Friday, May 06, 2016

Hos mig. Just nu. Just här.

Hallå alla glada läsare!

Fredag!
Så himla skönt. Veckan har varit—ja tråkig—nu välkomnar jag helgen med öppna armar.
Jag kickar gråväder och skit i ändan!
-Hej, hej, försvinn nu!
Idag ska det nog bli riktigt uselt, tror jag. Men sen kanske vi kan ana början till slutet av detta elände.
Jag ska egentligen inte gnälla. Vi har ju oftast SÅ fint väder. MEN, nu har det varit grått och vämjeligt i långt över en veckas tid. Det är ganska ovanligt i mina trakter, trots allt.
Den här sortens väder stör mig inte under höst och vinter, men under senvår/försommar och sommar vill jag inte ha det grått alltför länge. Tydligen.

Jag är iallafall redo för helgen.
Bortbjudna ikväll är vi, jag och maken, trevligt.
Imorrn blir det en lång hajk på The Appalachian Trail.
Sen blir det en trevlig middag i en bar  på ett av våra favvisställen efter det. DET kommer att smaka toppen efter den hajken!
På söndag…ja på söndag…då är det Mors Dag!
Mitt barn är inte hemma, men jag blir nog lite firad ändå.
Helgen artar sig till att bli trevligare än vad veckan har varit.


När det bara är grått och småregnigt så tappar jag all lust att vara aktiv på Instagram. Ja, jag tappar geisten att fota, närapå.
Jag är inte tjejen som lägger ut bilder av det som en gång skett heller, som Throwback Thursday och sånt. Jag vill helst lägga ut bilder som är helt dagsfärska.
Ingen gammal skåpmat på något sätt är jag så sugen på i mitt flöde.
Men, jag kan uppskatta det i andras flöden. Skumt det där, hehe.
Dock, jag HAR plåtat den här veckan. Och det som inte hamnar på Insta kan ju få hamna här, eller?

Precis så här har det sett ut här den här veckan.
Yup, true story. Nothing more, nothing less.
Grått, ja grått. Grått i sinnet också till och från.
Men, men … det kan jag råda bot på.

Jag har varit ute varje dag iallafall. Gått mina rundor, lyssnat på mina radioprogram och podcasts.
OCH fotat lite, än här och än där.


Ni i Norden, och i andra europeiska länder, befinner er mitt i SKÖN långhelg.
För mig börjar helgen först nu.

Samtliga bilder är tagna med min iPhone.

Ha det bäst alla. Vi hörs på måndag igen!!
Nu blommar kaprifolen igen.  Jag gillar den, jag gillar framförallt doften!  Mmmm ...


Ljusgrön natur i väta.


Nej, lite för trist väder för en picknick.


Azaleorna blommar så vackert nu.
Kolla in det här trädet!  SÅ fint.  Jag vet inte vad det ÄR!  Någon av er som vet?


Maffigt och stort och översållat med dessa blommor!


Lönnar, tror de är vackra samtliga årstider.


Det här är en Viburnum Mariesii.  De växer i både vilt och odlat tillstånd.  OCH de är så vackra att man baxnar.  Min svenska kompis Sara, bosatt i min grannkommun, har en sådan här planterad i sin trädgård.  I min bok är de lika vackra som dogwoods närapå.  Googlade på det svenska namnet, japanskt olvon.  Ja, detta är ett mycket vackert träd.


Åh, dessa gillar jag.  Det är en Mountain Laurel!  Googlade på det svenska namnet, kalmia. Den växer vilt.  OCH i bergen, dit jag ska imorrn, växer de i MASSOR,  MASSOR!!  De växer vilt där (liksom här, men i ännu större mängd), precis som rhododendron gör!  Hoppas jag kan ta många bilder på både Mountain Laurel och rhododendron imorgon!


Nere vid Lake Thoreau.
De här blåblommande träden ser man lite här och var.  Det är ett såkallat Empress Tree, eller Princess Tree.  När de får sina löv är de bladen jättestora, mycket större än min hand.  Häftigt träd.  Googlade såklart, kejsarträd.


Och i en trädgård fann jag massor med liljekonvaljer, de växte precis vid gatan.  TUR att de flesta inte har staket runt sina hus här!!


