Thursday, February 08, 2018

NÄR fingrar vitnar, NÄR en tv-serie får en att VAKNA UPP och NÄR det kommer överraskningar!
Godmorgon torsdag!!*   När fingrar fryser …


Någon annan härinne som lider av Raynauds Syndrom? Jag drabbas av det då och då. Det är mycket otrevligt.
Igår och förrgår var vädret sådär innerligt OTÄCKT. Det var gråmulet och någon minusgrad. Kylan var av det där riktigt RÅA slaget.
Ni vet, den sortens kyla som kryper in i skelettet. När DEN kylan dyker upp tycker jag att den är den allra vidrigaste
Det tycker min blodcirkulation också.
Jag var ute och körde i onsdags i lite olika ärenden. Då jag kommit ut på en ganska stor motorväg kände jag hur mina fingrar tappade känseln, och likaså tårna på min högra fot.
Jag visste direkt, mina fingrar hade blivit likvita. RS hade slagit till med storsläggan IGEN!!

Det underliga är att RS sällan slår till då det är riktigt kallt, utan den slår till när det ligger runt nollan och är RÅTT.
Fingrarna blir helt och hållet STELA, vita och kalla.
Samma sak med tårna.
Det var bara att hålla hårt i ratten och köra till målet. Direkt då jag kom fram kollade jag fingrarna. De hade börjat tina upp då.

Det bästa “botemedlet” mot RS är en caffe latte. Jag vet inte, det är något med den varma mjölken som lägger sig som bomull i kroppen.
OM man inte har en latte kan man ställa sig och veva med armarna och på så sätt kommer blodet ut i fingrarna igen.

Det är första gången denna vinter jag drabbats av RS. Konstigt nog eftersom vi haft SÅ kallt i perioder. MEN, de senaste dagarna har det varit en särdeles otäck rå kyla.

Precis så här kan mina fingrar se ut ibland. Bild från Orthobullets.com*   När ett program får en att vakna upp!!!


Är det någon av er som ser serien This is Us som går just nu?
Tror den visas på Trean hemma.
En bra serie, även om jag har mina invändningar mot ett och annat där. Bland annat hur sentimental den är …
MEN, en bra serie är det. Inte det bästa jag sett, men absolut mer än sevärd.

Det som nyligen hände i den serien-- OK, no spoilers--fick Peter och mig att vakna UPP vad gäller brandlarm.
Vi har tre våningar i vårt hus. PÅ varje våningsplan sitter en brandvarnare. MEN, Peter och jag har länge trott att dessa brandvarnare inte ens funkar.
Så vi testade, och  mycket riktigt, ingen funkar. Fastän batterierna är bytta. Det är gamla varnare, de fanns här då vi flyttade in.
OCH det hemska är att Peter och jag aldrig lagt någon större vikt vid dem. FÖRRÄN NU!  Fruktansvärt.

En våldsam eldsvåda bryter ut i serien i ett hus. Den börjar i köket i en crock-pot som har några år på nacken, och där de inte dragit ut kontakten på natten.
Huset flammar upp på nolltid. Brandvarnarna är gamla och funkar inte. Familjen sover.
När de väl vaknar står hela huset i lågor. De lyckas komma ut, men huset är totalt förstört.

IDAG ska vi få nya brandvarnare i vårt hus! Äntligen. Det bolag genom vilka vi har vårt säkerhetsalarm ska sätta in dessa varnare och uppgradera hela vårt säkerhetssystem i övrigt. Börjar det brinna kommer signaler att gå direkt till deras larmcentral. Mycket bra om man till exempel inte är hemma.
Man kan även koppla allt till en app och därigenom ha koll på det, och på huset i övrigt. Det känns bra detta. Äntligen. I eftermiddag sker det, slutligen.

JAPP, en tv-serie fick oss att äntligen ta tag i detta!!
EN TV-SERIE!!!  (jag vet, det är ofattbart)
About DAMN time!!


Bild från NBC.com*   NÄR det blir Surprise, Surprise!!

