Thursday, May 14, 2015

Kyligare dagar, ensam hemma och tragisk tågolycka...

Hej och godmorgon!


Torsdag igen!
Veckorna springer sin kos i raketfart.


*  Långhelg för många av er, men inte här!
Ni därhemma njuter av Kristi Himmelsfärd! Något sådant finns inte på denna sidan pölen. Jo, säkert talar man om det hela i kyrkorna. Men någon allmän helgdag är det inte.
Vanlig vardag här.
Jag brukade verkligen gilla Kristi Himmel då jag bodde hemma. SÅ skön ledighet i maj. Speciellt, och så vackert i naturen.
När jag var liten brukade mina föräldrar, och deras vänner, ordna Gökotta på Kristi Flygare, och det var så roligt för oss ALLA!


*  Värmeböljan tog sitt pick och pack…
…och drog bort från vår stad.
TACK säger jag. Det är inte kul att ha temperaturer på över 30 grader i maj redan. Nu är vi nere på mer normala temperaturer. Igår var det 17 grader, som högst. NOLL fukt.
Exakt, och precis, AC:n fick vila!! I do like that!!


Den här bilden tog jag vid Lake Audubon igårmorse. Då var det ännu sol, sen blev det mulet. Gubbarna i båten ser ut att ha det SÅ bra! Mysigt och rofyllt!
*   Ingen svennefrulle för mig idag.
Istället ska jag bege mig iväg till mina svärföräldrar och hjälpa min svärfar med trädgården, jag brukar göra det ibland. Det känns bra. Sedan min svärmor fick sin stroke i höstas har min svärfar, som alltid haft god ordning i trädgården, fått svårt att sköta den. Jag hjälper gärna till med det jag kan där. Ingen uppoffring.
Men, jag kommer att sakna att sitta och snacka med mina svennar. Absolut.


*  Ensam hemma
När jag skriver det här inlägget är jag helt solokvist i mitt hus. Peter är på företagets kontor idag. Peter jobbar ju hemifrån, som de flesta av er vet. OCH han har ett jobb han kan utföra nästan varifrån i världen som helst, bara det finns wifi. Men, igår var han inne på kontoret. Känns underligt att vara ensam hemma. Inte oävet på något sätt. Så brukade det ju vara förr i världen för mig, under alla år. Ensam hela dagarna då Karolina var i skolan, och Peter på jobbet. Numera har jag vant mig vid att han sitter i sitt kontor härhemma på övervåningen. Är van vid att han konferenssamtal flera gånger per dag som jag bitvis hör. Inget som stör det heller.
Men det är väldigt vad ett hus blir tyst när det bara är en enda person vistas där…


*  Tågolycka
Häromkvällen inträffade en stor tågolycka utanför Philadelphia. Det var ett Amtrak-tåg (passagerartåg) som spårade ur. Tåget var på väg från DC till New York. Flera skadade, sju döda.
För hemskt!   Den rutten har jag åkt så, så, så många gånger med Amtrak. Nästan varje gång jag är i NYC tar jag tåget.
Det känns som om jag kan den resan utantill. Varenda station. Tågolyckor är något jag inte brukar tänka på. Tåg känns liksom SÅ säkert, så stabilt, så tryggt.
Men, jag vet ju också att tågolyckor runt världen med dödlig utgång är en del.
Sätter jag mig på ett plan så är jag alltid lite smånervös, vem är inte det innerst inne (tänker jag)? I ett plan är man så totalt utelämnad, och man ska så onaturligt högt upp i luften. Varje gång hoppas jag det ska gå vägen, och hittills har det… ja...gått vägen…
Men då jag åker tåg slår jag mig bara ner, kopplar av till max, njuter. Tänker noll på eventuell olycka.
Så hemskt det som skedde. Arma folk!  Arma anhöriga!  Måtte det inte hända igen.

*  Frös
Ja, det gjorde jag igår. HAHA.
Hela dagen gick jag iklädd kofta, tofflor, jeans. Drack te. Satt under en filt då jag skrev etc.
Hur kallt det var ute? 17 grader, mulet och blåst. En viss skillnad mot 33 grader och fukt.
But hey, I’ll take it!!!


Ha en fin Kristi Himmelfärdstorsdag!

21 comments:

Channal said...

Fy vad hemskt med tågolyckan! Vad hände!! Tåg ska vara säkert att åka!

Skönt att få vara själv ibland och mysigt att få hjälpa till i trädgården. Sen låter 17 grader helt ok i maj. Ungefär som här! Röd dag hos oss så jag säger iallafall Trevlig Kristihimmelsfärdsdag!

