Friday, January 05, 2018

God Fortsättning och ISKYLA!!
God fortsättning till alla fina och kära läsare av denna blogg!


Oj oj, nu var det länge sedan ni sist hörde något från Yours Truly. Faktiskt har det gått hela två veckor sedan senaste gång jag präntade ner något här.
Julbubblan blev lång och skön. Det är ibland är väldigt skönt, och även nödvändigt, att ta pauser från hela blogosfären.
Om man gör det då och då känns det desto roligare att sätta igång med skrivandet igen när man väl gör det, som NU.

När jag skriver detta, på torsdagen, är det vinande och isande kallt ute. Det snöar och det blåser.
Vi befinner oss i mitt i en så kallad Polar Vortex, och har så gjort ganska länge.
Temperaturerna här under jul och nyårshelgen har legat på -15 C som kallast, och upp till 2 grader varmt.
En kall julhelg, och en isande kall nyårshelg blev det. Ingen snö att tala om under julen. Lite puder föll på annandagen, och det har legat kvar.


Samtliga bilder är från min PW igår (årets första PW för övrigt).


NU är sjöarna helt isbundna.  Det var flera år sedan de var det sist.  Jag tycker det är HÄRLIGT!!!


Jag lovar att återkomma om julen--och mina tankar om den--i nästa vecka.
En sammanfattning över året som gått ska det också bli, det hör till.Yrande och drivande snö på isen.  OCH jag som fotar ...


Mitt hus så, ja det är kallt. Så fort kylan kryper neråt så kallnar huset.  OM amerikanska hus och hem kan man skriva mycket ...
För fyra år sen befann vi oss även då under Polar Vortex kyla.  Det var då en vattenledning sprang läck i kylan och vår källare svämmade över.  Vilken otrevlig upplevelse, hoppas att vi aldrig mer kommer att få vara med om det. Den gången var det ledningen till en utomhuskran som sprack. Numera ser vi till att strypa alla ledningar som leder vatten utomhus.  Se där, man lär sig av sina misstag.
Så ja, vi ska hoppas vi slipper otrevliga överraskningar den här vintern.
Just nu surrar värmen hela tiden, den går non stop. Vi har extra-element på alla tre våningsplan, de är nödvändiga. Värmepumpen pallar inte riktigt med det hela. Värst är det då det BLÅSER! OCH det gör det nu, ska ni veta. DÅ är det svårt att hålla en jämn temperatur på övervåning och i källarplan. Termostaten sitter på mellanplanet.

Jag tycker att de här bilderna förmedlar hur KALLT det var!  Idag är det för övrigt ÄNNU kallare ...


Jag är inte rädd för polar vortex-kyla för övrigt. Nej, jag gillar den, jag gillar att vara ute och gå i den, som ni vet.
Bring it ON!!!
Är det vinter SKA det var kallt och snö.
Jag är ute och går i kölden med största glädje. HAR jag bara varmt och skönt inomhus är det bara mysigt (alla gånger  måste det vara 20 grader inomhus. I sovrummet svalare).
Jag njuter av vinter och kyla!


Golfbanan igår.  HUAligen, ni ska bara veta vad KALLT det är där när det blåser ...Min jul är borta! Väck. Bortplockad. Finito.
Jag började ta ner den redan på nyårsdagen. Bytte gardiner, mattor och kuddar. Vi for till Elon den andra januari, och då jag kom hem klädde jag av granen och slängde ut den.
Igår, torsdag, tog jag bort alla ljusslingor och allt pynt utomhus.


Jaha, här ligger julen nerpackad i sex stora plastlådor.  Tro mig, detta är inte allt.  Jag har mycket mer som hamnar i andra lådor och burkar.  Nästa jul måste jag köpa en till stor plastlåda.  Det blir mer och mer och mer för varje jul som går ...


Den osminkade sanningen.  Jag igår på golfbanan.

