Thursday, February 05, 2015

Hellooo torsdag!!

Godmorgon torsdagsmänniskor!*  Nyfiken
Hur läser ni min blogg?
Läser ni via dator? Padda eller platta? Eller via mobilen?
Själv läser jag bara bloggar via min dator. Orkar inte läsa dem från mobilen, och framförallt kan jag inte kommentera via mobilen. Jag har en iPhone, och kommenteringen via den strular ALLTID.
Jag äger ingen padda.
Jag är bara nyfiken i största allmänhet på detta…*  Selfiesticks.
När Sara, Håkan, Ebba och Erik var här var vi ju inne i DC och körde det turistiga. Ni vet monumenten, Vita Huset, Smithsonian and what not…
Speciellt vid Lincoln Memorial la jag märke till fenomenet “selfie sticks”. Den långa pinne där man riggar upp mobilen för att sedan kunna ta en selfie.
Komiskt. Nej, jag har ingen sådan. Heller. OCH jag har inga planer på att skaffa ett sådant “stick”.  MEN attans vad många det var i omlopp.

*  Empty nesters
Det är Peter och jag, det.
Nu har det snart gått en månad sen vi skildes från Karolina. Karolina har fullt upp på universitet. Snacka om proppat schema, men hon gillar det. Ja, hon gillar allt därnere på Elon.
OCH vi då?
Nej, men jag tycker nog det här går rätt bra. Det finns en del fördelar.
Oron måste man lägga bort. Det går inte att oroa sig på samma sätt som jag gjorde då Karolina bodde hemma.
Ordningen. Det är lätt att städa härhemma numera, för ingen stökar direkt till. Ett stort plus.
Ja, jag har ett barn som gärna stökar till.
I slutet av februari tar vi en liten resa ner till Elon, då först är Karolinas schema någorlunda öppet.


*  Februari
Tänk att det redan är februari, och nu har vi redan hunnit en bra bit in i månaden.
Jag har absolut inget emot februari, inte alls. OCH inte har jag något emot januari heller. Tycker om vintern.
Det enda jag önskar är att vi ska få snö här hos mig.
Jag känner mig avis på alla de stater som har snö. OCH ja, jag är avundsjuk på er i norden också, såklart. Det verkar som om nästan alla har snö nu. Som jag säger, är det vinter ska det vara snö.


*  Sköna hemmakvällar
GILLAR JAG!! Ja, de flesta kvällarna är ju sådana. Vi sitter under varsin filt (eftersom det är så kallt i huset). Vi dricker te och kollar in dumburken. Oftast Netflix numera.
Igår var jag ensam hemma på kvällen. Peter var på collegebasket.
Japp, och jag tittade på Home and Garden TV, som jag brukar då jag är ensam. Mitt favoritprogram där är House Hunters. Man får följa en person, eller ett par, som letar efter ny lägenhet eller hus. Jag vet inte vad det är, men jag gillar verkligen House Hunters. Numera ligger det på Netflix också, så det är bara att knarka avsnitt efter avsnitt.
Om jag inte ser på HGTV ser jag gärna någon dokumentär av något slag. Netflix vimlar av dem, och alla jag sett där har varit SÅ bra.
Fast det blev inte riktigt så igår, haha. Två grannfruar ville ha med mig ut på middag, och så skedde. Det gick bra det med. Tur att jag är flexibel.
Men lite HGTV via Netflix blev det ju ändå då jag kom hem ;-)Nu önskar jag er alla en fin torsdag.

35 comments:

Elisabet. said...

Jag är totalt omodern och läser via min stationära dator med vid skärm ., ser på tok för dåligt för att läsa bloggar på mobilen och någon padda har jag inte :)

Malin said...

Jag tar oftast några minuter vid datorn på jobbet och läser din blogg. Den gör sig bra på stor skärm eftersom du ofta har så många fina bilder. Annars, hemma, så surfar jag enbart på paddan och telefonen. Har en laptop, men den börjar bli gammal och trött så den använder jag bara när jag måste.

Snö ja, nu har det snöat i flera dagar här, skickar gärna över en hel hög till dig :) Gillar snön, men efter sportlovet får den gärna försvinna, då vill jag kunna ana våren istället.

Miss Marie said...

Jag vill också kolla in House Hunters, men tror inte det finns på engelska netflix. Tänk vad bra det kunde vara om Netflix kunde ha ett internationellt utbud, så man får se vad alla andra ser! :)

Jag läser bloggar på dator eller padda, nästan aldrig på mobil, som du säger är det alltid svårt att kommentera där! Och ja, selfie sticks är otroligt poppis, men det ser lite oligt ut, det gör det ju. Tror inte det är något jag kommer investera i diekt... ;)

Eva i Dalarna said...

