Friday, May 15, 2015

Min lilla, lilla täppa och kort bloggpaus för mig!

Hej och godmorgon mitt i ER Kristi Himmelsfärdshelg!


Hoppas att ni njuter av er ledighet.
Som jag sa, här är det vanliga dagar. Idag är det förstås fredag och det är alltid lika skönt.
Alltid lika ljuvligt med helg!

Vi åker till Elon på söndag för att hämta hem vår dotter från universitet. Ja, gott folk, ett läsår har gått!
NU ska jag-- som var så bekymrad i augusti--åka och hämta en glad, nöjd och lycklig dotter som har stortrivts på sin skola. Sommarlov stundar nu fram tills i slutet av augusti.   Runt den 20 augusti kör vi tillbaka till Elon igen, då är det dags för "sophomore year", andra året alltså.
Vi ska hoppas att Yours Truly är lugnare i själ och sinne då. Inte som i augusti i fjol. Jodå, jag kommer nog att vara helt lugn när det är dags igen. Jag vet ju vilka Karolina ska bo med, var hon ska bo och hur mycket hon tycker om sin skola.
MEN nu är det dags ATT HÄMTA!!! YAY!!
Karolina har slutprov på måndag, men vi räknar med att lämna Elon någon gång på eftermiddag.
Jag bloggar från och med onsdag igen!
Då får ni, om ni känner för det, "träffa mig" här igen!


Igår var jag hos mina svärföräldrar hela morgonen.
Att jobba i deras trädgård är för mig ingen uppoffring. Det känns så fint i hjärta och mage att kunna hjälpa min svärfar. Igår rensade jag tre olika rabatter (ganska stora), sedan strödde jag ut mull över dem, krattade ut mullen och gjorde det snyggt.
Jag band upp växter och gjorde kanterna på rabatterna fina.
Trädgårdsarbete har jag inget alls emot, tycker om det. Mycket snart kommer jag att återvända till svärfars trädgård.
Lyssnade på Värvet under tiden jag jobbade. Ett avsnitt med Bea Uusma, och det andra med Klara Zimmergren! Ja, jag hann med två hela poddcasts! NI vet ju hur långa de är! Bägge LIKA BRA! Så lyssna på dem båda om ni har tid och lust. Fina och kloka tjejer att höra på, och Kristoffer Triumf är fasiken briljant.


Jag kom hem mitt på dagen. Slog mig ner i min egen täppa. Vädret igår var perfekt.
Ja, så perfekt det bara kan bli. Det var 23 varmt, ingen luftfuktighet överhuvudtaget, sol och lugnt.
I början av säsongen tycker jag verkligen OM min täppa. Då är den fin, och jag sköter om den som en baby. Efter att jag kommit tillbaka från mina långa sommarresa till norden brukar täppan vara övervuxen och ganska ful (trots Peters försök att hålla efter den. Han har inga gröna fingrar, och det är faktiskt helt OK), då tappar jag oftast sugen lite.
Men just nu ser det ut så här. Bilderna PINFÄRSKA, tog dem igår!
Jag dricker kaffe därute varje morgon.  Ibland tar vi ett glas vin därute på kvällen om det är för hett på decket (västerläge).  En plats jag tycker om, den lilla, lilla täppan.


Ja, gott folk, ha nu en fin och trevlig helg så höres vi på onsdag igen!!Ugglor måste man.  Precis, även i en täppa!!


Salvia är en växt jag gillar.


En flagga har jag också.  Ugglor även på denna, tre stycken.  Min lilla familj :-)
Jag byter flagga efter säsong. Jag har en Halloweenflagga, en höstflagga, en jul-vinterflagga + en amerikansk flagga. Ja, jag har även en vinflagga där det står "it is Wine-o'clock" (men den flaggar jag inte med SÅÅÅ ofta, trots allt, haha).  Jag har ingen svensk flagga, men jag planerar ABSOLUT att skaffa en sådan!


Små tomtar och annat mys måste man ha.  Det måste jag ha iallafall :-)


OCH mina pioner!!  DE kommer med fart nu. Jag planterade pionerna för några år sedan, och jag är så glad över att de trivs, och att de växer på sig och att de blommar så ymnigt varje sommar.  Pion, en av mina älsklingsblommor!!! OCH snart blommar de.  Min hortensia kommer också att blomma snart.  


