Thursday, August 31, 2017

Arma armen, Texas, Två veckor, Netflix-tips och vad är det med dessa medelålders män på Instagram?
Godmorgon torsdag!


Idag ska vi återuppta punktstapeln igen.
Jag fortsätter med dessa punkter om torsdagarna, och hoppas att ni alla tycker att det är OK.*   Armen, den arma.

Många av er har frågat hur det är med min arm.  Det är väldigt rart av er att ni tänker på den förresten, tack!
På den frågan kan jag svara att det är helt OK. Ibland känner jag av den. När jag flyger känns det i den, och även då jag bär tungt. Det sticker i ärret då.
Ibland hettar armen, såsom det kan kännas efter en ordentlig solbränna.
Jag får utslag på den då och då, och jag vet inte varför de dyker upp.
Jag tycker att ärret är FULT som stryk. Det ändrar färg också, ärret lever sitt eget liv, från ganska blekt rosa till illande blålila.
Inser att jag inom en mycket snar framtid måste uppsöka en hudläkare för att höra vad nästa steg i processen blir … Kan man behandla detta vidare?
Jag skyddar min arm från sol alla dagar. Jag har olika så kallade “golf sleeves” som jag drar på min arm. En del är vita, andra ser ut som tatueringar med blommor och blader.
När jag har en sådan (blommig) på mig brukar jag få komplimanger av okända. DET är roligt.
Jag hoppas innerligt att jag inte alltid ska behöva skydda min arm, utan att det faktiskt är tillfälligt.
Men, som sagt, det vet nog hudläkaren mer om. Plastikkirurgen tänker jag faktiskt lämna åt sitt öde nu.
Det här är ingenting som man vare sig VILL, eller kan, visa upp för folk i det dagliga livet.  Dessutom måste ärret ständigt skyddas för solens strålar.

*   Texas


Så vidrig orkanen Harvey blev för Texas. Fy sjutton, det är svårt att sätta sig in i hur jävligt det verkligen är därnere.
Man ser bilder, nyheter och hör om förödelsen. Stackars, stackars folk därnere.
Vad naturen kan ställa till stort elände.
Folk som bor runt Mexikanska Golfen är utsatta. Det är där orkaner ofta hämtar sin kraft.
Vi kommer att få en släng av Harvey på lördag hos oss, men bara i form av regn.
Mina tankar går till Texas, och jag gläder mig över den enorma hjälp som de får av “vanligt” folk som reser dit i flockar och gör vad de kan för sina medmänniskor. Själva har vi donerat pengar.*   Två veckor …

… sen jag kom tillbaka från Finland idag.
Det är lustigt, man kommer så snabbt in i gamla vanor igen. Sommaren vid sundet börjar kännas som ett minne nu.
Som om det var ganska länge sen jag var där. Så är det alltid. Jetlagen är puts väck, och det är jag tacksam över.*    Wet, hot American summer …

… Är ni sugna på att se något helt sjukt på Netlix? Skruvat till max och med barnslig humor?   SE då för all del Wet, Hot American Summer, producerat av Netflix. Peter och jag sitter och garvar högt åt det i soffan härhemma.
Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Bradley Cooper mfl spelar tonåringar (jag vet, bara det liksom ... De spelar tonåringar!!)  på ett läger som heter Camp Firewood i Maine. OCH ja, deras sjuka upptåg gör att man inte kan annat än skratta högt.
På Netflix finns serien i två säsonger, första säsongen  utspelar sig 1981, den andra 10 år senare då gruppen har återträff på Camp Firewood.
Fattar inte hur man kan skriva, och komma på detta, men vi tycker det är skitroligt, rent utsagt.
Det var veckans tv-tips.*   Medelålders män på instagram

Alltså, tänk egentligen vad skumt det kan vara på instagram. Jag har inget privat konto där. Den som vill kan bli följare.
Ett tag var det en massa fala damer som började följa mig. Jag blockade och anmälde varenda en till Insta.
NU är det en massa herrar i medelåldern som börjat följa mig. Varenda dag är det någon ny snubbe jag hittar bland följarna. Somliga skriver privata meddelanden också som jag blockar och aldrig svarar på. Lustigt detta alltså. Mitt konto är knappast ett konto som svämmar över på bilder av mig i form av selfies eller Outfit of the day. Nä, det är ett konto med bilder av naturen runt om mig till 99%. Ändå börjar dessa män följa. En del säger att de är generaler, andra är läkare …
Tror inte ett skit på något av det.
Är det någon annan som märkt av samma sak av er som har instagram? DO tell!!
VET ju att detta går i vågor, men jag tycker nästan det hela börjar bli skrattretande.