LIKA skönt och underbart som det är att ta fram julen i november, lika ljuvligt och skönt är det att ta bort den i januari. Ja, tidigt i januari för mig. MEN, fram till nyårsaftonen vill jag ha den kvar! Tycker det är rent sorgligt då jag läser om hur somliga plockar ner sin jul redan på annandagen. Come on you people!! Varför???Det här cafebordet och dess stolar, på min nedre altan, har ni sett då och då under samtliga årstider.  Så här såg det ut igår.


Järnekarna är fina på vintern.


Utanför mina fönster är det snöigt och blåsigt.
I nästa vecka lovar jag att lista juldagarna, skriva om dem.


Utsikt från mitt deck.

Önskar er alla en god och fin helg!


32 comments:

Steel City Anna said...

Det verkar sannerligen kallt, ja, man kan se det på bilderna. Jag tycker om att ha julen kvar ganska länge men i år plockade jag bort den rekordtidigt, mest för att jag behövde platsen när jag bor så litet. Jag har bara två element i mitt kryp in, men de värmer upp hela lägenheten på en timme och så stänger jag av dem. Jag har hellre för kallt än för varmt, har väl blivit lite engelsk i det avsnittet.

Stormat har det gjort här med, igår tog vinden tag i mej såpass att jag vickade till :)

Cari said...

God fortsättning.
Idag Trettondagsafton, en helg jag förstår att ni inte firar i USA.
Jag hoppas att ni slipper strömavbrott i snöstormen och att ni slipper frysta vattenledningar.
Som vanligt visar du oss vackra bilder. Du lyckas fota så att det grå vädret blir vackert. :-)

Humlan said...

God fortsättning!
Vackra bilder, men det ser väldigt kallt ut! Jag är ju sådan som inte gillar att frysa, men kan jag bara slippa blåst som isar i ansiktet så har jag inget emot en vinterpromenad. I år har jag dessutom insett att jag vilar i det mörka, gråa och alla grå-bruna färger som är här när det inte är snö eller frost. På något konstigt sätt har jag börjat gilla den årstid som jag alltid har avskytt! Konstigt men härligt!

Att ha kallt inne är däremot inte roligt. Mitt hus försöker jag hålla mellan 20-21 grader, för jag är ju mycket still och att frysa gör att jag har mer ont. Jag sveper också in mig i mina sjalar (det blir mest sådana jag stickar, så det är väl bra att de kommer till användning) och häller i mig te för att hålla värmen. Men även om jag kan muttra om att det behöver fixas med både uppvärmning och isolering i huset så är det ändå byggt för vårt klimat, det verkar vara en helt annan sak hos er.

Som du vet så varar julen till Knut hos mig, men jag har redan nu börjat fundera på hur jag ska göra med slingorna ute, ska de få vara kvar längre än så? Jag vill ha mer (vanlig) belysning ute framöver och frågan är om jag ska låta mina slingor vara kvar ett tag för att slippa mörkret och att använda min irriterande lampa vid dörren som tänds varje gång en granne går förbi och ibland utan att jag förstår varför (fåglar? katter?). Nu har jag en lykta med en ljusslinga i som lyser vid dörren hela kvällarna, så att jag ser nyckelhålet när jag kommer hem.

Kramar!

Äventyret framtiden said...

Det är verkligen den opp och nervända världen. Här är varmt och har så varit ett längre tag, ingen snö syns alls och jag är ute och gräver lite i trädgårdslandet varje dag. Pepparroten ska bort ! Nästan bort i alla fall. Så vackra bilder av ditt vinterlandskap och den sanningen är hur gullig som helst, så det så :).
Jag har inte plockat bort hela julen ännu, men början är gjord. Jag kom igång tidigare i år med stjärnor och liknande och nu börjar det kännas dammigt, så jag räknar med att det mesta är borta när helgen är över. Jag har inte lika mycket som du har men det tar ändå sin lilla rundliga tid när man tar det lugnt, vilket jag tar det.
Trevlig helg Annika och roligt att du är tillbaka men jag förstår att det har varit skönt att vara bloggledig.

