Thursday, July 02, 2015

Reflektioner. STHLM!

Hej!

Nu har jag varit här i Stockholm i fyra dagar.
Jag tampas med jetlag, jag tittar ut över den fantastiska utsikten från den trivsamma lägenheten med all sin mysfaktor.
Jag har det mycket bra!

Min syster Sara och min svåger Håkan har åkt iväg till sin stuga i Småland. Jag är ensam kvar i stan, i lägenheten på Kungsholmen.
Tursamt nog ses vi om ett par veckor vid sommarstugan vid sundet.
Idag, imorgon och i övermorgon är jag inbokad med olika kompisar. Det ska bli roligt.

Nu tänker jag ge er den årliga listan på vad som slagit mig mest med Stockholm denna gång.


Dagens bilder är totalt färska. Jag tog dem i Pampas Marina alldeles nyss!


* Vädret!
Såklart inget rent Stockholmsfenomen. Men jösses vad varmt det är. OCH ja, komiskt nog börjar jag nästan tro på att jag verkligen tar med mig vackert väder då jag kommer till Sverige.
Ett faktum som inte verkar slå fel, hihi.
Det är verkligen varmt.
För mig, som är van med Washington och dess väder är det rätt okej, men tidningarna varnar för klass-1 värme. Men, ja, även jag tycker det är jobbigt med värme då ingen AC finns att fly till.
Dock, det var varmare i fjol. OCH än så länge stör mig inte rådande värme ett enda dugg. Varken natt eller dag.
En Washington-bo skulle nog stämpla rådande sommarväder som “pleasant, coolish and great. Not too hot”.


Det här är strandpromenaden nedanför huset där jag bor.


OCH alla fina parkvägar överallt.


Japp, på den där bilden kan man se var "jag bor".  Balkongen syns väl.  Hornsbergs Strand.

* Tunikor
Tunikor sitter på var och varannan tjej, i alla åldrar. Poppis material är linne eller denim. Man kan även se mycket romantiskt.
Leggings är ONGOING and STRONG!! Den trenden dör inte.


* Tiggare
Visst, det finns gott om tiggare i stan. De sitter tysta utanför affärer och de återfinns i tunnelbanan. Fast, jag har sett tiggare komma upp till matgäster på uterestauranger och tigga, och det är fasiken INTE OKEJ.
Jag tycker mest synd om dessa stackars människor. OCH ja, faktum är att jag ger dem de mynt jag har då jag passerar dem då jag handlat i någon affär.
Det är nytt i stadsbilden sedan några år. Dock, för en person som kommer från en amerikansk storstad är det inget chockerande med hemlösa och tiggare. DE återfinns--tragiskt nog-- i samtliga amerikanska städer också. I USA under ännu mer sorgliga förhållanden än här många gånger. Men, visst är det tragiskt att dessa EU-migranter försöker skapa sig ett liv på detta ömkliga sätt. Sorgligt.


* ICA Maxi
Ja, jag vet att jag prisar ICA Maxi varenda gång jag är hemma. Och i mitt fall handlar det om Ica vid Lindhagensplan på Kungsholmen. En fröjd att handla där.
Kul att kolla in vad som finns i affärerna.



Älskade Stockholm.  Man kan bada överallt!!


Pampas Sjörestaurang. SÅ mysigt där!!



* Räkor.
Jajamen!!! Räkor har jag ätit flera gånger nu.
Världens godaste? ATT de är!!!




I Pampas finns så häftiga husbåtar.  Jag tror att jag skulle gilla att bo på en husbåt.  Undrar just hur kallt det blir på vintern??

* Kvarg
Märker att kvarg är mäkta poppis härhemma. Mjölkprodukterna i Sverige är verkligen många. Men, hur äter man kvarg? Tänker mest på kvarg som kesella.
Jag är ingen stor mjölkproduktälskare överhuvudtaget. Gillar inte filmjölk och mjölk. Jag är inte galen i yogurt på något sätt. Jag gillar ost, och ost finns i parti och minut och är så god.
De godaste? Västerbottens och prästost.