Igår skrev Washington Post om den fluga som råder just nu.  Den fluga jag skrev om här i förra veckan-- just det,  DNA-flugan-- ni vet. Det tåg jag också hoppat på!
Japp, mitt prov är på labbet nu. Mina svar kommer om ungefär sex veckor. SÅ KUL!!! Jodå, jag lovar att skriva om de resultaten här sedan, givetvis! DET är absolut ingen hemlighet.  Rest assured!!

The Post skrev igår om HUR överraskade många i USA blivit då de fått sina resultat. Främst då vita amerikaner där det visar sig att de har afrikanskt blod i ådrorna utan att ha HAFT EN ANING OM DET. Inte så konstigt, eller hur? Med tanke på slavhandel och de övergrepp som skedde under tiden slaveriet pågick här. Men för många har detta kommit som en chock.  För många har det kommit som en mycket glad nyhet, och de tycker att de fått svar på mycket via dessa resultat.
Lite kul att läsa om det faktiskt.
Artikeln finns här för den som vill läsa.Imorrn återkommer jag igen. Ingen bloggledig fredag alltså.


Ha en fin dag!!

30 comments:

Monica said...

Så vita fingrar ser inte kul ut! Obehagligt och allt blod i mikrokärlen är ju borta, väldigt bra att det vill komma tillbaka av en latte, kanske cirkulationen sprids snabbare med den varma mjölken i, bra att veta. Har på senare år haft något finger i taget bara som blir så där men inte som för dig.

Inte tänkt på den serien men kanske ska titta. Och det där ja. Vi trodde med att i stugan där paret före oss var så extremt noga med allt så fungerade säkert brandvarnaren. Och långt senare fick jag för mig att kolla, den sitter upp i nock så gick ju knappt att nå för maken heller, bytte batteri men det är som du säger, de blir uttjänta och måste bytas helt. Så gjorde det. Och det kändes väldigt bra och lite olustigt att tänka på att den gamla inte fungerat.

Sen kollade vi hemma också och där räckte det med att byta batteri och satte en ny också på ett till ställe. Står att de blinkar var 20:e sekund och jag tänkte att det gör de väl inte, men jo, det stämmer, man tänker inte på det bara men bra att veta att de nu fungerar.

Intressant läsning och det är nog många med afrikanska anlag både i USA och i Europa med. Fast jag tror fortfarande att du är rysk prinsessa och själv är jag nog en viking från Uppland:-), vi har släktstudier till 1600-tal och det är upplänningar allihop och väldigt gamla blev det för att vara den tiden, sas ju att 1800-talet var vi i Sverige fattigast i Europa och dog tidigt, därav utvandringen sedan, men mina släktingar levde till 80-årsåldern och verkade må bra. Sen blev de ännu äldre, så de måste haft mat och bott bra och varma kläder. Men sen kommer väl vi nånstans ifrån också, ja det gör vi väl alla:-). Spännande!

Ha en fin dag Annika och hoppas att det inte blir sån där råkyla.

Anne-Marie said...

Nej, har inte hört talas om det syndromet med vitnande fingrar. Ser obehagligt ut. Tur att det går att påverka själv.
Min mamma hade problem med blodcirkulationen i både händer och fötter och kunde inte till exempel bada i en kall sjö utan att få blå-vita fingrar.
Märkligt att det kommer för dig när det inte är fullt så kallt utomhus.
Har inte sett serien du nämner men det låter som en bra “väckarklocka" att ni blev påminda om era brandvarnare. Här i Kalifornien är det lag på att en hyresvärd till exempel skall se till att det finns fungerande brandvarnare i en bostad. Många, inklusive min, hade inte bytt batterier när jag flyttade in. Jag byter själv och oftast börjar de pipa mitt i natten. Det är viktigt att ha någon form av brandvarnare. Skönt att ni fick det gjort nu tack vare serien! :)
Jaha, det har blivit en fluga med DNA-test. Intressant. Skall bli spännande att få veta mer om dina rötter. :)
Kramar!!

Nettan said...

Åh Raynards fenomen, inte kul alls, och jag förstår din känsla av att det bara är varm mjölk i latten som hjälper.

