Friday, November 13, 2015

Här! Just nu!!

Godmorgon fredag!


Igår märkte jag att en av våra radiostationer här i Washington har börjat spela julmusik 24/7.
Ja, jag vet inte vad jag ska säga...
LITE tidigt kanske.
Faktum ÄR att jag bytte kanal efter ett tag.
Det är två veckor kvar till Thanksgiving, så jag tycker de kunde ha hejdat sig till Black Friday, alltså den fredagen som följer Thanksgiving-torsdagen.
Men, men...Tis the Season...And, who am I to judge ;-)


I naturen är det iallafall inte vintrigt ännu. Nej, det är senhöst med besked.
Snart kommer alla träd att vara kala.
Dock, det finns ännu vackra höstlöv kvar på sina ställen, men nog ser man nu i naturen att den börjar förbereda sig på vintern.
OM det vill sig illa (i mitt tycke) så är det ungefär så här naturen kan se ut (ja, totalt kalt då, inga löv kvar) en hel vinter OM DET INTE KOMMER SNÖ! Och ja, jag vill ha en vargavinter. De flesta jag känner verkar vilja ha en mild vinter, men jag är inte "de flesta". Jag säger bara , Let it SNOW!!!


Men just nu. Här och NU ser det ut som på bilderna nedan.
Bilderna tog jag under min morgonpromenad i onsdags.
Rutten är Lake Audubon här i Reston.
Tempen låg  runt 8 grader, det var soligt och en ganska frisk bris.

Häng med!!!
Kolla, en röd lattemugg från Starbucks på bänken, haha!!
Nere vid Lake Audoubon.


En flytande verande i morgonsolen!
Här skulle man kanske vilja slå sig ner en stund.
Med denna bildbomb önskar jag er alla en skön, rolig och vilsam helg!

24 comments:

Malin said...

Alltså jag vill seriöst ta familjen och allt vårt pick och pack och flytta till Reston när jag ser dina bilder. :)

Håller med, julmusik nu känns lite väl tidigt. Då hinner man tröttna innan jul. Såg att de hade hängt upp juldekorationerna i en shoppinggalleria här förra helgen, det känns också tidigt. De kan väl vänta till första advent iallafall. Men det verkar bli tidigare och tidigare för varje år.

Önskar dig en trevlig helg!

Ingela said...

Kan du inte visa något fult emellanåt? Det känns nästan orättvist att ni har det så fint där borta. ;)
Julmusik vill jag inte höra riktigt än, men jag börjar gärna fundera på julgrejs i tid. Det är ju tiden före jul som är den allra bästa. Sedan försvinner magin alltför fort när julmiddagen ligger i magen och julklapparna är öppnade.
I år ska vi fira jul i förväg - på lillajul, alltså lördagen före första advent. Orsaken är den att äldre sonen åker till Japan för att hälsa på sin flickvän över jul och nyår (hon är där på utbyte i ett helt år), och han har alltid tyckt om julen och julmat, och då vill jag förstås ge honom det. Ingen julklapp dock, för vi pröjsar ju resan till andra sidan jordklotet.
Kramar och trevlig helg!

Desiree said...

Hej Annika, jag tycker nog också att det är liiite för tidigt med julmusik. Man kan väl ändå låta det vara Thanksgivning först innan man kör på nästa högtid. En högtid i taget tycker jag.
Ha ha du bor på helt fel ställe för vargavinter (även om du ibland har haft tur och haft naturens krafter med dig). Du får ju flytta till Alaska då Peter pensionerar sig för att få vargavinter. Men en jättefin höst hos dig just nu. Två veckor kvar till Thanksgivning. Här har vi en vecka kvar. Firar Thanskgivning nästa lördag tillsammans med vänner.
Kramar!

Nettan said...

Vilka härliga höstbilder och ja jag håller med dig jag vill ha vargavinter, frågan är om det blir vanlig tråkig skånsk vinter eller snö från sidan, just nu varmt regn och fukt. Men men allt kan ändras.

Ha en underbart skön och härlig helg!

Kramar

Nettan

Vform said...

Kan tänka mig att ni har det vackert just nu, när vi har det som mörkast! Inga löv kvar och marken är alldeles svart!
Inte vill vi ju ha snö riktigt ännu, så det får bli tända ljus för att lysa upp tillvaron :)
Julmusiken hörs nog i vissa affärer, i nya stora HH t.ex :)
Hemma får man bestämma själv, när och hur ...
Ha en fin helg!
KRAMAR!