Jag läser din blogg på min mobil.Den har man ju med sig vart man går nuförtiden.
På tal om selfies så hörde jag häromdagen någon säga självis - ta en självis. Annars gör vi minsann om ord till engelska här i landet men här var det tvärtom. Lite komiskt blev det.
Empty nest - jo det vet jag hur det är! Det är glädje när det blir bra för "barnet" och tomhet i hemmet. Barn flyttar ju, så är det men jag tycker det är jäkla tråkigt. Min son som är min yngsta har ju börjat på skola lååångt bort, han har ett funktionshinder vilket gör mammas oro större MEN det går bra för honom och då känns det ju lättare för mig förstås. Fast tomt i huset blir det.
Februari - Välkommen säger jag. Massor med snö och snart vm på skidor i Falun. Och sen - snart - våren!
Hemmakvällar - mina ser ut som dina ungefär. Tända ljus o mys.Med bara gubben och jag numera.

Pernilla said...

Jag läser mest från mobilen, datorn ligger oftast nedpackad i väskan och efter jobbet orkar jag bara inte ta upp den. Mobilen är ju alltid till hands och det är så lätt att bara kika in.

Netflix och TV - skaffade TiVo från ComHem och Netflix för jag trodde att hösten och vintern skulle bli lång och att jag skulle kunna sitta i soffan och kolla TV när N somnat - ack vad jag bedrog mig! =) Hinner ju inte med

Åh vi har snö i Göteborg och några minusgrader. Det är så underbart och jag längtar till helgen då vi kan gå ut och leka i snön N och jag.

Ha en skön torsdag,
Pernilla

alegni said...

Bekvämast är nog att kolla bloggar via datorn, i synnerhet bloggar man brukar kommentera, just för att det är så bökigt att göra det via paddan eller mobilen.
Någon selfiestick blir det nog inte i det här hushållet heller, hehe.
Kramar, ha en fin torsdag!

Anonymous said...

Läser oftast bloggar via datorn, har samlat dem i min egen lilla läsare (Tiny tiny RRS) som yngste sonen fixat! Funkar superbra! Har även den i mobilen och läser även där ibland men mest när det är dötid av någon anledning och allt annat kul på telefonen redan är gjort/kollat. Som fler skriver: bökigt att kommentera via mobilen. Fast de Wordpress-bloggare jag följer läser jag i den appen och där funkar allt fint!

En sådan där stick fick familjen i julklapp av T:s syster och den tog V direkt och gav sedan till sin flickvän. Blir rätt kassa bilder då man ju tar med frontkameran. Hörde att det lanseras en selfie-mobil snart, dvs frontkameran är det med bäst bild!

Våra kvällar påminner nog rät mycket om era! Fast filtar behöver vi inte, brasan gör det jobbet om vi fryser!

Nettan said...

Oftast via datorn, på jobb har jag stor skärm och där gör sig dina bilder alltid otroligt bra. Äger ingen padda och tänker inte skaffa någon heller, hemma blir det ibland via telefonen och det brukar fungera att kommentera i din blogg via luren, men oftast använder jag min laptop som är vår vardagsdator hemma.

Jag gillar Netflix, och de andra streamingtjänsterna vi har, det är superbra att kunna välja när, var och hur själv.

Vad kul att ni ska åka ner till Elon mot slutet av februari, kan tänka mig att det är vår där då.
Ja våra universitetsungdomar verkar ha fullt upp med konserter mm. Kommer nog blogga om det när orken är tillbaka.

Kramar

Nettan

Vform said...

Hej!
Här är det också datorn som gäller, för det mesta! Måste man sitta nånstans och vänta länge ... t.ex. i bilen brukar jag kolla bloggar på mobilen, som ett tidsfördriv :)
Läser din varje dag ;)
Har ingen selfiesticks, inte så vanliga här bland oss äldre ... haha!
Jaa tänk, nästa månad är mars!
Vi har härligt väder just nu ...
vi har SNÖ ... precis i passlig mängd! Ca 20 cm!
Önskar dig en skön dag!!
KRAM ♥

Anonymous said...

Jag läser bloggar i paddan eller mobilen för mig funkar det bra. Jag har Netflix men jag hinner inte titta så mycket men det är bra att ha. Just nu är jag lite eller ganska rejält orolig för Martin är ute och åker igen. Jag försöker att behärska mig för hans skull för att vara ett stöd för honom. Han tycker det går bra dagtid men mörkerkörning är jobbigt. Vi har fått massor med snö så för min del räcker det nu. En sån där selfiestick har jag aldrig hört talas om så den klarar jag mig nog utan. Ha en fin dag. Kramar /Anita

P i X E L I E – Erica Pettersson said...