Så fina bilder i alla dina inlägg, har äntligen läst i kapp då jag tagit paus från blogglandet en period, behövde det så väl av olika anledningar.

OS, kommer nog inte se så mycket eftersom det är kanal 5 som sänder och jag gillar inte reklamavbrott i program, men konståkningen och utförsåkningen lär det nog bli.

This is us, en mycket bra serie som jag ska se när den släpps på netflix eller någon av streamingtjänsterna. Just nu går den ju på trean och jag som är kvällstrött orkar inte vara uppe då. Ja brandvarnare är ett måste, skönt att ni uppdaterar ert system!

Många kramar
Nettan

eastcoastmom said...

Samma här vad gäller vita frusna fingrar. Och inte när det är riktigt kallt, utan snarare några plusgrader men liksom rått, precis som du upplever det. Nu har jag oftast stora varma skidvantar på mig när jag är ute på promenad med hunden, så jag slipper eländet!

DNA-tester. Vi har inte gjort nån. Men hört talas om folk som fått veta att de har halvsyskon de inte visste om eller att de har annan pappa än den de växt upp med... Lite scary.

L said...

Maken har det liksom vår dotter, den senare mycket besvärligt. Hon bor ju uppe i Norrbotten nu och skickade en bild från en dag de hade -25. Då hade hon Raynauds på nästippen! Måste flytta söderut igen.
DNAtest blir spännande.
Lägger This is us på minnet. Har bara gratis -tv. Och så Netflix då förstås.

Annika said...

Monica:
Det är inte kul då det händer alltså, och ofta hänger tårna med på färden. SÅ att köra bil kan kännas lite bortkopplat, haha!!!
Men, det går ju över.
Latte hjälper för mig. VET inte vad det är i den. Te eller svart kaffe har ingen effekt alls om jag har RS. Vet att ngn härinne en gång sa att hon tycker rödvin är bäst medicin. MEN man kan ju inte stå och dricka rödvin mitt på blanka förmiddagen, hehe.

USCH Monica, jag ryser när jag tänker på hur vidlyftigt P och jag tagit på detta genom åren. Levt i ngn slags trygghet fastän vi nog fattat att dessa brandvarnare sett sina bästa dagar.
Tänk att en SERIE ska få en att vakna. Helt otroligt.

Att få dem utbytta, som nu, ger verkligen en peace of mind. FICK förstås igår reda på att installationsteamet fått förhinder för idag, så de kommer på onsdag istället. SUCK. Nåväl. Onsdag it is då ...

Precis, man ser ju på hotell att varnarna blinkar. Som du säger, inget man tänker på.

HAHAHA, rysk prinsessa!!! VI får väl se, ryskt slavfolk snarare, fniss!!
Ska bli SÅÅÅÅÅÅ kul.
Ja, jag tror du har rätt, säkert många i europa också med afrikanska gener. Det blir stort uppvaknande för många som fått sina svar.

JA, jag jag tror att du är vikingakvinna!!! Helt klart alltså!!

Idag är det sol igen, ngra minus, men blir väl sådär 2 grader idag mitt på dagen.

Ha en fin dag, fina MONICA!!!

Annika said...

AM:
Det är inte kul. Det är otäckt då det slår till.
Har haft det länge nu. Kanske 15 år?
Det är självhjälp som gäller, såvida man inte har det SVÅRT, och det tycker inte jag att jag har.
DIN mamma hade det säkerligen, det tror jag. Det lustiga är att det sällan händer mig vid kallbad. Det händer enbart när det är rått och småkallt ute.
Brandvarnare ja...ack ja...ack ja ... ack ja...jag skäms nästan över detta. Man har säkert bättre koll om man hyr, kan jag tro. Ligger väl i värdens intresse och sådär.
Ja, de där larmen börjar alltid tjuta och ha sig mitt i natten, när batterierna lägger av. Typiskt.
Jättefluga detta med DNA, inte konstigt att det tar sådan tid för labben att hinna med alla prover de får in.
Ska bli KUL!!
Kramar!!

Annika said...

