Thursday, January 14, 2016

Ämnet är: Popkultur!

Hejsan och godmorgon!


Jag är kvar i Reston. Ingen storvinst på lotteriet.
AS IF!!
Ni minns ju gårdagens inlägg om Powerball.
Lovar att skriva om VAR den vinnande lotten såldes (om det nu blev någon vinst inatt någonstans i USA?)Nåväl, eftersom det är torsdag idag ska vi ta allt i punkt.


*  SÅ mycket att lyssna på!
Podcasts, det är fascinerande det. Somliga urdåliga. Somliga så otroligt bra, rent utsagt Top of the Line!
Värvet med Kristoffer Trumf är ett sådant exempel. Lyssnade på Kristoffers senaste intervju på en av mina PWs i veckan. Han intervjuade Annika Östberg, och jag lyssnade med största intresse. Har lyssnat, och läst, mycket på och om Annika Östberg. Fascinerats och fasats över hennes öde. Hennes sommarprogram är nog bland det starkaste jag hört. Så, ja, det var en mycket bra intervju Kristoffer gjorde med Annika. Alla intervjuer jag hört honom göra är bra!
Vilken gåva han i sitt sätt att vara då han intervjuar!
Hatten av alltså!
OCH sen har jag fastnat för podden...Gilmore Guys.
Japp.
Amerikansk podcast som drivs av två manliga super-fans av Gilmore Girls. De talar om, och analyserar i detalj, varenda avsnitt av Gilmore Girls. Refererar till all popkultur som nämns i avsnitten.   Referat till det enorma tempo, svada och kvickhet som råder i dialogerna under vilket givet avsnitt som helst av den gamla serien Gilmore Girls. Podd-killarna har alltid någon gäst med sig i studion. Ofta en manusskribent, skådis, komiker eller dylikt. En stor skopa humor bjuds man på som lyssnare, mycket sarkasm blir det också.  Kort sagt, det är väldigt intressant för oss GG-nördar.
Men, som sagt, för att få ut något av Gilmore Guys måste man kunna sin Gilmore Girls (och det kan jag, haha!).

Killarna bakom Gilmore Guys.


*  För lite tid.
OM man skulle vilja skulle man kunna sitta och lyssna på poddar— och radioprogram— hela dagarna. Det finns SÅ många poddar. OCH det finns SÅ många bra radioprogram.
Inte klokt egentligen vilken gryta det finns att ösa ur.
Har du någon favoritpodd?
Favoritradioprogram?
Vilken/vilka då?


*   Making a Murderer.
Netflix stora--och mycket omtalade-- dokumentärserie har jag givetvis också nu börjar titta på. Jag och miljoner andra. Tror det är en av Netflix största succéer någonsin. Ärligt talat, det verkar som om “alla” ser den, och pratar om den.
OM den visas på Netflix hemma tycker jag ni ska ta er tid att se Making a Murderer.
Det handlar om Steven Avery i Wisconsin som  i mitten av 80-talet blir anklagad för en våldtäkt han aldrig begått. Sen börjar bollen rulla, och det som sedan händer tror man knappt är sant.
Avery satt i fängelse i nära två decennier innan han fick nåd för ett brott han aldrig begick. Dock, där slutar inte historien. Den går från bad to worse, och som tittare kan man inte annat än fasas över det man ser.
Som sagt, en dokumentär som fått enorm genomslagskraft.

*   Bra film!
Peter och jag såg filmen Spotlight i söndags.
OCH ja, den var verkligen BRA. Sevärd till max. Jag vet att den inte haft premiär hemma ännu, men när den HAR det tycker jag verkligen att ni ska se den!
Den är baserad på en sann historia. I början av 00-talet började fyra journalister i Boston gräva i katolska kyrkans sexskandaler. OCH vad de hittar, och vilka de intervjuar, avslöjar en hel värld av vriden galenskap, och förnekelse, av dessa brott av kyrkan.
Filmen kommer alla gånger att bli oscarsnominerad.
Nu till helgen ska vi se filmen Carol, och det ser jag fram emot.
Vill se Room också.  Brie Larson, som spelar huvudrollen i Room, kommer troligtvis att få en Oscar för sin insats i den filmen.