♦ Jag läser din blogg på min vanliga, stationära dator.
Jag gillar inte att läsa bloggar på mobilen (gillar egentligen inte att vara ute på internet på mobilen överhuvudtaget, förutom instagram). Utan jag gillar att ha en ordentlig skärm att kolla på, och ett ordentligt tangentbord att skriva på :-)

♦ Jag kan tänka mig att selfiesticks är väldigt praktiskt, speciellt när man ska få med flera personer på bilden :-)
Har sett sådana på en massa ställen; dock har jag inte sett så många använda dem.
Det är dock en sådan där "onödig pryl" som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa; bara för att de är så roliga :-)

♦ Vad härligt att Karolina trivs så bra på universitetet :-) Måste vara en bra känsla som förälder.

♦ Ja, tänk att det redan är Februari! Som du vet är jag ju inget stort fan av vintermånaderna, men det jag gillar med just februari är att den trots allt är kortare än andra månader ;-)
Och den här helgen har jag i alla fall lite inplanerat :-)
Fredag: Jokkmokks marknad.
Lördag: Min ena systers 29-årsdag.

Snö har vi, som du vet, mer än tillräckligt av vid det här laget :-) Önskar att jag kunde skänka bort lite till andra ställen ;-)

Hoppas du får en fin torsdag!
MVH /Erica

Annika said...

Elisabet:
Då är du precis som jag då.
Bästa sättet :-) Ja orkar inte läsa dem via mobilen.


Malin:
Kul att höra.
OCH tack!
Alltså, jag har inte fått in ngn vana alls med bloggar på mobilen. Tycker det är så bökigt och jobbigt.
OCH så svårt att kommentera.
JA, ja gärna. Skicka gärna snö hit. Bara kallt här och inte en flinga i sikte.

Annika said...

Marie:
Ja, jag vet...skulle också önska att Netflix kunde ha ngn internationell bas. Det verkar vara så olika i alla länder med utbud och tillgång etc.
Vet att många kör VPN även via Netflix, men jag vet inte hur man gör då...
Du vet, jag, teknikens moster. Jag kan köra VPN mot svensk tv via min dator och iphone. Men jag har ingen aning om hur man trixar med Netflix, haha.
Jaa, det är verkligen svårt att kommentera via mobil. Har gett upp det.
OCH då läser jag heller inga bloggar via mobilen. Läser dem enbart via min laptop, och det är bäst.
Selfie sticks, så komiskt. Nej, jag tänker inte heller investera :-)


Eva:
Onekligen är det bekvämt med mobilen.
Inga problem att kommentera från den? DET har jag . Stora sådana.
Självis har jag också läst..lite KUL :-))
Ja, visst blir det tomt. SÅ tomt med tomt bo. Men ack och o vad det underlättar då man vet att "de små" har det bra. Vore det inte så skulle det vara ett helsike.
Sköna kvällar hemma är skönt. Skönast.
Vad vackert det måste vara hos er nu!!!
ÅÅÅÅ, underbart.
Ha en fin dag!!

Annika said...

Pernilla:
Hear, hear!!
Fattar att du inte orkar ta upp datorn då du kommer hem.
Oh yes.
Ja, fniss sant, det är säkert så att man tror att man ska hinna så mkt mer. Med en liten hinns inte så mkt. Men mysigt är det.
Vi talade just igår om småbarn och att vara 40+. Vi kom fram till att det måste vara en hel del fördelar. Min grannkompis, som är 52, blir mormor i sommar. Så det blev mkt barnsnack igår.
Underbart med snön. HOPPAS nu att den får ligga kvar ett bra tag.
Kram!!


Ingela:
DET tycker jag med.
Allra bekvämast via datorn. OCH tänk att blogga via mobil, det har jag gjort ngn enstaka ggn. DET var sååå inte kul.
Selfie stick, inte i det här huset heller :-)
Kramar!!

Annika said...

