Wednesday, May 06, 2015

Tillbaka till The Keys, del 2 (av 3). MASSIV BILDBOMB!

"Min pir", mitt morgonkaffe!!


Hej alla glada onsdagsläsare!


Idag ska vi fortsätta att ta oss en titt på de öar som totalt vann mitt hjärta.
Vi ska fortsätta längs The Keys.
Egentligen vet jag inte varför jag innan avresan INTE trodde att jag skulle falla som en sten inför dessa öar?   Eller, låt mig säga, jag vet inte vad jag hade förväntat mig...
Mina förväntningar var nog inte tillräckligt höga. Ja, jag hade hört en massa fina saker om The Keys, men jag hade också hört en hel del "ljumma" kommentarer om övärlden.
MEN, nu vet jag: Det är så enkelt att The Keys ÄGER!!!
Det är helt  unikt därnere!


Något som verkligen beskriver Florida Keys är att det är SÅ avslappnat, så LAID BACK!
Det är så opretto son något bara kan vara.
Motsatsen till stället där jag BOR.
Det finns NOLL snobbism och elitism i The Keys. Det existerar inte.
Här hittar du snubbarna och brudarna som kör sin egen hippiestil! Hit kommer folk som vill vara sig själva, folk som kör sin egen stil ut i fingerspetsarna.
Peter sa "this is a place for people who have checked out on life".
OCH det är sant, så är det. SÅ otroligt skön stil på folket därnere. OM ni vill se vad uttrycket LAID BACK står för ska ni resa ner till de här öarna.
Här finns de som bor på sina segelbåtar, husbilar eller i en enkel kåk nere vid någon kanal.  Här finns de som öppnar upp en opretto, men helmysig, restaurang vid vattnet (gissa om det finns många supermysiga restauranger--och barer-- därnere).  Här finns hen som lämnat ett liv i storstaden som nu skaffat till exempel en katamaran med vilken hen kör ut turister för att snorkla.
Här finns snubbarna med långt hår, runda glasögon, peace-märken, hawaiiskjortor och flip-flops. Här finns donnorna med långt flygande hår, flower power kjolar och rökspruckna röster, som kallar dig "hon" (honey).
De flesta är över 55, de flesta verkar leva ett SÅ skönt liv!! OCH totalt utan minsta överlägsenhet.
De bara lever livet som de vill leva det. De har lämnat New York, Boston, Washington, Detroit, Chicago etc och de har INGEN längtan tillbaka.
OCH WHY NOT!!
Det kanske inte är min stil, men jag älskade det!! Jag älskade att det var så avslappnat och lugnt därnere. Gillade att slinka in på en beach-bar och bli serverad en drink av en hippie som är till åren kommen. Gillade att det var så OTROLIGT många i lokalbefolkningen som hela tiden hängde på dessa "hak".  Turister och "locals" i en skön blandning.


Idag ska vi ta oss en titt på allt utom Key West. Key West ska jag skriva om i mitt sista inlägg om öarna.
Ni får hålla utkik efter det!!
Key West är också en värld för sig, galen!! Do whatever you want, kinda style!!
Men, mer om det!!


NU blir det bildbomb!!
Det här är Bahia-Honda state park på Great Pine Key.  Hela den ön är en state-park!  Ön hade en helt fantastisk strand, med det mest turkosa och genomskinliga vatten du kan tänka dig.  Vi besökte  stranden tre gånger, och här njöt vi av precis allt.  Det kostar att köra in i denna park, men sen har man en lång strand att gå ut på, och där kan man hitta sitt eget ställe.  I denna park snorklade vi, och vi hyrde även kajak och åkte ut till den lilla ö som ni ser i fjärran.   Ja, en helt underbar ö är detta.  Jag vet att Bahia-Honda flera gånger hamnat på listorna över USAs bästa stränder, och det kan jag skriva under på!  TOP OF THE LINE!!!


Bahia Honda, ja vilket otroligt ställe!!  OCH HETT!!!
En segelbåt har lagt till i gästhamnen i Bahia-Honda state park. På denna ö fanns även campingplats. OCH campingplatser finns det gott om på The Keys, efter vad jag kunde se såg de JÄTTEFINA ut!!!
Här har vi kommit ut till den lilla ön med vår kajak.  SÅ kul att paddla.  JAG hade inte med mig min Canon ut på denna lilla utflykt, så dessa bilder är tagna med min iPhone.