Annika said...

Malin:
Awwww...tack!!
Vad gullig du är. DU är välkommen.
Jag trivs verkligen bra här, flytt int'!! :-)
Ja, det är lite tidigt med det juliga än. Speciellt här där vi har Thanksgiving som en stor bromskloss först. Vet att man börjat ganska rejält med julen hemma också.
Det är mysigt, men det känns lite tidigt just med brassningen av den.
Kram och trevlig helg!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Så vackert ni har det just nu! Underbar höst!
Och jag ställer mig först i kö för att skriva under på vad som stod i första kommentaren... Precis så känner jag; Jag vill bara packa några resväskor nu på en gång och flytta till din stad när jag ser alla dina bilder! :-D

I början av den här veckan föll den första snön här hos oss, och om man bara tar sig strax utanför stan (där det inte är lika mycket trafik) så ligger den fortfarande kvar på gräsmattorna.
Idag på morgonen snöade det också, men nu mitt på dagen övergick det i underkylt regn, vilket betyder att vägar och trottoarer är snorhala just nu...


Angående julmusik så håller jag med; lite väl tidigt för det ännu.
Hos mig är det aldrig något juligt förrän sista veckan i november. Har ju egentligen 1:a december som gräns för att börja, men jag vill ha klart innan första advent.

Hoppas du får en toppenmysig helg!
MVH /Erica

Annika said...

Ingela:
HAHA, nu började jag skratta här i min ensamhet.
Ja, kanske det...fniss...
En ful årstid är iaf vårvintern, då är det jädrigt svårt att hitta vackert i naturen, tycker jag. Men visst, jag kan absolut ta det som ett uppdrag att fota de delar av Reston som faktiskt inte är så roliga. Ska bara tänka ut var de finns först ;-)
Absolut, jag med, jag ska faktiskt börja förbereda lite inför jul redan idag. Jag tycker också att tiden innan jul är den allra bästa. Älskar den.
Men just julmusik 24 timmar om dygnet känns lite maxat nu.
ÅH Ingela, vilken julklapp för din son!!! Vilken resa! OCH upplevelse. SÅ häftigt. Ja, jag förstår att ni firar lite i förväg med Lilla Jul. Härligt,
Ha en en riktigt fin helg.
Stora kramar!!!!

Annika said...

Desiree:
Jag vet, jag har inget emot julfix och förberedelser inför julen nu. Men just julmusik och att brassa järnet är ju smått...krystat... Jag väntar med julmusik till Black Friday.
Men annars börjar det se ut som jul på malls och köpcentrum nu. OCH så ska det ju vara, förstås. Ska till target idag och köpa ljusslingor och en del annat, hehe. Men de slingorna ska ju icke tändas, eller ens riggas. ÄN.
Ja, de senaste åren har jag haft tur med vinter här. Mkt snö och kyla. Iår får vi väl se.
Alaska? Inte mig emot. for reals. Skulle gärna prova på att bo där.
Mysigt, mysigt att ni firar Thanskgiving. Det tror jag att alla som en ggn har bott här för alltid tar med sig, vart de än flyttar efter USA. En sällsynt fin högtid.
Stora kramar!!!!

Annika said...

Nettan:
TACK!!
Jag med, vargavinter för Nettan och Annika, TACK!!
Det är dock såååå många här som önskar en mild vinter att hälften vore nog. Men vi får se vart det barkar. Ni därhemma är väl värda en vargavinter, länge sen ni hade en sådan. Ja ffa i Skåne och söderöver, men även i Sthlm.
Ha en riktigt skön och fin helg.
Kramar!!

Annika said...

Vivan:
Ja, det är fint här.. Ett tag till iaf. Snart är det fulhöst här också, på riktigt.
Men vi har ju faktiskt sååå mkt ljusare än ni, och även soligare. Dock, många här som klagar på mörkret. Men, ja, allt är relativt. Brukar tänka att de inte skulle palla en vinter i norden, hehehehehe....
Julmusik, njeeaa,,,men i affärerna tycker jag också det är HELT OK. De ska ju sälja och ge stämning.
Ska bli galet KUL att se nya HH i sommar. Längtar!!!
Ha en toppenhelg!!
Kramar!!

Annika said...

