Thursday, March 31, 2016

The Cruise Lady har kommit tillbaka!

Men godmorgon på er!

NU var det länge sen jag skrev här.
Jag är just hemkommen från en underbar kryssning i Karibien.

Alltså, jag skulle kunna kryssa flera gånger om året om jag fick. Inser mer och mer hur mycket jag tycker om den här sortens semester.


Flygresan ner till Florida var inte så kul. Spirit Airways, never AGAIN!!!  Vi flög från Baltimore ner till Fort Lauderdale, lämnade ett iskallt och regnigt DC bakom oss.
Desto roligare var det att träffa Karolina och Faith på Fort Lauderdales flygplats.  De flög från North Carolina och flickorna landade en kvart före oss.
Vi shoppade  det sista vi behövde innan kryssningen, åt en supersen middag innan vi somnade  på hotellet.

SEN nästa dag!!
WOW!
Spänningen när man är på väg i taxin mot hamnen. Att se fartyget ligga förtöjt innan avresa ger mig gåshud.
Checka in, få sitt "sea-pass", hyttnyckel alltså. Hyttnyckeln är ditt "sea-pass" under HELA resan. Med ditt "sea-pass" betalar du rubbet av det du vill köpa ombord.  Du kan inte använda cash, inte kredit eller betalkort utan bara ditt "sea-pass".
Gå igenom säkerhetskontrollen, se hur otroligt smidigt personalen ser till att man kommer ombord.  Ombordstigningen sker helt utan trängsel och kaos.  Allt är dirigerat av personalen.  Likadant har det varit vid varenda kryssning jag varit på.
OCH att sen stiga ombord, få ett glas champagne i näven så fort man gått över landgången.
DET bästa som finns!
Iallafall i min värld.
Jag kryssar hellre än ligger på en resort i en vecka, men det är jag det. Andra tänker precis tvärtom.
Tur att vi är olika, och gillar olika.Det här är vårt fartyg.  Bilden tog jag EFTER vår kryssning, när Celebrity Silhoutte lämnade Fort Lauderdale den 27 mars.  GISSA om jag hade velat vara ombord då!!


Innan avresan. Fort Lauderdale har en enormt stor hamn.  Massor med kryssningsfartyg låg inne samtidigt som vi.  Jag kunde räkna till 8 stycken.


Fartyget Regal Princess.  Känner att jag vill kryssa med Princess Cruises nästa gång (THE Love Boat, ni vet, tv-serien. Det var på detta rederi den serien utspelade sig!).  Princess står således  på listan.


Många gulliga bogserbåtar i hamnen som hjälpte inkommande, och utgående fartyg, av alla klasser.  Som här, en lastbåt.

Celebrity Cruise Line blev det denna gång.
OCH låt mig säga, det blir inte sista gången med CCL. Herregud så BRA det var!
Det märks att det är en så kallad "premium cruise line". Ett steg upp från Royal Caribbean, Disney och Norwegian, som jag kryssar med förr.
Otrolig service ombord.
OCH den bästa mat jag NÅGONSIN fått ombord på en båt.
Sanningen är den att jag inte vågat ställa mig på vågen sen jag kom hem.
Båten Celebrity Silhoutte är byggd 2011, alltså en relativt nybyggd båt i Celebritys "solstice-class".
Fartyget tar 2,866 passagerare och besättningen ombord är på hela 1,500 personer.På väg ombord!!  Faith och Karolina togs för tvillingar under HELA resan.  Lite roligt!!


Med mitt sea-pass i näven.  Varenda gång man lämnar fartyget så scannas kortet, och varenda gång man återvänder sker samma sak. Detta var även mitt betalkort under hela resan.  Just det ja, på pappret delade jag och Faith hytt.  Anledningen till det är att ungdomar under 21 år inte får kryssa ensamma.  I praktiken var det givetvis Karolina och Faith som delade hytt.

