Thursday, October 29, 2015

Det här med HALLOWEEN, och en hel del annat!

Torsdag blev det återigen.



*   Oktober



Den underbara månaden oktober går mot sitt slut. Fattar inte hur snabbt tiden går. På hösten verkar tiden gå ännu lite fortare än vanligt.
Läskigt!!
Snart är det verkligen jul, hörrni. DET är verkligen det.



*  Peak?  Eller färgerna på topp!



Nej, här har höstfärgerna inte nått sin fulla peak, eller topp, riktigt ännu. Finast här är det i början av november. Sen går det fort. Vips är löven borta. När det till sist blivit Thanksgiving, i slutet av november är ALLA träd kala.



Veckans bilder på insta, mer eller mindre.  Alla tagna med min iPhone.  





Trädet på min baksida...oh how I LOVE!!




Min baksida igen...

*  På Target…



är det alltid kul att vandra omkring.
Problemet med Target är att man kommer in för att köpa en rulle tejp, och sen kommer man ut 200 dollar fattigare.
GAAAHHH! THE curse of Target!! Det finns alltid så mycket KUL, och fint, på Target som jag inte kan motstå. Igår var mitt ärende på Target att köpa Halloweengodis. Och sen köpte jag faktiskt ljusslingor till jul också. Jajamen…OCH tjaa...lite annat, då'rå...*harkel, host*



*   Men, gud, det är inte BRA för mig…



…att vandra omkring på Target när julsakerna börjar komma upp. Jag började känna mig helt ivrig, stissig och spattig. OCH jag ville köpa, typ, ALLT!!! Det finns så mycket snyggt inför julen att jag blir helt och hållet knäsvag.
DET är ju inte heller SÅ att jag behöver något nytt. JAG. HAR. SÅ. SJUKT. MYCKET. JULSAKER!!!
Men igår kände jag hur ha-begäret liksom bara slog mig rätt i solar plexus.
Personalen plockade hela tiden fram nytt. Samtidigt plockade de ner Halloween. Här avlöser helgerna varandra, men nu går vi mot årets STÖRSTA helg!!
OCH, tjaaa, inte MIG emot!!



MIN kundvagn...
Gårdagens ärende?  Halloweengodis...





Doftljus, doftljus EVERYWHERE!!!  OCH ni vet ju hur svag jag är för sådana!





Ett björnhuvud någon?  Nej, jag tror att jag avstår, hörni...








Hallweengodis i LÅNGA rader!!




BARA Halloweengodis, hylla UPP och hylla NER!!




Vilka fina muggar, och småmuggar.  De små är ju perfekta för glögg!  Men jag HAR ju redan glöggmuggar i parti och minut.  JAG behöver inget NYTT!


*  The Queen of Halloween!


Det är jag det, eller det VAR iallafall jag. OCH jag är det väl än. Men iår klär jag inte ut mig till den mäktiga drottningen  Jag ska ju inte på någon Halloweenfest (TYVÄRR, TYVÄRR och åter TYVÄRR) så det känns lite “off” om jag skulle klä upp mig i full regalia, haha!! Dessutom har min goda vän Susanna lånat “The Queen's” utstyrsel iår.
Jag får vara häxa--typ. Och det passar ju mig, hehe, när kiddsen kommer hit.
Jag har tonat ner Halloween något kopiöst iår. Som jag berättade tidigare, det är inte lika KUL då man inte har barn i huset.
Peter vill ta fram lite gravstenar och sådant på lördag, och det kanske vi gör. Vem vet? Lovar att tala om hur det blev på måndag.





*   Halloween och dess regler.



OH MY, under alla år jag skrivit den här bloggen tror jag att jag varje höst vikt ett inlägg åt Halloweens regler. Nej DET inlägget skriver jag ICKE iår.   Ids inte “predika” längre, hahaha!! Och eftersom jag kanske förlorat min “mojo” vad gäller Halloween orkar jag inte spilla krut på att tota ihop en sådan text.
Men regler, tydliga regler, finns. OCH ja, Halloween äger fortfarande enbart rum den 31 oktober. VARJE ÅR! Forever and ever and ever. Ingen annan dag.
HÄR, här kommer en länk till ett av mina STORA Halloween-inlägg från tidigare år! Den som vill läser och begrundar :-)



*   Regn och REGN!!



Var det hela dagen igår. Regnet fullkomligt vräkte ner!
Samtidigt var det varmt, ja till och med fuktigt. Riktigt otäckt, otäckt väder. Jag har NOLL emot regn, men när det är som en klibbig filt (av varm fukt) DÅ är det rent vämjeligt. Det lär vara en eftereffekt av orkanen Patricia som drabbade oss igår. Blåsigt var det, och även åska förekom på eftermiddagen.




På väg till Target igår.  Här skulle jag svänga till vänster på vägen utanför mitt område.  



Regn över Reston Parkway.


Ha nu en jättefin torsdag.
Imorrn blir det lite nostalgi här hos mig…

13 comments:

FREEDOMtravel said...

Härliga färger! Har ingen aning om ifall de firar Halloween här i Kroatien faktiskt. Kan inte påminna mig att jag sett några prylar i affärerna iaf... Jo förresten, röda ljuslyktor säljs i massor just nu!

Nettan said...

Vilket busväder varmfuktigt regn = blä det ör nog det värsta, just när det känns som om allt är insvept i en våt filt!
Reglerna för Halloween är bara så bra! Har rekommenderat dem till vänner som känner sig osäkra här i Sverige i takt med att Halloween växer sig större. Tycker dock bättre om thanksgiving som vi firat med våra amerikanska vänner i Sverige, det är något som är fint, vänner och familj som samlas och äter gott. Men man kan inte få allt.
Tur att vi inte har Target hör hemma vet en tjej som skulle fastna där!

