Tuesday, January 23, 2018

Up and down ...
Good morning Tuesday!I hope your weekend was a good one.
I know that most of you Nordic people in the Nordic region have had true winter this past weekend.
Lovely!
And, about TIME at least for the middle to southern parts of the region!

It has been a mild weekend in my part of the world. I miss winter, I really do. I hope it’ll return soon.
Other than being mild, the weekend has been nice.
Nice dinners, cozy environments or hygge.
Friday, Saturday and Sunday tend to pass way too fast.

Here are some pics! AND some texts to go along the pics.
This picture is taken on Thursday.  The lake porn was going fairly strong, and there was still ice ...
This photo is taken on Friday morning, by Lake Audubon.  One wonders ... the swimming tubes?  How come?  Why now?  Maybe one, aka me, should jump in the lake and take a midwinter swim?  Naaah, that would never ever happen :-)I have no idea what this bush is called?  But, it is quite common where I live.  So beautiful in the winter time.


The golf course in the early morning sun.


My kitchen table on Saturday night.


Sometimes Peter and I like to walk to the grocery store.  Both of us grab a backpack each and trek to Safeway.  No, we cannot buy a lot of stuff, but we'll get some essentials, maybe a couple of dinners.  If it is cold it is no problem buying meats.  However, Sunday was WARM.   Here is Peter on his way home from Safeway.  No, you hardly ever see anybody ELSE doing this (if ever).  Peter and I are pretty unique in that regard.Yesterday by Lake Thoreau.  Despite the mild temps the ice lingers on in coves and creeks.


Yesterday's sunrise.Have a good Tuesday! May winter be with you!

13 comments:

FREEDOMtravel said...

Vackra bilder! Jag gillar vinter, men vi får inte så mycket vinter som jag skulle önska i Stockholm ...

Pettas said...

Härliga mitt i mellanvinterbilder! Bild två med simringarna ser ut som en konstinstallation på sitt sätt. Jag gillar den för motsatserna. :)
Vi brukar göra som ni gör, ta ryggsäckarna på och gå och handla. För det mesta när vi är utomlands men det händer också här. Ska man inte ha alltför mycket i ryggan så går det bra och samtidigt får man en utmärkt motion. Och mycket mera på vägen
Här har vi fortfarande några minusgrader men himlen ser mulen ut och det har lovats mildare väder endera dagen igen. Vädret gör som vädret vill. Det gäller att ta vara på vinterstunderna, de riktiga, kalla och snörika.
Ha en fin tisdag Annika!

Steel City Anna said...

Så himla fina bilder vid sjön. Så vackert. Med era väderväxlingar så kanske badringarna kommer till användning när som helst ;) tror det där med att gå och vandra är väldigt skandinaviskt. Engelsmännen går ofta ut på vandring men som en hobby eller aktivitet och de har skrattretande munderingar på sej för minsta sträcka. Att bara gå för att man har lust, t ex till affären eller när jag gick till jobbet ibland så är man ganska udda.

Annika said...

Helena:
Jag med!! Får inte tillräckligt med vinter här heller.
OCH jag vet, tycker det blivit bedrövligt dåliga vintrar i Stockholm :-(
TACK, roligt att du gillar bilderna.

Annika said...

Karin:
TACK!!
VI kan hoppas att det bara är en mellanperiod nu när det är milt, men vad jag kan se så fortsätter det. SUCK.
Inte glad för det, men jag gör det bästa av det. Som brukligt är.
HAHA håller med, den med simringarna ÄR ju rolig, alltså jag blev så fundersam ... Undrar om det är ngn som simmat?? KAN ju mkt väl vara det.
PRECIS Karin, så ser jag det också. PÅ med ryggan, handla lagom med mat (går inte om man ska släpa hem tvättmedel, toa och hushållspapper, mjölk eller sådana saker. Inte heller glass :) Eller annat känsligt. Men ibland funkar det utmärkt. Förena nytta med nöje. Min mamma är fena på det, så jag tänker på henne varje ggn vi handlar på det här sättet :-) OCH ni med. HEJA!!!
Precis, Karin, vädret gör som det vill. Jag sparar det där råkalla i minnet, i foton och förstås hör på bloggen. OCH jag önskar att det kommer tillbaka. Men, fram tills dess får vi suga det bästa av det vi har här och nu, Karin. OCH det gör vi!!
Ha det toppen!!

Annika said...

Anna:
TACK Anna!!
Vet du, igår var det 20 grader varmt här. Just det TJUGO!! Då hade ngn modig själ alla gånger kunnat hoppa i, haha.
Ja, just att GÅ till affären och handla är ovanligt här. Nästan alla tar bilen (såvida man inte bor nästgårds, eller i städerna). Jag har 2 km till Safeway. OCH jag har aldrig sett ngn annan fylla upp ett par ryggsäckar och gå hem, som vi!!
Annars möter jag rätt många som ör ute och går här, men inte till affären. HAHA, ja jag ser engelsmannen i sin vandringsstass framför mig. TYDLIGT!!
KUL.
Och visst, vi nordbor har det där med att gå till ställen med oss i ryggmärgen. No biggie för oss.
Ha en fin tisdag, fina Anna.