* Dålig service
Ibland. Sara och jag skulle ta en lunch i Söderhallarna tänkte vi. Vi kom dit, och vi blev inte sedda av någon. Personalen bara liksom flöt förbi oss.
Det slutade med att vi gick därifrån. Skitdåligt. Stor, fet bakläxa på det. Det var på en av stadens mer kända fisk-bakfickor.


Hmmm...Freedom, jag tror bestämt jag vet vilken bloggare som verkligen BOR här!!! SÅ fin husbåt!!!  Underbar, Helena!!!



Jag vill sååå gärna besöka en cool husbåt i Pampas.

* Bra service
Ja, men absolut. Idag var jag och handlade lite Prosecco och vitt vin på Bolaget, som ligger i samma hus som ICA Maxi. Världens trevligaste kvinna började jag prata med där, en i personalen alltså. Hon tipsade om goda vita viner och den “bästa” proseccon. Vi talade om vädret, sommaren och att hon fick veta att jag bor i USA. Sen kom en en annan kund fram och började snacka också. Det kändes kul.

* Ett leende
Märker att jag nästan bara går omkring och ler här i Stockholm. Det är verkligen MIN stad, och jag känner det rätt in i märgen. I Stockholm hör jag hemma, jag känner till varenda stadsdel, gata, jag hittar överallt. Staden är vacker som få i världen. Arkitekturen underbar, och sen allt vatten! Ja, vad kan man inte älska här?
Jag ser inget som är nerslitet, eller förslummat. Inget sånt. Inget alls. Det enda som retar mig lite är ful grafitti som verkar finnas på sina ställen. Annars? Nä, det är bara som det alltid har varit.




Ännu en cooling till husbåt!!



* Världens snyggaste.
Sverige fortsätter att ha världens snyggaste och mest aktiva pensionärer! Yes, indeed.


* Say what?
Jag har inte köpt en enda godisbit ännu. Inte en enda. What up? Har jag månne tröttnat på svenskt smågodis? Kanske. Tro’t eller ej, känner mig inte sugen på det då jag ser det.
Höhö! Fattar det inte själv. Däremot…


* Bröd och fikabröd
Give it to me!! SÅ otroligt gott!






* Böcker
Alltid så otroligt KUL att kolla in böcker skrivna av svenska författare då man är hemma. Jag har köpt sju böcker redan nu, och fler än då lär det bli! Akademibokhandeln är mitt favvisställe.


* People, you!!!!
Japp, alla är snygga. Sure. Det har svennarna alltid varit.
Men, alla ser så lika UT!! Det är ju något som slår mig varenda gång jag är hemma. Det går inte att INTE lägga märke till det. Trist på ett sätt, och samtidigt så fascinerande. Only in Sweden…?


När det är sol, och varmt, som idag är folk UTE!  Överallt ligger folk på en filt och solar.  OCH badar.  Ganska najs.  Men att pressa i solen som många gör här orkar inte jag.  Det är inte min grej!

* Alla mysiga…
Cafeer och utomhusbarer.
Ja, jag älskar det! Igår gick Sara och jag hem från Östermalsmtorg. Vi stannade till vid Thehuset i Kungsan och tog ett glas vitt.
Sen var vi också “tvungna” att ta ett glas på vår absoluta favvisbar, Mälarpaviljongen. DET stället gillar jag nog mest i hela Stockholm.
Här på “stranden” där jag “bor” finns det flera mysiga ställen att slinka till också.
Rosevin verkar vara fortsatt poppis, haha!! Men, nej, det gillar inte jag. Jag dricker hellre ett vitt vin (sauvignon blanc, chablis, pinot grigio) eller en prosecco.



* Reklam på TV
Fasiken, det verkar vara lika mycket reklam på TV här som i USA. Lika dålig också. USCH.
Astrist.
Men, jag ser inte mycket på dumburken då jag är här. Jag kunde inte låta bli att lägga märke till det då jag och Sara en kväll satt och zappade mellan kanalerna. Bedrövligt mycket reklam, och bedrövligt dålig. Vi suckade bägge två.


I Karlbergskanalen nyss.

* Djurgården
Dit ska jag imorgon. Det ska bli roligt! OCH kameran ska få jobba. Jag ska träffa en god, kär gammal vän och vi ska vandra där, och prata, prata och prata…



Jag kommer att blogga tills på söndag. Så fortsätt att spana in min blogg efter nya bilder från världens vackraste stad. Jag kommer såklart även att ge er nya reflektioner allteftersom.

