Thursday, February 12, 2015

Torsdag, ma babies!!!

Morning Sweeties!!!!


Eftersom det är torsdag hoppar vi rätt in i…


*  Vädernörden talar…
Jo, jag är lite av en vädernörd.
Väder intresserar mig. Jag tycker inte det är speciellt trist att ha väder som samtalsämne. Jag kan tycka att det är ganska intressant, i måttliga mängder förstås.
Jag är inte slav under The Weather Channel (kanal som sänder väder 24 timmar om dygnet).
Nä, men jag noterar vädret, skriver upp temperatur och väderförhållanden i min dagbok. Alltid.
Några av er frågade i kommentarerna om man vänjer sig vid att temperaturen under vintern kastar sig från ytterlighet till ytterlighet? Ena dagen -7, och nästa 15 grader varmt.
Njeaeee…det gör man inte, inte jag iallafall.   DOCK!  Det blir allt mer sällsynt med dessa varma dagar under vintern, även här. Men, det sker. Jag minns att det flera gånger--förr om åren-- i början av januari varit temperaturer på +18 grader.    Den tempen kanske håller i sig en, eller ett par dagar, sen blir det normalt igen.
Normalt--just HÄR--ja det är 0-5 grader varmt, det.
Att temperaturen kastar sig, som den kan göra här på vintern, är inte konstigt eller underligt. Så har det alltid varit. Jag bor i ett gränsland mellan nord och syd, och vädret kan ofta ha lite svårt att veta vad som egentligen gäller. Det är därför vintervädret kan vara så skumt i den här regionen av USA.
En jul, den 23 december, var det under dagen varmt, fuktigt (ja det kan tom bli fuktigt i varmluften på vintern) och runt 20 grader. Samma eftermiddag bröt en kallfront in, och på några timmar sjönk temperaturen till under nollan. Välkommen till min schizade väderdel av världen.
Men, som sagt, dessa värmeluckor har blivit mer sällsynta. Vädret håller på att förändras, totalt.  DET är faktiskt skrämmande.


The Mid-Atlantic States.


*  Hej, hej på dig!!!
Igår snackade jag lite om amerikaner och deras pratgladhet och icke blyghet. På min sköna power walk igår mötte jag,  liksom varje dag, flera andra personer som var ute för att motionsgå/springa/rasta sina hundar.
ALLA hälsar. Precis alla! Man tittar på varandra och säger hej. Trevligt tycker jag. Det har jag alltid gillat.
En gång, då Karolina var baby, var min syster och hennes baby (som nu är 18 år) här på Mors Dag. Sara och jag tog en promenad med våra vagnar.  Sara blev så impad över att SÅ många främlingar på parkvägen önskade oss “Happy Mother’s Day”. Vi talade till och med om just den promenaden då Sara med familj var här i julas.
Mer Hej åt folket!!!