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Välkommen tillbaka!
Skönt med lite julledigt. Härligt när en tar blogguppehåll och får bara vara under jul och nyår. Är ju så kort tid att det gäller att njuta allt en kan när julen är här :-D

Vilka härliga bilder du visar idag :-D Men ja, det ser absolut Kallt ut! Speciellt bilderna vid vattnet.
Och jag måste säga att jag håller med angående att vara ute och promenera när det är kallt. Finns nog inget som är SÅ uppfriskande som det.
Jag gillar känslan när en kommer in efter en kall vinterpromenad, och det nyper så hårt i kinderna att det nästan gör ont. Jag gillar det för att då känns det verkligen att en varit ute och fått en massa frisk luft. Känns som om det blir lättare att tänka, på något sätt :-D

En underlig känsla slog mig dessutom under den här veckan...
Jag tror jag faktiskt börjat GILLA snön! Känns konstigt för en snöhatare som jag, men jag upptäckte att jag liksom fått "påminna" mig om att "jag gillar inte snö"...
Så idag insåg jag att det kanske jag inte alls gör längre... Kanske jag börjat ändra inställning?
Tror du smittat mig med snöpositivitet ;-)
Igår och idag körde jag dessutom flera extra omvägar hem från jobbet bara för att jag tyckte det var så mysigt att köra genom snölandskapet ;-)
Kylan kan dock vara än så länge. Det får helst hålla sig under nollan, för att det inte ska bli slask, men helst inte kallare än 10 grader.

När det gäller julen är den fortfarande kvar hemma hos mig.
Preliminärt ser det ut som att jag plockar bort den på söndag, men har inte bestämt mig. Kanske får det hänga kvar till tjugondag knut...
Jag vet inte riktigt vad det är med just den här julen, men jag får nästan panik när jag tänker på att plocka bort allt pynt.
Jag längtar, i och med att jag vill komma tillbaka till det mer minimalistiska. Men samtidigt vill jag verkligen inte ta bort julen...

Hoppas du får en riktigt fin helg!
MVH /Erica

Anonymous said...

Man riktigt ser hur du trivs där ute i vintervädret, själv njuter jag av solen och värmen i Spanien. Jag har liksom fått nog av vinterväder efter att ha vuitt upp och bott 18-19 år i Norrbotten. Vackert på bild med snö och kyla, men det räcker för min del :-) .

Kram
Yvonne, nyss hemkommen från en fantastiskt trevlig 2-dagars resa till en vingård med ett gäng goda vänner, där vi både ätit och druckit gott och haft trevligt. Nu ska vi alla 8 avsluta med en braklunch här i hemkrokarna på en svensk restaurang. Idag är det Spanjorernas julafton, men den firar vi inte

Annika said...

Anna;
Isande brutalt kallt. Det kallas för bomb cyclone, nytt ord jag fått lära mig, haha!!!
Idag är det ÄNNU kallare.
Jag ska strax gå ut.
OCH det brutalblåser!!
Jamen visst förstår jag att du tar bort julen lite tidigare då du bor litet. Absolut,
HATAR att frysa inomhus, hatar det. Klarar det inte. Vi har fyra extra element här hemma som vi kan flytta runt.
Gillar inte att sova när det är för varmt, och det är tur, för igår var det 16 grader i sovrummet då vi la oss, haha!!
Jag lär vicka till idag också då jag går ut.
Trevlig helg!!

Annika said...

Cari:
Ingen 13-helg här, helt rätt.
Vanlig vardag i kvadrat sen den 2 jan.
Vi brukar ha tur vad gäller strömavbrott, våra ledningar är nedgrävda. Alla elledningar i Reston, så vi brukar klara oss mkt bättre än kringliggande områden då det kommer till strömmen. TACK och lov, för nu skulle jag inte vilja vara utan den för aldrig det ...
TACK Carl för snälla ord. Nu ska jag ge mig ut igen och hoppas att iphone orkar i kylan.
Trevlig helg!!

