Thursday, December 01, 2016

Äntligen december, Anders slaskade, Bjällerklang, The Crown, Gilmore Girls och att handla inför jul!

God morgon första december!*  1 december!

Men, så härligt!
Äntligen december! En av mina favoritmånader på året. Egentligen gillar jag alla månader, och vill inte byta ut en enda en. MEN december tillhör storfavoriterna.
Nu ska vi jula i kvadrat här ett tag framöver. Det ser jag fram emot.*  Anders slaskar ...

Igår var det Anders-dagen. Om Anders slaskar julen braskar.
OM det stämmer så kommer julen att bli iskall här! Igår var det regn, järngrått och det blev hela 20 grader varmt här. SÅ äckligt. Ja, äckligt är faktiskt rätt ord. Det blir det när det är regn, fukt och varmt när det är höst-vinter.
OCH personligen hoppas jag verkligen att julen ska braska. I fjol hade vi den varmaste julafton jag kan minnas, mulet, fuktigt och hela 23 grader varmt. Ja, det var också väldigt ÄCKLIGT. Hoppas att det inte upprepas igen.*  Bjällerklang

För många år sedan upptäckte jag Sveriges Radios tjänst julkanalen Bjällerklang. Bjällerklang spelar julmusik dygnet runt utan några avbrott. Jag kan säga en sak, denna kanal går varm hemma hos mig den här tiden på året. De spelar en skön blandning av svensk och engelsk/amerikansk julmusik.


*  The Crown

Alltså Netflix. Det är säkert den tjänst jag använder allra mest vad gäller TV. Älskar den! OCH framförallt älskar jag deras  egenproducerade tv-serier. The Crown är inget undantag.
OM ni inte sett den ännu så MÅSTE ni göra det, helt fantastiskt bra och otroligt intressant! Det handlar om tiden strax före, och efter, Drottning Elizabeth II kröning. Om Elizabeths liv, England på 50-talet, och dessförinnan i återblickar. Ja, jag kan inte nog prisa denna serie. Jag är besatt av den!
Skådespelarna är som klippta och skurna för sina roller. Jag dras in och fascineras av rubbet. Samtidigt får jag lära mig en hel del.
Netflix när det är som ALLRA bäst!*  Gilmore Girls: A Year in the Life


OCH så Gilmore Girls! Som är tillbaka igen med fyra 90-minuters avsnitt! Jag började nästan gråta då jag såg inledningen av avsnitt 1. SÅ härligt!
Ja, precis, givetvis har jag och Peter hunnit beta av de avsnitten. Nej, de gör ingen besviken. Rory och Lorelei är lika fina som de var för nio år sedan. Så underbart kul att återse Stars Hollow igen.  Replikerna är lika rappa nu som då!  Serien ger enorm mersmak, och slutet tycker jag nog vittnar om att det kommer mer. Ingen kan vara gladare än alla storfans serien har över världen!


*  Lite julhandling idag.


Idag ska svennegruppen dra iväg till en tysk matvaruaffär, en liten privatägd sådan, här i Northern Virginia. Tysk är den visserligen, men ägaren tar in en hel drös med nordiska varor också, som julmust, sill, godis och en hel del annat. Det är alltid en fröjd att besöka denna lilla butik, och man kan fika där också. Inte så dumt.


Önskar er alla en jättefin onsdag

15 comments:

Annika said...

Ja, oj vad det gått fort att det redan är 1a december.

Bjällerklang har jag också lyssnat på ibland, dock inte i år. Fast numera har jag en spotifylista med lugn julmusik som jag spelar när andan faller på - typ en blandning av spamusik och julmusik. För lugna kvällar i december....

Netflix sa jag upp för ett par månader sen faktiskt - blev trött på deras urval, kände mig inte dragen till något av det längre. Kul att du hittat något du gillar dock med The Crown. Fast, haha, är det samma Annika som vill göra sig av med svenska kungafamiljen men som följer den motsvarande engelska kungafamiljen med ett sånt intensivt intresse? Hur går det egentligen med din republikanska sida? ;) .

Gilmore Girls. Nja, ja, nej men du vet att jag är betydligt mer lukewarm till dem. Och har överhuvudtaget svårt för "återupplivade" serier och omtagningar av gamla favoriter - kan de inte komma på något nytt och kreativt istället? Men - min sura och kritiska ådra är det ju jag själv som lider mest av. Skulle vara mycket bättre om jag inte var så sparsmakad - jag skulle ha roligare på min fritid då.... ;) .
Kram

Klimakteriehäxan said...

