Thursday, May 25, 2017

Armen med läbbiga bilder, Karolina, Weeds, Manchester och Biljetter beställda.
Hej och godmorgon torsdag!!
*   Historien fortsätter …… Det är så himla gulligt att ni tänker på mig och min brännskada.
Faktiskt, det värmer mig gott.
Brännskadorna är absolut på bättringsvägen. Jag ser det tydligt när vi lägger om såren.
Vi måste ändå fortsätta att plåstra om såren noggrant ett BRA tag till, med salva och tre lager kompresser. Allt sånt.
Det känns inte längre som krossat glas i armen. Det gör ont i bland, sticker till, som sprutor på olika ställen.


Vidrigheten a jour är klådan.
FY fan vad jag lider av den! Nu känns det som insekter som kryper på skinnet. SÅ känns det, precis som om några långsamt krypande insekter rör sig över armen.
Blir tokig!
Ja, det är inte kul alls. Men, jag förstår ju att just klådan är en del av läkningsprocessen.

Imorgon ska jag till plastikkirurgen igen. Det ser jag fram emot. Hoppas att han säger att jag kan börja lufta såren nu under någon timme per dag.
Vi får se, imorgon vet jag mer.


Här kommer några äckliga armbilder från veckan. Jag fotografer armen varje dag vid såromläggningen. Har dokumenterat hela denna process, från första avkylningen i baljan, till akuten, till omläggningar och jag kommer att fortsätta dokumentera tills armen är “fit for fight” igen.

Här är min arm i måndags.  Det som ser lite blött och vitt/gult ut är salvan som heter silvadene.  Det är den som ska motverka infektioner, bland annat sepsis.
Så här ser salvan ut då den är nypålagd.


Armen i tisdags.  

Armen i tisdags.  Observera att jag inte kan motstå te, se koppen i vänster hörn, haha.   Det var en sådan mugg full med nybryggt te som åstadkom denna skada.

*   Karolina


Karolina is in da house!!
Peters och mitt dagliga liv har blivit lite annorlunda.
Det är trevligt. Snart börjar hon jobba. I sommar ska Karolina jobba för klädkedjan J Crew. Hon ska jobba på butiken här i Reston, så det blir perfekt.
Känns som om hela Reston Town Center är en enda arbetsplats för Karolinas kompisar som är hemma från college i sommar. Kul för dem alla. Det är de som jobbar på butikerna, restaurangerna och cafeerna i vårt stora centrum. Fullt av college-ungar som gör sig en hacka.
Det blir även lite resor för Karolina. Jag är glad att hon inte har något “internship” i sommar. Det hade hon i fjol, och då fick hon slita hund på två agenturer i Los Angeles. Lärorikt och bra på många sätt, men jag är glad att detta blir en lugnare sommar jobbmässigt + att hon kan tjäna lite pengar!!


*   WeedsPeter och jag har avslutat underbara Shameless. En av de bästa serier jag sett på länge. När en bra serie är avslutad känns allt lite tomt.
Eller, det känns väldigt tomt.
Vi har börjat följa Weeds som finns på Netflix. Den är bra den också, inte lika bra som Shameless, men bra. Den handlar om en nybliven änka i en finare förort till Los Angeles. För att klara av att kunna leva det liv hon vant sig vid börjar hon sälja droger. Det är en svart komedi, och lätt skruvad.
Huvudrollen spelas av Mary-Louise Parker. Avsnitten är korta, ungefär en halvtimme, så det är bra.
Helt klart en serie som är värd att ses!

*   Manchester


Vilket förbannat kräk till människa är det som ger sig ut för att döda unga människor, mestadels unga tjejer, som går på konsert?
Att det till stor del mest är tjejer som gillar Ariana Grande är ingen hemlighet. Att de flesta av hennes fans är väldigt unga vet nog alla också. OCH så ser sig någon “utsänd” att döda så många som möjligt med en bomb fylld med spikar och bråte.
Sen låter man den detonera när konserten är slut och dessa unga tjejer är på väg ut och hem.
Dessa oskyldiga, fina, unga tjejer och barn. De som bara ville se sin stora idol uppträda. Många av de unga tjejerna skulle bli hämtade av sina föräldrar utanför arenan.
Världen blir allt mer jävlig, tamejtusan. Terrorn finns överallt, och den slår till när vi minst anar. Terror.
Jag vet inte hur helvetet kan stoppas. Det enda jag vet är att det kommer att hända igen och igen. Men jag vet inte hur det någonsin ska kunna upphöra.
*   Biljetterna hem beställda!

