Friday, March 03, 2017

Vårbilder och allmänt snack ...

Godmorgon fredag!


Hoppas att ni alla är taggade inför helgen.
Så fort den här veckan har gått.
Också.


Mitt ljusförråd börjar ta slut.
Eller, ja det en sanning med modikation.
Mina kronljus börjar ta slut. De är slut, rättare sagt. Jag måste åka till IKEA snart och fylla på förrådet.
Jag har gott om värmeljus. Doftljusen  köper jag på andra ställen, som Target eller Home Goods.
Dags att ta en ljusrunda snart.
Förresten, usch vad dåliga IKEAs värmeljus har blivit. De går ju inte att tända igen om man en gång blåst ut dem. Dessutom tycker jag de brinner ner så fort. Sämre kvalitet på dem, helt klart.
World Market har bättre värmeljus än IKEA.
Jag har bränt mycket ljus under januari och februari, och jag planerar att bränna många fler innan sommaren är här.
Eftersom det mörknar före 21 här mitt i sommaren så passar det bra med ljus även då. Alldeles speciellt är det ju då man tänder en massa ljus i mörkret på decket ...


Det känns som om decket kommer att invigas supertidigt iår.
I vanliga fall brukar det stå klart för bruk runt den 20 april. I år anar jag att det blir färdigt i början av april. Det är ju i och för sig bra på ett sätt eftersom jag får Sverigebesök den 6 april.

Körsbärsblomningen i DC då? Den berömda.
Japp, den beräknas stå vid sin höjdpunkt 14-17 mars. DET, kära vänner, är rekord. De blommorna har aldrig förr blommat så tidigt.
Man har flyttat fram hela körsbärsblomsfestivalen i år.
Jag räknar med att åka in till DC och fota hela härligheten. Vackrast är det såklart att vara inne i stan supertidigt, kanske när solen går upp. Men, då får man dra hemifrån tidigt. Jag får se om maken är pigg på det hela?


Forsythian är som allra vackrast nu.  Så fort den blommat över ser den trist ut, tycker jag.När man är ute och går, eller ute och kör, slås man av hur mycket det är som blommar.Så vackra, blåa och stilla dagar i början av veckan.  Helg igen.
Ikväll kommer vår fredagsgäst hit. Imorgon kommer att par kompisar hit på middag. På söndag tror jag att det blir ett litet besök på Arlington Cemetery för oss.OCH så denna prakt!!!  JAG TROR, observerar TROR, att detta är ett blommande plommonträd.  En prunus av något slag.  Helt sanslöst att den blommar så här i slutet av februari (då jag tog bilden).  SÅ vackert mot den blå himlen.


Läser en väldigt bra bok för tillfället, Livet går Vidare av Karin Wahlberg. Det är den andra boken i en bokserie. Den handlar om livet på ett småstadssjukhus på 50-talet. Polioepedemin har en stor roll i böckerna. Läkarna (samtliga manliga) är "gudar" och sen faller allt i rakt led i hierakin. Det är mycket nostalgi och 50-talskänsla i böckerna. Gillar dem!

Vad har ni för planer i helgen?


Vi hörs här på tisdag igen om ni vill och önskar.
Trevlig helg!!Ja, vad kan man egentligen säga? Men vackert ÄR det!!!

24 comments:

Cari said...

God morgon och tack för vackra blommande bilder. Här har jag sett lite snödroppar - inte tokigt men inte så blommigt som hos dig.
Grått väder i Stockholm i helgen (jag hoppas att det blir bättre än de sagt). Kanske blir det en vandring i Upplands väsby på lördagen. Så bekvämt med vandringar dit man kan ta pendeltåget :-)

Äventyret framtiden said...

Ljuvliga träd som blommar! Redan. Känns verkligen tidigt för året men så är det.
Ljus kan man aldrig ha för mycket av. Men här blir kvällarna ljusare och ljusare så när våren är här så känns det inte lika befogat att tända dem längre, det syns knappt alls att de brinner.
Här är vädret grått och vått, fastän natten har varit kall. Typisk marsmånad.
Ha en fin helg Annika!

Anne-Marie said...

Verkligen vackert hos dig med alla blommor men samtidigt känns något fel tycker jag. Förstår att du tycker det är upp och nedvänt. Och dina Instabilder visar ju verkligen hur denna vinter är annorlunda. Ni har det som vi hade det under några år.
Här är det forfarande mest vinter även om det var uppemot +15 i Mt Shasta idag. Till helgen talas det om mer regn och snö.
Det undgick nog ingen som har FB att det var fettisdag. :) Många semlor var det. ;)
Har inte ätit semlor sedan jag var ung. Och inget jag saknar. Men din semla ser god ut.
Jag skall träffa min “gamla" chef och äta lunch på lördag och troligen skypa med en svensk kompis på söndag.
Kramar!

