Thursday, May 19, 2016

SÅ tröttsamt, Lite mer om L.A samt en film som inte bör ses om ...

Godmorgon torsdag!
I förra veckan blev jag glad då många av er skrev att ni gillar torsdagspunkterna. Det är bra för mig att jag fick veta det.
Dessa punkter har ju blivit lite av en stapelvara här.
Denna torsdag blir inget undantag heller.
Så gott folk, jag är glad att ni gillar småtugget på torsdagar.


*   Orkar (fan) inte …


Alltså jag vet, det är sjukt trist att läsa om vad folk skiver om vädret. GALET ointressant nio gånger av tio, jag VET!
Men alltså, jag måste klaga vidare.
Vårt majväder är så rubbat att jag vill skrika rakt ut. Varenda dag, utom ett par undantag, regnar det. Det är järngrått från morgon till kväll.
Det ligger som en våt, kall filt över oss hela tiden.
Igår, på min PW, var det 11 grader varmt och lite regn i luften.
Nej, detta är rekordkonstigt.
Nu har jag ventilerat vädret för den här veckan, haha. Lovar att inte återkomma i ämnet förrän tidigast i nästa vecka.Bilder från gårdagens prommis.  Jag fotar ju varje dag, om jag är ute.  Samtliga bilder är tagna med min iPhone.


MIN vän hägern!!!Irisarna blommar så vackert nu.  Alltid våta dock denna vår.


OCH vid strandkanten blommar svärdsliljor.  De lyser upp en annars grå dag.

Allting är grönt i vätan.


*   Karolina is in da house!


Det är trevligt att ha barnet hemma. DET är det.
Tiden med henne innan hon åker till Los Angeles blir kort. Redan nästa lördag tar hon ett flyg till Burbank.
Ja, Karolina ska alltså tillbringa 9 veckor i Los Angeles i sommar. Allt detta genom Elon. Programmet heter kort och gott, Elon in LA. Karolina har två praktikplatser, bägge på talangagenturer. Hon ska också ta flera kurser därute, bland annat Acting for the Camera. Nyttigt.
LA är ju den perfekta platsen när man, som Karolina, vill in “in the industry”.
Spännande, de bor i Burbank, där SÅ många bolag har sina stora filmstudios. Karolina delar lägenhet med två andra studenter från Elon. Vi har hyrt bil åt henne.  Bil måste hon ha därute.  Bilen ett MÅSTE.
Hur det känns för mig och Peter? Gissa!
Oroligt och läskigt. Hon ska till en stad hon aldrig förr varit i, köra bil på okända stora freeways, leva nio veckor därute. GULP!
Själv är hon taggad till max. TAGGAD så in i …
Pojkvännen finns i Orange County. Inte så långt från LA.
Jag och Peter kommer att styra kosan till Kalifornien i slutet av vistelsen för att vara med på de work shops som eleverna har då.
En annorlunda sommar står för dörren.
Helt klart.
Men, nu är Karolina hemma ett tag.
Vi föräldrar får dela henne med alla gamla high-school vänner som också är hemma på sommarlov från sina respektive universitet. Det är fullt upp, och något att göra, för henne hela tiden.
SÅ ska det vara när man snart är fyllda 20.
*  När jag var ensam hemma …