Brysselkakan:
Lättast via dator, helt klart.
Smart liten rss du har.
Förstår att du gillar.
I allmänhet tror jag att Wordpress är snällare än blogger. På många plan. Blogger strular ofta. Så jag kan tänka mig att WP är lättare att kommentera även via mobil.
HAHA, selfie sticket försvann direkt :-)
Har inte sett ngra bilder från sådana. Men jag kan tro att de blir "sådär". Tycker själv att det är en ren konst att få till en selfie även via handhållen mobil. BLÄ!
Sköna kvällar. Verkligen!! OOO jag önskar vi haft en öppen spis på mellanplanet. Det hade varit sååååå najs.
Ha en finfin dag.Nettan:
De flesta verkar läsa via datorn, precis som jag själv :)
OCH tack!!
Blir glad av dina snälla ord.
Nä, jag har inga planer heller på padda. Vet inte om den skulle användas. JP, kanske då jag åker hem och skulle vilja slippa att dra med laptoppen. DET skulle vara det då.
Annars? Troligtvis inte.
Ja, Elon blir kul i slutet av månaden.
NOG har de fullt upp, de våra. BRA!!
Hoppas du får bloggorken tillbaka.
KRAMAR!!

eastcoastmom said...

Jag läser nästan alltid via datorn.
VI har en hel del snö som du vet, jättefint! Och nu ska det snöa igen.
Gillar också dokumentärer! HGTV är inte lika bra som det var förut, tycker jag... men har du kollat in Husdrömmar på SVT? Ny säsong började just.

Annika said...

Vivan;
Datorn är bäst.
HIHI!
Jag kollar instagram via min mobil. Där borde du gå med, tips, tips!!!
Eller så läser jag tidningar om jag väntar på ngt i bilen etc.
Sällan och aldrig bloggar.
ÅÅÅÅ ni har perfekt väder. Mina flädrar har precis åkt hem efter ngra veckor i Närpes. De hade haft det bra, men också lite jobbigt med en viss liten mormor, som du ju vet...
Kramar i massor!!!Anita:
Jo, det är säkert verkligen en vanesak också. Att vänja sig vid mobiler, paddor o bloggar. Paddan måste vara så bra för instagram förresten!!
USCH; gud, jag förstår verkligen att du oroar dig. DET skulle jag också göra.
Det skulle nog vara omöjligt att skaka oron av sig. Men, jag tror verkligen inte att det händer igen. Men ärren kommer att vara kvar för evigt.
Stora, stora kramar!!!

Annika said...

Erica:
Hear ya, hear ya!!!
Jag med!
Gillar också en ordentlig skärm!!

Selfie sticksen ja...hihi!! Nej, jag kommer inte att köpa ett sånt. MEN poppis ÄR de. OCH jag blev förvånad över att de var så pass dyra.

Avis på er vackra snö. Dins bilder är underbara!!!
SÅ fina!

Låter som en bra helg för dig. Vi ska till DC. Det lär ska bli 10 grader på lördag.

Ha en finfin dag!!!!

Annika said...

AM:
TACK för tips!!!
Ska absolut kolla in Husdrömmar!!
Kul med ngt nytt att bita tag i.
Ja, ni har det så fint nu, Jag är så avis på snön.
Bara kallt och snöfritt här. Trist vinter.
Njut av snön.
Just fallande snö är så ljuvligt!!

L said...

Jag kollar också via datorn, som så många här ovan. Tar mig ofta en liten stund när jag precis kommit hem från jobbet. Lite för att varva ner. Mysigt tycker jag.
Selfie-stick - nej tack. Det där med selfie är så svårt och lite pinsamt tycker jag.

Och House Hunters - me like! Såg också att du fått rekommendation om Husdrömmar. DET är ett superbra program tycker jag.

Anonymous said...

Läser din blogg på min mini iPad.

Min kompis jobbar för House Hunters, lite kul.

Kram

Gretas Gotland said...

Jag läser bloggar via min Samsung-platta, tycker den är så himla smidig.

Har några engelska favoritprogram på samma tema som House Hunters, En plats på landet och En plats i solen - sååå drömmiga program!

Ha en fin torsdag!

Desiree said...

Nu äntligen en stund över att läsa bloggar. Det gör jag alltid på datorn.
Sköna hemmakvällar älskar jag också. Perfekt att mysa med en god serie eller en bra film, filt och tända ljus. När jag kommit hem på kvällen efter jobbet orkar jag inte ut igen för att hitta på något. När det är kallt och mörkt vill jag helst vara hemma om kvällarna. Januari är inte min favvo månad men februari har jag inget emot.
Kul att höra att Karolina fortsätter att trivas bra även om det är fullt upp och mycket. Det verkar som det inte går någon nöd på dig och Peter heller utan att ni ser till att hitta på en massa trevliga saker.
Kram!

Annika said...

Lisa:
Datorn är så bekväm då det kommer till bloggläsning. Lätt och smidigt och så lätt att kommentera.
Tackar än en ggn för tipset om Husdrömmar. DET ska jag verkligen se!!!Marie:
Ah, ja det funkar säkert toppen. Har inte ens en padda.
KUL med kompisen som jobbar för House Hunters!!
Kramar!!

Annika said...