Ha en fin torsdag. Vi höres imorgon, om ni vill och önskar


Nedanför "min balkong" just nu. Jomen, nog är folk ute i värmen!! Dessa badgäster tenderar att bli högljudda till max, och det är inte kul för alla människor som BOR i husen runtomkring. Tro mig, jag vet...

32 comments:

Gretas Gotland said...

Skönt att flygen gick bra och att bagaget också hängde med på hela resan.:-)

Stockholm är en otroligt vacker stad! Roligt att följa med på dina promenader på ett hörn.

Jag kan också skippa godis lätt, m e n är ett fikamonster i alla lägen.=/

Ha det fortsatt gott!

Anna, Fair and True said...

Tycker så synd om tiggarna. Jag jobbar med en EU-fond som i Sverige ska arbeta med den här gruppen (se http://www.esf.se/sv/Vara-fonder/FEAD/) men pengarna räcker inte långt. Fonden har i Sverige ca 7 miljoner kronor per år i budget men i jämförelse kostar en avhysning av ett läger 700 000 kronor och dessa sker hela tiden. Så istället för att göra 10 avhysningar kunde man lägga pengarna på åtgärder istället. Jag har själv träffat många i denna utsatta grupp och de flesta om inte alla vill ha ett bättre liv, de vill jobba! Man måste komma ihåg att de har en sådan hemsk situation där de kommer ifrån att det är bättre att tigga på gatan i Sverige, även mitt i vintern! Iofs så tror många att det finns jobb, för så går ryktet i deras hemländer, men oftast hamnar de ju istället på gatan.

Anna, Fair and True said...

Och angående detta med kvarg, det äts en del här i Belgien också där det heter fromage frais (typ samma sak). Man äter det istället för yoghurt eller som en efterrätt. Det är faktiskt gott att ta olika bär och äta med vaniljkvarg till. Om du tar frysta bär och rör runt blir det lite glass. Men alla dessa nya kvargar som kommit med olika smaker är egentligen väldigt söta och onyttiga. Vi använder mest den naturella och så vaniljen ibland.

Kul att du har det så bra och trivs i Sthlm!

Desiree said...

Vad nice att det äntligen blivit lite sommar i Stockholm. Det har tydligen varit bedrövligt både i maj och juni. Hi hi ja du är nog den som alltid lyckas ta med dig bra väder. Jättefina bilder. Stockholm är vackert.
Kvarg eller kesella äter jag en hel del här också. Tillsammans med flingor eller som mellanmål med lite bär eller skivad banan och lite kanel och kardemumma, enkelt gott och mättande. Brukar kör den som är naturell eftersom de som är smaksatta ofta innehåller mer socker. Forsätt njuta av stan och det fina sommarvädret. Hur varmt har ni det just nu? Här i Basel känner jag lite att jag håller på att smälta bort. Ca 38 grader idag, pust!
Ha en finfin helg i Stockholm Annika.

Nettan said...

Åh så fint med dina reflektioner Annika! Så underbart med nya Stockholmstips när vi ska dit om två veckor. Även om jag bodde där mellan 91-97 så händer det ju massor och staden förändras.
Hoppas att du får fortsatt fina dagar Annika!


Kramar
Nettan

Desiree said...

Jag måste erkänna att jag tycker att det är lite jobbigt med tiggarna i Stockholm. Jag tycker synd att de ska behöva tigga. Det måste finnas bättre sätt att hjälpa dessa människor. Jag blir illa berörd. Jag hade inte gillat att sitta på en uteservering och så kommer de upp tiggare. Gillar inte att utsättas för det på tåg eller tunnelbanor heller. Läste en av artiklarna i DN;:s serie om den nya underklassen i Sverige som jobbar under slavliknande förhållanden. Känns som om det sverige man trodde sig känna till håller på att ändras markant. Hemskt att det ska behöva finnas folk som utnyttjas på det här sättet.
Kramar!

Anonymous said...