Erica:
TACK!!
Kommer du hit och fotar med mig? :-)
Vore ju så kul!
Tack, ja det är en fin plats att bo på, det är verkligen det. Ödmjuk är jag inför att få bo just här. Ja, vintrarna kunde ju vara lite mer pålitliga ;-) men annars...
Jg avundas er vinter, och det vet du. Nej, gillar inte slask och underkylt regn, men jag älskar frost, snö och kyla. OCH jag vet ju vilken underbar vinter du brukar få.
Julmusiken får vänta i mitt hus också. Tills helgen efter Tgiving, alltså adventshelgen.
Sen är det bara att KÖRA på!!
Absolut, jula upp den helgen, Erica. Så mysigt!!
Ha en finfin helg!!!!

Monica said...

Det liknar väldigt mycket promenadvägarna här vid vår sjö, faktiskt, inte tänkt på det förut, jo visst vet jag att vi bor vackert men man blir ju ändå hemmablind. Du är väldigt flitig med kameran, är så kul, för ett tag såg jag själv att det mest var sommarbilder jag fotat och glömt de andra årstiderna, de är ju alla vackra egentligen, även nu när hösten blivit kal men om det kommer rimfrost på träden innan snön. Visst är det väl privat hos dig med alla bryggor och uteplatser? Här är mycket avstängt med en grind ned till bryggorna och så finns en och annan bänk "fri" att sitta på. Och några öppna badplaster för alla. "Dina" hus har annan arkitektur men är väl lite åt lyxhållet antar jag som här, här är det stora villor efter hela stranden och så en stor båt nedanför vid bryggan. Det som man ändå slås av är att det är få människor ute, även på helgerna. Men fint att bo vackert med naturen nära, vintern är ofta rätt vintrig här och det beror kanske på vattnet och bergen som hos dig.
Och jag har plockat fram lite julmusik:-) men i affärerna kan det få vänta tycker jag, skönt om det inte skrålar för mycket där, hemma väljer man själv:-). Och så mycket fint det finns i butikerna, konstigt men man blir lika glad varje år att se:-)

Ha en riktigt fin helg!

Äventyret framtiden said...

Jadå, jag hängde mera än gärna på din vandring i ett höstligt Reston.
Ni har fortfarande lite färger i er höst, här börjar det mesta bli väldigt brunt men i olika vackra nyanser.
Jag småler lite grann åt dina reflektioner om julmusiken. Ni brukar ju för det mesta ligga före oss i julförberedelser men i år tror jag att vi ligger före här. Här har man redan börjat juldekorera. Jag var till Helsingfors förra veckan och i många affärer har man redan gått fullt ut. Med färska riktiga granar som doftade himla gott.
Många säger här att så fort Allhelgona är över är det fritt fram med juldekorationerna. Nu har vi gått förbi USA. Ni brukar ju börja efter Thankgivings. :) Jag tror att man har tagit lite grann miste på helgerna nu för att få sätta igång.
Här får det vänta till första advent. Då börjar jag trappa upp....

Ha en fin helg!
Kramar!

Annika said...

Monica:
Aha, vad kul att det liknar. Ibland tycker jag att det är lite likt Sverige här, ibland tycker jag det inte, haha!!
Jo, jag är flitig med kameran, det är jag den första att erkänna. Men under de dagliga prommisarna brukar jag inte ta med min Canon, det är en stor systemkamera, istället är det min iPhone jag fotar med då.
Men fotar gör jag året runt, alla årstider.
Ja, de där flytande verandorna är privatägda av privatpersoner. Dem går jag aldrig ut på.
Bryggorna ägs av de bostadsrättsföreningar som har radhus, lgh runt sjön. Jag går alltid ut på dem, och aldrig att ngn sagt ngt om att man inte får, men de är i privat ägo, ja. Sen finns det bänkar, stränder och sådant som är allmänna.
Det är ingen badsjö, men karolina och hennes kompisar hänger där på sommaren och badar, då från privata bostadsrättsföreningars bryggor, tror aldrig ngn sagt ngt om det.
Ja, husen är annorlunda byggda än hemma. Lyx? Ja, somliga. Speciellt de radhus du ser på näst sista bilden, de är lyxiga. Fem våningar, egen hiss etc. Men de andra husen du ser är inte fullt så posha. De är mer normala och modesta. MEN sen finns det lyxigare villor runt sjön, och dem har jag inte på bild i detta inlägg. Jag är så glad över att det finns promenadvägar precis vid vattnet, inte runt hela sjön, men utefter stora delar av den.
Jag möter alltid människor då jag är ute under veckorna, många som är ute med sina hundar, många som joggar.
Vintern ja...den är hit or miss här. Vi bor ju väldigt mkt i gränslandet mellan nord och syd, en knepig geografisk plats vad gäller väder och vind. Det är ett sk El Nino år iår, så det kan bli en del nederbörd. Men vi får se. Jag har varit med om vintrar då tempen legat runt fem grader varmt en hel vinter, och andra då det varit -20 under köldknäpparna. Sen kan vissa vinterdagar bjuda på galna 20 plus, så man vet aldrig. BARA att vädret åker jojo!!
HAHA!!
Jag blir också glad av allt det juliga i affärerna, mår bra av det!!
HA nu en fortsatt fin helg!!