Vi klev ombord vid 11:15 på söndagsmorgonen.
Båten lämnade Fort Lauderdale klockan 16:30.
Det är härligt att ha många timmar ombord innan avgång.
Hytten får man tillgång till efter någon timme.
Innan dess kan man gå och få sig ett skrovmål i fartygets cafeteria. Alltså en buffet som är öppen nästan dygnet runt för frukost, lunch, middag och de har även öppet till sent på kvällen/natten då man kan få sig en macka, pizza, sallad, kaffe, te, vin etc. Det var där Peter och jag åt vår frukost varje dag, och vilken OTROLIGT god frukostbuffet det var, bästa jag sett ombord på ett fartyg. En ren fröjd att äta där.
Jag blir hungrig bara jag tänker på den.
Middag och lunch intog vi på andra restauranger ombord.  OM de ställena ska jag berätta i ett senare inlägg, men OJ vad maten IMPADE på oss.  Hur många restauranger ombord? 12.Peter innan avresan i "the-aft-bar".

Det är alltid kul att ta sig en första titt på hytten.
Peter och jag har blivit lite bortskämda, vi vill ha balkong varje gång vi kryssar.
Karolina och Faith hade en stor insideshytt nära vår hytt, och den var fin och bra den också. Flickorna var helnöjda med den.
Framåt eftermiddagen kommer ens resväskor till hytten, och man packar upp och gör sig hemmastadd. Trevligt. Alltid.
Innan fartyget lämnar hamnen sker en OBLIGATORISK säkerhetsinformation. Alla måste deltaga i den. Man träffas på sin räddningsstation, går igenom det som måste göras om det otroliga skulle inträffa.
När den så kallade "muster drill" är avklarad avgår oftast fartyget ganska omgående, och det är SÅ roligt att vara på däck då! Lägga ut och lämna land.Peters och min hytt!  Gode tid, jag sov som en prinsessa i den här hytten.  Samma sak varje gång jag är till havs, jag sover så OTROLIGT bra!
Badrummet, jajamen :-)Bye-bye Florida!!

Peter och jag upptäckte omgående vår favoritbar ombord, martinibaren!
Där var vi varje kväll innan middagen och drack iallfall en martini var, ibland två.
Jag hade "The classic beverage package" på mitt sea-pass. Det betydde att för 55 dollar om dagen kunde jag dricka så mycket läsk, öl, prosecco och vin jag ville (många sorter fanns att välja på i det paketet) + att vi köpte allt vårt dricksvatten på flaska via sagda paket. Vi vet ännu inte om det var värt att köpa paketet, men jag tror det. Det finns även ett "premium package" vad gäller alkohol, men det tog ingen av oss.
Jag kunde köpa vin och öl åt Peter också via mitt kort. SÅ vi utnyttjade ju det, givetvis.
Karolina och Faith fick inte dricka alkohol alls ombord eftersom de är under 21 år.
Men, vi såg mellan fingrarna vad gällde det och tog ombord 4 flaskor vitt vin till flickorna. Som passagerare får man medföra två flaskor vin var från land, så det utnyttjade vi. Och ja, alla vet ju att college-ungar dricker så det är ingen ide att ens låtsas något annat så självklart fick flickorna vinet.
På öarna är det 18-årsgräns på alkohol som gäller.
Men på denna Martinibar-isbar spenderade Peter och jag många roliga timmar under resans gång.


I martinibaren innan middagen!


Karolina och Faith i väntan på  varsin "virgin martini".


OCH världens trevligaste bartenders lärde vi känna!!  Två killar från Filippinerna som var verkliga barmästare i ordets rätta bemärkelse!

OCH jag gillade att bardisken var is!!  Kunde inte låta bli att karva och skriva i den isen, förstås :-)


Oj, vad jag skrivit mycket. Bäst att sluta innan ni blir uttråkade.
Återkommer såklart med fler reseberättelser, oh you guys BET!!!


Ha en fin torsdag så hörs vi alla imorrn igen!!Det är KUL att se andra kryssningsfartyg under resans gång!

41 comments:

FREEDOMtravel said...

Det låter som att ni haft helhärligt! Jag har aldrig kryssat, men skulle gärna prova. Inbillar mig att det ska vara så dyrt bara ;) Nån gång i framtiden kanske! :)

Desiree said...

