Thursday, November 12, 2015

Historien om den RÖDA Starbucksmuggen, TACK, Taggad och målarböcker för oss vuxna...

Hej alla glada torsdagsmänniskor!!


Nästan helg. Igen!
Ain’t that a kick!


*   Som vanligt...
...säger jag tack för engagemang.
Det var extremt KUL att kolla in era bokminnen i kommentarsfältet i gårdagens inlägg.
Lustigt nog så betydde inte Kulla-Gulla något för mig. DET tycker jag själv är ytterst förvånande, faktiskt. Det borde ha varit böcker för mig, men jag fastnade aldrig i dem.
KUL att så många av er gillade så många av de böcker jag skev om. Böcker är verkligen en del av vårt läs och kulturarv.
Ja, böcker ÄR livet. Jag skulle bli tokig om jag inte fick läsa.
*  Storm i en RÖD lattemugg…
Ack ja, den senaste snackisen här i USA är Starbucks röda julmuggar.
Starbucks har alltid en ny design på sina muggar när det lackar mot jul. Hittills har det varit snöflingor, snögubbar och sådant. Mest vintrigt alltså, men underförstått med nick mot julen.
Iår är muggarna endast röda, en stigande röd skala med Starbucks gröna logga i mitten.
NU har det retat upp somliga, alltså att de inte är “juliga” nog. En som är särdeles uppretad är bland annat en pompös presidentkandidat med taskigt hårsvall. Han ser det som ett KRIG MOT julen. OCH han uppmanar folk att bojkotta kaffekedjan.
Sagda kandidat har dessutom sagt att när HAN (gud hjälpe oss om så blir fallet) blir president ska ALLA säga Merry Christmas till ALLA igen utan att det ska anses som icke politiskt korrekt.
Som ni vet finns det ju en uppsjö av religioner och oliktyckande i detta land.
Men att folk orkar!! ATT de ids!!
SOM tur ÄR tycker folk i allmänhet, de allra, allra flesta, att detta är bland det töntigaste som seglat upp på horisonten på länge. OCH det ÄR det!
Det finns “problem” och så finns det “problem”.
En högerkristen pastor någonstans i mellanvästern (som förmodligen är beroende av kaffekedjan) uppmanar oss alla till att fortsätta köpa vår kaffefix på Starbucks, inte bojkotta. MEN han menar att alla ska uppge sitt namn som Merry Christmas. På det sättet tvingas Starbucks baristor ropa ut Merry Christmas när ens latte är färdig. SÅ fjantigt. Som sagt, att en del bara orkar bränna krut på något så simpelt som en julmugg i papper.
Jag tycker muggarna är fina, har inte köpt någon latte på länge så jag har inte druckit ur den röda muggen själv ännu, men jag ser fram emot att göra det. OCH nej, jag kommer att fortsätta att vara “Annie”Starbucks, och inte “Mary Kyssmas” (Starbucks baristor är ökända för att stava folks namn fel på muggarna, hehe).
*   Taggad!
SÅ taggad inför Thanskgiving och jul nu.
SÅ taggad!
Karolina kommer hem från Elon om en vecka imorgon. Jag längtar efter att få hem henne igen.
Japp, jag har faktiskt börjat med små, små (men ändå stora) julförberedeler här hemma redan.
Ni vet ju att jag är The Queen of Christmas också. En av MÅNGA Juldrottningar, jag vet. Vi är många som ÄLSKAR det som komma skall!!  Vi är många Juldrottningar!*   Målarböcker…
…för vuxna. Det är verkligen den senaste grejen!
Det lär vara som terapi att sitta och färglägga dessa böcker. De finns att köpa överallt. Nej, jag har inte köpt någon. Om jag är sugen?
Kanske? Det kanske kan bli en julklapp.
Skulle DU vilja ha en målarbok? Tror du att det skulle vara din grej?


JO, jag vill ha en...jag ska önska mig en målarbok i julklapp. Jag har bestämt mig nu!Ha nu en fin och bra torsdag!

40 comments:

Katarina said...

Det är verkligen sjukt töntigt med hysterin kring den röda muggen! Denna presidentkandidat alltså. Suck.