Anonymous said...

Håller med! IKEAs värmeljus är inte var det var, tyvärr. Jag köper inte dem där längre utan på Rusta, deras är riktigt bra.
De där böckerna av Karin Wahlberg är bra, en viktig del av den samtiden. Tror tanken var fler i serien med Karin fick cancer och skrev en bok om det istället, tror hennes andra författarliv hamnade på paus och det är ju förståeligt.
Makalöst vad tidigt allt blommar hos dig i år!
Och precis som jag trodde i går så vaknade vi med snö i morse... inte så mycket hos mig men i tex Södertälje kom betydligt mer enligt sonen och vänner där. Här har det mesta redan töat bort så himla onödigt att det ens kom. Tyvärr utlova mer i helgen...

Steel City Anna said...

Blir också så sur på värmeljus man inte kan tända två gånger :) det kunde man alltid förr i tiden ;) det kunde man faktiskt, även de billigaste!

Otroligt med de blommande träden hos er. Jag har sett några här också, men inte av den här typen.

Annika said...

Cari:
Godmorgon Cari!
Hos mig är det, som sagt, EXTREMT!! OCH det är inte jättekul.
Ja, visst är det trevligt med lokala vandringar, håller med.
Trevlig helg!!

Annika said...

Karin:
Ja, jösses. Det är ju vackert, men ledsamt på ngt sätt också.
Men bara att suga i sig härligheten medan det varar.
Sant, det blir mindre ljus på våren. Men tänd ett ljus i ett marsfönster då det börjar skymma, det är så enastående vackert. OCH det ser så vårligt ut. Svårt att förklara. men ...
OCH här på sommaren är det ju mörkt på kvällarna, så ljus kan jag nog bränna hela året, hihi! Fast mest blir det under höst, vinter och jul.
Här snöade det lite inatt!! HAHA, lite puder nu på morgonen.
I am telling you ...
Ha en superfin helg, bästa Karin!!

Annika said...

AM:
jag vet, jag tycker det är svårt att ta in det här. Just hur fel och tidigt det känns.
Det gör att jag inte riktigt njuter av det lika mkt som jag borde. Detta borde ligga tre veckor bort i tiden.
Njaee....svårt för mig att riktigt fatta det.
Precis, det är sant, vi har haft det som ni hade det några år. SANT!! Det känns onekligen inte jättebra. Det råder ju torka här nu också, precis som ni hade. FAST inte i den kalibern som hos er, men torka råder. Det skulle behöva regna jättemycket.
AM, såg du att många läser fettisdagen till fettis-dagen. SÅ komiskt. Jag har aldrig nånsin, never ever läst fettisdagen som fettis-dagen. KOMISKT!!!!
har du?
Låter som en bra helg för dig.
Kramar!!!

Monica said...

Det där med värmeljusen är konstigt! De går inte att tända igen och inte alltid man vill de ska brinna så länge från början. Nåt mysko är det! Med Ikeas och jag tror fler, köper något paket ibland när jag handlar mat och de är också konstiga. Vi måste forska vidare i det:-). Riktigt fina långa ljus brinner så vackert men det är ju bekvämt med värmeljusen också och fint i alla lyktor.

Tänk vilken tidig blomning med körsbärsträden! Vackert är det! Och mycket annat blommar sen så det blir en lång tid ändå.

Vi planerar nog lite mer lådor och sådant till förvaring, så en spännande helg väntar:-) och att kika lite på tapeter. I natt snöade det ordentligt, var ett tjockt täcke över mark och bilar men det har tinat nu.

Önskar dig en fin helg Annika.

Annika said...

Brysselkakan:
USLA är det numera. Brinner ut fort, och massor av stearin eller vax eller vad det är finns kvar då de brunnit ut. Bakläxa på det, IKEA!!!
Nej, jag börjar köpa amerikanska istället, haha. faktiskt bättre.
Kronljusen på IKEA är superbra och outstanding, dock!!
Doftljus skulle jag aldrig köpa från IKEA, de amerikanska är så mkt bättre.
ja, jag läste om Karins cancer. OCH att hon skrivit en bok om det.
Väldigt fina böcker hann hon skriva om lasarettet, måste jag säga. SÅ fina. Tänker lite på böckerna om Maj när jag läser dem.
Sjukt här, L. Alltså, jag vet inte, men det är svårt att njuta. Måste skärpa mig lite och inte tänka så mkt och TA in härligheten. Men jag kan inte till 100, och det är sorgligt.
Såg att ni fått snö, känns mer normalt. Innan mars är över har ni vår, ni också.
Fattar att det är trist med snön, men det smälter nog bort snabbt, snabbt.
HA nu en jättefin helg!!!