Önskar dig en trevlig decembermånad årg 2016. Har inte skaffat Netflix men förstått att man är en idiot om man inte ser The Crown ...

Nettan said...

Å december, ljuvliga tider! Tycker så mycket om december och har alltid gjort det.

Anders slaskade även hos oss och ska man tro långtidsprognoserna så ska det ju bli kallt men det tror jag när jag ser det.
Bjällerklang, har jag inte testat, ska nog göra det på jobbet när jag sitter och skriver.

Netflix, vad vore livet utan denna eminenta tjänst, The Crown har jag sett halva, sparar resten till när jag är ledig. Gilmore Girls, har jag lovat dottern att se med henne när hon betat av alla säsongerna.

Mysigt att julhandla hoppas du hitta det du vill ha!

Kramar
Nettan

Steel City Anna said...

Jag kommer ihåg när du skrev om er varma jul förra året. Lite kyla kan det allt bli!

Jag har inte sett Gilmore Girls än, tänker vänta tills de nya kommer på DVD. Men jag har förstås inte kunnat låta bli att läsa om dem så jag vet vad som händer, det gör inget. Recensionerna i Sverige var superdåliga, lite trist. Annars verkar de flesta vara positiva. Jag tror kanske inte att det blir en fortsättning, utan att cirkeln sluts? Rory kommer få ungefär samma liv som Lorelai och den serien har ju redan gjorts? Men vi får se.

Jag är också så glad att det är december nu!

Monica said...

Härliga julmånaden är här:-). Otroligt vilken värme ni har, som svensk sommar, hoppas det kommer lite snöflingor snart ändå, ja här med. Vi har haft några soliga dagar här i Stockholm även om det väldigt fort blir mörkt denna tid men fint att vakna till. Och julmusiken "snurrar", lite ett försök att överrösta grannens sanslösa renovering under oss, porslinet och kristallen skakar i våra skåp och det är ett rent öronbedövande dån, kök, badrum, tak, golv, element, rör, ja allt får slag av släggor och så borrmaskiner på det och hammarslag, vilken underbar tid att hålla på med detta;-), det är då som jag funderar på om vi ska flytta ut i skogen, det upprepas tyvärr varje år nånstans i huset denna renoveringshysteri.

Och engelska serier är bara så sanslöst bra! Och lärorika som du säger, man får mycket med om Englands historia och inte bara där utan världens. Sett flera dokumentärer om drottning Elisabeth, ja hela bakgrunden och det var gripande att höra henne som liten flicka tala till folket under andra världskriget, att klara av det och försöka inge hopp så liten hon var och så mogen och allvarsam.

Och låter trevligt med tyska affären, hoppas du hittar mycket roligt som inte finns på andra ställen. Vi var just Anna och jag till tysk affär för att försöka hitta julmust men det hade de inte. Är bara Ikea där som har den och den är inte god tyvärr. Jag hade köpt julmust här i tysk affär så jag tänkte den fanns där också men julmust är okänt begrepp i UK verkar det som, maken tror att det skulle slå otroligt om vi fick dit den men jag är inte övertygad:-). Ha det så trevligt idag Annika!

Annika said...

Klimakteriehäxan:
Detsamma till dig. MÅ denna månad bli bra! Jag har lite läskiga saker som ska hända också, men försöker fokusera på det som är bra.
Så här tycker jag, beställ Netflix i en månad, se The Crown, för ja...den är verkligen helt OUTSTANDING!!!!
Sen kan su avbeställa. När du ändå är där, så se House of Cards också ;-)

Annika said...

Nettan:
Eller hur?
Nu ska vi njuta och maxa. Innan vi vet ordet av är det januari, men det ska vi inte tänka på nu.
NU är det NU!! December, fredagen av alla månader.
Ja, lyssna lite på Bjällerklang! Du kommer nog att gilla!
Ja, The Crown bara drogs jag in i..BAM!!
GG, it is a treat :-)
Ja, vi ska hoppas jag kommer hem med lite must, sill och annat smått och gott idag.
Kramar och ha en fin torsdag!

L said...

The Crown är definitivt på min "todo"lista. Många ser den och är överförtjusta. Börjar kanske redan ikväll? Vem vet.

Jag frossade ju i GG så att jag skulle kunna få ut maximalt av de nya avsnitten när de nu äntligen anlände. Och såg dem alla i helgen.
Och blev besviken. Ja ta mig tusan så besviken jag blev. Jag tyckte Lorelei var jobbig, flera utdragna sekvenser som mest kändes som utfyllnad. Gillade såklart Kirk, Paris var perfekt, och visst är det skönt att Lorelei och Luke verkligen fick varandra full ut till slut. Men vad hände med Lane? Hon hade sån potential.

