Thursday, March 23, 2017

Svaret på varför medicinburkar är orangea, Fastnar, Pussyhat, Bilblommor och DIVORCE!Hej alla torsdagsmänniskor!!*   Medicinburkarna!

Kul att det är så många av er som uppskattar de inlägg jag skriver om vanor och företeelser i USA, hur små de än må vara. TACK för det, och för att ni låter mig få veta det. Det sporrar!!
Som igår, då jag skrev om de orangea medicinburkarna. Svar kom i mitt kommentarsfält från Katrin som bor i Florida. Hon har bott här ungefär lika länge som jag. OCH hon visste RÅD!!
Burkarna ser ut som de gör för att de ska vara både barnsäkra och samtidigt lätta för seniorer att öppna. Bra där! Det är en vettig förklaring. Det är lag på att burkarna ska se ut så här över hela USA.
Att de är orangea beror på att de ska kunna motstå ultraviolett strålning.
TACK snälla Katrin, uppskattar att du delar med dig av din kunskap.
Nu klarnade ett och annat och blev till ett “aha” för mig!*   GAHHH…FASTNAR!!


Om ni har konto på Facebook har ni inte kunnat undgå att lägga märke till alla tester som finns där i parti och minut.
Man kan testa sig om än det ena, än det andra.
Vem är din “soul mate”? Vem är din hemlige beundrare?
Hur stort är ditt ordförråd på svenska eller engelska? Hur snabbt kan du lösa ett problem?
Kan du huvudstäderna runt världen?
Ja, det finns tester om nästan vad som helst. Jag faller ofta för dessa tester, speciellt om jag har tråkigt.
Nej, jag lägger aldrig ut dem till allmän beskådan på min vägg, skulle inte falla mig in, men jag är helt klart en liten “slav” under dem.
Facebook börjar för övrigt kännas mer och mer störigt, även om mycket är kul.
Jag känner mig mest trött på somliga av de grupper jag är med i, tror jag. Men, det är även annat som stör mig också.
Hur är det med dig?
Brukar du ta dessa tester då du ser dem dyka upp i flödet?
Sen finns det ett och annat som är kul med fejjan också.

SOM ...*  Pappan i pussymössan!

... Just det ...

Kolla vad söt min pappa är i den pussyhat som min mamma stickat åt MIG!!
Min mamma la upp den här bilden på instagram i veckan.  Jag, i min tur,  "snodde" den och la upp den på Fejjan (se där, Facebook när den är BRA)
OCH lajks och kommentarer strömmade in. SÅ himla KUL!!
Tror  nästan att min pappas bild fick mer likes än någon bild jag någonsin förr lagt upp där.
Fint och hjärtevärmande.

I pussyhat och med solglasögon!  Yay, papp!

Kan då tala om att min pappa, fastän han är född 1933, alltid varit så jämställd hemma under vår uppväxt. Han städar, han har lagar mat, han har handlar. Han har alltid varit en person som snackat om jämlikhet. När vi var små skötte han om oss lika mycket som min mamma gjorde, och jag vet att han nog var ganska ovanlig vad gäller det på 60 och 70-talen.
Sen tog han sig alltid tid och läste för oss, hela tiden. Lekte med oss gjorde han också, hittade på lekar och bus.
En man som är karl nog för sin pussyhat. Som jag skrev på Facebook i veckan, en riktig man är en man som stöder feminism och jämställdhet till 100%.

Nu kommer mössan snart hit hem till mig, och det ser jag fram emot
TACK till min fina mamma som stickat den åt mig! Jag hoppas kunna bära den på flera demonstrationer i framtiden.
*   Vår på bilarna!


