Thursday, October 15, 2015

Höst, halvtungt, nostalgi av rang och julen...

Hej och godmorgon!!


*    Hösten


Ja, den fortsätter att visa sig från sin allra tjusigaste sida. Ibland är det nästan löjligt vackert, och därtill skrattretande fint väder.
Träden är fortfarande mer gröna än gyllene, men det går fort nu. I slutet av oktober och i början av november brukar det vara som allra tjusigast hos mig.
Längre västerut, i bergen, i Shenandoah (bara det namnet är ju som en saga, eller hur?  Shenandoah) är det nog som vackrast just precis NU. HOPPAS att vi kommer ut på en lite biltur snart, Peter och jag.Bilderna är samtliga tagna denna vecka med min iPhone.*   Jamen det är tungt…Lite iallafall…


Det var så himla mysigt att ha Karolina hemma. Det var med ganska tungt hjärta vi tog farväl av henne på Dulles Airport i förgår. Ja, inte så att jag och hennes far stod och fällde tårar, men tungt i hjärtat var det nog allt ändå.
Då vi kom hem kändes det SÅ tomt i huset. Karolina själv såg fram emot att komma tillbaka till Elon igen även om hon ville att lovet skulle ha varit längre. Jag är bara så innerligt glad över att hon trivs så bra på Elon. Lilla loppan min.
Nästa gång hon kommer hem blir om ganska exakt fem veckor då det är Thanksgiving här i USA. I samband med den storhelgen (USAs utan tvekan största storhelg) har hon en hel veckas ledighet.


*   Nostalgi på galet hög nivå om man har tid…


Häromdagen gick jag in på SVT Öppet Arkiv. Baxnade inför mängden av program som finns där!
GUD vilken guldgruva det är, och vad det finns att ÖSA ur där om man vill, och HAR TID. Jag har VPN-tunnel så jag kan se allt. Ofta är det mycket som bara går att ses innanför Sveriges gränser, men med VPN så löser man det problemet.
Jag ögnade främst  igenom gamla barnprogram, och det är ju nostalgi där så man vill skrika!!!
Julia och Nattpappan, Tjejerna gör uppror (som jag älskade då jag såg serien på 70-talet), Astrid Lindgren en masse, Mumintrollen, Dagar med Knubbe…
Alltså listan kan göras hur lång som helst. Vet inte om jag kommer att se något av detta, men vetskapen om att det ligger där är verkligen mysig. Vilken otrolig tjänst av SVT att erbjuda detta. Helt otroligt!!
Nu måste jag titta på arkivet i övrigt också. Vad ligger där mer? KUL.
Mycket är ju gammalt,  förlegat och TOTALMOSSIGT av det man en gång gillat.  Åren går hårt åt på gamla serier.  Snacka om att det är färskvara.   Men roligt är att SE vad som finns! Nostalgi, som sagt.


*   Julen?


Jag ser att många, framförallt hemma, börjar ladda för julen (ser det på bloggar, Instagram etc). Det talas glögg, julgodis, pynt.  Man kan säga att det laddas så smått.
DET är tidigt att börja snacka jul redan nu, kan jag tycka.
Inser att Thanksgiving agerar effektiv bromskloss i USA. Efter att den helgen är avklarad är det ALL systems GO som gäller, men innan dess är det faktiskt rätt lugnt här bland gemene man, tycker jag.
Visst, i affärerna syns det ju att julen ligger och lurar. Den ligger där bakom Halloweensakerna och är beredd på att inta sin plats och explodera.
Julskyltat? Nej, inte än…det brukar ske efter Halloween, men framförallt efter Thanksgiving där med, även om mycket skyltning och så vidare åker upp direkt efter Halloween.
Well, people...it is the season…Vare sig vi gillar det, eller inteHa nu en fin och bra torsdag var än du befinner dig!!

6 comments:

Äventyret framtiden said...

Ljuvliga bilder av din höst!
Shenandoah, det är ett namn man kunde använda som ett mantra för att känna sig lyckligare när man är nere.

Nej, ingen jul ännu. Tids nog när så blir dags..
Jag förstår inte brådskan. Att vara i tiden man är börjar bli unikt

Ha en fin dag Annika!

Kram

Annika said...

Karin:
TACK!
Ja, Shenandoah både låter vackert och är vackert. Det är liksom alla rätt där. Namnet är underbart fint!
Ingen jul hos mig heller. Jag vet, jag tycker att julbrådskan syns mer och mer varje år som går.
Jag vet, det är en konst att befinna sig här och NU och verkligen uppleva HÄR och nu.
Detsamma, ha en finfin dag!!
Kramar!!

Monica said...

Så vacker höst och vackra bilder! Det är något speciellt med hösten detta år tror jag och vi är glada att vi har så fina soliga dagar här med, blir riktigt förvånad att solen skiner så vackert på morgonen.
Förstår att det blev lite kort när Karolina var hemma denna gång och det blir så tomt sedan, känner igen alltför väl. Men det bästa är att de har ett mycket fint liv där de är, jag tänker så med, skönt ändå att hon har lite längre lov nästa gång.
Och visst är det kul med SVT öppet arkiv, tänk vad mycket som hänt och att de sparat allt, sett lite av det, maken tittar mer och berättar, han minns så mycket runt om och tycker det är roligt.

Och julen ja, den är på gång i alla affärer så den går inte att undvika och det är kul att se nya modeller på adventsljusstakarna, haha, men ska nog inte ha någon mer, stjärnor kommer ju i alla upptänkliga former med, väldigt fina.

Ha en fortsatt fin dag!

Nettan said...

Så härliga torsdagspunkter, och vackra bilder! Att SVT plays arkiv är en guldgruva håller jag med om fullständigt. Kul att det finns.

Julskyltning i oktober, lite stressande kan jag tycka men det är kanske ett sätt att överleva november? Jag vet inte?

Ha en fin torsdag!

Kramar
Nettan

Annika said...

Monica:
TACK!
Ja hösten är så fin. Här är den nästan alltid så här klar och solig. MEN ni har ju också haft en sanslöst vacker höst i Sverige. DET är underbart ju!
Ja, Öppet Arkiv är otroligt. Vilken tjänst!!!
Har ju inte tid att sitta där, men ngn ggn kanske man ser ngt. Otroligt fint att det finns tillgängligt iaf.
Karolina ja, det var väldigt kort, men snart är det lov igen. BRA det!!
JUlen ja, jag är ju stor julälskare så den ska vi bita tag i runt Thanksgiving här på min blogg.
Ha det jättebra!!

Annika said...

Nettan:
KUL att du tycker det.
Jag vet egentligen aldrig hur punkterna tas emot, men jag kör dem tills vidare.
Otroligt med arkivet ja, vilken skattkista det är. Roligt!!
Ja, jo, det är ju verkligen så att det blir lite mer indelat när man har Thanksgiving som bromskloss, det har man ju inte hemma. Så visst, och handeln måste ju sälja...
Kramar!!