Kul att läsa detta Annika, speciellt eftersom jag åker hem om några veckor. Ett av det roligaste för mig är också att gå på ICA (viksjö) och handla. Kvarg vet jag inte om jag någonsin ens smakat? Jag har inte en enda tunika...helt ok, skulle inte passa I en iallafall. Men lite konstigt att trenden inte svalnat. Likaså för leggings. Mälarpaviljongen ska jag besöka igen! Gillar! Dålig service är så himla avtändande! Trist! Där kan Sverige verkligen förbättra sig. Vad gäller tiggare har jag noll tolerans. Borde förbjudas enligt mig. Fina bilder och fortsätt njut och skriv mer Sthlm reflektioner...kul!

SB

Annika said...

Anna:
Men jag gör också det.
Tror säkert de trodde att de skulle komma hit i annat syfte än att sitta och tigga vid en affär.
Tycker det är bedrövligt sorgligt och eländigt att se dem.
OCH jag ger gärna om jag har ngra kronor över. Vet inte om det är bra, eller dåligt.
Håller så med om att man borde åtgärda detta. Absolut.
OK, tack för info om kvarg. Vet verkligen ingenting alls om det. Mer än att det väl är kesella.
Ja, jag trivs som fisken här.


Desiree:
Ja, verkligen. Med besked.
Ni har varmare, tror det är 31 grader nu i skrivande stund. DET är varmt. Minsann.
Tack, ja Sthlm är verkligen vackert.
Kvarg, tack för info. Tror inte jag kommer att prova, men det är roligt att veta lite mer om hur det äts, och det är verkligen poppis.
Håller med om tiggarna, hemskt. OCH visst skulle man kunna göra ngt åt det hela. Tycker det är oacceptabelt till max att de börjar tigga vid bord. Inte alls OK.
Kramar

Annika said...

Nettan:
TACK!
Kul att du gillar att läsa om detta.
ÅÅÅÅ gå till Monteliusvägen på Söder. Underbart där!!!
Tack, jag njuter på.
Kramar!!


Susanna:
KUL att du gillar att läsa om reflektionerna.
Ica Viksjö lär vara Sveriges bästa ICA. Förstår att du gillar att gå där och kolla, och handla. Så roligt.
Ja, det är sommar i kvadrat här. Susanna. OMG!!!
Servicen på Söderhallarna USEL. Men jag har stött på bra service också här. Mälarpaviljongen är jag galen i. Älskar det stället!!!
Lovar att skriva mer om Sthlm. Redan imorrn!!
Snart kommer du, roligt!!

Inger said...

Så roligt att läsa dina reflektioner och jag ler igenkännande.
Jag känner väl igen Hornsberg och kan lätt själv föreställa mig att det kan bli lite för mycket av ljud, speciellt sena kvällar.
Blir alltid lite förundrad när hemvändande svenskar beundrar Sverige och Stockholm så mycket. Jag tycker också att det är väldigt vackert men förmodligen ser ni allt med andra ögon, det är lätt att bli hemmablind.
Däremot tycker jag Washington är en vacker och mäktig stad.
Ler också åt att svenskar ser likadana ut, jag tror dig, hehe.. Tycker dock att det finns otroligt chicka och paranta amerikanska ladies.
Tyvärr så tycker jag servicen och artigheten ofta är stora bottennapp här, naturligtvis inte överallt men alltför ofta.
Ha en fortsatt bra vistelse i vackra Sverige!
Kram!

Nilla Tankebubblor said...

Det är så fint i Stockholm! Ha en skön sommar!

Annika said...

Inger_
TACK!!
OOO du ska höra larmet nu, klockan 17. otroligt. Ikväll och imorrn lär det nog bli etter värre.

Vi kanske ser Sthlm med lite nytvättade ögon, ja. Men en vacker stad är det.
Det är DC också. DC har ett mäktigare utseende, Sthlm ett skönare/vackrare. Olika städer.
Oh yes, gissa om det finns många fina amerikanskor. Men det finns det minsann svenskor också. Och här är liksom alla snygga. Hos mig är det lite mer upp och ner :-) Men på ett bra sätt många gånger. Det finns ingen nisch.

japp, servicen...jamen speciellt det jag var med om i Söderhallarna. UNDER ALL kritik,
Oh ja, jag ska fortsätta att ha det bra. Men jag kommer nog att svära en del över denna strand, haha!!! Medaljens baksida.
Men med den utsikten och platsen så...
Kramar>>

Annika said...