De senaste dagarna har jag sett den här bilen under mina morgonpromenader i grannskapet.
Utsmyckad med fostytha-kvistar på grillen. Hur gulligt är inte det?
Jag blir glad då jag ser sådant här. Lika glad som jag blir på julen då folk smyckar ut sina bilgrillar med “Rudolfs röda mular” eller en julkrans. Ja, eller som när jag är hemma i Stockholm på julen och ser bilar som har söta 7-armade adventsstakar på instrumentbrädan. LOVE it. Måste fasiken skaffa mig en sådan själv till nästa jul.  SÅ, jag kommer vara rätt ensam om att ha en sådan i min bil här!
Ska skriva upp det på listan "att köpa i Sverige vid nästa besök".


Gulligt!!


*   DIVORCE!


Nu kommer ett tv-tips från Yours Truly till er alla.
Peter och jag började se HBO-serien Divorce i veckan. OCH jag kan verkligen rekommendera den. Sarah-Jessica Parker och Thomas Haden Church spelar ett par som bestämmer sig för att gå skilda vägar. Inte så lätt, inte så lätt alls när man har stort hus, två barn och har delat ett liv. Serien är både rolig, och jobbig att se. En så kallad “dramedy”.
Precis som med Netflix specialproducerade serier så tycker jag att HBO alltid håller toppkvalitet på sina serier, Divorce är inget undantag. Dessutom är jag svag för både SJP och Thomas Haden Church.
Se den!!

Bild från HBO

*   Så fint!


Jag tycker det är så mysigt att ha Karolina hemma den här veckan. Hon tycker också om att vara på hemmaplan. Tror faktiskt Karolina gillar att hon bara "kan" såsa på hemma. Alla hennes high-school vänner (de flesta iallafall) är på sina respektive universitet. De har redan haft spring break. Karolina får sova så länge hon vill, sen hittar vi på något och på kvällen får hon välja middag. Vi spelar kort och spel och ser på TV. Mysigt.
På söndag kommer det att kännas trist att köra henne till Dulles Airport igen.

En bra torsdag önskar jag er alla!

24 comments:

Anne-Marie said...

Visste inte att medicinburkarna såg ut som de gör enligt vad du (Katrin) berättar. Har bara tagit antibiotika i början av min USA-tid så har inga burkar hemma och har inte haft på ungefär 20 år. Naturliga tillskott kommer ju i alla möjliga slags burkar och förpackningar. De har jag hemma.
Nej, skulle aldrig göra sådana tester. De känns (för mig) rätt ointressanta och jag är säker på att Facebook “spionerar" och skapar en databas för sina användare och det vill jag helst undvika att vara med där. De vet tillräckligt redan som det nu är. :) FB kan vara bra på vissa sätt och man kan lära sig saker även där tycker jag.
Jag förstår att du ser fram emot mössan som kommer. :) Din pappa kanske kan starta någon ny slags trend. :)
Har faktiskt aldrig sett bilar med riktiga blommor framtill. Kanske något “fenomen" på östkusten? Juldekorationer har jag sett även om det inte är så vanligt här.
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Så bra, då vet vi varför burkarna ser ut som de gör! Alltid blir man lite klokare!

Jag gör inte någon test. De är till för Facebook att få uppgifter om en själv, om alla ens vänner för att annonsörer och marknadsförare av olika slag ska få så mycket uppgifter om en som bara är möjligt.
Det är precis som du själv skriver, en form av spionage.
Om det bara skulle handla om en själv, skulle det vara en sak, men alla ens vänner blir också indragna i det hela.

Härligt med din pappa! Min pappa var också väldigt jämställd och lärde mig lika mycket om typiska mansjobb-och göranden, som han lärde mina brödet. Han lärde mig byta däck på bilen, att byta olja, tändstift osv. Jag är glad att du skiljer på feminism och jämställdhet. Här likställer många feminismen med ordet jämställd, vilket inte är helt rätt. Feminism är en kvinnosak, även om många män stöder det och kallar sig feminist. :)

Njut av att ha Karolina hemma ännu några dagar!
Njut av torsdagen och ha det bra!

Channal said...

