Thursday, February 25, 2016

RIKTIGT OTÄCKT VÄDER, kul, förslag, Netflix-tips och "pryttlar".

Hej och godmorgon veckans näst bästa dag!*   Vädret  eller IT WAS A DARK AND STORMY NIGHT!
… Jamen ja, vad ska man säga?
Regn i massor. Två dagars idogt regnade.
Det är ganska milt också, så snöhögarna försvinner. TACK för det!
Åska fick vi också igår, riktigt KRAFTIGA, HÄFTIGA urladdningar i flera timmar.
MEN det läskigaste igår var att vi fick TORNADOVARNINGAR!! Frampå eftermiddagen blev det alldeles mörkt.   På nolltid kom mörkret. Det åskade och regnade.  Man började rapportera om "tornado warnings" och "funnel clouds".  Detta togs på största allvar.
Jag lyssnade på meteorlogerna HELA tiden.
Luften blev lilagrön, det vräkte ner regn i sjok och det ÅSKADE!
Naturligtvis var Peter INTE hemma. HUR typiskt är inte DET?
Vi ombads (av meteorlogerna) att gå ner i källare eller gå till rum som är fönsterlösa.  Så jag tog min dator och mobil och gick ner i källaren. Där satt jag i mörkret i gillestugan/gästrummet och följde stormen. Tittade faktiskt ut på den hela tiden.
Såg nog ut som ett spöke i mörkret med bara datorns ljus som källa.
Tror inte det var någon omedelbar fara,  OCH någon tornade slog aldrig ner någonstans i DC-området, men riktigt OTÄCKT var det. RIKTIGT JÄVLA otäckt.
Jag höll SMS-kontakt med min granne hela tiden. Hon satt också i källaren hemma hos sig. Hon frågade om jag ville komma över. Nej,  jag vågade inte gå ut. Never ever i det vädret.
PUST!
Nej, men detta är andra gången jag varit med om tornados som VERKLIGEN ligger på lut. Första gången var när Karolina var nyfödd, och det var nog värre än detta. Eller också tog jag det värre då som nybliven mamma med en en veckas gammal baby i famnen.
Sen har vi varit med om en och annan tornoadovarning under åren, men alltid på sommaren.
DET MÅSTE vara VÄLDIGT ovanligt med tornados i februari. Bara DET är ju otäckt.
Resten av kvällen då?  Åska, HAGEL och hårda vindar.

Igårkväll, DC-metro area.  MITT i värsta rusningstrafiken.  Vilket jäkla otäckt väder!*  KUL!


Säger tack för ALLA kommentarer på mitt nostalgiinlägg igår. Det är alltid tacksamt att skriva ett sådant inlägg, för jag vet ju att NI också MINNS!
OCH ni får mig att minnas sådant som jag glömt bort.
Gillar det verkligen.
Som alltid har jag mer nostalgi på lut, så det kommer fler Nostalgi-Annika snart!
Jag var nog den enda som gillade bafucin, efter vad det verkar.
Jag kunde stoppa i mig dem som godis, hehe. Ehh … NEJ det skulle jag inte kunna idag!
Minns när Fishermans Friend kom också, trodde de skulle smaka som lakrisal. Aj, aj, det blev en liten chock att stoppa dem i munnen.
Men, bra halstabletter var/är det!
Så tack för att ni delar med er av era egna minnen!