Kul att paddla, och bli genomsvettiga, haha!! och den däringa maken har inte smetat ut sin solkräm tillräckligt! :-)


Den lilla ön, ett korallrev.

ÅÅÅ vad jag vill åka tillbaka hit!!Peter och jag åt och drack SÅ gott under hela resan.
Maten var superb, hela tiden.
Vi åt mest på olika hak. Alltså på restauranger som ligger precis nere vid vattnet, vissa har bara ett tiki-tak över sig och några fläktar som snurrar i sagda tak. Visst, det finns plastsjok de hänger över vid regn, och säkert kan de även totalt spika igen dessa ställen vid orkaner om så skulle behövas.
Vi åt bara fisk och skaldjur. Oj vad gott. Goda sallader åt jag också.


Supermysigt ställe i Marathon.
En av alla dessa  restauranger. Alla detaljer. Hela mysfaktorn!Utsikt från en en restaurang över en gästhamn i Marathon.


Frulleställe, Porkys, så mysigt!! Ja stället har öppet till sent på natten.  

Utanför Porkys.En morgon hängde vi med ut på en snorkelresa.
Vi for ganska långt ut, till en fyr. Tyvärr var vattnet därute både djupt, strömt och det var  ganska blåsigt. Jag kanske snorklade i 10 minuter innan jag fick nog, men Peter låg i en timme!!
Mysigt att komma ut till havs var det iallafall.
Männen som äger båten kom bägge norrifrån, en var från Pennsylvania och den andre från North Carolina. Nu lever de som pensionärer i Marathon, men kör turister som vill snorkla med sin katamaran. Soft!!
I väntan att gå ombord!  


Fet djuphavsfiskebåt.  Kolla motorerna.  DEN kan minsann komma upp i fart om den vill!!!


Hummerbåtar.


På väg till havs!!

Under The Seven Mile Bridge

Snorkling en masse!!!  OCH det var som att snorkla i ett akvarium.  Peter såg en liten haj!!  SÅ coolt!!


Hubby vinkar!!

Flera småbåtar hade ankrat upp vid fyren också. Poppis snorkelställe bland korallreven!


"DO not swim to the light house. The currents are strong out there, and we might have to pick you up in Cuba."Som sagt, det var en ren KICK-ASS-resa!! På varje plan.
Jag har hittat ett nytt ställe att älska! OCH jag kan inte vänta tills det är dags att resa tillbaka till öarna igen.   För er hemmavid, och i Europa, åk hit!!! Skippa Thailand ett år och åk till The Keys istället. Visst, säkert dyrare i The Keys, men så läckert och totalt unikt på denna jord.
Många turister hela året. Jag träffade främst tyskar, schweizare, holländare och österrikare. MEN jag hörde även svenska, finska och norska.
The Keys är poppis året runt, och det är varmt HELA året.
Det var så hett och fuktigt när vi var där, i april! Jag kan inte ens föreställa mig hur det är mitt i sommaren. PUST!! Men, det kanske inte är så stora svängningar, trots allt?
Vattnet var ljummet, eller nej, det var VARMT!! Helt fantastiskt badvatten som ingen kan vara badkruka i.
Hotellet hade pool, men jag badade inte i den. JO, jag tog ett midnattsdopp i den en gång.
Kort sagt, it was a hell of trip!!!Så här glad var jag mest hela tiden!!!


OJ, detta blev en bildbomb av guds nåde. HOPPAS ni inte har somnat. Jag somnade inte då jag skrev det iallafall, tro mig, haha. Det tog sin fina, lilla (läs LÅNGA) tid att skriva, och komponera, detta inlägg!!
Men, det gjorde jag så gärna. Det är som att resa tillbaka även för mig!!

Återkommer snart om Key West!!!

41 comments:

Desiree said...

Vilken helt underbar bildbomb. Jag kan inte låta bli att skrolla upp och ner och se dina bilder om och om igen. Det är precis allt detta jag älskar med The Keys och även Anna-Maria island som vi besökte sist, att det är så avslappnat och laid back. Sådan superskön semesterstämning. Livet är så enkelt och så gott att leva här. Thailand är jag inte alls sugen på att återvända till men hit mer än gärna. De bästa semestrarna kanske är de man inte har allt för stroa förväntningar inför.
Så glad att ni fick en riktigt underbar semester båda två. Precis så här ska födelsedagar firas som ger massor med underbara minnen för livet.
Kramar!

