Thursday, February 01, 2018

Februari, Groundhog Day, DNA-resultat på kommande och SUPER BOWL!

Hej och godmorgon torsdag!
* Februari!


Nu är det februari. Vår sista vintermånad.
Personligen hoppas jag att vi får en massa snö. MEN, jag inser att min önskan nog inte kommer att slå in. Fast, one never knows … really.
En kort månad är det iallafall, och sen kommer den klarnande mars med sitt underbara LJUS!!* Groundhog Day

Imorgon, den 2 februari, är det Groundhog Day! En riktigt klassisk dag här i USA. Det är då det lilla murmeldjuret Phil i Punxsutawney--som ligger i Pennsylvania--ska avgöra hur resten av vintern 2018 ser ut!
OM han ser sin skugga och flyr in i sin bur igen blir det sex veckors vinter till. OM han inte ser sin skugga blir det en tidig vår.
HAHA, vetenskapligt? Kanske inte, men en KUL vintertradition.

Ni har väl sett filmen Groundhog Day med Bill Murray och Andie McDowell. En av mina favoritfilmer faktiskt!

Jag brukar se mina egna små murmeldjur under min prommisar. De bor vid skolorna, vid idrottsplatserna. De är så söta där de vaggar omkring. Men så fort de får syn på mig dyker de under barackerna där de verkar bo.

Så imorgon fredag får vi se vad PHIL i Punxsutawney (vilken svårstavad STAD!!) säger om vintern vi har kvar …


Bild från USA Today.


* DNA-resultat på GÅNG!!

Jag fick en gåva av min svärfar Pete då han var här i söndags. Pete gav mig ett DNA-test kit! OCH jag tycker det ska bli SÅ roligt att få reda på varifrån jag härstammar. Visst, skandinaiven och Finland lär ju väga tungt i mitt DNA. MEN sen kommer det alla gånger att visa sådant man inte har en ANING om att man har i blodet.
Det ska bli grymt intressant att få läsa resultatet sedan. Jag kan nog förvänta mig att få besked runt min födelsedag i mars.
Peters syster har gjort ett sådant här test, och hon fick sig en hel del överraskningar.
Roligt.
Någon av er som har provat på detta?
* SUPER BOWL!!


På söndag är det final i den amerikanska fotbollsligan! Sporternas sportfinal här i USA ska avgöras. En del av er kanske lyssnade på vad jag sa i Vaken i förra veckan. Det inlägget handlade om super bowl.
Personligen bryr jag mig absolut NOLL om matchen. NOLL!! Jag tycker amerikansk fotboll är gäspigt trååååkigt. Alltså, ärligt talat, en av de mest tråkiga sporter jag vet (jämte baseball). MEN super bowl Sunday är en FESTDAG!! Även om man inte bryr sig SKVATT om matchen är det roligt iallafall.
Man träffar vänner, äter och dricker gott. Reklamen under Super Bowl är fruktansvärt påkostad, och reklaminläggen är ofta det allra roligaste under matchen (tycker jag jag, och många med mig). Sen har vi The Halftime Show som även den är PÅKOSTAD till max. I år är det Justin Timberlake himself!! OCH det är ju trevligt att det är HAN! Gillar honom!

Lagen som möts, det är Boston mot Philadelphia. Boston har sin GOLDEN BOY, Tom Brady, som förmodligen är den bäste fotbollsspelaren i USAs historia. Brady KAN bli historisk i helgen. OM Boston vinner (vilket jag tror att de gör. MEN HOPPAS INTE!!) så är Brady den quarterback som vunnit flest Super bowls i amerikansk historia.
DE allra flesta i USA kommer att heja på Philadelphia Eagles (just DÄRFÖR att the Patriots och Brady har vunnit SÅ MÅNGA GÅNGER!!), men Boston har sina supporters i New England (givetvis), delar av Texas och faktiskt i Northern Virginia också. Varför det? Jo, för att folk här i allmänhet tycker illa om Philadelphia Eagles, och anledningen till det är att de är Washington Redskins (DC med omnejds lag) största konkurrenter och därför är de allmänt ogillade i metro- Washington DC area.


Hey, hey, hey …
Jag förvånar mig själv nu, jag kan mer om amerikansk fotboll än jag tror, haha. Min make skulle bli stolt ...The golden boy himself. Bild från wwlp.com


Imorrn tänker jag ta en ledig fredag. Det kommer att bli så då och då framöver på min blogg. Vissa fredagar kommer jag att skriva, andra inte.