Ha en bra dag alla ni!!!

29 comments:

Katarina Paschal said...

Stackars armen! Bra att det inte gör konstant ont, ser så ömt ut. Hoppas det fortsätter att läka bra. <3

Harvey. Vi har kollat att släkt och vänner vi har i Houston är ok. Men går inte att föreställa sig hur det måste vara. Speciellt inte när man är här i Sverige. Men som du skriver, fint att se hur man ställer upp för varandra.

Alltså, ang instagram. Obehagligt. SÅ RÄTT att du anmäler!

Ha en fin torsdag!

Kram!!

Monica said...

Godmorgon Annika:-), här är det tidig morgon och vaknat av regnet, det är rester av orkanen sägs det, regnar ihärdigt sen igår kväll, på dagen innan hade Stockholm Sverigebästa i väder, så fint.

Men arma människor, är något rent hemskt att se och läsa hur så många drabbats av orkanen, så oerhört många det gäller, stod här att 1/3 av staden är vattenfylld. Och vilka kostnader för USA, läste också om så många som ger. Det går inte att fatta hur skrämmande det är för människorna som bor där.

Din arm har läkt mycket sen sist, kanske var riktigt bra att du var i svalare väder under så pass lång tid, ser mycket bättre ut allt och vet att det kan skifta färg så där, tror det blir bättre också med tiden. Vet också att det kan bli utslag och klåda, hört att det beror på något men minns inte nu, ska kolla upp det. Du har i alla fall varit enormt bra på att sköta om armen och mer kan du inte göra. Bra att träffa någon hudläkare så får hon/han göra en bedömning.

Och karlar ja, de är som de är, ja finns kvinnor också som är lite mysko, men kanske du kan få lite uppgifter från den där generalen om läget i landet:-), ja de är lustiga, fast egentligen inte, bara tröttsamma. Försvinner väl efter ett tag om du ignorerar dem.

Och den där serien verkar kul som ni ser, kan behövas bara nåt så där tokigt ibland som är helkul.

Ha det fint Annika idag!

Anonymous said...

Förstår att armen inte är kul även om den faktiskt läkt bra ju. Skulle inte vilja ha en arm som såg ut så där... Hoppas det läker mer och dina besvär försvinner med tiden. Lite kul med dina golf sleeves! Faktum är att make faktiskt köpte sådana när vi var i US! Inga blommiga (!) men vita och svarta som han använder när han spelar golf och det är bra för han är skitdålig på att smörja med solskydd... Önskar lite att vi hittat blommiga för då hade nog även jag köpt ett par att ha vid mina PW.

Har inga problem med män på Insta men mitt konto är ju privat MEN de poppar upp till och från på Skype... och precis som hos dig så är det höga militärer mest, står i uniform med US flagga bakom sig. Man undrar ju vad de som skickar ut dessa får ut av det? Går folk på det? Ger det pengar på sikt? Inte vet jag!

Efter två dagar med +24 och sol så vräker regnet ner här idag... Så jag håller mig inne tror jag.

Evas blogg said...

Din arm ser ut att ha läkt fint men förstår att det har varit en tuff resa. Tänk vad en kopp te kan åstadkomma. Jag har också funderat på det där med instagram. Ett tag fick jag unga ryska damer som följare (!). Nu är det en del män som är helt okända för mig. Det händer även på fb. Fattar inte hur de hittar en. Kan man alltså blocka dessa "vänner"? Det har jag inte ens tänkt på att man kan.

enannanannika said...