Den här ugglan fick jag i present till Mors Dag iår.

Som sagt, lite tomtar och figurer gör mig glad!!

31 comments:

Saltistjejen said...

Haha jag är först att kommentera idag!! :-)
Vad fint att du hjälper dian svärföräldrar. Just sådant kan jag känna dåligt samvete för när man bor så långt från familjen.... Att inte kunna "svischa över" och ge en hjälpande hand då och då.
MÅSTE börja lyssna på Värvet. Fick tipset redan förra sommaren av en kompis när jag var i Sverige men har inte kommit till skott än. Det är svårt att få till tid för roddar nu tycker jag när jag inte längre pendlar. När jag jobbade i Jersey och körde bil till o från jobbet lyssnade jag på jättemycket. Men nu när jag är hemma med Oskar finns aldrig tiden...
På kvällarna är jag oftast helt slut. Eller så vill jag få liiite vuxentid med Mats.
Kramar och hälsa finaste Karolina från oss!!!

Anonymous said...

Underbar trädgård du har! Min egen trädgård är obefintlig just nu då vi är mitt uppe i renovering och stugbygge på tomten, tre krukor med blommor på altanen får jag nöja mig med så länge :-) men om ett år eller två så! Gått att få hem dottern igen, vilket långt härligt sommarlov hon får!

Kram Elaine

Channal said...

Ljuvliga färger i din täppa! Så roligt att Karolina har trivs så bra skolan och vilket långt sommarlov hon får. Härligt!

Du ska ha en jättefin helg! KRAMAR Anna

Eva i Dalarna said...

Usch jag gillar inte alls trädgårdsarbete men jag gillar att titta på trädgårdar, så det är perfekt o kolla in din täppa. Avslutar mitt morgonfika med detta o sen bär det iväg i säng. Har jobbat i natt nämligen, för oss inom vård och omsorgsyrken blir det ju jobb på helgdagar ibland, det existerar ingen ledighet på röda dagar utan det beror på hur schemat faller.
Men ikväll ska jag och min man fira vår bröllopsdag - 33 är vi uppe i nu.
Ha en mysig rolig helg när ni hämtar hem dottern och kör försiktigt!
Kram från ett mulet kallt Dalarna (men det börjar bli grönt nu).

Gretas Gotland said...

Härlig täppa! Förstår att du njuter där.:-)
Hoppas ni får en fin helg och ha det så bra på Elon-turen!

Ingela said...

Så fint i din täppa!
Tänk att din hortensia snart blommar. Jag undrar om mina ens överlevt, jag har nämligen inte ens hittat en tillstymmelse till bladknoppar på dem än. Sorgligt om de kolat vippen i vinter.
2,5 grader varmt när vi klev ur sängen i morse. Den finska våren, du vet...
Ha en trygg resa så ses vi snart igen!
Kramar!

Humlan said...

Så fint du har det i din trädgård och vädret låter perfekt för mig.

Här har vi en igenvuxen trädgård som har varit misskött i flera år (pappas) och jag önskar att jag kunde göra något i den. Tyvärr har jag varken kunskap eller förmåga. Skulle jag klara det fysiskt så skulle jag behöva en handledare som lärde mig, men det vore så roligt att sköta om trädgården och få den fin.

Tänk så fort läsåret har gått. Men så roligt att Karolina verkligen trivs så bra och att det blev så rätt. Ha en bra resa!
Kramar!

bettan said...

Många vackra blommor. Pioner är bedårande. Din täppa är så idyllisk och trivsam (ja i ärlighetens namn minus tomten då ;))
Roligt du ska hämta hem din unge:) Önskar henne ett härligt sommarlov.
KRAMAR!!

Inger said...

Vilken ljuvlig blomsterprakt och så fina färger.
Förstår att du njuter.
Så roligt att få hem dottern och det måste kännas extra bra att hon trivs så bra.
Trevlig helg och resa!
Kram!

Monica said...

Så vackert denna tid och så vackert du har med alla blommor, pioner är helt underbara och glad att de växer så bra, fick rådet att inte flytta eller dela på dem på landet och att de tar åratal i så fall med att blomma, men delade och flyttade och de blommade nästa år och var fler nu, så glad för det. Men det är stor skillnad så tidigt allt är hos dig, det blir en lång tid med vackra blommor. Roligt att allt gått så bra för Karolina och att ni får vara tillsammans i sommar. Och det blir säkert bra att få lite eget boende med kompisar nästa studieår.