Så otroligt skönt då detta är gjort.
Nu är det klart och betalt. Karolina och jag drar iväg samtidigt. Karolina stannar 18 dagar, och jag stannar i sex veckor.
Det blir både Finland och Sverige. Vi åker direkt till Vasa från DC. Karolinas har sedan ett par kompisar som kommer till Stockholm och tillbringar en vecka där med henne. SÅ kul för dem alla.


Ha nu en skön och bra torsdag!!!

24 comments:

Anne-Marie said...

Floaty pants - jag undrar om det är ett dåligt skämt men det är det givetvis inte. Ja, är det inte ugly suits och sweaters är det floaty pants. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. :)
Jag är absolut en badkruka och har alltid varit det. Tycker inte om att vara i vatten egentligen. Men självklart lärde jag mig simma och vi brukade cykla till Rösjön och bada. Men jag håller mig helst på torra land.
Din arm - just det där med krypande insekter upplevde jag när jag hade det skrämmande håravfallet för ett antal år sedan - när jag använt ett alltför basiskt shampoo. Det var när det läkte och den där krypande känslan pågick hela min vakna tid under 2-3 månader. Förstår att du följer utvecklingen noga med din arm. Ingenting att leka med helt klart.
Och den där tekoppen ser ut att stå vanskligt nära. ;)
Weeds borde väl vara ett måste om man bor i Weed. :) Har dock inte sett den.
Härligt att du kan åka under så lång tid under sommaren. Förhoppningsvis är din arm mycket bättre. När åker du?
Kramar!!

FREEDOMtravel said...

Otäckt att man kan bränna sig så illa av något så vardagligt som te. Lider med dig, verkligen! Samtidigt är det förstås skönt att höra att armen är på bättringsvägen! Klåda kan verkligen vara plågsamt! Jag minns dels när jag fick vattkoppor (som vuxen!) och dels när jag hade armen i gips i fyra månader ... Klåda kan verkligen påverka en psykiskt, inte minst om det är svårt att sova! En liten tröst kanske att det faktiskt betyder läkning! Och när det gäller Manchester ... att särskilt rikta sig mot unga tjejer, så fegt!!!! Det finns inget klokt att säga om det där tyvärr. Och värst av allt är att man inte ser något slut på det ...

Nettan said...

Åh den ser ju mycket bättre ut nu armen din men det är en process det där med läkning, bra med silvadane, sepsis är ju tyvärr en vanlig komplikation vid stora skador så jag förstår att det skrämmer. Noggrann hygien är ju a och o vid omläggningarna, imponerande att ni fixar det hemma.
Härligt att ni har Karolina hemma denna sommar och trevligt att ni gör sällskap till den höga nord! Ser fram emot fina bilder.
Manchester, ja vad ska man säga, skriva, tycka och tänka, begriper inte hur vi ska få stopp på den terror som några onda människor anser sig vara i sin fulla rätt att utöva mot resten av mänskligheten? Hemskt är det!

Ta nu hand om dig och hoppas på bra svar hos läkaren idag!
Kram
Nettan

Channal said...

Men kära Annika!! Så vidrigt! Stackars dig! Detta har jag totalt missat. Får läsa vad som hänt. Skönt att läkningen går åt rätt håll och nu får Peter och Karolina pyssla om dig.

Tack för tipset! Hoppas serien finns här. Stora KryaKRAMEN❤️ Anna

Channal said...

Nu har jag läst ikapp! Fy fasen så otäckt! Min bror Lars fick en het kopp kaffe på sitt bröst när han var två år. Ärret växte med honom. Stort och rött men som vuxen fick han hår på bröstet och nu anas det bara lite. Har världens fobi för heta muggar med te eller kaffe. Händer så fort. Lider med dig!! KRAMAR igen! Anna

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Hej!
Jag har varit dålig på att kommentera under typ två veckor nu. Har haft jobb på heltid under denna tid, så det har blivit mindre tid över till bloggvärlden.
Har dock sett dina inlägg om brännskadan, och jag har tänkt på dig.
Usch! Vilken sak att råka ut för! Speciellt nu mot sommaren när det är varmt ute och allting. Annars också, naturligtvis. Men jag tänker mycket på värmen...
Skönt att höra att det går bra framåt i alla fall. Att du ändå relativt snabbt känner av förbättringar :-)
Jag vågar inte ens tänka på hur ont du haft när jag ser dina bilder!
Vet ju hur ont det gör att få en liten brännblåsa; och det är ju en liten droppe i oceanen om en jämför med din olycka.

