Thursday, October 22, 2015

Jag blandar och ger...

Idag är det torsdag igen!
Dags för det återkommande (for now, ANYWAY) punktandet.


*  Vädret


Ja, jag vet, med risk för att vara tjatig och jobbig kan jag bara säga att det ÄR helt fantastiskt just nu.
En fröjd att vara ute i rådande väder.
Igår var det, och idag är det, dessutom väldigt varmt för årstiden. Det är runt 24 grader varmt.
På nätter och kvällar och morgnar är det ganska kylslaget, men dagarna…ÅÅÅÅ vad de är fina och varma.
Jag sitter ute och fikar varje morgon då jag kommer hem från min PW.   Jag  sitter då på min östra sida som badar i sol,  det är helt underbart!
Jag säger det igen, det jag sagt så många gånger, ska man åka till USAs östkust så är det på hösten man ska komma hit!!
Ja, eller på våren…men kanske framförallt hösten. Varma dagar, stora solchanser. På våren regnar det väldigt mycket, det regnar mer sällan på hösten.
Igår satt jag ute på min västersida på eftermiddagen och det var så in bänken skönt. Ja, jag uppskattar detta enormt!


Den här bilden tog jag i söndags, men den får illustrera rubbet just nu :-)

*  Gilmore Girls fans rejoice!!!Jag håller ju på att beta mig igenom SAMTLIGA säsonger av Gilmore GirlsNetflix. OCH ja, jag bara ÄLSKAR den serien!
Vilken mysfaktor och vilken RAPP dialog.
Varje kväll ser jag ett par avsnitt. Peter också, hihi!!
Läste häromdagen att Gilmore Girls (förmodligen ska tilläggas.  Förhandling pågår.  Men det verkar som om allt är PÅ) kommer tillbaka. HURRA!!   De nya avsnitten kommer att produceras av Netflix.    Underbart roligt för oss alla som älskar serien, och det är många det.
FATTAR inte att jag så totalt missade den då den visades på TV mellan 2000-2007. Men det är härligt på ett sätt, nu kan jag knarka hela serien på en gång. I just LOVE it!!

*   Tillbaka till Framtiden, och Reston har (högst temporärt) bytt namn till Hill Valley!Igår var det en stor dag för alla fans av filmen Tillbaka till Framtiden. Det var just till den 21 oktober 2015 man ställde in tidsmobilen i filmen.
Reston har till och med “bytt namn” till Hill Valley ett tag nu. Varför? jo, för att en större filmfestival pågår här just nu, Washington West Film Festival. Igår visades hela trilogin på bion här i Reston. På söndag kommer skådisarna som var med i filmen hit till Reston (vissa av dem), men den visningen av filmen är för länge sedan utsåld.
Hur mycket blev rätt i filmen? OCH hur mycket är fortfarande science fiction?   Det vore kul att se om första filmen. Gillade den då det begav sig. Däremot tyckte jag INTE om uppföljarna speciellt mycket.
*  Mina onsdagsinlägg! TACK!!


Tack till er som skriver kommentarer på mina onsdagsinlägg (på samtliga inlägg varje dag, för den delen). Utan kommentarer skulle jag inte blogga, men det VET NI!!
Det är er feedback som ger mig energi att skriva nya inlägg, så TACK!!
Onsdagsinläggen lägger jag mest tid på att skriva under hela veckan. De har blivit mina “matigaste inlägg” och därmed inlägg som “inte skriver sig själva”. Det gör inget av det jag skriver, förstås. Allt tar tid.  Hur onsdagsinläggen blev just som de blivit vet jag faktiskt inte, men det är ganska bekvämt för en bloggare att nischa in sig vissa veckodagar :-)
Uppskattar era långa och kloka kommentarer som får mig att tänka till. TACK kära NI!!


Med detta önskas alla en fin och bra torsdag!

15 comments:

Channal said...

Minns filmen tillbaka till framtiden... den var kul och nu är vi här i framtiden. Coolt! Var många biografer som visade filmen igår.

Vädret är lika fantastiskt här. Fast inte lika varmt. Men det är skönt ute. Så vackert ute med alla varma färger! Du har faktiskt fått mig att tycka om hösten mer o mer. Hur kunde jag missa denna årstid tidigare.

Fin torsdag till dig Annika! KRAM!! Anna

Unknown said...