… så hade jag ju väldigt svårt att sova, som ni vet. Ni känner mig, Fröken Mörkrädd von Fantasi!
Men, som jag också berättade för er i förra veckan gick allt bättre än jag befarade. DET tackar jag för.
MEN, en av nätterna fick jag lust att se OM den gamla kultfilmen G. Ni vet “G s*om i Gem*enskap” från 1983. En film jag såg på bio x-antal gånger då jag var 17-18 år. Jag trodde jag skulle hitta filmen på YouTube, men där fanns den icke. SÅ jag googlade och fick fram att TV4Film har den på sin filmlista. Perfekt.
Jag har premiumkonto på Fyran samt att jag, såklart, har en VPN tjänst (Anonine.  UTAN VPN är mycket låst på svenska tv-kanaler för oss svenskar i utlandet.  SÅ en VPN har jag givetvis laddat ner). Det var bara att gå in på Fyrans filmtjänst och klicka upp filmen.
Smidigt.
Sen kollade jag …
OCH jo, det är nog så att vissa filmer blir urdammiga efter x-antal år. Att de har ett “bäst före datum”. USCH, det var nästan plågsamt att kolla in G denna gång. Avsnitt som jag en gång älskat ur filmen var platta som gamla sega chips nu.
Det som var kul var att kolla in modet, stilen. Annars? Nej, jag kan verkligen inte rekommendera någon att se om filmen. Den hör hemma på 80-talet. Nu borde den få vila i frid.
Så är det, vissa filmer håller. Andra blir skämda som gammal mjölk.
När jag var ensam tittade jag även på When Harry Met Sally från 1989. Ja, mina vänner, den HÅLLER!!
Den är fortfarande lika BRA som den var första gången jag såg den.
En av mina favoritfilmer of ALL times!!

Nej, nu ska jag strax bege mig iväg på ett stycke svennefrulle.
Ha en fin dag!

28 comments:

FREEDOMtravel said...

Vilka härligt starka färger på blommorna! Hemma vid husbåten har jag också en häger-vän som brukar landa utanför ;) Hälsningar från Kroatien.

Eva i Dalarna said...

Jag har faktiskt aldrig sett G men jag brukar lyssna på Niklas Wahlgrens podd och där skröt han mycket om just den filmen i senaste avsnittet.
Ha en trevlig helg nu då med dottern hemma!

Äventyret framtiden said...

Småtugg känns alltid bra! Variation, helt enkelt.
Ja, vädret talar alla om. Jag är med i en grupp som
heter Vädervänner och gissa om vi pratar väder där.
Och annat med förstås. Allt utom jakt, politik, religion....
Så härligt att ha Karolina hemma igen, det måste kännas oerhört fint. :)
Ha det gott med vännerna på Svennefrukosten.

Kramar!

Desiree said...

Gråväder ÄR verkligen inte kul när det parkerar sig. Jag blir helt sänkt om det är gråväder en längre period. Man behöver få lite solsken med jämna mellanrum och känna att det är härligt och nice att vara ute. Hoppas det blir en fin sommar i Sverige och FInland i år så du får njuta där.
Så spännande och kul för Karolina att få tillbringa två veckor i LA. Men förstår att det känns nervöst för dig. Så modigt av henne att inte ens tveka över att köra i LA. Det hade jag fått stora skälvan över. Hon kommer säkert ha så himla kul och fullt upp under de två veckor hon är där. Jag tror det är en väldigt nyttig erfarenhet som dessutom gör att hon kan få chansen att knyta viktiga kontakter för framtiden. Man blir lite nostalgisk när man tänker på Karolina som nu är 20 och verkligen har hela framtiden för sig. Tiden går så fort och det är klart hon ska njuta och ta chansen att få njuta av alla härliga äventyr.
Kram och ha en trevlig Svennefrulle.

Nettan said...

Härliga bilder trots allt det grå.
Så spännande med den delen i utbildningen för Karolina, så mycket hon kommer få med sig i bagaget från denna sommar och så många upplevelser. Ska bli kul att höra mer om er upplevelse sedan.

Njut nu av helgen och den kommande veckan.

Kram

eastcoastmom said...

Helt perfekt att spendera sommaren i Kalifornien för en skådis. Hon kommer lära sig hitta, bil klarar man sig knappt utan där.

Steel City Anna said...

