Thursday, October 01, 2015

Nor'easter i faggorna, Joaquin från söder, oktober och amerikansk mat...

Hej och godmorgon torsdag!


*  Punkterna


Punkterna får fortsätta eftersom ni gillar dem. Roligt att de gillas.
Jag kör på så här, tillsvidare iallafall.


*  Dramatiskt väder coming up?

Jag har inte sett solen på en vecka!   I helgen var vi i Elon och där rådde förfärligt väder (som jag skrev om i måndags).   Sedan vi kom hem till Reston igen har det inte varit annat än skit, rent utsagt.
Regn, grått, mörkt och till råga på allt VARMT och fuktigt. Riktigt otäckt väder. Jag har NOLL emot regn (regnet behövs dessutom eftersom det varit ganska så torrt), men jag avskyr fukten.
OCH ja, efter en längre tid med bara grå skyar är även jag redo för lite blåa, höga dagar med solsken.
NU står en så kallad Nor’easter redo och stampar i farstun. Alltså stormar från nordost som dumpar massor med regn och kalla vindar. På vintern kommer de med snö. Det ska bli kallare också (det gör inget). Dock, denna Nor’easter lär bli kännbar, om vi ska tro meteorologerna.
SEN på söndag kommer vi kanske att få känna av effekterna av den tropiska stormen Joaquin, som i skrivande stund är en så kallad Tropical Depression. En sådan kan utvecklas till orkan. Jodå, vädergubbar och gummor håller stenkoll på Joaquin. Alltså, nu gäller det att hålla i hatten fram tills på måndag eller så. Nu blir det åka av i vädret.
Jag är GLAD att jag inte ska flyga någonstans, eller att jag ska resa bort överhuvudtaget.
Mitt hem brukar ha tur vad gäller översvämningar *peppar, peppar*, tomten ligger inte lågt etc. DOCK översvämningar i övrigt lär det bli.

Men, OK, nu har Virginias guvernör utlyst STATE of EMERGENCY med start natten mot söndag. Hmmm...undrar hur mycket man ska oroa sig över Joaquin egentligen? Det kanske blir värre än jag tror? Bäst att bunkra upp lite. NU lär det bli panik i matvaruaffärerna, det blir det alltid när stora oväder utlyses. Good grief...
Ja, jag får väl berätta på måndag...


Maken och jag i helgen kanske?


*  Oktober

Nu börjar den kanske vackraste månaden här. Jag ser fram emot vandringar, vackra dagar, lövens underbara skiftningar, vingårdar och en hel del annat höstigt. Halloween är det ju också, den 31 oktober.
Nej, iår blir det inget skräcktema hos mig. Det kändes så fel att köra det i fjol (när Karolina inte var här). Jag har kört skräcktema sen hon var liten. Men, jag märker att jag måste ha ett barn i huset för att få “feeling” för just skräcktemat. Iår blir det lite mer traditionellt höstpynt i min täppa.
TYVÄRR kommer jag inte att vara The Queen of Halloween iår, tror jag. Vi är dubbelbokade just den kvällen  då min svägerskas stora Halloweenfest äger rum. Men, kanske blir jag lite “fuskdrottning” iallafall på självaste Halloween. One never knows…
Men, pynta med lite söta spöken ska jag göra i vilket fall som helst både ute och inne.
OCH frågan är om inte SÖT ska få komma fram ändå?
Eller vad säger ni? Min äckliga halvruttna råtta SÖT som ligger i sin fälla. Visst vill ni se SÖT iår igen?!
Han får bryta av det gulliga. Jag är ju, trots allt THE Queen of…


*  Världens roligaste matkultur


Jag lyssnar alltid på något program från Sveriges Radio då jag är ute och går. ÄLSKAR SR Play. Faktum är att Sveriges Radio är den enda radio jag lyssnar på från Sverige.
Bara för att SR är OUTSTANDING, i mitt tycke.
Igår lyssnade jag på Meny med Tomas Tengby. Han intervjuade Martin Gelin, som är utrikeskorre i USA för Dagens Nyheter. Martin Gelin har även skrivit boken “Den nya amerikanska maten”, med underrubriken världens roligaste matkultur.
Boken handlar om matlandet USA, hur spännande och gott det är att äta sig runt detta jättelika land, vilka oväntade smaker man kan råka på här.
Maten som uppstår då olika kulturer möts. Alla vet ju vilket mångkulturellt land USA är. Mångfalden här ÄR enorm på samtliga plan.
Om man ska åka på en kulinarisk road-trip i USA är det här boken man ska ha med sig, enligt recensenter.
Jag skulle gärna, gärna, GÄRNA läsa den, och ta inspo ifrån boken. Bästa matstaden enligt Martin Gelin? Los Angeles.
Iallafall, ett roligt och intressant program att lyssna på, liksom nästan allt från SR.
Ja, hörrni, jag vet att ni därhemma har fint väder. Njut av det!
Ni som är här i östra USA får hålla i hatten och leta reda på paraplyer och regnrockar.
OCH ni andra som är på andra platser än "hemma"-- eller i östra USA--hoppas jag har bra väder som passar årstiden.
Ha en fin torsdag

18 comments:

Anonymous said...