Njut av varandra! Lyx att få rå om sin dotter. Facebook är frita för vuxna. Haha självklart gör jag nametests :-) pinsamma att lägga ut. Vem vill se mig som hund?!! Men det har hänt att jag lägger ut dem. HBO har så mycket bra. Som Big little lies och Feud.

Din pappa är ju för härlig! Skönt med moderna fäder. Min pappa var lika dan fast han var född 1924. En naturlig o självklar sak hemma hos oss. Mina bröder är lika dana.

Hmm här är medicinerna i perforerade aluminiumark. Alvedon o andra piller kan man få i vita plastburkar. Ej genomskinliga.

KRAMAR Anna

P i X E L I E - Erica Pettersson said...

- Roligt med förklaringen av burkarna. Det är det som är så KUL med bloggandet; att det oftast finns någon som har svar på saker man undrar över, och så får man veta på en gång.
Det var ju ganska smarta anledningar till burkarna ändå :-)

- Åh, jag vet precis vad du menar med Facebook-tester!
Om (när) jag är rastlös och uttråkad är jag exakt likadan :-) Jag kan fastna och göra 20 olika tester bara på löpande band.
Delar dem ibland på min tidslinje, men långt ifrån alla gånger. Det är mest ifall svaret jag får blir oerhört dråpligt och/eller roligt. Ibland gapskrattar jag rakt ut när ett visst svar kommer upp...!

Jag är inte med i så många grupper på Facebook. Vet egentligen inte riktigt varför, men det har inte blivit så.
Det är i princip en blogg-grupp jag är med i, och så naturligtvis Piteå Köp & Sälj.
Annars har jag lite svårt för just Facebook, fortfarande...

- Bilden på din pappa är så härlig!
Så roligt att läsa/höra att en man i hans generation står upp så för feminismen!
Känns som det är ganska ovanligt, trots allt?
Precis, exakt, som du skriver... En riktig man är inte rädd för att stå upp för jämställdhet. Han är inte rädd för feminism. Han stödjer kampen för allas lika värde ( =feminism ).
Två tummar upp till din pappa!
Och vad roligt att du har en egen pussyhat på väg hem till dig :-D

- Kul med dekorerade bilar :-D
Jag gillar när en hittar på sådana saker. Det är ju sådant, relativt, litet som ger leenden i den (oftast) annars ganska enformiga vardagen.

Billjusstakar älskar jag också.
Jag köpte faktiskt en i julas, men kunde tyvärr inte använda den.
Så ett tips -köp inte en sådan stake på Rusta! Jag köpte min där, och när jag skulle sätta i batterier så passade de inte.
Det skulle vara AA-batterier (tror jag det var. Hade rätt batterier i alla fall), men när jag öppnade batteriluckan så fanns det ingen sådan liten "spiral" som brukar finnas på ena sidan. För att liksom "klämma fast" batteriet. Så även om det var rätt storlek så föll de bara ut. Och eftersom det bara var en "plastvägg" på ena sidan så fick batterierna ingen kontakt för att kunna fungera.
Tänkte att jag skulle lämna tillbaka den, men glömde tyvärr bort det. Och sen fick det vara. Den kostade ändå bara 30 spänn ;-)

- Kul när en hittar nya serier en gillar :-)
Jag önskar jag gjorde det lite oftare. Hade önskat att jag hade fler serier som jag verkligen fastnade för, men tyvärr har jag så svårt för att riktigt fastna för just serier. Är nog för kräsen, kanske :-)
Har ju bara en enda serie som jag verkligen älskar... Bones.
Och den är ju inne på sin sista säsong. Några avsnitt till och det kommer sen aldrig att komma ut någon ny säsong. Då blir det bara att se om vad jag redan sett (även om jag redan gjort det ett antal gånger. Ingen uppoffring direkt ;-))


Hoppas du får en toppentorsdag!
MVH /Erica

Annika said...