Underbart att du är tillbaka Annika. Jättekul att få se så mycket bilder och höra om din kryssning. Ni hade ju en jättefin hytt! Det märks att det var lyxigt och mycket klass på den här båten. Kul att du har hunnit prova på en hel del olika rederier vid det här laget. Antar att det finns mycket att välja bland. Har det varit svårt att bestämma sig för rederi? Handlar det mest om olika inriktningar eller prisklasser eller båda antar jag. Är det någon åldersgräns för barn på vissa cruiselines? Ingick maten i totala priset för kryssningen eller fick ni betala den via era Seapasses? Hur länge var ni ute på kryssnigen? En vecka eller? Hur funkar det med utflykter till öarna? Du får skriva mer om allt detta, många frågor som sagt. Så glad att ni fick en underbar resa och semester och att du har fått njuta så mycket. Det märks att du skriver med mycket glädje :-) Imponerande att Ft. Lauderdale har så många kryssningshamnar. Går kryssningsbåtarna året runt eller gör de paus under hurricane season?

Kramar och välkommen hem.

marianne.dahl3 said...

Välkommen tillbaka till bloggen!
Ett stort och försenat GRATTIS på din stora dag!
Efter vad jag läst så har du haft det underbart, med först besök hemifrån och sen denna kryssning!
Jag blir så sugen på kryssning när jag läser din berättelse. Aldrig kryssat, bara varit i Fort Lauderdale och sett alla kryssningsfartyg, även på Gran Canaria finns mycket olika kryssningar, vi har ju bott där, men inte kryssat.
Så underbart läsa om ert äventyr, ser frameot imorgon att få veta mer!!!!
Ska genast läsa om kryssningar............
Fastnade i dina rader, egentligen skulle jag tvätta fönster, diska och packa upp maten som kommit nu......... men, men ...........

Kram
Marianne Dahl i Göteborg

Nettan said...

Åh vad härligt att du är tillbaka i bloggsfären igen! Härligt med kryssning, låter som ett bra semesteralternativ.
Ska bli spännande att läsa dina reseberättelser från de andra öarna sen!

Kramar

Tirun Travel Marketing said...

A cruise is all about taking a relaxed vacation and doing things at your own pace.

Annika said...

Helena:
Inte så dyrt som många tror. Tror inte vi betalar mer än vad man gör på en resort i en vecka.
HIHI!
Så testa!! jag tror du skulle GILLA!!!

Eva i Dalarna said...

Hallå igen! Du verkar ha haft en härlig resa. Det är så skönt att resa bort ibland, få ett avbrott i vardagen.
Jag har haft alla barn och barnbarn hemma, såå roligt men nu känner jag mig rätt sliten. Jobbade några nätter mitt upp i alltihop också.
Vad var det godaste du åt under resan?

Annika said...

Desiree:
TACK vännen, kul att höra!!!
Hytten var super! Men de har fina hytter ombord på kryssningsbåtar. Sov så gott där, mmm ...
Ja, det är kul att få mer och mer kryssningserfarenhet, och att ha testat en del rederier vid det här laget. Det finns OTROLIGT många att välja mellan.
Från partybåtar till otrolig lyx (som jag absolut inte skulle kunna ha råd med).
Desiree, dina frågor tar jag till mig, och jag lovar att svara på dem i mitt sista inlägg om kryssningen. Bra frågor allting.
Kryssningsbåtarana går året om. Ingen break under orkansäsongen, de kan ta andra rutter då. Ibland ställer de in. Så visst, det är är en liten risk att kryssa juni-okt, men jag tor egentligen aldrig de har sk lågsäsong.
Många skepp är på andra håll på sommaren, i Medelhavet. OCH Silhoutte ska kryssa i Östersjön i sommar! Så hon kommer till Stockholm flera gånger.
Lite kul!!
Så båtar flyttas från Karibien i april,och kryssa i europa fram till i september och sen återvänder de till Karibien. Eller, så flyttas de till Alaska. Alaska har jättemycket kryssningar. OCH en dag vill jag kryssa där.
Kramar och TACK för ditt intresse!!

Annika said...

