Thursday, September 24, 2015

Vad säger ni om punkter igen?

Hej alla läsare!!!

Nu är det torsdag, och det är dags för bloggårets första punktinlägg.
Hoppas att ni gillar dessa punktinlägg. Om ni vill får ni ge mig lite feedback angående dem i kommentarsfältet.
Jag känner mig själv lite osäker över dess vara och icke vara.

Men, here goes:


*   Rest in Peace…

Restons grundare, Robert E Simon, dog i sin lägenhet i Reston i måndags. Han blev 101 år gammal.  Vad jag vet var han “sharp as a tack” och aktiv ända fram till sin död.
Reston var hans vision OCH livsverk. Visste ni att hans familj ägde Carnegie Hall i New York City? Nej, jag tänkte väl det, det är ju nästan lite kuriosa.
Mr. Simon sålde Carnegie Hall och för de pengarna köpte han marken i Norra Virginia där Reston ligger idag. Då var det landsbygd och vildmark. Idag är det en närförort till DC. Ni kan läsa den här artikeln ur New York Times som publicerades häromdagen om ni vill veta mer om Reston och Robert E Simon.
Reston är en av USAs allra första så kallade Planned Communities. Alltså en plats där man bor, jobbar, handlar och kan ha en rik fritid. Här finns alla möjliga former av boende från hyresrätter, bostadsrätter, radhus, småhus, stora jättevillor och tjusiga “pent houses”. Det finns även så kallade “section 8”-lägenheter,  alltså för dem som får hjälp från kommun och stat för att klara sig. I Reston finns även en av Fairfax Counties härbärgen för hemlösa.
Reston är Robert E Simons stad (om än, konstigt nog, utan stadsrättigheter även fastän delar av den är mer stadslik än många andra städer häromkring), och därav namnet på platsen där jag bor, R-E-S-ton.

Jag är djupt tacksam över att kalla Reston mitt hem. Jag älskar att bo här. Jag älskar Mr Simons vision, älskar att jag är en del av den.
HAN fick ju vara med om stora saker under Restons hittills 51 åriga historia. Ända till sin död var Bob Simon aktiv medlem av Reston Association. Hans ord vägde tungt. OCH ofta såg man denne gamle man vara ute och gå på parkvägarna häromkring stödjandes på sin käpp. Han hälsade på alla, och många var de som ville byta ett ord med honom. En älskad figur i Reston som alla kallade Bob, rätt och slätt.

Jag älskar att bo här, som jag sa. 
ÄLSKAR att naturen finns om knuten var man än befinner sig.
ÄLSKAR sjöarna.
ÄLSKAR alla grönområden.
ÄLSKAR Reston Town Center (vårt utomhuscentrum med shopping och restauranger), som nästan är som ett litet “mini-Manhattan”.
ÄLSKAR alla otaliga promenadvägar och stigar som finns här. Överallt. TACK vare dem saknar jag aldrig allemansrätten. Det känns som om vi har den här iallafall.
ÄLSKAR mångfalden som råder i Reston.
ÄLSKAR att det finns folk från jordens alla hörn som bor och verkar här. Vilken rikedom det ÄR!!
Jag är innerligt ödmjuk och tacksam över att bo och leva i Reston, som i mitt tycke är i det närmaste idealiskt.

Vila i frid, bäste Robert E Simon!Igår for jag upp till Lake Anne Plaza, ett av våra Village Centers här i Reston.   Bob Simon bodde i höghuset--Heron House-- vid Lake Anne, och han sitter som staty nere vid sjön sedan länge.  Rörande och vackert att se alla blomster!

*  Gilmore Girls.

Yo, y’all!!
De flesta av er vet ju hur BRA Netflix är. Gotta love it, visst!
Jag har  precis börjat kolla in den gamla serien Gilmore Girls där. Jag vet, det verkar som om jag är sådär en 18 år gammal, hihi. Men faktum är att jag tycker att det är ett SÅ mysigt program. PLUS att jag verkligen, verkligen GILLAR Lauren Graham, som spelar mamman i serien.
Vill ni ha en mysstund så se Gilmore Girls. Antar att det är MÅÅÅÅÅNGA av er som sett den redan. Herregud, det var ju VÄLDIGT länge sen den slutade att gå som serie, OM MAN SÄGER!!


Serien handlar om en mamma och hennes tonårsdotter i en liten stad i New England. HÖG mysfaktor på hela serien!


*  Svenska böcker av svenska författare.

