Tuesday, September 22, 2015

A place I really like!

Hello and good morning Tuesday!


Back in Northern Virginia again. BACK to summer like temps (NO, I do not like it. I want FALL now. For reals!!!!). I’ll rant more about this in tomorrow’s post, haha!! Yes, you have been warned!

Peter and I went to a place I really like visting on Saturday afternoon. We want to Meadowlark Botanical Gardens in Vienna here in Northern Virginia, about a 15 minute drive from my house.
Meadowlark is beautiful at all seasons, and it is a haven for a person, like me, who’s interested in trees, plants and flowers.

Saturday afternoon was downright HOT (30 degrees C, 85 F).
Peter and I strolled along slowly. You will find som pics below.

I am back in regular business again with daily power walks and boring diets…

Have a good one, y’all!!!


Yes, you can tell that it is fall in nature.  The leaves are starting to turn on some trees.  But, mostly it is green everywhere.  Of all the fall months here in the DC-area I like October the best, and early November.  September is a bit too summery for my liking.
18 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej Annika,

Vad vackert!

Jag vill också säga att det var ett fantastiskt fint inlägg om din mormor som fick mig att tänka på min egen fina mormor Lilly som jag dock inte fick behålla så länge men alltid kommer att minnas med värme i hjärtat.

Tack för att du delade med dig och vad fint att du hade möjlighet att åka hem och vara med på begravningen.

Ha en fin dag!

Kram, Anneli

Anne-Marie said...

Börjar med ditt inlägg om begravningen eftersom jag inte riktigt hann med att kommentera tidigare. Vill också säga här på din blogg att det är så roligt att du är tillbaka i bloggvärlden. :) Har saknat din blogg och dina kommentarer hos mig.
Så vacker och stämningsfull begravningen verkar ha varit. Många vackra buketter och fina verser. Tycker om den som du och din syster valde - både bukett och vers.
Förstår att du är tacksam att du kunde vara med och säga adjö till din mormor. Hon har det bra där hon är nu. :)
Jag har aldrig hört talas om Villaavslutningen. Vad är det?
Skönt att kunna "landa" i vacker natur hemma i dina trakter här i USA. Så lummigt ni har det fortfarande trots en del höstfärger.
Vi hade det också riktigt varmt idag med ungefär samma temperaturer som du hade. Litet väl varmt för slutet av september.
Stora kramar!!!

Desiree said...

Hosten verkar anda vara pa G hos dig med bladen som borjar skifta I fina farger. Forstar absolut att du ar redo for hosten och inte mer sugen pa sommar och varme. Har borjar hostkansla infinna sig med kyliga morgnar och sedan relativt skont under dagen med ca 17-20 grader. Kanner mig ocksa redo for host nu.
Botaniska tradgardar ar bade mysiga och vackra.
Kramar!

Anonymous said...

"daily power walks and boring diets…" Allt gående kan jag ta men detta att man 24/7 tänker på vad man inte ska stoppa i sig, att man hela tiden är sugen på det man inte ska stoppa i sig, ja det kan göra mig galen ibland... Varför är allt gott oftast onyttigt?
Gillar mig själv bättre när jag ligger på en viss vikt, de sju kilon jag fick bort under sommaren mycket pga allt hårt jobb med huset, är toppen att slippa men känner jag mig själv rätt sitter de kilona på mig igen innan våren är här...
Ständigt denna kamp...

bettan said...

Så vackert men allt mycket sommar än, som du skriver.
Ska du träffa påven idag? Jag tycker du ska bjuda honom på fika på ditt deck :)
KRAMAR!!

Annika said...