Nettan:
Inte roligt alltså.
Ja, det är faktiskt bara en caffe latte som hjälper. Ren varm mjölk kan jag inte dricka, och varm choklad tycker jag är måttligt gott. Så en latte. Det är ngt i den som gör att hela kroppen mjuknar.

TACK Nettan, det är så roligt att ha dig här igen. Jag har saknat dig här, och på din blogg.
MEN, ibland är blogguppehåll bara så himla SKÖNA och även nödvändiga. Hoppas allt är bra m dig och er.

OS borde visas av SVT hemma. DET tycker jag. Skandal att det inte är så.
Vet många som inte ens kan se det. Sorgligt ju.
Konståkning och skidor absolut roligast.

Brandvarnare ja, say no more.
Du ska absolut se This is Us, en dag kommer den alla ggr till Netflix. jag tycker den är bra, inte det bästa jag sett, men absolut bra.
OCH nu fick den oss att vakna!!


Fast, det blir inte idag killarna från bolaget kommer. Det teamet hade fått förhinder, så de kommer på onsdag istället. OH well!!

KRAMAR och det är så kul att ha dig här igen!!

Annika said...

AM:
AHA, samma med dig alltså!!
OCH precis som jag, runt nollan och då det är rått. MKT lustigt det där, tycker du inte? Riktigt kalla dagar slår det aldrig till.
Jag hade fingervantar i bilen igår, och de hjälpte inte ett dugg.
Visst är det otäckt!!

Christina från PA skrev ju i förra veckan om en arbetskamrat som funnit sin bror. Det är ju helt otroligt. Så det händer!!
Jag har lagt ut min profil på öppet läge sen när svaren kommer. Det skulle vara så kul om man fick kontakt med ngn släkting. Tror inte jag har halvsyskon i periferin. Så där är jag inte så skraj, haha. BUT one never knows ;-)

Annika said...

Lisa:
STACKARS dotter!! USCH!! Så hon får det på både fingrar, fötter och näsa!!
OCH bor i Norrbotten. Ja, bäst flytta söderut :-)
Mitt är värst när det är runt noll, och rått. Inte om det -10 och klart.
Lustigt det där.
Tror absolut att This is US en dag hamnar på Netflix. En bra serie, helt klart.
DNA blir grymt.
Lisa, ha en fin dag!!

Anonymous said...

Tror det var samma dag som jag också hade vita fingrar,
åtminstone två. Bästa sättet att få i gång blodet är att
krama sej själv helt vilt, klappa sej på själv på ryggen.
Brukade göra det, när jag tittade på skidlöpning hemma i
Dalarna. - Vänstra stortån har lätt för att bli okänslig.
Oh, well!
DNA skulle vara intressant. Min far lär ska ha härstammat från
vallonerna i Belgien. Mor fr Finland.

Solig, kylig dag blir det visst. Ruth i Virginia

Annika said...

Ruth:
Det var så EXTREMT rått i tisdags. SÅÅÅÅ rått, det var som om det kröp in överallt.
Ja, det gäller att ta till de knep man kan ta till när det slår till.
DNA är mkt intressant.
Valloner sägs det att vi har i släkten också, så det ska bli mkt intressant verkligen att få veta.
I Peters släkt sas det alltid att de hade indianblod, cherokee. MEN när Peters syster fick sina svar så visade det inte tillstymmelse till det. En myt inom familjen bara ... mkt intressant.

Idag tror jag inte RS slår till, kallt ja, men inte RS-väder :-)

Ha det så gott!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Usch! Vad jobbigt det låter att ha det syndromet!
Har det inte själv, men det låter verkligen som en plåga! Lite läskigt också?
Jag vet ju att det känns nog jobbigt att vara "stelfrusen om fingrarna", och att då BOKSTAVLIGEN vara det (till och med att de är vita) måste ju vara otäckt.
Vad skönt att det finns enkla knep för att få tillbaka blodcirkulationen igen :-)