*  OCH, så får ni SÅ gärna …

… komma med idéer och tips på vad ni kanske tycker att jag ska blogga mer om.
Något ni är nyfikna på.
Något ni skulle vilja att Yours Truly ska skriva om.
Igår fick jag en kommentar från en ny läsare som tycker att jag ska skriva om hur det är att inte längre ha svenska som det dagliga språket. OCH hur det är att byta språk.
Jag har skrivit om det förr, men det tål absolut att tas upp igen.
So stay tuned …*  Veckan Netflix-tips
Ah, det är verkligen roligt för mig då ni som läser här börjar följa serier, eller se filmer, som jag tipsat om.
GULD!
Det värmer!
Nu ska ni få ännu ett tips på en dokumentärserie på Netflix. Den är Netflix-producerad och därmed har den redan en kvalitetsstämpel som heter duga.
SE  COOKED!
Verkligen bra, och verkligen informativ. Michael Pollan går tillbaka till rötterna i matlagning, och han gör det via de fyra elementen, eld, vatten, jord och luft.
Inspirerande!!
* Jag kör med det jag kallar" pryttlar".

För några år sedan, eller något år sedan, började jag använda mig av det jag kallar pryttlar när jag tvättar. Man slänger in en handfull direkt i tvättrumman innan man sätter igång tvättmaskinen. Jag älskar det just för doftens skull. Just dessa doftar precis såsom jag vill att tvätt ska dofta (det finns ett otal olika märken på marknaden). Det förstärker tvättmedlets egen doft och håller den där nytvättade doften så mycket längre. Vet inte om det finns hemma faktiskt, och jag har inget svenskt ord för detta.
För den som inte vill att tvätten ska dofta alls är detta ingenting. Men för den, liksom jag, som är en sucker för goda dofter på tvättmedel är detta härligt. Förmodligen helt onödigt inköp. Men, tjaa...jag gillar mina pryttlar.
Önskar er alla en fin torsdag!

34 comments:

Nettan said...

Men fy vilket busväder, läskigt, hoppas på bättre väder idag torsdag.
Dina netflixtips är guld värda, alltid bra och intressant.
Vad gäller pryttlar i tvättmaskinen har jag inte sett sådana här men det finn sköljmedel som luktar väldigt gott.
Hoppas nu att du får en fin torsdag.
Kram
Nettan

L said...

Hu så läskigt! Och så extra läskigt med tornado warning i februari.

Nej det där med tvättdoft är inget för mig. Tyckte det var jobbigt i USA med vissa tvättmedel med doft som satt i hur länge som helst.
Och sköljmedel finns inte i vårt hus. Tvättar ju allt som oftast träningskläder och då är sköljmedel absolut förbjudet. Bäst undvika helt.

Jag önskar att svenska Netflix var lite mer som amerikanska. Är så sugen på Gilmore Girls, och den finns inte alls :(

Musikanta said...

Ni fick behålla strömmen i alla fall? Här hemma går den nästan alltid så fort det är storm på gång. Som väl är blir det inte så ofta numera eftersom de har grävt ner de flesta kablarna i marken. Förr, när elledningarna gick ovan jord behövdes det bara blåst och blötsnö för att knäcka telefonstolparna.
Nästa gång det är tornadovarning på gång får du se till att din Peter tar tjänstledigt och är hemma hos dig. Jobbigt att vara ensam när sådant här händer. Skönt att du kunde sms:a med din väninna i alla fall.
Kram från Ingrid

Äventyret framtiden said...

Jag läste någonstans redan för någon dag sedan om tornadovarningar i dina trakter och givetvis tänkte jag genast på dig. Ni har allt annat än lugn väderlek.
Mångfacetterad. Tornados är vi tack och lov befriade från i våra trakter. Så skönt att det inte blev värre än det redan var.
Nej, ingen pryttel här ;). Kläder ska dofta frisk naturlig doft, ingen parfymdoft alls för min del. Och det är inte helt lätt att hitta ett tvättmedel som är både ekologiskt och doftfritt.
Var rädd om dig!
Kram

Ingela said...

Huu, vilket busväder ni haft. När jag var på bilresa i Mellanvästern med mina släktingar hösten -85 blev det riktigt ruskigt väder och det hotades med tornadon just där vi färdades. Vi fick ta in på ett motell för att söka skydd, och det var några oroliga timmar vi genomlevde innan allt var förbi, så jag förstår att du kände dig "lite" osäker där i källaren.
Jag har lite svårt för dofter - får migrän av många, men har också märkt att jag kan vänja mig vid nya dofter, t.ex. schampo och duschgelé. Dock har jag inte använt tvättmedel med doft på över 20 år. Vore dock trevligt om tvätten doftade gott, men, men.
Kramar!

