Monday, November 16, 2015

Ja, vad ska man säga om det här veckoslutet...?

Godmorgon måndag!


Helgen ja…

Det känns omöjligt att inte skriva om det som hänt i Paris.
Jag satt här i lugn och ro på fredagseftermiddagen då ett textmeddelande kom, har du sett vad som händer i Paris?
Nej, jag visste ju inget alls, så jag slog på TV:n-- CNN och MSNBC-- och hamnade mitt i ett inferno.
Sedan satt jag bara och gapade och blev mer och mer rädd och förskräckt.
Helt och hållet ofattbart att ta in.
När ska detta sluta? OCH var ska det slå till nästa gång?
Fy fan, rent utsagt. FY fan!
Mina tankar går till offren, hela tiden. Vilken skräck de måste ha känt, helt obeskrivligt vidrigt. OCH mina tankar går till alla anhöriga, det är förfärligt allting.
Jag vet att man i DC ökade säkerheten direkt. OCH detsamma gäller ju många storstäder runt om i vår värld.
Vi var ute och åt senare på kvällen, och jag måste säga att det var LUGNT “på stan”. Inte alls lika mycket folk som var ute på fredagskvällen som det brukar vara. Det brukar vara så gott som omöjligt att hitta matställen där man inte måste vänta på bord. I fredags var det bara att knata in på favoritstället och där fick vi bord direkt.
Jag tror faktiskt att det hade med terrorattackerna i Paris att göra.Vidare var helgen som gick bra.
En god lördagsmiddag intogs här med en god vän och hennes dotter.

Igår var Peter och jag hos mina svärföräldrar. Vi räfsade löv i sinne. Det var jag, Peter, svärfar, Peters systerson och en kompis till honom. Alla räfsade och packade säck efter säck full med löv. PUST!!!
Men vädret var skönt och soligt, och det känns ju skönt att jobba med kroppen. PLUS att vi förstås hjälpte svärfar, och det känns alltid bra.

Nu är det måndag igen, och jag erkänner att det känns lite som en ny, grymmare värld igen.

Hur såg er helg ut?
Jag vet att vi alla är tagna av terrorn. Nu fick världen ett nytt datum som etsat sig in i oss för alltid.

Jag önskar er alla en lugn måndag.

24 comments:

Anne said...

Du har så rätt, vem har inte kunnat tänka på det som hänt. Jag ska nog också erkänna att jag blev väldigt chockad och hade lite svårt att fatta exakt vad som hänt, jag satt i bilen och de nämnde det hela på den lokala radiostationen jag brukar lyssna på. Så fort jag stannat började jag surfa på mobilen och då bara vällde all info fram.
Jag har sett en massa på FB och i lördags när jag var ute på tjejfika var det en del prat om hur många nu fokuserar på hur detta dåd får allas uppmärksamhet och sympatier medan bomber i Turkiet eller Bagdad inte får det. Jag förstår vad de menar och självklart är det för hemskt att det sker terrordåd och liv som släcks utan att omvärlden sluter sig samman. Alla liv är så klart lika mycket värda. Nen det gör mig samtidigt ledsen och lite upprörd att det finns krafter som dissar Parisdådet och mer fokuserar på varför vi bryr oss nu men inte då. Jag tror det är helt mänskligt att beröras mer av det som är mer nära ens egen vardag och verklighet. Det betyder inte att jag inte berörs av allt det andra som sker i världen, terror i Turkiet eller andra ställen. Men Paris är Paris, New York är New York. Det finns platser i världen som för många står för något, betyder något som förenar och helt enkelt gör att terror och tragedier på dessa ställen känns så mycket mer. Händer det i Paris kan vi känna "det hade kunnat hända här". Det är en västerländsk stad med samma livsstil och värderingar de jag lever, det går att känna igen sig. Många har varit i Paris, besökt stan, har en relation dit osv. Identifikationsfaktorn tror jag spelar stor roll för hur människor reagerar och berörs, mänskligt det är så tror jag. Så terrordåd i Paris skakar om på ett alldeles särskilt sätt. Rädslan också, det hade kunnat hända här, om det kan hända där. Alltså, jag ska erkänna jag känt mig rent förbannad i helgen också. Primitiv, hämdlysten. Så vad ska inte fransmännen känna.
Och värst är väl det där att man samtidigt som jag blev chockad inte blev chockad alls. Så långt har det ju gått. Igen. Så hände det igen och när kommer det hända igen. Inte om utan var och när.
Det är väl helt enkelt så här moderna krig ser ut antar jag, inte skyttegravar, slagfält eller pansarvagnar som drar fram utan en lurande, lömsk terror som kan slå till var som helst, i vardagen och där vi jobbar, roar oss, njuter av en fredagkväll med musik, sport eller god mat. Pang. Urskillningslöst. Alltså, det är för jävligt rent ut sagt. Jag såg rörliga bilder från konserhuset, det blev så tydligt hur totalt noll respekt för människoliv dessa terrorister har. Att bara stå och skjuta ner folk.
Terrorister och masskjutningar av galningar som de vi har i USA - det är två av mina största rädslor (förutom den där vanliga rädslan själv bli sjuk eller en nära anhörig).
Kram!