Marianne:
Tackar, tackar!
Ja, mars var en stor månad för mig. MYCKET hände, och mycket roliga saker. Glad och mycket tacksam och ödmjuk för det.
Ja, Fort Lauderdale har en jättehamn!! Verkligen.
Kryssningar i Medelhavet är ju så poppis också, det skulle jag vilja göra.
Och ja, jag förstår att ni såg många kryssningsfartyg då ni bodde i Spanien. Tror du skulle gilla att kryssa.
Tack gulliga Marianne, du gör mig glad!!
Kramar!!

Annika said...

Nettan:
TACK!!
Jag blir glad och varm över dina ord.
Ser fram emot att skriva mer om detta.
Jag är verkligen kryssningstokig! :-)
Kramar!!

Annika said...

Tirun.
SO very true. I am becoming a cruise-a-holic :-)

Annika said...

Eva:
TACK!!
En underbar resa!!
Har lite post cruise blues, faktiskt.
Låter som en bra påsk för dig.
Eva, sparar din fråga till ett inägg där jag ska svara på fler frågor on kryssningar.
KRAM!

Anonymous said...

Hej Annika,

nu var det ett tag sedan jag skrev...

Det ser helt fantastiskt ut, det är så roligt att läsa när du beskriver hur ni haft det, hur det funkar osv. Verkar som ni haft en toppensemester!

Själv blir det Mallorca i sommar, på resort hihi - men sen har jag två ganska små barn så det känns praktiskt och lagom långt att dra iväg :)

Hälsningar Sara i Borås

Annika said...

Sara:
TACK för att du kommenterar, det blir jag glad över.
Så roligt att du gillar det här inlägget.
Inget emot resorts, förstås ;-)
Absolut inte. Skulle gärna ta det också, hihi.
Låter som om ni kommer att få det topp där!
Tack för din kommentar, Sara!

bettan said...

Så roligt du är igång med bloggen. Alltid tomt när du är gör uppehåll men du blir förlåten varje gång...,skoja bara ;)
Älskar att läsa om alla detaljer och interiörbilderna sen. Ser framemot kommande inlägg.
Även om jag drömt(mer än en gång) att jag ska dö i en båtolycka (Titanic you know) så blir jag så sugen och tror nog jag skulle klara av en kryssning. Herregud jag hör hur det låter, som om om det skulle vara en stor uppoffring att ge sig ut på kryssning.
Underbart du/ni haft en fin semester och så kul att Karolina och kompis kunde hänga med.
KRAMAR!!

Anne-Marie said...

SÅ roligt att du är tillbaka i bloggvärlden igen Annika! Kul!
Wow, vilken upplevelse. Det är litet skillnad mot Finlandsbåtarna det. ;)
Har aldrig åkt på en cruise och har nog undrat litet hur "säkert" det är med tanke på alla incidenter man läst om - båtar som börjat brinna, sjunkit (halvvägs i alla fall) och sjukdomar som härjar ibland. Men ni verkar ju ha haft det toppen.
Ser fantastiskt fint ut med hytten, omgivningarna och att de var så proffsiga och trevliga ombord på båten.
Spännande att det var en bar med is"bord"!
Du skulle nog kunna göra resereportage och få betalt tror jag med den entusiasm du har. :)
Ser verkligen fram emot fler inlägg och jag vet att du inte ville att din cruiiiiiise ;) skulle ta slut.
Förresten, pratades det om Zika ombord på båten?
Kramar!!!

Anonymous said...

Kul du gillade Celebrity. Vi åkte med dem i somras,med systerskeppet Celebrity Equinox i Medelhavet (står massor på bloggen), och jag har svårt att tro att man kan få bättre rederi än detta om man inte ska upp i en väldigt hög prisklass. Själv hade jag kanske lite ont av att servicen närmast var för bra, haha, men det är ju bara jag, gammal backpacker som jag nu är. ;-)
Wiernerbrodslandet.wordpress.com

Steel City Anna said...

Wow, ingen dålig hytt! Vad mysigt att ha en egen liten 'balkong' med solstolar också. Ska bli spännande att höra mer om er resa.

Annika said...