Anonymous said...

Rejält vintrig hos er! Just nu sitter T i Skype-möte med kollega i Shippensburg, PA och han sa att de har ca 13 minus Celsius! Här är det bara +3 och det räcker.
Vi har vänner som for till Florida vid Nyår för sol och värme och de har vissa dagar haft kallare än här hemma! Knasigt!

Annika said...

Humlan;
God fortsättning, kära Humlan!!
Så härligt detta väder. Håller med, hatar och avskyr att frysa. Men jag klär på mig ordentligt, har bra kängor, mössa, jacka etc. Att frysa inomhus tillhör nog det jag hatar allra mest, där lider jag mer av att frysa än ute.
Japp, runt 20-22 måste det vara. OCH då är jag ändå iklädd tofflor, kofta och varma kläder. Händerna börjar frysa på nolltid, och det är vidrigt.
Humlan, jag är som du, under "normala" Washington-vintrar då tempen ligger runt 5 plus och det är brunt, grått och beige kan jag vila i det också. Tycker det är vilsamt, förlåtande. Det är bra att man kan känna så, precis som du numera gör.
Precis, era hus därhemma är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ bra byggda. Herregud vilken skillnad mot här. Det är ett skämt. I mitt sovrum var det 14 grader i morse. Det är fan inte OK. När jag ligger i min säng kan jag KÄNNA hur det drar från ytterväggen. Vi har extra element, vi har värmefilt som vi ligger under innan vi ska sova.
Källaren är också ett skämt. OCH utan våra portabla element skulle vi stå oss slätt.
SÅ hemma har ni det SÅÅÅÅÅ ombonat och fint i husen om man jämför med dessa pappershus.

Behåll de vita uteljusen till i mars, det tycker jag. Det är ju mer som vinterljusslingor iaf. De ä vackra, och du ser.
Jag har vita ljusslingor inomhus också, och kommer så att ha hela vintern. Kanske hela året, vi får se.

Humlan, stay warm!! Vet ju hur rått det blir i Sthlm!!!
Kramar!!

Annika said...

Karin:
Mmmm....jag vet, det är underligt det där. Ni har verkligen milt. Jag kollar ju mina appar så jag vet hur ni har det därhemma i de hörn av norden som jag älskar :-)
Ni har haft skumma vintrar länge nu. Vi har en riktigt polar vortex vinter av samma slag vi hade 2013-14.
Brutalkallt.
Var precis ute och gick, och det var -15 med en vindkyla på -21. DET kändes, men det var härligt!!!
Ja, jag vet, karin, det tar tid att plocka ner julen. Jag är inte klar jag heller, det är fortfarande lite som måste in utifrån. OCH jag tvättar gardiner och juldukar för fullt.
Men på det stora hela är det borta, Känns så skönt.
Du får ta det i din takt.
TACK vad gullig du är, du värmer mitt hjärta, känns fint att vara tillbaka.
Stora varma kramar till dig!!

Annika said...