Är också så pepp inför julen! Vi åker till USA vid Lucia och stannar en månad så blir ingen gran här hemma i år *snyft* - men all annan pynt måste ju få komma ut och luftas, eller hur? :) Thanksgiving ser jag också fram emot! Vi är ett gäng som kommer fira tillsammans i år hos några av våra kompisar. Längtar! Försöker anamma några av de högtider som Brett skulle ha firat hemma. Thanksgiving och Halloween är självklara på den listan! Sån ynnest att få fler högtider att fira! Sedan känns det viktigt för lil' B att få ta del av sitt amerikanska kulturarv också. :)

Ha en bra torsdag!

Åsa said...

Målarböckerna har kommit hit till Portugal också, bland annat finns det böcker med olika varianter av portugisiskt kakel att färglägga! En sådan har jag förstås skaffat för jag är så förtjust i alla fina kakelmönster som finns här - på fasaderna av husen alltså, inte i folks badrum - och det var så långt till jul så jag köpte mig en sån bok och målar ibland lite i den. Det är viktigt att ha bra pennor! Du får önska dig det med!

Nettan said...

Jag börjar bakifrån i ditt inlägg med målarboken, min dotter har ett antal sådana böcker, och den senaste är en liten en, med julkort i, julkort som påminner om ryska fabergéägg, med multum med pilliga detaljer, och ja jag kan mycket väl måla ett och annat kort med henne bara för att, men faktum är att det är avkopplande och rofyllt att göra det. Så jag tycker verkligen du ska önska dig det och fina pennor i julklapp.

Och sedan går vi vidare till de berömda muggarna, vilket fåneri, spelar väl mindre roll kan jag tycka, eller hur? Kaffet eller teet ska vara varmt, muggen ska fungera att dricka ur och vi kan väl önska varandra god jul, merry christmas eller vad som helst som respekt mot varandra ändå. Sedan kanske den presidentkandidaten borde fundera på vad som är värt att gå till val på? Eller?

Här hemma i mitt hörn av Skåne handlar det mest om gränser en dag som denna, oron sipprar ner och når de allra minsta och det slår hårt.

Kramar
Nettan

Steel City Anna said...

Mugghysterin har jag missat! Planerar en lang formiddag pa Starbucks idag innan jobbet, sa ska kolla in deras julmuggar. Merry Christmas-debatten ar heller ingen stor grej har vad jag har markt. Har kristna, muslimer och hinduer som kollegor och vi firar varandras hogtider, onskar varandra trevliga helger, bjuder pa nagon speciell mat, julklapp/presenter. Helt vanlig trevlighet liksom, inget svart alls :) den dar mannen med taskig frisyr hoppas jag verkligen inte far mer makt!

Malarbockerna ar verkligen overallt. Har inte fattat grejen :)

Cari said...

Drack i de röda fina muggarna under vår weekend i NYC. Trevligt med färg.

Annika said...

Katarina:
Alltså, DEN mannen...vad kan man säga?
Helt otrolig.
Nej, men vad KUL att ni ska styra kosan hit snart. Vart bär det av i detta stora land då??
Absolut, pynta på med allt utom gran.
Ja, jag tycker det är skitbra att ni uppmärksammar just de där stora amerikanska helgerna. Jag vet ju själv vad de betyder då man bor utanför hemlandet (fast midsommar, njaaaeeee....HAHA).
Thanksgiving tror jag varenda hemvändande svensk som nånsin bott i USA firar även i Sverige. Den är så vacker, och den är så värd att firas. SÅ jag förstår ju att den är ännu viktigare för en amerikan utomlands.
Antar att ni slår stort på 4 juli också!
Absolut, så viktigt för lil'B med alla traditioner från bägge länderna!!
Ska han gå på engelskspråkig skola sen?
Ha det toppen!!

Annika said...

Åsa:
Ja, jag läste igår att böckerna är stora hemma också. Och det verkar då ha slagit överallt.
Bra pennor ja...vilka tycker du är bäst?
Jag såg ju det när jag kollade runt på Amazon igår.
Portugisiskt tegel ja. SÅ vackert!!

Annika said...