Vet ni, i måndags var det sol på eftermiddagen, och 27 grader varmt.  DET följdes av världens åskurladdning grande!!  Men jag satt på min balkong utanför mitt sovrum.  Det här är decket sett uppifrån.

Grått och duggregn.  The story of the week.  OCH kallt, 12 grader.


Så här ser det ut just nu.Nästa helg öppnar min närmaste pool!  Känns nästan overkligt att tänka på det.


Svärdsliljor nere vid Lake Audubon, de börjar verkligen nå sin vackraste tid nu!


OCH som jag sa, rhododendron!  DE blommar så vackert nu!  Jag har nog aldrig sett den så orange som denna förr!
Syrenerna blommar än på sina ställen. OOO vad gott denna doftade i duggregnet medan jag fotade.


Japp, så grått och så kylslaget.
Skolbuss i den gråa morgonen.  När skolbussen släpper av, och på barn, så måste alla bilar stanna i bägge riktningarna.  Lag på det.


Och här har ni mig igår torsdag på väg hemåt. Helt ofixad och helt omejkad. Bara jag och duggregnet. Var till och med tvungen att ha huvan på på grund av regnet.
Ha en fin och bra helg önskar jag er alla!

20 comments:

Åsa said...

Ja visst blir man bortskämd. Jag är likadan. Ett par dagar med dåligt väder så blir jag lite nere. Ändå är man svensk så man borde ju vara härdad.

Monica said...

Det ser inte det minsta grått ut:-), så fina kort i det milda ljuset! Vackert med allt det ljusa gröna mot det lite regnvåta, fint! Och vilka mängder med vackra blommor! Och redan liljekonvaljer, är så fina, något speciellt med dem. Undrar hur det ser ut i vår stugträdgård nu, vi kunde ju inte åka när vi måste vara duv-vakter, eländiga duvor säger jag och bäst att ha koll ett par dagar till.
Önskar er en skön vandring och hoppas det blir bra väder. Låter fint med middag och allt övrigt. Trevlig Mors Dag önskas också, här är den 29 maj.

PS kollade den författaren, lät intressant med den boken, hon har fått bra kritik, det har Agneta också ser jag. Camilla verkade ordnat det bra med boende på Gotland halva året och resten i Åre, låter inte dumt alls:-)

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Vad tråkigt när det är sådant där ihållande tråkväder. Hoppas som sagt ni får det bättre nu i helgen :-)
Bilderna är dock lika fina ändå, tycker jag. "Efter regnet" brukar ju i alla fall vara ett av de bästa ljusen att fota i (plus att det blir fint på bild med vattendroppar och reflektioner :-)

Trevlig helg!
MVH /Erica

Nettan said...

Även om ni har haft det grått i veckan Annika är bilderna underbara med sådan färg och skärpa, visst det är tråkigt när himlen är alldeles grå, men bakom allt det gråa skiner solen oavsett.

Jag hoppas verkligen att ni får ett härligt veckoslut och speciellt när ni ska ut på vandring på AT imorgon. Här blir det kanske en tur igen på söndag om dottern inte blir uttagen till fotbollscup, för då blir det en heldag på vallen istället.

Ha det gott och njut av er fredag!

Kram

Annika said...

Åsa:
Det knäppa är att det brukar inte påverka mig. Vädret. Men nu gör det det.
GAAHH!!
Bara längtar efter solen. När jag skriver detta hällregnar det.
SUCK!!

Annika said...

Monica:
Mmmm....det är faktiskt trist. Just nu ösregnar det. Fullkomligt vräker ner. SÅ, idag kunde jag inte ens gå ut. Får se fram emot en god lunch ute, förhoppningsvis.
Och glädjas åt att det ska bli bättre i helgen (får vi hoppas).
Ja, det är mkt som blommar nu. Finfint, de lite senare sorterna.
USCH, duvorna...
Liljekonvaljerna är nog inne på sista versen. Men jag blir så glad då jag ser dem, att ngn har dem. Min tyska granne har dem också, jag borde prova, men jag vet inte om det är för ljust och torrt på min framsida. Kan sätta dem på baksidan kanske?
Ja, boken, se om du hittar den. Absolut gillade jag den. Skulle gärna läsa Agneta S också.
Ha nu en riktigt fin helg, Monica!!

Annika said...