Bettan;
TACK, roligt att ha varit saknad, haha!
Det värmer.
OCH att bli förlåten ;-))))
Nej, men jag är verkligen en kryssningsmänniska. Inte rädd på en båt, inte alls. Men tjaa...jag har heller inte drömt om att sjunka med ett skepp, som du gjort. GULP!!
EFFING night mare!!!
Du skulle greja det, och du skulle ÄLSKA det!!!
Jättekul med Karolina och Faith också.
Kramar!

Annika said...

AM:
TACK snälla!!
Du gör mig jätteglad. Det är kul att vara tillbaka i bloggvärlden igen.
Jag är inte det minsta orolig när jag kryssar. Det är ju säkert, men visst har det hänt skit. Som Costa Cruises i Italien, och Carnival (tror jag) som fick stopp på hela avsloppssystemet + förstås utbrott av Norwalk virus, and what not.
Men ändå, sällsynt när man tänker på HUR många fartyg som är ute hela tiden.
SÅ himla trevligt hade vi det. Älskade det!
Ja, jag skulle gärna skriva om detta för ngn tidning, you bet :-)
Zika var vi varnade för innan via rederiet, och även på båten var det tavlor vid landgångarna som varnade om detta. Men inte så att de talade om det över PA-systemet eller så.
Kramar och TACK!!

Annika said...

Wienerbrödslandet:
HEJ och välkommen till min blogg!!
VAD kul att du kryssat på ett av systerfartygen. SKA leta upp din blogg och dina inlägg.
Ja, ett fantastiskt rederi. Märks att det är premium, det tycker jag. Otrolig service.
Jag vill också kryssa i Medelhavet, det står på listan. Planerar en kryss våren 18, så jag vet inte vart den färden kommer att gå. Sugen på Princess Cruises också, känner att jag vill testa dem + att jag är lite nyfiken på Holland America Line likaså.
Celebrity, jag har inget ont att säga om dem. BARA så impad.
Välkommen tillbaka!!!

Annika said...

Anna;
TACK!
Underbar resa!
Och ja, balkong ett måste för oss numera :-)
Bortskämda brats som vi är :-))
Lovar att skriva mer om resan!!

Monica said...

Ser härligt ut, inte minst balkongen och sängen, där kan man ju ligga mellan gympapassen;-) och bara se allt glida förbi, jättefin hytt och jag förstår man får mycket för pengarna. Bara att gå ut och äta gott kostar ju massor här hemma och nu fanns det god mat hela dygnet, är väldigt avkopplande att just bara få koppla av allt. Så kul att flickorna var med, skönt för dem också att göra detta. Låter väldigt skönt allt och att det är sådan service och trivsel och bara att ha en egen balkong är ju så fint. Blir kul att se mer. Och roligt att du är tillbaka här:-)

Annika said...

Monica:
Tack, det var så härligt!
Gympapassen? HAHA, vilka då?
Trots finfint gym ombord gick jag inte dit en enda ggn, hehe.
My loss.
Jag är så nöjd. Ser fram emot att skriva mer.
TACK snälla Monica, blir superglad över dina ord!!

Channal said...

Välkommen hem Annika! Du har varit saknad! Jag ser att du har haft det toppen! Men vilka monsterfartyg! Värsta flytande lyxhotellen på havet. Eran hytt alltså... så fin och med den utsikten. Lovely! Måste vara en speciell upplevelse att kryssa. Någon gång i mitt liv ska jag göra det.

KRAMAR Anna

Musikanta said...

JÄttefina bilder. Förstår att du inte haft tid att blogga särskilt mycket. Men nu blir det väl hårda tider vad gäller mat och dryck när du är hemma, eller? :-)
Kram från Ingrid

Anonymous said...

Jo, det gick nog ingen nöd på er!
Och kul att ni hade en så fin resa och ihop med tjejerna.

Miss Marie said...

Det ser så himla härligt ut! Kul att K och kompis ville följa med!

Såg de här bilderna och tänkte på dig! :) http://lovetaza.com/2016/03/washington-dcs-cherry-blossoms/

Annika said...

Channal:
Tack vännen, det var roligt att höra.
OCH ja, detta fartyg tillhör inte de verkliga jättarna som Oasis of the Seas och sådana, men stort är det. MEN till min förvåning inte större än att det kryssar in i Sthlms hamn, dvs det kan passera Oxdjupet. Det kryssar i Östersjön i sommar.
Älskar att kryssa. Tror att du skulle göra detsamma. Balkong ett måste för oss numera, så otroligt skönt med sådan.
Så jag säger, kryssa Anna :-)
Kramar!!!