Nettan:
Vad roligt!!
Jag såg att det fanns specialmålarböcker om just julen. Ska nog ge K en sådan i julklapp också. Vi kan sitta och färglägga tillsammans i jul.
Jag kan tro att det känns som terapi. Absolut, bra pennor ett måste.
Jag vet, jag blir så trött...
hela denna hysteri kring en enkel mugg. Ja, jag är SÅ på din sida. Vi kan väl önska varandra god jul, happy hanukkah och happy holidays. ALLT går ju att säga, har så svårt att tro att ngn blir kränkt av det.
Denna kandidat ja...ja, jag vet inte...tror inte han kommer hålla hela vägen ut så han inser vad som krävs...men vet vet? Tanken på att ha hono i Vita Huset svindlar...
Ja, du är nära gränserna, minsann. Ser att det är kollade nu, och kan tycka att det är bra. Men jag förstår er oro, jag känner den också.
Stora kramar!!!

Annika said...

Anna:
Du får kolla in muggarna idag. Antar att ni har exakt samma som vi.
Här är det så grymt PC då det kommer till julen. OCH har varit så länge jag bott här. Kyrka och stat är ju frånskilda med besked. På skolorna får man inte ha julfester, och det är alltid lite hysteri om man ska säga Merry xmas eller happy holidays.
Samtidigt är det ingen tvekan om vad affärer och köpcentrum satsar på, julen. Jag har nog aldrig sett så mkt julskyltning som här.
Och samtidigt är det då så känsligt, hos somliga. De flesta bryr sig inte. Jag skulle aldrig ta illa upp om ngn sa happy hanukkah till mig tex.
Men, ja, många tror att Sverige är galet PC, men det kan de minsann vara här också...PÅ alla håll och kanter...
Jadu, om mannen med den taskiga frisyren kommer till makten går det nog åt h-vete med US...

Annika said...

Cari:
Och rött är ju en julfärg. SÅ jag fattar inte grejen,
SUCK!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

* Usch, vilken löjlig diskussion, angående julmuggarna!
Kan verkligen tänka mig att man kan bli less för mindre...
Jag tycker dessutom att de röda muggarna var jättefina! Älskar ju röd, så jag hade alla gånger valt den helröda om jag fick välja :-D
Ibland kan jag inte låta bli att fundera över om inte folk har viktigare saker att bry sig om än sådana väsentligheter. Speciellt en presidentkandidat...

* Taggad inför julen... Då är vi två :-D
Jag längtar efter julen, och att börja pynta, så jag tror jag ska spricka!
Och som jag skrivit tidigare; förstår verkligen att du känner dig taggad inför Thanksgiving också :-)
Härligt att få hem Karolina snart också. Och efter Thanksgivinghelgen är det ju inte länge kvar till jullovet... :-)

* Målarböcker för vuxna har jag också sett. Skulle mycket väl kunna tänka mig att äga en sådan. Tänk så avkopplande det skulle vara :-)
Dock tycker jag även det, fortfarande, är roligt att sitta och måla i vanliga målarböcker för barn ;-) Rätt töntigt egentligen kanske, men jag tycker det är riktigt trevligt :-)

Hoppas du får en toppenfin fortsatt torsdag!
MVH /Erica

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

*Oväsentligheter, ska det naturligtvis vara (i första textstycket) ;-)
/Erica

Ingela said...

Ja jösses, så mycket tjafs för en mugg. Man tycker ju att folk borde ha viktigare saker att bråka om. Jag hoppas verkligen att den där gubben inte blir vald till president, skrämmande tanke.
Jag har ingen målarduk, och vill inte benet ha någon. Jag skulle nog inte ha ro att sitta och färglägga i den. Men fina bilder är det i den och fint resultat brukar det bli, efter vad jag har sett.
Roligt, roligt, roligt att ni får hem Karolina igen!
Kramar

Ingela said...

Nä,jag har varken målarduk eller målarbok, hehe.

Anonymous said...

Många svenskar lider av "OCS", dvs Obsessive Christmas Syndrome.
Såg en sweatshirt med den texten på TV häromdan.

Går inte till Starbucks, och om jag köper kaffe, tänker jag
aldrig på hur muggen ser ut. Det viktiga är, att jag inte bränner fingrarna.