Kramar Anna

Desiree said...

Vad läskigt med tågolyckan. USch man blir illa berörd då sådant händer och man tänker att det där tåget hade jag mycket väl kunnat sitta på. Skönt att ni fått lite svalare och att fukten är borta. Här är sista dagen med värme för imorgon ska det bli regn och gå ner mot 13 ynka grader. Det lär kännas askallt nu när vi vant oss vid 25-30 grader.Men det ska bli ganska skönt också.
Vad omtänktsamt av dig att hjälpa svärfar med trädgården det tror jag uppskattas mycket av dina svärföräldrar och av Peter också. Men jag vet att du gillar att påta i trädgården och du är ju dessutom väldigt duktig på att få till en riktigt fin trädgård.
Här är det helgdag som sagt och jag ska iväg och träna massa roliga special pass på gymmet snart.
Kramar!

Anonymous said...

Skönt med lite behagligare temperaturer! Hoppas du o svärfar får mkt gjort idag. Grattis på nioårsdagen i efterskott Annika! Kramar från Anette

Katta said...

Tragisk tågolycka. Förstår att det måste kännas bra att kunna hjälpa svärfar med hans trädgård.

Gretas Gotland said...

Skönt med lite paus i värmeböljan! Praktiskt vid trädgårdsarbete oxå, så fint av dig att hjälpa till.

Otäckt med tågolyckan! Här hemma sker det urspårningar lite titt som tätt nuförtiden, järnvägen är ju så fruktansvärt eftersatt här, men - tack och lov - så här det gått bra ändå.

Hoppas du får en fin torsdag!

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

Ja, veckorna springer verkligen förbi. Lite för snabbt för mitt tycke...
Kristihimmelsfärd har aldrig haft någon direkt betydelse för mig, annat än att det var långhelg från skolan. Så de år efter skolan då jag varit arbetslös har den här helgen passerat ganska obemärkt (förutom vid de tillfällen då jag haft jobb såklart) :-)

Så skönt att det blev lite svalare hos er, så ni fick chansen att njuta lite mer av årstiden istället för att lida i värmeböljan.
Men tråkigt att det istället blev så att du frös. Men som du skriver; det kan ha varit omställningen mellan hett och mer normala temperaturer. Hoppas det känns bättre idag :-)

Vad hemskt med tågolyckan!
Precis, när man sätter sig i fordon som går på marken sätter man sig bara tillrätta. Man tänker inte på olyckor på samma sätt som om man sätter sig på ett flygplan.
Till och med jag; som ÄLSKAR att flyga, kan känna mig lite stel när planet passerar molnen och det slår mig hur högt upp jag faktiskt är.
Bilar, bussar... och Tåg. Man känner en trygghet i dem.
Vi får försöka tänka på statistiken; hur många bilar, bussar, tåg och flyg som är i trafik varje dag jämfört med antalet olyckor vi hör/läser om.
Trots att de tyvärr är fler än det borde så är ändå statistiken på säkerhetens sida :-)
Jag ber om ursäkt ifall det sista låter som om jag nonchalerar de olyckor som händer. Jag gör självklart inte det; utan jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig. :-)

Hoppas du får en bra torsdag i alla fall :-D
MVH /Erica

Annika said...

Channal:
Tåget spårade ur då det lämnat Philadelphia. Det hände vid 21-tiden. Grymt.
Det här kommer verkligen att ge ringar i vattnet.

Ja, 17 grader är lite på den kalla sidan för att vara här i maj, men det kändes så skönt efter 33 grader.
Idag blir det varmare, och sen hett igen.
So it goes...
Ha en skön KRH-torsdag!! Skönt helg det där!
NJUT!!
Kram!!!Desiree:
Visst är det OTÄCKT!!!
Man tänker osökt på att man själv mkt väl hade kunnat sitta där. En ordentlig urspårning, och vagnar som kastats upp i luften, sju döda och 129 skadade eller ngt sånt. VIDRIGT!! Snart får vi höra exakt vad som hände.
Kändes skitkallt med 17 grader efter 33, haha. Så jag förstår dig. Men samtidigt är det skönt och en lättnad också. Vi ska få sådär sjukt hett till helgen igen. Ser inte fram emot det. Nej,
Ja, att hjälpa svärfadern är bara trevligt för mig. Idag ska jag lägga ut mull etc. Så glad att kunna hjälpa honom med det.
Kramar!!

Annika said...