Jag älskar filmen om Harry och Sally :) Även sett den som teaterproduktion i Sheffield och den var också väldigt bra! Kanske nåt för din dotter att spela i :) Det låter så roligt med LA och förhoppningsvis är verklighetens OC inte som teveserien :) Jag tror att hon kommer ha det fantastiskt, blir nästan sugen på att åka själv :) Det är säkert en del rätt tuffa situationer men det är lika bra att man vänjer sej så fort som möjligt, det har man nytta av sen.

En serie som jag kollar ibland är Rederiet. Jag tycker faktiskt att den håller. Många extremt bra skådespelare var med där. Persbrandt till exempel.

Som vanligt tycker jag dina bilder är fina även i regn! Det blir frodigt och fint. Sådär kan ju en hel svensk sommar vara om man har otur.

Anonymous said...

Ja, vadret, Annika, ar 'totally out of sync" har ocksa. Det snoade i mandags, angarna var vita pa morgonen. Och min stackars bror som vill spela golf med sina vanner varje dag - de har spelat 3 ganger!! Ingen riktig vinter, ingen riktig maj, vi far hoppas pa en fin sommar. Blir sa less..........Kram, Ann

Annika said...

Helena:
TACK!
Brukar säga, mer hägrar åt folket!!
De är så underbart vackra!!
Ha så jättefint i Kroatien!!

Annika said...

Eva:
jag skulle nog ligga lågt med skrytet om jag vore han, for reals ;-)

Annika said...

Karin:
Hej vännen!
Ja, småtugg är bra att ta till ibland. En torsdagsmix av blandade snacks ;)
Vädret, det är verkligen som det är. USCH, vad trist det är.
Ah, det där låter som en FB-grupp jag skulle gilla, haha!! På riktigt.
Det är verkligen så skönt att ha K hemma ett tag. Känns lite konstigt att hon snart åker igen, men så är det ju här i världen.
Karin, ha en finfin dag. Du finns i tankarna!!
Kramar i mängd från mig i ett grått (vad annars?) Reston!

Annika said...

Desiree:
DET är verkligen SÅ. Om det ligger över en i nära en månad, som det gjort nu, börjar det kännas i kropp och själ. Man blir färgad av det. ALLA här snackar om vädret nu, det är ju inte så vanligt, men verkligen ALLA har det som första samtalsämne. Det är ju SÅ ovanligt att det ligger parkerat så länge som det gjort nu. Riktigt depp.
Desiree, jag åker inte hem under högsommaren iår, jag är här. Just pga att K är i LA och att vi ska dit. Jag åker hem i slutet av augusti istället, och d¨är ju sommaren hemma sgs över. Men det ska bli härligt det också.
Karolina är en modig tös. OCH det är jag glad för. Igår satt vi och tittade på google maps över LA. Vi "körde" de rutter hon ska ta till de bägge agenturerna.
JAG skulle också vara superrädd för att köra bil i LA. Men K är cool...
USCH, ja orolig kan jag bli för mindre.
Ja, jag vet...så härligt att vara 20 och göra detta. Hoppas hon får jättekul och hoppas allt går bra.
KRAMAR!!!

Annika said...

Nettan:
TACK!
Ja, foton måste tas iallafall, om jag är ute :-)
Ja, lärorik sommar på alla plan för Karolina. Hoppas att allt bara ska gå bra.
Ha en fin torsdag-
Många kramar från mig!

Annika said...

AM:
Det tror jag med. Vill man inte i filmbranschen är det där man ska vara. Tror dock K är insvetsad på teater mer, då är det NYC eller Chicago el Atlanta som gäller.
Men det blir nog en finfin sommar.
Bil ja, det går inte att var utan en sådan därute.
GULP :-O

Annika said...