Erica:
TACK gulliga Erica!!!
Mycket skönt att koppla bort bloglandia ibland. Det mår alla gott av! Desto roligare att komma tillbaka sen när man är redo!!!
Precis, att njuta av julbubblan är så himla härligt!!
Tack Erica, ja det är KALLT nu!!! OCH vi har ju inte så välbyggda hus som ni hemma i norden har heller. DET är nog det värsta, det är det.
Men, har jag bara varmt inne och mat etc så älskar jag detta. Har precis kommit hem från min PW, det var -15 med vindjyla på -21. DET kändes, men jag njöt!!!
Har ju bra vinterkläder så det är lugnt. Skolorna är stängda pga kylan, om det tycker jag .... ja, jag kan utveckla det på tisdag, hihi!!! Men jag tycker det är rätt fånigt.
JAG med, Erica, det bästa med en vinterprommis i stark kyla är att komma hem. Det är mina lår som nyper mest, tror jag. OCH kinderna. Men jag gillar det. ÄLSKAR DET!!
Då gör jag en kopp kaffe, sätter mig med luren och lägger ut en instabild. SÅ härligt!! Måste ta ut Canon också innan denna köldknäpp är över.
ERICA; yay!!! SÅ glad att du börjat gilla snön!! Med tanke på att du bor i Pite är det ju extra BRA!! HAHA!!
Jag tänkte idag att jag LÄTT skulle kunna bo i norra Sverige eller i Alaska. Eller i norra US och Kanada. Det skulle inte vara ngn match för mig. Älskar snö och kyla, skulle passa mig som hand i handske.
SÅ jag är GLAD att du som bor i det verkliga Norrland numera gillar snö!! YAY!!
JAG VET, det kan vara mkt jobbigt att ta bort julen. Jag vet hur det kan kännas. MEN du, du kan ju lugnt ha den till 13 januari!! DET tycker jag.
Ha en finfin helg nu, bästa Erica!!!

Annika said...

Yvonne:
HAHA, ja ... jag älskar det faktiskt :-)
BRA att du njuter i Spanien. De allra flesta tycker nog inte som jag då det kommer till denna stränga kyla.
OCH jag kan förstå dig efter alla vintrar i Norrbotten.
Låter som mkt trevliga dagar med vingårdar och skönt leverne! Mmmm!!!!

Kramar till dig!!

Annika said...

Brysselkakan:
JA,det är det VERKLIGEN!! Sådan ordentlig vinter. LOVE it!!
Nu är det -15 här, eller det var då jag var ute, med vindkyla på -21. SÅ nog biter det.
Såg på insta idag att man isar av plan på Orlando flygplats!! Måste vara så högst ovanligt.
I norra FLA har det haft snö.
Nog har vi vinter alltid.
Ja, ni har milt, och det är ju underligt det också.
Trevlig helg!!

bettan said...

Fy Fabian vad kallt du har det. Det gillar jag inte allas. I Skåne/Lund har vi grått, grått, grått och mera grått. Så mörkt så du anar inte. Sisådär 4-6 plusgrader. Jag känner mig seg och trött så gott som vareviga dag. Skulle nog blivit en björn.
All jul åker ut på nyårsdagen. Underbart skönt. Första advent till nyårsdag räcker gott och väl.
Gillar din grå mössa. Har den det goa fodret(det man ser lite av) på hela insidan? Ser mjukt och "o-sticksigt" ut.
Ha det fint på dina kalla promenader.
KRAMAR!!

Monica said...

Roligt att du är här igen Annika! Och vilka vintriga bilder, roligt att se sådana också även om kylan faktiskt känns i dem men vackert är det. Och hoppas ni håller värmen i denna kyla, förstår det är kämpigt inne och hoppas att allt håller sig i "skinnet" som det ska med rör och element. Du ser ut att trivas fint ute i alla fall:-), fin bild på dig!
Önskar dig en fin trettondedag jul, här är ju helgdag imorgon lördag, ska ha ett litet kaffekalas tänkte jag och julen är kvar för vi har ju så enormt grått och trist väder här med mörker, hu och fy!

Anne said...