Så roligt i alla fall att ni har Karolina hemma igen, och att ni får ha henne hemma i sommar också :-)
Härligt med sommarjobb -både för arbetslivserfarenheten, och pengarna :-D

Så trevligt också med biljetterna. Kan tänka mig att det är en underbar känsla varje år när de är bokade. Nedräkning "på allvar" liksom :-)


Mindre trevligt - rent utav sagt vidrigt - är all denna terror!
Och speciellt fegt att rikta in sig på barn och ungdomar!!
Och som du skriver; terrorn finns överallt. Finns ingen plats på jorden som egentligen är säker.
Det är ju bara ett antal veckor sedan dådet i Stockholm, och även om hela Europa känns nära så känns det ändå extra konstigt när det händer nära.
HUR gör vi för att stoppa det?? Just nu känns det omöjligt.
Skrämmande är det.

Nej, just nu ska jag inte tänka på det, utan istället njuta av den lediga dagen mitt i veckan. Inte för att jag (eller typ någon annan heller) överhuvudtaget uppmärksammar Kristihimmelsfärds, men en ledig dag är ju aldrig fel ;-)

Hoppas du får en bra torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Armen ser sa mycket bättre ut!!! Vad fint att det gar framat!
Underbart att du kan vara hemma i Norden i 6 veckor! När är du i Stockholm? Planerar en resa dit. Kankse vi är där samtidigt?
Kul att ni har Karolina hemma. Och kul för henne med alla kompisar som jobbar pa RTC.
Vidrigt allt som händer i världen. Gar det att stoppa?
Skickar manga kramar,
Lisa

Annika said...

AM:
HAHA, kul va?
SÅÅÅÅ fula att man inte kan låta bli att garva.
Undrar just om man får se ngra såna i sommar?
Jag är egentligen ingen badkruka, men har blivit det. Tyvärr.
Men om det är en varm sommardag vill jag gärna ge mig ut och simma, eller flyta.
Just det, de där krypande insekterna ja, visst är det högst vidrigt.
Ibland tror man verkligen att det ÄR ngt som kryper på riktigt. Och inatt drömde jag om stora spindlar. Man kan förstå varför, haha.
Min arm kändes bättre inatt, verkar som om det går upp och ner med klådan. Hoppas på mindre klåda för var dag som går.
Ser fram emot läkarbesöket imorrn.
Weeds, haha, just det, har faktikst tänkt på din ort när jag ser den. Lite olika säkert, fastän samma stat och nästan samma namn :-)
Det är en Showtime-serie egentligen.
Ja, till i juli är nog armen bra igen.
Men jag kommer säkert att få skydda den hela sommaren.
Jag åker 6 juli.
Kramar!!

Annika said...

Helena:
Ja, det är vidrigt.
OCH ja, en kopp med kokhett vatten kan ställa till med detta elände.
Men, det läker och klådan är en del av processen. Men den är svår att tampas med, som du vet.
Vattkoppor i vuxen ålder måste ha varit hemskt, hemskt, hemskt.
USCH!!!
Manchester ja, en attack på flickor och kvinnor. Helt överjävligt och så totalt sjukt att man knappt kan förstå det.
OCH nej, det kommer bara att fortsätta. Det är det hemska.

Annika said...

Nettan:
Den är mkt bättre nu.
Tack och lov.
Sepsis är en stor risk när det är så mkt hud som "rykt med". Men den här krämen ska motverka det, och so far so good.
Klådan är det hemskaste. Inatt var det rätt bra, så jag sov bra.
Tack och lov.
Ja, vi grejar det hemma :-) Jag och min sjuksyrra :-)
Imorrn ska jag till läkaren igen.
Kul med K hemma är det!!
KUL för mig också att få sällsis på en av resorna. Mkt nöjd med det :-)
OCH hon gläder sig!
Inte mkt att säga om Manchester mer än att det är så överjävligt att man knappt kan ta in omfattningen. OCH ju fler attacker det blir, desto mer avtrubbade kommer vi att bli. Det här är verkligen en ond cirkel, och hur i h-vete ska det stoppas???
Tusen tack, gulliga Nettan, ha en bra torsdag! Kramar!!!

Annika said...

Channal:
Vidrigt har det varit, och vidrigt är det, om än i mindre format dag för dag.

Du får läsa inläggen nedan. Jag har bränt mig på en kopp skållhett te.
It sucks.