Desiree said...

Håller absolut med dig om att det är superotäckt med tornados. Usch inte kul när man ligger nere i en källare och är rädd. Skönt att du klarade dig bra och hade kontakt med dig granne också, sådant hjälper.
Åh Cooked har jag börjat kolla på. Har sett de två första avsnitten om eld och vatten och är helt inlove med den serien. Han tar upp så mycket intressant kring mat och matlagning. Jag såg avsnittet om vatten igår. Det finns så mycket sanning han tar upp om matindustrin som är skrämmande. Att kunna laga egen mat med bra råvaror är något man ska värna om. Viktigt att ta sig tid för sin hälsas skull. Har inte sett eller provat de där doftande kulorna i tvätten men skulle vara kul att prova.
Kram!

Pernilla said...

Fy vad läskigt med tornado! Här i Gbg har vi dimmigt idag men vindstilla och det riktigt känns i luften att våren är på väg! =) Väderutsikterna till helgen verkar lovande med mkt sol.

Skaffade Netflix (som komplement till ComHem och TiVo-max) förra året när jag började jobba igen för att ha något att göra på kvällarna när N somnat...pytt vad lite jag hinner se på TV. Netflix är uppsagt, TiVo max har jag kvar fast det eg är totalt onödigt. Ja ja, någon gång lär jag ju hinna titta lite mer.

BTW, en helt annan fråga. Vilken/vilka sajter är bäst att köpa konsertbiljetter på i USA? Tänker på Springsteen, är det bäst att gå in via hans officiella hemsida och köpa? Har precis lyckats få tag på biljetter till hans ena konsert på Ullevi i sommar, nu ska bara barnvakt fixas också.

Ha en bra dag,
Pernilla

Annika said...

Nettan:
OTÄCKT som fan var det. Alltså på riktigt.
USCH!!
Och just luften som förändras, ljuset blir SÅÅÅ egendomligt.
Konstigt är det.
Idag, lugnt, sol och runt 8 grader.
Märklo.
Precis, pryttlarna är liksom ett mellanting, inte tvättmedel, inte sköljmedel. Bara doftförstärkning, tror jag.
Jaja, en helt onödig produkt som jag kommit att bli beroende av :-)
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
JA, det var verkligen läskigt.
OCH i februari!!????
Sådant här inträffar på SOMMAREN inte på vintern.
SÅ otroligt SKUMT!!
Nej, jag förstår att den som inte gillar starka dofter på tvättmedel tycker att det kan vara lite jobbigt att hitta rätt i US. Det finns väl helt doftfria, men man kanske vill ha lite doft?
Svårt, jag förstår det.
Sköljmedel använder inte jag heller.
Ummm...fick lära mig ngt nytt nu, visste inte att man inte ska ha sköljmedel då man tvättar träningskläder!! Detsamma kanske gäller med dessa?
Tack för infon!
Ja, Netflix diffar verkligen över världen. Sänder så olika i olika länder.
Så SYND att man inte sänder GG på svenska netflix. HOPPAS det kommer!
Och jag vet att Netflix är effektiva med att stoppa VPN-tunnlar, tyvärr.

Annika said...

Ingrid:
Inga strömavbrott hos mig.
Elledningarna nedgrävda här också.
Det är jag glad för, vi brukar klara oss bra från strömavbrott tack vare det.
HAHA, du vet, Peter jobbar hemifrån. MEN han och grannen hade redan hunnit ge sig av till en basketmatch så detta drog in. DE fick stanna på vägen och äska skydd på en restaurang. De kunde INTE köra vidare. OCH härhemma satt jag, haha.
Jamen hur TYPISKT är det inte!
Tyvärr vet man ju aldrig riktigt när det blir sådana varningar. De uppträder under stora åskväder. OCH att det inträffar på vintern är SÅÅÅÅÅÅÅ ovanligt, nästan omöjligt, men igår så...
El niño är det som orsakar detta.
Nåväl, allt gick bra. Tacksam för det.
Kramar!!