*  Full House!
Ja, eftersom det här inlägget enbart handlar om popkultur (märker jag nu när jag skriver. HELT omedvetet från min sida då jag slog mig ner för att författa denna text) så måste jag ju skriva lite om serien Full House också.
Brukade ni se den då det begav sig?
DET gjorde jag. JAG älskade den!
Älskade den gjorde även Karolina.  Det slutade med att vi till slut köpte samtliga säsonger på dvd. Jag tror Karolina gillade serien som mest i 8-10-årsåldern.
NU har Netflix (såklart! Denna otroliga tv-kanal) producerat serien under sina mäktiga vingar. Den 26 februari börjar NYA Full House, A Fuller House, strömmas på Netflix.
Samtliga skådisar från gamla goda Full House kommer tillbaka och repriserar sina roller.
Det ska bli SÅ kul att se A Fuller House, tycker jag!
D.J (äldsta dottern i familjen Tanner, ni vet) har blivit änka, och flyttar in i sina gamla hoods i San Francisco igen med sina tre små barn. Japp, och lillasyster Stephanie flyttar också in för att hjälpa sin storasyster ta hand om alla barn...
Känns historien igen? Japp, nu återstår det att se om det ska bära eller brista för A Fuller House.Det gamla goda gänget då det begav sig!


Delar av gänget idag!

*   Kaffeugglor!
Inte för att jag är någon stor kaffemoster. Men, ett par koppar dricker jag varje morgon efter att jag kommit hem från min PW.
Hittade den här bilden på nätet. SÅ söt!  Denna punkt blir härmed den enda som inte referar till ämnet popkultur a la 2016.


Expresso tho...?Nej, hörrni, det var dagens snack!
Ha en fin torsdag!

15 comments:

Steel City Anna said...

Jag tittade ofta på Huset Fullt. Gick på TV 3 har jag för mej. Vad kul med en comeback!

Tack för podtipset om Gilmore Guys. Vad kul! Jag tittade på Gilmore Girls då när det sändes första gången men tycker att det är en serie som håller bra. Fick faktiskt hela boxen nu i julklapp.

Min favoritpod är Lunch med Montelius. Jag tycker också att Alex och Sigge kan vara väldigt roliga ibland. En podd som var överraskande intressant var Sveriges 20 roligaste, där Messiah Hallberg intervjuar komiker. Han var också duktig på att intervjua och det blev många samtal om allt möjligt, inte bara humor. I Värvet tycker jag de märks att de börjar få slut på intervjuobjekt ... Tyckte det var ett par ganska trista avsnitt på raken. Men får ge det en chans igen kanske. En varg söker sin podd är också intressant. Den tycker jag har blivit bättre på sistone.

Monica said...

Då får du vänta lite till med den där lägenheten på Kungsholmen:-), ja där kan jag tänka mig också och även Vasastan, har alltid varit förtjust i den förutom Gamla Stan då med en stor trädgård utanför som jag vet finns:-), det ordnar sig:-).
Finns många bra poddar, men de tar tid, är ju rätt långa alla. Lyssnar på Alex och Sigge, de är bra och kul att höra lite vad som rör sig i två killars hjärnor:-), de tänker mycket och är väldigt bra iakttagare och roliga. Martina och Gunilla är också bra och väldigt roliga, äter sig igenom Stockholm och spelar in då, har koll på allt och väldigt bra iakttagare de också och vrider till det ordentligt:-). Värvet lyssnar jag på då och då, många bra och intressanta intervjuer har det varit. Var de första jag började med tror jag och så intressant när människor får berätta själva och visa andra sidor.

Ha det fortsatt fint i veckan, imorgon blir det tulpaner:-), hoppas du hittar riktigt fina. Ska försöka med att hitta vackra, åh vad fint det är att få in lite andra färger nu.