Anna:
VISST är det helt UNDERBAR!
OCH den håller ÄN idag. Den kommer att hålla länge till. Ämnet är ju alltid på tapeten. Å jag skulle gärna se den som pjäs också. Kan tänka mig att den funkar som det.
Tror också K kommer att få det toppen därute. Ett ställe man måste till om man vill in i branschen. Alla hamnar där, förr eller senare. SÅ det blir nyttigt.
Verkligen.
Jadu, OC ja, har aldrig sett den serien, borde kanske göra det? HIHI!!
Jag satt och retade K om plastiga Hollywood och LA igår, hon var inte så road av min svada. HAHA.
Rederiet, den finns på SVT Öppet Arkiv, har jag sett. Älskade den då det begav sig.
Blir sugen på att se ...
TACK Anna, helt sant, då här kan en svensk sommar vara när den är som sämst. Kanske en DC sommar också? Vem vet.
GULPERS!!!

Annika said...

Ann:
TRIST i kvadrat.
TRIST,
Sant, ingen riktigt vinter. Ingen riktigt vår.
Bävar inför sommaren, den kan ju bli likadan...
Ha det så gott i grådasket.
Kramar!

Anonymous said...

Ni verkar verkligen ha fastnat i ett lågtryck, så tråkigt.
Jag såg delar av G för några år sedan, jag håller med om att den inte håller längre! :) Jag var lite för liten när den kom ut men såg den några år senare och då var den ju fantastisk.
Kul att ha dottern hemma ett tag innan hennes nästa äventyr. Hon kommer säkert att få det fantastiskt i LA. Jättefina bilder från Elon i förra inlägget.

Annika said...

Karin:
Verkligen. Ett tungt lågtryck, verkligen.
Nej, G håller inte längre. Det var nästan jobbigt att se den igen.
TACK snälla, Elon är så fint.
OCH ja, jag tror också att hon får det bra i LA.

Channal said...

Älskar dina bilder! Speglingen från vattnet och alla vackra iris. Spännande med L.A och förstår din oro med bilkörning där. Men trafiken flyter nog på bra! Ni behöver inte vara oroliga. Haha språket o dialogerna i G är så B. Men det är en kultfilm! Länge sedan jag såg den. Hade den på VHS.

Kramar Anna

Jenny said...

Gillar verkligen dina torsdagspunkter. :-) Trist med så långvarigt grått väder, lite som det kan bli här på fastlandet vissa somrar, öläget är verkligen idealiskt på det viset. Hoppas ni får en fin helg!

Annika said...

Channal:
TACK!
Ja, det blir ganska fint i gråvädret.
Visst, jag oroar mig absolut över LA, men det blir nog toppen för henne.
G, ja nog är det B alltid, haha. Men kult är den, eller var. Så dålig dock.
Kramar!

Annika said...

Jenny:
TACK! Det är så himla kul att höra det.
Exakt, det börjar kännas som en dålig svensk sommar nu, på riktigt.
Har visserligen varit på Gotland i regn så pass att vi gav upp, men det var en ovanligt dålig sommar, 87. Annars har jag bara upplevt somrar som varit helt underbara på Gotland. Du bor SÅ underbart!!
Ha en trevlig helg du också!!

Annika said...

Tror det går finfint för Karolina i LA! Skönt att hon har pojkvännen - och kanske också hans familj! - inom räckhåll i Orange County. Jag tycker inte något vidare om trafiken i LA men man vänjer sig vid att köra på de där vägarna ganska snabbt. Om det är någon tröst så står trafiken väldigt ofta HELT stilla i timmar runt LA - det är iallafall väldigt säkert när man kryper fram i 5 mph.

Förstår att det känns tråkigt med regnet men bilderna är iallafall otroligt vackra, hägern, orkidén och vattnet!
Kram

Anne said...