I går var det Veteran´s Day. Deltog i en ceremoni på Herndon Town Green.
Först på programmet var två tystnadsminuter för att tänka på vad veteranerna
har gjort för oss. Min make var i Armén under WWII. Jag började tänka på
vad som försiggår på collegecampus just nu. Hur skulle dagens ungdomar
besvara ett "call to duty"? Jag tänker på alla unga män, som tog buss och
tåg till uppsamlingsställen med en, minst sagt, oviss framtid.
Är "bortskämd" ett passande ord?

Ruth i Virginia

Monica said...

Det är kul med julmuggarna på Starbucks och den här är fin med färgerna rött och grönt, hur julig som helst:-). Blev riktigt sugen på en kryddig julkaffe nu och det ska väl bli snart:-). Målarböcker för vuxna såg jag nu i veckan i bokhandeln, ja en till grej att tjäna pengar på med lite psykologprat bakom;-), tycker förstås att man kan måla i vilken som helst, det finns ju otroligt mycket fina målarböcker för barn i olika svårighetsgrad, vet när vi haft barn här på senare år att de vill att man ska komma och titta och måla när de målar och då har både maken och jag färglagt för glatta livet och det är kul faktiskt. Kanske därför vi är så stabila i psyket, haha.

Vform said...

OJOJ ... va tiden rusar iväg! MEEN NU ... nu har jag läst ifatt dina ALLA inlägg på senaste tiden!
Ska väl inte redogöra för alla dina frågor ;) ... men kan säga att någon 'läslus' var jag INTE! Det stod nog min yngre syster för .... slapp knappt in på toa när hon satt där! :) Visst läste jag ibland, mest kanske i tonåren!
Jaa, tänk att folk ska göra problem av ALLT, precis allt!
Som om det inte får vara som det alltid varit, för en gångs skull, så slipper folk att reta opp sig!
Målarböcker för vuxna gillar jag! Att inte någon kom på den idén för längesen ... då skulle inte alla dagstidningar varit fullklottrade i marginalerna hemma hos oss :D ...
Tror inte för den skull att jag önskar mig en till julklapp!
Neej, jag har redan händerna fulla av färg och penslar!
MEN tummen upp!
Ha en skön helg!
Massor med KRAMAR!

Desiree said...

Fattar inte heller att folk kan hetsa upp sig så över de röda muggarna på Starbucks. Men jag antar att folk tycker att det är lättare att lätta på trycket med något som är enkelt och rätt oviktigt i jämförelse med många andra saker som är mycket mer allvarliga och svåra.
Fattar nog inte det där med målarböcker för vuxna. För mig känns det nog allt lite knäppt att vuxna ska leka som barn på det här sättet. Jag fattar inte heller riktigt NÄR man ska hålla på med en målarbok som vuxen. Jag ser inte när jag själv skulle sitta och ta fram min målarbok och hålla på med den. Jag ser nog hellre på tv eller läser en bok för att koppla av eller gör något annat.
Kramar!

eastcoastmom said...

Vi diskuterade de där röda muggarna på bokklubben igår. Folk är galna, var väl vad vi kom fram till...
Tycker målarböckerna ser fantastiska ut. så kanske kanske...

Anne said...

Hahah, jag håller sååå med. Kaffemuggsgrejen. Som du säger, det finns problem och så finns det problem. Att folk bara orkar. Sen är det ju patetiskt att nån som försöker bli presidentkandidat är så dum och knäpp att han/hon vräker ur sig såna här nonsensgrejer. Jag börjar på allvar tro att han faktiskt kan bli deras kandidat, han går inte längre att avfärda som ett skämt som snart ska tyna bort. Skrämmande hur som helst att han ens är med så här långt, är så populär.
Jag är också jättetaggad inför högtiderna, underbar tid på året nu. Härligt få hem K nästa vecka också. Förstår du längtar.
Det där med målarböcker, ja man ser ju dem ju överallt. Det är inte min grej, inget jag känner jag är intresserad av att testa och inte min grej, men jag kan förstå många fallit och egentligen tycker jag väl målarböcker för vuxna inte är mer konstigt än andra kreativa saker många håller på med som scapbooking, stickar, virkar, fotar, målar, drejar krukor eller vad som helst. Jag tycker nog inte målarböcker för vuxna är barnsligt utan ser det som en kreativ grej såväl stora som små kan pyssla med.
Som jag förstått det kan det vara väldigt lugnande och avkopplande för vuxna rita i dessa målarböcker, avstressande för många och då ör det ju toppen om de kan fylla den funktionen, en sorts meditativ stund nästan. Tar bort stress, smärta, oro samtidigt som tankarna går bort och istället fokuserar på målarboken på tåget på väg hem från jobbet eller vad som helst. Läste en artikel hur cancerpatienter medan de får behandlingar känner hur de kan slappna av medan de målar i målarböckerna medan de får en tuff behandling.
Kram