Monica said...

PS lite intressant, här sitter Anna och jag från olika länder och skriver precis samtidigt:-) och till dig samma person i ännu ett annat land. När jag började skriva fanns ingen kommentar än och så tänkte jag sända men kom på det där med tulpanerna så Anna kom före:-). Vet inte om du fattar vad jag menar men tror det:-).

Annika said...

Anna:
Visst är det KUL med a Fuller House!
DET tycker jag jag med. Så den 26 februari sätter det igång igen.

OCH ja, lyssna på Gilmore Guys. Du kommer att GILLA. LÅNGA avsnitt, så vik tid.
Kan också tipsa dig om Gilmore Girls reunion från i somras. Två stora avsnitt ligger på YT. Satt och såg dem igår. SÅ bra. SÅ intressant att höra skådisarna berätta om den tiden, och hur det är idag. Upphovsförfattaren är också med, och hon är verkligen pratglad. HAHA!!
Ja, Gilmore Girls håller, det är alla väldigt överens om. OCH snart kommer ju de nya avsnitten!
SÅ kul!!!
TACK för tips!! Ska lyssna på dem du tipsar om. Roligt med lite nya!
Lyssna på Annika Ö!! Värvet!
Tyckte också att intervjun med Lena Philipsson var riktigt bra!

Annika said...

Monica;
Nej, ingen vinst till MOI!
Ingen lgh på Kungsholmen. Vinsten gick till tre olika platser i US.
Vasastan gillar jag också. Vet att jag nog inte skulle köpa lgh på Östermalm (inte min stil att bo där sas). Annars är jag öppen för alla malmar i Sthlm, haha! ONE can dream!
Ja, jag tror poddare har Värvet som mål, åtminstone om man kör den sortens podd.
Tusen tack för tipset om Martina och Gunilla. KUL!!
Tänk vad mkt det finns att lyssna på alltså. HELT otroligt!!
JAPP, tulpaner här med imorrn!
Ha en finfin torsdag!!

Annika said...

Monica igen!
Fattar precis vad du menar!!
KUL ju!!!

Anonymous said...

Vad är en pod? Har inte följt några av programmen du skriver om.
Betr. filmen Carol - min dotter och måg såg den i söndags. Hon sa
till mej: DON´T GO! Veckändan dessförinnan såg vi BROOKLYN, en underbar
film om en ung irländsk flicka som kommer till Brooklyn för att arbeta
i en department store. En film som man kommer ihåg.

Har inte kollat mina lotter, så det är möjligt att jag har en F E T
vinst. :)

Ruth i Virginia

Miss Marie said...

Huset Fullt var en favorit här! Kul att det kommer tillbaka, men de ska bli kul att se om det blir samma succé nu, det finns ju ett helt annat utbud numera. Jag har inte kommit in i poddlyssnandet ännu, känns aldrig som jag har tid att lyssna på en hel, de flesta är så långa! Några borde börja med femtonminuterspoddar... ;)

Annika said...

Ruth;
En podd är som ett radioprogram.
Men man lyssnar via nätet, via dator. Elller i mitt fall lyssnar jag via min iPhone.
Man laddar ner programmet och lyssnar.
Finns SÅ mycket att lyssna på.
Nej, nu vet vi ju att vinsten inte gick till norra VA. Synd synd ;-)

Annika said...

Marie:
Det blir kul att titta på. Eftersom Netflix producerar har jag höga tankar.
jag vet, helt galet vad långa vissa poddar är. En och annan 15-miuters vore inte helt fel :-)

eastcoastmom said...

Har helt kommit av mig vad gäller podcasts, har inte ens lyssnat på Värvet på månader... Den med Annica Östberg måste jag höra!
Kaffeugglorna, love them!

Annika said...

AM.
Lyssna på Annika Östberg! Han gör den intervjun sååååå otroligt bra!
Gillat hur han intervjuar. Hur han verkligen LYSSNAR på dem han talar med.
Kaffeugglorna, så söööta!!!

