Monday, December 19, 2016

Den fjärde helgen i advent

Godmorgon!


Julveckan!
Men är inte DET overkligt, så säg!

Veckoslutet var bra.
Karolina kom hem i fredags, mitt på dagen. Så trevligt att ha henne hemma igen. Vi åt lunch och sen sov hon flera timmar på eftermiddagen. Det behövde hon.
På kvällen tog vi det bara lugnt.
En skön dag!

I fredags i mitt kök.  Den vackra buketten fick jag av min kompis Lotta förra veckan då jag var hemma med mitt dåliga knä.  Så gulligt.

I lördags vaknade vi till en värld av is.
Precis, en isstorm slog till på natten.
Isstormar är otäcka saker. Vackra, men farliga.
Tyvärr är ju inte mitt knä i form, om det varit det hade jag fotograferat. Alltså, jag hade vågat ta mig ut en liten bit och fota. Tordes inte i lördags.
Framåt eftermiddagen tinade världen upp och vi for till Reston Town Center och åt lunch och julhandlade lite.
Det gick fint.
På kvällen julfest hos grannar. Alltid trevligt.Reston Town Center i lördags efter isstormen.


Peter och jag for till Tysons Corner tidigt igårmorse. Vi var där lagom tills butikerna öppnade. På söndagen hade de öppet 9-23. Tror de har de öppettiderna hela veckan.
Tursamt nog fick vi en hel del köpt, och jag är inte längre stressad över julklapparna. SKÖNT.
Knät är bättre, men att gå i en stor shoppingmall ÄR jobbigt och slitsamt.  Både för knä och för det friska benet som överbelastas konstant.

Månen i fredagsmorse över golfbanan.

Vi gick på bio igår också. Vi såg Office Christmas Party. Den var rätt så rolig!
Bra skådisar. Helt galen, men jag trodde kanske att den skulle vara ännu roligare än vad den var.
Jag ger den tre stjärnor av fem.

Hur ligger ni till?
Redo för julen?
Allt klart?
Mycket kvar att göra?
Börjar det kännas härligt och pirrigt?

Förresten, det lär vara svårt att kommentera här.  Är det många av er som har problem med det?  Vet såklart INTE vad det beror på.

Ha en bra måndag!

16 comments:

Barwitzki said...

Vakre bilder... deilig julestemning. Vi har flott her også.
Siste julegaver i gang... med strikkepinne :-)) Besøk på
masse julemarkeder med gløgg og småkakener og glede i hjertet :-))
Fortsatt alt best deg. Adventsklem fra Viola

Steel City Anna said...

Isstormar låter farligt för knän ... Men förstår att du blev sugen på att fota. Du fick några bilder iallafall!

Inga shoppingmalls för mej förrän i mitten av januari, haha. Julklappsfärdig sen länge. Däremot har jag lite mat och sånt att fixa. Vi ska handla sent ikväll det som håller sej till julafton (mindre folk) och sen på julaftonsförmiddagen handlar jag det sista av maten och fikar hos min vän och byter julklappar innan jag går hem och gör Janssons. Sen jobbar jag hela juldagen och resten av juldagarna och nyår, men har nyårskvällen ledig, så ganska nöjd ändå. Och glad att få julafton ledig.

Jag letade fram alla mina svenska julskivor igår och börjar komma i ordentlig stämning.

I lördags så var det en av romerna i stan som brukar tigga vid stadshuset som stod upp och sjöng o Helga natt på ett språk jag inte kände igen, med dramatiska gester och mycket känsla. Jag var ute med en äldre dam och hjälpte henne julhandla, och hon brukar vanligtvis inte tala särskilt mycket sen hon var med om ett trauma. När hon hörde sången så stämde hon in! Jag som är ganska lättrörd i allmänhet blev extremt rörd av detta, sådär så jag fick stålsätta mej för att inte bryta ihop. Det var så vackert, även om själva sjungandet skar lite i öronen :) folk som gick förbi och log och började nynna. Ja, det kändes som julens mirakel verkligen. Uti din slav du ser en älskad broder, och se din ovän blir dej kär, går ju texten. Det passade så bra in på alltsammans. Det är så oerhört mycket rasism och främlingsfientlighet just nu. Samt så många äldre som är så ensamma.