*  Masterchef Junior
Brukar ni se på det?
Alltså, snacka om att jag blir golvad av ungarna som är med där. Hur är det möjligt att barn kan vara SÅ otroligt duktiga på matlagning? WOW! De slår mig med hästlängder. Alltså 8-12 åringar!! Jag sitter här med gapande MUN och bara glor på deras enorma matkunskap. Samtidigt undrar jag HUR mycket de egentligen VET???  Hur mycket de får lära sig i studion?  Hur mycket KAN och vet de EGENTLIGEN???  Hur äkta är detta program?   Men, skitsamma--äkta eller inte--- ungarna är OTROLIGA!!! Tänk om jag bara satt på en femtedel av deras matkunnande.
*  Valentine ahead!
På lördag är det Valentindagen, Alla Hjärtans Dag! En trevlig dag.
Nej, jag har absolut ingenting emot den dagen.
På tal om matlagning är Peter och jag inte på det klara över vad vi ska laga för mat härhemma på lördag ännu.
Vad ska ni äta?
Att gå ut och käka på V-dagen är VÄRDO!!! Ofta pre-prix menyer, och ganska medioker mat + massor med folk.   Nä, bättre då att laga något gott i hemmets mysiga och lugna vrå.
Presenter och prylar och sånt ligger vi ganska lågt med på V-dagen. Men, lite choklad blir det allt. GODIVA! Världens godaste choklad!!!
*  The Vagina Monologues
DEN föreställningen står på Karolinas agenda över V-dagen. Den ges på Elon i helgen. Karolina har en lång och svår monolog under den föreställningen. Monologen ligger långt ifrån hennes bekvämlighetszon, kan jag säga. Nyttigt. The Vagina Monologues framförs på många platser, och städer, runt Valentindagen på flera olika håll i USA.
Den är baserad på flertalet intervjuer med kvinnor. Ni kan läsa mer om Monologerna här.
Jag ger Karolina en stor lyckospark!! Och hoppas--och tror--att det kommer att gå BRA!!!*  Facebook ser alla steg du tar…
Facebook, ett medium jag inte är speciellt aktiv i. Ibland skriver jag något där, men inte ofta. Jag ligger lågt där, kan man nog säga.
Fejjan har en del grupper jag är medlem i, och som jag kollar in på daglig basis. Och, visst, det är lätt att maila, och chatta med, vänner via Fejjan. Men ack och OOOO…
Igår var jag inne på en god bloggväns blogg. Jag hittade en klänning på den bloggen som jag tyckte var fin. Jag klickade mig in på webbsidan via bloggen, och kom till siten där klänningen finns. Jag gick ingalunda in via Facebook alltså.
Sen, en stund senare, när jag klickade in mig på Fejjan, så fanns klänningen där, i marginalen till höger. Allt man gör på nätet, allt man söker upp via google, eller annat, återfinns snart som annons i din högermarginal på Fejjan.
Me not likey, AT ALL.

*  Extro vs Intro
Ja, så här kan jag känna som introvert. Ofta.


Ibland känner jag mig dock som extoverten och gläder mig inför en kväll ute i goda vänners lag. MEN då ska det vara riktigt goda vänner som jag känner väl.
TACK för all feedback igår.
Alltså, när jag skrev det inlägget så kunde jag inte drömma om att det är så många av er som känner igen er i det jag skrev.
Lustigt det där. Jag satt länge med det inlägget. Flera timmar. Tyckte inte det blev bra. Suddade och tog bort. Läste och strök. Jag tyckte det kändes spretigt och utbrett. Där ser jag tydligt hur fel uppfattning jag själv kan ha vad gäller det jag skriver.
Tusen och ett tack till er alla som tyckte till. Jag läser era kommentarer med STÖRSTA intresse.


Nu önskar jag er alla den bästa av torsdagar!!!

23 comments:

Anonymous said...

Ha en bra dag :-)

Malou

Cari said...

Min man och jag firar alltid Alla hjärtans dag. Vi träffades (blev ihop) den dagen för 32 år sedan. Så på lördag går vi ut och äter på en liten brasiliansk restaurang i Stockholm.
Ska också köpa lite choklad från Chokladfabriken på Södermalm.

Miss Marie said...

Gillar också alla hjärtans dag, tycker inte heller man behöver fira den på något särskilt sätt, ett kort, några fin rader räcker långt! Bara att uppmärksamma kärleken tycker jag är mysigt! :)

Desiree said...

Alla hjärtansdag är fin. Den firas inte lika stort här men idag då jag var vid affären hade de tagit fram chokladaskar och hade stor rea på orkideer till Valentines. Vi kommer inte ens vara hemma utan på resande fot. Vi kommer ju åka skidor hela helgen och bo på hotel. Det blir ute middag för oss men som sagt det firas inte lika stort här så det är nog inte mer folk än vanligt ute på en skidort.

Håller med dig om att det är läskigt att FB håller koll på alla steg man tar och alla klickar man gör. I dessa moderna tider är det näst intill omöjligt att vara osynlig eller försvinna helt. Systemet och teknologin håller koll på vad man gör och vart man är.
Ha en fin torsdag Annika.

SweFlo said...

Älskar MasterChef Junior! MEN blev så besviken häromdagen då jag kom över några artilar om hur de coachas behind teh scenes. De får tydligen väldigt mycket hjälp, får kockklasser nästan varje dag, får veta i förväg vad de ska laga, ibland har de recepten memorerade i veckor innan. Dessutom tar de in tränare som hjälper dem att agera, föräldrarna kör hard core kockklasser privat hemma innan för basic skills, osv. Jag blev riktigt besviken eftersom jag gillar programmet. Inte riktigt lika impad längre faktiskt, men det är väl "realiy TV" i ett nötskal... Suck.