Välkommen tillbaka Annika, vad mysigt ha dig här igen och ett riktigt gott nytt år! Hoppas vi båda ska få ett riktigt superbra år :)
Bbbbrrrrr, vad kallt du har. Har ju koll och förstått det som att många platser som har sjukt kallt just nu. Amanda, vår forna barnvakt och numera familjevän, åkte till Austin, Texas igår och hon messade det var helt otroligt kallt där vilket inte riktigt var vad de hoppades på då de bokade in resan dit. Jättefina bilder du har, det är nåt i dem som får mig att tänka så mycket på Åland när jag ser dem. Vet inte varför, men så känns det.
Jamen precis, vad är det med alla dessa amerikanska hus som läcker. Vårt är 18 år (byggt 2000) men inte fasen spelar det nån roll det är "relativt" nytt, läcker som bara den. Tror allvarligt inte det spelar nån roll om man har 60 år gammalt hus eller sprillans nytt, tror inte det ändrats ett dugg hur man bygger hus här vad gäller just isolering och sånt.
Vi har inte så kallt, rätt normal vinter och januari temp skulle jag säga. Den här veckan ligger det på mellan 5-10C dagtid och runt ett par plusgrader C nattetid. Men likväl, det är ju tillräckligt kallt förstås att känna hur det läcker in kall luft. Ytterdörren är ju utan hall och direkt i vardagsrummet och under och kring alla dörrlister läcker det. Samma med fönstren, det sipprar in även om vi har tvåglas. Och ja, inte vet jag tekniskt hur husen är byggda men läcker gör de.
Vilken superfin bild på dig Annika, tummen upp för din mössa. Superfin.
Nu ÄR julen över, puts väck även här. Skolorna börjat igen, så full vardag. Ja samma för er, K installerad igen och börjat sin sista termin. Gulp, vad konstigt det kändes skriva det då. Sista terminen inledd för din dotter.
Vi plockade faktiskt bort julgranen på lördag 30 december, det var dock ofrivilligt men nån scoutrupp körde en drive på nyårsaftonens morgon och förmiddag då de hämtade upp julgranar. Har för mig de brukar göra det här mycket senare, men i år var deras schema för fri upphämtning på nyårsafton så då fick det bli så, för vi ville hellre bli av med den då än söndag 7 januari som var nästa chans.
En riktigt fin helg Annika! Förresten, jag vet att du inte heller orkar med Trump och hans entourage men det finns en ny intressant bok ute som heter Fire and Fury och den bara måste jag läsa. Har läst utdrag från den, helt sjukt egentligen och bekräftar sånt som jag trott. Det har florerat utdrag ut boken på sistone, du kanske sett nåt. Har för mig Trump hotat med att stämma författaren för förtal. Haha, of course... Jaja, det var en parentes och jag som lever efter mottot att hålla mig borta från allting blev faktiskt helt uppslukad då jag läste några smakprov ur den så måste bara köpa den.
Kramar!

Annika said...

Bettan:
Det är BISTERT!! DET kan jag säga. Idag strålar solen, men det är ännu kyligare än igår. Blåsigt.
Era temps, minus det gråa (för det mesta) är normala vintertemps här i Washington. Jag tycker isf mkt bättre om rådande vinter. men jag är rätt ensam om det. Vet att du inte är ngn vintermänniska, Bettan!
Tack, mössan ja, den är varm och ostickig. Det där lurvet finns på hela insidan a mössan. Var tvungen att köpa den då jag var i NYC, höll på att frysa ihjäl utan mössa där. OCH den kostade bara 80 dollar, woooot!!! Den är varm och den är mysig.
ja, så räcker det med julen, håller med.
Kramar!!

Annika said...

Monica:
TACK snälla gulliga Monica, det är roligt att vara tillbaka igen. Speciellt när man får glada tillrop från dig, tack!!
Älskar kylan, ja bara jag har det varmt och gott inne så kan det vara kallt ute.
Trivs gör jag, bara jag har värme och ström och mat och vin i hemmet så är det bra! HAHA!! Men att frysa inomhus tycker jag är vidrigt vidrigt.
MYSIGT att fira Trettonhelgen, Monica!!!
God fortsättning till dig!!!

Annika said...