Kramar!!!

Annika said...

Channal:
Ja, suck, det var hemskt. OCH det hände så fort, och tekoppen så stor. Så dumt av mig att sätta den på soffan, idiotiskt.
Ja, skador av detta slag kan nog får följder, som för din bror.
Jag får nog veta lite mer imorrn om ärrbildning och pigmentförändringar.
Som du säger, det händer så fort
Tack och KRAM!!

Annika said...

Erica:
ÅÅÅÅ vännen, jag förstår.
KUL med jobbet.
Det är ju toppen.
Ja, det har varit skitjobbigt detta, och är väl än, även om det blir bättre dag för dag.
Det är inte så varmt nu, runt 20 kanske.
Så jag slipper den där hemskaste hettan iaf.
Klådan som kommer nu när det läker är för jävligt jobbig. Det är det hemskaste just nu.
MEN, jag försöker tänka på att this too shall pass. OCH att det kunde varit värre. OCH de tankarna hjälper.
Kul att ha K hemma är det verkligen!!
Terrorn ja, detta var ju extremt "kräkigt" eftersom det är så inriktat på kvinnor och unga tjejer och barn. Fy fan, rent utsagt. Känner HAT.
Sen 9/11 tycker jag det varit en svajig värld, och nu verkar det eskalera. Bara en tidsfråga tills det är dags nästa gång. Terror.
Nej, ingen aning om hur det ska stoppas. OM det ens går?
Ni har KRHF ja, inte vi. Men helgdag på måndag har vi.
Njut av de lediga fina majdagarna!!
Ha det jättehärligt!!

Annika said...

Lisa:
Den är mkt bättre, ska bli intressant att gå till plastikkirurgen imorrn och höra hans utlåtande, he better damn give me an A+!!
HAHA!!
Nu är det klådan som förpestar mitt liv, men men...
Jag vet inte riktigt när jag är i Sthlm. jag åker direkt t Österbotten, vet inte hur länge jag stannar där.
Terrorn ja, grundmurat här för att stanna ... och det är så hemskt att det knappt går att tänka tanken ut.
Kramar

Monica said...

Vad bra ni sköter om detta, ser redan bättre ut och läkningen går bra. Jag tror att du faktiskt inte får några ärr men kanske pigmentförändringar men som då kan blekna och bli bättre av någon form av olja som jag skrev om förut. Och att huden stramar mindre då.

Klådan har det forskats om i Uppsala, nu tog jag reda på om brännskadespecialister igen och det är Akademiska sjukhuset i Uppsala och Linköping som ännu är de främsta i Sverige med behandling och vård. Det sas då att samma nervceller som aktiveras och ger smärtan sedan är inblandade i klådan som kommer och att de vill kunna bromsa det men har inte kommit längre i den forskningen. Och så småningom avtar klådan fast den kan kännas under lång tid och en del får liknande allergimediciner om den är för svår men sådana har ju biverkningar också.

Och hu, låt teet svalna innan du sätter dig vid koppen. Tänkte lite på det här hemma, maken brygger alltid en kopp på kvällen, tror inte han klarar att sova annars:-) och en till mig och ropar att den är färdig, jag håller alltid på med något så den står en stund och är lite avsvalnad med sin honung, tror jag ska fortsätta så:-)

Låter fint att Karolina är hemma, fått roligt sommarjobb och hinner resa också, roligt att planera och ha det att se framemot för er båda.

Och Manchester, idag tänkte jag mer så här, den familjen flydde från en våldshärskare i sitt land, de ville inte leva under förtryck och idag undrar man (jag) om de länderna också väldigt gärna stjälper iväg en hel del av dem för de vill ju inte heller ha människor som utför dessa dåd hur det än ser ut i övrigt. I deras ursprungsland har de kontrollerat brodern, även denne som utförde dådet var ju där, på besök under en tid men till sitt nya hemland kan de alltid återvända, de är ju medborgare tillsammans med tusentals andra som finns som möjliga att utföra samma dåd.

Ett fritt och öppet land tog emot dem, de bor i fint hus i fint område, just i den staden finns gräsligt nedgångna områden, ett hus de hyrde förmodligen av en britt men som de hade pengar till tydligen, barnen i bra skolor, läste idag på universitetet, vilket inte heller är en billig historia och inget som är självklart eftersom det krävs höga terminsavgifter. Så tycker de att barn som är från 8 år och uppåt, deras liv kan vi ta, utplåna så grymt som möjligt, de ska inte ha möjligheter att växa upp och fortsätta leva. Och de skadade har ju ofattbara smärtor och skador i många organ och ögon t ex. Om de överlever. Ja sådant är en sådan extrem ondska så nu har jag inga fler ord.