Anette:
OCH mail kommer!!!! Lita på mig!!
Jag arbetar ensam i trädgården medan svärfar är hos tandläkaren samt uträttar lite andra ärenden.
Känns bra.
Kramar i massor!!! OCH tack!!


Katta:
Hemskt. OCH en rutt jag tagit sååååå många kommer, och kommer att ta.
Tack, känns bra att hjälpa min svärfar.
Kram!

Annika said...

Greta:
Tack, ja jätteskönt. Men till helgen är det dags igen för hettan och fukten. Men idag är det jätteskönt och det blir bra då jag ska köra ut mull.
Visst är det hemskt med olyckan. FY fan.
OCH den rutten som jag åkt sååååååååååå mkt, och som jag KOMMER att åka.
Det var en urspårning här, ja. Tror att farten hade stor betydelse i det här fallet. Antar att vi får veta mer idag.
Ha en fin KRH-torsdag!


Erica:
Helt OK med omställningen i vädret, jag gillade det, haha!
Till helgen ska det bli hett och fuktigt igen, and so it goes...
Jag vet, enligt statistiken är det ju mkt säkrare att flyga än att tex åka bil.
Men ja, under svår turbolens. start, landning. luftgripar etc är det lätt att man blir himla stel.
Men ett tåg...där bara slår man sig ner och njuter, iaf jag.
Men skit händer.
OCH den här lokföraren körde DUBBELT så fort mot vad han borde ha gjort. Så, ja...Frågan är varför???
Helt OK, Erica, jag fattar precis vad du menar.
Lika vidriga då de händer, var de än händer. OCH alltid katastrofer när det är dödsfall inblandade, och svårt skadade. Hemskt!
Ha en riktigt fin och bra KRH-torsdag nu, Erica!!!


eastcoastmom said...

Ja vad skönt det är med mera normala temperaturer några dagar!
Maken jobbar ibland hemifrån på fredagar, det är bra för hans del, då slipper han pendeltåget till Manhattan som tar en timme.

Monica said...

Läste om tågolyckan, det är väldigt otäckt på alla sätt. Den mänskliga faktorn om föraren körde dubbelt tillåtna hastighet, ja det är svårt att skydda sig mot. Det är hemskt!

Här har varit isvindar på morgonen men nu kommer solen och då blir det alltid lite varmare och skönare. Tänk så många gånger på Kristi Himmelsfärd man cyklade ut från stan på picnic och det nästan var sommar och vi njöt av den där extra lediga dagen, minns att det alltid var varmt och soligt, kanske minns fel:-).

Du får njuta lite av trädgårdsarbete samtidigt som du gör en fin insats, man mår alltid bra av att greja lite i trädgården tycker jag och skönt är det att komma in sedan. Ha det så bra!

Miss Marie said...

Usch för tågolycka! Som du säger så känner man sig ju väldigt säker på tåg, det är ju en räls som tar en dit man ska, så inte mycket utrymme för olykor! Men ja, om föraren körde för fort så är det ju en större risk...

Krisit himmelsfärd önskar jag att vi hade! Den här tiden på året önskar jag att vi bodde kvar i München, det var röda dagar i stort sett hela maj! ;)

Musikanta said...

Det är i alla fall oerhört sällan som det händer tågolyckor som väl är. Det är alla gånger mycket säkrare än att åka bil! Men det tänker man ju inte på när man sätter sig i bilen varje dag.

Här är det täckjacka på när jag ska ut och vattna blommor i trädgården - men hellre det än att det är 33 grader varmt!
Sitter och väntar på Mirrfamiljen som är på väg till Öland. Här är klockan lite efter halv sex på eftermiddagen och de brukar stanna några timmar och sedan åka iväg. Då sover alla tre barnen i bilen tills de kommer fram. Köttbullar med potatismos väntar till de små och palsternacksgratäng till de stora.
Kram från Ingrid

Nettan said...

Usch vilken hemsk olycka läste om den och precis som du tänker jag att tåg är ju säkert i varje fall tror jag ju det men olyckor kan hända oavsett färdmedel!
Läskigt oavsett. När jag var yngre och flög mycket tänkte jag sällan på hur utelämnad man är i ett flygplan men numera finns det en liten knut av oro i magen när vi flyger, speciellt efter den otäcka olyckan i Alperna.

Skönt att ni fått mer normala temperaturer, här hemma har det varit en fin dag, lite varmare och skönare ute och en perfekt dag att vara ledig på.

Hoppas du fick en fin dag i din svärfars trädgård?

Kramar
Nettan

Annika said...