AM:
Ja, så ser de ut, över hela landet.
Så bra med förklaring. Vem behöver google liksom? Kan slänga ut en fråga här och få svar, fniss!! MKT BRA!!
Ah, de där testerna ja...så töntiga nästan samtliga.
Fulla med reklam är de också. Det är väl det som är syftet. Tror fejjan håller så mkt koll på oss ändå att de där testerna varken gör bu eller bä.
Om du letat upp ngt på google så kan du ge dig den på att det dyker upp på fejjan i ngn form. DET är lite läskig, tycker jag.
Min pappa är cool, hihi! Han kan skapa trend bland herrar 70+ tycker jag :-)
Nej, det är inte riktiga forsythiakvistar, det är ngt fejkat material. Men gulligt är det , tycker jag :-)
Lite som på julen med kransar och Rudolf.
Kramar!!

Annika said...

Karin;
Så bra!! Det blev verkligen lite av en "aha" när jag såg det där!!
NU fattar jag, hihi!
Vad gäller fejjan så är de testerna så töntiga, fulla med annonser etc.
MEN, jag tror nog att de har sådan koll ändå på oss att det varken blir bu eller bä av det spionaget sas. Kolla bara om du sökt ngt på fecebook. Såklart utan att vara uppkopplad på Fejjan. Nästa gång du hoppas på fejjan så kan du ge dig sjutton på att det dyker upp på din vägg i ngn form. Antingen som annons eller i ngt sponsrat inlägg på ditt flöde. SÅ de har koll. vare sig du gör tester eller inte.
MEN att sen lägga ut de där resultaten på väggen det skulle jag inte göra. No way. Men det är ju på det sättet jag kan upptäcka testerna, genom att ngn annan gjort dem, och lagt ut.
Dock, de är sjukt larviga, så det skulle nog vara bra med ngn form av avgiftning, haha!!
Feminism för mig är just att det ska vara lika för alla. Feminism för mig har inget alls med manshat att göra (blir matt då jag ser att folk ibland tror det). En man som är feminist är för lika löner, för respekt och för jämlikhet.
Ja, jag har en bra pappa som inte varit rädd nånsin för att bita tag i de mer "kvinnliga" göromålen. Det var rätt ovanligt annars land papporna runt om mig.
Så fint att du också hade en pappa som var sådan. Tror det betyder mkt senare i livet.
Så roligt att ha K hemma. SÅ jättekul!!
Ha en fin torsdag!!!

Annika said...

Channal:
JA! Det är lyxigt. SÅ himla kul. OCH ego som jag är är jag så glad att knappt ngra vänner är i stan. HAHA!!
Då får vi ha henne för oss själva, fast ikväll ska hon nog träffa en kompis faktiskt. HELT OK, givetvis.
HAHA, testerna..,. FNISS, ja det är sant, fritis för vuxna. BRA sagt!!
Nej, att lägga upp dem...ORKA!! Jag bryr mig noll om sånt. Ibland tar jag screen shot på dem och skickar till ngn kompis, men att lägga ut? NO WAY!!!
Precis, heja pappor som varit/är sådana även om de är av den numera veteran-generationen!! Tror de betyder så mkt för oss alla i livet. OCH sen överför de det på sina söner. Så var det i min familj också. OCH vi flickor vet vilka män vi ska välja en dag, haha!! Jämställda män för vilka jämlikhet är självklart.
SÅ hejja papporna till oss!!
Ja, det är helt annorlunda på medicinburkar hemma och här.
Kramar!!!

Annika said...

Erica:


Visst är det!! Vem behöver google? HAHA!
Nej, men det är helt klart vettigt nu när man vet. Underbart att få svar. DÅ slapp jag googla på det, eller fråga min apotekare (som jag planerat).

Haha, altså de där testerna är ju lite kul alltså. Jag brukar också garva åt dem. Ibland gör jag en skärmdump och skickar till ngn kompis som hamnat där. SÅ komiskt.
Men nej, lägger aldrig ut dem till allmän beskådan.