Känner igen detta med instagram! Jag har också ett öppet konto och precis som du mest naturbilder samt vardagsbilder. De halvnakna damerna har nästan försvunnit (Jag anmälde också alltid dem) men nu har medelålders herrar dykt upp. Eftersom jag gissar att de inte är seriösa och inte har ett äkta intresse av mina bilder så brukar jag blockera dem (men inte anmäla).

Hu, din arm ser inte trevlig ut! Hoppas det finns hjälp att få så den blir bättre.

Härligt sensommarväder här idag!

Pettas said...

Med tanke på din brännskada så har din arm läkt riktigt fint så här långt. Det har varit en resa som heter duga för dig, verkligen och den fortsätter förstås ännu. Hoppas det bästa och efter dina önskemål! Håller mina tummar.
Ja, naturen är inte att leka med och arma människor i Texas. Så stor skillnad det kan vara. I Kalifornien vill de ha regn p.g.a hetta o torka. Förhoppningsvis så är det slut på stormandet en tid framöver efter Harvey, men vi vet ju alla att de, stormarna brukar komma som på band den här årstiden. Vi får känna av svanssvängningarna så småningom.
Ingenting i jämförelse förstås.

Ha det bra på alla sätt!

Annika said...

Katarina:
Jag vet, stackars den.
Ibland undrar jag om den alltid ska vara så här ful.
OCH sen brukar jag tänka som jag brukar, det hade kunnat vara så mkt värre!!!
Är inte ömt alls, som tur är. MEN ful ÄR den!
Texas ja, så hemskt att jag nog faktiskt inte ens fattar innebörden fastän jag ser bilder och nyheter.
Ja, det är här med männen på insta är väl mest komiskt. Men, jag förstår ju att det finns en baktanke. Om man kollar på vilka de följer är det BARA kvinnor. Hmmm ....
Ha det så jättebra och KRAM till dig!!

Annika said...

Monica:
Godmorgon!
Jasså så mkt regn hos dig i sviterna avorkanen. Harvey alltså? Eller ngn annan?. USCH!
Ja, vi får ju sviterna av Harvey på lördag.
Man får vara glad att man inte sitter i orkanens centrum. Fy fan, rent utsagt.
Nej, det GÅR inte at sätta sig in eländet. Det går inte. Fastän man ser bilder och nyhetssändningar. Det fina är hur folk ställer upp. De reser från hela US för att hjälpa till, kommer med båtar på släp etc.
Ja, det är fint.
ja Houston är nog en stad i kaos nu.
Armen ja, jag är trött på hur ful den är, ibland undrar jag om jag altid måste skydda den. För resten av mitt liv?
Vet inte.
Det är bra att du tycker den ser bra ut. Ja, alla dessa utslag tycker jag är konstiga. Men det fr väl den hudläkare jag ska besöka berätta mer om.
Det är lustigt med insta, undrar om dessa män och kvinnor på allvar TROR att man ska börja följa dem?
HAHA,
Så var privat du Monica när du skaffar ditt konto, haha!!
För snart skaffar du väl ett, hihi!!
Ha en toppenfin dag, fina du!!

Annika said...

Brysselkakan:
Det är inte kul. Det är jobbigt.
OCH jag vet, jag vill inte heller ha en arm som ser ut så här, snyft.
Ibland är den helt blålila också. FY vad trist det är alltså.
OCH så detta att hela tiden skydda, skydda, skydda med golfärmar. DET blir också tröttsamt, och varmt.
Så på det sättet var det en förträfflig sommar för den i norden iår.
Vet du, jag köper ALLA mina på Amazon. Golfärmar alltså. Där finns det roliga!
Be att sonen köper hem, om du vill kan jag skicka länkar till dig på de jag har.
VISST är det konstigt med dessa män på insta, FB och andra plattformer. VILKA är de? Och är det så att det tar ngns bild och kallar sig general. Jag tror nästan det.
Undrar vad de får ut av det, och ffa, undrar om NGN nappar?
Det är ju en form av spam. Lessnar på det rejält faktiskt.
GAAAHH!
ha en toppendag!!

Annika said...