Själv får jag fruktansvärt torra händer under vintern; när det blir kallt och därmed torrare luft.
Stundvis kan hela händerna (bokstavligen) vara helt "krackelerade" för att de är så torra. Sprickor över 99% av fingrarna. Det gör för ont för att böja fingrarna, och det gör för ont för att räta ut dem.
Att jag dessutom har händerna i vatten hela arbetsdagarna (kök och städ) gör inte saken direkt bättre.
Nåja, jag behöver i alla fall inte ha problem med handsvett på vintern ;-P

------------
Ja, ibland kan en få tankeställare på lite oväntade ställen. Men så BRA att en får det då och då. Speciellt när det gäller brand. Och brandvarnare ÄR ju trots allt det viktigaste vi har hemma.
Jag bytte batteri i min för bara några veckor sedan. Och den sätter igång typ varenda gång jag steker Plättar, så tack och lov är den känslig för rök.
Vad skönt det låter att ert säkerhetssystem skickar signaler direkt till larmcentralen. Som du säger så blir det ju en extra trygghet speciellt om en är borta.
Och även om en är hemma; börjar det brinna kan brandkåren spara värdefulla sekunder och vara på plats så fort som möjligt :-)

Jag brukar ibland tänka på den här informationsfilmen man alltid brukar få se på sådana här brandutbildningar... den som visar ett rum. Ett helt normalt rum, utan eld.
Att man får se händelseförloppet om något i rummet fattar eld och hur SNABBT det går innan hela rummet är helt övertänt. Mindre än EN(1) minut! Det tycker jag känns skrämmande att tänka på.


------------
Ja, så spännande blir det med DNA-testet!
Kul att få veta sitt ursprung. Och roligast känns det om en gör ett sådant test, och det verkligen kommer fram något en absolut inte hade en aning om. Är ju egentligen sådant en vill veta :-)
Större delen av alla mina förfäder var garanterat typ arbetande bönder som kämpade för överlevnaden, men det hade varit så roligt att hitta något litet annat guldkorn där långt bak i generna :-)Ha en toppenfin torsdag!
Här har vi strålande sol idag, men ändå inte överdrivet kallt. Runt 14-15 minusgrader.

MVH /Erica-som-inte-kan-fatta-sig-kort-i-kommentarer ;-)

Christina said...

Usch, hoppas du tinat nu! Vädret har verkligen varit rått och elakt de senaste dagarna. I går hade vi freezing rain, inte kul att köra i! Vi tog oss till jobbet men alla andra planer ställdes in. Ni var nog inte ensamma om att kontrollera era brandvarnare!! Det tror jag väldigt många i detta land gjorde efter det avsnittet. Så också vi!! Jag gillar också ”This is us”, jag gillar verkligen de oväntade vändningar det tar ibland. När man tror man har allt klart för sig visar det sig att det är på ett helt annat sätt. Kul tycker jag! Lite märkligt att den serien inte alls tycks ha slagit igenom i Sverige. Så mycket annat amerikanskt ”skräp” som folk tittar på!
Ha en fin dag och håll dig varm!! Nu ska jag it i halkan och gå på Pilates. Love it!
Stor VARM kram!!

Annika said...

Me me! Jag har raynauds! Tror att kaffet i din latte hjälper också - det är väl blodförtunnande och det ska hjälpa att få igång cirkulationen. En doktor rekommenderade baby aspirin till mig en gång också pga. också blodförtunnande. Jag har knappt kännt av det alls i vinter, Colorado var väldigt milt hittills plus att vår lägenhet nog var mycket lättare att hålla varm jämfört med huset.

S. och svärmor tog bägge testet nyligen och de hittade både afrikanskt och judiskt DNA (och grekiskt, mellanöstern, baltiskt och en hel massa annat också). Men det afrikanska kom inte som en överraskning i deras fall eftersom familjen kom från Sicilien. Däremot iom DNA känns det ju mer och mer meningslöst att identifiera sig med EN nation eller bakgrund. We are all connected :).
Kram

Anonymous said...

Så där blir mina fingrar också och precis som hos dig så upplever jag det oftast när det är mer rått som på hösten eller våren. Kanske för att man under själva vintern vet att det är kallt och oftare har varma vantar? Jag har också ofta stickade handledsvärmare i merinoull och det gör att händerna är betydligt varmare än utan handledsvärmare.
Bra att ni fixade era brandvarnare, viktiga saker!