Precis, så ser jag feminism också. Män som är för lika värde och lika lön. Jämställdhet mellan könen. Har absolut inget med manshat att göra. Tycker det är ett stort läskigt missförstånd som uppstått.
Så ja, gillar verkligen att min pappa gett detta till oss. SÅ coolt.
DET var inte helt vanligt bland mina kompisars pappor alla gånger.

TACK Erica, ska absolut köpa en sådan ljusstake du tipsar om. Tycker de är SÅÅÅÅ söta. Hoppas de har dem på sommaren också. Annars får jag väl be ngn snäll själ skicka.

Jag är också rätt kräsen då det kommer till serier. MEN inser också hur otroligt många bra det finns. OCH att man inte kan se alla.
Det går inte.
Man får sålla.
Divorce är kul, gillar den verkligen.

Ha en toppenfin dag!!

Monica said...

Bra att få veta om locken, och nu passar ju färgen väldigt bra:-).

Din pappa är jättefin och mössan också, kul att du har en så jämställd pappa, har haft det precis lika, och snacka om att det var ovanligt på 50-talet, han gjorde allt inom hushållet och så mycket mer, fixade med våra skidor och cyklar, lärde mig snickra, såga, spika och tälja med kniv och sen var ju mamma helt outstanding på att laga god mat så det tackade han henne för varje dag även om han också lagade men lite enklare då:-), förberedde mycket som mamma lagade färdigt och tog hand om oss när vi var sjuka, var oftast pappa som kom upp och tittade till oss om nätterna. När han fått en stroke och sen blev ännu sämre senare så sa han när han fortfarande kunde tala att han var så ledsen, han sa att han inte längre var till någon nytta och sörjde det, en belastning menade han, var hemskt att höra men såg att det var så han kände. Mamma vårdade honom då och han tyckte det var alldeles för tungt för henne och led av det. Vi hjälpte till mycket förstås men bodde långt ifrån så det dagliga låg ju på mamma. Ja sen tog vi hand om henne när hon blev själv.

Fb har jag mest för familjen och det är bra. Tror också att allt registreras som vi gör där men mycket kan synas oskyldigt men man ser sen hur man översköljs av annonser m m men kan vara kul att göra någon test ibland:-), man får ju ta det som skoj. Många lägger ut precis allt sida upp och sida ned och väntar på likes:-), jaja.

Jessica är en så bra skådespelare så förstår att den serien är bra och också intressant.

Och fortsätt njuta av att ha Karolina hemma, tiden går så fort bara men när man vet att det är en vecka tillsammans så gör man mer då kanske än andra på ett helt år, man förstår och det gäller ju båda. Önskar er mycket fint resten av veckan!

Anonymous said...

Min make var "makalös" som make och pappa.
Flickorna, födda 1954 och -56. Han och jag gjorde ingen
skillnad på hushållsjobb, och han älskade att läsa för dom.
Varje lördag vad MIN dag, då jag kunde göra vad jag ville;
helt underbart när man hade två småbarn.

Som anställd av US Geological Survey, såg han hur de kvinnliga geologerna
sällan, om aldrig, fick sina egna projekt. Dom fick bli assistenter.
Han gjorde sitt allra bästa för att det skulle ändras. Han var alltid
feminist, även om det ordet inte användes på den tiden.

Betr. TV - Jag har varit helt och hållet inne på förhöret av
Neil G. som utnämnts till Supreme Court judge. Ja, jag är en
"political junkie", det måste jag erkänna. Och så Washington
Capitals - hockey är min sport! Serier kan jag inte komma in i
nu för tiden. Det var förr, då hela familjen följde "Leave it to Beaver", "Little House on the Prairie", "The Rifleman" o.dyl.
Åh ja - DALLAS! Vi hade varit i Indonesien i två och ett halv år,och
hade ingen aning om amerikanska TV-program. Alla pratade om DALLAS.

Har inte gjort några tester, men jag går till Merriam Webster
och testar min vokabulär o.a. när jag känner för det.

Ruth i Virginia -
som tycker att du tar upp intressanta, vardagliga kuliga, ämnen

Anonymous said...