Eva:
Jo, det är väl så ..
Men jag vill att den ska blekna och jag vill att det som jag kallar "skal" ska försvinna. Måste besöka en hudläkare inom snar framtid och se vad hen säger.
Ja, ryska fala damer ja, det hade jag också ett tag. Blockade och anmälde direkt.
OCH nu dessa män.
Det går verkligen i vågor.
På FB också.
JA du kan blocka vem du vill på insta, och anmäla.
Vid varje väljares profil finns det tre punkter i översta högra hörnet. Tryck på dem, sen får du upp en masa alternativ, tex att anmäla eller blocka. Kör så!! Tror det är rätt effektivt på sådana där spammares konton.

Annika said...

Annika:
Precis, det är en våg nu det där. Lustigt.
Ett tag är det lättklädda damer, nu är det "US-generaler".
Lustigt det där.
OCH kollar man dem som de följer är det enbart damer, ofta nordiska kvinnor. Me not get.
OCH jag undrar om de nånsin får napp?
Amen ja, den ÄR inte rolig. INTE alls.
Hoppas också att jag kan få lite mer hjälp för den. Men har en naggande känsla att det kanske bara är tiden som läker den, och kanske också att den inte blir så mkt mer läkt.
Kramar!!

Annika said...

Karin:
Sant, det är HAR den absolut gjort.
Det är snart fyra månader sen. Doktorn sa att jag måste ge det ett år.
Men jag vill förstås besöka en hudläkare iaf för att se om hen kan tipsa om ngt.
Tror dock att det mest är tiden som får läka det.
Blä.
Men, mantrat är ju som alltid : det hade kunnat vara så mkt värre.
I CA vill de ha regn, även om jag inte tror att det råder vattenbrist just nu, som det vart i många årl. Men grymma bränder är det ju. Grymma.
AM i CA har så grymt hett, brukar kolla in hennes väder via en app. USCH.
OCH så Texas då...fy fan.
Orkansäsongen är över i november. Men vi får hoppas att det ska dröja länge länge till innan en sådan här orkan drabbar ngn igen.
Exakt, vi får en släng av Harvey på lördag, och sen kanske ni får den också i form av regn.
Ha en fin torsdag på fina Pettas!!

Annika said...

*varit. Inte vart. Blä.

eastcoastmom said...

Ja jag känner ju igen det där med färgerna på en illa bränd arm... Jag bestämde mig som tonåring att inte plastikoperera min brännskada. Den är som den är. Inte vacker. Men den tål i varje fall sol numera. Nästa sommar ska du se att det är bättre!

Annika said...

AM:
Jag hoppas det. Tycker den är ganska hemsk nu. Ful! Och så ändrar den färg och lever sitt eget liv sas. Men jag får ha is i magen, ska uppsöka en dermatolog och se vad hen säger om det hela. Suck. Förstår att din svåra skada kan kännas än. Glad att du slipper skydda för solen

Channal said...

Hej kära Annika! Fy vilken otäck olycka! Det har läkt fint och det kunde ha gått värre. Plastiken kommer fixa det bra!

Hemskt med alla naturkatastrofer... halva Pakistan ligger under vatten. Indien har också regnkaos... och Texas. Dags att börja se naturkatastrofer som miljökatastrofer kanske.

Känner igen mig ang Instagram. Innan promiskuösa unga kvinnor och nu mängder med medelålders amerikanska män, oftast inom militären som vill bli min vän. Har de blandat ihop Insta med Tinder hahaha!

Netflix och HBO är superbra!! Älskar't!

KRAMAR Anna

Miss Marie said...

Hua, det ser ont ut med armen, men vad fint det ändå ser ut nu! Roligt med olika ärmar du kan dra på, förstår att det inte är kul att alltid ha på, hoppas hudläkare kan komma med hjälp, men skönt att det ändå inte är värre!

Tack för netflixtips!

Annika said...

