Wednesday, September 28, 2016

Torsdagspunkter på en onsdag ...

Hejsan!


Veckans punkter kommer redan idag. Det blir en lite annorlunda bloggvecka eftersom jag är upptagen precis hela dagen idag. Det kommer därför inte att bli något blogginlägg imorgon, torsdag.


*  TACK!

Först och främst, tack för alla välkomsthälsningar här på min blogg igår. Era kommentarer värmde mig gott. Dessutom sporrar de enormt.
Det känns så fint att ni gillar det jag skriver. Jag tackar ödmjukast för alla era fina tillrop och att ni är glada över att ha mig tillbaka bakom tangentbordet igen!
TACK snälla NI!
Dessutom, så roligt att så många av er följt mig på Instagram och på Facebook under min vistelse hemmavid. Jag var ju ganska aktiv där (som jag brukar vara då jag reser), och det var bara roligt!


*  Här då?

Ja, alla vet ju att i Sverige rådde den perfekta hösten under september månad. Eller, det var väl i det närmaste onaturligt väder, om man tänker efter?   Själv skapade jag en en egen hashtag på instagram då  jag var i Stockholm, “unrealweatherinseptember”.
Dag efter dag med sommarvärme.
Jag har varit hemma flera år i september nu, och jag måste säga att vädret leverar så gott som alltid i september i Sverige.
Men här då?
Här har det också blivit svalare. Det är höstigare, även om det INTE syns. Inga träd har börjat skifta. Men det märks ändå en förändring. Högsommarfukten har vikt hädan, det är drägliga temperaturer på runt 20-25 grader.  Det går ett kallt stråk genom värmen, precis som det gjorde hemma.
Mörkare på kvällar och morgnar, naturligtvis. Sommaren ÄR över.De här bilderna har jag tagit sen jag kom hem.  Här och nu i Reston.  Nej, trädet i bakgrunden är INTE gult.  Det är morgonsolen som färgar trädkronan gyllene.Peter på väg från Starbucks i söndagsmorse.

*   Saknar den inte.


Precis, jag saknar inte sommaren 2016. Den är över nu. Jag är mätt på sommaren och på sommarhettan. Mätt på att hänga på decket. Mätt på sommarkläder. Mätt på sommaraktiviteter. Mätt på sommarmat och sommardrinkar. Mätt.
Nu får det gärna verkligen bli höst på riktigt. Bye-bye sommaren 2016 ...


*   Höst i en kopp.

Pumpkin spice latte är tillbaka på Starbucks. Hösttecken!
Jag drack min första PSL i söndags då Peter och jag åt frukost på det Starbucks som ligger närmast oss.  Nej, jag besöker aldrig Starbucks då jag är i Sverige.  I Sverige gillar jag äkta fik istället.  Starbucks?  Det kan jag dricka då jag är i USA.*  Gravsättning.

Anledningen till att det inte blir något blogginlägg imorgon är att jag ska på gravsättning av min svärmor på Arlington Cemetary idag. Idag ska Peters mamma Margaret läggas i sin grav inför sin allra sista vila. Processen för gravsättning på Arlington Kyrkogård är lång. Det är lång väntetid på USAs allra mest ärorika kyrkogård.
Det ska bli mycket intressant att deltaga. Det är ju smått unikt att få vara med på en begravning där. Sorgligt blir det alla gånger också. Men nu ska svärmor äntligen få sin sista vila  Det blir skönt, skönt för alla.


*   Bubbla och Ingenmansland?

Efter en lång vistelse hemma i norden brukar jag drabbas av “jetlag of the heart”. Det är en bubbla där man ännu inte själsligt landat i sin nya tillvaro.  Kroppen har förflyttat sig snabbare än själen.
Den här gången tycker jag att den “landningen” gått bra. Jag har inte känt av bubbellivet.
Glatt (eller nåja) fick jag samla ihop mig för att gå på fest i lördagskväll. Det blev lyckat, och jag är glad att jag gick fastän jag hade NOLL lust.
Redan på fredagen kom en av våra allra bästa vänner och åt middag med oss härhemma. Nemas problemas på något sätt.
Jag kom hem i torsdags, ska jag kanske säga.
Så denna gång har jag kickat Ingenmanslandet ur mitt liv. Skönt!
Den fysiska jetlagen har varit relativt lindrig också.