Önskar er alla en fin och BRA helg!!
Den här bilden tog jag i fredags.  En gyllene vacker morgon!


Den här bilden är tagen i tisdags.

I måndags var det ruskigt grått och regnet hängde i luften.

31 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Ja, tänk att det redan är Februari! Jag brukar inte tycka det, men Januari har verkligen rusat förbi!
Håller tummarna att du får hinna se snön lite till innan det är dags för vår :-)

Vad kul med DNA-testet. Har sett flera svenska Youtubers som gjort detta, och håller med; oftast finns det en eller flera "överraskningar" i resultatet.
Har varit nyfiken på att göra ett sådant test själv. Just eftersom det känns som mitt ursprung är så tråkigt. Känns som om typ alla i mitt släktled varit Pitebor i hur många generationer som helst.
Därför skulle det vara roligt att se om det finns NÅGOT annat ursprung också, från någon annanstans i världen :-D

Håller med om sport; jag tycker det (typ alla sport) är det tråkigaste som finns att titta på.
Så det låter riktigt trevligt att det är uppbyggt feststämning runt hela den söndagen. Får känslan att det "finns något för alla" då, även om en inte tycker om amerikansk fotboll.

Hoppas du får en riktigt fin helg!
MVH /Erica

Monica said...

Spännande med testet och vad du får veta:-), du kanske är någon rysk prinsessa eller nåt ännu mer spännande:-), ja kul i alla fall.

Fotboll är jag totalt ointresserad av, att titta på, men spelade lite som barn och tyckte att det var kul, hade ju bröder som du så du spelade säkert också. Men gå på en match, kunde inte tänka mig nåt tråkigare men låter kul med alla festligheter ni har runt om. Behövs faktiskt lite fest och det är roligt för alla säkert, här har vi inget liknande, bara februari nu och ösregn:-)

Ha en riktigt fin och festlig helg Annika!

Anonymous said...

Yvonne från Åkersberga
Fotboll är jag då totalt intresserad av, men festligheterna runt om evenemanget låter ju kul. Handboll är det enda som är kul att titta på TV, snabbt spel och det händer saker hela tiden.

Har också funderat på det där testet, har sett mycket reklam om det, skulle vara spännande att se var man härstammar ifrån längre tillbaks.

Ha en fin helg, här blir det till att skotta snö, har snöat i flera timmar nu, men ska visst upphöra framåt dagen, iaf här. Sundsvall och uppåt har hemskt, skolor stängda och de kan få uppåt 60 cm snö nu, och de har redan rätt gott om den varan.

Kram

Anonymous said...

DNA-test! Spännande, får man bara veta vart man härstammar ifrån och sånt?
Hoppas du berättar lite för oss vad det sa om dig!

Humlan said...

Vi pratade DNA-test härom dagen, det låter spännande och även om jag vet en hel del om generationerna före mig, så har det inte forskats på alla grenar och man kanske skulle få in några oväntade områden.

I dag har vi alla väder, det har snöat och regnat, nu håller det på att klarna upp men sedan blir det snö och regn igen enligt prognosen, naturen är lika velig som den bruka vara här, men i Sundsvall är t o m skolorna stängda i dag pga snöfall! Jag är glad att det inte är så här, för jag har en läkartid att passa.

Önskar dig en skön helg!
Kram!

eastcoastmom said...

Super bowl kollar jag på, lite i alla fall.
Jag undrar vad du använder för foto-app? Speciellt på bilden med kanoterna. Eller om det är en bild du tagit med systemkamera kanske?

Annika said...

Erica:
Ja, det har gått snabbt.
Verkligen.
Men numera går ju hela året som ett swish. Läskigt.
Nej, jag tror att det är mer överraskningar än man tror i ett DNA. Verkligen. Även om en släkt funnits på en plats väldigt länge.
Peters syster fick sig ett par överraskningar. SÅ ta du ett, hihi!!
SB är KUL, Själva matchen orkar jag inte ens spilla tid på. Däremot reklamen, haha.
en kul festdag är det.
Trevlig helg till dig, fina Erica!!!

Steel City Anna said...

Jättefina bilder och extra fint med inzoomade detaljer. Spännande med dna-testet, skulme gärna prova men de är rätt dyra väl? Ha en trevlig helg!

Annika said...

Monica:
SKA bli SÅ kul att få veta lite mer.
Det är inte så mkt vi vet, egentligen. Bara lite sådär i största allmänhet.
Så det ska verkligen bli roligt.
Kan mkt väl tänka mig att det finns en skvätt rysk påbrå eftersom jag har finskt påbrå. Så man kan ju tänka sig att det slår in där också. Men vem vet!! Ska bli KUL!!