Anna:
Mmm..det är den värsta olycka som hänt mig nu har det snart gått fyra månader sen det hände.
Tänker lämna den plastikkirurg jag gått hos och söka mig till en hudläkare istället.
Ngn operation är det inte tal om. OCH isf är det för sent nu.
Vet inte vad man kan göra vidare? Men måste höra mig för hos en dermatolog.
Naturkatastoferna ja. man får absolut skylla på miljön. Är helt säker på att det är den som delvis skapat detta överextrema väder som vi drabbats av nu under lång tid. Hemskt.
HAHA, ja bra där, Anna- TROR de blandat ihop insta med Tinder, fniss-
Stackars dem, de har inte så mkt att hämta. Brukar kolla på vilka de följer, BARA kvinnor. Undrar om ngn enda nappar?
Komiskt.
Älskar också Netflix och HBO!!
Kramar!

Annika said...

Marie:
Som tur är gör det inte ont.
TUR det iaf. MEN det är ju SÅ FULT!!!!
Och det grämer mig.
Ja, jag är trött på de där golfärmarna även om de är lite kul. VILL ju kunna vara som vanligt sas.
TACK för din omtanke!!

Monica said...

Det finns något kompressionsmaterial med en gel på insidan, sitter väldigt tätt som jag förstått och folk har det under lång tid, ska tydligen platta till och jämna ut ärren mer, är medicinskt. Något icke medicinskt är att nyponrosfröolja hjälper att smörja med, värms upp i handen en liten mängd och smörjs in. Skulle jag testa nu när huden är läkt med ny yta, ärren minskar. Även arganolja sägs vara bra men inget jag vet närmare om.
Tycker du kan fråga en hudläkare också om annat än salvor om de känner till något om dessa oljor. Annars testa på en liten bit så ser du om det hjälper och lindrar klådan och utslag med.

Andra berättar om ärrdragningar, jag tolkar det som att huden är för "kort i rocken" och inte räcker till som förut för att den är skadad. Och det gör ont. Jag tror att det också kan vara nervskador som smärtar på samma sätt som du själv skrev om förut, de kan växa både ut igen under läkning och andra växa ihop men det tar tid men blir bättre månad efter månad. Tror att allt är så mycket bättre när 12 månader gått, hänt väldigt mycket fin läkning på 4 månader. Men skönt om du kan ha vanliga kläder snart som bara skyddar, ja kontakta nån bra hudläkare, de kan ha mycket erfarenhet och ge råd.
Jag tycker ändå att du har en jämn och fin läkning, inte någon extra tillväxt utan det ser bra ut. Men förstår att det är jobbigt och du tröttnar, du har det alltid med dig. Bara att prata med en hudläkare kan vara skönt, som ser och förstår och så får du mer info om tiden, vad man kan förvänta sig m m, tror du får beröm:-)
Ha det så bra Annika!

Steel City Anna said...

Åh, det har ju läkt fint men förstår att det inte är kul med ärret. Jobbigt i värmen också!

Humlan said...

Tänk vad en kopp te kan ställa till med! Jag har en stor mugg bredvid mig nu och i kväll har det gått bra, men det har ju hänt så många gånger att jag har stött till den så att det skvalpar eller t.o.m. vält den men hittills har jag bara spillt över papper, bord och golv, inte mig själv. Men jag tror att du har en bra bit kvar av läkning, det kommer säkert bli bättre och kännas bättre, och det har ju verkligen läkt mycket under de här månaderna. Men det är nog bra att prata med en hudläkare och få råd om vad du kan göra för att resultatet ska bli så bra som möjligt.
Jag följer bilderna från Texas och försöker fatta hur stora regnmängder det är och vilken katastrof för människor. Det är hemskt och ofattbart.

Jag läste gårdagens inlägg och håller helt med dig. Jag vill njuta av det som är nu och vill inte höra att "nu vänder det" på midsommar eller "nu är julen slut" på juldagen när min juletid precis har börjat. Ta inte glädjen ifrån mig!

Önskar dig en trevlig kväll, jag är ju så sen att det känns lite konstigt att skriva "bra dag".
Kram!

marianne.dahl3 said...

Oj oj stackars dej och armen! Men tänk ändå vad kroppen läker, tänker på hur den såg ut när det hänt och ngr veckor därpå.
Men som du säger så är nog hudläkare det bästa att gå till och få en bedömning, skönt den inte värker så mycket, även om den känns.