Steel City Anna said...

Det har varit en valdigt tyst och stilla helg. Pa lordagmorgonen hade vi mote pa jobbet och jag akte over hela stan utan att se en manniska eller bil. Som om alla var lamslagna av nyheterna.

Jag var i London under terrordaden 2005 och minns trots allt mest det stora modet och hjalpsamheten hos manniskor. I Frankrike koar folk for att ge blod, massor av historier av hur folk riskerade sina egna liv for att hjalpa andra. Jag forsoker ta fasta pa det.

Reaktionerna har varot manga och ofta ganska provocerande. Nu ar man inte langre begransad till idioter i sin omedelbara narhet utan de flashar upp i ens ansikte fran hela varlden konstant. Den dar tavlingen pa Facebook vem som kan tanda flest ljus for flest stader gor mej valdigt, valdigt trott. Folks barnslighet och egoism vet inga granser.

Nettan said...

Ja det har verkligen varit en konstig helg och på avstånd följer vi utvecklingen av vad som händer och hur det blir. Det är fruktansvärt att så mycket ont ska ske och i religionens namn. Och när man sedan följer medias rapportering så blir man rädd för vilka konsekvenser detta ska leda till, både för Europa, för Mellanöstern och för resten av världen. Det är svårt att tro att det ska komma något gott ur det men det måste det göra för hela världens skull.
Jag blev både arg och ledsen när jag har följt rapporteringen och det är svårt att vara objektiv i detta för det är så mycket känslor involverade. Och ja jag är rädd, även om jag tror att vi kanske inte blir direkt påverkade av det så påverkas vi indirekt. Vi får helt enkelt vänta och se vad som händer.

Kramar
Nettan

Annika said...

Anne:
Ja, det blev eb chock. En riktig chock. Just att sitta här i lugn och ro utan att veta ngt alls, till att se infernot på TV:n.
Jag satt och jobbade med bilder, och var inte ens uppkopplad mot nätet. om jag varit det hade jag nog sett det ännu tidigare.
Ja, jag håller med dig så mkt.
Paris kan vi relatera till, vi har varit där (många iaf), det ligger i Europa, det är världens mest romantiska stad, le belle epoque, glädje, skönhet, alla har en relation till Paris (både i Europa och i USA).
Det du skriver i din kommentar håller jag med dig om till 100%, det är förklaringen.
Jag satt här i soffan och skrek jag också, av avsky och hat!!
Det känns som om det är SÅ nära. OCH eftersom jag vet hur det känns att vara mitt i skiten (9/11), så vet jag precis hur förbannade fransmännen är nu. Fy fan igen, rent utsagt.
Att det kommer at smälla igen nånstans är givet. Det är bara frågan när.
Brukar tänka, när jag är i stora shoppingmalls i juletid, att här skulle de kunna slå till. Rakt av. Det går inte att leva med denna skräck, så därför stoppar man undan den. Men den ligger där och gror lite hela tiden. Terrordåd, skol/masskjutningar och skräck för sjukdomar, död inom familjen är mina värsta fasor också.
Så jag tycker inte det är konstigt att vi reagerar som vi gör med Paris, tvärtom.
Kramar!!!

