Wednesday, June 24, 2015

Halvårskoll, januari-juni 2015

Hejsan!


Idag tänkte jag köra halvårskoll över  årets första sex månader.
Denna återkommande halvårskoll började vi med då vi under många år körde "Fredagstemat", "show and tell", "galleri fredag".  Vi var ett gäng bloggare som skrev på tema (som ni säkert minns). Det mest populära, återkommande inlägget var Halvårskollen.
Jag tänker fortsätta att visa dessa "koller" i juni och i december.


Januari
I januari körde vi tillbaka Karolina till Elon igen. OCH samtidigt for mitt älskade julbesök tillbaka hem till Sverige igen.
På hemresan från Elon drabbades vi av årets första snöstorm.
Ingen rolig resa med bilen.
Vi gick en kall vinter till mötes efter en osedvanligt mild decembermånad.
Vi visste heller inte när vi skulle träffa Karolina härnäst, men vi snackade om slutet av februari.Vidare åt vi många goda middagar i hemmet lugna vrå. Det tenderar att bli många sådana under höst och vinter. Trevligt!! Tulpaner, jag köper en tulpanbukett i veckan fram tills vårens ankomst.Tacksam och ödmjuk över att ha golfbanan bakom huset.  "Min egen" stora naturträdgård :-)Februari
Februari blev jättekall! Polar Vortex parkerade sig över oss i veckovis. Det var isande kallt ute, -21 grader och sådana galna temperaturer.
DET är ovanligt här.
DOCK, vintrarna har blivit kyligare de senaste åren. Kyligare och snöigare. Huset mitt var utkylt hela vintern. Nej, husen här är inte byggda för sträng kyla. DET känns.
Men, det gick bra ändå.  Vi brassade värme.Det blev otaliga, vackra promenader för mig och min kamera.  När det var som kallast såg jag knappt några andra människor ute.  Det var bara jag.  Nej, nej jag har ingenting emot kyla så länge jag har ett varmt hem att vara i.  OCH det har jag ju, trots allt.  Vill att vinter ska vara vinter och sommar sommar.

Vi for ner till Elon en helg i slutet av februari. Det var kul. Intressant likaså att se Elon i vinterskrud. När vi for hem fastnade vi återigen i snöglopp, men framförallt IS!! Vi körde 20 mil i en isstorm, och det var INTE KUL!! Vi förstod inte medan vi körde hur illa det var. Det förstod vi först då vi kom hem och inte kunde ta oss till ytterdörren via gångvägarna. Det var glashalt. GLASHALT!!!


Mars
Mars inleddes med SNÖ och KYLA!! Jag var ganska trött på vintern då, men insöp samtidigt skönheten i det hela. OCH stress för att våren var sen??? INTE jag. DET känner jag aldrig.
Jag vet ju vad som KOMMA SKALL i form av värme och fukt. Därför känner jag aldrig någonsin stress över att våren är försenad, eller över att det kommer sena snödrabbningar. Just nu, när jag i skrivande stund har 35 grader utanför dörren, känns det nästan omöjligt att förstå hur kallt vi hade det i vintras.I slutet av mars for jag, Peter och Karolina (som hade vårlov från uni) till The Outer Banks.  DET var isande kallt därute.  DET till och med SNÖADE.  Dock, vi njöt iallafall av vårt älskade OBX!


Efter OBX for vi till Smith Mountain Lake i Virginia i ett par dagar.  Det var fint där också.  OCH väldigt vårligt.  Jag åker gärna tillbaka till SML igen någon gång.

Vid Elon rådde FULLSKALIG vår i slutet av mars. HELT otroligt vackert på campus. Våren hade kommit mycket, mycket längre där än på The OBX och i NoVA.April
I mitten av april kom våren på riktigt till oss. Det var UNDERBART och lika fantastiskt som vanligt. När körsbärträden börjar blomma är det inledningen till den vackraste tiden på året för oss. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen, ska ni till DC så KOM på våren. ELLER kom i oktober. DÅ är det som allra vackrast här!!Körbärsdalar vart man än ser!!


Och min runda är så vackert skir.  Den perioden är så kort, det ljusgröna går över i tung grönska väldigt fort.


Decket klart för säsongen också.  Alltid LIKA härligt.  Decket blir som ett extra rum under den varma årstiden.


I slutet av april for Peter och jag till The Floriday Keys.  Vi var där då Peter firade sin 50-årdag.  Jag blev galet kär i öarna.  VILL tillbaka!!  En underbar, underbar plats på denna jord!!