Steel City Anna said...

Ska bli spännande med dina dna-resultat. Jag funderar på att prova jag med. Vore kul om det kom nån överraskning.

Anne said...

Först, jag minns du tidigare nämnt vita fingrar. Det låter riktigt otäckt. Skönt dock att du numera vet precis vad det är och när ett "anfall" kommer vet du vad det rör sig om och hur du ska få bort det. Kan tänka mig det var väldigt obehagligt de första gångerna och innan du fick veta vad det är.
Oooohhh, ska bli sååå spännande med ditt DNA-resultat. Så fort jag kommenterat klart här ska jag klicka upp artikeln.Jag fick mitt paket med posten igår så nu ska jag bara göra testet och sedan skicka iväg det. Jag tror jag låste mitt konto men varför det vet jag inte, ska öppna upp det så det blir public igen på ancestry.Jag förväntar mig inga skelett i garderoben hos anhöriga men kan mycket väl tänka mig att det finns både en och annan som fått en chock och fått veta de t.om. har halvsyskon. Hehe, inget går att dölja mer i dagens värld...
Det där med att vakna upp efter att ha sett en tv-serie, jag vet precis vad du menar. Det kan ju låta löjligt och nästan lite pinsamt, att en tv-serie ska få en att vakna upp men vet det varit så för mig också med olika viktiga saker, egentligen tycker jag det är super att underhållning och fiction ändå kan få folk att relatera till sin egen vardag och liv och få sig en tankeställare.
Eftersom vi hyrde ut radhuset (är ju sålt nu som du vet) så tvingades vi lära oss och fick via uthyrningsfirman som hjälpte oss veta en hel del om kraven för brandvarnare. Det är ganska strikt för hyresvärdar (och samma kunskaper och krav borde man ju tillämpa i sina egna hem där man bor förstås), i och med den nya kunskapen såg vi även över vårt eget hem. Så vår tankeställare kom där. För att uppfylla hyresvärdskraven lärde vi oss att inga brandvarnare får vare mer än max 10 år gamla. Även om batterier byts så ska själva brandvarnare bytas vart 10:e år. Dessutom var vi tvungna att ha mycket fler brandvarnare i huset än jag tänkt på innan, en brandvarnare i varje rum och även utanför rummen (typ hall). I radhuset som var i 3 våningar (2 trappor dock) och på 1800 sqft var vi tvungna att ha 9 brandvarnare, placerade på olika ställen. Sedan måste vi också ha CO2 larm i vägguttagen (inte lika många som brandvarnare, men ett flertal). Samt byta batterier varje år och kontrolltesta dem. Med stämningsrisken och allt som finns var ju det här något som inte gick att ignorera utan vårt ansvar då vi hade hyresgäster. Det var i och med det här vi lärde oss mer och i huset som vi bor nu bytte vi ut alla brandvarnare då vi flyttade in, just att brandvarnare kan bli "gamla" hade jag nog inte tänkt på före. Kanske låter naivt men jag hade tänkt att det viktiga är väl att byta batterier och inte reflekterat över att man kan inte ha stenålders brandvarnare heller. Men det är klart de kan bli gamla också, tycker jag nu men inget jag heller tänkt på tidigare.
Kram!!

Annika said...

Erica:
Det är inte kul alltså. Så otäckt då det slår till.
Fick känning av det idag också. Inte rått idag, men kallt. -4 då jag for, o jag var ute och träffade vänner nu på morgonen. PÅ väg till fiket kände jag hur det slog till igen. Trots helt annan kyla och så ...
Blä ...
Tog en stor cafe au lait på fiket, och genast blev jag varmare.

Nejmen usch, dina torra händer. Låter hemskt.
Har själv torra händer, men inte som du!! OCH inget hjälper alltså???