Erica:
TRIST!!
SÅ trist.
OCH jag är så LESS!!
Ja, jag brukar gilla att fota efter regn, men då ska solen helst titta fram. Tycker mest det blir trist och grått annars.
OH well, this too shall pass...
Tack, vi ska hoppas på bra helgväder.
Ha en fin och bra helg, Erica!!

Annika said...

Nettan:
TUSEN tack, vad glad jag blir av dina ord.
Värmer!
Jodå, detta ska ju vika hädan förstås. Det är väl det att jag är sp ovan vid att det pågått så länge. Brukar inte påverkas, men nu gör jag det.
Hoppas er vandring var fin.
Ser fram emot bilder.
Ja, vi ska tro att vår vandring blir av, om inte blir det väl på söndag istället, Mors dag i bergen. Not so bad :-)
Ja, då hejar vi på din tjej!! MEN blir inte turneringen av så vandrar ni. Win-win :-)
Trevlig helg och KRAM!!!

Annika said...

Fast blomfotona blir lika om inte ännu vackrare i grådis - älskar kaprifolen och irisen och inte minst liljekonvaljen (min blomma - majs månadsblomma). Och du ser också fin ut i regnvädret!
Ha en fin hajk på AT!
Kram

Steel City Anna said...

Jättefina bilder tycker jag! Det blir så djupa färger i regnväder och dekorativa droppar :) frodigt blir det också! Lyxigt att ha en pool nära. Hoppas på lite sol ändå till dej i helgen!

Annika said...

Annika:
Tycker du?
Ja, kanske. Visst kan det gråa förstärka färgerna, sant. Precis som svart bakgrund alltid får foton att "poppa".
Tack Annika, och krya på dig!!!
Kramar!!

Annika said...

Anna:
TACK Anna!
Sant, färgerna djupnar på ett sätt, och bleknar på ett annat. Ja, frodig grönska har vi, minsann. OCH det bara regnar och regnar...
Önskar dig en toppenhelg!!

Anne said...

Jag tror som du är inne på, den här årstiden (senvår/försommar) så är både huvudet och kroppen inställd på annat väder, förväntningarna är inte regn och grått och därför påverkas man. Jag kommer ihåg en försommar för nåt år sedan då det var grått, grått och jag blev faktiskt nedslagen. Vilket förvånade mig. Men det var liksom "fel" och inte så det ska vara så frustrationen att inte se solen påverkade. Medan det vintertid inte påverkar en på samma sätt (om än alls) för då är man så inställd på det, så det ska vara. Jag skulle absolut inte vilja spendera höstar och vintrar i Florida, Arizona eller några sådana ställen eller leva på ett sätt med ständig sol. Årstidsväxlingarna är viktiga men jag kan absolut känna behovet av att få soligt och fint väder, att ha ett pålitligt vår/sommarväder som du har (och jag har - även om på annorlunda sätt). Våra vintrar är ju en följetong av grått och regn. Men låååånga pålitliga somrar (och för all del, sköna vårar också). Som jag vet du också sagt, att ha haft så lång vår och sommar får en att på slutet längta till hösten och byte av garderob mm. Jag kan inte säga det var en grej då jag bodde i Sverige men jag tror nog jag programmerats om en aning för idag skulle det nog kännas rätt svårt att kanske ha ett helt år utan mycket sol, hur riskfylld sommaren därhemma är. Minns ju tydligt nordiska somrar som bara regnat bort. Det är lätt att håna lite, hur svennar rusar ut vid minsta sol men det är ju så kort och opålitligt framför allt så visst, jag fattar man vill passa på. Jag tycker nog jag mår bättre av vädret här faktiskt, mindre mörker också.
Fint se så mycket av det som blommar hos dig, känner igen mycket, en del inte alls.
Jaaa, det där med att stanna för skolbussarna. Det ska man ta på fullt allvar. Det är säkert samma hos dig men jag ser folk har stor respekt för det, även för de blinkande hastighetsskyltarna med bara 20miles under morgon och eftermiddag då skolorna börjar och slutar. Har förstått det som att det blir dryga böter om man ignorerar stanna för skolbussarna.
Hoppas ni får en riktigt fin helg, planerna låter helt super!
Kram

Annika said...