Anne:
TACK fina Anne. SÅ kul att se dig här också!!! God fortsättning till dig, vännen!!!
ja, vi ska hoppas på ett bra 2018. Vintern må bara bli bättre än i fjol, jag säger bara det (och då menar jag lite mer personligt också). Nej, den kan inte bli sämre än fjol. På samtliga plan.
ISKALLT, Anne, riktigt arktiskt kallt. Polar vortex. OCH det gäller över stora delar av östra USA, och säkerligen delar av Texas också.
Aha, vad kul att du får Ålandsvibbar av mina bilder. Vad kan det vara? Det råa? Det blåsiga? Det gråa? Isen?
Husen här alltså ... vad fan ska man säga? DYNGA!!! OCH jag tror inte det är bättre i norra USA heller. Fattar NOLL!! Frågan är, hur bygger man i Kanada? OCH i Alaska? Skulle gärna vilja veta det. Skulle vara så intressant!!
Det här är bedrövligt. OCH samma hos dig. Förstås. GAAAHHHH!! Bedrövliga hus. De skulle behöva ta en kurs hos nordiska byggmästare, jag säger bara det ...
Mitt hus är jämngammalt med dig, byggt 1976. OCH det är som papper ibland, tycker jag.
Ja, era vintertemps är vad dom brukar vara normalt här, runt 5 grader varmt, kanske med minus nattetid. Det är en riktig polar vortex vinter iår på östkusten. Men jag vet, Anne, även under normala vintrar är det ju jävligt kallt i huset. Råheten söker sig in. OCH blåser det, ja då är det kört. Oftast är det västlig vind, och då tar mitt sovrum stryck, liksom vardagsrum och källarplan. Det viner in genom vägguttag och lister. USCH!!!
Jag vet hur du har det, det är vidrigt. Vi bytte fönster för 8 år sen, tycker inte det hjälpt. Nej,, det är verkligen en plåga med husen här. På sommaren är det ju också ett helsike att hålla övervåningen nedkyld. Då är det fläktar en masse istället, suck.
Vardag med stort V är det. Skolorna är stängda här, både idag och igår. Mest pga kylan tror jag. Snö har vi inte så mkt att tala om. Men stängda är pluggen.
Aha, så ni gjorde er av med granen innan nuår. Men jag FATTAR att ni inte ville ha den till den 7. Absolut.
Lustigt Anne, Peter har precis beställt boken du talar om. Så han ska läsa den. han läser ju på platta, men han får berätta för mig. Ja, den boken du ... vilken bok!!! Snacka om omskriven. OCH sann är den ju. Jävla tomte vi har i Vita Huset, man både skäms och räds. Hur kan man annat??
Såg också att han hotar stämma författaren, ack ja!! Hur länge ska HAN få sitta kvar då???? NÄR ska de avsätta honom. Läser att 25 paragrafen i grundlagen blir mer och mer aktuell ... Japp.
TACK, mössan, dem köpte jag i NYC. Du vet, under snöstormen. Kostade bara 8 dollar. YAY!! OCH den är så varm och GOSIG!!!
Kramar och trevlig helg och tack för att du skriver och hälsar mig välkommen tillbaka!!

Nettan said...

Hej Annika!
Välkommen tillbaka, kul att läsa ett inlägg från dig nu ikväll. Vackra vinterbilder som du delar med dig av, ljuvligt trots att ni har det blåsigt och kallt.

Här hemma i mitt hörn av Skåne pratas det om att det har regnat motsvarande ett och ett halvt års nederbörd på ett år och det är blött i markerna nu.
Nu ikväll har temperaturen börjat att falla så det återstår att se om vi får någon vinter?
Ser fram emot att läsa dina blogginlägg under året som kommer, och även intressant att ta del av det som händer hos er på andra sidan Atlanten.
Ha nu en god fortsättning på detta året.


Kramar
Nettan

Annika said...

Nettan:
Tack rara du, vad glad jag blir!!
TACK för att du gillar mina bilder. Det är fint, och det är kallt. Jag njuter av det.
Förstår att ni har det BLÖTT. USCH vad tråkigt att ni inte kan få ngn vinter alls. Å andra sidan återstår det mesta av vintern, så det finns ju chanser.
TACK gulliga Nettan, du gör mig varm och glad med dina ord.
Ja, jag tycker också det ska bli högst intressant att se vad som händer här med presidenten vi har och annat. Blir detta året han avsätts???
God fortsättning till dig!!
KRAMAR!!