Annika said...

Malou:
Du med!


Cari:
JA, det är en dag att gilla och fira tycker jag!!!
Det låter som bra planer för er!!
Mer firning åt folket.


Annika said...

Marie:
Håller med till 100!!!
En fin dag att uppmärksamma!!
Kommersiell blir den bara om man själv gör den sådan!!!Desiree:
DET tycker jag också!!
Man ska uppmärksamma den. Den är mysig.
Massor med pynt här inför dagen. I affärerna. Choklad, blommor, ballonger etc.
Fastän jag inte köper ngt av det (förutom choklad och kort) blir jag glad över att se allt i affärerna :-)
KUL med skidåkning. Underbart.
Ja, det man gör på nätet gör man verkligen inte osynligt. Lite läskigt är det onekligen.
Kramar!!

Annika said...

Katrin:
Ah, det är SÅ alltså.
Det ante mig. Det ante mig...
När jag googlade fram bilden igår såg jag ju att det fanns en kategori för masterchef jr fake. Ja, det är ju helt omöjligt att dessa kids kan så mkt.
Nej, det förtog en del av upplevelsen. Men som du säger, det är väl reality TV i ett nötskal...
Kramar!!

Eva i Dalarna said...

Vaginamonologerna framfördes här i Sverige tidigare av skådespelerskan Kim Anderson som dog i höstas. Jag såg inte föreställningen men den fick visst bra kritik.
På Alla hjärtans dag ska vi i år besöka en av våra döttrar och där ska det bli middag bestående av rådjurssadel. Har man jägare i familjens så...Annars firar vi inte dagen på nåt särskilt sätt. Men en ask med chokladhjärtan blir det!
Vädret går lite fram o tillbaka här också just nu, kalla nätter o droppande tak på dagarna. Solen skiner, det är 5plus så nu ska jag UT!
Ha en fin helg Annika! Kram!

Annika said...

Eva:
Just det, fast under namnet Viva Vagina. Stämmer precis!!! Precis som kvinnan som skrivit dem framförde Kim A samtliga monologer ensam på scenen. Såg den inte heller. Visst framförde Kim A den i flera år?
Numera tror jag det är vanligast att flera olika skådisar framför de olika monologerna.
mmmm...rådjurssadel.Underbart!!
Ja, sveerige har skumt skumt vinterväder numera. Överallt är det liksom ur led.
NJUT solen!! Här kommer de ner ngt konstigt, underklylt regn just nu.
Kramar!!!

Anonymous said...

Betr. att tala offentligt.
Har du och Peter tagit del i mötena
som handlar om din älskade golfbana?
Även om det inte berör mej, hoppas jag
innerligt att golfbanan blir kvar.

Valentine´s Day = Hallmark´s Day :)

Tycker att Godiva chokoladen inte
kommer nära svensk, tysk eller belgisk chokolad. Men smak ska man ju inte diskutera. :)

Ruth i Virginia

Anonymous said...

Alla hjärtans dag är speciell för T och mig för den dagen var den dagen vi sågs för första gången. Vi blev inte ihop då men det sa nog ändå lite klick! Fast då, för 29 år sedan, hade inte det där med Alla hjärtans dag blivit poppis så det var bara en vanlig fredag (tror jag) på sportlovet!

All den där styrda reklamen på internet... Hatar den och surfar ganska ofta via inkognito-fönster. Dvs öppnar nytt fönster med ctrl+shift+N för då slipper man sånt! Också bra att använda om man tex ska boka hotell eller flyg för de där siterna känner av vad du letar på och nästa gång har priset höjts lite lite. Fula knep men så är det.

Annika said...