Ha en fin torsdag.
Kram
Nettan

Åsa said...

Såg jag peanut butter snickers också? Jag älskar både snickers och jordnötssmör....men jag har aldrig sett dem ihop. Livsfarligt!

eastcoastmom said...

Tror jag måste ta mig en tur till Target, vill ha nya röda kuddar...

Steel City Anna said...

Åh vilken fin bild med löven under bordet i trädgården! Löven har sin peak hos mej nu och faller av med en väldig fart. Regnigt väder tyvärr, jag hoppas jag hinner fota mer innan de är borta. Den affären verkar rolig! Jag älskar att titta på julpynt. Min favoritaffär är John Lewis julavdelning, de har så extremt fina saker. Brukar kolla in allt och köpa nåt när de rear strax innan jul och efter :) har inte heller nåt direkt pockande behov av fler julgrejer så intalar mej att det går att vänta! och så ljus som doftar jul .... Det kan man ha hur många som helst ;)

Annika said...

Helena:
TACK!
Tja, vem vet? Du får hålla utkik på lördag. Spännande. I Sverige verkar det bara bli större och större efter vad jag kan se...


Nettan:
Ja, vidrigt väder. Just det där varma. USCH!! Man blir helt tung i huvudet av det.
ÅÅÅ tack, ja gissa om jag lade tid på de där Halloweeninläggen förr. OCH jag länkar med glädje upp dem så att andra kan läsa. För regler finns det, onekligen.
Svårt att fira Thanksgiving hemma, tror jag. Men det är en jätte, jättefin helg. Så lågmäld. Min favorithelg efter julen.
HAHA, Target är livsfarligt. Rent bedrövligt farligt, haha!!
Kramar!!

Annika said...

Åsa:
HAHA, kanske det ja...
Jag tar de där typiska Halloweenpåsarna med godis. Det gäller att ta sorter man själv gillar, för det brukar bli MASSOR över sen :-)


AM:
Now's the time to do so :-)

Annika said...

Anna;
Den var min insta-bild igår. SÅ det är roligt att du gillar den!
TACK!!
Snart peakar löven här med. Men inte riktigt än.
När de väl nått sin höjdpunkt då faller de med fart, buhu!! Det är därför man måste fota som en galning på hösten :-)
OH my goodness, det finns så många affärer som har så mkt fint till jul. Helt galet. Jag får hejda mig. Redan nu har jag en kasse i källaren med nya julsaker. GAAAHH!!
OCH doftljus ja!!! Vem kan motstå? Hihi!!

Monica said...

Så fort hösten går eller snarare oktober, för någon vecka sedan måste jag kolla om det verkligen var allhelgonahelg redan:-), men skönt, då är det inte så långt till jul:-). En verkligt trevlig "affär" det där ser jag:-), är ju så kul att strosa runt och titta, hmmm. Tycker det ser ut som de nappat på nötknäppare, de där träfigurerna, har en tysk sådan, de är fina.
Så härligt med träden och färgerna du har intill huset, så vackert! Och fotot med den röda lövmattan med stolarna är helt underbart!
Här har det mesta av löven fallit nu och på landet allt. När jag räfsade i månskenet så lyste björk-asp-och asklöv som guld så de syntes så tydligt, skulle förstås fotat det.
Ska köpa lite fina ljus snart och även maken kikar på ljuslyktor, haha, de här är fina säger han, vet inte om vi har plats, jag ger ju bort av dem vi har, men visst finns det mycket så fint och alltid piggar det upp lite i vår mörka värld, är litet ändå som gör det. Och jag tror vi behöver det.

Annika said...

Monica:
Ja, den går så galet fort.
Ja, nötknäppare är stort till jul här. Riktig American Christmas Classic.
Tack, ja den bilden är tagen utanför mitt hus, Jag har en stor lönn utanför mitt deck som tappar sina löv nu, och de löven lägger sig som en matta över uteplatserna. Vackert.
Underbart är det med dessa färger under gråa dagar. Det lyset upp som solen.
Visst ska vi pigga upp vår mörka värld med lyktor och ljus.

Anonymous said...

Oj, oj! Vad mycket fint jag ser på dina bilder från Target! Speciellt den där röda stjärna som ser ut att ha belysning! Hur fasen får jag hem en sådan!?

Musikanta said...

Måste kännas underligt att inte fira Halloween lika stort som förr - men håller med dig om att det är roligare med barn hemma. Mitt strå till stacken har inneburit godisköp till de hemska monstren som brukar hemsöka oss i morgon och påttittande när svärsonen och barnbarnen skar ut en pumpa förra helgen. Det var ett drygt jobb som jag förstår och jag tänker inte försöka mig på det själv.
Det blir musikcafé med kören i morgon och kyrka och minnesgudstjänst på söndag. Inga häxor eller spöken mer än dem som kommer och ringer på dörren för min del.
Kram från Ingrid

Annika said...

Brysselkakan:
Din tajming blir perfekt!! Jag vet, den där röda stjärnan är SÅÅÅÅ snygg. Ja, belysning ja. Ja, den är stor den stjärnan. Du kommer att hittas åååå mkt snyggt!!


Ingrid:
Ja, det gör faktiskt det. Lite konstigt...
Men det är verkligen så att jag inte ids spilla krut då K inte längre är hemma.
Halloween är på lördag, inte imorrn :-) så jag hoppas inte att du får ngra rackare som kommer imorgon, men vem vet...?? Hemma är det ju lite luddigt vad gäller Halloween.
Nej, det blir inte så mkt spök för mig heller i helgen :-((( Förutom att ta emot grannbarn som kommer och knackar på.
Kramar!!