FREEDOMtravel said...

Vilken vinter!!! Jag gillar iofs vinter och hoppas att vi får lite av den varan i Sthlm i år ...! Hälsningar från Israel!

Anonymous said...

God fortsättning Annika!
Håller med dej om att är det vinter då ska det vara kallt o snöigt.
Här är det inte en gnutta snö men kallt o blåsigt. Inte lika mysigt.
Vår jul åker också bort nu. Ganska skönt tycker jag.
Utebelysningen får dock hänga med ett tag till.
Må så gott finaste Annika!
Kramar från Anette (Dags att komma ur bubblan, din tur att skriva :-)

Anonymous said...

God fortsättning på det nya året Annika! Sa kul att du är tillbaka i bloggosfären! Och du bjuder på vackra bilder som vanligt men det ser vääääldigt kallt ut! Själv föredrar jag lite varmare temperaturer...haha!
Allt väl här.
Helt otroligt att K har börjat sista terminen på Elon...tiden rusar...
Kramar, Lisa

Anne-Marie said...

Vilken vinter ni har!
Litet väl kallt för mig men vet ju att du tycker om riktigt kyla och vinter.
Har läst om alla rekord som verkar slås på östra sidan av landet. Och Boston verkade ju ha väldiga mängder snö och till och med översvämningar.
Amerikanska hus är verkligen inte byggda för att klara av ordentliga köldknäppar. Även om jag skulle vilja ha det litet mera vinterlikt är jag samtidigt tacksam att det är relativt milt eftersom det blir så dyrt att värma upp bostaden.
Ja, vädret är verkligen upp och ned.
Skönt att ta ledigt ibland från bloggarna men roligt nu att du är tillbaka!
Kramar!!

Annika said...

Helena:
OOO Israel. Häftigt!!
Hoppas ni har det bra. Ngn snö har ni knappast.
Ja, jag älskar ordentliga vintrar!

Annika said...

Anette:
Haha, ooooo ja ... mail kommer, lovar!! Har väl varit i ngn slags mail-koma också över jul. Men håll ut, snart kommer det!!!
ÄLSKAR ordentliga vintrar, fullkomligt älskar. OCH ogillar milda. Verkligen.
Visst är det SKÖNT att bli av med julen. SÅ befriande. Har också vita ljusslingor kvar, och de får nog vara kar hela året.
KRAMAR i massor!!

Annika said...

Lisa:
God fortsättning på det nya året till dig, Lisa!!
TACK för hälsningen, blir glad. OCH glad över bildberöm, såklart :-) TACK!!
Jag älskar verkligen kyla och vinter, men nu är det nog kört för denna ggn. Blir mildare nu, buhuuuu!!!
Sista terminen it IS.
Märkligt.
KRAMAR!!

Annika said...

AM:
En riktig polar vortex har vi. Men den bryts nu idag. Tyvärr. Älskar när det är riktigt smällkallt med is och snö. Blir riktigt prillig av det.
Boston fick det tufft, ja. Tufft överlag längs hela östkusten med många dödsfall, vilket är ytterst tragiskt.
Uj, uj uj ... amerikanska hus allstå. Vilket skämt.
Mitt är OK om det INTE blåser, men även utan blåst kan det var ytterst tufft.
Ja, man får se det som du, AM, om det är en mild vinter så är det drägligare med värmen inomhus.
TACK för att du tycker det är kul att jag är tillbaka.
Stora kramar!!

Channal said...

Hej fina du! Vilket vinterland ni har fått! Vackert.
Du ska ha en skön vecka!

KRAMAR Anna

Annika said...

Channal:
ja, vi har vinter in absurdum. MEn det är snart över, mildluft strömmar in.
Ha det bäst.
Kram!