Annika said...

Anna:
Ja, visst kändes det så.
Det var påtagligt hur lugnt det var ute efter att det hade hänt.
Precis, jag bodde ju här under 9/11, och det var exakt detsamma här. Folk hjälpte till, stor gemenskap, uppslutning.
Situationer som dessa enar folket, det är så.
Japp, det är mkt som är lite snett i sociala medier då ngt sånt här händer, men jag har inte sett tävlingen om vem som kan tända flest ljus. SOM om det skulle vara en tävling...orkar inte...

Annika said...

Nettan:
Ja, denna religion....religioner...vad de ställer till. OCH har ställt till genom tiderna.
Konsekvenser kommer det att få. OCH frågan är bara, var smäller det härnäst? För det kommer det att göra. Satans terrorister.
Precis, det är svårt att tro att ngt gott ska komma ur det här.
jag är också rädd, jag har varit lite rädd sen 9/11, och varje ggn ngt nytt händer så blossar dessa känslor upp igen.
För j-gt.
Kramar!!!

Monica said...

Satt också och tänkte ha en lite skön fredagskväll, vi hann precis äta innan det brakade lös, först blir det så där ofattbart, sen kommer mer och mer, jag var uppe hela natten och följde sändningarna och kollade webben, både vad som sas här och i andra länder. Sen sov jag konstigt nog och på lördagen svämmade kvällstidningarna över men man orkar inte med alla teorier till slut. Det är så rent ofattbart detta hat och visst undrar man att människan är i stånd till det hon gör. Det är så ofattbart grymt.

Men kanske världen sett ut ungefär så här från första början när människan får utlopp för sin ondska, vi får allt inpå oss nu på ett annat sätt, det går så snabbt att få information, se bilder, få kontakt med andra länder o.s.v. Det har ändå varit väldigt många grymma krig och två förfärliga världskrig som vi skonades ifrån i Sverige. Nu kanske hela världen dras in. Jag tror inte på någon inriktning längre om vare sig att den ena religionen eller att den andra är orsak, jag tror att människan (läs främst män) är oerhörd grym, våldsam, maktlysten, girig och gör precis vad som helst för sina egna syften, och de våldsamma männen blir lätt offer för dem som vill ha makten och är ännu grymmare, vilsna aggressiva män är lätta att rekrytera och förvränga hjärnorna på, många av dem lever meningslösa liv och tycker att deras inte är särskilt viktigt heller så de kan utföra detta och offra sitt eget så kanske de blir ihågkomna för det.

Här försökte ju faktiskt ett flertal undkomma efter sina grymma dåd och inte komma till paradiset. Så det där pratet tror jag noll på. Och makten bakom dem tror inte på något anser jag, är bara skickliga på att manipulera. Och ingen när det undersöks gör dessa våldsdåd utan starka droger, gäller allt grymt kvinnovåld och våld mot barn i afrikanska länder och annars. Empatin är utraderad, hemskt skrämmande är det. Och att detta hat är så utbrett, mot vad? Var kommer det ifrån att en svensk man som i en mycket omtalad pod i dagarna uttrycker samma hat som dessa som utför våldsdåden, att en programledare för barnprogram och sommarmorgon plötsligt säger att så här vill han göra mot svenska kvinnor. Mörda, våldta och stycka. Och andra män uttalar samma hot. Jag blir skrämd av hur det ser ut runt omkring oss.

Och som du visst tänker man till lite på gallerior och andra ställen, men sedan tänker jag att rädslan kan inte få regera, vi vet inget, hoten känner vi inte igen.

Tänker också på planen som bombar nu, de träffar kanske något mål men mest oskyldiga, små barn, kvinnor, skolor av misstag, sjukhus, ja oskyldiga män också, hämnden blir så meningslös. Och en massa försvarsexperter talar om krig och anfall nu, män de också. Men några livsexperter är de inte, är ju makten alla vill ha. Bli världshärskare.