Avskyr nästan alla sporter, och ffa am fotboll och baseball (stackars Peter, haha), men även vanlig fotboll (TRRÅÅÅÅKIGT). Hockey OK ibland.
Konståkning kul. Skidor rätt kul om det går bra för swe, inte annars. Tennis, bevaremigväl ...
HAHA!
ja du hör.
Spelade inte fotboll som barn. Vägrade. Min pappa var tränare :-) Men mig fick han inte med sig. Mina bröder spelade, och min syster en liten tid.
Har verkligen NOLL bollsinne också.
Men sportfester är alltid roliga. Och det behövs lite fest då här mitt i vintern. Samma skitväder här som hemma i Sthlm.

Ha en jättefin helg, fina Monica!!

Annika said...

Yvonne:
Hej, bra att du talar om direkt, hahaha!!!
OCH speciellt AMERIKANSK fotboll, Yvonne. Den är så tråkig så klockorna stannar.
HAHA. Men kul att de gör sånt jippo runt det hela. Gör saken rolig för alla då.

Det ska verkligen bli KUL med tester och resultaten. Ser fram emot det.

Jag läste att skolorna håller stängt!!! OVANLIGT för Sverige, så det måste vara helt sjuka mängder som kommer.
Bra träning, Yvonne, men skottning :-) MEN var för siktig med ryggen!!

Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, det är inget som har med ev sjukdomar och sådant att göra.
Är lite nyfiken på det testet också, men det måste jag ladda för på ett helt annat sätt. USCH, det är ju lite otäckt. Det är inte detta.
Det här är bara kul.
Tror att de länkar en till sådana som också ev är släkt med en. Allt går ju online.
Ha en fin helg!!

Annika said...

Humlan:
Det är spännande, det ska bli SÅ kul att få reda på lite mer. Vet en del, men bara i breda penseldrag.
Här får man ju reda på minsta procentenhet. SÅ det är ju såååå kul.

Ja, ni har minsann väder ni. Inte roligt. ALLS. Ert väder är lika schitzat som vårt vinterväder kan vara.
Ja i Sundsvall verkar det vara riktigt illa med stängda skolor.
Bra att du kommer iväg till läkare.

Ha en fin helg B!!
Kramar!

Annika said...

AM:
Jodå, det blir ju kul eftersom man festar till det.
Utan fest skulle jag helt strunta i det :-)
Ja, det är en instagrambild den med kanoterna. På insta kör jag bara via Iphone. Först fotar jag bilden genom Camera +, redigerar den där också.
MEN sen kör jag den genom Big Lens också som är en av mina favoritappar då det kommer till skärpedjup och annat.
De är de två apparna jag använder när jag fotar med mobben, camera+ och Big Lens.

Annika said...

Anna:

TACK!! Det är tack vare appar av allehanda slag jag kan få till bilder sådär :-)

DNA test tror jag kostar runt 150 dollar??? Tror det. Jag fick detta av min svärfar, och det är jag SÅ glad över!!

trevlig helg till dig Anna!

Christina said...

God morgon! DNA test, så spännande!! Jag har inte själv gjort det men en av våra närmaste vänner här i US, Michael fick det som present av sin son. Michael visste att han var adopterad som spädbarn. Han hade en väldigt fin uppväxt och var mycket älskad av sina adoptivföräldrar men hade alltid undrat var han kom ifrån. På sin dödsbädd hade hans biologiska pappa berättat för Michaels halvsystrar att de hade en bror. När Michael gjorde sitt DNA test kunde han välja att låta resultatet vara offentligt i en ”bank”. Där hittade hans halvsyster honom!!! Lång story short, de har nu kontakt och träffas och ses ofta. Hon har också lyckats hitta hans biologiska mor. Vilken story, va!
Football är inte min grej heller, men fest är det ju! Ha en fin torsdag och njut av en ledig fredag. Här blir det först Pilates sedan svensk lunch.
Stor kram på dig!!!

Annika said...

Christina:
Godmorgon!!!
Ja, jag vet ...sååå spännande alltså. Ska bli roligt att få resultaten på detta.
OJ, jag ryser då jag läser detta!! WOW, det är ju helt otroligt, måste jag säga. Jag vet att de matchar upp en med andra online. ja, vilken story!! Man skulle kunna göra ett program om det. Helt fantastiskt!!
Kommer att lägga mina resultat i den öppna delen också. Man vet aldrig vem som kan dyka upp där.
Ska också iväg nu, på svennefrulle.
Ha en finfin dag, fina Christina.
OCH en jättefin helg!!