Anneli:
HEJ och tusen tack för dina snälla ord.
De värmer.
Jag är ledsen att du inte fick ha din mormor i livet så länge, men glad att hon gjorde ett sådant varmt och fint intryck.
Jag hade lyckan att ha min mormor fram tills att jag blev nästan femtio, en ynnest.
Ja, jag är verkligen glad att jag kunde åka hem och vara med på denna begravning, men det var liksom aldrig ngn tvekan.
Tack än en gång för fina ord!!
Kramar!!!Anne-Marie:
Tack för din varma fina kommentar. Jag blir så glad.
Det känns fint att vara bloggare igen, och det är roligt att vara tillbaka i bloglandia. Din blogg tillhör ju en av mina verkliga favoriter.
Ja, att kunna åka hem och vara med på begravningen var en självklarhet för mig. SÅ glad att jag åkte, och så glad att begravningen, trots allt, blev en sådan varm och fin stund. En dag jag kommer att minnas. Jag vet att mormor har det bra nu, jag bara vet det.
Roligt att du gillade vår vers och blommor. Den versen kändes självklar då vi läste igenom en hel radda med verser.
Villaavslutning är stugsista :-) Men jag berättar mer om den sen. Underbar är det iaf.
Här är det nog höst ja, men det känns mer som sommar. Jag längtar efter lite mer kyla och hög luft, men det kommer väl det med.
Tusen tack för din kommentar!!
Kramar!!

Annika said...

Desiree:
Ja. höst är dt, även om det kanske inte känns.
Jag vill lägga sommaren 2015 bakom mig. Vill börja om på ny årstid nu.
De där temperaturerna ni har nu är perfekta på hösten. Perfekt dagstemp!!
Längtar tills vi får det så.
Ja, botaniska trädgårdar är verkligen fina att besöka.
Kramar!!!


Brysselkakan:
HATAR det. ALLT får man tänka på. OCH efter en lång, lång vistelse hemmavid har det blivit mkt gott, och det är som det ska. DET finns ju såååå mkt gott i norden. Men aj och suck vad det syns på vågen. Jag trivs inte med min vikt alls nu. Precis som du säger har man en vikt där man trivs bäst, och jag ligger mkt över den nu.
Hatar att tänka på allt jag stoppar i munnen....USCH!! och jag kör en pretty BÖÖÖÖÖRING diet nu, men det brukar ge utslag...så...
Jag vet, ständigt denna kamp. En kamp jag fört sen jag fyllde 30. USCH!!

Annika said...

Bettan;
HAHAHAH, påvefika på decket. DET vore ngt det. Såg igår på nyheterna att man INTE får ta selfies med honom, och där föll det för mig ;-)
Nej, jag ska inte in till DC. Rena rama kalabaliken där inne med säkerhetspådrag och folk i mängd. NOOOT my thing. Jag ska stanna här, och lukta på mina blommor ;-)
Precis som Ferdinand...
KRAMAR!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Jättefina bilder!
Jag vet att jag skrivit det tidigare, men ni verkar ha så otroligt vackra platser överallt omkring där du bor! Jag blir så avundsjuk ;-D

Apropå "boring diets"...
Jag kan VERKLIGEN tipsa om den kost jag startade med för 6 veckor sedan, den 10:e augusti... LCHF!!
Jag har tidigare varit skeptisk till den, just eftersom det är så mycket fett man äter. För att jag är ju trots allt uppvuxen i ett samhälle där fettskräcken hållit folket i ett krampaktigt grepp i flera decennier.
MEN jag bestämde mig i alla fall för att prova, och numera är jag SÅLD på detta!
För sanningen är den; att det är inte fettet som är boven i dramat, utan KOLHYDRATERNA vi äter.
Och alla förbaskade Lightprodukter och fettsnåla/fettfria alternativ, med så mycket tillsatser att kroppen inte mår bra av dem.

Man behöver aldrig vara hungrig på denna kost, utan tanken med LCHF är att man äter När man är hungrig Tills man är mätt.
Det är GOD mat. Mat som jag absolut kan fortsätta äta även när jag nått min målvikt.