Miss Marie said...

Vad vackert det är! Härligt att ha svärisarna så nära att du kan hjälpa till lite ibland.

Ha en fin helg, förstår att det känns kul att få hem K igen! :)

Steel City Anna said...

Pioner skulle jag garna vilja ha. Sa maffiga och fina blommor. Jag tycker om knopparna med, de ser ut som stora blanka glasskulor! De saljs som snittblommor just nu, ska nog kopa nagra. De brukar halla ganska lange. Universitetslivet verkar spannande. Att skriva in sej pa Stockholms universitet var inget stort aventyr direkt, haha. Forsta aret bara kom och gick med den skillnaden att jag laste mer bocker och gick pa nattklubb oftare. Jag ar glad att jag hade mitt lilla aventyr som erasmus-student, annars hade jag varit annu mer avundsjuk pa dem som flyttat ivag och left riktigt college och universitetsliv :) det verkar sa himla kul!

Äventyret framtiden said...

Och lite här och lite där finns en vacker uggla! :)
Och snart har du Karolina hemma igen!
Ha det fint!
Kramar!

Nettan said...

Här är det en lugn mellandag, har tagit kompledigt och pysslat på mina uteplatser, njutit av solen en stund. Så mysigt med din täppa och så mycket du hann med hemma hos dina svärföräldrar. Hos mina svärföräldrar har vi lagt ned projekt trädgård, svärföräldrarna orkar inte det enklaste längre utan vi planterade krukor svärmor och jag sist jag var där. Vi har däremot hjälpt dem att lägga igen trädgårdslanden och sett till att deras enorma trädgård är mer hanterbar för dem då de båda är kring 90-års strecket.

Hoppas att du får en härlig fredag och en fin resa ner till ELON på söndag!

Kramar

Nettan

Annika said...

Saltis:
Tack vännen, i det här fallet är det också så att jag så gärna vill hjälpa honom. Han kommer inte ut annars, och trädgården är honom övermäktig. Det jag kan göra hjälper jag till med, även om jag också stor och suckar lite när jag ser trädgården och undrar hur vi ska få reda på allt. Den är stor, inte som min lilla plätt. Utan bra STOR!!
Svärfar är pigg, rask och stark. Men svärmor behöver hjälp med mkt numera, och han sköter om henne. Så P och jag försöker åka dit en ggn i veckan o avlasta. P jobbar därifrån, och jag jobbar utomhus. Svärfar handlar och uträttar ärenden då vi är där.
De bor 20 minuter från vårt hus, så det är lätt. Men jag vet, inte lika lätt att hjälpa dem därhemma. Och visst känns det ibland, håller med, Saltis. Försöker ta ett krafttag och ge hjälp då jag är hemma, men det är ju på tomt och dylikt på vårt sommarhus, så där hjälper vi alla till. Samma sak hos min moster som är ganska handikappad efter en stor ryggop. Men vi hjälper henne också. Det känns ju gott i hjärta och mage att göra det. Mina flädrar är pigga och starka och jobbar hårt de också.
Jag vet, Värvet.
Anna, det kräver sin lyssnare och du kan låta det vänta tills du har mer tid, tycker jag. Det är inte ett program man liksom har på i bakgrunden. Så låt Värvet vänta tills du har mer tid. Tills du tar en prommis ensam eller så.
De ligger ju kvar och väntar att bli lyssnade på.
Ha en underbar helg, fina vän!!!
Kramar!!!Elaine:
TACK!!!
Den är så liten så den är lätt att göra fin, haha. En viss skillnad mot den trädgård jag sköter om hos min svärfar. DEN är stor!!!!!
Det här är bara en plätt. Men tack snälla, jag tycker om den!!
ja, så kul att få hem Karolina. Ska bli roligt, och annorlunda!! :-)
Kram och trevlig helg!!

Annika said...

Channal:
TACK vännen!
Ja därute trivs jag bra :-)
Det ska bli så kul att få hem Karolina!! Jättekul!!
Ha en superfin helg!!
Kramar!!


