Monday, June 22, 2015

Sommarsolståndet

Godmorgon måndag!

Hur har midsommarhelgen varit i era hoods?

Här har allt varit bara bra.


*  Avslutning på svennfrullen för året.
DET hade vi i fredags. Hemma hos mig. Vi drack mimosas, satt på decket och Anna hade med sig den godaste jordgubbstårta jag någonsin smakat. Alltså, rena rama drömmen.
Det tyckte vi alla. Ja, det är något alldeles speciellt med marängbottnar, vaniljkräm och vispgrädde. OCH det lilla extra här är att det är rice cripspies blandat i marängen. Give. Me. More!!
Receptet? Ja, jag vet att ni vill ha det. Här!!!
Nu är två av tjejerna hemma i Sverige, och där ska de stanna hela sommaren. Vi återupptar frullen i september igen.
*  Kväll på decket.
På fredagkvällen gjorde jag skagenröra, laxmackor och tzatziki. Gott att sitta och mumsa på det.
*   Vädret!
Alltså, himmel och pannkaka. Ni skulle ha sett URLADDNINGEN vi hade i lördagskväll här!! Åskväder galore. OCH regn, regn så till den milda grad. Det lär har regnat två och en halv tum. Alltså  drygt 6 centimeter. OCH åskan!! ÅSKAN. Jag har knappt aldrig sett dess like. Hela himlen upplyst utan uppehåll. Helt galet. OCH sen kom det  en TORNADOVARNING också  som skickades ut via allas smart phones. Peter och jag fattade nog inte hur illa det var (vi slog aldrig på tv:n för rapporter.  LIKA bra det, för då hade vi nog  blivit väldigt skraja) utan vi tittade på det hela från fönsterna och även från yttertrappan. Alltså, vi sökte inte upp källaren och satt där. DET gjorde våra grannar, och flera andra. Nej, vi drabbades inte av något tornadonedslag, tack och lov. Men vädret var sällsynt dramatiskt.
Man kan inte heller säga att det enorma ovädret “rensade luften”. Det var lika hett efteråt. OCH det bara fortsätter att vara pressande hett och fuktigt.
Jag tror att detta blir en EXTREMT het sommar.


*   Grannfest
Mitt under åskvädret, eller under ett litet uppehåll, sprang Peter och jag över allmänningen till vår granne som hade sommarfest och “housewarming party”. Hon har gjort om hela sitt hus. Grannen  har bott här i 25 år. Extremt snyggt renoverat, så skitsnyggt allting.  SOM ett helt NYTT hem.  Lyllos henne.


*  Fars Dag
Var det här i USA igår.
En bra, och HET-som-en-bastu-dag. Vi var hos Peters föräldrar.
Karolina jobbade hela söndagen.


Ny vecka.  Igen.   HET, hetare, hetast. Såklart.
Jag ska ge mig ut på PW. OCH när man tar dem dessa dagar MÅSTE man ge sig ut TIDIGT. Det gäller också att ha med vatten, och en liten handduk. Man svettas något så infernaliskt i fukten.
Det är sommar i Washington DC…


Ha en fin måndag!!

16 comments:

Hemma på Sjuan said...

Så mycket gott du visar. Jag sparar alla goda recept med jordgubbar nu ;) Ha en bra start på veckan, kram Suss

Från Glam till Damm said...

Å så trevligt med svennefrulle! Det låter fint att du har en grupp med svenskor omkring dig, det hade jag också i San Diego, och till och med fem på samma ö. Vi ska försöka ses i Sverige nu i sommar vilket ska bli så kul.

Ha en trevlig resa hem till Sverige!

Kram, Anneli

Äventyret framtiden said...

Du får nog lov att ta med dig lite av hettan när du kommer hitåt. Här är det extremt på annat sätt :).
Maräng, grädde, vaniljsås och bär är en oslagbar kombination!

Ha det skönt i värmen!

Varm kram i det måttligt varma!

Annika said...

Suss:
Absolut ska du göra den där tårtan. Så otroligt god.
Ha en bra bärjan på veckan.
Kramar!!Anneli:
Det är det också!
Vi har hållit ihop länge. Länge.
Vi brukar dock inte ses då vi är Sverige. Alla bor långt ifrån varandra, eller de flesta bor långt ifrån varandra.
Kul att du ska ha en liten svenneträff i sommar.
Tack, åker på lördag.
Kramar!!

Annika said...

Karin:
DET brukar jag göra ;-)
Så jag ska absolut se till att göra det iår också.
Ja, den smakkombinatioen är oslagbar. Älskar den!!
Njaee...det är inte så skönt här. Men jag ska ge mig ut innan det blir för varmt.
Kramar och med mkt värme!!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Det låter som att du hade en riktigt trevlig helg! (Bortsett från ovädret förståss).
Bilderna du visar får det nästan att rinna i mungiporna på mig :-D Mums!

Vad skönt att det inte är så länge kvar till Sverigeresan; så du får det lite svalare.
För även när det är varmt här är det ju trots allt svalare än där borta hos er (i alla fall som jag förstått det) :-)

Hoppas du får en fin måndag!
MVH /Erica

Monica said...