Äventyret framtiden said...

De turkosa nyanserna i hav och himmel är så speciella och vackra.
Nu får jag rekommendera vänner som gärna reser till Thailand att se sig om lite grann i världen och då vända ögonen mot Key West istället.
Det ser härligt ut för den som tycker om hav och strandliv.
Kul med hippiesmänniskorna också. Vi har pratat om det här hemma och konstaterat att Flower Power är på väg tillbaka igen. En motvikt till allt det otrevliga i verkligheten som man helst vill glömma. På Key West gissar jag att man glömde sådant totalt. Ni ser lyckliga ut. Peters glömda solkräm ser nästan ut som om en mås har flugit över honom ;). Tack Annika! Nu tar jag ett varv till i din bildbomb.
Kram!

Channal said...

Åh vill ha sommar NU!! Underbara bilder! Vilket paradis... sol och kristallklart hav! Första bilden är som sammet... känner atmosfären. Ljuvligt avslappnande! Och hur söt och snygg är du inte på sista bilden! Du ser ut som en lycklig nykär tonåring! Förstår att ni hade det toppen. Det strålar om dig!

Vad föredrar du? Uppleva öar så här eller med på ett stort kryssningsfartyg?

KRAMAR!! Anna

Ps. Nu vill jag boka Grekland till sommaren när jag ser dina bilder. Lite närmare för oss. Men vill gärna till Florida också! Ds.

Humlan said...

Vilken underbar bildbomb, jag vill åka dit!

Kram!

Åsa said...

Ser härligt ut! Verkar vara my kind of place också! Håller med ovanstående om att du ser ut som en nykär tonåring på bilden! :)

Steel City Anna said...

Så härligt. Man ser att du ser lycklig och avslappnad ut :) låter skönt det där med lugnt liv bort från storstaden. Sheffield är ett ganska tillåtande ställe så jag skulle säkert komma undan med att vara hippie här, men det låter klart trevligare att vara det vid hav, palmer och roliga barer :)

bettan said...

Du är värdens bästa reseskildrare, både i bild och text. Läser, scrollar och kollar:)
Vilken underbar stämning du beskriver.
KRAMAR!!

Annika said...

Desiree:
Stort tack.
OCH jag säger, stort tack för inspon igen. Nu vet jag ju vilken pärla detta är.
KUL att du känner igen dig i beskrivningen också.
Jag måste nog se mer av Florida på det hela taget. Har ju egentligen bara varit i Orlando och vid Cape Canaveral och Daytona innan. Inget av de ställena har ympat stort på mig. Men detta var ju i en klass för sig!!
WOW!
Blir sugen på Anna-Maria Island också.
Jag tror det också, de bästa semestrarna blir de som man inte bygger upp så höga förväntningar kring.
Stora kramar och TACK!!!Karin:
Tack Karin!
Ja, en mkt speciell resa. Mkt!!
Säkert dyrare att leva på The Keys än i Thailand, that is for sure. Men iaf...
Det är härligt att vara här för den som fiskar, dyker, håller på med vattensporter eller bara badar. Helt fantastiskt.
Ja, det är verkligen hippiementalitet därnere. Underbart. Människor som faktiskt helt lever ett annat liv. Helt rätt, även om det kanske inte är för mig.
FÖ tror jag att allt är på väg att bli mer jordnära lite överallt, och det är BRA!!
Så roligt att du gillade bilderna. Jag blir glad.
Peters solkräm ja, haha!!!
Kramar!!!

Annika said...

Channal:
Tack!
Ja, det var så härligt att komma dit eftersom det då var ganska svalt i DC vid det här laget.
Så det kändes extra soft att komma dit då.
Tack, den första bilden älskar jag också.
OCH tack för snälla ord om mig. Den där bilden bakom ölen bara skedde, haha.
Ja, vad föredrar jag? Vet inte. Gillar bägge så mkt. Kan inte välja. Kanske blev det Keys så speciella eftersom det var så många öar att välja på. Men när jag fyller nästa år blir det kryss.
Kramar!!Humlan:
Tusen tack, och jag förstår.
Stora kramar!!