Anonymous said...

Haha, jag tycker det är underbart att folk överhuvudtaget orkar bry sej om såna saker som färgen på en mugg....
Så du har tjuvbörjat med julen? :-)
Jag har i o för sej också gjort det eftersom jag börjat kika efter två nya stjärnor/ljusstakar till första advent.
(Eller köpte jag nya förra året? Minnet sviker!)
Lite kul det här med målarböcker för vuxna. Tror faktiskt att det kommer att bli en av årets mest köpta julisar.
Tror inte själv att jag vill ha ngn men man vet aldrig.
Tack för en härlig "bokkick" igår! Gamla minnen växte till liv :-)
Kramar från AnetteAnnika said...

Angående gårdagens inlägg har jag också varit en bokslukare hela mitt liv. När jag var yngre hade jag alltid flera böcker på gång samtidigt, numera klarar jag bara av att läsa en bok i taget :-). Av någon anledning fastnade jag aldrig heller för Kulla-Gulla-böckerna, vet inte varför. Jag älskade Enid Blyton, och speciellt Fem-böckerna. Läste dem OM och OM igen. Jag föredrog min mammas och pappas gamla Fem-böcker som var tryckta på 50-talet, med gulnade blad. ÄLSKADE dem! Emmy har också hela Fem-serien i sin bokhylla, i en nyare version. Hon läste dem för några år sen och gillade dem också. Kitty-böckerna var också en favorit. Plus en massa andra böcker! Nuförtiden läser jag mycket deckare. Mest köper jag böcker (älskar att äga böcker!) men ibland lånar jag också på biblioteket.

Haha, vad löjligt med Starbucksmuggarna! Vilket I-landsproblem! :-D

Jag måste säga att jag begriper mej inte på detta med vuxenmålarböcker. Inget för mej. Jag har fasen inte tid att sitta och måla. När jag kopplar av gör jag det med en bok.

Kram!

Annika said...

Erica:
Eller hur!!
Snacka om storm i lattemugg.
Ja, har inte han ngt vettigare att bekymra sig över som kandidat så vet inte jag...
JA, jag är så taggad inför helgerna som ligger framför oss. Jag vet att du också är det :-)
Absolut, och det blir så himla snyggt med färgläggningen också i dessa målarböcker.
Vi får önska oss i julklapp, Erica :-)
Ha en fin dag!!!

Annika said...

Ingela:
Som tur är det bara ngra få som bråkar om detta. De allra flesta tycker det är så töntigt att hälften vore nog. JA, måtte inte denna gubbe komma långt i presidentvalet, jag säger bara det...USCH!!!
Målarböckerna tror jag är bra terapi. HIHI. Lovar att berätta sen vad jag tyckte efter jul :-)
Ja, det ska bli så roligt att få hem Karolina :-)
Kramar!!!

Annika said...

Ruth:
Jag är en av dem, haha...
OCS, jag lider av det. Har stark feber...
HAHA.
Nej, men visst är det fånigt med Sbux, man tror inte det är SANT!!!
Ja, min svärfar är ju gammal veteran, Air force colonel. Jag hoppas att han uppmärksammades igår.
Erkänner att jag inte just tänkte på dagen igår, men fint att du gjorde det och uppmärksammade den.
Dagens kids kan nog endast beskrivas som ganska bortskämda, ja. The millennials.
Absolut. Speciellt Nova-ungar...

Annika said...