Tycker din far klär bra i din fina mössa! Allt klär en skönhet som man säger!
Faktiskt lite avis på din mössa men å andra sidan bär jag sällan mössa, får lite lätt panik av saker som sitter åt kring mitt huvud. Har jag något så blir det en löst sittande basker-variant! Har också svårt att sätta upp håret i tofs, det sitter åt!

Annika said...

Monica:
Eller hur!!
När man vet vad beror på blir det genast vettigt allting, haha!!

JA, det förstår jag ,Monica. ATT det måste ha varit ovanligt på 50-talet. DET var nog hyfsat ovanligt då jag växte upp också. Tyckte ofta att min pappa gjorde sånt som ingen annan pappa gjorde runtom mig.
SÅ jag kan bara tänka mig hur unikt det måste ha varit då du var liten.
Är helt säker på att papporna lagt grunden till mkt för oss. OCH på ett sätt gjort att vi träffat bra män :-)
Din lilla fina pappa som fick en stroke. Förbannat också. Just stroke är så vidrigt, för det tar ju bort så mkt av den "riktiga" människan bakom stroken.
OCH sen din mamma. Din pappa som kände att han låg till last :-(
Du hade fina fldrar, Monica.
OCH du bär alla ggr med dig mkt av dem i dig. Så är det ju.

Testen ja, vad gäller att spionera på oss tror jag varken att de gör till eller från. Det är sådan otrolig koll där iaf, och det i sig är läskigt. Säker man på google kommer det upp på fejjan säkert som amen i kyrkan. Jag kan gå in på ngn blogg jag läser, klicka på ngt personen länkat till där. Nästa gång jag går in på FB ligger det på fejjan.
Testen är mer annonser än ngt annat, men lite småkul är de.
Nej, aldrig att jag skulle lägga upp de där resultaten på flödet. Vem bryr sig, liksom?

Tack Monica, ikväll ska vi gå ut och äta. K får välja ställe, imorrn ska jag fixa ngn önskemat igen. Vi spelar mkt kort. DET är kul.
Kommer att bli trist på söndag igen :(
Men, men.

Ha en fin torsdag!!!

Annika said...

Ruth;
Du ser, du hade en bra och jämställd make. Det var säkert inte alls självklart på den tiden. Jag förstår ju det.
SÅ heder!!
OCH feminist. SÅ härligt.
Jag blir glad över att läsa det du skriver.
Så han jobbade här i Reston då, på deras huvudkontor, US Geological? Åker förbi där ofta, ofta.
KAN tro att det är många kvinnliga forskare som fått mkt "stulet" av män som velat framföra det istället som "sitt".
HOPPAS att det inte är så idag!!

Ja, Ruth, vad ska man säga om vad som försigår i politiken just nu? HELT sjukt otroligt. HUR kan det ens fortgå?
OCH var det sluta?
OCH hur?
Jag orkar inte med det riktigt. Men kan ju inte undgå.
Ja, jag vet att du gillar hockey! GOOO CAPS!!
Lilla Huset på Prärien älskade jag då jag växte upp. Dallas också, det var världens grej hemma på 80-talet.
TACK Ruth!! Går också in på Merriam Webster ibland. Där kan man få sig ett och annat sanningens ord :-)
OCH jag blir så glad över dina ord.

Stay warm. KALLT idag igen

Annika said...

Brysselkakan
TACK!!!
Ja, den mössan blir en symbol för mig som deltog i paraden.
OCH jag hoppas att jag kan bära den på fler demonstrationer. SÅ glad att min mamma stickade den år mig.
TACKSAM!!
Och ja, pappa så söt i den, hihi!!
Kommer inte ha mössan annars, tror jag, Vi går ju mot varma tider nu. MEN kanske nästa vinter. OCH som SYMBOL!!!

Anne said...