Vilken härlig tårta, ser otroligt god ut! Och din mat också, läckert med lite salt i värmen. Ja vädret verkar vara extremt på flera håll, men du får gärna ta med dig lite värme hit, nu har det stabiliserats något men badväder är det inte fråga om och midsommaren går nog till historien, det var ett fruktansvärt väder i stockholmsområdet. Hällande regn dag efter dag och åska på en del håll men inte sådana urladdningar som hos dig, det låter rätt hemskt. Skönt det gick bra. Hoppas du hinner planera din resa bra nu och önskar dig en toppenresa, utvilad och pigg på Arlanda sen och en massa trevligt:-)

Annika said...

Erica:
Det var en fin helg. Mkt bra.
Nej, så varmt som det blir här kan det inte bli i Sverige.
Visst, på ngt sätt ska det bli en lättnad med svalare väder hemmavid. Vädret hemma är inte så stressande för mig eftersom jag ändå vet att jag får värme både före och efter..
OCH tack, ja maten var riktigt god denna helg. MUMS!!
Ha en riktigt fin dag.


Monica:
Du, den där tårtan var den godaste jordgubbstårta jag ätit, tror jag. SÅ GOD!!!
LOVAR att ta med mig värme! Oh ja!!
DET ska jag. Om tullen släpper in den :-)
USCH vilket trist midsommarväder i Sthlm! USCH och FY!! Jah såg ju på insta, det såg inte roligt ut. Ju längre norrut i Sverige på midsommaren, desto bättre väder.
Tack, det är ju lite att stå i under veckan. Men det ska gå bra det med!!

Ingela said...

Ojoj, så många inlägg jag har missat igen! Jag har haft galet mycket sus och brus och har helt enkelt inte hunnit, för dina inlägg vill jag alltid läsa i god ro.
Alla era fester och bjudningar ser så mysiga ut, och vilken massa god mat. Jag vill också ha!!
Här fortsätter det märkliga sommarvädret. Det blåser visserligen inte, men det är bara 16 grader. För en stund sedan regnade det, och under regnet stod jag i vårt vedlider och oljade ribbor till ett vindskydd vi ska bygga på skären. Vi ska försöka hinna dit än i kväll.
Varma kramar!!

Annika said...

Ingela:
HAHA, det är lugnt. Det är sommar. Snart kommer jag att lägga min egen blogg och varenda blogg jag läser åt sidan ett längre tag :-) That is summer for ya!
Ja, ert väder ja...
Jamen jag hoppas innerligt att vädret hos er SKA bli bättre. Gillar inte att det är så pass kallt, och ostadigt. men det ska väl bli bättre det med.
Stora kramar

Anonymous said...

Den där tårtan såg grymt god ut!
Inte avis på er värme även om det gärna fick bli ett par tre grader varmare hos oss. Fast jag klagar egentligen inte, gillar inte när det blir för varmt och det är OK nu bara det inte regnar. Och med tanke på att vi ska jobba hårt under semestern med målning mm så kan ju mer värme göra det olidligt...

Musikanta said...

Här är det alldeles lagom varmt - 10 - 15 grader. Jag blir ändå svett när jag går min promenad ner till björken. Hade nog nästan varit nästan medvetslös utomhus i er värme och hade nog suttit inomhus med AC:n på hela dagen.
Otäckt med ett sådant åskväder - man känner sig väldigt liten när det pågår. Jag trodde inte att det fanns risk för tornados i era trakter?
Kram från Ingrid

Annika said...

Brysselkakan:
DET var den också. Den grymmaste jag ätit i jordgubbstårtsväg. MUMS!!!
Nej, den här värmen är inget att vara avis på. Faktiskt inte. Sant, ni ska jobba och då är det ju egentligen bara bra om det inte för varmt. Läste just i DN att juli förväntas bli lika dålig som maj och juni varit hemma.


Annika said...

Ingrid:
10-15 grader är inte så sommarskönt, inte i mina ögon o öron. SÅ KALLT. Men det är bra att du gillar det.
Jag läste just i DN att juli förväntas bli likadan som maj och juni. Trist, kan jag tycka. Men jag har heller inte samma stress om att det måste bli varmt och skönt. Jag vet ju att då jag kommer hem t US är det varmt 2 mån till.
Ja, otäckt när det bli sådana urladdningar som det var i lördags. nej, det är inte vanligt med tornados hos oss. För kuperat landskap för att de ska inträffa, men varningar kan vi få. Sällan blir det nedslag. MEN det har hänt.
Otäckt.
Kramar

Anne-Marie said...

Den där tårtan har blivit känd nu genom dig Annika. :) Såg hos FB och Insta att den också både fotats och kommenterats. Det låter som en fantastiskt god tårta.
Dina mackor ser också riktigt mumsiga ut. Och laxen ser ut att vara mer typ den svenska varianten. Är det typen som heter "lox" här i USA?
Ja du, vad skall man säga om vädret. Ur led kanske är en bra sammanfattning. Otäckt med er tornadovarning och tur att det inte blev så illa som det varnats för. Tur kanske också att ni inte visste hur illa det var.
Vi skall ju få en hetta utan like om 1-2 dagar och som kommer att slå många rekord om man får tro meteorologerna.
Kramar!!

Annika said...

AM:
Haha, ja...det har den nog. Mest för att jag blev så golvad då jag åt den. Det var så överraskande gott. OCH ja, mackorna är goda de också. Köpte smoked salmon på Safeway. Den är god.
Ja, jag är faktiskt glad att P och jag aldrig slog på tvn. DET hade skrämt oss. OCH Karolina var ute och körde i det. HON tyckte det var mkt otäckt. Just därför är jag ännu gladare att jag inte slog på tvn.
Ja, jag tror det blir en lång, het sommar över hela landet.
Kramar