Wednesday, February 07, 2018

De däringa vinterspelen ...
Godmorgon onsdag!Snart är det vinter-OS.
Just det, dags för det evangeliet. Ser ni fram emot det? Jag gissar att jag delvis gör det. Känner mig lite KLUVEN!
Det är roligt att se vissa tävlingar, skidorna, konståkningen och ibland hockeyn. Men iår är det väl inte samma dragningskraft vad gäller hockeyn eftersom NHL här i US inte släpper sina utländska spelare till respektive land. Det är ju det som HAR varit SÅ kul förr om åren, att hockeyn bestått av rena, rama “dream teams”. Jag menar, även en sån som jag tyckte TILL OCH MED att det var kul. Sverige var liksom alltid THE DREAM TEAM!!

Tidsskillnaden mellan Sydkorea och den amerikanska östkusten är 14 timmar, men stööööön!! Snacka om att det blir förskjutning för oss.
Vet inte riktigt hur man ska titta?


Bild från sports rants.

De amerikanska kanaler som sänder koncentrerar sig, givetvis, mest på de sporter där amerikaner är framgångsrika (rätt många alltså), men problemet är att de ofta bara koncentrerar sig på de sina. Stort land, javisst. Men ibland är det SÅ störande.
De kan visa ett par skidåkare (alpint säger vi) och sen bryter de och går till en annan gren. Sen hattar det på, från det ena till det andra.
Störigt och Rörigt!
Tycker OS är svårt att se på här.
Det är flera kanaler som sänder, och bäst chans har man haft att se tävlingar i sin fullo på eftermiddagarna. Då till exempel skidtävlingar (som ÄR kul att se, det tycker jag) går av stapeln.

En annan sak de amerikanska tv-bolagen ÄLSKAR är snyfthistorier, de älskar att grotta ner sig i om en deltagare har haft det tufft, förlorat någon närstående, haft problem i familjen … ja sånt!
De går igång på det, och de kan skapa 10 minuter långa, tårdrypande inslag om detta.
Tröttsamt på många sätt eftersom det oftast är så sentimentalt gjort.
Jag blir mest bara trött …Så jag vet egentligen inte HUR mycket jag kommer att titta, time will tell!
Jag ska försöka se så mycket skidsport som möjligt, och så mycket konståkning jag kan. Men resten?
Vette sjutton alltså …
Jag håller på Sverige så knogarna vitnar under OS! OCH på Finland ibland också!
OCH på USA (då och då, haha). Men USA ligger ju alltid så högt i medaljligan att de inte behöver mitt fulla stöd, *blink. blink*.
Norge, de behöver inte alls mitt stöd, så jag hejar inte på dem alls. F'låt Norge, love ya, men ni är för duktiga i vinter-OS.

EN annan sak jag ogillar med OS är att det tar mina favoritprogram i Sveriges Radio ifrån mig!! GAAAAHHH!!
Glöm till exempel Söndagsmorgan!! Han ska inte sända på en hel månad nu, för direkt efter OS är det Vasaloppet.
Glöm Karlavagnen, antar jag!  JAG hoppas verkligen att USA-podden sänder som de brukar, det är ju P1.  Men annars, GLÖM allt jag gillar på P4. Får förlita mig på poddar av allehanda slag istället.
Nej, men det är verkligen sportens baksida. Sporten går före ALLT annat. SÅ stönigt. Jag har alltid avskytt den aspekten! På riktigt.
Är det sport, ja då ska vartenda program på både TV och radio få stryka på foten. För sporten, den är allsmäktig.
I tidernas evighet, amen …

Blä …


På fredag ska jag iallafall se invigningen av OS. Det brukar vara trevligt.
Sen får jag hoppas att NBC inte bryter för reklam PRECIS när Sverige tågar in. JO, det har hänt. De bryter ju för reklam ever SO often
Tycker de borde sända invigningen utan avbrott. Men se, det går inte det …

Vet att OS-sändningarna i Sverige inte längre sänds via SVT. DET är också fel. Alla borde KUNNA se OS, det bör sändas på en kanal som är tillgänglig för alla.

