikaner har lite en annan inställning än den vi kommer från, jag känner igen hemma som har äldre inneboende föräldrar hos sig alls. Men här känner jag flera. Och helt ovanligt är det ju inte heller hitta hus/planlösningar där det fungerar extra bra bo olika generationer. Sedan ska vi inte tala om andra kulturer, känner till flera indiska familjer och där gör de ännu mer så, tar hand om äldre föräldrar och bor tillsammans.
Men inte kan det vara lätt alla gånger...för mig att tänka tanken ha mina egna föräldrar heltidsboende under samma tak. Nä, får faktiskt lite panik av tanken. Men samtidigt så tycker jag det är beundransvärt och nog så man "ska" göra egentligen, ta hand om varann. Men som sagt, kan inte vara lätt alla gånger heller för alla inblandade.
När exakt åker du förresten till Fin-Sve? Det blir Reston, OBX om tre veckor och sedan Norden eller???
Kram!!

Vform said...

Här händer mycket ... knappt så man hinner med, haha!
Men nu har jag läst igenom och konstaterar NI har ett innehållsrikt liv :)
Hem har Karolina flyttat och både jobb och bil har hon fått! Grattis till henne!
Allt går med väldig fart! Så känns det väl av en pensionär som inte hinner med hälften det jag vill! :)
Ha en fin fortsatt sommar ... för här närmar den sig med stormsteg! Hoppas den inte är över ... just nu har vi KALLT så in i norden ...
STOR KRAM!!

Annika said...

Monica:
Känns bra att hon har egen bil nu.
Själv älskar hon det, givetvis. Behöver inte låna vår hela tiden.
ÅÅ ja, nu har vi våra töser hemma. SÅ bra det ändå känns.
I ditt fall förstår jag att det nästan är overkligt efter SÅ många år. MYSIGT!!!
HAHA, ja, K tycker nog vi är tråkiga ibland. MEN en 21 åring och vi som är lite över 50 gör ju inte riktigt samma grejer, haha. TUR det!
Hon jobbar så mkt just nu också. MEN det är mysigt då hon är hemma och vi kollar film, äter etc.
KUL att ni två hänger med på det Anna vill göra! HIHI!!!
Att Anna kom hem mitt under renoveringen har nog underlättat för er alla, tror jag. SÅ himla BRA!!!
Monica, kan tänka mig att Anna är LIIIITE mer ordningsam än min dotter. Här har vi smink överallt regionerna runt Karolinas badrum och sovrum, kläder lite överallt, obäddad säng, prylar etc etc. MEN det är som det är. En stor del av källarrummet upptas av prylar, och där måste de få stå tills den stora flytten. Så är det bara.
Så i Annas fall är det nog mkt annorlunda. Hennes prylar hjar väl inte ens kommit till Sverige än, tänker jag? Och sen magasineras det väl? Eller så kanske Anna har en lgh då.
Hur som, helt nytt liv för er!! För er ALLA!!
Otroligt kul.
K är på jobbet nu igen. Och hon lär jobba sent. P och hon kommer nog hem ungefär samtidigt, tror jag.
Ha en fin kväll nu hemma i er familj!!

Annika said...

Anne:
YAY!
BIL!!
SÅ lycklig för Lucy!! Bra det, Lucy behövdes verkligen.
Precis, att komma hem till två överbeskyddande fldrar är nog inte lätt. Eller det är det inte. Jag vet det. Jag måste tona ner min ängslan för ditt och datt vad gäller sena nätter, arbetskvällar etc.
Hon är ju van från skoltiden att jobba.
Alltså ja ... hmmm ... vilken svår ekvation det där att ha en äldre fldrer boende hos sig på heltid. Plus och minus det där. Skitsvårt för bägge parter.
tänk att ha en svärflder boendes hemma hos sig. Tanken svindlar ... nej tack.
Absolut, det finns ngt fint i det också, så bodde man ju förr i världen. På samma gård, men kanske de gamla flädrarna bodde "på undantag" i ngn lillstuga. Det är ju rätt bra lösning på ett sätt. Inte under samma tak, men på samma gård.
Sen är det nog berikande med generationsboende, men tänk vad jobbigt också. PUUUUUUUST!!!!!
Som du säger, många bor ju allmänt lite större här också och har in-law suits och annat. Men i mitt lilla radhus skulle det kännas som ett fängelse. För alla, tror jag.
Jag ska boka mina biljetter snart, har inte gjort det än. I mitten av juli drar jag om det går som jag planerat. OBX först ja.
Kramar!!

Annika said...

Vivan:
HAHA, och jag tycker ofta att det inte händer så mkt, hehe.
MEN nu bor vi alla under samma tak igen. Känns bra, och lite ovant.
Snart kommer jag till Närpes också!! YAY!!!
Sk boka inom de närmaste dagarna. Hurra. hoppas Röös hyr ut bil denna sommar också.
Ja, jag vet att ni har så KALLT. Må det vända igen. Jag har gott om hopp för det, snart kommer den sköna sommaren tillbaka!!!
Kramar!!

Steel City Anna said...

När jag gick en promenad igår så kändes det som att det grillades i varenda trädgård. Kanske är det så man firar? I ett centrum bjöds det på kaffe och kaka. Kanelbullar såg jag inga :) Den har ju en egen dag! Den firade jag till och med i Sheffield :)

Jag stökar inte till så väldigt hoppas jag ;)

Härligt med egen bil :)

Annika said...

Anna:
Du får kolla vidare, och se om det var mer än vanligt den dagen. Har en känsla av att grilldoften ligger tung även en vanlig helg sas, hahaha!!!
Kanelbullar tycker jag verkar vara THE SHIT på Nationaldagen + att den har en egen dag, hhahaha!! Why not! God är den! Svenskare bulle finns inte :-D
Hoppas du inte är lika stökig som K. Nej, men det tror jag verkligen INTE att du är. Min tjej är i särklass då det kommer till stök.
Ja, så glad över den egna bilen.

Brysselkakan said...

Vi har ju haft mellansonen boende här sedan 18 april så jag förstår dig mer än väl! Kul att ha dem hemma men det stökar till och rutiner rubbas.
Det var ju meningen att vår son skulle bo här tills han klarade sig själv men sedan fik han nytt jobb och flyttar så vi tömde hans lägenhet innan vår resa till USA på tisdag. Han får ju inte lyfta än så hade inte varit lätt för honom att fixa själv och med lite tur så kan han lämna sin lägenhet 1 juli och vi kommer hem 27 juni så bara skönt att ha det gjort innan. Och blir det 1 augusti så har vi ju det redan klart, hur som helst så flyttar han till ny ort i början av juli.
Kul för K med "ny" bil! Antar att det underlättar för er också att hon har egen bil.
Och jo, dricks är viktigt i USA!

Annika said...

Brysselkakan:
Jamenvisst är det så- Ens vanliga liv blir lite rubbat + stöket som uppstår. HAHA.
Ja, jag har ju sett på insta hur ni flyttat ut honom till ny lgh.
MKT skönt med Karolinas bil. Ett måste.
OCH ni åker imorrn!!
LYCKLIG RESA!!!!!