Annika said...

Åsa.
Tusen tack!!
Det är med all säkerhet your kinda place!! Lovar!!
Och tack, en 49-åring ;-) Men du vet ju, iPhone har en tendens att trolla bort rynkor. For reals :-)Anna:
TACK!
Ja, jag var riktigt glad på den där resan. Sådär som jag blir på ställen jag känner att jag älskar högt och rent. Det finns ngra sådana i världen.
hippieliv skulle inte funka så bra där jag bor. Ganska uptight här, och pengainriktat och you name it.
Men, ja, ska det livet levas ska det vara på ett varmt ställe. No worries about the weather anyway. Förutom en och annan orkan, förstås. OCH de är inte roliga :-/

Annika said...

Bettan:
Awwwww...tack, du värmer mitt hjärta.
Kramar i massor!

Millan said...

Ljuvligt! Sa skoj att fa se alla fina bilder fran er resa. Det ser helt perfekt ut. Jag hoppas verkligen att vi kommer aka dit. Men jag har en fraga om det dar med vadret... ar det alltsa varmt hela aret om? Nar ar det bast att aka dit om man verklign vill att det ska vara solsakert? Jag som bor i regniga delen av Europa vill verklgien inte riskera att sitta nagonstans i osregn i tva veckor ;-). Vi har funderat lite pa en resa dit i Mars/April eftersom pasklovet har ar tva veckor och vi har verkligen gillat att resa den tiden pa aret. Men ar det for tidigt att resa i Mars?

Stor kram
Millan

Annika said...

Millan:
TACK!!
Ja, det var så bra!!
Jadu, när är det som mest solsäkert där? Sommaren innebär ju en risk iom orkaner som ofta hotar den delen av USA. Jag skulle tro, att just feb-mar-apr är perfekta. Inga orkaner då än, och nog väldigt solsäkert.
Nej, jag tror aldrig det är "för tidigt" eller för sent att åka dit. Vet att de har runt 24 grader, och fukt i dec. Tror man kan åka dit hela året och vara säker. Men kanske undvika somrarna just pga orkanrisken. Inte så kul om du bokar en resa i två veckor och så kommer en orkan och ödelägger stora delar av den semestern.
Åk dit. You'll love it!!
Kramar!!

Nettan said...

Oj oj oj, vilka underbara bilder! Förstår att ni njöt och hade det underbart! Vi har vänner boendes i Florida, så vi vet att detta är ett ställe värt att besöka när och om vi kommer dit någon gång.

Kramar

Nettan

Annika said...

Nettan:
OOO tack!!!!
Jag blir glad.
Ja, vi hade det så himla BRA!!
Ja, när ni åker till Florida så ÅK DIT!!!
Ni kommer att älska det.
Kramar!!!

Anonymous said...

Oj jag har missat att du har börjat igen! Nu fick jag ju njuta av en himla massa underbara bilder. Du är fantastisk på att berätta till bilderna det känns nästan som man är där. Jag måste åka dit någon gång för det där stället känner jag att det skulle passa mig perfekt. Ha det så bra! Kramar/Anita

Annika said...

Anita:
TACK snälla gulliga du!!
jag blir så glad över dina ord. Det var verkligen roligt att skriva inlägget, det kändes som om jag reste tillbaka!!
Du skulle älska det!!!
Kramar!!

Gretas Gotland said...

Ser superhärligt ut! A l l t! Och ingen risk att någon somnar till så ljuvliga bilder.;-)

Vform said...

Wow....vicken bildbomb!
Suger i mig allt ... TACK!!
KRAMAR !!

Annika said...

Greta:
Tack gulliga du.
Det är bra det, att du inte somnar :-)
Fler bilder i kommande!Vivan:
ÅÅÅh varsågod, och TACK!!!
Stor kram!!

Monica said...