Jaha, så haver jag då återigen skrivit ett inlägg om SPORT!
SAY what?
WHAT did just happen?


Kommer du att se OS?
Ser du fram emot det?
Vilka sporter gillar du mest?
Hur ser du på att “sporten går före allt annat” i radio och tv?
Tror du Sverige har bra chanser iår?

Ha en fin och bra vinteronsdag!

22 comments:

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Jag visste inte ens om att det skulle vara OS nu. Så intresserad är jag, hehe ;-D
Jag avskyr att titta på sport. Är ingen utövare heller, men jag utövar mycket hellre än tittar på sport...
Så nej, jag kommer inte att titta på OS.

Dock håller jag med dig; störande att sport ALLTID måste gå före allting annat. Det ÄR verkligen som om sport är allsmäktig.
När jag var liten störde jag mig enormt på det där att andra program alltid var tvungen flytta på sig till förmån för sport. Speciellt fotboll och hockey.
Men idag måste jag nog säga, helt ärligt, att jag inte tänker på det särskilt mycket. Å andra sidan tittar jag inte särskilt mycket på TV (använder min hårddisk med filmer och serier mest), så det är som sagt inget som stör mitt vardagliga liv.

Vad tråkigt att de bryter för reklam i sådana lägen. Tycker gott de kan hålla sig till det när tävlingarna börjat :-)

Hoppas du får en fin onsdag! (Och att du kanske till och med får se några singlande vita flingor...) :-)
MVH /Erica

Anne-Marie said...

Isstormar tror jag är rätt ovanliga här i västra USA.
Ser väldigt fint ut men förstår att du inte ville “halka omkring" utan tog det säkra före det osäkra.
Ni har i alla fall litet vinter. Vi verkar inte få någon vinter vilket känns så konstigt. Blir så ledsen när jag ser att snön smälter i rekordfart uppe på berget.
Ja, nog är det litet Narnia över dina bilder. :)
Haha, småskrattade när jag läste om dina känslor inför OS. Ser Annika framför mig stöna litet och sucka och tycka att det är litet allmänt störigt allt det här. ;)
Jag var inte ens medveten om att det var OS faktiskt tills för ett par dagar sedan när jag såg det i en av FB-grupperna. Att se OS i USA är knepigt eftersom de tycks vilja fokusera bara på vissa sporter. Och att man inte visar OS i SvT känns nästan brottsligt. Alla skall kunna se OS utan att behöva betala för andra kanaler.
Jag brukade titta på en hel del under både sommar- och vinter-OS. Tyckte om utförsåkning, längdskidor, skridskor, osv. Här är det svårt att “få till det", framför allt om man jobbar.
Får följa litet via nätet och se hur det går för svenskarna. Inte är det som på Stenmarks och Gunde Svans tid när det var många medaljer av ädla valörer.
Kramar!!

Anonymous said...

Kommer inte att medvetet se en enda sekund! Att jag sedan ofrivilligt lär slötitta för att T tittar är en annan sak. Tycker att det är så himla trist att sport går före ALLT! Kan de inte bara sända sånt på en egen kanal så vi som vill se annat också kan se/lyssna på det vi är vana vid? Men sport verkar vara heligt och man får mycket märkliga blickar om man säger att man inte ska titta på OS! Inser redan nu att det lär bli en tid framöver då inget jag vill se visas...

Humlan said...