Nej fy, hoppas lite godhet kan ta över, det finns ju massor med goda människor som skyms. En fin händelse var i Stockholm i helgen, Madonna var ju här, hon hade en tyst minut för Paris, 40 000 människor i olika åldrar stod så tysta så en knappnåls fall kunde höras sa de som var där och så höjdes ljus och man sjöng tillsammans. Ingen slog ihjäl någon och inget bråk. Kändes hoppfullt.

Äventyret framtiden said...

Overklighet, är min känsla. Jag lade mig tidigt på fredagen medan Uffe stannade uppe och tittade på en film, så han sov gott på lördagsmorgonen när jag steg upp och fick se på fejan att någonting hade hänt. Så jag slog på tv-n och fick veta om det förskräckliga. Uffe visste förstås när han steg upp, han hade ju fått veta när jag sov. Det är ofattbart och ändå inte. Det har ju varnats länge och väl och de, terroristerna, har ju varit i Frankrike tidigare och mejat ner folk. Samtidigt, i fredags, så stoppade turkarna en liknande terrorattack som var på gång i Istanbul och i skrivande stund har man omringat ett hus/område i Molenbaek i Bryssel där det finns terrorister. De är duktiga, poliserna, proffsiga.
För en stund sedan bombade USA, Frankrike och kanske något land till en hel konvoj med oljebilar som tillhör IS. Kriget är i full gång....hur grymt som helst.
Ja, vad ska man säga, vad ska man göra?
Jag tror också att ni hade det lugnt på "stan" på grund av terrordådet. Det är ju inte alltför längesen som ni själva fick vara med om det värsta av allt.
Hur konstigt det än låter så måste vi trots allt tro på godhet och kärlek i världen och att alla flyktingar som är på väg från denna krigsfasa och terror ska få det bättre än vad de har det just nu, att de ska få ett hem och kunna känna trygghet, precis som vi alla alla vill känna. Dessvärre har terroristerna blandat sig med flyktingarna för att kunna "så" sin ondska i andra länder. Fy fan, säger jag också. Det finns inte snälla ord som är tillräckligt starka för detta elände just nu.

Ha en bra måndag Annika!

Kramar!

Eva i Dalarna said...

Allt som sker, i Paris och på andra ställen blir ibland alldeles för jobbigt att tänka på och engagera sig i hela tiden så min helg var ett firande av vårt yngsta barnbarn istället, som fyllde 1 år. Trött som jag kan bli på mänskligheten och på alla vidrigheter som kan ske i olika religioners namn, njöt jag istället av den Kärlek som finns i familjen.

Annika said...

Monica:
Ja, nog kom det som en kalldusch, hos er var det sen kväll, hos mig sen eftermiddag.
Jag blev också så skakad och ville bara söka mer och mer info. Vår kompis kom hit, och han började söka på brittiska nyhetssidor, eftersom han ofta tycker de rapporterar bättre än amerikanska. Så vi sökte och försökte hitta svar.
Men, till sist orkar man inte mer...
det blir fullt. Och jag blir också trött av alla teorier och experter.
Ett är ett faktum, och det är att oskyldiga är döda i vidriga terrorattacker, Att familjer förlorat nära, kära och äslakde. Att Frankrike är knäckt i grunden, MEN de kommer att resa sig. Jag vet hur ett land reagerar efter stora terrordåd.
Och, ja, det du skriver om MÄN och ondska det säger jag bara ja och amen till. Så är det, se på det mesta eländet i världen, vem ligger bakom? Män. OCH så har det alltid varit.
Japp, håller helt med dig om svamlet om paradiset och allt det där...Nej, det är den rena, skära ondskan och hatet som styr.
Jag blir också skrämd av det jag ser, och hör, omkring mig. I sociala medier där jag ser det ena knäppa sägas efter det andra...inte konstigt att världen ser ut som den gör, tänker jag då. Sen då att de allra flesta är fredsälskande och snälla, ja det räcker inte ända fram.
Jadu, det där med shopping malls och terror det har spökat i min hjärna sen före 9/11. OCH den tanken bara förstärks efter sådana här attentat. SPECIELLT runt jul, då det är fullproppat. Eller vid stora sammankomster, som tex när de inviger the national xmas tree. Ja, du vet vad jag menar. Att låta en stor stad i väst drabbas ger stora nyheter, och det är klart att det är det terroristerna vill åt.
Jag blir helt knäpp av tanken, och därför motar jag bort dem. Man kan inte leva i ständig skräck, det går inte.
Ja, nu har Frankrike börjat bomba, och visst tänker även jag på de OSKYLDIGA som stryker med på kuppen. Minns hur ILLA berörd jag var då USA gick in i Afganistan efter 9/11, och skiträdd då de gick in i Irak.
exakt, de allra flesta människor på jorden vill leva i lugn och ro, de vill ha fred. Jag lever också på hoppet att det ska komma ngt bra ur skiten, trots allt.