Anonymous said...

Usch och fy för oväder... förstår att du var rädd. Har alltid varit åskrädd men insåg under åren i Bryssel att åska i Sverige är löjligt... Jösses vad det kunde braka loss där!

Men Annika! Du är alltså en sådan där person som luktar tvättmedel! För mig är det helt uteslutet, vi kör parfymfritt och min man skulle klia ihjäl sig av allt annat plus att jag inte står ut med lukten. Har dock två av tre söner som kör all-in och att sova hos dem i lakan som luktar tvättmedel kan få mig att vakan med huvudvärk.

Annika said...

Karin:
Ja, precis, de följer ju dessa stormar redan då de formas långt ute på haven och följer dem med örnblick. Ibland kommer det som snöstormar, ibland i form som den igår. Den igår var mkt, mkt ovanlig. Det är sgs omöjligt i mina trakter att en tornado slår till på vintern, det är ett sommarfenomen. Men inte igår...skumt.
Allt gick bra, tacksam för det.
PUST!
TACK för tanken, den värmer!!
Ja, kläder som torkat ute är får så härlig doft, håller med.
Jag vet, många som har svårt att hitta ett bra tvättmedel.
Kramar!!!!

Annika said...

Ingela:
Ja, jag förstår det.
Alltså, de är ju SÅÅÅÅ utsatta, det är inte vi. Det är för kuperat här för att en tornado riktigt ska få fäste. Men där det är platt landskap får tornados fritt spelrum och därför är de SÅ farliga i mellanvästern. Förstår att du tyckte det var ytterst otäckt.
Ja, jag kände mig lite ensam igår i källaren, haha. Men det var bra att ha grannen som kontakt i stormen.
Kändes skönt.
Sen gick det över. Mkt skumt.
OCH det enda nyheterna på tv:n handlade om när det pågick var detta. Meteorologerna fick jobba sig blåa!!
Men det är ju så ovanligt, och farligt, att de måste rapportera och visa varningar och tidslinjer etc.
Nej, men absolut, jag är ju inte alls känslig för dofter så jag gillar både starka doftljus och extra doft på kläder, hihi,
Förstår så väl att det inte är ngt som alla gillar. OCH ffa om man dras med migrän.
Kramar!!

Annika said...

Desiree.
DET är det!!
SÅ vidrigt.
OCH jag har aldrig ens sett en sådan på riktigt! Inte sett de där trattmolnen heller, bara sett hur konstig luften blir då det är sådana i omlopp. DET är verkligen otäckt.
Och de vet ju exakt vilken sorts väder det är som orsakar detta, hua!!
Satt ensam i mörkret, hade tv:n på på mellanplanet så jag hörde vad meteorologerna rapporterade. Sen var det över.
PUST!!
Och det åskade, men det brydde jag mig noll om.
ÅÅÅÅ vad KUL att du ser Cooked!!
Han är fantastisk, tycker jag. Tänk att ha honom som college-proffesor!! OCH ja, det är verkligen mkt man kan äcklas över i matindustrin. Har sett eld och vatten också. Längtar efter att se jord och luft!!
KUL att du också ser den!!
Kramar!!

Annika said...