Annika said...

Karin:
TACK!!
Det är roligt att ha dig med på färden.
Precis, lite färger har vi kvar, men det börjar bli mest grått och brunt nu. Den finaste hösten är förbi.
Sant, Karin, vi har Thanksgiving som MKT effektiv bromskloss. Den ligger verkligen där som ett vattentätt skott. MEN efter att den är avklarad är det jul här.
Fast, ja, många butiker brassar jul direkt efter Halloween. OCH ja, jag fattar, de måste väl det. De ska ju tjäna in så mkt pengar de kan denna period på året.
Men för mig, hehe...ja jag vill inte höra julmusik förrän efter T-giving. Men att se julskyltningen på stan gör inget. Känner mig schitzad då jag skriver detta. Jag hör ju hur dubbel jag låter.
NÅGOT som på senare år slagit mig ÄR att norden börjar brassa jul innan vi i US går lika hårt ut. Men det är ett ganska nytt fenomen. Ska skriva om det, tror jag.
Det är fint, Karin, kör på vid Första Advent. Det är den helgen jag också kommer att gå CRAY!!
Men vet du, jag har satt upp gardiner...hehehhehheheh....
Måste börja, för annars tar jag ut mig totalt.
Ha en jättefin helg.
Stora kramar från mig!!

marianne.dahl3 said...

Att se dina naturbilder är som att bläddra i en fin bok om naturen!

Någon vargaviner vill jag dock inte ha, barmark, tack! Är så rädd när det blir halt att ramla, nu när man inte är så jätteung längre!!?

Julmusiken får gärna hålla sej borta till åtminstone Första söndagen i Advent!

Kram
Marianne D.

Emma - Merakibeauty.se said...

Så fina bilder :) hur kommer det sig att du är i usa, au pair?

Annika said...

Marianne:
TACK Marianne! Så glad jag blir.
Förstår dig så väl när du säger att du inte vill ha en sträng vinter pga halka och is. Absolut.
Det blir vad det blir iaf. Ingen kan göra ngt åt det. Men för din skull hoppas jag det ska bli lugnt.
Håller med ang julmusik. Ok i affärer, men inte hemma förrän den 1 advent.
Stora kramar och tack!!

Annika said...

Emma:
Välkommen hit.
HAHA, au pair?! nej du, det var LÄÄÄÄNGE sen det. 25 år sen, närmare bestämt. jag är gift med en amris och bor utanför DC sedan 23 år. Har en dotter på 19.
Roligt att du gillar mina bilder.

Anonymous said...

Höstfärgerna hos er är så himla mycket mer intensiva och många fler skiftningar än här. Har väl trott lite att du använder filter för att få dem sådana men efter mitt besök i US nyss inser jag att det ju faktiskt ser ut så. På riktigt!

Channal said...

Härlig promenad! Plusgrader ute, noll julkänsla. Den 29:e är det första advent. Så det är snart dags att plocka fram alla stjärnor o ljusstakar och se till att hyacinterna blommar. Bara sex veckor till av detta år. Visst känns det konstigt?

KRAM Anna

Annika said...

Brysselkakan:
Ja, de är verkligen lysande. eller var, de börjar bli kalt nu.
Det beror på alla lövträd som blir så vackra om hösten, lönnar, sycamores, ekar, bokar etc.
Visst kan jag förstärka färger på mina bilder i PS, men naturen är brinnande om hösten. GLAD att du nu hösten på denna kust på riktigt.

Annika said...

Channal.
Det var en fin vandring.
Ja, visst känns det konstigt att året snart är slut?? FATTAR det inte.
Ser att många hemma börjat jula redan ;-)
Kramar!!!