Ojoj det låter som om det kan bli par dagar med riktigt oväder dom avlöser varandra! Hoppas att ni är säkra och att allt går bra.
Lyssnar själv en hel del på SR play - så bra! Många många godbitar....
Ha en skön torsdag!
Själva så åker vi till bergen - Tahoe. Ska bli mycket skönt!
Kram ylva

Nettan said...

Åh ni har busväder som väntar! Jag tillhör ju dem som gillar oväder (knäppt jag vet) men jag sover gott när det stormar (oftast) och tycker om rejäla åskväder, det är något fascinerande över naturens krafter som kan påverka människan så otroligt.

Här väntar ytterligare en fin dag men jag blir lite fundersam över att det fortsätter att vara så varmt under så lång tid som långtidsprognoserna föreslår, antingen kommer ett jätteomslag och blir iskallt eller så blir det en sådan där ovinter igen.

Förstår att det inte är lika kul med Halloween när din fina dotter inte bor hemma längre, men man kan pynta och fixa på många andra sätt ju, och söt hör ju till eller hur?

Matkultur, jag kan tänka mig att USA är en riktig smältdegel av att blanda olika matkulturer, jag gillar de nya food trucks som börjar finnas runt om i landet. En vän till familjen har en sådan och använder sig av enbart närproducerat och ekologiskt och är sanslöst duktig kock, så vi har fått några trevliga matupplevelser via honom.

Nu får du ha en underbar torsdag!

Kram
Nettan

FREEDOMtravel said...

Det låter som en intressant bok! Jag har ganska mycket förutfattade meningar om amerikansk mat (hamburgare, typ) men om jag skulle resa runt där skulle jag gärna ha den där boken med och kanske få upptäcka nåt oväntat! ;)

Ingela said...

Här blåser det friskt i dag också. Och värre lär det bli. Det blir att hålla i hatten (bokstavligen, jag köpte ju hatt i måndags) när man går ut.
Boken låter intressant, och maten där har säkert utvecklats i positiv riktning sedan jag var där i början av 80-talet. Då var det Jell-o hit och Jell-o dit. Till och med sallad (gurka, tomat, sallat) i lime-Jell-o. Det var det märkligaste jag blev bjuden på när jag var där. :D
Kramar!!

L said...

Hua, ja kombinationen av Nor'eastern och tropical depression kan ju bli intressant. Hoppas det inte blir så illa som de förmodligen utlovar..
Jag kan förresten informera att mitt "break" inte blev så långvarigt. Some sort of addiction perhaps?
Ha en bra helg!

bettan said...

Har nu läst ikapp de senaste inläggen och är "underhållen" och det tackar jag för :)
Torsdagspunkter är här för att stanna tycker jag.

Någon som absolut ska få stanna i sin Halloween-pynt-kartong i år är SÖT. Under senare delen av oktober (har blivit en hel del år nu) vet jag aldrig när jag möter denna SÖT öga mot öga när jag scrollar mig fram genom blogg-livet. Må denna SÖT ta ett sabbatsår i år ;)

KRAMAR!!

eastcoastmom said...

Den där kokboken såg intressant ut!
Jag är också orolig över helgens väder...

Annika said...

Ylva:
Nu blir det åka av på din motsatta kust :-)
Vet inte riktigt hur man ska tolka alla varningar. Ingen verkar veta exakt hur ffa Joaquin ska slå till, gulpers. Men vi ska hoppas att det inte blir så farligt.
Mitt hjärta blöder för mitt älskade OBX dock, de lär bli DRABBADE så in i bomben. USCH!!
GOSH I want to go to Tahoe, TOO!!! Måste vara underbart. Du får plåta mkt och insta det hela.
SR, ja, så bäst!
Kramar!