Jag längtar till OS, men har lite problem med hur jag ska kunna se allt jag vill se. :-)
Jag förstår att sportsändningar går före, nästan alla som ser/lyssnar på sport vill ha spänningsmomentet som bara kommer om man inte vet resultatet, därför sänds det live och går före annat som man kan sända inspelat. Nu är jag så stresskänslig att jag har lite svårt för spänningsmomentet och konstigt nog gärna vill veta resultatet (när jag har en klar favorit och verkligen håller på någon), därför kan jag se i efterskott/inspelat, men det är jag som är "konstig" på det sättet. Jag kan njuta av prestationen och koncentrera mig på den. Andra tycker att det förstör om de får veta resultatet innan de ser tävlingen. Naturligtvis tittar jag på tävlingar live, men jag märker att det tar på och att jag missar moment för att jag måste koppla bort lite nu och då. (Jag vet att jag är knäpp ;-) )
I lägenheten hade jag TiVo och det hade både fördelen att jag kunde spela in sporter på en kanal och se en annan under OS, likväl som jag kunde se i efterskott och även se om fantastiska lopp eller liknande. Här i huset har vi nyligen bytt kabelleverantör (det är samfälligheten som skriver avtal, men denna gång var det företaget som bytte mellan systerbolag) och jag har inte fått allt det nya att fungera samt att jag inte har fixat någon inspelningsbox, så nu försöker jag lista ut om jag måste köpa ett abonnemang på nätet för att kunna se tävlingar i efterskott. Har inte orkat fixa det än, men får väl försöka ta tag i det i dag. Men förmodligen får jag titta live, välja vilken kanal/sport jag ska följa och stå ut med att mina stressnivåer gör att jag missar detaljer. :)
Längdskidor är favoriten, men även skidskytte, skicross, alpint, konståkning, curling, skridsko (kan vara avkopplande med 10 000m lopp, det är ju en långsam sport på något sätt), jag kommer nog att titta på det mesta och mest ha svårt att välja vad jag ska hoppa över.
Tanken var att jag skulle skaffa en ny, större tv (jag ser rätt dåligt och min lilla 26 tum gör att jag har svårt att läsa tider och annan information) och en inspelningsbox till OS, men nu blev det inte så. Jag ser fram emot det i vilket fall.
Men jag tror inte att Sverige kommer att ha ett lika bra OS som senaste vinterOS, men några medaljer ska vi väl lyckas ta.

Nu ska jag fixa mig lite lunch och sedan se om jag kan fixa till det med Bredbandsbolaget (min nya TV leverantör) så att jag kan få njuta så mycket jag kan de närmaste veckorna. Jag går definitivt in i OS-bubblan nu.

Önskar dig också en fin vinteronsdag, här singlar snön ner men inte så mycket att jag behöver skotta. Jag får se om det blir en promenad senare.
Kramar!

Annika said...

Erica:
HAHAHA!!
SAY what!???
HAHA, du är värre än JAG!!
JOOODÅ, det börjar på fredag, eller tom imorrn med vissa sporter. Fniss.

VISST är det, sporten före ALLT annat.
DET stör mig så in i ...
GAAAHHH!!
Nu tex med radion hemma. De program jag verkligen gillar KAN jag inte lyssna på. Och jag lyssnar på dem under mina PWS eller då jag städar.
Nu försvinner de, BOOM. Allt för sporten. Sporten framförallt.
De program man streamar från de vanliga kanalerna försvinner ju också. SÅ suck.
Oh well.

Nej, det är IS här av det fula slaget. Skolorna är stängda tom. Men ingen vacker isstorm utan bara IS.
TRIST!!
Kan inte gå UT!!

Men, får göra det bästa av det hela ändå :-)

Steel City Anna said...

Jag visste inte ens att det var dags för OS :)

Annika said...

AM:
Ja, kanske det?
Det finns ju tom en film som har namnet The ice storm. Men den utspelade sig nog på östkusten, tror det.
Nej, de kan vara mkt farliga om de blir stora. Kan förstöra massor om det vill sig illa.
Kallt har vi nog denna vinter, men ingen snö. Ingen alls att tala om har vi haft.
SÅ tråkigt.
Förstår också att du blir ledsen när du ser berget. Alltså ngt är så fel, så FEL!!!
HAHA, joooooodåååå nu är det OS :-)
MEN det är knepigt och svårt att se det härifrån. Flera kanaler sänder, men det är ändå svårt.

OCH vad gäller Sverige, ja visst, skandal att inte SVT och tex Fyran har rättigheterna. Vet faktiskt inte om mina fldrar kan se det hela. De har bara basutbudet. SKANDAL!!!! Skärpning Sverige.
Här går det åtminstone på national TV fast MED undantag. Det är ju NBC som har rättigheterna här. Så alla de andra kanalerna är deras dotterkanaler, och många är kabel. MEN som sagt, på NBC går ju mkt.