När jag är hemma i Stockholm  köper jag alltid med mig massor, massor, massor med svenska böcker. Svenska böcker, skrivna av svenska författare, är nästan det enda jag tar med mig hemifrån då jag åker hit hem igen (ja, jag har två “hemman”).
ÄLSKAR att gå på svenska bokhandlar och plocka på mig böcker. Nu när jag var hemma slag i slag blev det så att jag tog med mig massor med böcker  tillbaka hit på bägge resorna.
Jag köpte också på mig en del smått och gott i Närpes. Jag är ju jädrigt svag för Arabia, ska ni veta. OCH  svag för Muminmuggar--och Muminprylar-- är jag också  Alltså blev det blev en del sådant som fick hänga med, väl inpackat, i resväskan. Jodå, allt klarade sig.


*  TACK!

Jag vill tacka er för gulliga kommentarer, och ert varma välkomnande,  då jag återuppväckte min blogg igen.
DET känns bra, ska ni veta. Värmer mer än ni anar. Utan er, och era tillrop, ingen blogg.

OCH jag ska säga VÄLKOMMEN tillbaka till er också!!! Eftersom jag tar så långa uppehåll ibland så är jag innerligt tacksam över att NI stannar KVAR!!!


TACK!!!


*   Svennefrulle…

Jajamen, idag ska jag återse mina svennar igen efter ett långt uppehåll. Det ska bli så mysigt.
Det är Lotta som är värdinna, så då vet jag att det kommer att bli EXTREMT gott. Ser redan nu fram emot att åka upp till Lotta i Norra Reston och träffa “mina” svennar!

*  Elon
Japp, drar till Elon TIDIGT imorrnbitti!! Det är Parents Weekend därnere. Det ska bli kul. Vädret lär SUGA, men det får man stå ut med. Det sägs ska bli 16-18 grader och strilande regn hela helgen. Som sagt—oh WELL— det blir kul ändå.
På grund av denna resa blir det långhelg för mig. SÅ jag säger redan här;
HA en fin helg kära, fina ni!!!

20 comments:

Anonymous said...

Hej Annika! Så glad att du är 'tillbaka' igen - läst din blogg länge länge men inte kommenterat innan...
Väldigt vackra bilder från din mormors begravning, mycket stämningsfullt och vackert ser det ut att ha varit. Rörande.

Har själv ingen blogg men beundrar dina inlägg - variation, regelbundenheten och alla bilderna (gillar punkt-inläggen så väl som mer traditionella). Kollade faktiskt själv på Gilmor girls serienför inte så länge sen på Netflix. Älskade den! Sån mysfaktor!!
Hoppas att ni får en skön helg tillsammans!
Ylva (i Ca)

Katarina P said...

Älskar punktliststorsdagar! Keep 'em coming!

Eva i Dalarna said...

Intressant att läsa om Restons grundare. Så fint med alla blommor runt hans staty.
Gilmore girls såg jag för evigheter sen. Den var bra men jag vill inte se om den. Ibland känns det bara som att det får räcka liksom.
Förstår att du köper med dig böcker, det kan man aldrig få för mycket av!
Jag gillar torsdagspunkterna! Det är kul att du är tillbaka.
Vädret här i Dalarna är mulet mulet o regn. Långkalsongernas tid är på ingång....
Ha en trevlig svennefrukost och en mysig helg på Elon!

Humlan said...

Det är så roligt att kunna titta in här igen, fina bilder och bra läsning! Jag gillar variationen och tycker om att läsa dina punktinlägg. Jag hoppas du fortsätter med dem!

Så fina bilder från Närpes och din mormors begravning. Och fina bilder på hösten som ju har gett oss mycket sol och fint väder. (Tyvärr har jag legat inne sjuk några veckor, så jag har missat mycket av det.)

Reston låter verkligen som en trevlig stad att bo och verka i, och det är väl ofta så att man trivs bäst på platser där det är variation i bebyggelse och människor, och där folk både bor och arbetar.

Jag kan tänka mig att det är roligt att träffa vännerna i svenne-gänget igen och att träffas över en god frukost låter så härligt!
Ha en bra helg i Elon, hoppas att vädret inte stör er för mycket!

Kram!

Marika Carvalhal said...

Hej! Tips ! Låna e böcker till nook gratis på biblioteket, online i Sverige- funkar jättebra! Hälsningar Marika

Desiree said...

Robert E Simon har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med Reston. Jag förstår att du älskar att bo där med alla dessa vackra natur och grönområden men också närheten till både vatten och stan. Kan förstå att han är saknad och sörjd. Spännande att höra att det också var han som startade detta med planned communities som nu finns överallt i USA. Han hade den rätta framtidsvisionen.