Nilla:
DET är det.
Ha en fin sommar du också!

Musikanta said...

Hade ingen aning om att det fanns så många husbåtar i Stockholm! Härliga Stockholmsbilder, men jag känner inte igen mig särskilt mycket...
Kram från Ingrid

Annika said...

Jag känner hur du njuter med varje millimeter av din kropp!!!
Snart får jag åka hem till MIN hemstad :-).

Från Glam till Damm said...

Underbara bilder. Stockholm i mitt hjärta.....Jag håller också på att lära mig att äta Kvarg :-)

Välkommen hem Annika!

Kram,

Anneli i Dalarna

Channal said...

Vilket paradis du får bo på i Stockholm! Jag älskar dessa inlägg med dina reflektioner. Trodde faktiskt att tights var döda! Här på "landsbygden" är de mer eller mindre ute! Tunikor har jag inte tänkt på. Ska kolla in! Det är nog sant! Vi är kopior av Lindex allihopa :-) Smågodiset lockar inte mig heller! Värmen är perfekt! 30 grader är lite skillnad mot de 12 vi hade i juni. Jag hatar TVreklam! Föredrar SVT1 o 2 som är utan. Men sommartid blir det inte mkt TV.

Kramar o ha det underbart! Anna

Annika said...

Ingrid:
Oh gissa!
Men du måste ta dig till Kungsholmen och sen ut mot Solna. Men bara på andra sidan. Pampas heter marinan. Helt underbar!!
Kramar!

Annika
KUL att det känns!!
ja, jag har det SÅÅÅÅ bra. Jag insuper varenda sekund.
Snart ska jag till nästa drömställe, precis som DU!!!
Kramar!!


Annika said...

Anneli:
TACK!!
KUL att du gillar inlägget.
Kvarg...nä, jag kommer inte att prova. Men det är verkligen HETT!
Kramar!!


Channal:
jag vet, jag är lycklig lottad som får bo precis här!! Just nu är klockan nästan 22. Ganska mkt liv utanför huset på stranden.
Men en underbar kväll.
Tights, jodå, de lever.
Tunikor också.
reklamen på tv är ett skämt. USCH och så mkt av den!!!
Föredrar också svt. Any day!!
Nu ska vi njuta av värmen.
Stora, bamsiga kramar!!!

Anne-Marie said...

Vilken lyx att kunna bo som du gör när du är i Stockholm. Vet att du brukar få jetlag vilket jag tycks ha "vuxit ur" numera märkligt nog.
Mysigt att du får ha lägenheten för dig själv några dagar men att du får träffa syster och svåger mer senare. Kör med punktform jag också för dina reflektioner :)
Vädret - kanske du skulle kunna ta betalt för dina resor. Du ger Sverige bra väder. ;) Tror nog som du att värmen i Stockholm trots allt är litet av en "barnlek" jämfört med vad vi har här i USA. I morse var det redan riktigt varmt. Jag klarar inte mycket mer av denna hetta.
Så vackert det är med vattnet och grönskan där du promenerar!
Tunikor: Tänk att man har tunikor och leggings. Modet i Stockholm är som en annan värld jämfört med Weed. Jag gillar nog det litet mer otraditionella sättet att klä sig där jag bor.
Tiggare: Jag har inte varit i Stockholm på snart 2 år men minns att det redan då var väldigt många tiggare. Jag tycker det är tragiskt att det blivit så. Vi har också tiggare som finns på olika håll i Mt Shasta. Men du, det låter ju helt absurt att de tigger av restauranggäster. Inte okej!
ICA Maxi: Har aldrig varit inne på en ICA Maxi tror jag. Jag har blivit nyfiken på affären Paradiset som vi "pratat om".
Räkor: Jag saknar de svenska (ja, de är väl kanske inte svenska men säljs i Sverige) räkorna. De är SÅ goda.
Kvarg: har aldrig ätit kvarg och vet knappt vad det är. Jag blir helt förvirrad av alla mjölkprodukter som finns i svenska mataffärer. Svenska ostar - mycket goda.
Dålig service: Dålig stil av matstället. Det skulle aldrig hända i USA kan jag nog säga med 100% säkerhet.
KUL att du sett Helena och Peters husbåt! Ser jättefin ut.
Bra service: Skönt att höra att det också finns mer av det vi är vana vid från USA.
Ett leende: Stockholm är absolut en av världens vackraste städer. Vattnet gör allt tror jag. Tänk Stockholm utan vatten. Inte alls samma sak.
Världens snyggaste: Kul med pigga pensionärer!
Say what?: Tog du intryck av mitt godisinlägg? ;)
Bröd och fikabröd: Det finns mycket gott i Sverige av båda sorterna.
Böcker: Har inte läste en svensk bok på väldigt många år.
People, you!!!: Likheten är faktiskt litet skrattretande. Det Anna säger om Lindex är verkligen sant. Denna likhet ser man inte i USA.
Alla mysiga: Finns väl hur många utomhusrestauranger/cafeer osv som helst under sommaren. Fanns inte alls så många när jag bodde i Stockholm.
Reklam på TV: Nej tack. Reklamen är hemsk både i USA och i Sverige.
Djurgården: En underbar plats som är fantastiskt vacker.
Det blev långt men litet roligt att skriva så här. :)
Kramar!!