Hehe, de där förbaskade testerna alltså. När du nu "kommer ut" kan jag väl också erkänna jag är svag för de där testerna. Lite av ett guilty pleasure är det nog allt. Ju mer jag gör desto fler kommer det upp, tycker jag. Så antar att jag helt fallit i fällan och beter mig som de förväntar sig. Men äh, i dessa tider när det bara känns som det är terror eller skräck och oro med Trump i Vita Huset så kan vi gott behöva lite harmlöst testnöje... Tog nyss en kul med hur amerikansk är din engelska, såg du den? Jag lägger förresten heller aldrig upp resultaten, oh nej. I alla fall, det här engelskatestet visade jag hade 95% amerikansk engelska, vilket inte förvånade mig men hade jag gjort det före flytten hit hade det säkert sett annorlunda ut...
Din pappa ja, vilken hjälte, vilken skön pappa du har alltså. Såg bilden på FB och tyckte det var underbar bild. Din pappa verkar vara lite pillemarisk, en finurlig typ med mycket humor också. Får jag känslan.
Håller 100% med dig, det är faktiskt bra sagt att bara "riktiga" trygga, säkra i sig själv karlar kan faktiskt vara jämställda. Tycker ofta det är de så osäkra på sig själva, otrygga och faktiskt väldigt svaga män som utåt sett beter sig stöddigt, har behov att förminska andra och på olika sätt bete sig ojämställt. Tycker inte det behöver visa sig i handling, jag menar, för mig är jämställdhet inte att bara visa man kan dela på hushållets plikter och annat, utan hur man bemöter varann i värderingar och synen på varann. Jag kan ärligt säga vi har ganska traditionella roller i min familj, jag som sköter hushållet mer t.ex. men jag har aldrig upplevt jag och M är ojämtällda, han är väldigt mycket en man med jämställda värderingar i ord och handling (även om han inte lagar lika mycket mat eller diskar som jag, men du fattar vad jag menar).
Det är nog vad jag hoppas mest för Stella på sikt, att pojkvänner ska vara BRA män vad gäller just hur de behandlar kvinnor, hur de ser på kvinnor som jämställda.
Divorce är bra säger du, ja varför inte. Med SJP och Haden Church (mina favvisar också!) finns det ju potential. Jag vet inte, jag har dock inte varit nyfiken alls på Divorce, namnet i sig känns ju lite tungt... Inte för att jag duckar djupa och svåra ämnen (haha, mitt flitiga FB testande till trots), tvärtom dramedys älskar jag ju. Men jag har bara fått för mig Divorce är väldigt mörk och tung men kanske helt fel alltså.
Jag har också sett vårpyntade bilar, som du säger blir man glad :)
Kramar!

Annika said...

Anne:
Haha, eller hur???!!! Men visst!
Guilty pressure.
Ja, det spelar nog ingen roll om du klickar på dem, och att fler dyker upp. Det bekymrar inte mig heller. De har sådan järnkoll ändå på vad vi gör. OCH det utanför fejjan, och sen dyker det upp där. Så att ta ngra oskyldiga tester i dessa dagar är nog typ harmlöst.
Har sett det där testet om amerikansk vs brittisk engelska. Ja, jag fick ngt liknande resultat, haha!! KUL!!
Pappa ja, coolt!!!
Absolut, en riktig man är inte rädd för jämställdhet. De är säkra i sina roller, och står för det.
Det är verkligen en SÅ bra egenskap.
SÅ är dethos mig också, Anne. Jag tar hand om de där mer trad grejerna. Det blir bara så. P jobbar, och jag tar hand om det. MEN han är aldrig främmande för att städa, tvätta etc. Aldrig. Det blir bara så att det är jag som gör det. Helt OK. Precis som M är P mkt jämställd och verkligen för lika rättigheter.
Japp, jag tror att man ofta väljer man efter sin pappa, eller andra starka män i ens närhet. Så Stella kommer alla gånger att välja en bra man. K har valt en bra och väldigt fin pojkvän, tycker jag. Sådant där märks snabbt, ja faktiskt omgående.
Nej, du kan lugnt se Divorce, jag lovar!! Jag hörde en recension av den på ett svenskt radioprogram, det var så jag började titta. Blev så nyfiken. Den är rolig, och lite mörk. En mörk komedi. Du kan lugnt se den.
Visst blir man glad av vårpyntade bilar!! Stora kramar!!

eastcoastmom said...