Ta hand om er och hoppas på fortsatt fin läkning Annika.

Madeleine i USA said...

Din arm ser ut att läka fint, skönt att det går åt rätt håll.
Underbart att ni bokat biljetter, det har vi också och kommer spendera lite över två veckor i Sverige! Hurra vad kul.

Stor kram och ha en fin torsdag!

Annika said...

Monica:
Tycker också det ser bra ut, tycker verkligen det. OCH idag har det känts bättre med klådan också, mkt tacksam för DET!!
Tack, vad gullig där, Monica.
Läste på om klådan igår också, såg att den kan bli långvarig hos somliga.
Jag tar det med jämnmod än så länge.
Tror inte heller jag kommer att få ngra större ärr. Otroligt nog.

Fortsätt med det, skållhett te är verkligen en sann vidrig fara.
Jag vill ju helst dricka mitt då det är hett, så jag måste verkligen börja tänka om nu.
Men det är bra att du låter det svalna av lite :-)

Ja, Manchester ja...tycker det känns som ett rent övergrepp på kvinnor och barn. Tycker det är sällsynt sorgligt och rent för jävligt.
Ohch just de där "männen" som utför dessa dåd finns verkligen överallt.
Finner fasiken inga ord heller för detta övervidriga. Just detta berör mig särskilt mkt, kanske mkt pga att det är kvinnor och barn.
Ja, var ska det sluta. ... ??

Tack gulliga Monica, ha en fin fortsatt helg!!

Annika said...

Madeleine:
Tack, ja den läker nog så fint nu.
OCH kul att ni ska hem en sväng också. Yippey!!!
Kramar!!

eastcoastmom said...

Brännskadan ser fortfarande ond ut, men visst går det åt rätt håll! Vad mycket jobb det är att lägga om!
Roligt att dottern är hemma i sommar, vem vet, kanske sista sommaren... Jag säger till alla som undrar om vi kommer sakna Gabriel när han flyttar och börjar college till hösten, att det är ju så det ska vara, så man får njuta av nuet och vara glad att livet är så. Det är ju framsteg för de unga!

Annika said...

AM:
Det är den också :-(
MEN bättre. Idag har det varit en mkt bra dag. Inte ont och ingen klåda.
Ja, att lägga om såren tar LÅNG tid. Det är P som gör det.
Ja, det är sista sommarlovet nu, och jag tror inte heller att hon kommer att kunna åka hem så länge i framtiden.
Absolut, du kommer att sakna Gabriel, men ni kommer att komma in i en ny lunk hemma. OCH vet du bara att han trivs bra där han är kommer ni att gilla läget och finna ny rytm. Det är PRECIS så det ska vara!

Steel City Anna said...

Manchester är min grannstad. Det är för nära för att kunna reagera på något sätt. Sorg, chock. Sen är det för jobbigt att prata om. Det är nära på den nivån att man omedelbart får sms från sina vänner vart man är och om allt är bra. Jag har inte kunnat tänka igenom alls hur det känns.

Din arm ser ut att läka fint och du måste verkligen gilla te :D jag hade nog aldrig mer druckit te ...

Annika said...

Anna:
Jag vet att det är det.
Jag vet också hur det känns att befinna sig rätt i ett öga, been there.
Vet också hur olika man reagerar så det kommer till stora chockerande händelser.
Helt övervidrigt är det. Låt det sjunka in och låt det ta sin tid för dig.
Min arm är nog på god väg. JOOODÅ, jag drack te samma kväll jag kom hem från akuten. Show that tea who¨s the boss ;-)

Ingela said...

Din arm ser fortfarande eländig ut - ojoj!! Hoppas läkningen framskrider som den ska, och fort som attan.
Hoppas ni får en fin vistelse i Norden, och att vädergudarna är med er.
Ja fy fan, med alla dessa självmordsbombare. Världen är sannerligen ingen trygg plats att leva i längre.
Hoppas ni har en fin helg därborta. Här regnar det i dag. Temperaturen har orkat klättra upp till 7,8 grader, suck.
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Oj! Kära nån igen! Nu vet jag vad som hände! Vilken skada du fick, så stort område också. Puh, jag får frossa i hela kroppen av att titta på armen. Stackars dig!
<3