Ja dina morgonvandringae just nu verkligen (börjar kanske ska tilläggas) sprakar av färger, vacker ljus, dimma mm - det är en fröjd at följa med :-) En dag hoppas jag verkligen på att jag kan besöka östkusten!
Åh det visste jag inte att GG kommer kanske att återupplivas!! Vad kul! Hoppas verkligen! Det är verkligen en rapp dialog - och rolig!! min man tittade oxå på den med mig... inte lika slaviskt som jag kanske men ändå.. :-)
Hoppas att du får en riktigt fin torsdag Annika!
Kram ylva

Äventyret framtiden said...

Hos oss har vi också en fin höst. Det är första morgonen idag som jag märker att den snart är över. Löven har fallit i natt, inte alla förstås, men väldigt mycket och träden börjar se kala ut, precis så där innan det blir kallt. Det är bara att njuta fullt ut varje dag och du gör det, det märks.

Här har jag haft så splittrat vad gäller jobb och andra engagemang så jag har inte varit så aktiv på bloggen som jag brukar vara men snart kanske det blir lite mera tid för att blogga och att kommentera. Det är viktigt att få respons, absolut.

Ha en fin torsdag!
Kram

Ingela said...

I "vår" bilaffär i stan har de under många års tid haft en DeLorean i sin bilhall. Vi hade tänkt åka in och fota oss intill den i går, men sedan fegade jag ur då det var så dassigt väder hela dagen.
Annika, jag tycker allvarligt att du ska kontakta tidningar och fråga om det finns intresse av en kolumnist som skriver om amerikanska fenomen. Mejla Vasabladet och fråga dem! De sökte precis 16-23-åriga kolumnister, men kanske det skulle finnas utrymme för en lite äldre också. Vår historiker skulle ha anmält intresse om han inte varit för gammal (han fyller 25 i januari).
Jag ångrar att jag inte tittade på Gilmore Girls. Vi borde kanske koppla upp oss till Netflix igen...
Kramar!

Saltistjejen said...

Åh jag måste kolla Gilmore Girls då Annika. Låter som en serie för mig :-) Jag missade den också då det begav sig...
Tillbaka till Framtiden var en av mina absoluta favvofimer i mina låga tonår!! Såg den två ggr på bio tror jag och otaliga ggr på VHS. :-) ÄLSKADE Marty mcFly och ja första filmen är verkligen BRA! Såg om alla filmerna nyss eftersom Ella ville se dem och det var en riktig nostalgitripp för mig och M. Haha! Insåg då också ("med fasa?!?!?) att det ju har gått 30 år sedan den kom Himmel!!!!!! Jaja. Det var roligt att Ella blev hooked hon också. Och ja, flygande bilar har vi ju inte direkt men det var intressant att se VAD man trodde dom framtiden 30 år framåt. Vi skrattade gott åt att man "faxade" papper i deras 2015. Hm, faxen är väl rätt utdöd sedan ett tag. Men hooverboard hade varit himla kul om det funnits!
KRAM!

eastcoastmom said...

Ja hösten här, underbart!
Jag såg Gilmore Girls några säsonger, inte alls, men den serien var jättebra!

Annika said...

Channal:
Ja, igår var det en riktig kultdag i filmvärlden med tillbaka till framtiden. Överallt.
Lite kul när det blir så!!
Ja hösten är underbar! Jag blir så glad när du skriver att jag kanske har lite med det hela att göra, hihi!! Jag kan ju liksom inte låta bli att bara visa mer och mer av det ljuvliga.
Ja, ni har haft en underbar höst hemma också. Härligt och stärkande är det.
Stora kramar!!


Ylva:
TACK!!
Haha, börjar känna mig som en upphakad skiva på instagram. Men vädret är ju så otroligt, och naturen så vacker, att man bara måste fota den.
Tror att det är tacksammast på hela året nu. Sen våren också, förstås.
Ja GG, underbart.
Peter är inte lika slavisk som jag heller, han kan missa ett par avsnitt. Det fina med GG är att det är en sådan enorm mysfaktor runt det.
Ja, jag hoppas också du kan komma till östkusten ngn ggn. OCH jag vill till västkusten, så länge sen sist!!!
Kramar!!

Annika said...