Monica:
Ja, jag tycker att årets julmugg är helt OK.
Fattar inte att folk ens orkar bry sig, men som tur är är de få.
Kryddiga goda lattes? Jatack. jag har varit en dålig lattedrickare under hösten :-)
HAHA, lovar att tala om hur jag gillar att måla i målarboken sen, gillar ju motiven ganska mkt i dem för vuxna, men såklart går det lika bra att fylla i barnmålarböcker. Japp, ännu en fluga :-)

Annika said...

Vivan:
HAHA, det är bra det. Jag vet, tiden flyger onekligen!!
Fattar det inte.
Nej, alla kan inte vara läsgalna. Tur det på ett sätt ;-) Då hade det inte blivit mkt gjort ;-)
Jag vet, denna lattemugg, det är helt otroligt alltså. Att man kan se ett problem i dem tom. DÅ har det gått långt. Orkar inte.
JA, målarböcker för vuxna är ju rätt kul. Ska se om tomten kommer med ene till mig :-)
Kan vara kul att testa.
Nej, DU behöver ingen, du har fullt upp med dina egna, fina konstverk.
Kramar!!!!

Annika said...

Desiree:
Jag vet, så himla töntigt!!
Man orkar knappt höra. Som tur är det bara vissa, men de hörs desto mer.
Haha, lovar att berätta för dig sen vad jag tycker om målarböckerna (om jag nu får ngn, vill säga), men jag kan nog förstå att det kan vara ganska skönt att bara sitta ner och förglägga, MEN visst, böcker och tv och film funkar för mig med :-)
Kramar!!!

Annika said...

AM:
Jag vet, som tur är verkar de flesta tycka som vi. Att spilla krut på ingenting...
Jag vet, de där målarböckerna...vi får fråga tomten, AM!! :-)


Desiree igen:
Ja, du har en stor fet poäng där...muggarna blir ngt påtagligt, de får liksom klä skott för större problem. Ffa för en viss presidentkandidat...

Annika said...

Anne:
Det tar alla pris. Att han spiller så mkt krut på detta. Helt otroligt.
Ja, tänk om han skulle bli GOPs kandidat?!!! Herregud alltså...
Tror fö GOP borde lägga om hela sitt parti, det blir mer och mer extremt. SÅ var det ju inte förr, fattar det inte.
Visst ska det bli härligt med alla helger!!
JA, jag ser verkligen fram emot att få hem K!! Underbart kul!!!
OCH sen till jul igen, hon kommer i början-mitten av dec, och är hemma i nästan en månad. Härligt!!
Japp, jag tror också målarböckerna kan fylla en funktion. Precis som du säger. Men sen att de inte passar alla, förstås. Jag är lite sugen på att testa, och jag kommer att göra det. Eller ja, vi får väl se om tomten tycker det då :-)
Terapi av olika slag mår vi alla bra av.
Kramar!!

Annika said...

Anette:
Visst är det ofattbart...
HAHA, ja, jag har tjuvbörjat med julen...hehe...
Hehe...hehe...
Ska faktiskt tjuva upp lite när jag är klar med morgondagens inlägg.
Ja, vad kul att du gillade gårdagens inlägg, det var roligt att skriva det också.
Målarböcker, ja jag kan mkt, mkt, mkt väl tänka mig att det blir årets julkapp.
Kramar!!

Annika said...

Annika:
Visst är det bara så underbart härligt att läsa!!
JA!!
Vad roligt att du läste de gamla fem-böckerna.
Och lustigt att du heller aldrig fastnade för Kulla-Gulla. Konstigt att jag inte gjorde det, det borde varit min stil, men...
Jag är som du idag, jag äger helst mina böcker.
Har tyvärr inte ens ngt lånekort på bibblan idag, mest för att jag köper de böcker jag vill ha.
Jadu, de röda muggarna är minsann ett I-landsproblem av rang.
Nej, jag förstår att dessa målarböcker inte passar alla, vet inte ens om de passar mig. Men jag vill gärna ha en, känner jag. HIHI!! men visst, att slå sig ner med en bok passar mig utmärkt också.

Saltistjejen said...