Men vad konstigt att du tar upp följare på Instagram, hag har personligt konto men får ändå fler förfrågningar från homosexuella män sista månaderna, blockar alla - men varför får jag dessa?????????

Jag gillar skarpt punktvisa inlägg!! Lätt att läsa mm..............

Ha en jätteskön helg, det tänker jag ha, ska vara sovande jour här hemma hihi,l¨åter märkvärdigare än det är. Våra 2 största barnbarn 13& 16 år, killar - syskon, ska vara ensamma hemma första ggn över natten, fredag-lördag då föräldrarna ska på datehelg. De vet jag är hemma om det är något, tror inte det, de är väldigt trygga i sej själva, men man vet inte.........
Är också så glad att föräldrarna åker på date helg.......... att de kan ta sej den viktiga tiden i allt arbete, hemarbete, barnens aktiviteter och läxor mm.
Stor kram
Marianne D.

Evas blogg said...

Tack för tipset! Nu har jag blockat några slipsmän :)

Annika said...

TACK snälla Monica!
Vilken källa till kunskap du är!!
Gillar nypontänket. SÅ smart. HOPPAS att jg hittar det här.
SKA absolut fråga hudläkaren när jag träffar hen.
Snart, hoppas jag.
Har inte problem med vare sig smärta eller klåda, som tur ÄR!!
Då skulle jag nog bli tokig.
Det enda jag känner är en hetta i ärret ibland. Då är ärret mkt varmare än huden omkring.
Precis, jag måste ge det ett år som han sa, plastikkirurgen.
Så jag får still mig lite, men en dermatolog ska jag se till att träffa så fort jag kan.
Ja, snart kommer säsongen med långärmade tröjor, och då behöver jag inte golfärmarna. OCH det ser jag fram emot.
Visst, man kan ha "kul" med de där ärmarna, men det är ju ändå så TRÅKIGT och känns så fel.
Igen, tack för din hjälp.
Du är fantastisk!!!

Annika said...

Anna;
Ja, det är nog i rätt bra form. Men jag är så less, så less.
Rätt glad över att sommaren därhemma var sval.
OCH glad för AC här, och att det snart är höst.

Annika said...

Humlan;
EXAKT!!
USCH vad fort olyckan är framme. Jag var ju så sanslöst korkad, satte min kopp på soffryggen medan jag tungt satte mig i soffan. Fasiken, alltså.
Så det är bara att vara aktsam, Humlan. OCH aktsam är vad jag är numera.
Precis, en hudläkare måste uppsökas. Det kommer att kännas bra då jag talat med hen.
Sant, det går inte att ta in Texas. DET är så svårt att förstå.
Gläder mig över de enorma hjälpsändningar som kommer in, och hur folk ställer upp. Fint!!
ELLER HUR, så jädra jobbigt att höra om årstidsstressen och att inte kunna leva här och nu (en konst iofs), men stressa inte fram nästa årstid innan nuvarande ens börjat. Blir så TRÖTT!!
Härligt att du är nattuggla :-)
Ha en toppenfin dag!

Annika said...

Marianne:
Jag vet.
Den är ruskigt FUL.
Jag vill absolut inte gå utan mina golfärmar bland folk, ens på kvällen.
Tycker det ser anskrämligt ut. OCH ja, det ska bli skönt att träffa en hudläkare och se vad hen har för råd.
Det gör INTE ont alls.
Men det bränner ibland. Och sticker om jag bär tungt.
Aha, du får från gay-killar? Det är också intressant ja, så märkligt.
Jag får mest från medelåldermän som utger sig för att vara militärer eller läkare (tror inte ett skit på att de är det).
Men, det är bara att blocka dem!!
KUL att du gillar punkterna. Jättekul!!
OCH du är jour!!
Låter BRA!! Säkert klarar sig barnbarnen jättebra.
KUL för flädrarna, och viktigt.
KRAMAR!!

Annika said...

Eva:
Toppen! Inga fler dudes som spammar :-)