Nu önskar jag samtliga av er en fin onsdag och torsdag!
Vi ses här på fredag igen, för den som vill och önskar!

CIAO!!!

22 comments:

Humlan said...

Jag vaknade vid 4-tiden i morse, efter en stund så gick jag upp och stängde fönstret för att det blåste rätt rejält, strax efteråt började det regna. Tur det, för nu smattrar det mot rutan och vinden knuffar på fönstret, det känns verkligen höstlikt nu när jag sitter här inne.
Det låter verkligen väldigt skönt med er höst och jag skulle också njuta hos er, precis som jag har njutit här de senaste veckorna här. I morgon åker jag till Umeå så jag sitter just nu och funderar på vad man kan behöva för kläder, har gjort misstaget att klä mig efter vårt väder när jag åkt upp och sedan fått gå där och frysa.

En gravsättning på Arlington Cemetary låter verkligen speciellt, jag hoppas att ni får en fin dag, även om det naturligtvis blir sorgligt och vemodigt också att ta farväl.

Kramar!


Nettan said...

Här vaknade vi till en mörk grå morgon, sitter med lampan tänd på kontoret och det har jag inte gjort på länge.
Skönt med svalare temperaturer, här är det fortfarande trots det grå varmt för årstiden.
Skönt att du sluppit bubblan denna gång, och bra jobbat att du varit så aktiv.

Förstår att ni har en tuff dag framför er och det blir ett avslut för alla även om processen dit har varit lång.

Hoppas att det blir en bra onsdag!

Kramar
Nettan

Eva i Dalarna said...

Ska tänka på dig idag o framförallt på Peter som lägger sin mor till sista vilan. Nånstans i hjärtat är man ändå alltid tillsammans.
Kramar till er båda.

Annika said...

Humlan:
Ja, jag har förstått att det blivit höst nu. PÅ tiden, kan man kanske säga. Mer normalt.
Gillar höstrusk.
Det ska bli detsamma här nu i tre dagar framöver. Riktigt regnoväder. MEN det behövs, det är kruttorrt i backen. Men hösten här ÄR min favoritårstid. Ska skriva mer om den sen.
I Ume lär det nog bli kallare, bäst att köra lager på lager kanske.
Ja, det blir speciellt idag. Begravningen är redan över. Idag gravsättning för oss i familjen,
Det blir skönt nu att hon läggs till sin sista vila. Tycker det varit så lång väntan, som det ju ÄR på den kyrkogården.
Kramar

Annika said...

Nettan:
Samma här idag. Jag sitter också med lampan tänd. Det lär ska regna nu i massor i tre dagar. Det gör inget.
Har förstått att det är likadant i Sverige idag. På tiden, kan jag tycka. Känns mer normalt. Men skönt om det är milt.
Det blir nog lite tufft idag, även om begravningen säkert var sorgligare.
Ska bli mkt intressant detta.
Kramar

Annika said...

Eva:
Kl 14 vår tid är det dags. Klockan 20 hemma alltså.
Ja, det blir nog tungt. OCH även skönt. Väntan på gravsättningen har varit lång.
Tack och kram!

Annika said...

Fint att resan blev så lyckad och välkommen tillbaka! Låter som du landat och är beredd att börja med din amerikanska höst igen :) . Jag gillar smaken av pumpkin spice men har alltid tyckt PSL var lite väl sött för min smak. Brukar be dem att göra en vanlig latte och pudra på lite av den där kanel/muskotmixen istället.
Kram

Annika said...

Annika:
Tackar, tackar.
PSL var lite väl söt när jag tog den i söndag. Håller med dig där. Ska be dem att bara ta en pump nästa ggn.
Japp, redo för höst.
Kramen

Ann said...

I Alaska hade vi en Starbucks på mataffären, och jag brukade alltid ge mig en treat då jag åkte för att handla, eftersom det hände relativt sällan. Brukade göra Vatten rundan och sedan till affären, eller transfer station, vatten och sedan mataffären, så det behövdes en liten extrakick då! Jag älskar när pumpkin spice latten kommer, även om den innehåller sååå mycket socker...så är det ändå något speciellt. Jag har faktiskt inte varit på Starbucks sedan jag flyttade till Madison, kanske värt ett besök snart. Vi köpte däremot pumpkin spice glass häromveckan, det var gott, men inte lika gott som kaffet :)

Jag längtar också till höst, min första sommar i Madison gick bra, men är såå trött på värmen, och nu verkar det som det börjar bli kallare här med!