AM:
Ja, verkligen!!
Och idag är det ju HELT perfekt, 23 grader och ingen fukt.
SÅ härligt!!
Ja, det är verkligen bra att kunna jobba hemifrån ibland.


Monica:
Ja, han lär ha kört mer än dubbel så fort. Hemskt.
OCH nu har jag sett så många av dem som var med på tåget, de som klarade sig utan större skador. Alla hade undrat, och tänkt, att det gått väl fort.
Och så hände det. SÅ vidrigt.
Ja, precis som du minns jag också KRH som vacker och fin och varm. Ja, jag minns nog också fel.
Trädgårdsarbetet var så skönt. TVÅ Värvet hann jag med. Rensade ogräs, körde ut mull. Gillade det verkligen!
Och det känns så bra i hjärtat!!
Kram!!

Annika said...

Marie:
Visst är det HEMSKT!
Varje gång jag sätter mig på ett tåg, och just denna rutt har jag kört SÅÅÅÅÅÅ ofta och mkt, känner jag att jag är säker.
Men, det var lokförarens fel här, han gjorde att det spåarade ur genom att hålla alltför hög hastighet. Läskigt.
KRH ja, önskar vi hade den också. Förstår att du saknar att bo i Tyskland då :-)Ingrid:
DET är ju det, som tur ÄR. Sällsynt.
Och när de händer är det nästan alltid den mänskliga faktorn som ligger bakom.
Jag är aldrig nervös vid tågresor. OCH aldrig nervös när jag kär bil. JO, förresten, det kan jag visst vara. OM det är mkt trafik, flerfiligt, snabba hastigheter och snabba byten. Me not likey.

Idag har vi det perfekta vädret, 23 grader och sol. NOLL fukt.
Njut av Öland. Underbart!!!
Kramar och trevlig helg!!

Annika said...

Nettan:
Ja, vilken vidrig olycka va. SÅ hemskt, och så onödig olycka.
Som vanligt tänker jag sååå mkt på de anhöriga.
Ja, den där flygolyckan i alperna är ju så vidrig att man knappt orkar tänka på den.
Jag vet...
Idag har vi det perfekta vädret, 23 grader, sol och noll fukt.
JA, jag hade en jättefin morgon i svärfars trädgård. Värvet i lurarna, rensa ogräs, köra ut mull, kratta och kultivera. SÅ vilsamt, och samtidigt gjorde jag honom en stor gärning. Ska snart tillbaka igen. Både för att jag vill, och för att jag känner att det behövs.
Kramar!!!

Anonymous said...

Blandad kompott hos dig idag!
Hoppas svärfar blev nöjd med din hjälp och att du slipper frysa idag.

Annika said...

Brysselkakan:
han blev nog mer än nöjd, tror jag.
SÅ glad att kunna hjälpa honom. Det perfekta vädret här idag, 23 grader och strålande sol.

Saltistjejen said...

Först av allt GRATTIS till din 9-åring!!! Tänk ändå vad åren rasar iväg och så länge du bloggat nu! Härligt att du fortfarande tycker det är roligt och att du tänker fortsätta. Jag är dålig på att kommentera nuförtiden både i min egen och i andras bloggar. Tiden finns inte riktigt att sitta vid datorn utan jag läser många bloggar på min telefon och då blir det dåligt med kommentarerna.
Ni verkar ha en otroligt fin vår nu. Här har vi kyligt och regnigt nu men jag klagar inte. Har även läst dina fina inlägg med bilder från Key West! SÅ HÄRLIGT verkar det vara. Jag gillar Miami också. Mycket. Men det är ju en helt annan grej. En annan upplevelse. Går nog inte att jämföra riktigt. Som att jämföra NYC och Hudson Valley eller Long Island...
:-)
Stor Kram!!!

Annika said...

Saltis:
TACK vännen!!!!
Ja, det är många år nu. Jag tycker fortfarande det är kul, men det är tack vare er läsare. Utan er, och kommentarer, skulle jag lägga ner direkt. SÅ väldigt sant.
Jag förstår att det är svårt med bloggning och kommenterande från din sida nu. OCH jag vet att det är skitpetigt och jobbigt och ibland omöjligt att kommentera från mobil. Jag orkar inte ens läsa bloggar via mobilen.
Vi har nästan sommar, eller vi har sommar.
Idag skön temp på 23 grader.
ja The Keys var som en dröm.
FICK noll känsla för Miami, men det var dåligt väder, så visst ska jag ge det en chans till.
Massor med kramar!!!