Så GALET DUMT!!! Detta med de röda muggarna. jag blir knasig av sådant. Verkligen. och Trump, ja. OM han vinner valet ska jag ärligt söta att jag överväger att flytta från USA. Det låter kanske drastiskt men det är en tanke som växer med alt man får höra om hans stigande siffror... :-(
Målarböckerna är otroligt stora här nu! Själv älskade jag sådana som liten men nu saknar jag mest att få rita fritt. Inte att färglägga. :-)
Böcjker ja. Så roligt att läsa ditt inlägg om böcker. jag kände igen de flesta faktiskt och tyckte väldigt lika. Haha! FAST jag gillade kulla Gulla. :-)
Sedan älskade jag även Eva Ibbotson också. Den Stora Spökräddningen läste vi alldeles nyss för Ella. Den var en av mina favoriter som liten. Samt Häxtävlingen.
Och högläsning är ju hur mysigt som helst! Jag blir aldrig för stor för det. Både att läsa själv för någon och att bli läst för. Här hemma gör vi både och med Ella. Hon läser just nu "Warriors" serien för mig. Jättebra faktiskt. Och sedan läser jag och Mats för henne på kvällarna innan hon ska sova. Mysigt.
Kram!!

Steel City Anna said...

Japp, samma pappmuggar. Men de hade en massa julmuggar man kunde kopa med snogubbar och stjarnor och sant iallafall :)

Annika said...

Saltis:
Helt SJUKT!!!
Man tror knappt det är sant. JA, om Trump skulle vinna skulle jag fasiken också överväga att flytta. Han får bara inte komma till makten.
Målarböckerna är enormt stora här!!
Och en lite kul grej, kan jag tycka. Exakt, skulle också vilja ta mig tid att sitta ner och rita på fri hand igen. SÅ länge sen jag gjorde det.
KUL att du gillade gårdagens inlägg.
JUST det, den stora spökräddningen, tror att mina bröder gillade den serien mkt. KUL att Ella gillar den också.
Precis, heja högläsning!! SÅ mysigt!
Kramar!!

Annika said...

Anna:
Samma här. Sbux säljer ju massor med julmuggar, julkaffe, julpynt + att de har julmusik. Så jag fattar verkligen inte vad problemet med de röda pappmuggarna är.

Anne-Marie said...

Har saknat din blogg men med en begränsad mobil uppkoppling (begränsad betr. tid/pengar) och ingen mus har det varit litet svårt att kunna skriva och följa mina favoritbloggar. Nu hoppas jag att det skall bli lättare igen eftersom jag kan låna min väns snabbare internet och hennes mus. :)
Har inte hunnit läsa alla dina inlägg men kollat igenom bilder. Helt fantastiskt så vackert Appalachian Trail verkar vara.
Men herregud, hur orkar folk hetsa upp sig över kaffemuggar?!? Man blir litet matt om sanningen skall fram.
Fint att Karolina kommer hem till er snart.
De där målarböckerna verkar vara riktigt populära. Har inte köpt någon som vuxen men som liten hade jag en hel del.
Kramar!!

Annika said...

AM:
HEEEEEEJ!!! Gud vad roligt att se dig igen här. JAG har saknat DIG här också!! Förstår dock om du har begränsat nät och allt det där. Ja, utan mus är det ju skitjobbigt att göra ngt alls på en laptop, det pallar inte jag :-)
TACK, ja det är vackert i Appalacherna och i Blue Ridge, älskar de ställena högt och rent!!
HAHA, ja det är ju den där galne kandidaten ffa o hans anhängare, fniss. Men folk i allmänhet är mest less på att höra om skiten.
KUL att ha dig här igen!!!
Kramar i massor!!

Anonymous said...

Oj gillar dedär målarböckerna för vuxna men har inte själv någon än. Kolla svenska Hanna Karlzon's målarböcker och vykort att måla. Supersnygga!
Muggen verkar ju julig på Starbucks och dendär Trump verkar ju vara ett stort skämt.
Ha det bra!
Nina

Annika said...

Nina:
Hej och välkommen hit!
Jag vet, tycker också att de verkar intressanta. Ska absolut kolla in Hanna Karlzons målarböcker.
Jadu, vad ska man säga om DT...ett stort skämt ÄR rätt.
Välkommen tillbaka!!