Gillmore Girls låter som något som jag skulle gilla. Vi har ju numer fått i Amerikanska Netflix hos oss och oj vilken skillnad!!! Det finns så oftantligt mycket spännande och bra att välja mellan numer känner jag. Mamman i Gillmore Girls är väl hon som spelar Sarah i Parenthood också (har återupptagit mitt tittande av Parenthood igen). Nu kollar jag också på tredje säsongen av House of Cards. Jag och C har precis kollat klart pa Narcos som var spännande och väldigt välgjord som handlar om Pablo Escobar och hans knarkimperium som han skapade i Colombia. Sedan finns det ju så mycket bra dokumentärer som jag älskar.

Jag hoppas du får en riktigt fin och bra helg nere i Elon trots regn.

Många kramar och så himla kul att du är tillbaka på och bloggar igen. Saknat dig och bloggen :-)

Annika said...

Ylva:
VARMT, varmt välkommen till min blogg! Så roligt det är när "tysta" läsare hörs av, som du! TACK för din kommentar, den betyder mycket!!
OCH tack, ja min mormors begravning var verkligen mycket, mycket vacker. OCH jag är så glad att jag inte var överväldigad av sorg, utan att jag verkligen kunde ta in skönheten och det vackra avsked hon fick.
TACK för feedback, blir glad över den.
OCH för dina fina ord om min blogg.
Gilmore Girls är verkligen MYS!!
Ylva, tack för att du tog dig tid att kommentera.
Varmt välkommen tillbaka.
Kramar!!!


Katarina.
TACK!!! BRA att veta :-)

Annika said...

Eva:
Ja, han var en stor man. Älskad.
OCH han utförde verkligen storverk.
Tänk att han var pigg tills det att han dog vid 101!!
GG ja, skön serie. Men nej, jag tror inte jag skulle se om den heller, kanske. Men jag är glad att jag har flera säsonger kvar av den :-)
TACK för input om punkterna.
Vädret i Dalarna låter rät skönt. Har så NOLL emot svensk höst.
TACK, ha en toppenhelg!!


Marika.
Finns bara ett krux, vill läsa inbundna böcker ;-)

Annika said...

Humlan:
ÅÅÅ tack för de orden!!
TACK!
OCH ja, tack, begravningen var verkligen fin. Ett minne för livet, faktiskt. Min lilla mormor som fick ett så vackert avsked...SÅ glad för det.
Humlan, hoppas du mår bättre. HOPPAS du snart kan börja njuta av den sköna hösten som ni har.
Tack, önskar dig en fin helg också.
Stora kramar!!

Desiree:
Ja, Bob Simon hade verkligen den rätta visionen. Verkligen!!
Sen blev det väl lite "väl mkt pengar" i huvudet på de han arbetade med, och jag tror aldrig han förlikade sig med det. DET trots att han själv var väldigt förmögen, men han såg verkligen till dem som hade det svårt.
Ja, jag älskar att bo här. DET gör jag.
Glad att du varit här så du vet vad jag talar om :-)

GG ja, tror du skulle GILLA.
Exakt, det är Lauren Graham som spelar Sara i Parenthood. Tycker så mkt om henne. OCH Parenthood är nog en av mina favvisserier nånsin.
KUL med amerikanska Netflix, ja de har ju mkt att ösa ur här. Onekligen.
House of Cards, min älskingsserie närapå. OCH alla dokumentärer på Netflix...jag vet, en GULDGRUVA, har sett SÅ många av dem.
TACK för tipset om Narcos.

OCH tack för att du gillar att jag är tillbaka. DET värmer mitt hjärta!!! KUL att vara hos dig också igen!!!

ha en toppenhelg!!!
KRAMAR

Malin said...

Reston verkar så himla fint med mycket natur och sjöarna och så husen som ligger med strandtomt. Men ändå nära till storstad. Känns som ett ställe där jag skulle kunna trivas.

Åh, Gilmore Girls. Följde det när det gick på tv, och har funderat på att se om den på netflix.

Monica said...