Anne said...

Den med Annika Östberg måste jag lyssna på! Blir perfekt ladda ner för fredagens PW. Poddar annars, älskar dem och känner väl egentligen att det är först relativt nyligen som jag på allvar börjat lyssna seriöst. Jag brukade lyssna på musik under PW men numera är det i princip uteslutande poddar. Det är ju lite hit or miss det där, det måste jag säga. Även om en podd-serie överlag är bra så kan det vara riktiga bottennapp till avsnitt emellanåt. Har du lyssnat på Serial? "Alla" verkar ha gjort det, inte jag. Än kanske jag ska tillägga. The American Life har en del bra, lyssna t.ex. på avsnitt 360 Switched at Birth (jättebra episod!). Hidden brain på npr har en del bra avsnitt (men många dåliga också). På nätet över "bästa podcasts" listor hittade tipset om Mystery Show (handlar inte alls om kriminalgåtor) och där lyssnade jag på ett avsnitt i veckan som hette The Belt Buckle och det var jättebra. Lyssna på det avsnittet.
Making a Murderer vill jag se! Precis, det är ju en snackis och där känner jag att jag måste se jag också. Spotlight vill jag för övrigt också se. Jag läste just igenom de nominerade filmerna (bästa film) och har faktiskt inte sett någon av dem alls. Förutom The Martian går nog alla fortfarande på bio och har inte kommit ut på dvd/streaming (vi går i princip aldrig på bio, de gånger vi har barnvakt brukar det bli andra saker), the Martian kom dock på dvd i veckan så den har jag faktiskt fixat till fredagen. Har stora förväntingar.
Apropå Full House och Fuller House för all del, John Stamos är ju mannen som är ständigt ung, han ser ju likadan ut nu som 50+ som han gjorde för 20 år sedan. Precis som Tom Cruise för övrigt, mannen som inte åldras (eller är jädrigt bra fixad och har lyckats med ingrepp som gjorts....).

Annika said...

Anne:
LYSSNA på henne!!
Och på honom. SÅ bra intervju alltså!!
Jag har länge bara lyssnat på SR eller Värvet under mina PWs. Tycker det är perfekt sällskap medan man knatar.
Serial? Nej, men jag vet ju hur STOR den är. En av USAs största, visst?
TACK för alla tips!!
Making a Murderer ska du se. Inte feel good precis, utan så hemskt och så vidrigt.
Martian har jag sett. GILLADE!!!!!!
HAHA, jadu, John Stamos ja...lika snygg då som nu!! Rob Lowe också. OCH Tompa C. Men vi får nog ge kirurgerna lite cred ;-)
Kramar!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Podcast har jag tyvärr aldrig lyssnat på, men funderat på det en massa gånger.
Vet inte var/hur man lyssnar på dem; men det är bara för att det inte blivit av att ta reda på det för min del (ännu)... ;-)
Jag tycker det verkar finnas så mycket intressanta podcast :-)

Radio lyssnar jag aldrig någonsin på.
Eller jo förresten... på jobbet brukar den vara på lite i bakgrunden med Rix morronzoo ;-) Men det är enda gången jag lyssnar (eller hör) på radio.

Netflix har jag inte, men samma där: Tycker det verkar finnas väldigt mycket där. Speciellt sådant som blir/blivit stora snackisar så känns det som om jag missar väldigt mycket när jag inte har tjänsten.

"Nya" Huset Fullt... nej, tyvärr är det nog inte något jag skulle titta på, även om jag hade Netflix. Tyvärr brukar jag alltid bli så besviken när det görs "uppföljare" (som i när något populärt plockas upp en massa år senare) av serier/filmer och sådant.
Jag tycker aldrig det brukar bli lika bra, och jag kan aldrig låta bli att hela tiden jämföra med originalet.
Men kul ändå att de lyckats få med alla skådespelarna :-)

MVH /Erica