Pernilla:
JA, och det var "bara" varningar, ingen som verkligen slog ner. TACK och lov för det. DET är min stora skräck, detta med tornados.
Har aldrig sett ngn, aldrig varit i närheten. Men VET exakt hur luften blir så de ligger och ruvar. SÅ otäckt.
HAHA, nej, hinner man inte se på TV så är det ingen ide att ha Netflix och HBO och de andra.
Då kan det kvitta, verkligen.
Förstår att du har fullt upp, livet med småbarn är ju sådant.
Du, det var en bra fråga...Peter brukar gå via Ticketmaster.
Men det gäller att vara beredd direkt då de släpper biljetterna.
Springsteen, roligt! Tyvärr är vi inte direkt ngra som springer mkt på konserter. Men Springsteen har vi sett flera ggr.
KUL att du ska gå.
Kram!

Annika said...

Brysselkakan:
DET var inte kul.
Ja, men visst, har man bott på ett ställe där vädret är dramatiskt då vet man verkligen hur "snällt" det ofta är hemma i Sverige.
Just med åskväder är sådant så tydligt. Jag vet precis vad du menar.
HIHI, ja det är jag nog. En person son luktar tvättmedel, fniss. Om vi ses igen så får du inte snusa så mkt på mig, hihi!!
:-)

Evas blogg said...

Det där vädret lät riktigt läskigt. Jag förstår att du blev rädd. Tack och lov har vi inga tornados här i Jämtland. Inte än i alla fall.

Annika said...

Eva:
Mkt otäckt.
OCH mkt ovanligt på vintern.
Nej, inga sådana i Jämtland. TUR det :-)
Har faktiskt aldrig heller varit i närheten av en riktig tornado, tack och lov. Men varningar är läskiga nog-

Annika said...

Ja, blä för tornadovarningar och tornadosar! När vi först kom till norra Colorado så försäkrade alla oss att "ja, vi har ett par varningar ibland men tornadosarna slår ALDRIG ned här!" Haha - första veckan vi var där för att leta boende så gick den största tornadon i mannaminne fram precis över den trakten. Tog ner ett helt samhälle - och vi var ute och körde just då, vi körde rätt igenom där den gick bara 30 minuter innan den kom... Likaså i Carolina och Indiana hade jag ett par "close calls" då de kom väldigt nära och vi satt intryckta i garderoben (vi bodde i lägenhet på övervåningen så det fanns ingen källare till hands...). Det ser verkligen helt absurt ut där de gått fram - som att en jätte dragit upp alla träden med rötterna och slagit en knytnäve genom husen....och sen 50 m. bort kan allt vara fullständigt orört...

Vädret blir bara konstigare och konstigare...

Oparfymerat tvättmedel för mig också! Däremot har jag blivit "luktamerikaniserad" på ett annat sätt - jag har fått (o)vanan att köpa parfymerade soppåsar! Snacka om konstig grej! Men på något sätt känns det lite mindre motigt att bära ut soporna när påsen luktar vanilj eller lavendel ;) .
Kram.

Monica said...

Fy vilket otäckt väder! Skönt du hade en granne att hålla kontakt med och du var tuff som satt där i mörkret och följde allt men skulle nog gjort lika så man har koll på vad som händer och följa med i det.
Ja sådana väder har vi inte haft här men åskväder som är kraftiga ibland. Minns i barndomen att en granne störtade hem till oss då och bara kastade sig in, problemet var bara att hon hade tre små pojkar som hon lämnade, pappa hämtade dem om han var hemma, annars gjorde mamma det. Man kan ju inte rå för sådan rädsla förstås men mamma tyckte hon skulle skärpa till sig och tänka på barnen först:-).
Tur vädret var bra i Europa igår, hade en fin flygresa hem och sånt kan man ju aldrig veta.

Sådana där doftgrejer finns mycket av i Storbritannien och används flitigt, vet inte om de finns här. En sak som är så bra är en liten vit tyglapp, kommer inte ihåg vad den heter, men den gör så inget färgar av sig i tvätten. Allt går bra att blanda om man bara tänker tvätta en maskin, vitt är fortfarande vitt.

PS Bafucin blev det en hel del, man hade en ask i fickan när halsen gjorde ont och man ändå gick till skolan, lindrade väl lite i alla fall.