Dessutom så fikade jag länge med en ny vän från Malawi och vi hade så mycket att prata om och nya perspektiv på julen fick jag också där. När det är jul är det fest, sa hon, allt är öppet, man går ut och umgås på stan, shoppar och lyssnar på musik, dansar och går på gudstjänst. Vi skrattade åt hennes första jul i Sheffield när hon gått ut och letat efter festen, för ingen dag är det så öde och tyst som i stan på juldagen. Det känns som man är helt ensam.

En intressant helg helt enkelt :)

Evas blogg said...

Här går det långsamt framåt. Inget pynt uppe än men det kommer. Idag ska jag baka kokoskakor och städa. Mellan varven slår jag in en och annan julklapp och försöker rimma. Apropå isregn så har vi haft underkylt regn flera gången de senaste veckorna. Igår eftermiddag började det igen. Inga bussar gick, bilarna kröp fram och jag höll mig inne. En eländig vinter är det ännu så länge. Hoppas er jul blir fin och att ditt knä snart är redo för promenader.

Annika said...

Viola:
Välkommen till min blogg!!
Kan tänka mig att ni kanske har kallt? OCH snö!?
Så härligt.
Ja, det är en mysig vecka nu, mkt att göra, men mysig.
Ha det så fint.
Stor kram från mig och välkommen tillbaka!!

Annika said...

Anna:
DE är livsfarliga. Har fotat dem förr, med stor försiktighet. Flera olyckor i lördags, varav åtminstone en med dödlig utgång. I trafiken, förstås. SÅ hemskt.
Mallen kostade på, kostade på mitt knä. Det var himla skönt att dra därifrån. SÅ härligt.
Jag har lite kvar att köpa, men känner ingen stress direkt. Mat ja, det ska också köpas.
Tycker allt låter bra för dig. Lite mindre jobb vore att önska, men BRA att julafton är ledig.
OCH nyår.
Janssons, det ÄLSKAR jag. Ska faktiskt göra en till middag ikväll. MUMS!!
ÅÅÅÅ vilken upplevelse för dig i lördags. Nej, jag skulle nog inte ha kunnat hålla tillbaka tårarna. SÅ fint, det låter som ett litet julmirakel. OCH sådana behöver vi detta nådens år.
Jättefint.
SÅ sant, julen skär i de ensamma. De som måste sitta i ensamhet medan andra firar- Det är så sorgligt.
Din vän från Malawi fick säkert en kulturchock av rang den där första julen.
Som du säger, på juldagen är det verkligen lugnet självt. Inget är öppet. Stängt och bommat.
En intressant helg, ja, det tycker jag att du hade. Minsann!!

Annika said...

Eva:
Låter bra det där.
Rimma, det är ngt jag aldrig gjort. Kul tradition dock.
Isstormarna här är säregna. De kapslar in ALLT i is. Det är så vackert, men så farligt. Det lägger som en tjock isbark på ALLT. De kan förstöra träd, elledningar och de ställer till sådant elände i trafiken. Ja, om man ger sig ut i den. Ofta kan man inte ens köra i dem.
Ibland tänker jag att det kanske aldrig mer blir ordentliga vintrar. En mkt sorglig tanke. Men ur led är vädret.
Mitt knä, jag det kommer nog att ta en stund. OCH jag vet inte om det är dumt att ge sig ut och gå länge, och fresta på knät.
Snart börjar jag med sjukgymnastik, och det ska bli BRA!!
Ha en fin dag. Låter som om du har en skön takt.

Anonymous said...

Alla julklappar klara, inväntar bara några som ska komma i veckan. I övrigt? Lååång lista, har fördelat sakerna på de dagar som är kvar och hinner jag mer en dag blir det bonus!
Vila knät nu, det blir jul även om du inte sliter hårt!

Annika said...

Brysselkakan:
SKÖNT!!
Precis, nu gäller det att fördela minsann.
Knät, ja det går nog jobba, ibland kanske lite för hårt.
Nu ska jag göra en Janssons till ikväll, och sen ska jag ut igen.
Men det ska gå.

Anonymous said...

Ja, det var isigt och halkigt. Gick ut för att hämta tidningen
men såg glansis på teglen och gick in igen. Tyvärr var dottern
inte lika klok, :), med följd att hon halkade och slog huvudet,
tur nog inte alltför hårt, men nog för att få en bula.