Ser helt underbart ut allt! Det är verkligen skönt också när folk är lite mer avslappnade, lättare att koppla av och njuta själv då. Och det är en speciell frihetskänsla med hav, och så vackert! Kul att ni paddlade kajak, det är riktigt roligt att vara så nära vattnet och glida fram. Tur att ni inte for med strömmen sen, de är riktigt läskiga tycker jag och oberäkneliga, men det verkar vara bra koll av folk som ordnar allt. Väldigt annorlunda liv även om man kanske inte skulle vilja leva så jämt, men kanske det vore det bästa:-), blir det för varmt på land kan man ju ligga i vattnet:-), det är något underbart när det är så där varmt och skönt i det, vilken njutning. Nu ska jag plocka fram diademet:-), du är fin i ditt, tycker det ger lite extra sommarkänsla, vi måste försöka få det här också. Idag har varit 19 grader plus, man nästan svimmar av förvåning:-). Och härligt att se dina fina härliga foton!

FREEDOMtravel said...

Det ser grymt härligt ut! Ett semesterställe jag verkligen skulle kunna gilla! Idag har vi fått den här riktiga sommarvärmen i Frankrike, och nu känns det som ännu mer semester här! Klockan är 21 på kvällen och vi har fortfarande dörrar och fönster öppna, det är vi inte vana vid! :)

Anonymous said...

Vilken härlig bild, den med dig bakom glaset!

Anonymous said...

Jättefina bilder! Men förväntade mej inget annat. Du är en superfotograf, både hemma och borta.

Kul ställe att besöka, men ett som man nog kan ta bara i små klunkar. Vi körde till Key Largo en gång, efter ett Elderhostel i the Everglades, men vände om. Som du vet, är jag inte mycket för beacher; maken var ännu mer så.

Det är härligt med alla färgglada byggnader och allt annat som lyser. Måste vara som att leva ett konstant semesterliv därnere. Passar en del precis men inte andra.

Ruth i Virginia

Annika said...

Monica:
Tusen tack för att du gillar detta. Blir glad.
Ja, det är verkligen skönt att det är avslappnat och opretto. Jag bor i en stad som är ganska uptight, så det är skönt att det inte är så överallt. OCH så är det på många ställen i USA. Men The Keys älskade jag nog så mkt just därför att jag var så oförberedd på hur det skulle drabba mig.
Vet inte om jag skulle fixa att bo så laid back som the keys är året runt, men ibland är det ju bara såååå skönt.
TACK!! Det är ett sådant där hårband, du vet. Gillar dem. Har ngra olika att byta om med. OCH så bra att ta till då man bara tvättar håret och sen sätter upp i hästsvans.
Tack för supersnälla ord!!!Helena:
DET var så skönt. OCH ni med husbil skulle ha det grymt därnere. SÅ fina campingar, och SÅ många!
Härligt att ni också fått varmt. Man kan säga att vi har sommar nu.

Annika said...

Brysselkakan:
Tack, det är verkligen spur of the moment. Peter fotade och jag flinade :-)Ruth:
Tack!!!
Roligt att du gillade.
Så ni kom inte längre än till Key Largo. Det lustiga är ju egentligen att det är väldigt få stränder därnere. Inga stora a la OBX eller Myrtle Beach eller Ocean City. Men, jag vet, strandliv passar inte alla. Tur att vi alla gillar olika :-) Vi gjorde mkt annat också. Key West tex :-)

Precis, visst är det skönt med laid back stilen. MEN, jaaa...vad ska jag säga...jag tror inte jag skulle fixa att bo så hela tiden. Inte min grej. Men skönt och underbart att komma dit på besök.

Tack än en gång för snälla fina ord, Ruth!!

Miss Marie said...

Så underbara bilder! Den sista på dig med ölen är ju fantastisk! Hoppas den är ny profilbild på facebook! ;)

Annika said...

Marie:
TACK!! Det var verkligen en spontanbild av bästa sätt. Peter skulle fota sin öl, och jag bara hoppade fram. Tack snälla Marie. möjligtvis blir den ny proffebild. Men jag har lite svårt för ölen...haha!!

Charlie sa ... said...

Gah!!!
Maj gadd!!
Hit vill jag <3
Älskar vattnet. Får inte nog. Kanske bättre än Caribbean till och med....

Tack och nu tar jag mig en runda till!!!

Kram!!

Eva i Dalarna said...

Piren där du tog morgonkaffet - vilken utsikt! Jättefina bilder.

Anne-Marie said...