Fast, kommer det fler avsnitt - som det spekuleras om - så kommer jag givetvis bänka mig.

Tack för tips om Bjällerklang. Har jag inte lyssnat på, men det är trevligt att få varierande julmusik.

Ha en bra dag!

Annika said...

Anna:
Ja, lite KYLA tack över jul, det var grymt läbbigt i fjol.
Tänkte säga till dig vad jag säger till K-häxan ovan, ta Netflix i en månad, se avsnitten! Avbeställ.
För fans som oss är den SUPER!!! OCH sen, när du ändå har din månad, ser du The Crown också. Två flugor i en smäll :-)
Fem stjärnor fick GG på Netflix.
Rykten florerar om att mer kommer, men vem vet ... Gissar att vi får veta snart. Väldigt snart.
Nu har iaf Gilmore Guys lite mer att snacka om, hihi!!

JA, nu ska vi njuta av december, Anna. HOPPAS att du får ngra sköna dagar med lugn och ro!!

Annika said...

Monica:
Det är ganska obehagligt när det kommer in sådana där varma dagar nu. Tempen för det mesta i dessa dagar bör ligga på 8-14 grader. Ofta minus på nätterna. Snö har vi sällan i december, den brukar komma i jan och feb.
Idag är det mer normala temps på 9 grader. Bra det.
HAHA; VET vad du menar. Min granne, vägg i vägg, renoverar sitt kök. Helrenovering. Sen ska de ha nya golv i hela huset. så det bangar en del här också. Know what you mean, honey!!
Känns som om man ligger i magnetröntgenstuben ibland, haha. BANG, krasch, surr...fniss!!
Precis, vilken helt fantastisk serie The Crown är. Har också sett andra filmer från Elizabeths barndom, bla The King's Speech, och den var ju helt och hållet SKITBRA och därigenom fick jag lära mig så mkt.
Vilken uppväxt, och vilka skandaler (Som Edward som var tvungen attt abdikera) och Kung George som fick kronan mot sin vilja. OCH prinsessan Margaret och hennes historia...herregud...
Fasiken för att vara kunglig, vilket liv...
IKEAS julmust är INTE god, jag och min kompis Lotta delade en i tisdags då vi var där. NEJ, underkänd till max. MÅ tyska affären har julmust iår. MÅ den. Det känns alltid som det är lite av ett lotteri.
Ha en toppendag!!!

Annika said...

Annika:
OCH det läskiga ÄR att inom en suck kommer det att vara 1 januari. Himmel, himmel...
Tiden alltså.
Bjällerklang är super!! Men vissa låtar där
r jag inte direkt förtjust i. De tenderar att köra lite samma. Så jag har också en lista för egen del, som jag kör ibland. Tänk vad lyxigt egentligen, vi kan göra dessa listor!
Teknikens under!
Äsch, man kan väl vara intresserad av historien runt en ätt utan att vara rojalist? eller. Historia är det, och intressant sådan.
Har nog egentligen ett ganska tveeggat svärd vad gäller kungligheter. Så är det. Står med fötterna i två läger. Rätt fascinerad av det, samtidigt som jag tycker det är förlegat. Jaja.
Netflix är så bra, tycker jag. Det är absolut den tjänst vi använder mest, och ffa för serierna.
GG is da SHIT!!
HAHA, men jag fattar vad du menar också. Full House var ju en flopp tex, snacka om pannkaka. Tittade ens klart på avsnitten.
Kramar!

Äventyret framtiden said...

Netflix får jag mig omtalat varje gång jag träffar lilla Wilhelm, 6 år. Han förstår inte att jag inte har Netflix, haha...

Här småbraskade Anders, så få se hur julafton blir?

Musikanta said...

Jag har inte heller Netflix men jag kanske kan se något av serien nästa gång jag är uppe i Mälarhöjden. Den verkar intressant som du beskriver den. Just nu har jag dragit på mig en ordentligt förkylning efter att ha varit uppe i Mälarhöjden och åkt tunnelbana i flera dagar. Spelar ingen roll hur ordentlig man är med handhygien, jag blir alltid förkyld när jag är där så här års.
Kram från Ingrid

Annika said...

karin:
Verkligen en Bra tjänst, den kan mormor skaffa, tycker jag :-)
HIHI.
Ja, vi ska hoppas på en vit jul för alla oss.
Heja!!

Annika said...

Ingrid:
Ja, se om du kan se den då du kommer till Sthlm. DU skulle gilla!!
Jättemycket!!
Krya på dig, Ingrid. Förkylningar är inte roliga.
Kram!