Hoppas ni får det trevligt idag trots det sorgliga i gravsättningen.

Cari said...

Hoppas dagen har gått bra. Och att ni slipper ösregn på kyrkogården.
Regnet drog bort mitt på dagen och sen blå himmel och skön temperatur (fortfarande barbent) i Stockholm. Men visst är hösten på väg.

Steel City Anna said...

Fin promenad. Jag trodde verkligen att träden var gula redan, såg så ut där i solen. Roligt att ha det framför sej, alla starka färger.

Hoppas morgondagen blir fridfull och vacker.

Monica said...

Blir vackert med höst nu och alla färger, skönt om det blir milt ändå ett tag till men tycker också att sommaren varit nu och det är fint med lite förändring i naturen. Skönt för dig om hettan och fukten ersatts med klarare väder och lite svalare. Hoppas morgondagen blir en fin dag för er och det är skönt att känna att det blir "klart" eller vad man ska säga. Att ni samlas och där finns alla. Ha det så gott Annika!

HeLena said...

Välkommen tillbaka till Bloglandia och välkommen hem till USA igen!
Hoppas gravsättningen går bra, det är alltid sorgligt om än fint också.
Kramar!

Anonymous said...

Maken, som är i Chamberburg PA, intygar också att det är underbart väder hos er!
- Du borde åkt med, säger han. Nåja, det berodde mest på kort varsel och för dyra flygbiljetter!
Så njut!

Annika said...

Ann:
Ja, I Alaska skulle jag lätt ha unnat mig sbux efter den rundan.
Älskar också PSL, men ska be dem ta lite mindre av "det goda" nästa gång.
Men det är mysigt, och det känns höstigt.
OCKSÅ trött på värmen. NU har vi världens regnväder här, och det ska fortsätta tills på lördag. Regnet behövs, men ack och OOOOO vad det öser ner. Det lär ska regna 6 inches!!! Otroligt!!!
Gravsättningen gick bra. Regnade då också.

Annika said...

Cari:
Det regnade. Men det gick bra ändå.
Det ska regna alldeles kopiöst mkt här. Fram till lördag.
Regnet behövs, men vi får se hur det blir.
Ja, jag förstår att hösten kommit till Sthlm nu. På tiden, och helt rätt, kan jag tycka :-)

Annika said...

Anna:
Nej, allt är ännu grönt.
Ser fram emot den stora skiftringen.

Annika said...

Monica:
Gravsättningen gick fint. Snabbt.
Det är bra att vi hade en riktigt minnesstund och begravning före gravsättningen. Det hade nog känts lite för kort annars.
Men det var vackert, och värdigt, som det sig bör på Arlington.
Nu är det över. Nu vilar hon där hon ska. Tror det känns bra för alla.
Allt är ännu grönt hos oss.
Ser fram emot skiftet. OCH mot hösten.
Det regnar enormt här nu. Helt otroligt.
OCH ska så göra ett bra tag till.
Ha det så gott!!

Annika said...

Helena:
Undrar SÅ om paketet från mig kommit fram?
HOPPAS det.
Skickade det förra onsdagen. Fr BLG.
Gravsättningen gick fint.
Arlington kan sin sak. Jag är glad att vi hade begravningen i augusti också, för det gick fort på Arlington.
Kramar!!!!

Annika said...

Brysselkakan:
Hösten är den finaste årstiden här.
MEN just NU är det bara regn. Det ska regna enorma mängder fram tills på lördag, 6". Orkar inte ens tänka ut vad det blir i mm just nu.
Men det ska komma stora, stora mängder.
Regnet behövs, så det är nog bra.
Får njuta sen när detta är över, även fastän jag inte lider av regn heller.
HOPPAS att de slipper detta väder i PA.

Miss Marie said...

Hoppas nu hade en fin gravsättning. Visst är sånt alltid jobbigt, men samtidigt är det fint att tillsammans kunna ta farväl av en älskad.

Hoppas du får riktigt höstväder, och att du får njuta av många PSL! :)

Annika said...

Marie:
DET var fint, men jag är glad att vi hade den riktiga begravningen i augusti. Detta gick fort, även om det var vackert.
Vi har ruskväder grande, regn och blåst. MEN det gör inget :-D