Anonymous said...

Har inget intresse av Super Bowl Sunday.
MEN - Washington Capitals vann 5-3 i går. Yeehah !!!

Har alltid gillat sport. Spelade handboll för Ludvika
och IFK Norrköping som tonåring; var alltid med och tävlade - i simning,
skidåkning, fri idrott, bordtennis - bara för att det var kul
att vara med. Flickor spelade inte fotboll "på min tid".

Ruth i Virginia önskar dej en jättetrevlig Super Sunday.

L said...

Så spännande med ett sånt där DNA-test. Jag begriper i ärlighetens namn inte hur det funkar, så när du får resultatet får du hemskt gärna förklara. Tänk om det inte blir så mycket skandinaviskt???!!!
Annars tackar vi för fina bilder som vanligt!
Och amerikansk fotboll... Hatkärlek härifrån. Vidrigt med alla skador och CTE osv,men älskar spänningen, strategin osv. Fastnade för sporten i dess hemland - Alabama!!

Ha en fin torsdag!
/Lisa

Annika said...

Ruth:
Nej, inte jag heller :-)
Bara om det runt omkring.
HOPPAS CAPS tar sig långt iår!!

Nej, ingen sport för mig. Men du har sportat mkt.
Den enda jag gjorde med största glädje var att åka skridskor.

Ha en fin helg du också, Ruth!!

Annika said...

Lisa:
VISST är det!! Det ska bli SÅ roligt att få ta del av resultatet sen!!
Man spottar i ett provrör, rör ner ngn blandning i det, skickar till labbet.
Nej, vad som helst kan dyka upp där när man får resultatet. Som du säger, det behöver inte bli så mkt skandinaviskt alls. Man kan ju bara gissa, men sen får man det.
Lovar att tala om sen vad det visar.
KUL att du gillar amerikask fotboll- Skulle verkligen ÖNSKA att jag kunde vara lite mer intresserad av sporten, men är det inte alls.
Ha en fin torsdag du också fastän du suttit fast på vägen.
Trevlig helg önskar jag också!!

Anne said...

Men åh så spännande, berätta mer sedan när du vet. Vad nyfiken jag blir. Och inspirerad. Haha, jag är så lättpåverkade (hehe, inte då det gäller att äta tvättmedel dock) och det här känner jag att jag vill göra nu. Det är alltså ancestry dna som du gjorde det genom? Måste googla mer. Det låter harmlöst och som du skrev i nåt tidigare inlägg, inget läskigt alls som de där testerna där man får veta mer medicinsk information (det tycker jag fortfarande känns en aning läskigt) men det här är just bara intressant info om sina rötter. Vill göra det känner jag nu.
Men du Annika, kom ut ur garderoben nu. Erkänn du är en hardcore fotboll fantast. Du låter ju som värsta experten och bara sprutar ur dig en massa NFL-kunskaper här :)
Ser framemot mat, dryck, reklamen och Timberlake. Som du skrev och sade i radion, det är en trevlig dag oavsett om man gillar sporten.
Tycker också det är en gullig tradition med Phil. De hade pratat om det i skolan i veckan (ledigt imorgon så de tog upp det före) och fröken sade att kidsen hade förstås på fullt allvar trott att huruvida Phil ser sin skugga eller ej på riktigt bestämmer om det blir vår tidigt eller ej. Inte så lätt för de små förstå förstås...
Ha en riktigt fin helg Annika!
Kramar

Anne said...

Du fick mig verkligen inspirerad ska du veta. Klicka just iväg en beställning på ett dna-kit!!!!!

Annika said...

Anne:
JA, jag lovar att lägga ut resultaten sen, det är ingen hemlighet. Blev så inspirerad då Melinda, Peters syster, tog det. Som sagt, hon fick överraskningar den vägen. DET får nog jag också.
Ancestry, ja. Precis.
Det här är inte läskigt, bara KUL!! Det där sjukdomar tål att tänkas på, måste ladda mer mentalt för det. Här behöver jag inte ladda alls. Tuta och kör!!

Anne, GOD DAMN IT! Avslöjad!! NÄeee, jag skiter IT!! Tro mig. Men just SB är kul, fast inte matchen då. Inte alls.
Anne, idag köpte jag TRÖJAN som du visade på din INSTA igår. Den med Touchdown for a homerun. KLOCKERS för mig!!
SÅ tack för att du visade mig den!!! Lättpåverkad som sagt, haha!!