Greta:
Jag får kanske ta och värdera om det här med platta :-)
ÅÅÅ jag älskar sådana program. Husdrömmar ser jag fram emot att se. Skulle gärna se en plats i solen.
Ha en fin kväll!!


Desiree:
Ja, datorn känns så lätt.
Inse ju att jag egentligen inte kan uttala mig om plattor. MEN, jag vill ha ett ordentligt tangentbord då jag ska skriva.
Visst är det skönt att vara hemma på kvällarna. Love it.
Kramar!!

FREEDOMtravel said...

Jag läser oftast via iphone, men om jag vill kommentera måste jag markera som oläst och gå in senare från datorn. Jag lyckas aldrig kommentera från iphone på blogger-bloggar...

Annika said...

Helena:
Jag vet. blogger gör det så svårt, tycker jag.
Det är hit och miss att kommentera via iphone för det mesta. OCH oftast funkar det inte.

Bettan said...

Brukar sitta i soffan med laptopen i knät och läsa bloggarna. Det händer någon gång att jag kollar via mobilen, men det blir sällan.
Våra ungar har också flyttat hemifrån. Mindre städning, vatten- och elräkningarna har gått ner och matkassarna blivit mindre - de senare framförallt sedan sonen flyttade ;) Visst saknar man dem, men det är ju samtidigt lite skönt..
Vi har Netflix också, men jag har förstått att utbudet här i Sverige inte är på långa vägar lika stort som det ni har. Får be någon av ungarna visa hur man gör för att skaffa sig ett amerikanskt ip-nr ;)
Kram

Annika said...

Lisbeth.
Jag gillar också att sitta i soffan uppkrupen och läsa bloggar med min laptop.
Japp, ja, det finns fördelar då de små flyttar ut. OCH nackdelar!!
Kan tro att du märkte skillnad på matkassen, hihi. Min flicka åt/äter som en fågel.
Olika utbud på Netflix är det.
Ja, det där med Ip går ju att ordna, det vet jag, Har ingen aning om hur det funkar via netflix. Men det har säkert ungarna järnkoll på :-)))
Kramar!!!

Femte året i Hjo said...

Hej!
Läser andras bloggar bara på datorn, tycker att det blir för besvärligt, speciellt om jag vill kommentera.
Selfiepinne nix. Den enda som tar selfies här är Hjo-Hjo och han behöver ingen pinne.

Annika said...

Hasse:
Håller med!!
Datorn är verkligen nödvändig om man ska kommentera, och det vill vi ju :-)
Nope, inte här heller. Hjo-Hjo är bra på selfiesar.

Anne-Marie said...

Läser din och andras bloggar via datorn. Och som vi ju vet är min mobil så antik att den inte går att koppla upp till internet. :)
Selfiesticks tycker jag är litet fåniga faktiskt. Man undrar vad det är med vår kultur som gör att vi alltid vill synas och finnas med på bild? Hmmm.
Skönt att du landat mer i vardagen nu och uppskattar tillvaron med en dotter som finns på litet längre avstånd.
Februari är en kort månad. Ser att det inte är skottår detta året.
Gillar också HGTV men tycker att de kör litet väl många program i repris. Just House Hunters är kul och se folks reaktioner när de ser olika hus och lägenheter.
Kramar!!

Hemma hos Kibell said...

Jag läser bloggar på min telefon. Sällan jag använder datorn numer. Nästan bara då jag betalar räkningar.
Så lätt att bara kolla i telefonen. Lite lat är jag nog ;)

Annika said...

AM:
HIHI, ja. Sant. Med din mobil kan man inte koppla upp sug mot nätet.
Men snart, kanske ;-)
Selfiesticks är verkligen fåniga. Liksom varför?
Ja, det är verkligen en selfiekultur som råder nu!!
HGTV är bra, men jag håller med om att det är mkt repriser.
Inte så kul.
House Hunters är jag sådär larvigt förtjust i.
Kramar!!


Kicki:
Tycker det blir så smått och bökigt med telefonen. Men, jag inser såklart också att det är en ren vanesak!

Charlie sa ... said...

Halloj!
Äntligen dedikerad datatid :-)
Mest stationära datorn men också telefonen. Jag hinner oftast inte dagtid så när jag kommer hem är det skönt med min plats och vila fr iPhone.
Era kvällar låter som våra :-) tips: FYI.tv och bl a Tiny Houses (some house Hunters)

Koftan är tyvärr inte min men jag blev så förtjust i den. Skulle gärna ha en egen!

Ha en fin vecka och hoppas ni har bättre väder än vi! Snö väntas var och varannan dag nästan...

KRAM!!!