Pto Janssons - jag köpte den sista ansjovisburken på German Gourmet.
Mer skulle komma, men jag kör inte så långt igen för ansjovis.

Ruth i Virginia
-vacker, solig dag i dag-

Monica said...

Det går fort verkligen, lite svårt att fatta att den snart är här julaftonen. Roligt för dig att du orkade eller klarade det bra att vara ute, skönt med omväxling även om du har det så underbart julfint hemma.

Tänkte på knät lite och det tog ett tag innan jag fattade det och så kan det vara olika också från person till person. Men jag ansträngde mig lite extra och lät det göra ont och sen gjorde jag absolut ingenting dagen efter med att belasta så lite som möjligt, var som att det återhämtade sig och det blev sakta bättre och bättre. Sen gjorde jag gymnastiken från början men just det här att gå mycket smärtade mest. Men tog det lugnt då emellan. Tror det fick en liten skjuts och så tid på sig att bygga upp lite nytt. Den här tiden är värre också med kylan, isiga vägar och gator är rent livsfarliga. Såg här på pendeln att nästan alla hade en gåstav med sig, var så halt. Men jag hade inte det och det gick bra, är en ren befrielse sen när du slipper kryckor och annat, är sånt krångel att ha med, en käpp är lättare, min står kvar som minne i hallen:-)

Annika said...

Ruth:
Så farligt med den där isen. Usch!
Din dotter hade tur i oturen.
Verkligen.
Isstormar är verkligen farliga. Åtminstone en olycka med dödlig utgång o lördags.
Jag har en Janssons i kylen nu som ska gräddas t middag ikväll. Ska faktiskt tillbaka t the german gourmet på onsdag igen. Äter lunch där också.
Ha det så gott nu

Annika said...

Monica:
Ja just det. Känns ju bra att kunna röra på sig på ett bra sätt. Eller bra och bra. Jag haltar ju.
Ja jag pressar på. Ibland vet jag inte om det är rätt eller fel att göra på det sättet? Men jag tror att du har rätt. Pressa på en dag pch ta det lugnare dagen därpå. Jag går m en krycka om jag måste gå lite längre. Ja det är absolut värre m kylan. Tycker ju att den liksom känns i lederna också. Gåstavar är smart då det är halt och dant. Ni har ju halare på daglig basis än vad vi har. Inte kul alltså. Tycker du är grym som byggt upp allt igen, Monica! Hatten av!!

Jenny said...

Åh, den där granen vid Reston Town Center - som en Disneygran! Skönt att ha K hemma och skönt att ha kommit ikapp med julklappsinhandlandet. Jag skickade ett helt gäng till fastlandet i fredags och är helt klar med de jag skall ge här på julafton, känns himla skönt - och lite ovanligt. :-) Vi har beställt Netflix så jag kommer inte ha tid att springa i affärer - jag skall ju se Gimlore Girls! :-D Hoppas du känner dig bättre i knät för varje dag som går. Till våren går du säkert vandringslederna igen. :-)

Annika said...

Jenny:
Jag vet, det är den finaste gran jag vet, tror jag.
Så top of the line!!
Skönt att du är klar med klapparna. Underbart.
Netflix. YAY!
OCH du har så mkt BRA där att det inte är klokt, GG, The Crown, House of cards, Orange is, Love, Stranger Things etc etc etc.
Härligt.
Hoppas att jag går vandringsleder i vår igen. VILL så gärna!!!
Kram!

Ann Rumbleinthearctic said...

Vad skönt att du känner dig lite bättre i knäet, även fast du inte kan gå på en powerwalk än!

Jag är så INTE förberedd inför Julen. Jag har dock hängt upp lite julpynt i lägenheten. På lördag, den 24de alltså, åker vi till Bozeman. Det innebär ju att vi missar svenska julafton tyvärr :( annars brukar W's familj vara väldigt duktig på att fira den dagen också. Nu känns det som att det blir lite stressat istället. Kommer inte ha tid att lägga in sill eller göra någonting känns det som nu, men det får vara, kan ju inte vara perfekt varje år förstås!

Annika said...

Ann:
Jo det blir nog långsamt bättre. Inga PWs än dock. Inga hajker.
Kan knappt bärga mig tills jag får gå på sådana igen.
Ja, men du får förhoppningsvis en bra upplevelse istället för att fira svensk jul.
SANT, det kommer fler jular och ni får det nog toppen dit ni ska.