Annika said...

AM:
Ja, jag vet...det är underbart att bo här. MEN medaljen har en baksida. Det är allt folk som festar på stranden. Lyssnar på dem nu. Klockan är snart 22. SUCK.
ja, jag har grav jetlag och jag hatar det. Tar melatonin, men tycker inte det hjälper denna gång, tyvärr. Sover ju alltid dåligt, hemma i US också. Men detta tar ALLA pris.
Jaja, värmen är ingenting om man jämför med var vi har på vår sida. Det går inte att jämföra. Allt är större i US, tom vädret. Så är det verkligen.
Visst, det är varmt här, men inte så jag håller på att dyka under. Det går utan AC. Det var varmare i fjol, utan tvekan.
Absolut, i US är det mer "ta vilka kläder du vill", det är inte riktigt så här. Alla är fina, snygga, stiliga och LIKA!!!
JAG vet, jag nästan flög upp i taket av husbåten. SÅ fin!!! Måste skriva till Helena och tala om att jag sett den nu!!

HAHA, godiset, saknar NOLL. Alltså, jag tror knappt det är sant. Vad har hänt? Inte köpt ens minsta chokladbit. Lika bra det.
Kanske tog jag intryck, mkt möjligt.
HEHE.

JA. reklamen är så usel. Hemsk att se, precis som hos oss. BLÄ!!!

Kul att du gillade inlägget.
TACK.

Världens liv utanför fönstret nu...Undrar om jag ens KAN sova...

Får ligga och läsa.

Kramar!!!!

Steel City Anna said...

Kul att läsa! Jag tycker också att de ofta är väldigt trevliga på Systembolaget, skrev till och med ett inlägg om det då 2012 http://steelcityanna.blogspot.co.uk/2012/06/charmkurs.html

Senast jag var hemma blev det inget Systembolag men skönt att höra att de kör på samma härliga vis :) Kungsholmen hann jag heller inte med. Tillbringade en hel del tid där som student på Lärarhögskolan. Tycker att det är en av de vackraste platserna i Stockholm. Sen en del av de nya husen mot Solnahållet, särskilt de där svarta kuberna, tycker jag är hemska. Förorterna ändras verkligen med stormsteg, en del blir bättre och en del förlorar sin charm tycker jag. Men själva citykärnan är ungefär som den brukar.

FREEDOMtravel said...

Åh tack tack tack!!! Vad roligt att se bilder från Pampas och på vår båt!!! Om du kommer när vi är hemma är du självklart välkommen att hälsa på!!! Kallt på vintern? Nejdå vi har varmt i vår båt. Den är isolerad och vi har golvvärme, element och luftvärmepump, så inga problem alls! :)

Annika said...

Anna:
Men visst, denna kvinna var extremt gullig och kunnig etc.
Så trevligt.Absolut, lärarhögskolan är så vackert belägen.
Gick förbi den igår.
Precis, vissa hus är verkligen fula utanför stan, men själva city sig likt.

Helena:
Plötsligt LÅG er båt bara där framför mig. Hoppade nästan till!! SÅ kul!
SÅ fin!!!
Kommer gärna och hälsar på!
Bra att höra om vintrarna. Skulle inte ha det minsta alls emot att bo på en husbåt.