Tror det gick bra för Sve förra OS, riktigt bra. MEN jag minns ju också när det var Gunde och Wassberg i OS, och såklart Stenmark.
SÅ KUL!!!

OCH hockeyn har de ju alltid varit bra i Får se hur det går nu?

Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
HAHA, inte det!!
Kan ju vara kul att se, vissa sporter. Du får ta dig ett getöga ibland ;-)
YUP, sporten får före allt. SÅ sjukt trist.
Det stör mig, och det har alltid stört mig. ALLA radioprogram som nu får stryka på foten, gaaaaahhh!!!
Men du vet ju att man måste älska sport .... Hehe....eller INTE!!
Jag vet, så mkt program som nu bara får stryka på foten, i både tv och radio.
Sporten sporten uber alles!!

Annika said...

Humlan:
Men det är ju kul, många sporter är ju jättekul att se. FFA skidorna. Men det är sååååå svårt att se det. Verkar vara så både här och där.
OCH svårt hemma nu när det går på kabel allting.
Nej, haha, jag förstår dig lite faktiskt vad gäller stressen, för det kan ju vara sjukt spännande. Vet att jag i förra OS satt och skrek när KALLA och gänget vann.
SÅ roligt. MEN det tar på blodtrycket, fniss!! Visst gör det det .
Fast jag gillar inte att ffa radion måste vika ner sig. DET stör. De borde ha som de har för julmusiken, en egen kanal. DET kan de ha, så inte hela P4 bara blir SPORT.
Vet inte alls hur det är med övriga radiokanaler hemma? Kanske de också sänder OS?
Ja, prcis, fördelen med att ha en hårddisk, som TIVO etc är ju att kunna spela in andra kanaler samtidigt. Så jag kan förstå att du saknar det nu.
Kul att läsa om de sporter du gillar mest. Curling förstår jag mig inte alls på. Men jag vet många som verkligen gillar det.
B, tycker det är TOPPEN och SÅ kul att du går in i OS-bubblan!! SÅ mysigt det låter, tycker jag.
Heja Sverige!!
Ja, i förra OS gick det ju superbra för de våra!!

Ha en fin dag, och här är det is. TRÅKIG svart is. Skolorna har stängt pga det. SÅ jag antar att det ILLA därute.

Kramar!!

Annika said...

Anna
HHAHAHA!!!
KUL att jag kan vara den nyhetskällan då. FNISS!!

Anonymous said...

Hälsningar från en som ska se så mycket hon kan!
Ser att du fortfarande är inspirerad av söndagens match, NFL...🙂
När det kommer till ishockey så heter den nordamerikanska ligan NHL.
Ha en fin dag!
Anna i Calgary

Annika said...

Anna:
Hej Anna!! Kul att ha dig här.
HAHA, SB ja!! Njeaee ;-)
MEN rätt du HAR!! Såklart det är NHL!! OCH inget annat. Ska genast grejas!!
Thanks gal!!!

Anonymous said...

OS vart fjärde år!
Deal with it!!!
:)

Ruth i Virginia

Monica said...

Det står mycket i vår tramspress också om just trams om deltagarna, en massa privat. Orkar inte läsa ens. Invigningen brukar jag titta på, kan vara så vacker och fint att se men vet inte i år. Känns så avlägset detta OS och vet inte vilka "kändisar" som deltar, känns så anonyma men hängde väl med bättre förr antagligen.
Ha det så fint och du kanske följer en del. Jag ska ge Mellon en chans:-), ha lite Mellopartyn tänkte jag. Gillade faktiskt John som gick vidare och Kikki också men hon gick inte vidare men gav mycket i sina roliga intervjuer. Gillar henne. Men i övrigt är det nästan numera ett barn-tonårsprogram. Ska titta ändå:-)

Humlan said...