Tänk så vackert med alla olika färger.
Det känns nästan litet som Karibien (även om jag aldrig varit i Karibien känns det så :)).
Att snorkla har jag gjort en gång och jag kommer nog aldrig att göra om det eftersom jag är rädd för att vara ute på djupt vatten.
Men om man inte är rädd är det en fantastisk upplevelse säkert.
Häftigt med den där laid back-stilen. Eftersom jag snart blir 55 kanske det vore något. ;)
Gillar Peters solkräm!
Kramar!!!

Millan said...

Tack Annika! Jag ska verkligen diskutera det har med Ben och hoppas vi kommer kunna aka dit om nagot ar eller tva!
Kram

Musikanta said...

Helt underbara bilder! Förstår att ni njöt av detta paradis. En födelsedag som din Peter säkert inte glömmer. Kanske det blir samma ställe för er nästa år?
Kramar från Ingrid

Annika said...

Lotta:
You'll love IT!!
Ni måste åka! Det är er sorts semester!!
Kan inte säga om det är bättre än Karibien. Mkt underbart i Karibien, som vi ju vet båge.
MEN det närmaste man kommer till Karibien i USA. Absolut!!!
ÅÅÅÅÅK!!!
Tack Lotta!!!
PUSSAR och Kramar!!


Eva:
Piren ja.
Underbar!!
Älskade den, och tusen tack för fina ord!!

Annika said...

AM:
Tack!!
Ja, alla färger är underbara därnere.
Älskade det.
Jag har varit mkt i Karibien på kryssningar, som du vet.
OCH ja, det är nog det närmaste man kommer i Karibien i USA.
Ska man bo här ska man gilla hetta och fukt, that is for sure.
Tror inte jag skulle greja det året runt. Inte min grej. Stilen är skööööööööön!! Men jag vet inte om jag skulle kunna bo i den 24/7/365 :-)
Snorkla på djupt vatten är inte min grej heller. Jag gillar att snorkla där jag kan bottna. OCH jag hatar att snorkla på djupt vatten som dessutom är vågigt och strömt.
USCH!!
Men bottnar jag och det är lugnt är det sååå fint.
Peter var i en timme.
Hans solkräm ja, haha!!
Kramar!!


Millan:
GÖR DET!!!
Självklart kanske inte så jättebilligt, antar att det sällan blir det om man tar USA-semestrar under två veckor. MEN så värt det. Med barn skulle jag tipsa om att bo i Marathon el dyl, inte Key West. Stränder är det si och så med. Men Bahia-Honda finns och den är top of the line!!!
Sen finns det mindre stränder, men det finns NOLL vida playor.
Kul att ha kunnat inspirera.
Kramar!!!!

Annika said...

Ingrid:
Tusen tack!
Ja, som jag drabbades av detta ställe!!
Helt underbart.
Nej, nästa år blir det nog kryssning, tror jag.
Men jag hoppas kunna återvända till The Keys mkt snart.
Kramar och TACK!!!

Andra året i Hjo said...

Jag tar gärna en trip till Key West! Till Thailand känner jag ingen längtan, till skillnad från så många andra svenskar.

Annika said...

Hans;
Det tycker jag du ska göra!!
Absolut! Du skulle gilla det!

marianne.dahl3 said...

Tack för din fina bildbomb från The Keys! Vilka minnen det väcker hos mej, vi firade min mans 50 års dag där, 1991! Underbara öar, känner igen mycket av det, men paddla och snorkla vågade vi oss ej på! Vad modiga ni e!
Vilket ljus och vilka färger!
Förstår du fått ett nytt ställe längta tillbaka till, det gör jag med även om det är 24 år sen!
Kram, Marianne Dahl i Göteborg

Annika said...

Marianne:
Varmt välkommen till min blogg!!!
Känner igen dig från Liz blogg. Antar att du är samma person som började följa mig på insta? Varmt välkommen till både blogg o insta.
Så roligt att du varit på öarna. Nej, jag är inte modig, tvärtom. HAHA. Peter fick mig att både snorkla och paddla. Snorkla på djupt vatten är INTE min grej! Men på grunt går det bra. Paddlingen gick fint.
Ja, jag längtar tillbaka, och jag är glad att du känner till det hela också.
Kramar och varmt välkommen tillbaka!!!

Marika Carvalhal said...

fiiina bilder! Tycker jättemycket om Keys, hann med 4 rundor dit på 3 år! Härligt på alla sätt! Känner igen allt! Gött!!