Eva:
Tur att vi alla är olika. Peter gillar det inte heller :-) En gång höll han på att rycka upp min hortensia, trodde det var ogräs. Jag dog nästan. HAHA!! Ja, det var på våren, innan den fått blad. Då är den inte vacker, haha.
Och du har jobbat natt. TUR att ni finns, ni inom vården!!!
OCH grattis på bröllopsdagen!!!
ROLIGT!!!
Ha nu en finfin helg!!!Annika said...

Greta:
Tack snälla.
Ha en riktigt fin helg!!Ingela:
TACK!!
Ja, min stora hortensia klarade vintern. De andra mindre (jag har tre buskar), vet jag inte om de klarat sig. Jag ser ngra löv, men det verkar inte så bra där.
Jag får vänta och se ett tag till.
Hortensian är min största älskling i hela min lilla täppa.
Ja, jag har ju "sydösterbottens kustlandskap" på min väderapp. Ack och o, det ser inte kul ut för er. Men det sak bli bättre. DET tror vi!!! DET ska det!! Om inte annat då jag kommer ;-)!! Bokat biljetter idag. YAY!!
Ha en fin helg.
Kramar!!!

Annika said...

Humlan;
TACK!!
Ja, den är fin nu, Men när jag kommer hem i augusti är den övervuxen, då rensar jag, men orkar inte så mkt mer. Tappat sugen då på ngt sätt.
Jag känner mig själv...
Tråkigt med oskötta
trädgårdar, jag vet hur det känns. Min svärfars är mig övermäktig också. jag tar ett par rabatter i taget. Gör en sida fin. Det är tungt för kroppen då man rensar, bär och hackar. Så jag förstår att du inte kan göra det. Sen kan det ju finnas en viss charm med vildvuxna trädgårdar också.
Ja, visst har läsåret gått jättefort!!!
DET tycker jag med.
Stora kramar och trevlig helg!!!Bettan:
HAHA, ni fick du mig att garva. Du gillar inte mina tomtar. FNISS! Jag har tre stycken , tror jag, som sticker upp ur olika krukor. Jag vet, många ogillar dem, men jag gillar dem :-)
TACK, jag jag trivs därute. Ska ut och fixa om en stund, vattna etc.
Ka, nu dags att hämta hem en viss tös!!!
OTROLIGT!!!
Kramar!!

Annika said...

Inger:
TACK!
Det känns så fint att få hem henne nu. Hoppas att hon inte tycker det ska bli trist och långsamt. Men alla hennes kompisar är hemma från college nu. Tror Elon är en av de sista skolorna med sommarlov. Men, vi ska hoppas K får ett jobb!
Kramar och trevlig helg!


Monica:
TACK!!!
Och ja, vi har ju sommar nu. Så pionerna kommer, och de är underbara.
Aha, så du flyttade dina och lyckades. BRA!! De blir ju lätt för många, och jag skulle behöva ta tag i mitt bestånd också, men är livrädd för att förstöra dem. Min pappa är trädgårdsmästare, så han brukar ge mig råd. Jag lyckades iallafall då jag satte pionerna för ngra år sen, tack och lov. Det är många som inte lyckas med dem.
Vi har en lååång sommar, för lång om du frågar mig. Man hinner lessna.
Ja, jättekul att K trivs så bra.
Ha nu en toppenhelg!!

Annika said...

Marie:
TACK!!
Ja där trivs jag.
Svärisarna ja, tur att vi bor nära. För nog 17 behöver de hjälp.
Ha en toppenfin helg!!!


Anna:
De är så fina.
De skulle nog trivas hos dig. Tänker på engelska trädgårdar och pioner. Man kan ha dem i kruka också, modell större då :-)
Collegelivet är grymt kul, för de allra flesta. Nästan alla jag känner säger att det är deras livs roligaste tid.
Vet ju att det är lite annat hemma, inte samma kultur runt det hela. Men jag kan tycka att de festar lite VÄL mkt här.
Trevlig helg!!

Annika said...

Karin;
Precis, en uggla här och än där. Och snart en dotter i ett rum :-)
Ha en toppenfin helg!!
Kram!

Annika said...