L said...

Tänk sån tur du har med vädret! Kan bara gratulera. Och så fina bilder du lägger ut från huvudstaden. Jag måste erkänna att jag är dålig på den stan, kan nog andra huvudstäder bättre än vår egen - pinsamt men sant.

Jag tror många använder tunikor för att de är så förlåtande mot bilringarna.....

Själv är jag ju, som du vet, en klänningsmänniska. Fast jag lägger till tights vb om det är kallt men inte tillräckligt kallt för att ha hela långstrumpor.
På midsommar tog jag tajta jeans under klänningen (lite varmare) vilket fascinerade min amerikanska väninna som kommit över.

Annika said...

Lisa:
TACK!! Jag vet, det här slår aldrig fel, verkar det som :-)
Jag är jätteglad och tacksam över det fina, varma vädret.
Jag är också kjol och klänningsmänniska, men när jag ger mig ut på mina långprommisar här i stan har jag shorts oftast.
Ja, jag tycker det ser bra ut på vissa, som du, med klänning över jeans. MEN jag kan TRO att amerikanskor kan regga på det, haha!!!

Millan said...

Lustigt nog sa tankte jag precis pa det dar med att du brukar ta med dig solen och varmen hem pa sommaren. Faktiskt kommer jag ihag att du skrivit det flera ganger tidigare sa jag tror att det ar sa! :-) Kan du vara kvar i sverige nar jag kommer hem om tva veckor sa att jag far lite sol och varme ocksa? Vi har det jattefint i england ocksa nu maste jag saga och det ar sa harligt. Hoppas det haller i sig!

Det ser ut som om du har dte jattegott hemma. En sa bra blandning av att umgas med familj och vanner men ocksa lite egentid. Harligt! Fortsatt njuta.

Sa tunikor alltsa... det tror jag inte riktigt har tagit sig till England annu...?

Kram
Millan

Anna, Fair and True said...

Jag förstod att du också tycker synd om tiggarna. Jag behövde bara skriva mitt inlägg för andra läsare :)

Andra året i Hjo said...

Vilken härlig rundtur i Sthlm för en göteborgare. Och så fina bilder och miljöer. Jag kapitulerar för Stockholm!

Charlie sa ... said...

Kul att läsa!!
Och håller med!!
Inser att jag bara "scratch the surface" på allt stan har att erbjuda i form av upplevelser, mat, utsikter, parker, vatten, kultur och rekreation. Och så nära!
Här i USA sitter man ofta i bilen och tampas med trafik och så alla människor. Gillar att man hittar sina egna ställen så lätt i Stockholm. Djurgården är en pärla, älskar att gå runt allt. Tips: Thielska galleriet.

Njut!!

Kram!!

Annika said...

Millan:
Tack, ja jag har det så bra. Verkligen SÅ bra.
Vädret, det kan nog inte vara bättre.
Sant, det brukar vara vackert då jag kommer, det brukar verkligen det. Komiskt och konstigt.
Jag är kvar i norden om två veckor. Jag är kvar tills den 10 aug. Hihi!!
Det är ju bra!!
Jag hoppas att du får lika fint då du kommer.
Håller alla tummar för det!!
Kramar!!


Anna:
Det är bra!!
Bra att du skrev som du gjorde!

Annika said...

Hasse:
KUL att du tycker det!!
TACK!
Ngn ggn ska jag ta mig till Götet, you bet!!


Lotta:
DET underbara med Sthlm är ju att staden är SÅ gångbar och liten, trots allt. Att man hittar precis överallt. Att man känner till alla stadsdelar och att den är SÅÅÅÅ fantastisk!!
Var ute på Djurgården idag. Gick förbi Thielska, men gick inte in. TACK för tips, Lotta. Jag med, jag hinner egentligen också bara skrapa ytan här.
I början av aug kommer jag tillbaka en vecka igen. Det ska bli härligt det med!!
SANT, stor skillnad på städerna i USA där vi åker mkt bil. Visst, innerstäderna är gångvänliga, men så stora att man ofta måste ta taxi etc mellan stadsdelar och gator. Älskar Sthlm SÅ mkt!!
Kramar!!