Ha en fin fortsatt dag och hoppas du får ett promenadvänligare väder:-)

Annika said...

Annika:
VISST är det otäckt!
Så otäckt.
Nej, i Colorado skulle jag inte heller ha trott att de slår ner. Iaf inte i bergen, och runt Denver.
VAD otäckt för er, fy 17.
Det är min stora skräck. Vet bara hur det är när de ligger i faggorna, och det är otäckt nog.
Ja, jag har sett där de dragit fram. Helt otroligt vilka krafter.
Vädret ÄR konstigt. Verkligen SÅ underligt.
HIHI, ja just det soppåsar med lukt ja...ja det har jag också köpt ett par gånger, lite kul ju.
Kramar!!

Annika said...

Monica:
Inget kul. ALLS!
Riktigt ruggigt.
Ja, det var bra at sitta i källaren, även fast jag satt vid dörren så kändes det ändå skyddat, vi har decket ovanför.
Ja, gud, jag tänkte på de som flög igår.
Att flyga in över DC och östkusten igår måste ha varit det skumpigaste av skumpiga. USCH!
Glad att du hade bra flygväder, det är alltid SKÖNT!!!
Just det, de där trasorna har vi också i tvätten. De funkar verkligen!!!
Idag har jag haft svennefrulle. Mulet ute. ganska trist.
Och du är hemma igen. Hoppas du haft mysigt!!

Jenny said...

Fy för oväder - skönt att det gick bra!
En sådan där doftgrej för tvätten skall jag definitivt köpa med nästa gång, tack för tipset!:-)

Annika said...

Jenny:
Det gick fint, men lite läskigt var det allt.
HAHA, bra...tror du kommer att älska pryttlarna. Finns i massor med dofter, hihi
Love it!!

Anne said...

Fruktansvärt otäckt det låter med gårdagens tornadovarning. Riktigt läskigt, jag blir både rädd och lite fascinerad över det du skriver om hur luften ändras, det låter mycket otäckt att man liksom på nåt sätt kan känna faran, veta att det där är ett tecken på att de kan uppstå. Även om det är ovanligt och ni har så kuperat är ju de här få undantagen jätteläskiga, skrämmande. På film brukar det alltid skildras som att allting blir kavlugnt, helt tyst och såå stilla, då vet man att man mer eller mindre är i tornadons framfart, såvitt jag förstår det. Läskigt med det där tysta och lugnet före. Eller hur luften ändras som du skriver om.
Pollan gillar jag! Har sett och läst hans tidigare grejer. Kände inte till cooked så superbra tips. Läggs till listan.
Jag tycker också det är så intressant, även om du skrivit om det förut, men din nya läsares fundering och fråga kring språket vill jag också läsa mer om igen. Det är som du säger ett ämne som är ständigt aktuellt. Jag undrar också hur det känns och blivit nu då du inte längre har K hemma, språkligt alltsa. När du hade ett barn hemma och var van prata svenska varje dag med henne gått till att inte ha det mer. Tycker du det förändrat din svenska på nåt sätt?
Kram!

Steel City Anna said...

Colour catchers heter de :) valdigt bra! Jag ser fram emot nar man kan hanga tvatt ute igen for da doftar det alltid gott oavsett vad man tvattat med for tvattmedel tycker jag!

Tur att vadret inte blev varre. Inte kul att vara ensam i sant ovader.

Miss Marie said...

Läskigt väder! Skönt att ni förskonades, tornados är inte att leka med.

Såna där tvättgrejer är inget för mig, avskyr tvätt som luktar, det ska vara rent o luktlöst för min del! :)

Annika said...