Jag säger bara det, vilket äventyr, vilken sommar det kommer bli för K. Som Desiree var inne på, man blir nästan själv nostalgisk vid tanken på det speciella att var 20 och ha hela framtiden och livet framför sig. Förstår gulpet från föräldrarna också. Men det kommer gå toppen! Även om alla är olika modiga och vissa mer försiktiga än andra men jag tror många i den där åldern besitter ett annat sorts mod än vad vi äldre har. jag minns själv hur andra, kanske inte jag själv direkt hehe, men andra som jag aldrig trott det om gjorde helt tokmodiga saker i den åldern som jag inte ens som erfaren, klok vuxen skulle våga göra. Alltså inga dumdristiga idiotsaker, det är ju inte att vara modig att göra en massa korkade saker så inte det jag menar. Men du vet, typ såna saker som K gör, det ÄR ju modigt att åka till en storstad man aldrig varit i, bo där, köra bil där. Allt! Modigt.
Men hon bara tycker det ska bli kul, spännande och ivrigt ser framemot det. Det är nåt med den där modigheten i den där åldern som är avundsvärd alltså. Inget som binder heller utan bara åka och köra.
Apropå mod, du var ju själv väldigt modig när du som ung 20 nånting åkte som aupair till USA. Det ÄR mycket modigt också, helt annat land och språk.
Du skrev du åker i slutet av augusti, redan bokat biljetter och allting klart? Blir det du som åker och hur länge stannar du?
Kram!!

Annika said...

Annika:
Vi ska hoppas att det går bra för henne därute, men det gör det säkert.
Njea...ingen större tröst om trafiken står stilla heller. Svårt det där.
Men säkert vänjer hon sig snabbt vid att köra där. Hon är iaf inte rädd, och det är bra.
Idag har vi en dags uppehåll från regnet innan det bryter ut igen imorrn.
Det är verkligen SÅ tråkigt.
Men, men...
Kramar!

Annika said...

Anne:
TACK! Ja, det kommer säkert att gå fint för henne därute på västkusten. Taggad är hon ju iaf, hihi.
Spännande värre.
Sant, när man är ung vågar man saker. Verkligen. TUR det!!
Visst är det modigt att åka till en stad man aldrig varit i, bo där i 9 veckor, köra bil och sen ha praktikantplatser som man inte vet så mkt om + att även ta kurser.
Anne, jag har tänkt på det där du skriver om. Jag var 24 när jag var au-pair, ganska gammal alltså. OCH det jag gjorde då skulle jag aldrig gjort idag, åkt till USA, åkt utan ngn jag känner, kommit till en okänd familj.
visst, det var mod. OCH idag skulle jag inte göra om det. FEG som jag är, haha.
Nu är jag här och det är jag glad för.
Tack för din kommentar.
Kramar!!

Anonymous said...

Vilken sommar för Karolina! Tyckte först att hennes vårtermin slutade väldigt tidigt, men så inser att det kanske är för att de ska hinna med en massa extrakurser och praktik under sommarmånaderna?
Hägern för mig är sommarhuset på ön vid smålandskusten, ser ofta en häger lyfta när jag kommer paddlande.
Fast en månad gråväder är väl inget för en stockholmare, i år kändes en stor del av vintern som en enda lång gråmånad?
Filmen G så häftig den var, jag hade kunnat tänkt mig att se om den, men det kanske är bäst att låta bli då. Undrar om jag skulle tycka samma om PS sista sommaren?
/Tysta C

Annika said...

Tysta C:
Visst!! Hon kommer att få så roligt! SKA vi hoppas.
Alla college och unis slutar i maj. Det beror på att de så ofta ska göra praktik, interships, plugga på sommarskola eller jobba. Sen börjar höstterminen i slutet av aug igen.
Hägrar gillar jag, de är tjusiga.
Nej, för en Stockholmare är detta väder ingenting. Men för en Stockholmare som flyttat till en plats där det INTE brukar vara grått i veckor är det väldigt konstigt. I månaden maj, ska jag tillägga. Högst onaturligt och väldigt konstigt.
Här hade vi knappt ngt vinter heller, ett konstigt väderår. Helt klart.
nej, jag tror inte jag skulle vilja se om PS sista sommaren. Har en känsla av att jag skulle tänka exakt detsamma om den som jag tänkte om G.
Vissa saker bör bara få vila i frid :-)