Annika said...

ANNA:
Ja, jag vet. Alltså gud vad dåliga de blivit. Blir less på dem. Vägrar köpa dem och köper amerikanska istället, de är bättre.
Helt sanslöst hos mig, det är allt jag kan säga. Har tyvärr lite svårt att ta in allt.
Ha en jättefin helg!!!!

Annika said...

Monica:
Visst är det, varför har de ändrat på dem? De brukade vara BRA! Nu är det skitdåliga.
Aha, du har märkt det på andra märken också??
Tycker de jag köper från ett ställe här är bra, men det kan ju hända att kvaliteten gått ner överlag.
TRIST.
Precis, ibland vill man kanske bara ha dem tända ett tag, men det är kört numera.
Älskar kronljus och andra långa ljus, IKEA har bra kvalitet på dem...SO FAR!!!
Vet, men jag vill inte att allt ska blomma över i mars. I vanliga fall är april den allra finaste månaden. I år tror jag det blir mars-
Nääeeej, inget fan. Men måste ta mig i kragen och njuta medan det varar.
LITE snö kom här inatt, knäppt nog. Ett puderlager på marken.
Ja, er snö lär försvinna i ett nafs, tror jag.
ha det bra med all sortering och resning. Love it.
En bra helg önskar jag dig!!!

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

Ja, NU ser jag äntligen fram emot helgen :-D Den började inte så bra, då en av mina hörntänder gick sönder. Men som tur var fick jag en akuttid på Folktandvården och NU kan jag njuta av helgen fullt ut :-D

IKEA:s värmeljus ja... Ändå skönt att höra att det inte bara är för mig de är usla numera.
De senaste förpackningarna jag haft har verkligen varit usla. Typ 50-70% av dem brinner inte som de ska. De brinner okej de första fem minuterna för att sedan gå ner till att endast glöda resten av tiden.
Och som du skriver; de går inte tända två gånger.
Störande!

Så fint det ser ut att vara hos dig just nu!
Jag är ju, som du vet, ett stort fan av våren. MEN igen; jag kan förstå att det inte är så roligt när den är så extra tidig och sedan utblommad när det egentligen skulle vara vår.
Här har det snöat varje dag nu hela den här veckan, så vi har fortfarande vår beskärda del av den varan... Tyvärr.
Vissa plogkanter är så gott som lika höga som bilarna. I alla fall min, som är en lite mindre bilmodell (även om det är en kombi).
Men nu har det äntligen klarnat upp. I skrivande stund är det klarblå himmel och max någon minusgrad (kanske till och med strax över nollgradigt).
Så vi får väl se hur resten av Mars fortskrider.

Några planer för helgen har jag inte hunnit skaffa mig ännu. Just nu flyter jag mest på moln över att jag fick min tand lagad innan helgen ;-)
I övrigt ska jag nog försöka titta på Andra chansen av Melodifestivalen imorgon (jag brukar oftast bli för rastlös). Annars inget speciellt.

Hoppas att din helg blir toppenfin!
Jag ser redan fram emot tisdag :-)
Jag måste bara få säga en gång till; att din blogg verkligen är höjdpunkten av min onlinedag.
Under de perioder då jag har/haft bloggtorka och knappt ens läst en enda blogg, så har jag alltid varit in på Din blogg varje dag (även om jag i perioder varit dålig på att kommentera). Men jag blir på något sätt alltid så glad av att komma in hit.
Kände bara att jag var tvungen att få detta sagt (igen) :-D

MVH /Erica

Annika said...

Erica:
Ja, jag såg det på Insta. SÅ himla otrevligt.
BRA ATT DU FICK DET fixat!!
Underbart!
Ikeas värmeljus är riktigt usla. Tänker inte köpa dem mer. SÅ dåliga tycker jag de är.
Brinner ut snabbt, massor med vax kvar när de är utbrunna, man kan inte tända dem igen om man en gång blåst ut dem. Bakläxa där. BIG time!!!
Visst är det fint ute, men det är svårt att riktigt kunna njuta av det fullt ut när det är så sjukt tidigt.
Men jag ska försaka. Det är lite kallare den här helgen och det är BRA. Allt som saktar ner våren är bra.
Ni har väl en väldigt fin vårvinter hos er, visst med snö men med ljus och en del skön dagsmeja också, visst. Många älskar den tiden i Norrland.
Men visst fattar jag att du ibland blir less.
Vet hur det är att flyta på moln efter svår och jävlig tandvärk. SÅ underbart!!!