Nettan::
YOU and me BOTH!!! :)
BARA man vet att man sitter säker i sadeln och inte ska åka nånstans. DÅ gillar jag väderdramer också...Jag är också en sådan knäppis.
MEN jag känner så för tex OBX som ju ska få en ordentlig drabbning nu. De råkar alltid illa ut vid orkaner pga deras utsatta läge.
Nej, har ingen feeling alls för Halloween med skräck längre. Det var min dotter som gjorde det så roligt, hon har ju alltid gillat skräcktemat, och jag har hängt med. Gladeligen.
Men nu är det inte lika kul.
Lite annat pynt blir det ju.
Food trucks är kul och spännande. Gillar dem!!
Kramar!!

Annika said...

Helena:
DET är det MÅNGA som har. Men det är SÅ fel ;-)

Den boken skulle jag också vilja ha!Ingela:
Ja, blåst är inte kul. Så du får hålla i hatten.
HAHA, jellosallader...så jädra äckligt. VET vad du menar, haha.
Matkulturen här är enorm dock, och maten ofta så väldigt god. Men just jello..hujedamej...tror att Peters flädrar ngn ggn gjort ngn äcklig jellosallad med marshmallows och konserverad frukt. Oätbart, lemme tell you!
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
NU kan det nog bli åka av här för oss..
HUA!!
Gillar dramatiskt väder, men ogillar verkligen om folk drabbas hårt av skiten.
Vi får se hur det blir då dessa två system skall avlösa varandra. Det regnar nu, men de är lugnt, så lugnt...
Lugnet före stormen?
KUL, då ska jag komma :-)Bettan:
Tack, roligt.
Ja, punkterna f¨r stanna ett tag till iaf.
GLAD att du gillar!!
SÖT ska jag lägga fram med speciell tanke bara på dig!! SÖT och Bettan lika med SANT!!!
HAHA,
Kramar!!

Annika said...

AM.
vi måste försöka få tag på den!! Den lär vara väldigt bra.
Lyssna på programmet så blir du ännu mer sugen. MUMS!!
Jadu, vädret...ingen verkar ju riktigt veta heller...GULP!!

Miss Marie said...

Hoppas ni inte blåser eller regnar bort! Här har vi underbart höstväder, sådär perfekt krispigt på morgonen och sen varmare under dagen, love it! Hoppas det håller i sig ett tag och att ni också får fint höstväder!

Den där matboken vill jag kolla in! Får kanske åka upp på önskelistan till jul! Firar ni i USA eller i Sverige i år förresten?

Annika said...

Marie:
We shall hope :-)
Så fort detta dragit över så kommer det att bli de där perfekta höstvädret. Oktober är den finaste månaden på amerikanska östkusten. men vi ska hoppas att dessa två stormar inte ställer till för mkt skit innan dess.
Firar jul in da US. Har varit hemma så mkt nu att plånkan protesterar ;-)
Den boken tål att önskas i julklapp!!

Annika said...

Ja, håll i hatten - jag hoppas att det inte blir alltför illa! Här har det äntligen blivit normalvarmt igen så jag ska sluta klaga på vädret nu...tills nästa augusti ;) . Men ni får gärna skicka litegrann av regnet hitåt - det kunde behövas här. kram.

Andra året i Hjo said...

LA bäst. Jo, men allt måste väl också finnas i NY. Precis allt.Även mammas köttbullar.

Annika said...

Annika:
Ja, nu får vi nog hålla i för glatta livet. Ärligt talat vet jag inte hur illa det blir med orkanen, det är verkar vara väldigt svårt att bedöma den. Men regn får vi.
Skulle såååå gärna skicka regn till er!


Hans:
Ja, man kan tycka det. Men enligt MG var det LA :-)

Monica said...

Regn är inte så farligt ändå som du säger, visserligen blir det blött:-) och grått men är okey, men blåst, storm och på det orkan är väldigt obehagligt för man vet inget om hur det utvecklar sig och förstör så mycket. Vi sa just det idag en kollega och jag att så lugnt och skönt det varit i september, (utom världsläget då), men så ljumma dagar utan blåst, det är otroligt skönt, ovanligt fint. Hoppas det går bra för er och skönt att du vet att ni är "vattensäkra" i huset.

Annika said...

Monica:
Nej, det tycker inte jag heller. Faktum är att jag tror att det blir bara regn. Säkert blir det översvämningar på somliga ställen, men vi ska tro att det inte blir så illa.
Orkaner drar förbi ibland här, och de är inte roliga. Hemska. Dock, vi är ju mer förskonande här än vad de är vid kusten, förstås.
Ja, det var en toppenfin september medan jag var hemma. Hoppas det fortsätter.
Vi ska hoppas och TRO att huset orkar stå emot regnmängderna den här ggn också.