Anne:
Ja, jag tror att det är så. Man är så inställd på sol och värme att allt annat känns konstigt. OCH speciellt när det varat i så många dagar, tror det är dag 12 med regn idag. Som sagt, under höst och vinter kvittar det mig med gråväder, kan tom gilla det och tycka det är väldigt mysigt. Men nu? Nu har det pågått så länge att jag börjar tappa gnistan.
Min reaktion förvånar mig också, brukar inte känna så här. Men det är säkert som du säger, man är så inställd på annat väder.
NEJ, inte jag heller. HAR noll längtan till FLA. Eller AZ eller SoCAl etc.
Nej, det är inte min grej, då skulle jag bli deppad av tt inte ha fyra årstider eller gråväder.
Evig sommar? SÅ inte min grej.
Samma med mig, som för dig, efter en lång, het sommar är jag så redo för höst och vinter. Just nu är jag så redo för sommar.
Absolut, som du säger, vädret är mer pålitligt här. man får sina somrar, och de är soliga och heta. Visst är det lätt att skratta lite åt nordbor som blir galna av lycka av en solstråle, men jag börjar känns likadant nu.
DET är bättre väder här, mindre mörker etc, men nu är jag less på 12:e dagens regnande. OCH det är inte måttligt heller vad det vräker ner. OCH det är kallt, 12 grader.
Vet inte om vi kommer ut på AT imorrn, det lär inte ska bli så bra då heller. Blir så LESS!!!
Japp, samma här, man måste ta skolbussar och blinkade skyltar på stort allvar, annars blir et dryga böter.
BRA tycker jag.
Ja, mkt som blommar, förstår att det är lite andra blomster än hos dig.
Stora regniga kramar!!

Victoria said...

Åh, rhododendron, de är så fantastiskt fina!
Jag minns när vi bodde i England och killarna var riktigt små. Vi hade en sjö i närheten med en slinga runt som vi gick nästan varje dag. Där fanns massor av rhododendron som blommade så vackert. Saknar sånt.
Kram, trevlig helg och en mysig mors dag!//Vic

Annika said...

Vic:
Ja, de är så fina!!!
Och längs AT, i vissa stater, växer den så vilt att de tom talar om Rhododendron-tunnels. I VA bland annat.
Vill se det.
Ha en fin helg, Vic!
OCH en fin Mors Dag. Här BARA regnar det!!

Eva i Dalarna said...

Jag minns en sommar här när det regnade varje dag,från juni till och med augusti, förutom 10 dagar i juli. Då kan man tala om att bli less på regn!
Men gud så jag njöt de tio soliga dagarna!
Fina bilder som vanligt, så vackra blommor som blommar hos dig. Men de vackraste bilderna är de på det gröna, i alla fall för mig just nu, längtar så mycket efter björkarna skira grönska. Och nu ser de ut att vara på gång här! Helgen för mig innebär firande av en av mina döttrars 30 årsdag. De växer ikapp en....Trevlig helg, hoppas ni kommer iväg på er vandring!

Annika said...

Eva:
Sådana somrar minns jag också, fy 17.
Fjolårets var ju närapå en sådan.
Less på regn är det lätt att bli, och speciellt om man bor på en plats där det inte är så vanligt att det regnar så mkt och så intensivt under 12 dagar, som det var. Ja, och nästa vecka ser ju inte så vidare kul ut den heller. SÅ sjukt less. LESS!!!
TACK!! Roligt att du gillar bilderna.
Ja grönskan börjar gå över i sommargrönska nu. Jag var på The AT igår, och där var det så vårligt, och spirande ljusgrönt. Ligger ju högre upp så där har våren inte kommer lika långt som här. Det var totalt underbart.
HOPPAS du haft en fin helg!! Trevligt med fölsisar och annat kul!

Anne-Marie said...

Jag tycker det är väldigt vackert trots det grå.
Vilken grönska och ett sådant överflöd av blommor ni har. Helt annat än hos mig där det är litet mer sparsmakat.
Tycker om den där fuktiga luften som doftar så gott när det regnar.
Hos oss skall det bli riktigt varmt till veckan och torrt. Den gångna veckan var det faktiskt en del regn och åskskurar. Härligt att se regnet. :)
Fina promenadstråk du har i ditt närområde.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Tack, jodå, men ack och o så trist det är för själen.
Regn, det kan bli lite för mkt också. Så trött på det nu, och mer blir det denna vecka.
Förstår så väl att du njöt av regnet. Tack, jo jar har superfina stråk att vandra på. Så tacksam för det!
Kramar!