Bahia-Honda state park. SÅ totalt ljuvlig!! OCH vattnet!! SÅ varmt, och så stilla, och SÅ klart. Ja, vilken härlig resa!!
Maj


Maj blev varm. Och det var en fin månad det också. I mitten av maj hämtade vi hem Karolina från Elon. Sommarlov.
I slutet av maj for vi tillbaka till The OBX, till Duck. Vi hade hyrt ett beach-hus där med vår kompis Keith. Det var sååååå otroligt underbart och härligt att vara där. Som ni vet älskar jag OBX. ÄLSKAR!! Jag hoppas att detta kan bli en ny tradition, att vi fyra hyr hus därnere när vårterminen är över för en viss Karolina. OBS!!  DET var inte huset på bilden vi hyrde, fniss!!


Vi hade vackert väder hela tiden. Inte för varmt, runt 27 grader. Ingen luftfuktighet. Sol varje dag.
Havet var ISKALLT dock, inte så mycket mer än 10-15 grader. Brr...
Lite för kallt alltså.En lisa för själen att få befinna sig vid havet.JuniMidsommarfirande med vänner här i Northern Virginia.  Så trevligt och roligt på alla de sätt!!


Jag gick smaka "världens godaste" på vår sista svennefrulle för säsongen.


Hettan har visat sig vara grym!! Hittills.  Mina PWs måste äga rum vid 7-tiden, senare blir det för hett.  Men vackert är det, och naturen har nog inget emot detta väder.  Vi får ju mycket regn också.  Det beror på de stora åskväder vi har, de stora urladdningarna.  Ingen torka på denna kust.  Önskar jag kunde skicka iväg lite regn till Kalifornien.


Björnbären växer vilt i naturen nu.

Det är sommar hos mig. I kvadrat. Man undrar lite smått...HUR ska juli och augusti bli när juni börjat så här?


Alltså, vi går från extremt till extremt hos mig. ISKALL polar vortex-vinter till brännande het sommar. Det är livet i The Mid-Atlantc-States på den amerikanska östkusten.
Medaljens baksida med att bo här? Somrarna. De kostar på! Jag ser fram emot att komma hem till svalare väder nu.

Hoppas ni gillade denna halvårskoll. Som alltid var det trevligt att skriva ihop sexmånadersinlägget, och roligt också att välja ut bilder.

Ha en finfin onsdag!!

21 comments:

Eva i Dalarna said...

Det känns på nåt vis som typiskt USA, att alltid vara så mycket av allt. Är det kallt så är det KALLT, är det varmt så är det VARMT osv...Här i Sverige är det mer lagom. Det typiska lagomlandet Sverige hahaha.
Fast just nu är det inte lagom här utan lite för kyligt men jag njuter av min semester ändå. Jag är ju LEDIG! Ägnar en hel del tid åt Orange is the new black säsong 3.
Kul med halvårssummering, love your blogg!
Och snart reser du till gamla svedala!

Nettan said...

Kul med halvårskoll, och jag minns dina fina snöbilder och all snö ni fick och jämförde det med hur snöfattigt det var här den gångna vintern, inte ens ett ordentligt snöoväder fick vi i mitt hörn av Skåne. I skrivande stund är det 12 grader och det är snart den sista veckan i juni, jag tror vi har haft denna temperatur i veckor nu, lite tråkigt men det går ju inte att påverka om vi inte påverkar klimatförändringarna för att det påverkar vädret vet vi ju.

Vilka härliga resor ni gjort under detta halvår, två gånger till OBX och så till Florida Keys, ljuvligt. Ska bli spännande att se vad ni hittar på under det kommande halvåret. Snart lämnar du USA för några veckor svensk svalka och så ditt ljuvliga Skären, ser fram emot alla fina bilder som du kommer att dela med dig av!

Ha en härlig onsdag.

Kram
Nettan

Cari said...

Så trevligt med halvårskollen.
Och dina bilder är ju alltid så fina. Du är en duktig fotograf. Sen reser ni till många vackra platser.

Monica said...

Vad fort det går, idag ett halvår sedan jul och ett halvår till nästa, det tänkte jag på i morse så det blev väldigt bra med din halvårskoll:-), att se tillbaka, vintern är väldigt vacker särskilt på dina foton:-) och våren kanske finast av allt och så er resa till Duck ser ljuvligt härlig ut, det är sommar det, den där vi väntar på;-). Visst har det varit väldigt vackert i naturen här också både under vår och i juni, men regn och kyla och främst att inte ha sol tröttar. Och att vintern är så extremt lång här, även i huvudstaden. Där har du mycket mer variation, årstiderna kommer vartefter, även om sommaren blir krävande med den hettan och fukten. Ja du kommer säkert gilla svalkan här:-). Kul att du gjort en tillbakablick, fina foton!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Åh, halvårskollen ja! Den hade jag totalt glömt bort (jag har ju också kört på någon sådan även efter Galleri Fredag-tiden).
Tror jag ska leta fram lite bilder och köra på en sådan idag jag också :-)