Keith said...

I always thought it's "May the force be with you" not winter. :-) We've had an odd winter for sure! Today feels more like spring. Weird! Well, maybe February will have its vengeance on us.

Annika said...

Keith:
No, it is May the fourth be with you ;-)))
Keith, I am banking on February BIG ASS TIME!!!!
:D

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Ja, som sagt: Usch för sådan vinter med den typen av växlingar.
Förstår att en blir less när naturen "inte kan bestämma sig".
Hellre att det är Vinter när det är vinter, Vår när det är vår o.s.v. Ingen halvmesyr.
Så igen; önskar att jag kunde skicka över lite av vår stadiga vinter.
För vad en än tycker om snö, mörker och kyla så har vi i alla fall stadigt Vinter när det är vinter :-)
Idag (tisdag) har temperaturen varit nere mot 30 minusgrader.
Där jag vistats (i stan och strax utanför) har det varit mellan 22 och 27, men jag har sett andra posta inlägg där termometern visat på minus 32-33 grader.
Och återigen (bara en liten parentes) måste jag höja äldre Toyotabilar till skyarna... När jag åkte hem från jobbet var det -27 grader och jag hade inte haft någon motorvärmare i. Och bilen startade utan protester vid första försöket!

------

Vad härligt det låter ändå att promenera till affären, handla och sedan promenera hem. Vardagsmotion är det bästa :-)
Men jag kan tänka mig att det inte är många som gör samma sak.
Dock, om en gör sådant då och då kanske någon fler till slut hakar på, och så har ni helt plötsligt startat en hälsosam trend i ert område... ;-)


Hoppas att du haft en fin tisdag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Ja, det är inte kul. Avskyr då det blir 20 grader den här tiden på året. SÅ jobbigt.
Idag var det ungefär lika varmt.
SUCK.
NI har det jättefint i Pite!! Precis som vintern ska vara. Jag skulle älska DET!!!
Toyota är bra bilar. Har haft en Toyota en gång.
SÅ bra att din spinner på!
HAHA, nej ngn ny trend har vi nog inte skapat. De tycker nog mest vi är konstiga. Och jag gör det inte så ofta, trots allt. Bara ibland.
Ibland ser man folk som går hem med bärkassar från affären, men de bor oftast väldigt nära. Inte 2 km bort, som vi :-)
Men härligt ÄR det!!

Monica said...

Oj jag bara hajar till vid 20 plusgrader, svårt att fatta de växlingarna när jag ser dina fina vinterbilder. Ja vi går, promenerar mycket ännu här hemma, tror jag i alla fall, jo det gör vi. Och vi har haft en fin vinterdag här men mildare igen, mötte grannen som kom hem lyrisk från en skidtur, ja jag kände inte igen honom först för hela ansiktet och allt var alldeles frostigt:-), han var så bekymrad om nu snön skulle försvinna. Ja det är ju härligt att bara ge sig ut så där.

Här är kvällen sen men du har väl lite kvar av din, ha det så fint Annika!

PS Jag måste lägg till på tal om gå och handla m m, Madeleine tog sin tomma barnvagn och nota i handen, blev fotad förstås, handlade vagnen full med blöjor och annat, städmaterial kunde svenske fotografen se och travade höggravid som hon är hem med alltihop längs med Londons gator. Och jag kände så svensk och klok hon är, finns inte Dramaten där så hon löste det på sitt sätt men hjälp vad det förstoras upp i pressen här hemma, vad hon än gör så hittas fel. Usch jag tycker synd om henne och de där tramskrönikörerna de har kunde tas bort direkt. Och att vi inte vet var hon ska föda när det är dags, räcker väl om hon vet och hennes familj. Man undrar att folk kan ha en tjänst och få betalt för allt trams de skriver.

Monica said...

Lite konstig inledning på PS men du fattar så bra:-)

Annika said...

Monica:
Det är jättekonstigt. Och inte så roligt heller.
Men det är så här. Upp och ner. hela tiden. Under vintern.
ÄLSKAR att gå. Så härligt. För det mesta. OCH så himla härligt för din granne att ge sig ut på skidorna. SÅ synd om er fina vinter ska töa bort nu. Verkligen.
Precis Monica, jag ska precis äta nu :-)
OCH du ska krypa i kojs.

WOOOOW, go MADDE!!! Men så himla rådigt. GILLAR!!!
HÅLLER med dig fö. TILL FULLO!! Lämna dem i fred. Förresten, gud vad skönt det måste vara för Madde att kunna röra sig så fritt. Som en "vanlig". LOVE it!!