Annika said...

Karin:
VISST var det overkligt. Kändes som att sitta o en bubbla.
Helt ofattbart.
OCH ja, terrorhot ligger över oss hela tiden. Men ändå blir det liksom SÅ vidrigt och hemskt då det händer.
Det känns som att ramla ner i en avgrund.
Terrorn måste stoppas, men jag vet inte hur.
JA; du har så rätt, de som jobbar med detta inom polisen, och CIA, FBI här ÄR otroliga. Vem vet hur många attacker de hejdat? Säkert många fler än vad vi vet om. DE är så skickliga, det är de.
Nu bombar man ja, det känns som då USA gick in Afganistan efter 9/11.
OCH ja, jag vet precis hur det känns i Frankrike nu...jag kommer ju aldrig ngnsin att glömma månderna som följde efter 9/11. Aldrig.
Men Karin, precis som du tror jag på det goda och ljusa. ATT ngt, trots allt, ska bli bättre. Vi måste tro det, och jag tror det
TACK snälla!!
Stora bamsiga kramar till DIG!!!

Annika said...

Eva:
Det blir det, man orkar bara ta in "så mycket".
Jag känner samma sak. Men jag vet så väl hur de har det i Frankrike nu. Denna enorma skräck och bubbla de sitter i efter detta dåd. Jag minns så väl själv hur det var efter 11 september.
Ja, dessa religioner alltså..och dessa onda män...

Vform said...

JAA.. usch ja, vad kan man säga!! HEMSKT!!
Säger som flera andra ... var slår de till nästa gång!
Sägs att många slagit följe med de många asylsökande som har anlänt nu i tusentals ... nej hemska saker! Var slutar detta!!!
Vi får bara tro att allt ordnar sig för de drabbade!

Jo tack ... helgen har gått i "jobbets/hobbyns" tecken!
Ha även varit på konsert till Korsholm ... där fick man koppla bort allt "utanför"
JODU, visst var det min syster och hennes följe de dina träffade på!
OCH, visst är världen liten!! :) (Det vet ju du och jag alltför väl ;))
Ha det gott och njut av allt det vackra ni har runt omkring!
KRAMAR!

Desiree said...

Verkligen hemskt det som hände i helgen. Man blir förbannad och ledsen. Religösa fanatiker med maktbegär kan orsaka så mycket lidande för så många. Hela mellanöstern är en turbulent zon där fred aldrig tycks infinna sig. Alla flyktingar som flyr från denna region och som blir så illa behandlade. Det är ju jättesvårt dilemma med hur mycket Väst ska lägga sig i för att inte motangrepp med terrorism ska bli följden. Men all heder åt fransk polis som ändå lyckats avstyra så många tidigare försök av terrorism. Jag hoppas att de griper de som orsakat detta. Så fruktansvärt på alla sätt.
Många varma kramar.

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Jag håller med; idag känns det nästan fel att blogga om något annat än Paris...