Nu när jag läste ditt svar och kollade hur jag skrivit så ser det nästan ut som att jag inte har OS-kanalerna på TV, det har jag. Men det gäller att välja och sedan missar jag något om jag måste iväg någon stans. Just nu ser det inte ut som att jag kan anmäla mig till den streaming-tjänst som ska finnas till mitt abonnemang, men om det var överbelastning eller något annat vet jag inte än.

Jag började titta på curling för många år sedan när jag kände en i vårt lag, då var det ju roligt att titta och man lärde sig förstå lite av vad de håller på med. Men favoriten är fortfarande skidor.
Jag har inte alls kollat hur radion sänder, men jag håller med dig om att det vore praktiskt med en egen sportkanal. Jag tror att det är problem med att det inte finns lediga frekvenser, men det kan vara något som jag har missuppfattat också.

Kramar!

Anne said...

Jag har varit en stor älskare av OS och tittat på mycket under årens lopp då det varit OS. OS har varit stort och en självklarhet. Under OS tenderar ju sport och grenar man aldrig ägnar nån uppmärksamhet åt att bli intressanta och fascinerande. Allt det sagt. Numera känner jag mig trött på det, jag känner inget alls faktiskt bara ett jaså, är det OS igen. Dels är det, som du säger, svårt att se det här på ett vettigt sätt pga alla de saker du räknar upp (men hallå! bryta för reklam i invigningen t.ex. vad är det...). Tidsskillnaden förstås i år, hoppandet mellan en tävling och åkare till en annan och jag vet inte allt. Men förutom det här störiga då, så känner jag bara att OS blivit ett skämt, det känns inte äkta för mig mer. All doping förstås och de skandaler som varit, omöjligt veta vem som är ren. Allt äckligt spel bakom kulisserna som det senaste inom gymnastiken där sexövergrepp av en doktor som får pågå för det är så mycket pengar, prestige och status på spel att ingenting känns rent nånstans inom OS mer. Jag vet inte, men jag känner spelen liksom förlorat sin charm på nåt sätt. Kanske jag är naiv och det alltid varit så men det var liksom andra tider när Gunde stod i målfållan med drägel och snor runt hela ansiktet och såg så lycklig ut. Mer business och korruption nu, fiffel och skit, mer stylat och oäkta bara. Jag vet inte, jag går inte igång på OS mer helt enkelt.
Vi får väl se om jag kan väckas till liv igen i år, för jag kommer säkert titta och kanske det kan bli en nytändning.
Apropå OS, har du set I, Tonya? Den skulle jag verkligen vilja se, minns såväl när det där hände på riktigt.
Haha, den där bilden och texten du har uppe om snyfthistorier. Men det är ju sååå sant. Alltså jag är lättrörd och blir tagen av precis ingenting men de här snyfthistorierna och personporträtten de gör inför OS känns bara för sliskiga, för manipulerade och jag orkar faktiskt inte med dem.
Men du, vad neggo jag låter med allting nu :) Vem vet, kanske jag kommer bli helt lyrisk när det kör igång och om jag tittar nåt...
Kram!

Annika said...

Ruth;
Inget fel på OS, men hur det visas och hur svårt det är att SE det.
Jag menar, det är ju en trollskog att navigera igenom. OCH sen att de visar som de gör här, klipper och grejar.
Vartannat år numera, eftersom de överlappar varandra så. Sommar och vinter. Alltså inte vart fjärde.
OCH jo, jag tycker nog det är rätt illa när hela P4 får lägga ner mer eller mindre under spelen.
IN med en särskild sportkanal istället.
Men, det är kul med OS, bara man KAN se hela tävlingar, och inte avbrutna. OCH så kunde man få slippa hälften av alla schmaltz-stories :_D

Annika said...

Monica:
Hemma också?
Kan det vara värre än här är frågan? HAHA!!
Ja, media vill gärna leta upp den ena snyfthistorian efter den andra.
Visst är det avlägset OS, inte minst geografiskt. Kommer nog att se det mer än jag tror i skrivande stund, men jag avskyr hackandet som de har här. Slänger sig mellan tävlingarna, speciellt under sammandraget på NBC på kvällen, det som sker mellan 18-00.
HAHA.
Mellon, nope, kommer inte att se på den :-)
KANSKE kanske på finalen, och jag kommer säkert att se ESC. I fjol brände jag armen av mig då!!!
Får icke upprepas!! HAHA!!
Kikki, absolut gillar henne också!!