På dessa 6 veckor har jag gått ner 9,5 kilo. Endast med LCHF, då jag inte kommit igång med motionen/träningen ännu.
Tidigare hade jag också stora problem med typ IBS-symptom, typ 5-6 dagar per vecka. Ibland 7 dagar/vecka.
Sedan jag började med LCHF har jag inte haft ett enda "maganfall" :-D

Jag har skrivit ett inlägg på min blogg om LCHF och min resa hittills med LCHF, så där finns det lite mer utförligt om vad lågkolhydratskost är för något :-)

Hoppas du får en fin fortsatt tisdag!
MVH /Erica

Annika said...

Erica:
TACK!!
Det har jag, fina platser omkring mig.
LCHF är inte min grej, gick på en sådan diet för ngra år sen och trivdes inte med det.
Men, jag är jätteglad att det går bra för dig, Erica!! Stort grattis. Underbart. Glad för din skull!!
Men, för mig passar inte lo-carb och LCHF etc. Det är ju så, EN diet passar inte alla, och det är tur att det finns flera att välja på. Helst skulle man inte vilja gå på ngn alls.
Dock, superglad för din skull Erica, underbart!!!

Nettan said...

Så otroligt vackert med alla dina bilder Annika, och så på en septembertisdag då det börjar gå mot höst här hemma med, i Skåne har det varit väldigt milt för årstiden och träden har precis börjat att skifta färg. I dag är första gråa dagen på länge. Men jag tycker om hösten så jag längtar tills det blir riktiga höstdagar

Hoppas nu att du får en fortsatt fin tisdag.

Kramar
Nettan

Annika said...

Nettan:
TACK Nettan!!! Tyckte hösten i Sthlm var sååå underbart fin. Perfekta höstdagar med klar, hög luft och 15-18 grader. Älskade det.
Längtar tills det blir så här också.
Grått här med nu i två dagar, men det gör inget alls. Tycker det är väldigt skönt.
Kramar!!

Keith said...

Lovely place, indeed! And, so close, too!

Annika said...

Keith:
Thanks. Yes, I love Meadowlark! I think I¨ll return once the leaves are turning...

Annika said...

Välkommen tillbaka!
Du kan få lite höst av oss. De första två veckorna i september var fina, men den fina hösten är redan förbi och nu har mörkret och gråvädret kommit. INTE min tid på året! Det är kolsvart halv åtta på kvällen nu. Allt blir så mycket jobbigare i mörkret, hoppas bara att halkan håller sej borta ett tag till. Vi har ju inga fina färger här heller, bara barrträd och så björkarna som blir trist gula och bruna.

Fina bilder från begravningen i förra inlägget! Mormor Signe känner sej säkert nöjd uppe i sin himmel. Nöjd över att ha fått ett långt liv, en fin familj att älska och som älskar och minns henne.
Kram!

Annika said...

Annika:
TACK!!
Jatack, jag tar den!! Hösten alltså, om den är fin och perfekt :-)
Ja, det är nog det som är den stora skillnaden mellan här och där, er avsaknad av maffiga lövträd (förutom ljuvliga björkar, men de blir ju inte så maffiga i färgerna som lönn, ek, bok etc som jag har här). Vi har ju mest lövträd.
Hoppas att det inte blir halt alltför snart. Har fö hört att det ska bli en KALL vinter iår, både hemma och här.
TACK, jag begravningen var underbart fin. SÅ tacksam över den, om man nu kan säga så.
Kramar!!

L said...

Hej Annika och välkommen tillbaka!
Tack för fina pre-höstbilder och även för det fina inlägg du gjorde om din mormor igår.
Jag är nog inte ensam över att ha längtat efter dina fina inlägg.

Själv har jag slutat. Eller åtminstone tagit ett break. Tappade helt lusten och kände att jag inte hade tid att plocka upp den. Mycket på jobb så inspirationen har sinat. Vi får väl se vad som händer framöver.

Du lär dock höra av mig här istället.

Kram!

Annika said...

Lisa:
TACK!!
Du gör mig helt enkelt jätteglad med dina snälla ord!!
Förstår så väl om man tröttnar på bloggande. Breaks ÄR bra. Alla borde ta dem då och då. HOPPAS du kommer tillbaka.
Ja, jag hoppas att du fortsätter läsa här!
Stor kram!!!