Anne:
USCH ja!
Det var det också.
Det var så skönt då det drog bort.
Drog en suck av lättnad.
Precis, det ÄR verkligen lugnt innan. Hela naturen står stilla innan det brakar loss.
Mkt egendomligt.
Det underligaste denna ggn var nog årstiden. Vinter liksom?
Det är ju ett sommarfenomen. Men det beror tydligen på att det är ett el nino år.
Och luften ja, den ändrar färg. Det blir grönt. Lilagrönt igår.
det kan ju ha berott på att solen häll på att gå ner ungefär då också.
SÅ skumt.
Ja, se Cooked!!
Åh ja, jag ska absolut skriva lite språkinlägg framöver.
Min svenska har inte ändrats sen Karolina flyttade, även om den enda svenskan numera blir den skrivna. OCH den jag talar med mina vänner, men dem träffar jag ju inte varje dag.
Karolina svenska kan jag fundera lite över däremot ... Hon talar ju absolut inte på daglig basis längre. Men när vi textar och facetimar så sker ju det på svenska, hela tiden.
Ja, jag lovar att skriva mer om detta.
Stora kramar!!

Annika said...

Anna:
Just det, de är bra!!
De där "catcharna"
Vi får inte hänga vår tvätt ute där jag bor. Förbjudet.
Yepp.
Men visst doftar tvätt som hängt ute helt underbart!

Annika said...

Marie:
SÅ läskigt. Det är det läskigaste väderfenomen jag vet.
Min stora väderskräck.
Och jag vill att tvätten ska dofta så gott det bara går ;-)
Alltid.

Anne-Marie said...

Jag hann inte kommentera igår eftersom jag var iväg på ett möte här i Weed betr. en annalkande vattenkris.
Men du, de programmen hade jag helt glömt. Du har verkligen ett bra minne! :) Minns det med Tage och Ulla, det engelska och språkprogrammet. Tala om nostalgi och dåtid. ;)
Bafucin tyckte jag också om. Du är inte ensam. :)
Jag minns inte att jag tittade på programmen just när jag var sjuk men jag kan ha glömt.
Vad bra att du inte tar influensavaccinet. Det gör inte jag heller.
Nu över till dagens inlägg. USCH vad otäckt med tornadovarningarna! Vilken tur att du har en källare i alla fall. Det har inte jag. Obehagligt att se luften få en annan färg nästan.
Nej, ingen stark doft för mig tack på tvättmedlet. Som jag nog skrev om för länge sedan använder jag något som heter Miracle Soap som har en doft men inget som stör mig. Jag är jättekänslig för starka dofter. Jobbigt faktiskt.
Hoppas att du får en lugn väderfredag!
Kramar!!

Annika said...

Anne-Marie:
HAHA, ja där fick du en påminnelse om en tid som flytt, fniss.
Skol-tv!
Jag vet, verkligen nostalgi.
Klotet tyckte jag jättemycket om då det gick på tv.
BRA, du och jag och bafucin, Anne-Marie :-)
Nej, jag tar inte flunsavaccinet.
Men Peter tar det, mkt för att han alltid får SÅ svårt i luftvägarna då han blir sjuk. Lunginflammation har han haft, och den ställde till det.
Han tar vaccinet, jag avstår.
Ja, så läskigt med tornadovarning, och i februari av alla månader. SÅ knäppt.
Ja, det är rätt bra att ha en källare ibland, just när sånt här händer. De som inte har får uppsöka ett badrum eller en garderob eller annat rum som saknar fönster. Otäckt.
Men jag satt visserligen och tittade ut, men kände mig skyddad ändå.
Precis, jag vet att du är så känslig för dofter.
OCH det här pryttlarna, och Gain tvättmedel övh är inget för den som inte vill ha doft. Jag förstår verkligen det.
Kramar!!

Anonymous said...

Varför får ni inte hänga tvätten utomhus?

hälsn. StrandMamman

Annika said...

Strandmamman: hej länge sen jag såg dig! Regler. Får inte "förfula". Tror det gäller i fe flesta villaföreningar runt omkring här. Tror även det är en Reston Association regel.