Nettan:
Vad fint med en kompdag. Så lugn och skön, det låter toppen!!
Du är ju barnfri också!
japp, jag undrar om vi inte måste förenka hos mina svärisar också. Svärfar är bara 75, men pigg och rask. Men eftersom det dagliga livet nu innebär att sköta om en strokedrabbad så har han nästan ingen tid över till annat. min svärmor kan tala, äta resa sig etc, men hon är så svag...
Men svärfar har typ 100 projekt på gång som han vill göra utomhus. Jag lyssnar och hjälper till. Skulle önska att han anställde en som åtminstone klippte gräset, men det vill han göra själv. Så ja...
Önskar dig en toppenhelg!!!
Kramar i massor!!

Bloggblad said...

Jag skulle gärna ta över alla dina fina blommor - men tomtarna får vara kvar. Jag skulle också vilja ha lite av din energi och lust för trädgården... Men - om värmen kommer, så kanske jag får lite lust?

Desiree said...

Så härligt och underbart att få åka och hämta hem Karolina för sommarlov. Hoppas hon får njuta ordentligt av sitt sommarlov för det är hon verkligen värd som fixat detta först år på collage med bravur. Jag måste säga att du sannerligen har gröna fingrar. Du får allt att blomma så vackert. Din täppa är verkligen fin på alla sätt.
Ha en underbar långhelg och hoppas ni får en fin resa ner.
Kramar!

L said...

Superfint!

Anne-Marie said...

Härligt att ni får hämta hem Karolina igen. Och att hon trivs så bra på Elon. Minns att det var litet "knaggligt" i början.
Skall hon arbeta medan hon är hemma i Reston eller bara ta det lugnt och slappa?
Har du kanske ärvt din pappas gröna fingrar? Mysigt och fint du har det i din täppa. Så bra att du kan hjälpa din svärföräldrar också nu när de inte klarar av allt lika bra.
Kan det vara så att Annika tycker om ugglor? ;) Verkligen söta tycker jag.
Kramar!!

Annika said...

Bloggblad:
TACK!
Jasså du vill inte heller ha tomtar som tittar upp ur krukorna?
HAHA.
Du ska se att din lust kommer tillbaka när vädret blir varmt och skönt. Det går ju lite hand i hand det där.
Ha en fin helg!!


Desiree;
TACK!!
Vad roligt att du gillar mina blommor och blader. Än är de fina!
men som sagt, jag tappar lusten i augusti.
HIHI!!!
Ja, nu ska vi hämta K. Fattar inte att ett år har gått. Helt otroligt!!
Vi ska hoppas att hennes sommarlov blir jättefint!!
Kramar!!

Annika said...

Lisa:
TACK!!!


AM:
ja, nu ska hon hem. Visst, helt rätt, det var en turbulent början på Elon. Hon gillade det inte den fösta tiden, men sen träffade hon rätt personer och det ena gav det andra.
Underbart!!!
Hon ska jobba, är det tänkt. I sådär en 4-5 veckor. Sen ska hon hem till sve och fin en sväng.
Jo, jag har nog ärvt min pappas handlag med växter. han var trädgårdsmästare och han har lärt mig mkt. ja, han har väl lärt mig det jag kan, kan man säga. Sen har jag själv lärt mig om de växter som finns här. Tycker det är kul :-)
HAHA, ugglor och jag!! jag tycker också de är söta.
Ha en toppenhelg. AM!!
Kramar!!

Fröken L said...

Vilka fantastiska bilder! Du har verkligen gröna fingrar. Skönt för svärföräldrarna att du kan hjälpa till lite. Vad härligt att få hem Karolina. Tänk att hon varit där ett helt år redan. Skönt att hon trivs så bra med skolan.

Kram Linda

Annika said...

Linda:
TACK!
Ja, lite ljusgröna fingrar kanske jag har. nej, men jag tycker det är kul när det är i överkomlig skala. Karolina är hemma nu, roligt.
Ett läsår är överstökat, tre kvar!!
ja, hon stormtrivs.
Kramar!

Charlie sa ... said...

Underbar trädgård och underbara bilder! Så härligt. Jag förstår precis känslan. Jag höll på hos mina föräldrar i fjol och jag räknar nästan ner dagarna tills jag får trimma och fixa igen ;) Solen skiner så fint på plantorna och du gör det gott för dem att växa och må bra. Härligt!!

Hoppas ni haft en fin helg!!! Så skönt att K är hemma igen ;)

KRAM!!!