Annika said...

Ingrid:
TACK!!
Det var så härligt.
Nej, jag brukar inte blogga då jag inte är hemma, så nu får jag vara desto flitigare.
OCH flitig med dieten också, himmel vad trist.
Men ett måste.
Kramar!

Annika said...

Brysselkakan:
Sant, ingen nöd.
SÅ trevligt.
:-)

Annika said...

Marie:
SÅ härligt, härligt!!
Jodu, K och kompisen var mer än snabba med att hänga på, kul för oss :-)
Ja, nu blommar ALLT!!!! Ska kolla din länk!!!
Tack!!

Annika said...

Marie igen:
WOW, vilka bilder!!!
Gud så tjusigt, rent utsagt.
Gullig familj, får lägga den bloggen på minnet.

Anonymous said...

Definitivt annorlunda än bottenkabinen på Gripsholm 1951. :)

Måste säja, att jag är en aning allergisk mot lyx.
Det är too, too ... Men jag gillade martinibaren då.
Träffade ni några trevliga människor att bekanta er med?

När maken och jag reste, ville vi se nya platser och få en
uppfattning om andra länder, varför en kryssning eller
all-inclusive beachsemester aldrig kom på tal.
Men vi är alla olika, tur nog.

Kan inte hjälpa att undra, vart allting från toaletter
tar vägen. Tusentals människor på tusentals kryssnings-
fartyg året runt?

Ruth i Virginia
(balkong på en båt - hm hm)

Annika said...

Ruth:
Ja, det kan man nog säga, haha!!
Jajamen, träffade supertrevligt folk i den baren!
Alla är vi olika, du vet. Tur det.
Lyxigare, mkt lyxigare, båtar finns än denna.
Ja, inte åker det ut i havet iaf, de tar hand om det i stora tankar. Tur att man inte jobbar med just den biten ;-)
Tror det är strikta restriktioner vad gäller avfallet på båtar. Överallt i västvärlden.

Jenny said...

Åh, vilken resa! En kryssning i Karibien måste jag ju definitivt göra! Tack för inspirationen - verkar ju hur härligt som helst!

Annika said...

Jenny:
JA, det måste du :-)
Så härligt, härligt och åter härligt!!!
Trevlig helg!

Lotta i CT said...

Welcome back!!!

Och SÅ glad att är så nöjda med resan OCH rederiet - du vet ju att vi kryssat med Celebrity alla gånger ;-)
Jättekul att läsa och se bilderna. Känner igen varje moment och det pirrar till!! Så speciellt att gå ombord och ha hela härligheten framför sig.

Vill se mer!!!

KRAM!!

Äventyret framtiden said...

Härligt att du/ni trivdes så bra att ni inte ville lämna fartyget när resan väl var över. Det är ett mycket gott betyg!
Och naturligtvis så måste det ju bli bra med tanke på personalstyrkan. Kul att få följa med så här.
Jag är nog lite grann som Ruth här ovan....tycker att det kan bli lite too much lyx, men det är jag det ;). Troligen skulle jag i alla fall njuta fullt ut om jag köpte en kryssning av det slag som ni gjorde. Fina bilder, den med hatten på bordet och utsikten...wow.

Kram

Annika said...

Lotta:
Älskade det!
Vet att ni är trogna CC-kryssare!!
Och ja, det rederiet levererade, verkligen!
Att gå ombord är den bästa känslan. Redan att checka in, oh wooow!!
Så glad att ni ska kryssa i sommar. Det blir så coolt!!
Kramar!

Annika said...

Karin:
Mycket gott betyg.
SÅ fin båt, så fint rederi!!
Visst, det är en stor stab personal, och det märks.
Tror nog du skulle njuta för fullt, Karin!
OCH gilla det! Havstjej som du är!
Som jag skrev till Ruth, finns mkt, mkt lyxigare rederier än CC.
Du skulle gilla!
Stora, stora kramar!!!