Intressant att läsa om Reston och så bra att han byggde den staden:-). fantastiskt med människor som lever så länge och är vitala, vilka långa liv en del har.
Gillar böcker också och tycker att det är väldigt bra med alla pocket som finns idag, förr skulle jag alltid ha inbundna så det blev snyggt i bokhyllorna:-), tänker inte alls så längre utan är glad att böckerna så snabbt kommer i pocketformat och är lätta att ta med sig, och kan ges vidare när man läst.
Vet du att Muminmuggarnas tillverkning är slut snart i Helsingfors? Arabia lägger ned helt och 130 som är proffsiga på denna tillverkning blir arbetslösa. Tillverkningen ska läggas utomlands någonstans men det kan ju inte bli riktigt detsamma, finns redan kopior även om denna tillverkning ska vara original. Nu blir man rädd att slå sönder dem:-), är dyrbara redan sägs det, gäller vissa motiv och kanske främst de äldre, du har säkert av dem också. Ska köpa några till av dem som finns i handeln nu, för de försvinner ju snart antagligen.

L said...

Reston verkar verkligen vara en pärla. Ett tecken på att det kan fungera ypperligt när en eldsjäl har möjlighet att driva igenom sin dröm. Säger bara grattis till er som lyckats pricka rätt.

Och apropå Gilmore Girls så håller jag med. Underbar serie. Skulle gärna se den igen.

Ha en bra helg!

Annika said...

Malin:
Hej och välkommen hit!
Ja Reston är verkligen trevligt. Ganska annorlunda många andra amerikanska samhällen. Uppskattar verkligen sjöarna och parkvägarna.
Gilmore Girls, så mysigt.
Ja, se om det!! Så hög mysfaktor på den serien!!
VARMT välkommen tillbaka!!


Monica:
Tack Monica, kul att du tycker att det är intressant att läsa lite mer om Reston.
SAMMA här, har NOLL emot pocketböcker. Gillar formatet och att det är lätt att hålla dem i handen då man läser i sängen.
NEJ, visste inte att Arabia ska sluta tillverka muminmuggarna. Men USCH!! Halva grejen är ju att DE ÄR just Arabia. USCH vilken tråkig nyhet :-/
Ja, jag vet att många av dessa muggar har mkt stort värde! Speciellt de äldre.

Annika said...

Lisa:
Ja, jag stormtrivs verkligen här. Tycker också vi hade tur som hamnade här.
GG ja, sådan feelgood. Fattar inte att jag missade den under åren den gick. Trodde väl det var ngn ungdomsserie eller ngt.
Ha en toppenhelg!!

Anne-Marie said...

Gillar ditt torsdagspunktande så fortsätt gärna med det. :)
Verkligen intressant att läsa mer om ditt älskade Reston. Visste faktiskt inte (kanske har missat detta om du skrivit om det tidigare) att Reston är den typen av stad som du nu beskriver.
Aha, så RESton kommer från Bobs namn.
Den typen av samhälle som Reston är finns väl inte i Sverige? Och så stor skillnad mot vad vi har här där jag bor.
Nu förstår jag mer varför du har så mycket mer natur som är lättillgänglig. Spännande.
Har du en extra resväska med dig när du åker till Sverige och Finland? Tänker nu på allt du vill handla.
Du är då ute och reser och far Annika. :) Hoppas att du får en riktigt fin långhelg i Elon trots litet regn och rusk.
Kramar!!

Charlie sa ... said...

Welcome back!!!!
Du har varit saknad <3

Har följt dig på Insta, varit med på ett litet hörn i Sverige och i Finland. Det har känts så bra!
Inte lätt att säga hej då till din älskade mormor, men ingen har skrivit och berättat så fint om henne som du. Ni är stor, härlig familj Annika. Mycket kärlek, det känns! Har tänkt på dig.


Gillar dina punkter, bara så du vet!!
Förstår att Resten är verkligen helt underbart. Hoppas komma dit en dag, och promenera tillsammans!

KRAM

Vform said...

Hej igen :)
Jovisst ska du fortsätta med dina punktinlägg!
De är lättlästa och mångsidiga! Läser visserligen alla inlägg, men punkter däremellan är perfekt!
Tack för hälsningen :)
Ha nu en trevlig helg i Elon och kör försiktigt!
KRAMAR!!

Äventyret framtiden said...

Jag minns att du har skrivit om Restons grundare tidigare någon gång. Tänk ändå att bli 101 år ung!
Intressant läsning Annika och för min del så får du gärna fortsätta med torsdagspunkter. Det är ju jätteroligt att läsa om olika saker i ett inlägg.
Ha en fin helg!
Kram

Andra året i Hjo said...

Kul läsning om mr Simon - och kul för honom med alla blommor.

Unknown said...

Jag ÄLSKAR dina punktinlägg! Ser alltid fram emot dem :)

Väldigt intressant läsning om Bob, tänk att få bli 100+, så mycket man får vara med om !

Önskar en trevlig vecka!