Naawww...nej inte lätt för de små att förstå att Phil bara är lite av en saga. Han finns ju, och det görs ju en sådan stor grej av det!!
KUL!!

Anne, du gjorde det!! YAY!!! OK; då vill jag höra om DITT resultat sen också!!
;-)

KRAMAR!!!

Monica said...

https://www.ancestry.se/dna/legal/faq

Har du sett detta Annika? Tänkte berätta vad som stod men det var för mycket:-), bra information där om både hur de gjorde från början och hur testerna utvecklats och det gör de hela tiden så resultaten kan ju jämföras ytterligare i framtiden ju fler människor de har över världen att jämföra med. Intressant ändå hur mycket som kan göras redan idag.

Annika said...

Monica:
Precis!! SÅ kul!! Exakt, man kan gå in och kolla hela tiden efter att ens resultat kommit upp, det kan komma ny information även efter att man legat där i flera månader.
Visst är det otroligt. Ja, de kopplar ihop folk. Sanslöst och så coolt.
KUL att du kollade.
Sugen på att göra det Monica? Go for it!!

Channal said...

Härliga bilder! Kylig vinter här... tur att februari är kort! Så spännande det där med härkomst, DNA. Jättesugen på att lämna in. Hur kan de veta härkomsten om inga andra har lämnat in. Förstår inte riktigt detta. Vad stod det om din svägerska?

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
Du skickar in ett provrör m saliv. Och genom det får de fram din dna o härkomst. Du får googla mer på det på tex ancestry som jag använder, och som även är det märke man mest använder sig av i Sverige. Min svägerska fick veta exakt vilket påbrå hon har, in i minsta procent. Mkt intressant. Super Bowl här idag. Underkylt regn som nästan gränsar t istorm. Kram!!!

Anne-Marie said...

Har läst ikapp nu hos dig. :) Förra veckan var en roller coaster med sena kvällar och galet mycket att göra på jobbet.
Trevligt med era vandringar och ibland kan det ju vara skönt att vandra på litet enklare underlag. Ni har verkligen många fina vandringsleder.
Det där med tide pod-tävlingarna är så sjukt att man baxnar. Folk tycks ha förlorat allt sans och vett tycker jag. Dumdristigt och osmart.
Superbowl gick obemärkt till hos mig. Tittade inte och höll på med genomgång av papper inför deklarationen. Ja, man kan roa sig på olika sätt. :)
DNA-test har jag faktiskt aldrig funderat på. Min pappa gjorde massor med släktforskning både på sin och mammas sida. Hans sida kommer från Tyskland och mammas verkade vara mest i Sverige. Eftersom jag alltid känt mig litet som en främmande fågel undrar jag om de kan hitta sådan DNA? ;) Skämt åsido det låter intressant och skall bli spännande att höra mer om.
Kramar!!

Hanna said...

Helt galet att det är redan är februari på det nya året. Tiden går så fort. Här har det blivit riktig vinter med 15 minusgrader och ungefär tre decimeter snö. Hur härligt som helst! :-) Ja, kanske inte femton minus men ska det vara vinter så vill jag ha snö. :-)

Annika said...

AM:
KUL!! :-)
Förstår att jobbet tar mkt tid, såklart.
Ja, ibland är det verkligen skönt att bara kunna ånga på när man går. Inte behöva tänka på underlaget eller stigningar etc.
Himla skönt.
OCH det där med the tide challenge, ibland undrar man om folk inte är riktiga ...
SB är ju lite kul, men bara det som är runt omkring. Själva matchen sååå tråkig och LÅÅÅÅÅNG- Men rätt lag vann, haha!!
Absolut, de kan hitta mkt genom det salivtest du skickar in till dem!!
Ska bli jättekul att få reda på mer.
Jag hoppas kunna få reda på mkt. Har precis börjat göra mitt släktträd på Ancestor nu. Och när jag lade upp min pappa s namn kom en hel del info, helt otroligt fascinerande. Så jag kan se mig själv börja bli besatt av detta.
HAHA!
Lovar att berätta mer sen!!
Kramar!

Annika said...

Hanna:
Snabbt går det. Hej förresten, vet inte om du är ny här, men välkommen!!!
Ja, är det vinter ska det vara vinter!!
Håller med.
-15 låter härligt.
Välkommen tillbaka!!