Heja din pappa!!!
Skulle gärna se Divorce men vi har inte HBO. Den kanalen har ju mycket bra, helt klart. Som man missar...

Christina said...

Att ha K hemma måste vara det absolut bästa!! Och för henne säkert underbar att få sova i sin egen säng tills hon vaknar, bli lite lagom ompysslad och bara få va'. Underbart! Njut medan det varar men det vet jag att du gör!
Facebook har förändrats tycker jag... Det är så mycket "oviktigt" i alla fall för mig. Jag gör aldrig några tester och är ärligt talat inte intresserad av vad mina vänners namn skulle vara, vem de skulle vara sambo med osv osv... Jag vill veta vad de gör i sin vardag, hur det går för deras barn, vart de åker på semester osv. Jag tycker FB är ett underbart forum för oss som bor långt borta. Många av mina FB vänner skulle jag inte ha någon kontakt med om det inte vore för FB. Men det måste användas på rätt sätt. Och de grupper du talar om på FB... jag är också med i en del av dem du talar om och ibland tycker jag det är en så tråkig ton. Man blir "slagen på fingrarna" med jämna mellanrum och då tänker jag att nu får det vara bra, nu går jag ur gruppen. Vilket jag gjort med någon grupp vid något tillfälle. Men så kommer en intressant tråd och då är jag kvar och tycker trots allt att det ger mig något. Så. Färdig gnällt! 😉
Som avslutning, vad fin och cool din pappa är i mössan! Jag tror nog din mamma får göra en till så han får en egen!
Stora kramen!!

Annika said...

AM:
Eller hur!! Heja honom.
Ja, HBO har mkt bra, verkligen.
Sådana toppserier ffa.

Annika said...

Christina:
Det är det!
OCH det är även så bra att inga andra från HS är hemma. Hon har ju förstås kompisar som gått ut college, men de jobbar på dagarna. Ibland ses de på kvällarna, men inte varje kväll. Mkt bra :-)
Gillar det.
Jag gillar att pyssla om henne, laga den mat hon vill ha, åka och shoppa lite etc. Sådana saker.
Precis det, håller med.
De där testerna tycker jag nog man borde låta bli att lägga ut i största allmänhet, för det är verkligen ointressant. Skulle inte få för mig att lägga ut dem själv. Men, men.
Ja, jag gillar också att se vad som händer i vardagen, och jag gillar verkligen mailen och chatten där.
Grupperna är så bitska och enkelriktade oftast att jag knappt orkar med somliga av dem. Sitter ofta och tänker att jag ska gå ut dem, men precis som du så har jag stannat.
TACK gulliga Stina, vad rar du är. Ja, jag tycker också min pappa ska ha en egen mössa :-)
Stora kramar och trevlig helg!!

Miss Marie said...

Tack för tv-tips! Har du sett The Americans? Det gillar jag!

Älskar din pussyhat!

Steel City Anna said...

Kul att lasa om din pappa :) jo, jag gor nat sant dar test ibland. Kan vara kul! Haha facebookgrupper innebar alltid drama :)

Annika said...

Marie:
Varsågod. Peter ÄLSKAR the Americans, jag har tyvärr inte fastnat för den. men jag vet ju hur poppis den är.
Visst är pussyhatten fin!!!

Annika said...

Anna:
Va roligt att du gillade att läsa om min fina pappa. Ja, de där testerna är kul, det tycker jag. Sen behöver man ju inte lägga ut dem till allmänt beskådande, haha. FG-grupper, det är en sort för sig det, iaf somliga...suck liksom.
HAHA