Precis, tänk vad en tv-serie kan få en tänka efter.
NU kom inte teamet idag, de fick förhinder, men de kommer på onsdag.
Så det är väl gott och väl det.
Men du har sååå rätt, det är den viktigaste varnaren i ett hus. OCH de ska funka.
Du vet, här har jag lagat med etc och det larmet har aldrig utlösts. jag vet ju att de brukar lösas ut vid ånga och os.
Så du vet ju att ditt funkar som det ska!!
Bränder är verkligen otäcka och skämmande, och det är fasiken läskigt att se hur fort det går.
Vidrigt.
Så bra brandvarnare är a och o!


Ja,, dna ja ... så interssant.
Jag vill också veta sånt som inte är givet.
Tror jag kommer från exakt samma bakgrund som du, hårt arbetande bönder. Inte det sämsta !!
Ska bli roligt att få se svaren på provet sen. OCH tänk om man får napp på ngn släkting. BALLT!!

Vilket härligt väder, Erica!!
KAN inte vara finare och bättre.
Jag tror jag flyttar!
:-)

Ha det så gott!!

Annika said...

Christina:
Tinad nu, men imorse då jag skulle fika med mina vänner drabbades jag igen, trots sol. Men damn så kallt och blåsigt, då slog det till igen.
Tinad nu, haha!
Ja, herregud vilket otäck vädervecka alltså. SÅÅÅÅ rått och SÅÅÅÅ kallt.
Värsta tänkbara väder med underkylt regn och is. OCH SÅ GRÅTT.

Ja, Christina du också!!
HAHA! Skönt att höra. P och jag sa att det nog var många som vaknade upp efter det avsnittet. BRA där!!
Det är ju så viktigt.
This is Us är fin. Det är den. OCH jag gillar skådisarna enormt.
Gillar att den går djupt. Det är fint.
Håller med om att den är så mkt bättre än så mkt annat skräp som visas, så jag vill att den ska slå i Sve också.

Kramar!!

Annika said...

Annika:
DU också!!
Ja, vi är allt ngra stycken som fått detta vidriga. Drabbades idag igen, trots torr kyla och sol. Blä.
KAN inte säga om kaffet hjälper, det hjälper inte om jag dricker det svart. Varken det eller te. Utan bara i kombo med varm mjölk.
Underligt det där alltså.
Ngn skrev en gång förr att hon drack rödvin, och att det hjälpte. OCH det tror jag. För jag vet hur tex min skadade arm reagerar på rödvin. Den blir varm direkt, efter bara ett par "sippar".
Underligt det där alltså.
Så skönt att du sluppit, Annika. Det gör ju så man fryser extremt mkt!! Fy sjutton.

ÅÅÅÅH. vet du, det är precis ngt sådant jag tror att jag skulle gilla att få veta, tex judiskt. DET hade ju varit SÅ intressant alltså!! Som för din svärmor!!
PRECIS vad om stod i The Post, Annika. We are all connected- Så ras, det kan man glömma . Ja, just det där afrikanska är det nog många som får veta. KANSKE jag med, fastän jag inte tror det. Men vem vet ...
Hur som, sååååå intressant för dem! Love it!!!

Annika, kul att ha dig här igen!!

Annika said...

Brysselkakan;
JAPP, exakt. Drabbas faktiskt också mer av det på våren och hösten Kanske ffa på hösten. MEN också på våren om det är rått, tex i april.
Aldrig på sommaren, inte ens efter kallbad.
Underligt.
Tänk att vi är så många som har det!
OCH brandlarmen ja, såååååå viktigt. De kom inte idag, förhinder pga ngn dubbelbokning,de kommer på onsdag. Bra det då.

Annika said...

Anna:
GÖR det!!
Kör på!!
En överraskning skulle jag gilla!!

Humlan said...

Jag får vita fläckar på fingrarna när det är kallt, men inte alls som på bilden eller du har visat förr. Däremot så gör det ont när jag ska skölja disken eller grönsaker i rinnande kallvatten nu på vintern när vattnet blir riktigt kallt efter att det har runnit en stund, då stelnar fingrarna och det gör riktigt ont.