Annika said...

Humlan:
BRA!!
Då kan du se! SÅ synd att du inte kan anmäla dig till streamingen.
MYCKET är det som sänds. Kollade just i den OS-del som hände med i The Post idag, herregud. OM man vill kan man titta dygnet runt efter vad det känns.
Skidor är verkligen KUL att titta på. Håller helt med, speciellt längd. Så extremt spännande kan det vara.
Tänker att det borde finnas frekvenser för en egen kanal för sporten med tanke på HUR många kanaler SR verkligen har i periferin också.
Men, men ... it is what it is.
TUR det finns poddar, och P1.
Curling tror jag aldrig jag kan komma att gilla. MEN jag har amerikanska vänner som ÄLSKAR sporten.
Får kanske ge det en chans igen?

Kramar!

Annika said...

Anne.
Men jag förstår precis vad du menar, Anne. Just det där att man ser sporter man aldrig annars sett är ju kul! Håller helt med.
OCH jag vet att då det har börjat kommer jag ATT titta. Det känns bara som om allt är så mkt krångligare här i US. Men det är krångligt hemma numera också, minsann. Fler sporter är det än det var för bara 8 år sen, och mer tryck.
Sen säger jag JA OCH AMEN till det du SÅ KLOKT skriver, all skit som kommer med det, dopning och övergrepp och allmänt fusk.
DET var annat på Gundes tid, det var det!! När han och Juha Mietto (tror jag det var) kämpade så de stupade i måltampen. Snor och frost och näsblod and what NOT. STARKA KILLAR!!!
Kändes mkt mer ÄKTA och just det OS tyckte jag vr såååå kul. Kan ha varit i Calgary.
Jamen herregud ja, denna OS-läkare för gymnasterna.. Vilken jävel. Vilken skit. Blir så förbannad då jag läser om honom. OCH MAN VET JU ATT DET SKER PÅ FLER STÄLLEN INOM IDROTTEN HELA TIDEN. och annars förstås, men nu skriver vi om OS :-)
För jävligt.
JA, jag ska se I, Tonya i helgen tror jag. OOOOO vad jag minns den skandalen!!! GUD vilken grej det blev alltså. Karolina har sett filmen, hon gillade den STARKT. OCH Oscarsnominerad är den, så den SKA ses!!

HAHA, känner mig också NEGGO och gnällig. Snyfthistorierna sitter jag mest och himlar på ögonen åt. Alltså ibland är det ju bara för mkt. OCH under OS så briserar de!!

Anne, jag har en känsla av att både du och jag kommer att se OS mer än vi tror, haha!!

Kramar!!

Annika said...

Anne:
Kollade, det var Thomas Wassberg vs Juha Mieto i det där loppet där de var strid på kniven i slutet. Det skilde knappt ett dugg mellan dem, och efter det ändrades reglerna i skidor. Googlade just, haha!! Det var förresten i Lake Placid.
Men jag minns det där loppet sååååå bra.
OCH såklart Gunde då!! Det var Gunde som vann 50 km! Vilken bragd alltså. I Calgary.
NÄÄÄä vet du, känner mig sugen på skidtittande nu. Det brände till lite i den nerven.
SÅ vi får väl vika lite tid och hitta det, eller vad säger du, Anne ;-)
KRAMAR!!

marianne.dahl3 said...

Kommer inte att se något från vinterOS. Är inte alls intresserad av vintersport och inte mycket av annan sport heller. Kanske ser invigningen, eller lite av den. Men håller med dej om att det skulle sändas i SVT, det ska vara tillgängligt för alla som vill se ett OS.
Tycker absolut inte om när program flyttas för sport, ser en gammal serie på TV4, Hem till gården, den går varje dag måndag-fredag och den flyttar de ofta på när det ska åkas skidor el liknande-gillas ej!!!!!!
Ha en fin helg!
Kram
Marianne D.