Det var jätteroligt att se din halvårssammanfattning i alla fall!
Och vad jag fascineras av när det gäller din blogg, är att även om det en dag eller en period inte hänt så mycket så kan du verkligen konsten att skriva så att man som läsare verkligen fastnar :-D
Jag vet inte hur du gör!
(Jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig, men hoppas du förstår ändå) :-)

Vad jobbigt med sådana kraftiga skillnader mellan årstiderna; när det blir extrema vintrar och extrema somrar.
Dock måste det vara underbart att verkligen få känna skillnaden mellan t.ex. vinter och vår, vår och sommar o.s.v. Att man får en tydlig början och tydliga avslut på varje årstid :-)

Hoppas du får en fin onsdag!
MVH /Erica

Pernilla said...

Som vanligt så fastnar jag i dina bilder, så underbara! Och jag är avundsjuk - du har fått både rejäl vinter och nu har du sommarvärme (nåja, kanske lite i varmaste laget men ändå!).
Här i Göteborg är det grått, grått och så lite mera grått. Inte direkt någon sommarvärme. ÄR glad att jag var på Kreta en vecka i månadsskiftet maj/juni så att jag åtminstone fått en ve med sol och bad.

Så snälla, ta med dig värmen till Sverige när du åker hit!!!!!

Ha en go dag,
Pernilla

Annika said...

Eva:
SÅ sant!!
Till och med vädret är större i USA.
Absolut. Större, mer dramatiskt, farligare, hetare, kallare. YOU name it.
Jag tror nog vädret hemma vänder. Absolut.
Jag har sett klart säsong 3 av Orange...
TACK, blir så glad över att du gillar min blogg!!!
Kramar!!


Nettan:
TACK, roligt att du gillar halvårskollen. Det var det mest populära temat vi hade under åren vi skrev på tema.
Brukade alltid vara tacksamt.
Jag vet, ert väder...
SÅ trist. MEN det måste ju vända. Det måste!!
Ja, vi hade verkligen en iskall vinter, hua!!
Jag ser fram emot att komma hem nu, ja. Det kyligare vädret kommer inte att påverka mig så mkt.
TACK, ja när jg kommer tillbaka till USA igen ska jag verkligen visa bilder. Min blogg tar snart semester.
Men jag finns ju på Insta och FB!
Kramar och TACK!!

Annika said...

Cari:
TUSEN tack för bildberöm!! Blir så glad.
Ja, det har blivit en del resor för oss. vi får se vart det bär av i höst.


Monica:
Tack snälla du för dina fina ord.
Roligt att denna halvårskoll är uppskattad.
Ja, vi har verkligen årstider, det kan man nog säga. Korta, men numera intensiva, vintrar. Kort, men vacker vår. LÅNG sommar. Ganska lång höst.
Gillar det.
Jag vet, det trista med sommaren hemma är att den är så lynnig, att man inte riktigt kan lita på den. Trist.
Jomen, jag ser fram emot att komma hem nu. Det kvittar om det blir lite kyligt. jag är redo.
Tack för snälla ord!!

Annika said...

Erica:
Halvårskollen, den gamla klassikern!!
Det är lika bra att hålla den vid liv eftersom det var det trevligaste tema vi hade under de där åren, haha!!
Ja, skriv gärna ihop en sådan du också!
OCH tack för dina genomsnälla och fina ord. TACK!!! Jag blir verkligen jätteglad!!
TACK ERICA!!
Somrarna har alltid, alltid varit extrema här. Men att vintrarna också blivit det är ngt ganska nytt.
Annars gillar jag tydliga årstider, ja. Sommaren är för lång. Men de andra är precis som "de ska". Skulle önska att våren var lite längre, att det inte blev sommar så snabbt.
Ha nu en jättefin dag!!


Pernilla:
TACK!!!
Jag blir så glad över dina fina ord.
Pernilla, jag lovar att ta med värmen!! Jag kommer ju till Sthlm, men kan sprida den över hela Svea Rike.
Förstår att du är glad över Kreta.
NU håller vi tummarna för sol och värme över riket!!
Kramar!!!

Anne-Marie said...

Vilka kontraster ni har haft. Vår vinter och vår var mer som en ständig vår eller höst. Ingen snö alls vilket ju är mycket märkligt.
Oj, vad ni har rest mycket. Jag känner mig som en "eremit" nästan jämfört med er. ;)
Kul att se en sammanfattning med dina fina bilder och bli påmind om hur de senaste 6 månaderna har varit.
Jag ser att du också tar tillvara på de i alla fall litet svalare morgnarna. Man får planera sin tillvaro när det är varmt.
Skall bli intressant att se om du tar värmen med dig till Norden.
Kramar!!