Vilken tur att ni tittade och började fundera på era brandvarnare, det är ju lite otäckt när man tror att man är säker. Jag hade ingen aning om att brandvarnare kan bli för gamla. Jag satte in brandvarnare här när vi tog över huset, det fanns inga tidigare, så mina är ganska nya.

Det blir spännande att höra resultatet av ditt DNA-test, jag har inte tänkt göra ett själv, men vem vet, det kanske blir ett så småningom.

Kramar!

Annika said...

Anne:
Det ÄR ruskigt otrevligt. OCH man förstår att det komma skall innan det slår till, för man fryser såååå innan. OCH sen kommer det. BOOM!!
Fick det idag också fastän det var -4 och sol, men det blåste så in i. Skulle träffa mina vänner på cafe, så det första jag gjorde var att ta en stor cafe au lait. OCH den gjorde susen.

Anne, så sjukt kul att du också gjort det!
YAY!!
Jag ser fram emot att höra ditt!!!
Ska bli så roligt sedan då vi får veta.
Förväntar mig absolut inga halvsyskon, men kul om ngn släkting hör av sig.
Lås upp profilen sen, tror bara det är genom öppen profil man kan få veta. Men jag kan ha fel där.

ja, helsike vilket uppvaknande vi fick, P och jag. OCH vi har ju så länge löst pratat om att BYTA UT!!
NU kom vi till skott.
Typiskt nog kommer inte teamet idag, ngn dubbelbokning skedde (säkert swamped nu efter this is us, hahaha). Men de kommer på onsdag
Ja, sjukt att en tv-serie får en att komma til skott.

PRECIS, kan tänka mig att ni som hyresvärdar fick lära er ett och annat om säkerhet. PÅ ett helt annat sätt än man får som ägare. Då är ju liksom allt upp till en själv.
KLOKA kunskaper att ta till sig fick ni.

OJ, nio i ert radhus!! Det är lika stort som vårt, 1900. Fasiken nu fick du mig att tänka igen. Tre kanske är i minsta laget!! tack Anne, ska ta upp detta med den som kommer i nästa vecka.

Anne, inte naivt alls. Jag byter våra efter 17 år!! Helt sjukt. Skäms då jag tänker på detta...
Verkligen.

Kramar!!!

Annika said...

Humlan;
Inte klokt så många vi är som lider av detta alltså.
Så du får ditt mer i vatten. Det är så konstigt, det plågar inte mig med kallt vatten. Det är så underligt hur detta syndrom är alltså ...

SÅ läskigt med brandvarnare alltså, eller att inte ha dem ska jag säga. USCH, glad att du har dina under kontroll.
Vet du, visste inte heller att de kan bli för gamla.

Ska bli så kul med svaren på testet. JOOOO, kör på, B!! Min dotter tyckte det var fånigt av mig att göra det. HON sa, du vet ju, svensk och finsk!! MEN jag tror att det är sååååå mkt mer. INTRESSANT!!!!
Så jag tycker du ska göra det!
:-)

Kramar!!

Madeleine i USA said...

God Eftermiddag!

Inget vidare med den sortens kyla som känns ända in i märg och ben...brrr! Jag har alltid varit en fryskott och har dålig blodcirkulation. Oh well! Hoppas allt är bra med dig trots allt.

Spännade med DNA-sökning, skulle verkligen vara kul att pröva på..

Stor Kram!

Annika said...

Madeleine:
Hej på dig!!
Allt väl, ingen fara med det där syndromet. Men fryser gör jag hela tiden.
DNA, just do it!!!
OCH din make också!!!

KRAMAR!!!

Marie said...

När vi byggde vårt hus installerades brand och koldioxid varnare och de är uppkopplade till huset med batteri som backup.

Här i svinkalla Minnesota skulle du behöva dricka lattes varje dag 😉

Annika said...

Marie;
SMART!! SÅ smart!!
Nej, det är inte säkert, Marie!! Riktigt kall och torr kyla har inte den effekten på min RS. Det är RÅ och vidrig nollgradig kyla som lockar fram den.
FÖ vet jag att jag skulle TRIVAS superbra i MN!!!!
:-)
Trevlig helg!!