Nawwwww, men TACK, vilken superfin och genomgullig kommentar. Blir rörd!!
TACK Erica, det värmer så gott. TACK!! Jag tycker nog ändå det var ett bra beslut av mig att skippa måndagarna. Det friar upp min söndag. OCH jag lovar att jag skriver 4 dagar i veckan länge till. Jag blir ärligt talat så otroligt glad och rörd över din fina kommentar. TACK fina och gulliga Erica!!!!
Du gjorde min fredag!!!

Ha nu den bästa av helger!!!

Anonymous said...

Vilken härlig blomprakt du bjuder pa Annika! Blev riktigt glad av att se alla dina fina bilder! Verkligen tidigt hos er iar. Här far vi nog vänta ett tag till och det känns ganska skönt. Tycker varen ska komma langsamt.
IKEAs värmeljus är jätte daliga. Precis som du skriver, sämre brinntid, man kan inte tända dem igen, de är mindre och sa luktar de konstigt. Tycker att IKEA överlag har blivit sämre. Och jag saknar verkligen Abbas sill!
Njut av helgen! Jag ska bara ta det lugnt efter en ganska jobbig och intensiv vecka.
Kramar, Lisa

Annika said...

Lisa:
Ja, det är fint här nu. Lite för fint för årstiden, om man kan säga det ...
Du vet ju att det är rekordtidigt på alla plan här, och du vet också att jag inte gillar det.
Tycker också att våren ska gå långsamt. Men, men ... nu är det som det är.
Skitdåliga värmeljus har IKEA. Usla.
Ja, IKEA har blivit sämre överlag, ffa the swede shop. Bedrövligt.
Ta det lugnt i helgen nu, Lisa.
Kramar!!!

Channal said...

Lovely! Vill ha VÅR NU!! Men visst är det skillnad på ljuset. Snödroppar finns i rabatterna och syrenen såg jag hade får små gröna knoppar. Vi går mot rätt håll. Det är inspirerande.
Lugn helg för mig. Ikväll är det finalen av På spåret. Det gillar vi!

Trevlig helg och KRAM Anna

Annika said...

Anna:
Lugn och fin, den kommer :-)
Det ska gå långsamt och fint. Det ska inte vara som här i år.
Ni går lugnt och fint mot rätt håll.
Ja, På spåret ja, härligt.
Ha en fin helg nu.
Kram!!

Jenny said...

Jag är så glad att jag fått uppleva körsbärsblomningen i Washington - s.å. otroligt vackert! I helgen blir det fortsatt renovering, men såklart paus för att sticka ut näsan i det numera vårlika vädret.

Hoppas ni får en fin helg!

Annika said...

Jenny;:
JAG med!! Så glad att du fick vara med om den. DET är som en saga!!! Bra där, Jenny. Bra med renovering och vårlikt Gotlandsväder. Love it.
Ha en fin helg!!

eastcoastmom said...

World market önskar jag fanns här i CT.
Och körsbärsträden, hoppas du hinner åka och fota!!!

Anonymous said...

Underbart med vår, men kanske lite i tidigaste laget. Vi får vänta på den där underbara blomningen till i maj.

Ja, Ikeas värmeljus går inte att använda. Ibland tror jag att man försöker göra varor så billiga så att de till sist inte blir värda sitt pris fast de är billiga. Jag har stört mig på att det inte gått att hitta solcellslampor till trädgården i någon vettig kvalité under ett antal år, de går nästan sönder när man plockar ur dem ur förpackningen. Men i år verkar de ha kommit lite bättre sorter.

Med ljus är det viktigt att komma ihåg att de ska vara av stearin och inte parafin, stearin är miljövänligare (och så luktar de godare tycker jag). Det går åt rätt mycket värmeljus här också, och jag har funderat på att köpa refill-varianten. Men så är jag ju en hamster så jag har ett stort lager med bra värmeljus (det gäller ju att köpa när man hittar dem) och de måste jag ju elda upp först, så det blir väl nästa vinter...

Tack för boktipset, jag gillade ju böckerna om Maj, så det där är nog min typ av bok.
/Tysta C

Annika said...

AM:
Ja, den är bra. Lite rolig sådär.
Lite som Indiska, fast även med mat och vin.
Ibland har de en del svenskt godis där, och matvaror. De har kul heminredning också. OCH, som sagt, bra värmeljus.
Körsbären ska väl blomma i nästnästa vecka då, men helgen har varit KALL och det har nog saktat ner våren lite. BRA det.

Annika said...

Tysta C:
Ja,det är för tidigt-
Så det känns väl sådär.
IKEAS värmeljus är verkligen usla. USCH!!
Tycker det är trist.
Ja, de där böckerna om lasarettet gillar jag.
Hoppas att hon skriver fler när hon återhämtat sig.
Ha en bra måndag!!