Jag var jättetrött i fredags och somnade därmed tidigt.
Så jag upptäckte först när jag vaknade på lördagen vad som hänt. Jag slog på TV:n och hade den igång hela dagen för att följa med i alla sändningar och uppdateringar om vad som hände.
Min första reaktion var att det "hettade" i ögonen av tårar (och då gråter jag inte så lätt).
Resten av dagen växlade känslorna mellan upprördhet, sorg och rädsla.
Det är så skrämmande att sådana här terrordåd bara blir vanligare och vanligare. De kan hända var som helst, när som helst.
Precis som du skriver; NÄR och VAR kommer detta ske nästa gång??

Jag har så svårt att ta in att en del människor är kan vara så kallblodiga - så hjärntvättade - att de bara går in i en stor folkmassa och börjar skjuta omkring sig. Att så kallblodigt mörda helt oskyldiga personer.
HUR kan det finnas så mycket hat i världen??

Förstår att det var lugnt ute i helgen.
Själv var jag bara hemma, så jag vet egentligen inte hur det var här.
Men jag tror absolut det är så; alla blir tagna av en sådan här händelse.
Jag tror det är just för att vi allihopa vet att det kan hända precis var,när,hur som helst.

Alla länder i hela världen borde verkligen gå samman och enas mot detta problem.
Terrorismen är ju verkligen vår gemensamma fiende.
Något måste göras. Snarast!

Kan även hålla med tidigare kommentarer att det här med religion verkligen ställt till med mycket genom historien.
Dock känner jag det är viktigt efter t.ex. den här händelsen att inte ge sig efter Islam som religion.
Vi måste tänka på att det faktiskt är extremister inom religionen som (tydligen) har gjort detta. Extremister; ungefär som det här med sekter inom Kristendomen.

Jag hoppas så innerligt att Muslimer INTE ska börja förföljas (som efter 9/11), bara för att det är extremister inom just den religionen.
Jag HOPPAS så INNERLIGT att rasismen inte ska bli ännu större än den redan är.
Som jag sett på flera andra bloggar under helgen; alla människor som flyr för tillfället för att komma till Europa... Det är ju faktiskt precis DET HÄR de flyr från!

Undrar hur långt vi egentligen har kvar tills Tredje världskriget?
På ett sätt kanske vi redan är där?

Tänk om ALLA människor på jorden kunde ta all energi det tar att hata, till att älska istället.

Dock kan jag ändå känna, trots alla dessa gräsliga händelser, att jag har kvar ett litet hopp om mänskligheten fortfarande.
När jag ser alla stöttande, medkännande blogginlägg.
När jag ser alla medkännande inlägg på sociala medier.
När jag ser hur människor flockas för att lägga blommor och tända ljus på platser där det skett sådana här hemska saker.
När jag ser hur människor hjälper varandra och köar för att kunna hjälpa till (tänker t.ex. på när de visade hur fransmännen köade för att lämna blod till sjukhusen i helgen).

Vi har en gemensam fiende.
Jag hoppas alla världens länder verkligen kan enas runt detta så att vi kanske kan få stopp på det.

Stora kramar! /Erica

Channal said...

Ja, det känns omöjligt att inte nämna det här på bloggen! Det är avskyvärt det som händer. Fega hjärntvättade människor. Det är riktigt otäckt. Nu har Riksdagen blivit hotad imorgon. Vad vinner de på detta? Känner både sorg, rädsla och ilska!

Stor KRAM!! Anna

Annika said...