Ruth:
JA!!
GISSA!!!
Absolut!!
Hoppas att den får vara kvar. Men, ja vi får se...
Men starka är krafterna från oss gräsrötter!! OCH jag bor ju precis vid denna golfbana!
Men varken Peter eller jag har talat inför massorna. Ingen av oss. Det är det så många andra som kan så bra. Men mötena går vi på.
Den 15 april får vi veta.
V-dagen blir vad man gör den till. Skippa det kommersiella bara :-) Gillar den.
Godiva tycker jag är så god. Världens godaste. Belgisk tror jag nog den är.
Men ja, svensk, tysk, finsk, schweizisk choklad slår amerikansk choklad med hästlängder. Alltid.Brysselkakan:
Ja, vad mysigt.
DET är en fin dag, och den blir vad man gör den till :-)
Mysigt att den är speciell för er.
Sant, Valentin blir alltmer poppis. Kan inte alls minnas att den var stor på 80-talet.

Det är bra att köra lite fula knep på nätet. Avskytt verkligen det där hur kollad man är. Det med klänningen var så IN YOUR FACE!! Helt sjukt kändes det.
Ska börja köra lite mer anonym surf jag också.

Anonymous said...

Gårdagens inlägg var jätteintressant, fast jag läste det först idag. Jag kommer från Göteborg som jag tror är den mest pratsamma delen av Sverige. Det var en chock när jag flyttade till Blekinge och folk tittade konstigt på mig när jag försökte småprata när jag handlade mjölk i den lilla närbutiken. Så gjorde man INTE där, faktum var att de knappt pratade med folk om de inte känt varandra några år.

Och så är jag inte speciellt extrovert av mig. Det är roligt att umgås med folk, men i lagoma doser, gruppresor är inget för mig.
/Tysta C

Gretas Gotland said...

Det är inte bara fb som har sådan reklam. När jag läser bloggar från bla blogg.se så kommer det upp reklam från sidor jag varit inne på och inte bara startsidorna, utan exakt den tekoppen eller ljuslyktan jag spanat på... Så det sparas nog i datorn (cookies???) och poppar upp på de sajterna som använder sig av den tjänsten. 😕

Annika said...

Tysta C:
TACK!!
Blir glad över att höra det. DET trodde jag inte då jag skrev det.
Ja, jag tror också GBG är den stad där folk snackar mest.
Interssant du berättar om flytten till Blekinge. TÄNK så annorlunda det är inom Sverige bara.
Nej, gruppresor och sådant är inget för mig heller.
Inte alls.


Greta:
Sant, inte bara FB. Du har så rätt med bloggar o dyl också. Spooky.
Jag gillar det INTE!!!

Channal said...

Hej hej! Här där jag bor hälsar faktisk alla på varandra när man är ute och spatserar! Trevligt! Men absolut inte inne i stan!

Nu känns det att våren är på G! Underbart!

På lördag är ju vi på ett Valentin wedding❤️ Lovely! Ska bli så kul!

Packa packa resväska... planet lyfter redan 06:00 imorgon!

Önskar dig en jättemysig Alla hjärtans dag❤️ Och Lycka till Karolina!

KRAMAR vännen min!! Anna

Annika said...

Anna:
Trevligt att det är så hos dig.
Tror inte det är jättevanligt.
Mysigt med resan!!!
Jag har varit tärna på ett valentinbröllop, när Peters syster gifte sig för 17 år sen :-)
Hoppas ni får det jättekul.
Ha det såååå fint!!!!
Kramar!!!

Eva i Dalarna said...

Jo Kim gjorde Viva vagina i flera år. Hoppas det går bra för din Karolina i helgen!

Annika said...

Eva:
Exakt, hon gjorde ju det. Coolt.
TACK, imorrn smäller det för K.
Trevlig helg!!

Anonymous said...

Ja, det är verkligen skrämmande vilken koll FB håller på oss. Om det inte var för alla fördelar med forumet, skulle jag gå ur.
Önskar Karolina all lycka med monologen, fast jag är ju övertygad om att hon kommer att lysa!
Jag brukar se de svenska och finska Master Chef Junior-tävlingarna. Verkligen imponerande färdigheter!

Ingela said...

Kommentaren här ovanför är min...

Annika said...

Ingela:
VISST är det!!!
Skitläskigt.
Jag ligger lågt på FB nu.
Tack, det gick fint för Karolina.
Ja, visst är ungarna på Masterchef outstandning. Synd att det är så riggat bara.
Krmar!!