Karin:
NI har det. Det verkar ha varit en fin höst överallt. Det ger verkligen energi och styrka.
Här brukar träden stå helt kala i slutet av nov.
Kulmen i slutet av okt början av nov.
Jag vet, det är så viktigt med respons när man bloggar. Det är verkligen så att utan feedback skulle jag förlora all min mojo och lägga av med bloggandet.
Easy as that.
Men, jag har ju perioder då jag inte alls är aktiv i bloggvärlden på ngt sätt, och sådana perioder behövs minsann också.
Stor kram till dig!!!


Ingela:
KUL!!
Ja, den bilen finns uppe i Reston nu också, den som var med i filmen. Lite kul. Måste åka in och kolla innan tisdag.
Ja, jag vet...jag skulle verkligen vilja göra slag i saken och ta det här ett steg längre. jag är inte på långa vägar så ung som Vasabladet säker, tvärtom, jag är en gammal fossil i deras ögon. Men nånstans, på ngn tidning på freelance-basis. Det vore grymt.
TACK för uppmuntrande ord. DE värmer!!!!
Kramar!!

Annika said...

Saltis:
GÖR DET!!!!
Då får du din östkustfix också! (fastän det mesta är nog filmat på ngn soundstage i Hollywood, men ändå, haha).
Se den! DU skulle älska den. OCH Lauren Graham är ju såååå bra!! Man märker att hon blev typecastad i Parenthood.
SE den SALTIS!!!!! Se den!!! Den är gullig, men dialogen gör att det inte blir sirap.
Saltis, jag borde också se om filmerna. ÄLSKADE den första! Så kul då de reser till just vår tid.
Roligt.
KUL att Ella gillade den också. Visst är det KUL när man kan börja se vuxenfilmer med sina barn.
Stor kram!!!!


AM:
VISST är den!!
Du kan se det du missat nu med GG, allt finns på Netflix. Perfekt höstserie, och så utspelar den ju sig nära dig!!

Anonymous said...

Hösten är verkligen underbar!
Tror jag har missat ganska manga säsonger av GG men det är hög mysfaktor pa den serien. Läste ocksa just precis att det ska bli en fortsättning. Läste även om en kvinna som bytt efternamn till Gilmore eftersom det är hennes absoluta favoritserie...snacka om superfan!
Tillbaka till Framtiden kommer jag väl ihag. Precis som du tyckte jag bäst om del 1!
Kramar, Lisa

Nettan said...

Gillmore Girls missade jag, har första säsongen här hemma på DVD kanske läge att damma av den och kolla på den tillsammans med dottern.
Härlig bild från i söndags, vår natur påminner om er just nu varma dagar ca 14-15 grader men kalla nätter och morgnar.
Tillbaka till framtiden gick på tv här hemma i somras minns att sonen kollade in den och förundrades över vad man trodde och hur det faktiskt blev.

Gillar verkligen dina onsdagsinlägg och förstår att det tar tid att skriva dem och att de inte skriver sig själv!

Kramar

Nettan

Desiree said...

Du har helt rätt i att hösten är bästa årstiden i USA på många sätt. Det är milt och vackert. Gilmore girls måste jag också kika på. Här är det lite kyligare än hos er med ca 10 grader på dagarna. Men jag har inget emot det efter den långa heta sommaren vi hade känns detta efterlängtat.
Kramar!

Monica said...

Vilken härlig höst och med de temperaturerna! Så skönt att kunna "tanka" sol och ljus och alla färger innan det blir kallare, låter helt perfekt alltihop, särskilt att sitta ute på morgonen med kaffekoppen utan att frysa, fantastiskt skönt!

Annika said...

Lisa:
Det är den verkligen! Så fin!
Idag är det sommarvarmt hos mig.
OJ, det var ett superfan som tom bytt namn till Gilmore, komiskt.
Ja, ettan var bäst.
Kramar!!


Nettan:
JA, se GG med din dotter. På amerikanska Netflix ligger samtliga säsonger ute, kanske samma hemma?
Jag tycker det ser ut som om vi ligger väldigt lika i naturen nu.
Så tacksam över denna vackra höst!
jag måste se om ettan o tvåan av Tillbaka till Framtiden.
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
Underbar är hösten.
Det är väldigt varmt för årstiden nu, ja. Tror det ska gå ner till ner normala temps snart.
Det har jag inget emot heller. Känns helt OK.
Ja kolla GG, den skulle du gilla, tror jag!!
Kramar


Monica:
Väldigt skönt är det onekligen. Gillar verkligen denna tid på året.
Ha en fortsatt bra torsdag