Vivan:
Ja, jag vet...var ska det slå till nästa ggn?
För det kommer att slå till, det vet vi. USCH och fy så vidrigt det ÄR alltså.
Just denna osäkerhet och rädsla. Det är terror det. Fy sjutton.
Jo, jag vet, det är otäckt att tänka sig att det kan komma många med flyktingströmmarna som inte borde vara med där.
DET är skönt, och nödvändigt, att koppla bort det vidriga. Leva på som vanligt, so, du gjorde i helgen.
Haha, ja just det, roligt det där ombord på Grace.
Visst är världen liten!
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
jag vet, så jävligt att det inte sant.
Precis, hela mellanöstern är orolig, och det har alltid varit så där. Otroligt jobbigt för dem som bor där och inte vill annat än leva i frid och ro. USCH.
Ja. religioner har ställt till mkt elände i alla tider.
Ja, man undrar hur mkt underrättelsetjänster runt om världen har avstyrt, så mkt mer än vi vet. Tur att de finns, tack och lov. OCH ändå vet vi att det säkerligen kommer att slå till igen.
Tycker också det är svårt att veta hur mkt väst sal lägga sig i.
Komplicerat till max.
jag hoppas också att de snart får tag på den man som är på fri fot, och att han inte ska hinna begå självmord, eller blir mördad, innan dess.
Kramar!!!

Annika said...

Erica:
jag vet, det kändes som att det inte gick.
Alltså skrev jag lite om det, men jag kommer inte att vika fler inlägg åt det hela. Tror jag.
jag vet, jag kände precis so, du. Att jag ville gråta.
OCH jag satt faktiskt och skrek på terroristerna i fredags framför TV:n. Satans jävlar!!!!
Precis, var ska det slå till härnäst? Vi vet bara att det kommer att slå till igen.
DET är verkligen otäckt.
Precis, de är så hjärntvättade, och det är SÅ otäckt.
De som stod på konserthuset och sköt, kallblodigt, en efter en efter en efter en...
Fy fan alltså...
Absolut, ngt måste göras åt detta. Men hur?
Jag är så långt ifrån expert man kan komma, men att EU och USA och övriga världen måste gå ihop om detta, och fightas för det är gjutet.
Rasismen ja, jag tror inte detta kommer att göra att det blir färre rasister, tvärtom. OCH lite som efter 9/11 kan det säkert bli, och det är förstås inte alls bra. För som du säger, det är ju just detta flyktingarna flyr ifrån.
ja, på ett sätt är vi kanske i ett tredje världskrig redan.
jag har också hopp om mänskligheten, de allra flesta, det stora flertalet på jorden, vill leva i lugn och ro. Så visst finns hopp.
OCH händelser som dessa svetsar samman.
Vi har en gemensam fiende, och den ska bekämpas.

Annika said...

Channal:
Känns ju fel att INTE nämna det, det funkar INTE för mig.
Ja, var ska det sluta?
Jag läste att riksdagen blivit hotad. OCH vad mer har inte hot över sig nu? Samtliga städer, kan jag tro, i väst.
Verkligen SÅ jävligt.
Ja dessa hjärntvättade idioter alltså, och sen att folk från andra länder söker sig till det...helt j-a ofattbart.
Förlåt alla svärord idag, men de kommer då jag blir så ARG!!!
Kramar!

Anne-Marie said...

Ibland måste man ta till kraftord tycker jag.
Eftersom jag är i samma tidszon nu som Paris kom det med en gång via alla kanaler.
Tror det är bäst att bara säga att världen är ur led. Överallt.
Och det skrämmande är väl att det troligen skulle kunna hända i stort sett var som helst nu.
Ja, vissa datum etsar sig fast och jag minns så väl hur USA för alltid förändrades i grunden efter 11 september. Och inte på ett bra sätt.
Varm kram!!

Annika said...

AM:
Absolut, ibland passar bara kraftord.
Visst är världen helt ur led.
Ja, jag kan ju inte låta bli att tänka tillbaka till 9/11. Hur det var här efteråt, och hur det faktiskt aldrig blev sig likt igen.
Hela USA fick sig en sådan knäck att det inte riktigt gick att återupprätta det. Nu sitter vi här med stora hot igen, bla över DC.
Så jobbigt, och så otrevligt.
OCH ja, 13 november kommer att bli ett inetsat datum.
Visst, nya attentat kommer att komma, och det är såååå ofantligt hemskt.
Kramar!!

Susanne said...

Skönt att höra att fler använder samma vokabulär som jag; FY FAN rent ut sagt!

Annika said...

Susanne:
Det enda man kan säga. Fy fan!!!