Nilla Tankebubblor said...

Blir så ressugen nu! Dina bilder är härliga!

Steel City Anna said...

Fint med stolarna och bordet i snö och sedan skir grönska, visst är det samma? Stora kontraster verkligen. Det känns konstigt att halva detta år redan gått!

Annika said...

AM:
TACK vännen!!
Ja, ordentlig vinter. Ordentlig sommar. Minsann.
Ja, vi har rest mkt, det har vi. Mer nu än vi brukade göra då vi var bundna av skolåret.
Ska bli kul att se vad det blir i höst? Om det blir lika mkt resor, vem vet?
Absolut, det enda raka är att utnyttja morgnarna då det är svalare. Det går inte sedan att gå ut och gå etc.
Ja, det ska bli intressant att se om värmen följer med mig till norden sen.
Kramar!!


Nilla:
Stort tack!!! Blir glad :-)

Annika said...

Anna:
Det är samma ja. Min nedre uteplats, som jag aldrig använder, tyvärr.
Visst är det konstigt att 6 månader gått, håller med.

Anonymous said...

Tack för "a walk down memory lane" även om det bara
var 6 månader. Som vanligt är dina foton av absolut
toppkvalitet. Med tanke på att du blev ombedd att fota
graduationpartajet, kanske du har en framtid som
free lance photographer för bröllop och andra festligheter.
Du är ju inte bunden med en skolflicka längre och har
möjlighet att tjäna lite´ extraknäck. Vad tycker DU?

Vilken härlig dag vi fick i dag. Kvällen var precis
lagom sval, och månen är på väg att bli halv.
Förresten, råkade du se det underbara ljuset igår kväll?
Det var fascinerande; kan inte förklara. Flera grannar
var ute och njöt av naturens show.

Ruth i Virginia

L said...

Alltid lika mysigt att läsa och se dina fina bilder. Och tänk så fort man glömmer vintern. Ni har verkligen extrema svängningar i vädret. Det är verkligen fascinerande.
Jag kan förstå att det blir skönt att komma hem till våra kyligare temperaturer nu när sommaren verkligen har anlänt.

Musikanta said...

Fina månadsbilder du visar! Visst är det roligt med halvårskoll - man minns ju så mycket när man plockar ut bilder. Ett av mina nästa inlägg ska ha den rubriken.
Jag är inte avundsjuk på värmen hos dig men NÅGOT varmare kunde det ju vara här! 10 grader i morse och iskalla vindar.
Måste vara härligt för dig att snart komma ifrån alla åskväder och hetta. Får hoppas att du får lagom med sol och värme när du kommer hit om några veckor, eller? Karolina följer väl med som vanligt?
Stor kram från Ingrid

Annika said...

Ruth:
Tusen tack!!
Det var fina ord.
Visst har jag funderat, och planerat, i free lance banor. Kanske inte bröllop (tycker jag kan för lite, trots allt), men grad pics etc.
Planer finns.

Igår var det verkligen fint ute. Satt ute hela kvällen. SÅ vackert!
Idag blir det väl dåligt framåt em igen, samma imorrn...och för att inte tala om lördag...suck...

Tack för fina ord, Ruth!!!

Annika said...

Lisa:
TACK!! Så roligt att du tycker det.
Ja, vädret är extremt. Verkligen.
OCH mer blir det nog. Denna sommar verkar slå både regnrekord här + åskrekord. Tröttsamt.
Det ska bli jätteskönt att komma hem en sväng. Vädret ser hyfsat OK ut, tycker jag. BRA!!!


Ingrid:
TACK!!
Ja, det är ett roligt tema. Tycker inte det ska dö ut :-)
Så det är roligt om fler kör det så här i juni. Hoppas du också gör det.
Ja, jag hoppas att det ska bli lite varmare än 10 grader då jag kommer hem. Ser ganska hyfsat ut ändå, tycker jag. Vi får se.
Jag åker på lördag. K och P kommer senare.
Stora kramar!!

Lotta i CT said...

Å, vilket härligt inlägg!!!
Älskar!!!
Ljuvliga bilder. Härliga upplevelser!
Vilka sex månader det varit för er. Toppenfina!!!

Nu väntar Sverige....och jag längtar redan efter dina bilder!

KRAM!!!!

Annika said...

Lotta:
Hej! Är det charlie-Lotta under ny google?
Tror det, hihi!!
Tack, ja det har varit ett bra halvår. Många roliga resor och upplevelser.
Om en liten stund ska jag till flygplatsen, och sen bär det hem. Lovar att blogga från Sthlm, men sen blir det uppehåll innan jag kommer tillbaka igen.
Kramar!!